Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλάξεις και συστάσεις για νέα μέτρα
  • [02] Έμφαση στα προβλήματα της Υγείας
  • [03] Τουρκία: Κρίσιμη συνάντηση της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας
  • [04] Οι ασθένειες των ταξιδιωτών διαφέρουν ανάλογα με το φύλο
  • [05] Αεροπορικές τουαλέτες... μόνο για γυναίκες
  • [06] Κομισιόν: Βαθμιαία ανάκαμψη της ευρωπαϊκής Οικονομίας
  • [07] Της μόδας οι χειμερινοί γάμοι
  • [08] Συμβούλιο υπουργών Άμυνας της ΕΕ
  • [09] Ένταση στη δίκη Γρηγορόπουλου- Αποχώρηση Αλ. Κούγια
  • [10] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Γκλαβάς
  • [11] Συνάντηση Κ. Παπούλια- Μαχμούντ Αμπάς
  • [12] Πιέσεις για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    [01] Επιφυλάξεις και συστάσεις για νέα μέτρα

    Πεμπτη, 25 02 2010 16:20

    Επιφυλάξεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος αλλά και συστάσεις για άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων εξοικονόμησης πόρων από 3,6 έως 4,8 δισ. ευρώ, διατυπώνουν οι ειδικοί της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ολοκλήρωσαν σήμερα την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ενημερώσει τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν που έρχεται την Δευτέρα στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Οικονομίας. Πριν ακόμη αποχωρήσει το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών οι οίκοι αξιολόγησης Moody' s και Standard And Poors προειδοποιούν με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Αντιθέτως ο οίκος Fitch κρατά αμετάβλητη την αξιολόγησή του.

    Πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά 1,5 με 2% ζήτησε το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

    Όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι ενστάσεις των επιτηρητών εδράζονται στα ρίσκα που υπάρχουν όσον αφορά στο ύψος των δαπανών για τα τοκοχρεολύσια, την απόδοση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, την περιστολή των δαπανών και φυσικά την ανάπτυξη όπου υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στις προβλέψεις της κυβέρνησης και των κοινοτικών.

    Οι ξένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει ύφεση 1 έως 2% φέτος, έναντι πρόβλεψης 0,3% του υπουργείου Οικονομικών. Εκτιμούν ότι οι δαπάνες τόκων θα είναι κατά 1 δισ. ευρώ υψηλότερες, λόγω της μεγάλης αύξησης των σπρεντ, ενώ δεν θα εισπραχθούν 1,2 δισ. ευρώ από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι υπερβολικές, αναγνωρίζουν ωστόσο τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της συμπεριφοράς των αγορών.

    Με βάση τις διάφορες προτάσεις που έχουν υποβληθεί από ελληνικής πλευράς στα στελέχη των διεθνών οργανισμών θα καταρτιστεί έκθεση και θα παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαρτίου θα συνεδριάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αντικείμενο την ελληνική οικονομία, ενώ την Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Ολι Ρέν.

    Πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες ο κ. Ρεν θα ενημερωθεί από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρισκόντουσαν στην Αθήνα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθεί η εισοδηματική πολιτική, ενώ δεν αποκλείεται προς τα τέλη της να ανακοινωθεί και το νέο πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση πρόσθετων πόρων για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος κατά 4% φέτος.

    Με βάση πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε

    αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 2 μονάδες

    νέα αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και των φόρων πολυτελείας

    περαιτέρω περικοπή επιδομάτων και υπερωριών και

    περιστολή των επιχορηγήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων, ΟΤΑ, και άλλων οργανισμών.

    Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όποιες περικοπές επιδομάτων αποφασιστούν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα.

    Σκληρή είναι η συνταγή σε ασφαλιστικό και εργασιακό:

    αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας

    περικοπή προώρων συνταξιοδοτήσεων

    εξίσωση των ορίων ηλικίας στο δημόσιο

    αλλαγή του τρόπου υπολογισμού συντάξεων

    περιορισμός δαπανών

    αλλαγή Βαρέων & Ανθυγιεινών

    αναμόρφωση καθεστώτος αναπηρικών συντάξεων

    "Τους είπα ότι θέλουμε να βγούμε από αυτή τη διαδικασία ,γιατί δεν αισθάνομαι αξιοπρεπής για τη χώρα μου από αυτή την επιτήρηση Όλοι στη κυβέρνηση θέλουμε να βγούμε από αυτή τη μέγγενη", τόνισε σχετικά με τις συναντήσεις ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδο.

    Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία υλοποίησής του, αλλά είμαστε μόνον στην αρχή", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, για το ΠΣΑ σημειώνοντας όμως ότι "όταν υπάρχουν "ρίσκα" σε ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας, αν κάποια στοιχεία του δεν υλοποιούνται, μπορεί να υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα".

    Ερωτηθείς αν σε αυτά τα συμπληρωματικά μέτρα περιλαμβάνεται και η κατάργηση του 14ου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτό είναι ένα σενάριο, που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, προσθέτοντας πως "αν πάρουμε αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα, θα έχουν σαν γνώμονα τη διασφάλιση του εισοδήματος του απλού Έλληνα πολίτη".

    Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται φορολογούμενοι με καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίοι αποφεύγουν τη φορολόγηση των τόκων καθώς δεν δηλώνουν τις καταθέσεις. Παράλληλα το υπουργείο απειλεί με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, όσους φορολογούμενους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και παράλληλα χρωστάνε στο δημόσιο και δεν πληρώνουν.

    Την ίδια ώρα, και παρά το γεγονός ότι η Fitch διατηρεί την αξιολόγηση της, οι προειδοποιήσεις Standard & P και Moody's για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος το επόμενο χρονικό διάστημα αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες με αποτέλεσμα την διεύρυνση των spreads των ομολόγων έως τις 365 μονάδες και το χρηματιστήριο να υποχωρεί κατά 2,82%.

    Αντιδράσεις

    "Πατούν στο έλλειμμα και το χρέος για να μας επιτεθούν. Όμως, το έλλειμμα άλλων χωρών είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας, ενώ το χρέος είναι λιγότερο από ό,τι είναι στις μισές χώρες της ΕΕ. Ο Ολλανδός ελεγκτής, που βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, έχει στη χώρα του πολύ μεγαλύτερο χρέος από αυτό της χώρας μας", τόνισε ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου για την οικονομία όπου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για το ξεπέρασμα της κρίσης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα εκτίμησε ότι στις 16 Μαρτίου θα κοπεί ο 14ος μισθός, και ότι όταν στη Βουλή ο ίδιος είχε μιλήσει για κατάργηση του, κάποιοι τον λοιδόρησαν.

    Να σημειωθεί ότι με βάση την ενδιάμεση έκθεση της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή οικονομία, προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ το 2010.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Ζητούν πρόσθετα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ "Ο λαός στηρίζει τα μέτρα μας" Είδηση: 33761

    [02] Έμφαση στα προβλήματα της Υγείας

    Πεμπτη, 25 02 2010 16:56

    Τον περιορισμό των δαπανών για τις προμήθειες στα νοσοκομεία, κατά 1,4 δισ. ευρώ, ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε το μεσημέρι σύσκεψη με τους διοικητές και τους υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών στο ΕΚΕΠΥ. Τα 6,5 δισ. ευρώ του χρέους των νοσοκομείων αποτελούν μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τους υπευθύνους των κρίσιμων τομέων της Υγείας να δώσουν τέλος στη διαφθορά, τις σπατάλες και τα φακελάκια που εξοργίζουν τον Έλληνα πολίτη και τον επιβαρύνουν χωρίς να φταίει.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 33764

    [03] Τουρκία: Κρίσιμη συνάντηση της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας

    Πεμπτη, 25 02 2010 15:47

    Η κρίση που ξέσπασε στην Τουρκία, με τη σύλληψη στρατιωτικών κατηγορούμενων για εξύφανση συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος, αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας που δημοσιοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησης του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ, του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αρχηγού του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, την Πέμπτη, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

    "Διευθέτηση στο πλαίσιο του Συντάγματος"

    "Πολύ καλά" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργόςπως πήγε η συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, μία από τις σπάνιες φορές που συναντώνται οι τρεις άνδρες.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι μαζικές συλλήψεις απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκησαν σε σχέδιο πραξικοπήματος.

    Μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησης, από την προεδρία εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει ότι όπως συμφωνήθηκε, "η κρίση πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος", καθώς και ότι "όλοι πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα ώστε να μην εξασθενήσουν οι θεσμοί στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".

    Στη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης "υπογραμμίστηκε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πεπεισμένοι πως τα θέματα της επικαιρότητας θα διευθετηθούν σε συνταγματικό πλαίσιο και βάσει των νόμων" τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ενώ η συνάντηση αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη, κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε άλλους οκτώ στρατιωτικούς, ανεβάζοντας τον αριθμό τους συνολικά σε 20 το τελευταίο διάστημα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Τουρκία: Κατηγορίες κατά 8 αξιωματικών BBC: Turkish army chief meets leaders over 'coup plot' Είδηση: 33755

    [04] Οι ασθένειες των ταξιδιωτών διαφέρουν ανάλογα με το φύλο

    Πεμπτη, 25 02 2010 15:54

    Τα ταξίδια, ιδίως τα μακρινά, μπορεί να αρρωστήσουν τον καθένα, όμως μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα έρχεται να διαπιστώσει ότι άνδρες και γυναίκες, όταν ταξιδεύουν, τείνουν να εμφανίσουν ή να κολλήσουν διαφορετικές ασθένειες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς σε στομαχικά προβλήματα ενώ οι άνδρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πυρετού και μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

    Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες, πιο συχνά από τους άνδρες (σε ποσοστό 13% έως 39%), παθαίνουν γαστρεντερολογικά προβλήματα, όπως διάρροια ή ερεθισμό του εντέρου.

    Είναι επίσης περισσότερο επιρρεπείς σε κρυολογήματα, ψυχολογικό στρες και μολύνσεις του ουρολογικού συστήματος, ενώ ο οργανισμός τους εμφανίζει περισσότερες παρενέργειες στα φάρμακα που λαμβάνονται προληπτικά (π.χ. κατά της ελονοσίας).

    Αντίθετα οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ασθένεια πυρετό, όπως η ελονοσία και κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις όπως ιογενή ηπατίτιδα.

    Είναι επίσης πιθανότερο, σε σχέση με τις γυναίκες, να αρρωστήσουν από το μεγάλο υψόμετρο στα βουνά και να πάθουν καρδιαγγειακές παθήσεις και κρυοπαγήματα.

    Η έρευνα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες και γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να προετοιμάζονται ανάλογα για το επόμενο ταξίδι τους παίρνοντας μαζί τους τα ανάλογα φάρμακα.

    Παρόλο που οι λόγοι για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, αναφορικάμε τις ταξιδιωτικές αρρώστιες δεν είναι σαφείς η έρευνα εξηγεί ότι γιαπαράδειγμα το γεγονός ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κολλήσουνελονοσία εξηγείται στο ότι τους προτιμούν τα κουνούπια.

    Η προτίμηση των επικίνδυνων κουνουπιών-φορέων μολυσματικώνασθενειών στους άνδρες βρίσκει εξήγηση στο γεγονός ότι οι τελευταίοιιδρώνουν περισσότερο από τις γυναίκες και οι εκκρίσεις του σώματός τουςπροσελκύουν τα έντομα.

    Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως οι γυναίκες είναι πιο ευπαθείς στα γαστρεντερολογικά προβλήματα. Όσο για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι άνδρες είναι πιοπιθανόν να αναζητήσουν μια άγνωστη συντροφιά σε ένα ταξίδι τους, παράμια γυναίκα.

    Η μελέτη, που βασίστηκες περίπου σε 59.000 ταξιδιώτες και τωνδύο φύλων, μεταξύ των ετών 1997 - 2007, έγινε από ερευνητές του ΚέντρουΤαξιδιωτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης υπό τη δρ.Πατρίτσια Σλεγκενχάουφ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33759

    [05] Αεροπορικές τουαλέτες... μόνο για γυναίκες

    Πεμπτη, 25 02 2010 16:13

    Οι γυναίκες που από τον επόμενο μήνα θα ταξιδεύουν με την αεροπορική εταιρία της Ιαπωνίας All Nippon Airways, θα έχουν δικές τους τουαλέτες καθώς ο αερομεταφορέας θα εγκαινιάσει σχεδόν σε όλες τις διεθνείς πτήσεις του τις... τουαλέτες αποκλειστικά για γυναίκες.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο απαντά "στις πολυάριθμες αιτήσεις για την προσφορά αυτής της υπηρεσίας" και προσθέτει ότι η τουαλέτα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και θα είναι προσβάσιμη στις γυναίκες που ταξιδεύουν είτε στην οικονομική είτε στην business class.

    Αξιωματούχος της εταιρίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ότι η εταιρία αποφάσισε να εγκαινιάσει τις γυναικείες τουαλέτες μετά από μία διαδικτυακή έρευνα του 2007 στην οποία το 90% των ερωτηθεισών είχε απαντήσει ότι θεωρεί ενδιαφέρουσα την ιδέα.

    Οι άνδρες θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τουαλέτα μόνο σε έκτακτη ανάγκη ή μόνο αν στο αεροσκάφος επιβαίνουν πολύ λίγες γυναίκες, προσθέτει η ανακοίνωση της εταιρίας.

    Η αεροπορική εταιρία της Νότιας Κορέας Korean Air προσφέρει παρόμοια υπηρεσία, ενώ η ανταγωνιστική της All Nipon εταιρία, η Japan Airlines, έχει τοποθετήσει έξω από τις τουαλέτες στα αεροσκάφη της την ένδειξη..."οι κυρίες προηγούνται".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33760

    [06] Κομισιόν: Βαθμιαία ανάκαμψη της ευρωπαϊκής Οικονομίας

    Πεμπτη, 25 02 2010 17:08

    Η Οικονομία της ΕΕ βρίσκεται μεν σε πορεία βαθμιαίας ανάκαμψης, αλλά εξακολουθεί να συναντά δυσκολίες. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που από κοινού αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του ΑΕΠ της ΕΕ. Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, η ύφεση τελειώνει, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ το 2010.

    Εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών των χωρών-μελών

    "Δύο είναι τα μέτωπα στα οποία πρέπει να εργασθούμε προκειμένου να το επιτύχουμε: η ανάκαμψη της οικονομίας και η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μας" Όλι Ρεν

    Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν, κύριος στόχος είναι να επιστρέψει η ευρωπαϊκή Οικονομία σε εύρωστη και σίγουρη πορεία και αυτό είναι δυνατό μόνο με την ανάκαμψη της οικονομίας και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών των χωρών-μελών.

    Ειδικότερα, με βάση τη σχετική σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, το πραγματικό ΑΕΠ άρχισε να αυξάνεται και πάλι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009, σηματοδοτώντας το τέλος της μακρύτερης και βαθύτερης ύφεσης στην ιστορία της ΕΕ.

    Τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που έλαβε η ΕΕ διαδραμάτισαν μείζονα ρόλο σε αυτό, αναφέρει η Επιτροπή, σημειώνοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις του 2009, η αύξηση αυτή επιβραδύνθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο εξαιτίας της μείωσης της επίδρασης ορισμένων προσωρινών παραγόντων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι βασικές οικονομικές προοπτικές της ΕΕ παραμένουν εν γένει αμετάβλητες. Προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ το 2010. Εκτός αυτού, οι προβλέψεις ως προς τα επίπεδα πληθωρισμού παραμένουν εν πολλοίς αμετάβλητες, στο 1,4% και στο 1,1% για την ΕΕ και για τη ζώνη του ευρώ, αντίστοιχα.

    Οι προβλέψεις αυτές εξακολουθούν να περιβάλλονται από μεγάλη αβεβαιότητα, όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καταλήγει η Επιτροπή.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33765

    [07] Της μόδας οι χειμερινοί γάμοι

    Πεμπτη, 25 02 2010 16:50

    Mία ιδιαίτερη γοητεία στους χειμερινούς γάμους -τη διακόσμηση με ψεύτικες νιφάδες χιονιού, τα ρομαντικά κεριά και ίσως και το άλογο που σέρνει έλκηθρο, ανακάλυψαν oι Γάλλοι.

    Κάποτε, τα θαρραλέα ζευγάρια που επέλεγαν να παντρευτούν χειμώνα ήταν μόνο λιγοστά, αλλά τώρα πλέον όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ενώσουν τις ζωές τους αυτή την εποχή και οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση γάμων φροντίζουν η τελετή να έχει όλα τα "χειμερινά" στοιχεία.

    Για να μην υποφέρουν οι νύφες από το κρύο, τα νυφικά είναι χειμερινά, δηλαδή ζεστά και μακρυμάνικα, με δαντέλα μόνο στο λαιμό.

    Συχνά συνδυάζονται με μακριά, λευκά πανωφόρια και για τις πολύ κρύες μέρες με γούνα.

    Για τις νύφες, μάλιστα, που θέλουν οπωσδήποτε να φορέσουν αμάνικο νυφικό για να φωτογραφηθούν, διατίθενται και αερόθερμα στους χώρους της εκκλησίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33763

    [08] Συμβούλιο υπουργών Άμυνας της ΕΕ

    Πεμπτη, 25 02 2010 19:25

    Στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, συνεδρίασε σήμερα το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Η ημερήσια διάταξη της συζήτησης ήταν:

    -

    Οι στρατιωτικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Σομαλία για την καταπολέμηση της πειρατείας. Η ευρωπαϊκή αποστολή βοήθειας στην Αϊτή. Η συνεργασία με Τρίτες χώρες στον τομέα της κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Οι προοπτικές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Ο συντονισμός μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών αποστολών της ΕΕ. Η σχέση μεταξύ κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας και ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της ΕΕ. Το θεσμικό πλαίσιο της δράσης των υπουργών Αμυνας της ΕΕ μετά τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας.

    Στην παρέμβασή του ο Έλληνας υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να διασφαλίζεται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των πρωτοβουλιών και των επιχειρήσεων των δύο οργανισμών, με βάση την αρχή της θεσμικής αυτονομίας τους καθενός οργανισμού αλλά και της συμπληρωματικότητας των δράσεων τους. Επίσης ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις συχνά κινούμενες σε διαφορετικά επίπεδα, εκτιμήσεις των στρατιωτικών με τις πολιτικές δράσεις, αφού ισχύουν διαφορετικοί κανόνες σε κάθε επίπεδο. Για το λόγο αυτό, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των νέων ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λισαβόνας που τείνουν να ενοποιήσουν τους πυλώνες της Ε.Ε.

    Ενδιαφέρουσες ήταν οι επαφές του κ. Βενιζέλου στο περιθώριο της σύσκεψης και συγκεκριμένα με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν, για ζητήματα σχετικά με τη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ, τον Τούρκο ομόλογό του Μεχμέτ Γκιονούλ, ο οποίος προσήλθε για τον πολιτικό διάλογο με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, το Γάλλο ομόλογό του Ερβέ Μορέν για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του σχεδίου συμφωνίας συνολικής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τον Πολωνό συνάδελφό του Μπόγκνταν Κλίτς που θα επισκεφθεί σε λίγες εβδομάδες την Ελλάδα.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 33771

    [09] Ένταση στη δίκη Γρηγορόπουλου- Αποχώρηση Αλ. Κούγια

    Πεμπτη, 25 02 2010 18:25

    Ένταση επικράτησε στο Μεικτό Ορκωτό της Άμφισσας, κατά τη διάρκεια της δίκης των δυο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Καταθέτοντας η μητέρα του 15χρονου, Βέρτζιν Τσαλικιάν, αποκάλεσε δολοφόνους τους δυο κατηγορούμενους, και ηθικό δολοφόνο, τον συνήγορο υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση της μητέρας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν προτίθεται να της κάνει ερωτήσεις "ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου".

    Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κατέθεσε για την προσωπικότητα του παιδιού της, που -όπως ανέφερε- δεν είχε επιθετική συμπεριφορά, αλλά και για όσα έμαθε ότι συνέβησαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στη συμβολή της οδού Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, όταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, χτυπημένος στο στήθος από σφαιρά του ειδικού φρουρού. Η κ. Τσαλικιάν αναφέρθηκε σε όσα ακούστηκαν για τον γιο της, μετά τον θάνατό του, από την πλευρά των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών.

    Αποσπάσματα από την κατάθεση

    Τσαλικιάν: "Ποτέ δεν συκοφαντήθηκε κάποιος τόσο πολύ, όσο το παιδί μου, μετά τη δολοφονία του από αυτούς τους δολοφόνους".

    Πρόεδρος: "Σας παρακαλώ, μέχρι να βγει η απόφαση, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την ιδιότητα του δολοφόνου".

    Τσαλικιάν: "Και θα αποκαλέσω ηθικό δολοφόνο του παιδιού μου τον κ. Κούγια". Στο σημείο αυτό, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, χωρίς να κάνει σχόλιο, αποχώρησε από την αίθουσα.

    Πρόεδρος: "Παρεκτρέπεστε, κα Τσαλικιάν, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε".

    Τσαλικιάν: "Έχει επιδοθεί (σσ. Κούγιας) σε σωρεία συκοφαντιών σε βάρος του παιδιού μου".

    Πρόεδρος: "Και κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, που φέρονται υπογεγραμμένα από εσάς, δεν είχαν τιμητικό περιεχόμενο για την σύνθεση του δικαστηρίου. Φέρεστε να αμφισβητείτε το δικαστήριο, πριν δώσει δείγματα γραφής. Πρέπει να σας θεωρήσω, γι αυτό, ηθικό συκοφάντη; Φέρεστε σα να μας έχετε κρίνει εκ προοιμίου".

    Τσαλικιάν: "Θέλω ένα δίκαιο δικαστήριο".

    Πρόεδρος: "Σας σεβόμαστε απερίοριστα. Υπάρχει αμέριστη ηθική συμπαράσταση και σεβασμός για ό,τι σάς συνέβη. Ο θεός να με φυλάξει, μη ζήσω τίποτα τέτοιο".

    Τσαλικιάν: "Το παιδί μου είναι νεκρό...".

    Πρόεδρος: "Δεν λέω να μην υπερασπιστείτε την μνήμη του παιδιού σας, μην προσωποποιείτε όμως...".

    Τσαλικιάν: "Το δικαστήριό σας είναι ζωντανό, το παιδί μου είναι νεκρό...".

    Πρόεδρος: "Και αυτό τι σημαίνει; Πρέπει να το συκοφαντούμε";

    Τσαλικιάν: "Εγώ πρέπει να αμυνθώ για το παιδί μου".

    Ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, είπε στη μάρτυρα ότι ο σεβασμός του δικαστηρίου, στην απώλεια του παιδιού της, είναι δεδομένος, αλλά -όπως της ανέφερε- η συμπάθεια στο πρόσωπό της "θα υποχωρήσει μπροστά στην υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ τη θέση μου σ΄αυτό το δικαστήριο. Το δικαστήριο αυτό είναι πράγματι ζωντανό και να είστε βέβαιη ότι το πόνημά του θα αποτελεί έκφραση δικαιοσύνης ανεπηρέαστης από έστω παρελθοντικές αναφορές και βόλτες στον 4ο όροφο του Μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (σσ. Άρειος Πάγος). Εκφράσεις του τύπου "ηθικός δολοφόνος", σας παρακαλώ πολύ, να μη φεύγουν από το στόμα σας".

    Νωρίς το πρωί της Πέμπτης κατέθεσε 18χρονος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στα Εξάρχεια, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άκουσε τους αστυνομικούς να προκαλούν λεκτικά και με χειρονομίες τα συγκεντρωμένα στον πεζόδρομο παιδιά. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Αλέξανδρος και ο φίλος του κάθονταν σε υπόστεγο επί της οδού Τζαβέλλα και κανείς δεν πέταξε τίποτα εναντίον των αστυνομικών. Είπε ακόμη πως κάποια στιγμή, όταν οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν πεζοί στην Τζαβέλλα, κάποιος από πίσω του πέταξε ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό. Τέλος, κατέθεσε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς, χωρίς να δει ποιος πυροβόλησε. Ανέφερε, μάλιστα, πως συνειδητοποίησε ότι ήταν πυροβολισμοί, όταν είδε πεσμένο κάτω τον Αλέξανδρο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33770

    [10] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Γκλαβάς

    Πεμπτη, 25 02 2010 18:20

    Απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 84 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Δημήτρης Γκλαβάς, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, πρώτος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

    Η κηδεία του Μίμη Γκλαβά θα γίνει τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2010, στις 2 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Ο Δημήτρης Γκλαβάς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926. Κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής Κατοχής ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και για τη δράση του αυτή, μετά την απελευθέρωση, διώχτηκε και εκτοπίστηκε στη Μακρόνησο.

    Μετά την επάνοδό του από την εξορία, ο Μίμης Γκλαβάς γράφτηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1962 στην εφημερίδα «Αθηναϊκή».

    Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Εξπρές» στο τότε ΕΙΡ, στην εφημερίδα «Νέα Πολιτεία» και, μετά τη μεταπολίτευση, στην «Ελευθεροτυπία», απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε, απασχολούμενος πάντα με το ρεπορτάζ του Υπουργείου Παιδείας.

    Ο Μίμης Γκλαβάς, εκτός από τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ανέπτυξε και πλούσια συνδικαλιστική δράση. Για πρώτη φορά εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ το 1978 και έκτοτε εκλέγεται διαρκώς μέλος των Διοικήσεων, έως το 1992 που εκλέγεται Α' Αντιπρόεδρος, ενώ το 1993 εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Προηγουμένως, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και αργότερα Γενικός Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών.

    Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΠΟΕΣΥ, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και παρέμεινε σε αυτό το αξίωμα μέχρι το 2004, οπότε αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

    "Ο Μίμης Γκλαβάς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε ένας συνεπής αγωνιστής, ο οποίος συνεισέφερε με όλες του τις δυνάμεις στην προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συναδέλφων", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

    "Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του θα τους μείνει αξέχαστη η αισιοδοξία και η θετική στάση με την οποία αντιμετώπιζε τα προβλήματα, στάση την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε. Η απαράμιλλη ευγένειά του, οι καλοί του τρόποι, καθώς και η ελπίδα την οποία ενέπνεε στους άλλους τον έκαναν αποδεκτό από όλους τους συναδέλφους του, παρά τις όποιες διαφορές σε επιμέρους θέματα. Με τον τρόπο αυτόν κατόρθωσε να αμβλύνει αντιτιθέμενες απόψεις και να συμβάλει έτσι στην ενότητα του Κλάδου".

    Η ΠΟΕΣΥ, με ανακοίνωσή της, "αποχαιρετά με οδύνη τον πρώτο Πρόεδρό της και επί πολλά έτη Πρόεδρο και μέλος του προεδρείου Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Γκλαβά".

    "Πέραν του γεγονότος ότι ο Δημήτρης Γκλαβάς αγωνίστηκε σκληρά για τη δημιουργία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων δημοσιογράφων, η παρουσία του στα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία υπηρέτησε και στις δημόσιες θέσεις που η Πολιτεία του εμπιστεύθηκε, τον ανέδειξαν σε μια εκ των κορυφαίων μορφών του κλάδου", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ και προσθέτει:

    "Μειλίχιος, προσηνής αλλά και αποφασιστικός και αγωνιστής, ο Μίμης (για όσους είχαμε την τύχη και την τιμή να βρεθούμε δίπλα του) Γκλαβάς μας άφησε σε μια στιγμή που η ώριμη σκέψη του και η αισιόδοξη στάση του θα μας ήταν πολύτιμη".

    Θλίψη για το θάνατο του Δημήτρη Γκλαβά εκφράζει και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

    Ο Δ. Γκλαβάς, φωτεινό παράδειγμα σε δύσκολους καιρούς, τολμηρός, διορατικός και οραματιστής, στάθηκε μέσα σε όλα, κοντά στις διεκδικήσεις του Περιοδικού Τύπου, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, συνδικαλιστής και αγωνιστής μέχρι το τέλος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΠΗΤ και προσθέτει:

    "Από τις θέσεις του στα έντυπα, στην ΕΣΗΕΑ, στην ΠΟΕΣΥ, γνώρισε και αντιστάθηκε στις σειρήνες που υπάρχουν σε όλες τις παραμέτρους του λειτουργήματος, τις ξεπέρασε άσπιλος και ακέραιος". Είδηση: 33768

    [11] Συνάντηση Κ. Παπούλια- Μαχμούντ Αμπάς

    Πεμπτη, 25 02 2010 16:29

    Τις άριστες σχάσεις μεταξύ των δύο λαών επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, οι οποίοι μίλησαν για τις επαφές που είχε ο Μ. Αμπάς τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Παλαιστινιακό, την οποία χαρακτήρισε πιο προωθημένη από αυτή των ΗΠΑ.

    "Αναμένουμε από το κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις. Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μια ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής.

    Μ. Αμπάς

    Γι αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σε αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα", πρόσθεσε ο κ. Αμπάς.

    Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στη συμβολή του κ. Παπανδρέου στο Μεσανατολικό, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ενός σπουδαίου, όπως είπε, φόρουμ, για την υποστήριξη των δικαίων του παλαιστινιακού λαού. "Γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε, ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων και συνεχίζει να είναι", σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να απαντήσει ο κ. Αμπάς, κάνοντας μνεία στις στενές σχέσεις των δύο λαών από την εποχή ακόμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπούλιας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Αμπάς, στο οποίο, εκτός των δύο αντιπροσωπειών, παρακάθισαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Προσφωνώντας τον προσκεκλημένο του, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή δύναμη στον παλαιστινιακό λαό και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του.

    Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος ηγέτης αναφέρθηκε στη θερμή υποδοχή που βρίσκει πάντα στην Ελλάδα την οποία, όπως είπε, οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν ξένη χώρα. "Κατά τη διάρκεια πολλών ετών η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Δεν ζητήσαμε τίποτε και να μην μας το προσφέρατε, πολλές φορές ακόμη και πριν σας το ζητήσουμε, μάς το είχατε προσφέρει. Ετσι, λοιπόν, δεν χρειάστηκε ποτέ να συζητήσουμε διάφορα πολιτικά θέματα, δεν καταβάλαμε καμία προσπάθεια να σας πείσουμε για τις πολιτικές θέσεις, γιατί είστε γνώστες και ήσασταν πάντοτε απόλυτα πεπεισμένοι γι αυτά που θα σας λέγαμε. Γι΄αυτό ο παλαιστινιακός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ευγενή στάση και χωρίς αμφιβολία, όταν θα ιδρυθεί το παλαιστινιακό κράτος, αν θέλει ο Θεός, θα είστε εσείς μεταξύ αυτών που θα κατέχουν μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις χώρες που θα συνεορτάσουν με μας.

    Νωρίτερα, ο κ. Αμπάς είχε συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τον συνόδευσε πεζή από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Είδηση: 33762

    [12] Πιέσεις για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    Πεμπτη, 25 02 2010 12:42

    Πιέσεις για αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πάνω από το 65ο έτος ασκεί το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που βρίσκεται στην χώρα μας. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον Ανδρέα Λοβέρδο συνέδεσαν το όριο συνταξιοδότησης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, μέτρο το οποίο χαρακτήρισε ο υπουργός Eργασίας μικρής απόδοσης. Παράλληλα το κλιμάκιο ζήτησε μείωση των αγκυλώσεων για μεγαλύτερη ευελιξία και κινητικότητα.

    Συνάντηση Α. Λοβέρδου - Γ. Καρατζαφέρη

    Στο μεταξύ, ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, είχε νωρίτερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    "Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος κινούνται σε ένα σοβαρό άξονα, άξονα ευθύνης" δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για τη συναίνεση που προσφέρει ο ΛΑΟΣ στο ζήτημα αυτό και ζήτησε να έχει ανάλογες εποικοδομητικές συναντήσεις και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33741


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 February 2010 - 17:54:59 UTC