Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα φορολογικά μέτρα
  • [02] Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο στο Κονέκτικατ
  • [03] Νέα κρίσιμη σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα
  • [04] Σύνοδο για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας πρότεινε ο Ομπάμα
  • [05] Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις
  • [06] Κλειδώνουν οι αποφάσεις για το Aσφαλιστικό
  • [07] Ιράν: Σχέδια για κατασκευή 10 εργοστασίων εμπλουτισμού ουρανίου

    [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα φορολογικά μέτρα

    Δευτερα, 08 02 2010 10:14

    Εβδομάδα σημαντικών αποφάσεων για την Oικονομία, είναι αυτή που διανύουμε, με πρώτα στην ατζέντα το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιηθεί το πρωί κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν τα φορολογικά μέτρα και η εισοδηματική πολιτική. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν, αφού τεθούν υπό την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, έως το τέλος της εβδομάδας, με στόχο να ψηφιστούν ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει τις κατευθύνσεις που θα έχει η νέα φορολογική νομοθεσία.

    Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου

    "Οι αποδείξεις που θα χρειάζονται για να επωφεληθεί ο φορολογούμενος από το αφορολόγητο των 12.000 Ευρώ θα είναι ανάλογες με το εισόδημα του"

    Ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζει ότι οι αποδείξεις που θα χρειάζονται για να επωφεληθεί ο φορολογούμενος από το αφορολόγητο των 12.000 Ευρώ θα είναι ανάλογες με το εισόδημα του ενώ σε ότι αφορά τον συντελεστή 40% θα εφαρμοστεί σε εισοδήματα κάτω από 75.000 Ευρώ αλλά θα υπάρξουν ενδιάμεσοι συντελεστές που θα δημιουργούν ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα φορολογική κλίμακα θα περιλαμβάνει χαμηλότερους συντελεστές για εισοδήματα μέχρι 30.000 Ευρώ, ενώ αισθητές επιβαρύνσεις θα υπάρξουν για όσους δηλώνουν πάνω από 50.000 Ευρώ, καθώς ο συντελεστής θα διαμορφωθεί κοντά στο 45% ή και παραπάνω.

    Ταυτόχρονα καταργείται σχεδόν το σύνολο των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων τα οποία στο εξής θα μπαίνουν στην κλίμακα. Επίσης το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην κατάργηση μιας σειράς φοροαπαλλαγών, ενώ επανέρχεται ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στη θέση του ΕΤΑΚ.

    Πηγή: Τα ΝΕΑ, ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Πάγκαλος: Δε θα κάνουμε πίσω - Αντιδράσεις στα μέτρα Εβδομάδα αποφάσεων για το φορολογικό Είδηση: 33028

    [02] Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο στο Κονέκτικατ

    Δευτερα, 08 02 2010 08:20

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) σε μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου, στο Μίντλταουν του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμαρχου της πόλης Σεμπάστιαν Τζουλιάνο. Ωστόσο, πυροσβέστες εκφράζουν φόβους ότι κι άλλοι άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια του εργοστασίου "Κλιν Ένερτζι". Η έκρηξη στο υπό κατασκευή εργοστάσιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμής στη γραμμή του φυσικού αερίου.

    Φόβοι για παγιδευμένους στα ερείπια

    Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή, δεν γνωρίζει ακριβώς πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμα να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια του εργοστασίου.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

    Η έκρηξη έγινε αισθητή στις γειτονικές πόλεις και ο μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

    Το εργοστάσιο επρόκειτο να λειτουργήσει το καλοκαίρι.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Φόβοι για πολλές δεκάδες νεκρούς από την έκρηξη σε εργοστάσιο του Κονέκτικατ CNN: Five killed in Connecticut power plant blast Είδηση: 33016

    [03] Νέα κρίσιμη σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα

    Δευτερα, 08 02 2010 10:07

    Σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οι εκπρόσωποι από τα μπλόκα της Νίκαιας και του Προμαχώνα με τη συμμετοχή και άλλων 18 αγροτικών συλλόγων, στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα, θα επιδιώξουν να συναντηθούν αύριο με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

    Την Κυριακή, οι αγρότες 12 μπλόκων στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία αποφάσισαν την παραμονή των τρακτέρ στους δρόμους.

    Έτσι, αποκλεισμένοι παραμένουν οι δρόμοι στη Νίκαια Λάρισας, στις Μικροθήβες Μαγνησίας, αλλά και στην Εθνική Αθηνών-Τριπόλεως, στον κόμβο της Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

    Οι αγρότες του νομού Σερρών παραμένουν από το βράδυ της Κυριακής στην οδική πρόσβαση προς το τελωνείο του Προμαχώνα, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών.

    Την ίδια ώρα, η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και τον Πλατύκαμπο, όπου οι αποκλεισμοί γίνονται σταδιακά στη διάρκεια της ημέρας.

    Στη Θεσσαλονίκη, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της πόλης, χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Τόσο στα "Πράσινα Φανάρια", στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στην Τρίγλια, στις Καλύβες, στην Ορμύλια, αλλά και στη Γαλάτιστα στο νομό της Χαλκιδικής.

    Ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο δρόμος προς το συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς.

    Οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στο 23ο χλμ του δρόμου Κοζάνης-Λάρισας, αλλά και στο 40ο χλμ. του δρόμου Φλώρινας-Κοζάνης.

    Στο νομό των Γρεβενών, 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ οι αγρότες διατηρούν μικρό αριθμό από τρακτέρ, τα οποία παραμένουν συγκεντρωμένα και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Ομαλά λειτουργεί το τελωνείο του Ορμενίου στο νομό του Έβρου, καθώς 110 τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν αυτή την ώρα, την κίνηση των οχημάτων. Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς, στη διάρκεια του 24ωρου, ενώ αναμένεται να συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις με τα μπλόκα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, για τον καθορισμό της τελικής θέσης τους.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

    Είδηση: 33027

    [04] Σύνοδο για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας πρότεινε ο Ομπάμα

    Δευτερα, 08 02 2010 10:31

    Η αμερικανική οικονομία ξεπέρασε το κρίσιμο σημείο και πλέον αναπτύσσεται, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη του στο κανάλι CBS. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εταιρείες ξανάρχισαν να κάνουν προσλήψεις, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς από το επιθυμητό. Επιπλέον, ο πρόεδρος πρότεινε στους ρεπουμπλικανούς να συγκληθεί μεγάλη Σύνοδος για την πολυσυζητημένη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος Υγείας προκειμένου να εξεταστούν οι βέλτιστες ιδέες. Όπως μεταδίδει το CNN, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα και ηγέτες της Γερουσίας και του Κογκρέσο θα συναντηθούν για το θέμα αυτό στις 25 Φεβρουαρίου.

    Άρχισαν εκ νέου οι προσλήψεις

    "Βλέπουμε ότι ξεπεράσαμε το κρίσιμο σημείο στην οικονομία η οποία αναπτύσσεται πάλι" δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του CBS.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε ότι οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν προσλήψεις πάλι αλλά "δε συμβαίνει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε".

    Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε στους ρεπουμπλικανούς την πραγματοποίηση μιας συνόδου προκειμένου να προωθηθεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας της χώρας.

    "Θέλω μία μεγάλη σύνοδο για τους ρεπουμπλικανούς και τους δημοκρατικούς όπου να εξεταστούν οι καλύτερες ιδέες για να προχωρήσουμε μπροστά" σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ CBS: Obama to GOP: Let's Talk Health Care CNN: Source: Obama, congressional leaders to talk health care Feb. 25 Είδηση: 33029

    [05] Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

    Δευτερα, 08 02 2010 09:11

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, λόγω της επιδείνωσης του καιρού με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Xιόνι πέφτει από νωρίς το πρωί στα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε σημεία του οδικού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

    Ομαλά η κυκλοφορία των οχημάτων

    Χιονίζει από νωρίς το πρωί περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιοχές του Κιλκίς, του νομού Σερρών, αλλά και του ορεινού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.

    Στους 2 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε περιφερειακά της πόλης.

    Κλειστοί εξαιτίας παγετού και χιονόπτωσης είναι οι δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμο του Σοχού, αλλά και από το 2ο χλμ. Ζαγκλιβερίου προς τα Πετροκέρασα.

    Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά.

    Με αλυσίδες στα τελευταία 10 χιλιόμετρα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στις οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

    Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και από τον δρόμο της Νάουσας.

    Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια", στο όρος Βέρμιο.

    Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, αλλά και στο δρόμο Αετού-Νυμφαίου.

    Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των χιονοπτώσεων, των συνθηκών παγετού, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Είδηση: 33019

    [06] Κλειδώνουν οι αποφάσεις για το Aσφαλιστικό

    Δευτερα, 08 02 2010 10:53

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξειδίκευση των αλλαγών στο Aσφαλιστικό. Την Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει στους κοινωνικούς εταίρους την τελική του εισήγηση για το Aσφαλιστικό, η οποία συζητήθηκε σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8, το 2013 θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, ενώ προβλέπεται αύξηση όλων των ενδιάμεσων ειδικών ορίων μέχρι το 65ο έτος και με στόχο η μέση ηλικία συνταξιοδότησης να ανέλθει στο 63ο έτος ηλικίας. Τα συνδικάτα αντιδρούν σε ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας ή μείωση των συντάξεων. Εικοσιτετράωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 33030

    [07] Ιράν: Σχέδια για κατασκευή 10 εργοστασίων εμπλουτισμού ουρανίου

    Δευτερα, 08 02 2010 10:54

    Δέκα νέα εργοστάσια εμπλουτισμού ουρανίου μέσα στον επόμενο χρόνο σχεδιάζει να κατασκευάσει το Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας της χώρας. Η δήλωση του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, το βράδυ της Κυριακής, ακολουθεί την ανακοίνωση του Ιρανού προέδρου για την έναρξη της παραγωγής εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου, αύριο Τρίτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σαλεχί, η Τεχεράνη θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% αν επέλθει συμφωνία με τους "Έξι".

    "Θα σταματήσουμε τον εμπλουτισμό σε περίπτωση συμφωνίας"

    "Το Ιράν θα κατασκευάσει τον επόμενο χρόνο δέκα εργοστάσια εμπλουτισμού ουρανίου" μετέδωσε η κρατική τηλεόραση αλ Αλάμ, επικαλούμενη τον Σαλεχί. Η νέα χρονιά στο Ιράν αρχίζει στις 21 Μαρτίου.

    Τον περασμένο Νοέμβριο, η Τεχεράνη είχε ανακοίνωση την κατασκευή των 10 εργοστασίων, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει το χρονικό πλαίσιο.

    "Η πρότασή μας (για ανταλλαγή ουρανίου) ισχύει πάντα και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε καύσιμα και όταν συμβεί αυτό θα σταματήσουμε τον εμπλουτισμό κατά 20%" Αλί Ακμπάρ Σαλεχί

    Η απόφαση του Ιράν να αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% δεν σημαίνει πως η χώρα έκλεισε την πόρτα σε μια ενδεχόμενη ανταλλαγή καυσίμων με τις μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, μετέδωσε το πρακτορείο Mehr.

    "Την στιγμή που θα πάρουμε τα καύσιμα, θα διακόψουμε τον εμπλουτισμό" ουρανίου κατά 20%" επανέλαβε.

    Ο Σαλεχί ανακοίνωσε πως το Ιράν θα αρχίσει από την Τρίτη να παράγει στο εργοστάσιο της Νατανζ ουράνιο εμπλουτισμένο σε μεγάλο ποσοστό, το οποίο χρειάζεται για τον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης.

    Την απόφαση αυτή είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος όμως επεσήμανε πως "η πόρτα παραμένει ανοικτή για συνομιλίες" για μια ενδεχόμενη συμφωνία ανταλλαγής καυσίμων "χωρίς όρους" με την ομάδα των Έξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία).

    Το Ιράν απέρριψε τον Νοέμβριο πρόταση των "Έξι" για την αποστολή στη Ρωσία και τη Γαλλία της μεγαλύτερης ποσότητας ελαφρά εμπλουτισμένου ουρανίου που διαθέτει για την μετατροπή του σε καύσιμα που θα χρησιμοποιηθούν στον αντιδραστήρα της Τεχεράνης.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Iran to enrich uranium to 20% as nuclear fears grow Είδηση: 33031


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 February 2010 - 9:52:15 UTC