Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών
  • [02] Mέτρα για την διαφθορά
  • [03] Κατάληψη στο ΧΑΑ από μέλη του ΠΑΜΕ
  • [04] Ρ. Γκέιτς: Ο πόλεμος είναι πόλεμος
  • [05] Καταργούνται οι δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις για το στρατιωτικό προσωπικό
  • [06] Αιματηρή έκρηξη στο Αφγανιστάν
  • [07] ΗΠΑ: Παιδίατρος βίαζε τους ασθενείς του
  • [08] Ουκρανία: Η Τιμοσένκο δεν αναγνωρίζει τον Γιανούκοβιτς ως πρόεδρο
  • [09] Γίγαντας Τζορτζ, ο πιο ψηλός σκύλος του κόσμου!
  • [10] Άγριο έγκλημα στη Θήβα
  • [11] ΣΥΝ: Ομιλία Αλαβάνου - συσκέψεις ανανεωτικών

    [01] Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών

    Τριτη, 23 02 2010 09:11

    Συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη θα έχει το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου, θα δεχθεί τους υπουργούς Αμυνας Ε. Βενιζέλο, Επικρατείας, Χ. Παμπούκη και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκονται από την Δευτέρα οι ελεγκτές της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης εν όψει και του πρώτου κρίσιμου τεστ στη συνεδρίαση του ECOFIN στις 15 Μαρτίου. Η κυβέρνηση πάντως, επανέλαβε ότι δεν έχουν αποφασιστεί πρόσθετα μέτρα δίνει όμως έμφαση στην περικοπή των δαπανών, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στην επιτάχυνση των αναπτυξιακών σχεδίων του Προγράμματος Σταθερότητας.

    "Δεν υπάρχει καμία απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ, νέους φόρους στα καύσιμα και περαιτέρω μείωση επιδομάτων επανέλαβε τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ενώ διαβεβαίωσε ότι οποιοδήποτε δάνειο χρειαστεί να λάβει η Ελλάδα, θα πιάσει τόπο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

    Από την πλευρά του, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος τόνισε ότι "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει διορθωτικά μέτρα" και χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αγορών στα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

    Στο μεταξύ μετά το γερμανικό υπ. Οικονομικών και η Κομισιόν χαρακτήρισε αβάσιμα τα σενάρια περί σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας και ζήτησε επιπλέον διευκρινίσεις για τη συμφωνία της Αθήνας με την Goldman Sachs, το 2001, για την απόκρυψη του πραγματικού ελλείμματος της χώρας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Ελεγκτές της Ε.Ε. στην Αθήνα-Διαψεύδονται σενάρια περί δανεισμού Είδηση: 33668

    [02] Mέτρα για την διαφθορά

    Δευτερα, 22 02 2010 13:51

    Δέσμη μέτρων για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Οι βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου σχετίζονται με τον έλεγχο του "πόθεν έσχες". Μεταξύ των μέτρων προβλέπεται ρύθμιση ακόμη και για ατιμωρησία όσων καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς από δημόσιους υπαλλήλους.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το πρόσωπο που εισφέρει στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλου σε πράξη διαφθοράς και η συμβολή του βοηθά στην αποκάλυψη της διαφθοράς,δεν θα τιμωρείται. Το ίδιο ισχύει και για τον καταγγέλλοντα υπάλληλο όταν συμβάλλει στην αποκάλυψη κυκλώματος διαφθοράς, ή στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς των προϊσταμένων του.

    Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε περίπτωση που οι καταγγελίες αφορούν αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων που εμπλέκεται δεν θα απαλλάσσεται αλλά θα μειώνεται η ποινή του.

    Επίης προβλέπεται:

    Η απαγόρευση συμμετοχής κρατικών λειτουργών είτε αμέσως είτε εμμέσως, σε εξωχώριες εταιρίες. Θα εκπίπτουν του αξιώματος τους, ενώ θα δημεύεται το περιουσιακό στοιχείο που έχει δηλωθεί στην οφ σορ εταιρία.

    Το μέτρο της δήμευσης επεκτείνεται σε όλα τα αδικήματα περί την υπηρεσία όπως απιστία, παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση, κατάχρηση εξουσίας.

    Με το ισχύον καθεστώς προβλέπεται η δήμευση περιουσιακού στοιχείου μόνο για τα οικονομικά εγκλήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας.

    Τέλος, μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού (απάτη) εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ, ενώ όποιος αποκρύπτει στοιχείο από την δήλωση του πόθεν έσχες που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ θα αντιμετωπίζεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

    Ακόμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έχει πλέον το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να ζητά εξατομικευμένο έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεως (πόθεν έσχες) συγκεκριμένων προσώπων στις περιπτώσεις:

    που υπάρχει καταγγελία σε βάρος τους από οποιοδήποτε πολίτη,

    έχει υποβληθεί καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη ή στον ίδιο τον Υπουργό,

    ή ακόμα όταν έχουν δημοσιοποιηθεί με κάθε τρόπο στοιχεία σε βάρος τρίτου.

    Προβλέπεται, επίσης, ότι η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επιφέρει έκπτωση από το αξίωμα ή την κατεχόμενη θέση αυτοδικαίως με τη δημοσίευση της αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα συνδυαστούν και με την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33624

    [03] Κατάληψη στο ΧΑΑ από μέλη του ΠΑΜΕ

    Τριτη, 23 02 2010 08:36

    Κατάληψη στο Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί περίπου 300 μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του κτηρίου με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος να μη μπορεί να μπει για να εργασθεί. Πάντως σύμφωνα με την διοίκηση του ΧΑΑ η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά καθώς θα λειτουργήσει σύστημα από εναλλακτικό χώρο.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33666

    [04] Ρ. Γκέιτς: Ο πόλεμος είναι πόλεμος

    Τριτη, 23 02 2010 09:21

    Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουν τις ζωές των πολιτών στο Αφγανιστάν, όμως επεισόδια όπως η αεροπορική επιδρομή από την οποία έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι την Κυριακή είναι στενά συνυφασμένα με τον πόλεμο, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. "Βαθιά λύπη" για το θάνατο αμάχων στο Αφγανιστάν εξέφρασε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF) αναγνώρισε την επιδρομή και υποσχέθηκε να γίνει έρευνα.

    "Θα αντληθούν μαθήματα"

    "Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι πως βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφύγει τις ανθρώπινες απώλειες" Ρ. Γκέιτς

    Ο Γκέιτς υπερασπίσθηκε τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν στρατηγό Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ για τους νέους θανάτους αμάχων, τους οποίους η αφγανική κυβέρνηση καταδίκασε ως αδικαιολόγητους και οι οποίοι δυναμιτίζουν τις προσπάθειες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

    Ο ίδιος τόνισε πως οι αμερικανικές προσπάθειες για να κατατροπωθούν οι Ταλιμπάν περιπλέκονται από την τακτική των στασιαστών να χρησιμοποιούν "αμάχους πολίτες ως προκάλυψη".

    "Δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Απλώς δηλώνω πως αυτού του είδους τα πράγματα, από πολλές απόψεις, είναι συμφυή με τον πόλεμο. Είναι αυτά που κάνουν τον πόλεμο τόσο αποτρόπαιο" τόνισε ο Γκέιτς.

    Ο υπουργός τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μία πλήρης διερεύνηση των αιτίων για τους θανάτους αμάχων και πως "θα αντληθούν μαθήματα, τα οποία θα έχουν εφαρμογή στο μέλλον".

    Επίσης, τόνισε πως ο Μακ Κρίσταλ εργάζεται σκληρά για να αποφύγει αμερικανικές απώλειες έπειτα από ένα "πολύ σκληρό Σαββατοκύριακο", στο οποίο εννέα Αμερικανοί στρατιώτες και πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους στη Μάρτζαχ και άλλοι δύο έξω από την Κανταχάρ.

    "Ακριβώς όπως μεριμνά για τις απώλειες αμάχων, έτσι ανησυχεί και για τις απώλειες μεταξύ των αμερικανικών και των δυνάμεων της συμμαχίας" τόνισε.

    Στους 1.000 οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

    Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα icasualties.org, 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την αρχή της διένεξης στο Αφγανιστάν, πριν από οκτώ χρόνια, μέχρι σήμερα.

    Η ιστοσελίδα που καταγράφει τις στρατιωτικές απώλειες σε Αφγανιστάν και Ιράκ αναφέρει ότι από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν 54 Αμερικανοί στρατιώτες, έναντι 316 το 2009, που ήταν η αιματηρότερη χρονιά μετά την αμερικανική στρατιωτική εισβολή στη χώρα το 2001.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Είδηση: 33669

    [05] Καταργούνται οι δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις για το στρατιωτικό προσωπικό

    Τριτη, 23 02 2010 10:45

    Καταργούνται οι δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, κατά την περίοδο των αδειών. Οι μετακινήσεις πλέον με καταστάσεις επιβιβάσεως θα γίνονται μόνο με λεωφορεία, τρένα, και πλοία, αλλά και αυτές σε μειωμένο αριθμό, καθώς από τρεις το χρόνο για τους στρατεύσιμους γίνεται τώρα μόνο μια και από τέσσερις για τους αξιωματικούς γίνονται τώρα δυο. Μία αεροπορική μετακίνηση, κατ εξαίρεση θα εξακολουθεί να ισχύει μόνο για τους υπηρετούντες στρατεύσιμους στην Κύπρο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33678

    [06] Αιματηρή έκρηξη στο Αφγανιστάν

    Τριτη, 23 02 2010 09:57

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι -όλοι πολίτες- σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου ποδηλάτου στην πόλη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν. Στην επαρχία Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν και μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές του Αφγανιστάν, πραγματοποιείται από τις 13 Φεβρουαρίου μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με τη συμμετοχή 15.000 ξένων και Αφγανών στρατιωτών.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Seven killed by bike bomb near Afghan bus station Είδηση: 33671

    [07] ΗΠΑ: Παιδίατρος βίαζε τους ασθενείς του

    Τριτη, 23 02 2010 09:01

    Στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ, ένας αμερικανός παιδίατρος κατηγορείται για 103 βιασμούς σε παιδιά ασθενείς του. Ο Έρλ Μπράντλει παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αντιμέτωπος με κατηγορίες για 471 σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων. Αρχικά, ο 56χρονος παιδίατρος είχε κατηγορηθεί για εννιά βιασμούς αλλά μετά από έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν στην κατοχή του βιντεοκασέτες διάρκειας 13 ωρών με σεξουαλικές πράξεις του ιδίου και μικρών ασθενών του από τριών μηνών ως 13 ετών που ανέβασαν τον αριθμό των κατηγοριών εναντίον του. Την υπόθεση αποκάλυψε ένα δίχρονο κοριτσάκι όταν παραπονέθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του γιατρού κατά την διάρκεια της εξέτασης.

    Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

    Είδηση: 33670

    [08] Ουκρανία: Η Τιμοσένκο δεν αναγνωρίζει τον Γιανούκοβιτς ως πρόεδρο

    Τριτη, 23 02 2010 10:16

    Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο διακήρυξε σε τηλεοπτικό διάγγελμά της, ότι δεν αναγνωρίζει ως πρόεδρο τον φιλο-ρώσο Βικτόρ Γιανουκόβιτς, λέγοντας ότι «αναρριχήθηκε στην εξουσία βασισμένος σε ψέμματα» και τόνισε πως θα συσπειρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία εναντίον του. «Δεν αποδέχομαι την αντί-ουκρανική και αντί-ευρωπαϊκή πολιτική του», τόνισε η Τιμόσενκο, η οποία υπολειπόταν 900.000 ψήφων του αντιπάλου της στις προεδρικές εκλογές πρίν από 15 ημέρες και προσπάθησε εις μάτην να αμφισβητήσει την εκλογή του στα δικαστήρια.

    Η πρωθυπουργός κάλεσε τις «δημοκρατικές» δυνάμεις στο Κοινοβούλιο να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν εναντίον του νέου προέδρου, ο οποίος πρόκειται να ορκισθεί την Πέμπτη. Η ίδια αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο συνεργασίας της με το Κόμμα του Γιανουκόβιτς, ενώ δήλωσε ότι «Εάν τα δημοκρατικά κόμματα του Κοινοβουλίου συμμαχήσουν» με το κόμμα του Γιανουκόβιτς, «εγώ θα πάω στην αντιπολίτευση».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 , ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33674

    [09] Γίγαντας Τζορτζ, ο πιο ψηλός σκύλος του κόσμου!

    Τριτη, 23 02 2010 10:31

    Με ύψος 1,09 μ και βάρος 11 κιλά, ο "Γίγαντας Τζορτζ" (Giant George) κατέκτησε δύο τίτλους στα βραβεία Γκίνες: αυτόν του ψηλότερου ζωντανού σκύλου στον κόσμο αλλά και του ψηλότερου σκύλου στην ιστορία. Ο τετράχρονος γκρίζος Δανέζικος Μολοσσός από το Τούσον της Αριζόνας στέφθηκε "πρώτος των πρώτων" έπειτα από την αξιολόγησή του από τον ειδικό επιθεωρητών των Γκίνες, ο οποίος επιβεβαίωσε το ύψος του από τις πατούσες έως τους ώμους του.

    Ο "Γίγαντας Τζορτζ" -που σημειωτέον έχει τη δική του ιστοσελίδα όπως και σελίδες στο Facebook και στο Twitter- κέρδισε κατά κράτος τον μεγάλο αντίπαλό του, ένα ίδιας ράτσας Μολοσσό, τον Τιτάνα από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

    Το μόνο πρόβλημα του σκύλου, που καταβροχθίζει 50 κιλά τροφής κάθε μήνα, είναι πως δεν βρίσκει σκυλόσπιτο στα μέτρα του.

    Το αφεντικό του Ντέιβ Νάσερ τονίζει πως ο Τζορτζ κοιμάται στο δικό του... κινγκ-σάιζ κρεβάτι μέσα στο σπίτι.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Giant George enters record books as world's top dog Είδηση: 33677

    [10] Άγριο έγκλημα στη Θήβα

    Τριτη, 23 02 2010 09:23

    Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε στη Θήβα με θύματα δύο γυναίκες. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης είναι νεαρός αλλοδαπός που το τελευταίο διάστημα έμενε στο σπίτι 78χρονης την οποία σκότωσε, ενώ κατακρεούργησε και μια 50χρονη γυναίκα που βοηθούσε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Σύμφωνα με την αστυνομία κίνητρο είναι η ληστεία, και ο δράστης αναζητείται.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33673

    [11] ΣΥΝ: Ομιλία Αλαβάνου - συσκέψεις ανανεωτικών

    Δευτερα, 22 02 2010 20:33

    Παρέμβαση σε εκδήλωση με θέμα "Αριστερή προγραμματική ή δομική αντιπολίτευση: Ανιχνεύοντας ομοιότητες και διαφορές", που διοργάνωσε η πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, πραγματοποίησε ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος: "Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για την άνευ όρων παράδοση των ελληνικών ομολόγων στη βορά των επενδυτικών τραπεζών και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί η κυβέρνηση ανέθεσε την πώληση των ομολόγων του περασμένου μήνα στην Goldman Sachs που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με τα Hedge Funds που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας μας. Για ποιό λόγο νέος επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης δημόσιου χρέους ανέλαβε ο κ. Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. Ένα άλλο ερώτημα αφορά την προμήθεια 85 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε η Goldman Sachs για την τελευταία έκδοση των ομολόγων και το κατά πόσο είναι εξασφαλισμένο ότι η προμήθεια αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών του οικονομικού τομέα".

    Στον αντίποδα, με συμμετοχή πάνω από 400 στελεχών από όλη την Ελλάδα, έληξαν την Κυριακή, οι εργασίες της Διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ.

    Απόφαση της σύσκεψης:

    Επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση της κοινής πορείας και δράσης μαζί με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας και της ΑΡ.ΣΗ. για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς με την προώθηση των θεματικών πολικών εκδηλώσεων και το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό που είναι υπό έκδοση.

    Αποφασίστηκε:

    Α. Να συμμετάσχουμε στο Έκτακτο Συνέδριο με την ολόπλευρη προβολή των θέσεων και ιδεών της Α.Π.

    Β. Να καταθέσουμε συνολική πολιτική πλατφόρμα με κύριους άξονες: ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την οικονομική κρίση, αριστερό ευρωπαϊσμό, συνεργασία με τους Οικολόγους -Πράσινους, ανοικτή σε δυνάμεις τις Αριστεράς- ευέλικτη πολιτική συμμαχιών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Γ. Να διεκδικήσουμε την ενδυνάμωση του ΣΥΝ και την απόκρουση της ρευστοποίησης του ΣΥΝ.Να θέσουμε τα συγκεκριμένα πολιτικά μας όρια σε ότι αφορά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και να διεκδικήσουμε ξεκάθαρη απόφαση από το Έκτακτο Συνέδριο στο ζήτημα αυτό.

    Είδηση: 33662


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 February 2010 - 9:58:05 UTC