Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή
  • [02] Ν.Δ.: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
  • [03] Βρετανία: Αυξήθηκε από σημαντικό σε σοβαρό ο συναγερμός για τρομοκρατική επίθεση

    [01] Ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή

    Σαββατο, 23 01 2010 11:09

    Σε ύψη που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λέξεις όπως η τραγωδία, έφτασε ο απολογισμός του σεισμού στην Αϊτή, καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί είναι 111.499 και 193.891 οι τραυματίες. Ταυτόχρονα εμφανίζονται προβλήματα έλλειψης συντονισμού, μέσα στις ούτως ή άλλως χαοτικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Οι εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών είναι ότι ο συνολικός αριθμός που έχουν επηρεασθεί δυσμενώς από τις συνέπειες του σεισμού, αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ανθρώπους. Οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ είναι ότι ενδέχεται ο τελικός αριθμός των νεκρών να κυμανθεί από 150.000 έως 200.000 νεκρούς.

    Το αϊτινό υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν 11.000 κατοικίες και 32.000 υπέστησαν ζημιές, ενώ περισσότερες από 55.000 οικογένειες και σχεδόν 610.000 άνθρωποι στεγάστηκαν σε περίπου 500 πρόχειρους καταυλισμούς. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, δέκα ημέρες μετά το σεισμό των επτά Ρίχτερ, ένας άνδρας 22 ετών ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Πορτ-ο-Πρενς, μετά από παρέμβαση Ισραηλινών διασωστών. Επίσης ανασύρθηκε ζωντανή και μια 84χρονη γυναίκα.

    Σήμερα Σάββατο, η κυβέρνηση της Αϊτής ανακοίνωσε ότι τερμάτισε την αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, τουλάχιστον 132 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί.

    Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ, τόνισε ότι: "Έχουμε ήδη προχωρήσει στην ταφή πλέον των 70.000 θυμάτων. Βενζινάδικα ήδη έχουν περισσότερα καύσιμα από τις προηγούμενες ημέρες. Ορισμένες τράπεζες ήδη ξανάνοιξαν. Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου, προκάλεσε την κατάρρευση της μεγάλης πλειοψηφίας των επίσημων κτιρίων και την απώλεια όλων των εγγράφων που βρίσκονταν σ' αυτά". Τέλος ο κ. Πρεβάλ σχολιάζοντας το αν η παρουσία των ΗΠΑ στην Αϊτή, οδηγεί σε ένα φαινόμενο "νεοαποικιακού τύπου", απάντησε ότι η χώρα του "λαμβάνει βοήθεια από πολλές χώρες, όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες". Παράλληλα, 33 παιδιά έφτασαν στη Γαλλία για να υιοθετηθούν, ενώ περισσότερα από 150 παιδιά αναμένονται τις επόμενες ημέρες στον Καναδά.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό, Γαλλικό

    Είδηση: 32332

    [02] Ν.Δ.: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

    Σαββατο, 23 01 2010 11:19

    Με ημερήσια διάταξη την εισήγηση του προέδρου του κόμματος και τη σύγκληση τακτικού Συνεδρίου, συνεδριάζει από τις 11πμ του Σαββάτου η κεντρική επιτροπή της Ν.Δ. Η συνεδρίαση διεξάγεται υπό την προεδρία του Α. Σαμαρά, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λ. Συγγρού 103-105).

    Είδηση: 32333

    [03] Βρετανία: Αυξήθηκε από σημαντικό σε σοβαρό ο συναγερμός για τρομοκρατική επίθεση

    Παρασκευη, 22 01 2010 23:51

    Η Βρετανία αύξησε σήμερα το επίπεδο διεθνούς τρομοκρατικής απειλής από "σημαντικό" σε "σοβαρό" -το δεύτερο υψηλότερο στη δική της κλίμακα συναγερμού-, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Άλαν Τζόνσον.

    "Το Κοινό Κέντρο Ανάλυσης για την Τρομοκρατία (JTAC) ανέβασε σήμερα την απειλή στη Βρετανία από τη διεθνή τρομοκρατία, από σημαντικό σε σοβαρό. Αυτό σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή, όμως θα πρέπει να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών που να αφήνει να εννοηθεί ότι μία επίθεση είναι άμεση ", ανέφερε σε μία ανακοίνωση.

    "Το JTAC διατηρεί το επίπεδο απειλής υπό συνεχή αναθεώρηση και προβαίνει στις κρίσεις του στη βάση ενός ευρέως φάσματος παραγόντων, περιλαμβανομένων του σκοπού και της ικανότητας διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων στη Βρετανία και το εξωτερικό", ανέφερε η δήλωση.

    Η Βρετανία θα φιλοξενήσει μία διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν στις 28 Ιανουαρίου, η οποία, σύμφωνα με το Λονδίνο, μπορεί να θέσει ένα χρονοδιάγρμμα για τη μεταβίβαση της ευθύνης ορισμένων περιοχών στον αφγανικό έλεγχο.

    Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη θα είναι ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και υπουργοί Εξωτερικών άλλων σημαντικών εταίρων του Αφγανιστάν.

    Θα προηγηθεί, στις 27 Ιανουαρίου, μία συνάντηση για την Υεμένη, η οποία κήρυξε τον πόλεμο στην Αλ Κάιντα την περασμένη εβδομάδα, πιεζόμενη για την εξολόθρευση αυτής της παγκόσμιας μαχητικής οργάνωσης, μετά τη δήλωση της πτέρυγάς της στην Υεμένη ότι ήταν πίσω από μία απόπειρα ανατίναξης επιβατηγού αεροσκάφους των ΗΠΑ στις 25 Δεκεμβρίου.

    Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος υπουργοί Εξωτερικών των κυριότερων αναπτυξιακών εταίρων της Υεμένης.

    Ένα έγγραφο πληροφόρησης του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως το επίπεδο απειλής σημαίνει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για κίνδυνο, περιλαμβανομένης και της παρατήρησης για ύποπτες τσάντες στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Όμως προσέθεσε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους καθώς ο κίνδυνος να εμπλακούν σε μία επίθεση είναι πολύ χαμηλός.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 32329


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 January 2010 - 9:50:27 UTC