Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δριμύ ψύχος και χιόνια
  • [02] Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΡΤ
  • [03] Έκθεση κόλαφος για παρανομίες στο ΕΣΥ
  • [04] Καναδάς: Δωρίζει 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης Α στον ΠΟΥ
  • [05] Συγκοινωνίες: Αλλαγές από 1η Φεβρουαρίου
  • [06] Έκκληση προς τους Tαλιμπάν από το Λονδίνο
  • [07] Πρόγραμμα επανένταξης των Ταλιμπάν
  • [08] ΣΥΝ: Εσωτερική κινητικότητα και προβληματισμοί
  • [09] Χοιρινό αντί...για βιάγκρα
  • [10] Ferrari... από μάρμαρο

    [01] Δριμύ ψύχος και χιόνια

    Πεμπτη, 28 01 2010 21:13

    Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και χιόνια στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Το θερμόμετρο έδειξε ακόμη και δέκα βαθμούς υπό το μηδέν, πολλά σχολεία έκλεισαν στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Πέλλας, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στη βόρεια Ελλάδα είναι απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες. Σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένουν από αύριο οι μετεωρολόγοι.

    Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του.

    Στο Ρέθυμνο, ένας άστεγος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του από το κρύο, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα πολλά σχολεία είναι κλειστά λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

    Για περισσότερες από 4 ώρες έμεινε κλειστός ο δρόμος Λαμίας - Δομοκού, από εγκλωβισμένες νταλίκες, που δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης.

    Χιόνια στη Θεσσαλονίκη, χιόνια και στη Λαμία. Σταθερά υπό το 0 είναι η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές με τις χαμηλότερες να σημειώνονται: Στο Ορμένιο -10 Στην Αλεξανδρούπολη -9 Παρνασσός -7 Φαλακρό -6

    Σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Στερεάς Ελλάδας, οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω. Οι πτήσεις στα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Μακεδονίας, γίνονται πλέον κανονικά.

    Πρόγνωση καιρού εναλλακτικών διαδρομών παράκαμψης τεμπών

    Παρασκευή 29/1/2010

    Νομοί Κοζάνης, Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας

    Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνι πάνω από τα 800 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, θερμοκρασία από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

    Νομοί Λάρισας και Τρικάλων

    Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές, τοπικές βροχές. Άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Σάββατο 30/1/2010

    Καιρός: Στα δυτικά, βόρεια, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Κυριακή 31/1/2010

    Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά από το απόγευμα, και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι, δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Δευτέρα 01/2/2010

    Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Άνεμοι, από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Τρίτη 02/2/2010

    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Εξασθένισηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Άνεμοι στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε πτώση. Είδηση: 32605

    [02] Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΡΤ

    Πεμπτη, 28 01 2010 17:09

    Ο Γιώργος Γαμπρίτσος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αναλαμβάνει πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Όπως ανακοινώθηκε τις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ καταλαμβάνουν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, Δικηγόρος, Χρήστος Αβραάμ, Εμπειρογνώμων Α' στο Υπουργείο Εξωτερικών, Λένα Διβάνη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, Συγγραφέας, Γεωργανδρέας Ζάννος, Δικηγόρος, Στέλιος Κούλογλου, Δημοσιογράφος, Ηλίας Μοσχονάς, Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, Στέλιος Στεφάνου, Οικονομολόγος.

    Παραμένουν στο ΔΣ οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων καθώς και ο εκπρόσωπος της ΟΚΕ.

    Τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν από ακρόαση από το ΕΣΡ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος θα περάσει από ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Είδηση: 32588

    [03] Έκθεση κόλαφος για παρανομίες στο ΕΣΥ

    Πεμπτη, 28 01 2010 23:10

    Σημαντικά στοιχεία καταγράφονται στην ετήσια έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, για το έτος 2008, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Στην έκθεση αναφέρονται παράνομες δοσοληψίες, δωροδοκίες γιατρών που εργάζονται στο ΕΣΥ, ψεύτικες γνωματεύσεις, παράνομες συνταγογραφήσεις, παραπομπή καρδιοχειρουργικών περιστατικών από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά κέντρα.

    Επίσης λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων από γιατρούς του ΕΣΥ (με το δικό τους "πελατολόγιο") μέσα σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, καθώς και παρανομίες στον τομέα των προμηθειών των νοσοκομείων. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε σύνολο 90 υποθέσεων στις οποίες έγινε διερεύνηση, οι εννέα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ σε άλλες 11 επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32606

    [04] Καναδάς: Δωρίζει 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης Α στον ΠΟΥ

    Πεμπτη, 28 01 2010 18:30

    Πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του ιού H1N1 της νέας γρίπης Α θα δωρίσει η κυβέρνηση του Καναδά -όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη -στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ θα αποδεσμεύσει ακόμη έξι εκατομμύρια καναδικά δολάρια (5,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την ενίσχυση της μάχης κατά της παγκόσμιας πανδημίας.

    Οι πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου των δόσεων που έχει παραγγείλει ο Καναδάς, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά. "Η κυβέρνηση του Καναδά θα συνεργαστεί με τον ΠΟΥ προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι δόσεις του εμβολίου θα αποσταλούν εγκαίρως στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη", δήλωσε η υπουργός Υγείας του Καναδά Λεόνα Αγκλουκάκ. Ο ιός H1N στοίχισε το 2009 τη ζωή περισσότερων από 400 ανθρώπων στον Καναδά.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 32595

    [05] Συγκοινωνίες: Αλλαγές από 1η Φεβρουαρίου

    Πεμπτη, 28 01 2010 19:55

    Αυλαία της λειτουργίας του νέου σταθμού αστικών λεωφορείων στο σταθμό του Μετρό "Νομισματοκοπείο", αποτελεί η Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Μεταφέρονται στην αφετηρία οι γραμμές 404, 406, 407, 303, 304, 305, 308, 315, 316 και 125, που είχαν μέχρι τώρα σημεία στάθμευσης σε άλλα σημεία.

    Οι συγκεκριμένες γραμμές εξυπηρετούν τις περιοχές των Μεσογείων, της Αγίας Παρασκευής, του Χολαργού και του Παπάγου. Το επιβατικό κοινό μπορεί να πληροφορείτε τις αλλαγές από το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ. Είδηση: 32601

    [06] Έκκληση προς τους Tαλιμπάν από το Λονδίνο

    Πεμπτη, 28 01 2010 14:12

    Χείρα φιλίας στους αντάρτες Ταλιμπάν, τους οποίους χαρακτήρισε "παραπλανημένους αδελφούς", δήλωσε ότι θέλει να τείνει ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, μιλώντας ενώπιον των εκπροσώπων από τις 70 χώρες που μετέχουν στη διάσκεψη του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης που είναι αφιερωμένη στη μεταβίβαση στις αφγανικές των ευθυνών στον τομέα της ασφάλειας, είπε ότι επιδιώκει την συμφιλίωση με τους Ταλιμπάν.

    Από την πλευρά του, ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δεσμεύθηκε ότι η μεταβίβαση των ευθυνών του τομέα της ασφάλειας προς τις αφγανικές δυνάμεις θα αρχίσει εντός του έτους, διαβεβαιώνοντας τον Χαμίντ Καρζάι για την υποστήριξή του προς το σχέδιο "συμφιλίωσης" με τους Ταλιμπάν.

    "Θα τείνουμε το χέρι προς τους συμπατριώτες μας, κυρίως προς τους παραπλανημένους αδελφούς μας που δεν είναι μέλη της Αλ Κάιντα ή άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης", δήλωσε ο αφγανός πρόεδρος.

    Ο Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου για την ειρήνη, την συμφιλίωση και την επανένταξη, εκφράζοντας την ευχή ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας να διαδραματίσει έναν "σημαντικό ρόλο" για την "καθοδήγηση και τη διευκόλυνση" της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι "για τους αντάρτες" που δεν θα εγκαταλείψουν την ένοπλη βία, "δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να τους καταδιώξουμε".

    "Θα σας νικήσουμε, όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στις καρδιές και στο μυαλό" των ανθρώπων, είπε.

    Χαρακτήρισε, επίσης, τη διάσκεψη ως "αποφασιστικό σημείο για τη διεθνή συνεργασία με στόχο την παροχή βοήθειας προς τον αφγανικό πληθυσμό για την εγκαθίδρυση της ασφάλειας και τη διακυβέρνηση της χώρας".

    "Η διάσκεψη αποτελεί την αρχή της μετάβασης", είπε.

    Ο πρόεδρος Καρζάι δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι η σταδιακή ανάληψη της ευθύνης στον τομέα της ασφάλειας, σε διάστημα από σήμερα μέχρι δύο ή τρία χρόνια, σε μεγαλύτερο αριθμό επαρχιών της χώρας.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία παγκόσμιου ταμείου για τη χρηματοδότηση της ειρήνης και του προγράμματος επανένταξης των Ταλιμπάν.

    Χίλαρι Κλίντον

    Από το βήμα της διάσκεψης η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξε ότι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη μεταβίβαση της στρατιωτικής προσπάθειας στο Αφγανιστάν στις εγχώριες στρατιωτικές δυνάμεις " δεν αποτελεί στρατηγική εξόδου".

    "Υποστηρίζουμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη μεταβίβαση, πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για μία στρατηγική εξόδου", είπε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συνέχισε:

    "Πρόκειται για μια προσπάθεια εδραίωσης των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στις αφγανικές δυνάμεις να αναλάβουν τη διοίκηση με κάθε ασφάλεια σε μία δεδομένη ζώνη" ευθύνης. "Και εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Αφγανούς εταίρους μας στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου".

    Το σχέδιο του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε η κυρία Κλίντον, προβλέπει μία μεταβίβαση υποκείμενη "στις συνθήκες που επικρατούν από επαρχία σε επαρχία και βασισμένη σε αυστηρά κριτήρια ασφάλειας και διακυβέρνησης".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 32566

    [07] Πρόγραμμα επανένταξης των Ταλιμπάν

    Πεμπτη, 28 01 2010 20:10

    Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η διάσκεψη του Λονδίνου για το Αφγανιστάν, που είχε στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών για συμφιλίωση με τους Ταλιμπάν και μακροπρόθεσμο στόχο πενταετίας, με έναρξη των ενεργειών από το 2010, την εποπτεία της ασφάλειας της χώρας, αποκλειστικά από αφγανικές δυνάμεις.

    Η εξέλιξη αυτή θα ανακουφίσει οικονομικά, αλλά και από άποψη πολιτικών πιέσεων λόγω απωλειών σε έμψυχο δυναμικό, τις χώρες που σήμερα έχουν επωμιστεί αυτές τις ευθύνες. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 70 χώρες, παρόν και ο Αφγανός πρόεδρος Καρζάι και ενέκριναν ένα μάλλον αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας πρόγραμμα "επανένταξης" των Ταλιμπάν. Όπως προβλέπει το προϋπολογισμού τουλάχιστον 140 εκατομμυρίων δολαρίων πρόγραμμα, όσοι Ταλιμπάν αποκηρύξουν τη βία, θα έχουν ως αντάλλαγμα εργασία και οικονομική ενίσχυση. Ταυτόχρονα το Αφγανιστάν θα λάβει σημαντική αναπτυξιακή βοήθεια τα δύο επόμενα χρόνια, ώστε να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

    Περίπου αναμενόμενη ήταν και η απάντηση των Ταλιμπάν, που έκαναν λόγο για "χάσιμο χρόνου" και κινήσεις προπαγάνδας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικό άρθρο: Έκκληση προς τους Tαλιμπάν από το Λονδίνο

    Είδηση: 32602

    [08] ΣΥΝ: Εσωτερική κινητικότητα και προβληματισμοί

    Πεμπτη, 28 01 2010 21:03

    Κινητικότητα εμφανίζεται στο εσωτερικό του ΣΥΝ με αφορμή το έκτακτο συνέδριο, αλλά με υπόβαθρο τις διαφορετικές οπτικές ομάδων και τάσεων για την πορεία και τους στόχους του σχήματος.

    Με ανακοίνωσή της η "Πρωτοβουλία για την αριστερή ανασύνθεση του ΣΥΝ" αναφέρει: "Έπρεπε - δυστυχώς - να μεσολαβήσουν γεγονότα που δυσφημίζουν το κόμμα μας, παλινωδίες και παιχνίδια κορυφών, για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να οδηγηθούμε, όπως όλα δείχνουν, σε έκτακτο συνέδριο. Ακόμα και τώρα, στελέχη των δύο μεγάλων τάσεων, ενώ εκφωνούν εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά σχέδια, μιλούν για πολιτική συνεννόηση για να αποφύγουν ένα συνέδριο που θα διαταράξει τις διαμορφωμένες ισορροπίες του τρόμου, θα σπάσει τις επετηρίδες, τις προσωπικές διευθετήσεις και τους μηχανισμούς".

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: "Η "Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση" είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη για έκτακτο συνέδριο που δεν θα αφορά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, αλλά θα δημιουργούσε καθαρούς λογαριασμούς μεταξύ μας. Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ιδεολογική και οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, προκειμένου να απαντήσει στα σημερινά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρούμε ότι τα κόμματα πολιτικής ενότητας πνέουν τα λοίσθια και πως πρέπει ο ΣΥΝ, 18 χρόνια μετά την ίδρυσή του, να περάσει σε νέο στάδιο. Αυτό της συνεκτικής πολιτικο-ιδεολογικής ενότητας. Γι' αυτό θεωρούμε ότι: Δεν χρειαζόμαστε πολιτική συνεννόηση, "προωθητικούς συμβιβασμούς" αλλά καθαρές μειοψηφίες και πλειοψηφίες. Δεν περισσεύει κανείς και καμία, όποια άποψη κι αν έχει, αρκεί να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων και να τις προβάλει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του/της. Η προσωπική άποψη προβάλλεται δημόσια, αλλά πριν κατατίθεται στα όργανα του κόμματος".

    Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "Στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ απαιτείται ανασυγκρότηση της αριστερής πλειοψηφίας, που σημαίνει επικαιροποίηση των αποφάσεων του 4ου , 5ου Τακτικού και του Προγραμματικού συνεδρίου, περαιτέρω ανάλυση των καπιταλιστικών κρισιακών φαινομένων σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμβάθυνση του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν οι καταστατικές προβλέψεις για περιοδικότητα στις θητείες. Η "Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση" καλεί τα μέλη του κόμματος να μην παρασυρθούν από τεχνητές "διαφοροποιήσεις" και ερμαφρόδιτες "συνθέσεις", να μη μείνουν απαθείς παρατηρητές των "στελεχικών" ή τασικών πρωτοβουλιών, αλλά να διεκδικήσουν το ρόλο που τους ανήκει, για να γίνει επιτέλους ο ΣΥΝ κόμμα των μελών".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 32604

    [09] Χοιρινό αντί...για βιάγκρα

    Πεμπτη, 28 01 2010 15:04

    Την κατανάλωση χοιρινού κρέατος ως εναλλακτική λύση του βιάγκρα πρότεινε την Τετάρτη (27/1) η πρόεδρος της Αργεντινής. Η Κριστίνα Φερνάντες εξήγησε ότι πέρασε ένα "έντονο" σαββατοκύριακο με το σύζυγό της έχοντας προηγουμένως κάνει μπάρμπεκιου με χοιρινό.

    "Μόλις μου είπαν κάτι που δεν γνώριζα, ότι η κατανάλωση χοιρινού βελτιώνει την ερωτική ζωή...θα έλεγα ότι είναι πολύ προτιμότερο να φας χοιρινό στη σχάρα από το να πάρεις Βιάγκρα", είπε η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες στους επικεφαλής της βιομηχανίας χοιροτρόφων.

    Η πρόεδρος είπε ότι έφαγε πρόσφατα χοιρινό και ότι "τα πράγματα πήγαν πολύ καλά εκείνο το σαββατοκύριακο, οπότε θα μπορούσε να αληθεύει".

    Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην κατανάλωση βοδινού στον κόσμο, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει το χοιρινό ως εναλλακτικό είδος κρέατος τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της ανόδου της τιμής του βοδινού.

    "Μία δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα, οπότε ας προσπαθήσουμε", είπε η πρόεδρος σε τηλεοπτική της ομιλία.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 32575

    [10] Ferrari... από μάρμαρο

    Πεμπτη, 28 01 2010 14:13

    Ένα διαφορετικό μονοθέσιο της F1 κατασκεύασαν τρία αδέρφια από το χωριό Τρες. Η αγάπη τους για τη Formula 1 και η εμπειρία τους στην τέχνη της επεξεργασίας μαρμάρου οδήγησε τρία αδέρφια από την Αλβανία να κατασκευάσουν ένα μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της F1. Έμπνευση των αδελφών Γκίνι για την κατασκευή στάθηκε ένα μονοθέσιο της Ferrari, που το αναζήτησε στο διαδίκτυο, ο 24χρονος Άλφρεντ, ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια.

    Ο Άλφρεντ, από το χωριό Τρες της Αλβανίας, δήλωσε ότι επιθυμούσε να κατασκευάσει ένα δώρο ξεχωριστό για έναν ξάδελφό του κι έτσι τού γεννήθηκε η ιδέα για ένα μονοθέσιο της F1.

    Ανέφερε ακόμη ότι αναζήτησε το αγωνιστικό όχημα της Ferrari στο διαδίκτυο και άρχισε την κατασκευή του, σκαλίζοντας την κόκκινη πέτρα, που ζύγιζε έξι τόνους.

    Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του μονοθέσιου, που διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες, τα τρία αδέλφια δέχθηκαν πολλές επισκέψεις από συγχωριανούς τους, που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά το έργο τους.

    Το μονοθέσιο έχει κατασκευαστεί από κόκκινο μάρμαρο, οι καθρέπτες, η εξάτμιση και η αντλία βενζίνης από λευκό μάρμαρο, ενώ τα ελαστικά από πράσινο.

    Το τιμόνι του οχήματος στριφογυρίζει για να προσθέτει κίνηση, αλλά το όχημα παραμένει σταθερό και κοσμεί το κατάστημα με ανταλλακτικά-βενζινάδικο του ξαδέρφου των αδερφών Γκίνι.

    Το μονοθέσιο βοήθησε τα τρία αδέρφια να αυξήσουν τις παραγγελίες τους και τούς έφερε νέους πελάτες, όπως δήλωσε ο 27χρονος Γκιονάριν Γκίνι.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32565


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 January 2010 - 21:53:02 UTC