Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοχοϊδης: Τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες στα άβατα της Κρήτης
  • [02] Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

    [01] Μ. Χρυσοχοϊδης: Τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες στα άβατα της Κρήτης

    Σαββατο, 30 01 2010 11:12

    Στο Ηράκλειο Κρήτης μετέβη χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπου και συναντήθηκε στο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου με αξιωματικούς της Κρήτης των τριών σωμάτων ασφαλείας. Τη συνεργασία όλων των φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, για την εξάλειψη κάθε θύλακα εγκληματικότητας του νησιού, ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που προανήγγειλε και νέο γύρο αστυνομικών επιχειρήσεων στο Μυλοπόταμο ή όπου αλλού απαιτείται, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις έρευνες που θα προηγηθούν. Επίσης, ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για μηδενική ανοχή και δήλωσε ότι θα μπει τέρμα στους ψευτοτσαμπουκάδες και στα άβατα της Κρήτης. Παράλληλα, ο κ.Χρυσοχοϊδης μίλησε για αστυνόμευση νέου τύπου στα αστικά κέντρα με πρωτοφανή αστυνομική παρουσία, ενώ εξήγγειλε αναδιάρθρωση του πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 , ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 32656

    [02] Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

    Σαββατο, 30 01 2010 10:52

    Την οργή του εκφράζει το Πεκίνο σχετικά με την πώληση αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν έναντι 6,4 δισ. δολαρίων, προειδοποιώντας για "σοβαρές" επιπτώσεις στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις. Μάλιστα, ο Χε Γιαφάι, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, υπέβαλε επείγον επίσημο διάβημα στον Αμερικανό πρεσβευτή στο Πεκίνο, Τζον Χάντσμαν. Την Παρασκευή, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να πουλήσουν στην Ταϊβάν αντιβαλιστικούς πυραύλους "Πάτριοτ", ναρκαλιευτικά και ελικόπτερα "Μπλακ Χοκ". Η Κίνα είχε διακόψει τις στρατιωτικές σχέσεις της με τις ΗΠΑ για περισσότερο από ένα χρόνο έπειτα από την προηγούμενη παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν, τον Οκτώβριο του 2008.

    "Προσβλητική επέμβαση"

    "Το αμερικανικό σχέδιο θα επιδεινώσει χωρίς καμία αμφιβολία τις σινοαμερικανικές σχέσεις και θα έχει έναν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στις συναλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς" Ουάνγκ Μπαοντόνγκ, εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας στην Ουάσινγκτον.

    "Η νέα αμερικανική πρωτοβουλία για πώληση όπλων στην Ταϊβάν, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας, συνιστά μία προσβλητική επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Κίνας και βλάπτει τις προσπάθειές της για ειρηνική επανένωση με το νησί" δήλωσε ο Ουάνγκ Μπαοντόνγκ, διαβάζοντας την επίσημη διαμαρτυρία.

    Η Κίνα "προτρέπει την αμερικανική πλευρά να αναγνωρίσει χωρίς αμφισημία τη σοβαρότητα του προβλήματος, να αναιρέσει τις εσφαλμένες αποφάσεις της που αφορούν τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν και να θέσει τέρμα σε κάθε πώληση όπλων στην Ταϊβάν" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την κομμουνιστική Κίνα το 1979, σταματώντας ταυτόχρονα να αναγνωρίζουν την Ταϊβάν, ωστόσο ένας νόμος που εγκρίθηκε από την αμερικανική Γερουσία τον ίδιο χρόνο επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να πωλούν στην Ταϊβάν αμυντικά όπλα.

    Οι Κινέζοι κομμουνιστές, οι οποίοι εκδίωξαν την εθνικιστική κυβέρνηση του Κουομιντάνγκ στην Ταϊβάν το 1949, θεωρούν πως το νησί αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας και έχουν απειλήσει να επέμβουν στρατιωτικά εάν η περιοχή αυτή ανακηρύξει την ανεξαρτησία της.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ CNN: U.S. announces $6.4 billion arms deal with Taiwan BBC: China warns US over proposed arms sales to Taiwan

    Είδηση: 32654


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 January 2010 - 9:51:38 UTC