Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Siemens: Σκληροί χαρακτηρισμοί από Γ. Ματζουράνη
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Συναίνεση με κράτος δικαίου

    [01] Siemens: Σκληροί χαρακτηρισμοί από Γ. Ματζουράνη

    Τεταρτη, 17 02 2010 21:23

    Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο συνήγορος του διευθυντικού στελέχους της εταιρείας, Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Ματζουράνης, στην κατάθεσή του για την υπόθεση της Siemens, στην εξεταστική επιτροπή. Αποδέκτης των χαρακτηρισμών ήταν ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, τον οποίο χαρακτήρισε σαν πολιτικό φερέφωνο και καθοδηγούμενο από τον εισαγγελέα Σανιδά.

    Ο κ. Ματζουράκης δήλωσε πως ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός δεν του έδινε τα έγγραφα της δικογραφίας από τα οποία προέκυπταν επαφές στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    Παράλληλα ο πρόεδρος της Εξεταστική Επιτροπής για τη Siemens, Σήφης Βαλυρακης, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αίτημα την ενημέρωσή του για το αν και πότε παρελήφθη το σύστημα Σι Φορ Αϊ και αν αυτό λειτουργεί.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 33426

    [02] Γ. Παπανδρέου: Συναίνεση με κράτος δικαίου

    Τεταρτη, 17 02 2010 23:03

    Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια του οποίου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, οι οποίες και κατέληξαν σε κοινή δήλωση πολιτικής στήριξης στην Ελλάδα των 27 αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων. Όπως τόνισε "δεν ζητάμε χρήματα από άλλους, δεν ζητάμε χρήματα από Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους ή οποιουσδήποτε άλλους φορολογούμενους. Ζητάμε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας που θα εξασφαλίσει στη χώρα την αξιοπιστία και τη δυνατότητα να δανείζεται με κανονικούς όρους".

    Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι: "Η απόφασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία δεν έχει καμιά ρεβανσιστική λογική. Πρέπει να χτίσουμε την επόμενη σελίδα για τη χώρα μας πάνω στο φως της αλήθειας ώστε να μην εγκαλείται η Ελλάδα συνέχεια για το τι έχει κρύψει ή δεν έχει κρύψει. Η συναίνεση πρέπει να βασίζεται σε ένα κράτος δικαίου και όχι στην απόκρυψη της αλήθειας και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξετάσουμε την ιστορική διαδρομή του χρέους ή των ελλειμμάτων. Εμείς θέλουμε να γίνει σοβαρή αξιολόγηση και εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας ώστε να μην υπάρχει μια γενική και ανεύθυνη μετρολογία. Έχουμε τονίσει και επαναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ. Είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε και να κάνουμε σοβαρές τομές. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα, είμαστε έτοιμοι να κόψουμε σημαντικά τα ελλείμματα, βάζοντας ταυτόχρονα τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία, όμως δεν θέλουμε να είμαστε το αλεξικέραυνο των όποιων κερδοσκόπων που δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε με το πρόγραμμα που και οι ευρωπαίοι και εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε".

    Αναφερόμενος στο θέμα των ελέγχων ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως ο έλεγχος στα υπουργεία θα είναι μηνιαίος και μάλιστα με δείκτες, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στο ελληνικό κράτος.

    Τέλος ο πρωθυπουργός ζήτησε πολιτική στήριξη ώστε να σταματήσει η ευκολία της κερδοσκοπίας και του διασυρμού της χώρας με κρυφούς ή μη στόχους και τόνισε ότι η συναίνεση που χρειάζεται πρέπει να βασίζεται πάνω σε ένα κράτος δικαίου και όχι στην απόκρυψη της αλήθειας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 33427


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 February 2010 - 21:52:44 UTC