Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία
  • [02] Δριμύ κατηγορώ Παπανικολάου κατά Ζαγοριανού
  • [03] Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κερμπάλα
  • [04] Αντιδράσεις δικαστών για νέα ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [05] Πορτογαλία: Πεντακόσια κιλά εκρηκτικών ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη
  • [06] Βρετανία: Δίωξη εις βάρος τεσσάρων πολιτικών για το σκάνδαλο με τις δαπάνες
  • [07] Kabaret, α-λα-Πατρίτσια Κάας
  • [08] Νορβηγία: Μια γυναίκα είχε παγιδευτεί μέσα σε πλυντήριο ρούχων
  • [09] Δημόσια συγνώμη του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota
  • [10] Ιράκ: Κίνηση εθνικής συμφιλίωσης
  • [11] Άρχισε η κατάθεση των δικαιολογητικών για το επίδομα Αλληλεγγύης

    [01] Στο επίκεντρο η πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία

    Παρασκευη, 05 02 2010 14:55

    Συνάντηση με τον καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ αλλά και Έλληνες κορυφαίους επιστήμονες είχε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του υπουργείου για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία. Το υπουργείο θα εντάξει ειδικό μάθημα σε γυμνάσια και λύκεια, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των μαθητών.

    Για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, μίλησαν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο καθηγητής Γκρεγκ Κόνολι, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Διευθυντής του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος.

    "Το κάπνισμα είναι ένας αδιαμφισβήτητος εχθρός. Χωρίς 'ίσως' , χωρίς 'αλλά', χωρίς 'θα δούμε'. Χωρίς να το μεταθέτουμε στο αύριο. Καταστρέφει ζωές, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει σε πολλές χώρες τα εθνικά συστήματα υγείας. Κυρίως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά" Άννα Διαμαντοπούλου

    Όπως δήλωσε η υπουργός,"το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει εκστρατεία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, με ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, γιατί σε αυτή ακριβώς την ηλικία των 13,14,15 χρονών μπορούμε να προλάβουμε το κάπνισμα. Ξέρουμε όλοι ότι η καταστολή είναι πάντοτε το δεύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο. Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει σχολείο, σημαίνει αγωγή υγείας".

    Στη συζήτηση, που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Τριχόπουλος, Παναγιώτης Μπεχράκης και Γιάννης Τούντας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 32960

    [02] Δριμύ κατηγορώ Παπανικολάου κατά Ζαγοριανού

    Παρασκευη, 05 02 2010 11:42

    Με την κατάθεση του πρώτου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου , που είχε πραγματοποιήσει την έρευνα για τον χειρισμό της υπόθεσης της Siemens από το ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, άρχισαν στην εξεταστική επιτροπή της βουλής οι καταθέσεις για την πολύκροτη υπόθεση. Ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε για συγκάλυψη τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, καθώς δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στο διάστημα 2004-2007. Επίσης, άφησε αιχμές κατά του νυν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, εκτιμώντας ότι οι χειρισμοί του εκείνη την περίοδο, ήταν προς την κατεύθυνση να τον φιμώσουν(τον Παπανικολάου), αφού του είχε ζητηθεί να επιστρέψει την πειθαρχική έρευνα που πραγματοποιούσε.Η ΝΔ κατήγγειλε επιλεκτική αποστολή εγγράφων ενώ υποστήριξε ακόμα ότι από τις απαντήσεις του κ. Παπανικολάου προκύπτει ότι δεν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις προς τον κ. Ζαγοριανό από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάθεση του κ. Παπανικολάου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Δριμύ κατηγορώ κατά του 4ου ειδικού ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Νίκου Ζαγοριανού εξαπέλυσε ο α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, ο οποίος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξετάσθηκε από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά την εν λόγω υπόθεση.

    Ο κ. Παπανικολάου διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία επιρροής του ανακριτού από πολιτικά πρόσωπα, ενώ σε πολλές ερωτήσεις με τις οποίος ζητείτο επιβεβαίωση εμπλοκής προσώπων ή αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, επικαλέστηκε τον Οργανισμό των Δικαστηρίων που του επιβάλλει υποχρέωση εχεμύθειας.

    Ο μάρτυρας επανέλαβε τη βασική του κατηγορία που περιελήφθη και στο πόρισμα της πειθαρχικής δίωξης κατά του ανακριτού ότι "κατά τη γνώμη μου δολίως ο ανακριτής που χειρίστηκε τον φάκελο Siemens συγκάλυψε την υπόθεση και δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στο χρονικό διάστημα 2004-07".

    Σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου (ΝΔ) αν προέκυψαν ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων η απάντηση ήταν ότι αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι τέτοιο, θα είχε στείλει την υπόθεση αμελητί στη Βουλή.

    Πρόσθεσε όμως ότι στο θέμα αυτό θα δώσει απάντηση η ποινική δικαιοσύνη που συνεχίζει την έρευνα.

    Ο κ. Παπανικολάου, όπως ενημέρωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, τον οποίο χαρακτήρισε ως "εισαγγελέα του βασιλέως", ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσής του όταν διενεργούσε τον έλεγχο και για εναντίον του συμπεριφορά, όταν δεν του κοινοποιήθηκε η αίτηση εξαίρεσής του από τον ανακριτή κ.Ζαγοριανό, αλλά και όταν υπεβλήθη το αίτημα από τον κο Τέντε να επιστρέψει το φάκελο της υπόθεσης το Σεπτέμβριο του '09.

    Πολιτικές ευθύνες επέρριψε ο εξετασθείς μάρτυρας απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για την διαφυγή των Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό.

    Στην πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης στο σκέλος της διερεύνησης τυχόν χειραγώγησης, ο κ.Παπανικολάου σημείωσε τις ευθύνες των αστυνομικών φρουρών του Μιχάλη Χριστοφοράκου που δεν ειδοποίησαν για τις προπαρασκευαστικές πράξεις διαφυγής του.

    Απαντώντας στη συνέχεια για το ίδιο θέμα στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Τζαβάρα, είπε ότι ευθύνες πέραν του κ. Ζαγοριανού που δεν εξέδωσε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα των δύο φυγόδικων, είχαν και οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση πριν τον κ. Ζαγοριανό.

    Στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου, ο κος Παπανικολάου είπε ότι «κατά τον πειθαρχικό έλεγχο διεπίστωσε ότι υπήρχε πλήρες υλικό και ο κ. Ζαγοριανός δεν εμποδιζόταν για να ασκήσει ποινική δίωξη. Στα εντάλματα όμως για την έκδοση Χριστοφοράκου δεν περιέλαβε αξιόποινες πράξεις που τέλεσε ο Χριστοφοράκος την περίοδο 2004-07 σχετικά με την εκτέλεση του συστήματος C4 I που είχαν μάλιστα κακουργηματικό χαρακτήρα (δωροδοκίες, νομιμοποιήσεις εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κλπ.)».

    Με την εξέλιξη αυτή, συνέχισε, ο αντιπρόεδρος του ΑΠ ακόμη κι αν εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος, αποφεύγει τη δίωξη για τις ανωτέρω πράξεις.

    Δεν απέκλεισε πάντως ο μάρτυρας, επειδή η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται από ειδικό εφέτη ανακριτή, να εκδοθεί νέο ευρωπαϊκό ένταλμα για τον κ. Χριστοφοράκο.

    Σε ερώτηση τέλος του κου Παπαδημούλη για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινήθηκε η Δικαιοσύνη, ο μάρτυρας εξέφρασε τη δυσμενή πρόβλεψη ότι θα συνεχιστούν οι καθυστερήσεις.

    Από τον επικεφαλής πάντως των βουλευτών της ΝΔ Κωνσταντίνο Τζαβάρα καταγγέλθηκε «επιλεκτική διαβίβαση εγγράφων από τον υπουργό Δικαιοσύνης» αναφορικά με την υπόθεση Ζαγοριανού κι αυτές είναι οι μαρτυρικές καταθέσεις που πήρε ο αντιπρόεδρος, καθώς το απολογητικό υπόμνημα Ζαγοριανού.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Σχετικό άρθρο: Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για τη Siemens Είδηση: 32943

    [03] Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κερμπάλα

    Παρασκευη, 05 02 2010 13:42

    Τα μέλη της Αλ Κάιντα και τους οπαδούς του κόμματος Μπάαθ κατηγορούν οι Αρχές της ιερής πόλης του Ιράκ για τη νέα δολοφονική επίθεση με βλήματα όλμου, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 31 σιιτών προσκυνητών και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 150 το πρωί της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας της επαρχίας, 31 σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από βλήμα όλμου στην ανατολική είσοδο της ιερής πόλης της Κερμπάλα.

    Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας είχε δηλώσει ότι "ένα βλήμα όλμου ερρίφθη από αγροτική περιοχή στα βορειοανατολικά της Κερμπάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 27 προσκυνητές και να τραυματιστούν 5 στο Κανταράτ αλ Σαλάμ", 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Κερμπάλα, κατηγορώντας την Αλ Κάιντα και τους οπαδούς του Μπάαθ για την επίθεση.

    Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες προσκυνητές συμμετείχαν σε μεγάλη θρησκευτική τελετή κατά τη σημερινή τελευταία και πιο σημαντική ημέρα του εορτασμού του Αρμπάιν.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Bombings hit Iraq Shia pilgrims in Karbala

    Είδηση: 32950

    [04] Αντιδράσεις δικαστών για νέα ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

    Παρασκευη, 05 02 2010 16:58

    Αντιδρούν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στη νέα ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Η ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πλειοψηφία 31 έναντι 10, έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις που δρομολογούνται και που προβλέπουν ενεργό ρόλο της Βουλής στη επιλογή των ηγεσιών της ανωτάτης δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εισαγωγή εβδομήντα πέντε (75) σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

    Με τις νέες ρυθμίσεις η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση με τη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων και συμπληρώνει τι έχει να φοβηθεί ή να αποκρύψει ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός προοριζόμενος για την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων προσερχόμενος ενώπιον του πιο αντιπροσωπευτικού οργάνου της πολιτείας μας;

    Υπουργός Δικαιοσύνης

    Σύμφωνα με τους δικαστές του ΣτΕ, το Σύνταγμα προβλέπει ρητά πως η επιλογή των ηγεσιών των Ανωτάτων Δικαστηρίων γίνεται μόνον από το υπουργικό συμβούλιο χωρίς να εμπλέκεται οποιοδήποτε άλλο όργανο.

    Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων -Προκήρυξη διαγωνισμού

    Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την εισαγωγή εβδομήντα πέντε (75) σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Οι γραπτές εξετάσεις διενεργούνται στη Θεσσαλονίκη, οι δε προφορικές στην Αθήνα.

    Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο διαγωνισμό από 7 Απριλίου 2010 έως και 30 Απριλίου 2010 στην Γραμματεία της Σχολής Δικαστικών Λειτουργών ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.

    Ο εισαγωγικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια, το προκριματικό και το τελικό. Το πρόγραμμα, η διαδικασία, τα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός των επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψηφίους, στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού.

    Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην Κ.Υ.Υ.Δ.Δ.&Α.Δ., στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στα Καταστήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα δικαστικά καταστήματα όλων των Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας με επιμέλεια των κατά τόπους Προέδρων Εφετών, καθώς και στα Καταστήματα όλων των Δικηγορικών Συλλόγων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32969

    [05] Πορτογαλία: Πεντακόσια κιλά εκρηκτικών ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη

    Παρασκευη, 05 02 2010 23:18

    Η πορτογαλική χωροφυλακή ανακοίνωσε απόψε ότι ανακάλυψε σχεδόν 500 κιλά εκρηκτικών, καθώς και "μηχανισμούς έτοιμους για χρήση", σε μία "κρύπτη" στο κέντρο της χώρας, η οποία, σύμφωνα με ισπανικές αντιτρομοκρατικές πηγές, ανήκει στη βασκική οργάνωση ETA.

    "Σχεδόν μισός τόνος" εκρηκτικών, καθώς και "υλικά που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή τους" ανακαλύφθηκαν "στο γκαράζ μίας κατοικίας" στο Καζάλ ντα Αβερέλα, κοντά στο Ομπίδος (κέντρο), δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του κέντρου εκκαθάρισης ναρκοπεδίων της χωροφυλακής, λοχαγός Χέλντερ Μπαρός.

    "Το υλικό ήταν αποθηκευμένο σε συνθήκες ασφαλείας που φανερώνουν εργασία επαγγελματιών", διευκρίνισε, προσθέτοντας πως οι μονάδες εξουδετέρωσης ναρκών ανακάλυψαν επίσης "πολλούς μηχανισμούς έτοιμους για χρήση".

    Νωρίτερα, ισπανικές αντιτρομοκρατικές πηγές είχαν κάνει λόγο για την ανακάλυψη από την πορτογαλική αστυνομία "υλικού που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί από την ETA".

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λισαβόνα, ο διευθυντής της πορτογαλικής δικαστικής αστυνομίας, Ζοζέ Αλμέιντα Ροντρίγκες, είχε επιβεβαιώσει την ανακάλυψη "μίας κατοικίας που χρησιμοποιείτο ως κρύπτη στοιχείων που μπορεί να ανήκουν σε τρομοκρατικό δίκτυο", χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ονομαστικά στην ένοπλη βασκική αυτονομιστική οργάνωση.

    AΠΕ Είδηση: 32980

    [06] Βρετανία: Δίωξη εις βάρος τεσσάρων πολιτικών για το σκάνδαλο με τις δαπάνες

    Παρασκευη, 05 02 2010 16:16

    Σε βάρος τριών βουλευτών και ενός λόρδου θα απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο του σκανδάλου με τις υπερβολικές βουλευτικές δαπάνες, στη Βρετανία. Οι τρεις βουλευτές, μέλη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, και ο λόρδος Χάνινγκφιλντ, του Συντηρητικού Κόμματος, θα διωχθούν επειδή αξίωσαν τις επιστροφές δαπανών τις οποίες δεν δικαιούνταν. Αυτές οι απαγγελίες κατηγοριών ανακοινώνονται την επομένη της δημοσιοποίησης του ελέγχου μίας ανεξάρτητης επιτροπής που αποκάλυπτε ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς βουλευτές διέπραξαν παρατυπίες στους λογαριασμούς των εξόδων τους και πρέπει να επιστρέψουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Επαρκή αποδεικτικά στοιχεία

    "Στις τέσσερις αυτές περιπτώσεις, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις και ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των ενεχομένων προσώπων" δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ.

    Ο βουλευτής Έλιοτ Μόρλεϊ κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε 18.000 ευρώ για την αποπληρωμή ενός στεγαστικού δανείου, το οποίο είχε ήδη αποπληρώσει.

    Ο συνάδελφός του Ντέιβιντ Τσέιτορ κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε πάνω από 15.000 ευρώ για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο, του οποίου ήταν όμως ο ιδιοκτήτης.

    Ο τρίτος βουλευτής, Τζιμ Ντιβάιν, χρησιμοποίησε πλαστά τιμολόγια για να διεκδικήσει επιστροφές πολλών χιλιάδων στερλινών για καθαρισμούς και αγορές χαρτικών.

    Σε βάρος του Πολ Ουάιτ (λόρδος Χάνινγκφιλντ) θα απαγγελθούν έξι κατηγορίες επειδή αξίωσε επιστροφές χρημάτων "τις οποίες δεν δικαιούνταν" εξήγησε ο Στάρμερ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Three MPs and one peer to be charged over expenses Είδηση: 32965

    [07] Kabaret, α-λα-Πατρίτσια Κάας

    Παρασκευη, 05 02 2010 17:35

    Στην Ελλάδα βρίσκεται η ντίβα της γαλλικής μουσικής σκηνής Πατρίτσια Κάας, για μία εμφάνιση μπροστά στο αθηναϊκό κοινό, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Μπάντμιντον, με το δικό της "Kabaret". Έτσι είναι ο τίτλος την παράστασής της, καθώς και του τελευταίου της άλμπουμ. Η Γαλλίδα ερμηνεύτρια μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη μαγεία της εποχής του Μεσοπολέμου, από την οποία εμπνέεται η παράστασή της. Ένας ιδιαίτερος φόρος τιμής στη δεκαετία του ΄30.

    Η σπουδαία Γαλλίδα ερμηνεύτρια, συνδιάζει στην εξωτερική της εμφάνιση, το μοντέρνο και το σύχρονο, με την αύρα μιας γυναίκας που ανήκει σε μία άλλη εποχή. Αυτό ακριβώς, το οποίο είναι και η παράστασή της με τίτλο "Καμπαρέ".

    Η διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Πατρίτσια Κάας είχε εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον περσυνό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

    Με τον αέρα της σταρ έφτασε στην Ελλάδα, έχοντας μαζί της τη μικρή της σκυλίτσα Τεκίλα, την οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Το ταλέντο της φάνηκε από τα οκτώ της χρόνια όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην σκηνή, κατακτώντας τον τίτλο παιδί-θαύμα, με τις ιδιαίτερες φωνητικές της δυνατότητες.

    Συνολικά 23 τραγούδια απαρτίζουν την μουσική παράσταση που ξεκίνησε φέτος διεθνή περιοδεία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32972

    [08] Νορβηγία: Μια γυναίκα είχε παγιδευτεί μέσα σε πλυντήριο ρούχων

    Παρασκευη, 05 02 2010 23:13

    Υπηρεσίες διάσωσης κλήθηκαν στην πόλη της Νορβηγίας Μος για να απελευθερώσουν μια γυναίκα που είχε παγιδευτεί μέσα σε ένα ...πλυντήριο ρούχων.

    Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου, μια 20χρονη παγιδεύτηκε στον κάδο ενός πλυντηρίου καθώς σφήνωσε το κεφάλι της και το χέρι της και δεν μπορούσε να απελευθερωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην τοπική εφημερίδα Moss Avis.

    Ένα άλλο άτομο έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία νωρίς σήμερα και μετά από 10 λεπτά αστυνομία και υπηρεσία διάσωσης βρέθηκαν στο σημείο και απελευθέρωσαν τη "δέσμια του πλυντηρίου" χωρίς την παραμικρή αμυχή.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η γυναίκα προφανώς είχε βάλει κάποιο στοίχημα με το άτομο που ειδοποίησε την αστυνομία αλλά εκείνο που την προβληματίζει είναι η σύνεση των ατόμων που κάνουν τέτοιου είδους φάρσες.

    AΠΕ Είδηση: 32979

    [09] Δημόσια συγνώμη του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota

    Παρασκευη, 05 02 2010 16:56

    «H Tοyota δεν απέκρυψε στο κοινό κανένα από τα τεχνικά ελαττώματα που έγιναν αιτία να ανακληθούν εκατομμύρια οχήματά της σε όλο τον κόσμο», ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο αντιπρόεδρος του ιαπωνικού ομίλου Σινίτσι Σασάκι, μετά την αποκάλυψη δύο γερμανικών εφημερίδων ότι η Toyota γνώριζε από το 2007 τα τεχνικά προβλήματα στο πεντάλ του γκαζιού που παρουσίαζαν ορισμένα από τα μοντέλα της.Νωρίτερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ακίο Τογιόντ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα που προκάλεσαν την ανάκληση των οχημάτων της Toyota σε μία προσπάθεια να διαβεβαιώσει το κοινό ότι τα αυτοκίνητα της εταιρίας του είναι ασφαλή.

    Η Toyota ανακάλεσε από το φθινόπωρο πάνω από οκτώ εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του προβλήματος. Επίσης, αναγνώρισε την ύπαρξη ενός τεχνικού ελαττώματος στο σύστημα των φρένων στο μοντέλο της Prius ενώ σήμερα η ίδια εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προληπτικούς ελέγχους του μοντέλου σεντάν Lexus HS, το οποίο διαθέτει την ίδια τεχνολογία φρένων όπως και το μοντέλο Prius. Πολλοί είναι πάντως οι οδηγοί που προσέφυγαν στα δικαστήρια των ΗΠΑ και του Καναδά κατηγορώντας την ιαπωνική εταιρία ότι καθυστέρησε να γνωστοποιήσει στο κόσμο τα ελαττώματα των οχημάτων της.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Τoyota: Δεν αποκλείεται μελλοντική ανάκληση του Prius λόγω προβλήματος φρένων Είδηση: 32967

    [10] Ιράκ: Κίνηση εθνικής συμφιλίωσης

    Τεταρτη, 03 02 2010 17:00

    "Πράσινο φως" έδωσε η εκλογική επιτροπή του Ιράκ σε 511 υποψήφιους, ώστε να πάρουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου, γεγονός που τους επιτρέπει να αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα την προεκλογική τους εκστρατεία.

    Οι 511 αρχικά είχαν αποκλειστεί, πριν από ένα μήνα, λόγω σχέσεών τους με το πρώην κυβερνών κόμμα Μπάαθ, το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου στη μετά Σαντάμ Χουσεΐν εποχή.

    Από τους αποκλεισθέντες, 40 προέρχονταν από την πόλη του Κιρκούκ, όπου ο αποκλεισμός προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

    Η αρχική απόφαση αποκλεισμού τους δημιούργησε αναστάτωση και φόβους για νοθεία και εκφοβισμό, που η αναίρεση της απαγόρευσης ήρθε να διασκεδάσει.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Είδηση: 32838

    [11] Άρχισε η κατάθεση των δικαιολογητικών για το επίδομα Αλληλεγγύης

    Πεμπτη, 04 02 2010 13:19

    Άρχισε από σήμερα η κατάθεση δικαιολογητικών στη Νομαρχία Αθηνών για τους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να τους καταβληθεί η δεύτερη δόση τον Ιούνιο του 2010. Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που να εμφανίζει τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ θα πρέπει να αποκτήσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2010.

    Είδηση: 32883


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 February 2010 - 21:51:31 UTC