Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέλυσε η Ουάσινγκτον από τη χιονοθύελλα
  • [02] Εντοπίστηκε το σημείο που κατέπεσε το μοιραίο μπόινγκ των αιθιοπικών αερογραμμών
  • [03] Ανησυχία για την Οικονομία, εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση
  • [04] Σε ύφεση η νέα γρίπη Η1Ν1
  • [05] Ανοίγουν σταδιακά τα μπλόκα
  • [06] Χρυσοχοΐδης: Δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό για τους ένστολους
  • [07] Συνάντηση Διαμαντοπούλου με τους Προέδρους ΕΟΕ και ΣΕΓΑΣ
  • [08] Εντοπίστηκε αρχαίο ναυάγιο στη νήσο Πολύαιγο
  • [09] Μια τεράστια κούκλα για τα παιδιά της Αϊτής

    [01] Παρέλυσε η Ουάσινγκτον από τη χιονοθύελλα

    Σαββατο, 06 02 2010 10:36

    Παρέλυσε η Ουάσινγκτον στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής από το χιόνι και τις σφοδρές χιονοπτώσεις, όπως και ένα μεγάλο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχει δημιουργηθεί μια πρωτοφανής κατάσταση. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για "πολύ επικίνδυνες" και "σφοδρές χιονοθύελλες" από τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) και για τις επόμενες 24 ώρες.

    Η χιονοθύελλα "θα πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου", προσθέτει η NWS, καλώντας τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 75 εκατοστά, σπάζοντας το ρεκόρ των 71 εκατοστών που είχε σημειωθεί το 1922.

    Οι ειδικοί ανακοίνωσαν πως από χθες και σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι μετακινήσεις, με οποιοδήποτε μέσο, θα είναι επικίνδυνες ακόμα και αδύνατες.

    Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αφορά αρκετές πολιτείες, από το Νιού Τζέρσι ως την Βόρεια Καρολίνα και από την Ιντιάνα προς τα δυτικά. Οι κυβερνήτες της Βιρτζίνια, του Μέριλαντ και του Ντέλαγουερ κήρυξαν τις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Στις δέκα το βράδυ της Παρασκευή, η πλειοψηφία των 200 πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλας ακυρώθηκαν, όπως και οι σημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Ρέγκαν. Επίσης ακυρώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις στη Βαλτιμόρη και στη Φιλαδέλφεια.

    Τα δρομολόγια του μετρό στην Ουάσινγκτον πραγματοποιούνται μόνο στις γραμμές που κινούνται κάτω από την επιφάνεια της γης, αλλά όλα τα δρομολόγια λεωφορείων έχουν ακυρωθεί. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια των τρένων από την Ουάσινγκτον προς τη Νέα Υόρκη.

    Χιλιάδες σπίτια στην Ουάσινγκτον έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία έκλεισαν, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

    Τα σούπερ μάρκετ γέμισαν κόσμο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί να αποκλειστούν, αλλά και για να προετοιμαστούν για το παραδοσιακό πάρτι στη διάρκεια του αγώνα Super Bowl την Κυριακή.

    Οι χρήστες του διαδικτύου περιγράφουν την κατάσταση ως "χιονοαποκάλυψη" ή "χιονοαρμαγεδών".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, CNN

    Διαβάστε επίσης: Deadly 'epic snowstorm' hits Washington, mid-Atlantic Είδηση: 32982

    [02] Εντοπίστηκε το σημείο που κατέπεσε το μοιραίο μπόινγκ των αιθιοπικών αερογραμμών

    Σαββατο, 06 02 2010 11:14

    Ομάδες έρευνας εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών που κατέπεσε ανοικτά των ακτών του Λιβάνου τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 90 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο Λιβανέζος υπουργός Μεταφορών Γάζι Αρίντι.

    "Εντοπίσαμε το σημείο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κομμάτια του αεροσκάφους σε βάθος 45 μέτρων. Αυτό είναι πολύ μεγάλη πρόοδος", επισήμανε ο Αρίντι, αλλά δε διευκρίνισε αν πρόκειται για τον σκελετό του αεροσκάφους.

    Ο ίδιος είπε ακόμα πως το σκάφος "Ocean Alert" χτενίζει την περιοχή αυτή της Μεσογείου και παίρνει φωτογραφίες ώστε οι ερευνητικές ομάδες να έχουν μια καλύτερη εικόνα των ευρημάτων.

    Το Μπόινγκ 737-800 κυρίως με Λιβανέζους και Αιθίοπες επιβάτες και προορισμό την Αντίς Αμπέμπα συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της λιβανικής πρωτεύουσας στις 25 Ιανουαρίου.

    Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Ramage εντόπισε τα "μαύρα κουτιά" στη θάλασσα σε βάθος 1.300 μέτρων στις 27 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχουν ακόμα ανασυρθεί.

    Τα "μαύρα κουτιά" θα ρίξουν φως στο γιατί ο πιλότος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Βηρυτού.

    Το αεροσκάφος, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έκανε μια απότομη στροφή πριν χαθεί από τα ραντάρ. Όμως είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για λάθος του πιλότου.

    Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 15 πτώματα.

    Το αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί πριν οκτώ χρόνια, είχε υποβληθεί σε έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου και δεν είχε εντοπιστεί κανένα τεχνικό πρόβλημα.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32984

    [03] Ανησυχία για την Οικονομία, εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση

    Σαββατο, 06 02 2010 10:24

    Έντονη ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση -παρά τα σκληρά μέτρα- καταγράφει το έκτακτο Βαρόμετρο της Public Issue για το ΣΚΑΪ, στον απόηχο των εξαγγελιών Παπανδρέου. Ισχυρή στήριξη στα εξαγγελθέντα κυβερνητικά μέτρα για την διάσωση της οικονομίας εμφανίζεται να παρέχει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στην «Ημερησία» του Σαββάτου.

    Βαρόμετρο Public Issue

    6 στους 10 τάσσονται υπέρ του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

    Από την άλλη, 5 στους 10 πιστεύουν ότι η Ελλάδα δε θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει μόνη της το δημόσιο χρέος. Σχεδόν7 στους 10 συμφωνούν με την περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο, το «πάγωμα» των προσλήψεων και των μισθών.

    Αντιθέτως, το 61% διαφωνεί με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το 69% με την αύξηση των φόρων στα καύσιμα και το 51% με την επιβολή νέων φόρων.

    Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη διαχείριση των προβλημάτων, 55% το Γιώργο Παπανδρέου και 42% τη Λούκα Κατσέλη, ενώ 58% θεωρεί σωστή τη στάση που τηρεί ο πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα της οικονομίας.

    Έρευνα της Metron: Έτοιμοι για θυσίες οι πολίτες

    Το 68,9% τα χαρακτηρίζει αναγκαία και το 23,6% υπερβολικά. Ποσοστό 50,2% τα θεωρεί δίκαια, έναντι του 41,1% που τα θεωρεί άδικα.

    Μεγάλη είναι η αποδοχή των μέτρων στις τάξεις των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς το 86,4% τα αποδέχεται ως αναγκαία, το 73% ως δίκαια και το 62,7 ως αποτελεσματικά. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ τα χαρακτηρίζουν ως αναγκαία σε ποσοστό 57,2%.

    Έτοιμοι για θυσίες εμφανίζονται το 71,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 52,5% της ΝΔ. "Ναι και μάλλον ναι" για θυσίες λέει το 62,3% της μεσαίας και ανώτερης τάξης, το 58,9% των μικρομεσαίων και το 56,1% των αγροτών.

    Πηγή: NET 105.8

    Σχετικά άρθρα:

    Παπανδρέου: Συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ

    Ανησυχία στις χρηματαγορές - Βουτιά στο Χ.Α. Είδηση: 32981

    [04] Σε ύφεση η νέα γρίπη Η1Ν1

    Παρασκευη, 05 02 2010 20:34

    Σε ύφεση είναι η νέα γρίπη Η1Ν1, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα προκάλεσε το θάνατο σε 463 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Συνολικά από την αρχή της εμφάνισης της νόσου 15.174 άνθρωποι από όλες τις χώρες έχασαν τη ζωή τους. "Στις 31 Ιανουαρίου του 2010 πάνω από 209 χώρες, εδάφη και κοινότητες ανακοίνωσαν την εμφάνιση του ιού Η1Ν1 ενώ οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τη νόσο ανέρχονται στους 15.174", σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ.

    "Στις περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου σημειώνεται μείωση της εμφάνισης της νόσου μετά από την μεγάλη άνοδο που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2009", προστίθεται στην ανακοίνωση. Και στο βόρειο τμήμα της Αφρικής, σε Μαρόκο και Αίγυπτο η ασθένεια παρουσιάζει μείωση καθώς και στην Ασία, με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο η νέα γρίπη επικρατεί της παραδοσιακής εποχιακής γρίπης, ενώ οι περιοχές όπου η νέα γρίπη έκανε πολύ έντονα την εμφάνισή της παραμένουν οι ΗΠΑ (βόρεια και νότια) με 7,261 θανάτους (+95 την τελευταία εβδομάδα) η Ευρώπη με 3.605 θανάτους (+176 την τελευταία εβδομάδα) και τέλος η Ασία στην πλευρά του Ειρηνικού με 3.127 θανάτους (+146 την τελευταία εβδομάδα).

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 32976

    [05] Ανοίγουν σταδιακά τα μπλόκα

    Σαββατο, 06 02 2010 11:38

    Αποχωρούν σταδιακά οι αγρότες-μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής από 14 μπλόκα. Συνάδελφοί τους στη Θεσσαλία και τον Προμαχώνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Επίσης, αποκλεισμένο παραμένει το ρεύμα προς Κόρινθο, στον κόμβο της Στέρνας, καθώς και τα δύο ρεύματα στο 17ο χλμ. Λάρισας-Κοζάνης. Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο για το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν προγραμματίσει στη Θεσσαλονίκη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ενώ στον Τύρναβο θα γίνει την Κυριακή σύσκεψη 12 μπλόκων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Σε αναμονή η Θεσσαλία

    Στην περιφέρεια Θεσσαλίας "επικεντρώνονται" τα μπλόκα των αγροτών, καθώς κλειστοί παραμένουν ο κόμβος της Νίκαιας, ο Τύρναβος και οι Μικροθήβες, ενώ στον Πλατύκαμπο δεν σημειώθηκε αποκλεισμός από τους αγρότες, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας.

    Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το μπλόκο των αγροτών παραμένει στο τελωνείο του Προμαχώνα, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Σερρών, ενώ οι αγρότες ξεκίνησαν να αποχωρούν - από χθες - από τη Χρυσούπολη και τον κόμβο του Στρυμόνα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

    Στο νομό 'Εβρου, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στον κόμβο του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο, να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

    Στο νομό Θεσσαλονίκης, παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στη Χαλκηδόνα, στα "Πράσινα Φανάρια" (κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης), στα Μάλγαρα και στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς - Σερρών, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Κιλκίς, ανοιχτά είναι τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης. Στο νομό Σερρών, το τελωνείο του Προμαχώνα παραμένει κλειστό, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ στο νομό 'Εβρου, τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων είναι ανοιχτά, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

    Πηγή: NET, NET 105.8, AΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Αγρότες: Αναστολή των κινητοποιήσεων Είδηση: 32986

    [06] Χρυσοχοΐδης: Δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό για τους ένστολους

    Παρασκευη, 05 02 2010 14:51

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θίγουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Σωμάτων Ασφαλείας και ότι δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό για τους ένστολους, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τόνισε πως οι αθρόες αιτήσεις για παραιτήσεις έκαναν κακό στο Σώμα της αστυνομίας. Αναφερόμενος στο θεσμό του "αστυνομικού της γειτονιάς", ο κύριος Χρυσοχοίδης τόνισε ότι η πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

    Την ενίσχυση του θεσμού του "Αστυνομικού της Γειτονιάς" με την εφαρμογή ενός νέου μέτρου αστυνόμευσης, κατά το οποίο ο αστυνομικός ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα περνάει από τα σπίτια όλων των πολιτών, προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Ύστερα από σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός εκτίμησε ότι το έγκλημα "έχει θεριέψει" τα τελευταία χρόνια και επισήμανε ότι η ΕΛΑΣ θα πρέπει να οργανώσει τις δυνάμεις της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες.

    "...Εκείνο που έχει σημασία είναι να πατάξουμε την ανομία, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, μέσα σε καθεστώς σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και σεβασμού στους νόμους και το Σύνταγμα..."

    Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

    "Μοναδική αξία για μας είναι να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής", δήλωσε, επισημαίνοντας ότι αυτό που ζήτησε από τους αστυνομικούς είναι να επιδείξουν νέο φρόνημα και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.

    Ο Υπουργός τόνισε οτι "σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, με την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα, απαιτείται να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την ασφάλεια των πολιτών, το αίσθημα της ασφάλειας και το καθεστώς κοινωνικής ειρήνης".

    Τόνισε ακόμη την ανάγκη διαμόρφωσης μίας νέας σχέσης αστυνομίας και πολιτών, που θα περνάει μέσα από την αποτελεσματικότητα, τη δημοκρατική συμπεριφορά, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

    Αναφερόμενος στην αθλητική βία, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις στους επικεφαλής αξιωματικούς, έτσι ώστε "να είναι αυστηροί -μέσα από σωστό σχεδιασμό- σε όποια φαινόμενα εκδηλώνονται, τα οποία δημιουργούν την εντύπωση μιας μεγάλης αταξίας".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 32958

    [07] Συνάντηση Διαμαντοπούλου με τους Προέδρους ΕΟΕ και ΣΕΓΑΣ

    Παρασκευη, 05 02 2010 14:35

    Η ενημέρωση και η προώθηση του πρότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές που υλοποιούν από κοινού οι δύο φορείς, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας με τους προέδρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλο και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή.

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον Απρίλιο σε σχολεία της Αττικής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επισκέψεις σχολείων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Σταδίου και γενικότερα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας. Επίσης, προβλέπονται αγωνιστικές δραστηριότητες των παιδιών ομαδικού χαρακτήρα. Είδηση: 32959

    [08] Εντοπίστηκε αρχαίο ναυάγιο στη νήσο Πολύαιγο

    Σαββατο, 06 02 2010 11:28

    Ένα αρχαίο εμπορικό πλοίο γεμάτο με αμφορείς στα αμπάρια του, εντόπισε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, στον υποθαλάσσιο χώρο της νήσου Πολυαίγου, στο νομό Κυκλάδων. Το πλοίο χρονολογείται στα τέλη του 5ου αιώνα, ενώ οι αμφορείς που μετέφερε ταυτοποιούνται με εργαστήρια του Βορείου Αιγαίου και της Σκοπέλου. Βρέθηκαν αμφορείς στην επιφάνεια του πυθμένα αλλά και θαμμένοι στην άμμο, ενώ πρέπει να έχει σωθεί ακέραιο μέρος από το σκαρί του πλοίου, τόνισε στη ΝΕΤ 105.8 η προϊσταμένη της Εφορείας, Αγγελική Σίμωση. Η υποβρύχια έρευνα πρόκειται να συνεχιστεί εντός του έτους, καθώς θα ρίξει φως στη μελέτη των θαλάσσιων εμπορικών δρόμων της κλασικής περιόδου.

    Πηγή: NET 105.8 Είδηση: 32985

    [09] Μια τεράστια κούκλα για τα παιδιά της Αϊτής

    Πεμπτη, 04 02 2010 14:51

    Η "Λεονόρ" μια κούκλα φτιαγμένη από μαύρα κουρέλια και ύψους 18 μέτρων στήθηκε στην πλατεία της πόλης Καμαγκουέι της κεντρικής Κούβας από ομάδα καλλιτεχνών που πιστεύουν ότι έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες. Η τεράστια κούκλα αφιερωμένη στα παιδιά που χάθηκαν στην Αϊτή κρέμεται από έναν γερανό στην Πλατεία των Εργατών.

    Ντυμένη με τα παραδοσιακά χρώματα της σημαίας της Κούβας -μπλε, κόκκινο και άσπρο, η "Λεονόρ" χρειάστηκε εννιά μήνες για να ολοκληρωθεί.

    "Την φτιάξαμε για να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες που κρατούσε μέχρι τώρα η κούκλα Πεπόνα από την Αργεντινή, ύψους 13 μέτρων, δήλωσε η Λαζάρα Μπερμούντες, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της πόλης.

    Οι 13 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο έργο εμπνεύστηκαν την Λεονόρ από την "Μαύρη Κούκλα", ένα από τα παραμύθια του εθνικού τους ήρωα Χοσέ Μαρτί που ονόμασε την ηρωίδα από την μητέρα του.

    AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32891


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 February 2010 - 9:52:02 UTC