Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
  • [03] Έρευνα στα οικονομικά από το 1981 ζητά η Ν.Δ
  • [04] Λουκέτο στην Commercial Value
  • [05] Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό η Σαν Σου Κίι
  • [06] Τοξική ουσία σε χυμούς
  • [07] Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ:«Ούτε εμείς μπορούμε να σώσουμε την ευρωζώνη μόνοι μας, ούτε οι ευρωπαίοι μπορούν να σώσουν εμάς.»
  • [08] Τρεις νεκροί σε δυστύχημα με κρουαζιερόπλοιο στην Αίγυπτο
  • [09] Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων φορολογίας
  • [10] Έκρηξη βόμβας με 20 νεκρούς στην Κερμπάλα
  • [11] Πληγή για το περιβάλλον η ανυπαρξία αποχετευτικού συστήματος
  • [12] Μ. Ξαφά: «Εάν δεν δανειστούμε πολλά χρήματα, και σύντομα, δε θα μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος που φτάνει τα 20 δις.»
  • [13] Πρώτη ομιλία Ομπάμα για την κατάσταση του Έθνους
  • [14] Ανακλήσεις αυτοκινήτων PEUGEOT

    [01] Παπανδρέου: Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο

    Παρασκευη, 26 02 2010 17:11

    Με την επίσκεψη του επιτρόπου οικονομίας στην Αθήνα την επόμενη, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της κοινοτικής επιτήρησης για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να εξετάσει πιθανή βοήθεια προς την Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου, προσθέτοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα. Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα βγούμε από την κρίση με το κεφάλι ψηλά. Οπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον της μεγαλύτερης κρίσης στα χρόνια της μεταπολίτευσης και το υπερδιπλάσιο έλλειμμα - πάνω από 15 δισ. - αποτελεί το παγόβουνο. Ο Γιώργος Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες στην εξαετή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οικονομία. Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που παίρνει γονατίζει τους εργαζόμενους, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για άδικα μέτρα.

    Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του αρμόδιου επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν στην Αθήνα όπου θα εξεταστεί η πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και θα κριθούν τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες μέσα στο 2010 ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών.

    "...Σας θέλουμε μαζί μας, γιατί σίγουρα οι Έλληνες αξίζουμε να είμαστε καλύτερα. Και θα τα καταφέρουμε..."

    Γιώργος Παπανδρέου

    "Θα ανταποκριθούμε σε αυτά που ζητάει η ΕΕ με όποιο κόστος και πόνο, αλλά με πιο δίκαιο τρόπο. Θα ζητήσουμε την κοινοτική αλληλεγγύη και θα την απαιτήσουμε, και πιστεύω ότι θα την έχουμε. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι κόποι του θα πιάσουν τόπο. Όταν βγούμε από την καταιγίδα, θα είμαστε πιο σίγουροι, με το κεφάλι ψηλά. Γι αυτό δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα μέσα και έξω από τη χώρα. Σας θέλουμε μαζί μας, γιατί σίγουρα οι Έλληνες αξίζουμε να είμαστε καλύτερα. Και θα τα καταφέρουμε", επισήμανε στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει "από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολίτευσης" και ότι θα ανταποκριθεί στις κοινοτικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της οικονομίας και επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της ΝΔ κατηγορώντας την ότι "οδήγησε τη χώρα στον κατήφορο" και ότι "λιποτάκτησε, φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στη πατρίδα".

    Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι όποια μέτρα ληφθούν θα είναι κοινωνικά δίκαια και θα βαρύνουν κυρίως τους έχοντες και κατέχοντες.

    "Υποχρέωσή μας προς τον ελληνικό λαό είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να αντιμετωπίσουμε τους άμεσους κινδύνους σήμερα. Γιατί αύριο, οι συνέπειες θα είναι χειρότερες. Δεσμευόμαστε ότι όλοι θα συμβάλουν αναλογικά και ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί, που έχουν λιγότερες, ή και καθόλου ευθύνες", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε:

    "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε στις διαπιστώσεις. Είναι ώρα της δράσης και των αποφάσεων για την πατρίδα. Αυτή την ευθύνη αισθάνομαι και εγώ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι θέλαμε να έρθουμε στην εξουσία για να πάρουμε σκληρές αποφάσεις. Κανείς άλλος, εκτός από εμάς, δεν μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Είναι θέμα τιμής και χρέος μας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να ανατρέψουμε τις παθογένειες των τελευταίων ετών, που δεν τις άντεξε ο κοινωνικός ιστός. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να ηγηθούμε στην αναγέννηση της χώρας", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Σφοδρή επίθεση από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

    Η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε με αφορμή τις επίκαιρες ερωτήσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα οικονομικά μέτρα και τις συνέπειές τους στους Έλληνες πολίτες.

    Τόσο η κα Παπαρήγα, όσο και ο κ. Τσίπρας κατηγόρησαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και χαρακτήρισαν τα μέτρα βάρβαρα, κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά.

    Η Αλέκα Παπαρήγα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έχει βαθύτατη άγνοια για το πώς υπηρετείται το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και για το πώς μπορεί να χτυπήσει το κεφάλαιο" και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει τη συναίνεση του ΚΚΕ

    "Καμία συναίνεση και στήριξη από εμάς δεν έχετε και απορρίπτουμε την ταξική πολιτική σας. Δεν ανεχόμαστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό με μίζες, κομματική ρουσφετολογία. Είναι ζητήματα απαράδεκτα. Και εμπαίζετε και τους πολίτες γιατί δεν έχουν ενημέρωση", τόνισε, ωστόσο αναγνώρισε ότι είναι υπαρκτό και μεγάλο το θέμα των κερδοσκόπων, που λειτουργούν σε βάρος της Ελλάδας.

    Αντίστοιχα επικριτικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης βαρβαρότητα. Τόνισε δε ότι την ευθύνη για τις συνέπειές τους στη χώρα δεν θα τις έχουν, ούτε ο Τρισέ, ούτε η Μέρκελ, αλλά θα βαρύνουν αποκλειστικά τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    "Το χειρότερο είναι τι θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ουαί κι αλίμονο όταν συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι θυσίες του δεν είχαν αντίκρισμα", επισήμανε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και για ταύτισή του με τα προγράμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

    Τέλος εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα είναι και αυτά άδικα και αναποτελεσματικά, που "θα βυθίσουν τη χώρα σε μεγάλη ύφεση για μια 5ετία".

    Επίθεση Παπουτσή σε Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ

    Σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι η ευθύνη θα βαρύνει απόλυτα τον κ. Τρισέ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν η χώρα αναγκαστεί να φτάσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απέστειλε από την Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

    "Αν -ο μη γένοιτο- η Ελλάδα καταφύγει στο ΔΝΤ, τότε ο κ. Τρισέ, η ΕΚΤ, η ΕΕ και τα θεσμικά όργανά της, θα φέρουν την πλήρη ευθύνη", τόνισε ο κ. Παπουτσής και αιτιολόγησε λέγοντας ότι αρνούνται επισταμένως τόσο καιρό να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να καλύψουν το μεγάλο κενό, που υπάρχει στη Συνθήκη, τη δημιουργία δηλαδή ενός μηχανισμού υποστήριξης του ίδιου του νομισματικού συστήματος και του ευρώ για όλες τις χώρες της Ένωσης, που δέχονται επιθέσεις από τη διεθνή κερδοσκοπία.

    Όλι Ρεν: "Βοήθεια μόνο αν ζητηθεί"

    Την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος που σήμερα ενημερώνεται από το μικτό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων που ήρθε στην Αθήνα για την πορεία του ΠΣΑ, επαναλάμβανε μέσω του εκπροσώπου του Άμαντο Αλταφάζ την αποφασιστικότητα της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, τονίζοντας ωστό ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ζητηθεί από την Αθήνα.

    Ο Όλι Ρεν την Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα όπου θα έχει υψηλού πολιτικού επιπέδου συναντήσεις και συζητήσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας είναι ικανά να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί και να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά 4% έως το τέλος του 2010.

    Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ερωτηθείς αν η ΕΕ προτίθεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προς την Ελλάδα, απάντησε ότι "όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος συνδέονται" και επανέλαβε το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στήριξης των 27 ηγετών της ΕΕ την 11η Φεβρουαρίου.

    "Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από πολλά στοιχεία, ωστόσο το βασικό είναι η εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, των πρόσθετων μέτρων που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο και εφόσον κριθεί αναγκαίο και νέων πρόσθετων μέτρων", τόνισε ο κ. Αλταφάζ.

    Η ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων αναμένεται μετά την έλευση του Ολι Ρεν και πριν το Ecofin Μαρτίου. Οι πιέσεις για την κατάργηση του 14ου μισθού και την αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης στα 67 είναι αφόρητες.

    Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει:

    αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες

    αύξηση του ΕΦΚ σε καύσιμα,ποτά,τσιγάρα

    καθιέρωση φόρου 25% στα είδη πολυτελείας συμπεριλαμβανομένων και των Ι.Χ

    περαιτέρω περικοπές 10% στα επιδόματα και στις υπερωρίες.

    Ο Υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες στη συναντηση που θα έχει με τον Ολι Ρεν θα του ασκήσει εκ νέου πίεση για να εξειδικεύσει το πακέτο στήριξης.

    Στο ενδεχόμενο ευρω-βοήθειας αναφέρθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φριντέν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. "Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να εξελιχθεί σε κίνδυνο για την ευρωζώνη", τόνισε.

    Εν τω μεταξύ, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bund υποχωρούσαν μετά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο.Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του bund υποχωρούσε 16 μονάδες βάσης στις 338 μονάδες.

    Tα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για τον μήνα Ιανουάριο σημείωσαν αύξηση 16,6% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 10,8%. Ο κρατικός προϋπολογισμός παρουσίασε πλεόνασμα 579 εκατ. ευρώ τον πρώτο μήνα του έτους έναντι ελλείμματος 1,55 δις ευρώ τον Ιανουάριο του 2009.

    Η εξέλιξη αυτή οφείλεται και στην είσπραξη εσόδων ύψους 691 εκατ. ευρώ από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων για τη χρήση του 2008, καθώς και στη μείωση των επιστροφών φόρων κατά 256 εκατ. β¬ σε σχέση με τον Ιανουάριο του προηγουμένου έτους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33820

    [02] Γ. Παπανδρέου: Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

    Παρασκευη, 26 02 2010 14:28

    Ανοιχτό παραμένει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων υπογράμμισε από το βήμα της βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ. "Η Ελλάδα δεν παραιτείται των αξιώσεων της, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό ως σημαία ευκαιρίας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι " τώρα προέχει να σταθεί η χώρα στα πόδια της". Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε μύδρους κατά της Γερμανίας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας.

    Γ. Καρατζαφέρης: "Μας χρωστά η Γερμανία"

    «Οι ελληνικές κυβερνήσεις με διάφορες ενέργειες από το 1959 φρενάρισαν τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Την τελευταία φορά που ακούστηκε κάτι γι αυτό ήταν το Μάιο του 1995 από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα όταν είπε ότι έδωσε εντολή στον πρέσβη μας στη Βόννη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Έκτοτε σιωπή» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ότι «η Γερμανία μας χρωστά».

    «Μας χρωστούν γιατί τους δώσαμε τα Ναυπηγεία, τον ΟΤΕ, το αεροδρόμιο, μας κλέβουν οι πολυεθνικές τους πωλώντας πανάκριβα στην Ελλάδα τα προϊόντα τους. Τα πολυεθνικά καταστήματα τα γερμανικά στην Ελλάδα πωλούν στους Έλληνες με τη μικρότερη αμοιβή από όλους τους Ευρωπαίους σε διπλάσια τιμή τα προϊόντα. Κι αν σας πουν ότι «έχουν μεταφορικά» να τους θυμίσετε ότι τα ενοίκια στην Ελλάδα είναι ένα προς τέσσερα και οι μισθοί ένα προς δύο και έπρεπε να πωλούνται φθηνότερα τα ίδια προϊόντα. Μας χρωστούν γιατί με τα λεφτά των δανείων τους μας ανάγκασαν να πάρουμε υποβρύχια που γέρνουν. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το αδηφάγο τέρας» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης

    Απάντηση Παπανδρέου

    O Γιώργος Παπανδρέου έστειλε το μήνυμα ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα υπαρκτό.

    Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση Καρατζαφέρη, χαρακτήρισε το δημοσίευμα του περιοδικού Focus προβακάτσια, από το οποίο η Ελλάδα δε θα παρασυρθεί.

    «Η Ελλάδα δεν παραιτείται του δικαιώματος των γερμανικών αποζημιώσεων όμως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να το χρησιμοποιήσει ως σημαία ευκαιρίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή προέχει η χώρα να σταθεί στα πόδια της, και περιμένει από τους εταίρους να δείξουν υπεύθυνη στάση» υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

    «Χαίρομαι κ. Πρωθυπουργέ που δηλώνετε πως κρατάμε σαν χώρα το θέμα ανοικτό. Και σας προτείνω με τη σειρά μου να γίνει ένα πρώτο διάβημα στη Γερμανική Κυβέρνηση ανεξάρτητα του πότε θα απαιτηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις» ήταν το σχόλιο του Γ. Καρατζαφέρη.

    Αντιδράσεις

    «Κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, απαιτούν τουλάχιστον την ηθική δικαίωση για τα όσα ο λαός μας έχει προσφέρει, με τον ηρωικό αγώνα του σε βάρους του Ναζισμού και του Φασισμού στην υπόθεση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Στο επίπεδοων νομίμων αποζημιώσεων, θεωρούμε απαραίτητο η Ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς έννομης τάξης, ώστε η Ελλάδα να πάρει αυτά που της αναλογούν» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Τις ευρωπαϊκές επιθέσεις που δέχεται εσχάτως η Ελλάδα κλήθηκε να σχολιάσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση την Πέμπτη: "Οι Γερμανοί είναι οι τελευταίοι, που πρέπει να μιλούν καθώς οι παππούδες τους κι οι πατεράδες τους ισοπέδωσαν μια χώρα χωρίς λόγο, κατέστρεψαν τη γεωργία της, άρπαξαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς, άδειασαν τα ταμεία της και κυρίως άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Κι ενώ, αργότερα, σε πολλούς άλλους λαούς έδωσαν αποζημιώσεις, σ' εμάς δεν έδωσαν ούτε μάρκο".

    Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα

    Την ίδια ώρα τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου συνεχίζονταν, χωρίς να λείπουν και οι ψύχραιμες φωνές, όπως η Deutsche Ζeitung που σημειώνει ότι η διένεξη είναι ιδιαίτερα επιβλαβής καθώς ρίχνει νερό στο μύλο των λαϊκιστών, ενώ η Frankfurter Allgemeine κάνει λόγο για ελληνική προσπάθεια εξεύρεσης αποδιοπομπαίων τράγων.

    Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη σύνταξη του γερμανικού περιοδικού "Focus" απέστειλε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με αφορμή δύο υβριστικά άρθρα και συνέντευξη που φιλοξενούνται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού.

    Εν τω μεταξύ, τη Νυρεμβέργη και το Μοναχο θα επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ,ενώ στο κυβερνητικό στρατόπεδο ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με την Γερμανία.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 , ΑΠΕ Είδηση: 33808

    [03] Έρευνα στα οικονομικά από το 1981 ζητά η Ν.Δ

    Παρασκευη, 26 02 2010 13:41

    Τη διερεύνηση των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά και της αξιοπιστίας των στοιχείων αυτών, από το 1981 ως σήμερα προτείνει στην πρότασή που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βολής για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία η Ν.Δ, η οποία βάλει εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης για προσχηματικές πρακτικές, παραπλάνηση του λαού και ολιγωρία. H πρόταση φέρει τις υπογραφές των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά. Δεύτερος υπογράφει την πρόταση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο κείμενο της πρότασης καταλογίζεται στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ εμμονή στη σύσταση «μιας καθ' όλα προσχηματικής» Εξεταστικής Επιτροπής και τονίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία καταθέτει την πρότασή της, με κύριους άξονες την εμπέδωση της διαφάνειας και τη διαμόρφωση σταθερών και υγιών κανόνων για το μέλλον, ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν, διαχρονικώς και, συγκεκριμένα, από το 1981 -από την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ- την ελληνική οικονομία στη σημερινή κατάσταση, ως προς τα δημοσιονομικά μεγέθη, και την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων.

    Στην πρόταση σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, που περιορίζει χρονικά την έρευνα από το 2004 έως τον Οκτώβριο του 2009, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσκοπούν, ούτε στην εμπέδωση της διαφάνειας στην Οικονομία, ούτε στην καθιέρωση σταθερών και αποτελεσματικών κανόνων για τη θεσμική αξιοπιστία της χώρας. "Δεν επιδιώκουν την αποκάλυψη, αλλά τη συσκότιση και την απόκρυψη της αλήθειας".

    Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν: "Να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι, προεκλογικώς, και ενώ κατά τη δική τους ομολογία είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης της Οικονομίας, είπαν, συνειδητά, ψέματα στον ελληνικό λαό και του έδωσαν αφειδώς υποσχέσεις που, βεβαίως, γνώριζαν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν. Και να συγκαλύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους για το γεγονός ότι επί τέσσερις μήνες δεν πήραν κανένα επαρκές και αποτελεσματικό μέτρο, για την αντιμετώπιση της κρίσης, παρά τις αυστηρές συστάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με δυσμενείς συνέπειες για την ανάπτυξη, την απασχόληση και το κόστος δανεισμού της χώρας".

    Το σκεπτικό της πρότασης

    «Επειδή, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επιμένουν σε μια εμπαθή πρόταση και επειδή η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής (για το διάστημα 1981-2010) προκειμένου να υπάρξει η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης για την αποκάλυψη των πραγματικών δεδομένων σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων, αλλά και για τους εν γένει χειρισμούς, που έγιναν στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

    Όπως σημειώνεται στην πρόταση, η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνεται από το ΠΑΣΟΚ, "δεν μπορεί, κατά τις δύσκολες αυτές ώρες, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κρίσιμων οικονομικών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός, αντιθέτως, μπορεί, μέσα από τις πρακτικές και τις νοοτροπίες ΠΑΣΟΚ, να πλήξει το εσωτερικό εθνικό μέτωπο, αλλά και να επιδεινώσει την προς τα έξω εικόνα της χώρας". Είδηση: 33802

    [04] Λουκέτο στην Commercial Value

    Παρασκευη, 26 02 2010 15:11

    Στον αέρα μένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι στην εταιρεία Commercial Value, η λειτουργία της οποίας ανακαλείται οριστικά από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, που μετά από συνεδρίαση κατέληξε σε αυτή την απόφαση με το αιτιολογικό ότι οι μέτοχοι της εταιρίας δεν προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 80 εκ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί η απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια ενώ ταυτόχρονα δεν απέδωσαν και οι προσπάθειες για εξεύρεση αγοραστή.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση της η Επιτροπή: Ανακαλεί οριστικά την άδεια λειτουργίας για όλους τους κλάδους της Commercial Value Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία, που της χορηγήθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Εμπορίου, χαρακτηρίζει ως ασφαλιστική τοποθέτηση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εν λόγω Εταιρείας και δεσμεύει ότι τυχόν περιουσιακό στοιχείο δεν έχει δεσμευθεί με αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΕΙΑ και θέτει αυτή σε ασφαλιστική εκκαθάριση, εξαιρουμένου του χαρτοφυλακίου ζωής, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.

    Επίσης, αποδεσμεύει ποσό 20.000 ευρώ από τον υπ' αριθμόν 101-03-2178 τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας που τηρείται στον θεματοφύλακά της Asdpis Bank προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες της ασφαλιστικής εκκαθάρισης. Είδηση: 33813

    [05] Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό η Σαν Σου Κίι

    Παρασκευη, 26 02 2010 15:12

    Στην επικύρωση της ποινής του κατ' οίκον περιορισμού για 18 μήνες της Αούνγκ Σαν Σου Κίι προχώρησε την Παρασκευή το ανώτατο δικαστήριο της Βιρμανίας, που συνεχίζει να αγνοεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των συνηγόρων της, οι οποίοι προέβαλαν συνταγματικά επιχειρήματα, ενώ έχουν ακόμη τη δυνατότητα για μια ύστατη προσφυγή στον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου. Η βραβευμένη με Νομπέλ Ειρήνης Σου Κι καταδικάσθηκε σε τριετή φυλάκιση και καταναγκαστικά έργα τον περασμένο Αύγουστο για την ολιγόωρη παροχή στέγης σε έναν Αμερικανό, ο οποίος κατόρθωσε εν αγνοία της να κολυμπήσει μέχρι την κατοικία της στις όχθες μιας λίμνης. Η ποινή της μετατράπηκε αμέσως σε παράταση της ποινής του κατ΄οίκον περιορισμού. Η απόρριψη της έφεσης αποκλείει de facto την 64χρονη "Κυρία της Ρανγκούν" από την πολιτική σκηνή κατά τις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2010, τις πρώτες στη χώρα εδώ και 20 χρόνια.

    "Προειλημμένη απόφαση"

    "Αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η προσφυγή" δήλωσε ο Νιάν Γουίν, ένας από τους συμβούλους της Αούνγκ Σαν Σου Κιι και εκπρόσωπος του κόμματός της, της Εθνικής Ενωσης για τη Δημοκρατία (LND).

    "Ο Ταν Σβε (σσ. ο επικεφαλής της χούντας) είχε ήδη αποφασίσει την ετυμηγορία και κανείς δικαστής δεν θα είχε το θάρρος να την αλλάξει" Αούνγκ Ντιν, διευθυντής της αμερικανικής Campaign for Burma

    Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, αφού ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μαούνγκ Οο είχε πρόσφατα κάνει λόγο για πιθανή απελευθέρωση της Αούνγκ Σαν Σου Κιι τον Νοέμβριο, όταν θα λήξει η προηγούμενη ποινή κατ΄οίκον περιορισμού.

    Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνει ότι ο επικεφαλής της χούντας της Βιρμανίας στρατηγός Ταν Σβε δεν θέλησε να διακινδυνεύσει με την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

    Η χούντα της Βιρμανίας έχει κάνει κατά το τελευταίο διάστημα πλήθος αντιφατικών κινήσεων. Παρά την καταδίκη της, η Αούνγκ Σαν Σου Κιι ξεκίνησε μια υποτυπώδη πολιτική δραστηριότητα, συναντώντας τον αξιωματούχο που αποτελεί σύνδεσμο ανάμεσα σε εκείνη και τη χούντα, ξένους διπλωμάτες και λαμβάνοντας την άδεια να επισκεφθεί στελέχη του κόμματός της.

    Παράλληλα, πολλοί αντικαθεστωτικοί καταδικάζονταν σε βαριές ποινές κάθειρξης, ενώ απελευθερώθηκε ο Τιν Οο, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Εθνικής Ενωσης για τη Δημοκρατία, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2003. Την περασμένη εβδομάδα ένας ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη Βιρμανία δεν έλαβε άδεια να συναντήσει την Αούνγκ Σαν Σου Κιι.

    Η Ουάσινγκτον, που ξεκίνησε πέρυσι πολιτικό διάλογο με τη χούντα έπειτα από 10 χρόνια σιωπής, έχει εκφράσει επανειλημμένως τη δυσαρέσκειά της για την απουσία αποτελέσματος στο πολιτικό αυτό άνοιγμα.

    Η Αούνγκ Σαν Σου Κιι έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να διατυπώσει τη θέση της ως προς τη συμμετοχή ή μη του κόμματός της στις εκλογές, για τις οποίες δεν έχει ορισθεί ημερομηνία και η διεθνής κοινότητα θεωρεί ότι δεν θα είναι παρά μια παρωδία με στόχο τη νομιμοποίηση της κυβερνώσας στρατιωτικής χούντας.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Aung San Suu Kyi appeal rejected by Burma court Είδηση: 33812

    [06] Τοξική ουσία σε χυμούς

    Παρασκευη, 26 02 2010 17:21

    Η τοξική ουσία "αντιμόνιο", ανιχνεύθηκε σε συσκευασίες φυσικών χυμών, που πωλούνται στην ελληνική αγορά. Το αντιμόνιο, σε μεγάλες ποσότητες, και σε διάρκεια χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία. Οι χυμοί φρούτων με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις της τοξικής ουσίας αντιμόνιο, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Το τριοξείδιο του αντιμονίου, θεωρείται ύποπτο και για καρκινογενέσεις.

    Οι αναλύσεις που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης έδειξαν ότι συσκευασία χυμού βύσσινο ο οποίος κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά περιέχει την τοξική ουσία αντιμόνιο. Οι τιμές είναι 2,7 υψηλότερες από εκείνες που ορίζουν τα ευρωπαϊκά όρια για το πόσιμο νερό. Όπως προκύπτει από τις αναλύσεις, το αντιμόνιο βρέθηκε σε ποσότητες άνω των ορίων σε πέντε δείγματα χυμού μαύρου φραγκοστάφυλου, τα οποία ναι μεν εντοπίστηκαν σε ελληνικά καταστήματα, αλλά έχουν παραχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανίχνευση αντιμονίου είναι πιθανόν να οφείλεται στη συσκευασία των χυμών. Παρατηρούν μάλιστα ότι ενδεχομένως η παρουσία οργανικών οξέων ή σακχάρων στους χυμούς να απελευθερώνει το αντιμόνιο από τις συσκευασίες, η πλειονότητα των οποίων είναι κατά κύριο λόγο από πλαστικό ΡΕΤ, από Τetra Ρak και γυαλί. Και οι τρεις συμπυκνωμένοι χυμοί, που αναφέρονται στην έρευνα είναι της ίδιας μάρκας. Για το λόγο αυτό από τη συγκεκριμένη μάρκα αναλύθηκαν επιπλέον 16 δείγματα στα οποία βρέθηκε σε υψηλό βαθμό συγκέντρωση αντιμονίου.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ Είδηση: 33819

    [07] Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ:«Ούτε εμείς μπορούμε να σώσουμε την ευρωζώνη μόνοι μας, ούτε οι ευρωπαίοι μπορούν να σώσουν εμάς.»

    Παρασκευη, 26 02 2010 14:15

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Προχθές, με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του κου Πάγκαλου και τις γερμανικές αποζημιώσεις, πως το βλέπετε;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα. Η επίθεση στην Ελλάδα στην πραγματικότητα είναι επίθεση στην ευρωζώνη. Πλέον το πρόβλημα είναι κοινό. Η Ελλάδα θέλει ευρισκόμενη σε μια μεγάλη δυσκολία, η οποία κυρίως οφείλεται στο ό,τι αυτή έχει κάνει, να υπάρξουν εγγυήσεις από την Ευρώπη ώστε να μπορέσει να δανειστεί.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτές οι δηλώσεις βοηθούν σε αυτό που περιγράφετε;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Υπάρχει η αντίδραση από τους πολιτικούς και κυρίως από τον λαό, ο οποίος νιώθει να ταπεινώνεται ευρισκόμενος σε μια δύσκολη θέση. Οι ευρωπαίοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι αυτό που εμφανίζεται ως ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα εξίσου. Το χτύπημα στην ευρωζώνη και στο κοινό νόμισμα προφανώς μας αφορά όλους. Η ηγεσία της ΕΕ και εδώ έρχομαι στο σχόλιο του κου Πάγκαλου, πράγματι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καλύψει τα μεγάλα θεσμικά ελλείμματα που έχει η ευρωζώνη. Το ελληνικό πρόβλημα οφείλει να κινητοποιήσει την Ευρώπη. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι πρωτίστως σε αμηχανία, έχει τρομερές αντιφάσεις στο εσωτερικό της. Η τύχη της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την τύχη της Ευρώπης, δηλαδή της ευρωζώνης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Στο 14ο μισθό, έχουμε καταλάβει καλά, ότι η κόκκινη γραμμή που υπήρχε μέχρι προχθές, έχει αρχίσει και ξεθωριάζει λίγο;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Έχουμε υποβάλλει ένα πρόγραμμα σταθερότητας, το οποίο εγκρίθηκε και έχουμε αναλάβει την υποχρέωση αυτό να το εφαρμόσουμε. Περιμένουμε την αξιολόγηση της 16ης Μαρτίου, για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Πίσω από όλους αυτούς τους ελέγχους υπάρχει μια πολύ λεπτή διαπραγμάτευση που αφορά την σωτηρία της ευρωζώνης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η σωτηρία της ευρωζώνης περνά από την τσέπη του έλληνα;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Ούτε εμείς μπορούμε να σώσουμε την ευρωζώνη μόνοι μας, ούτε οι ευρωπαίοι μπορούν να σώσουν εμάς, αν εμείς δεν κουνήσουμε τα πόδια και αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά και αν δεν αλλάξουμε αξίες και αν δεν αποφασίσουμε να το πω πιο απλά να γίνουμε άνθρωποι. Με την έννοια δηλαδή του να βάλουμε μια τάξη στα του οίκου μας. Σε ένα σημείο μπαίνουν κάποια όρια και τα όρια αυτά είναι προφανές, ότι καμία κυβέρνηση και κανένας λαός δεν μπορεί να τα υπερβεί. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι από ένα σημείο και πέρα δεν πάει. Μπορούμε να έχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και την δημοσιονομική ισορροπία και με άλλους τρόπους. Οι τρόποι να εξευρεθούν τα 4 δις «δεν είναι σώνει και καλά να χυθεί αίμα, δηλαδή να σφάξουμε τον κόσμο.» Εδώ και 5 μήνες δεν έχουμε πάρει ανάσα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχουμε αργήσει σε πράγματα;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Η επιτάχυνση είναι απαραίτητη, αλλά η επιτάχυνση είναι από εδώ και πέρα, γιατί μέχρι τώρα τι είχαμε; Είχαμε να κατανοήσουμε απολύτως το μέγεθος του προβλήματος, να φτιάξουμε το πρόγραμμα σταθερότητας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν έπρεπε να έχει έρθει ήδη;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Σίγουρα πρέπει να επιταχύνουμε, οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Διότι στο κάτω κάτω τα καλύτερα μέτρα του κόσμου να πάρεις, όλα αυτά θα κριθούν σε μια λέξη, που λέγεται αποτελεσματικότητα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα τα καταφέρουμε;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Πιστεύω πως ναι. Οφείλουμε να τα καταφέρουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακόμα και αν χρειαστεί δηλαδή να πάμε το 65 να το κάνουμε 67;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Νομίζω ότι η κυβέρνηση είναι σαφής και ως προς αυτό. Δεν χρειάζεται να πάμε το 65 στο 67. Ας λύσουμε πρώτα το 47 και το 42, εκεί η κυβέρνηση κοιτάζει τα θέματα, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει μια βαθιά τομή για να σώσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ως ΠΑΣΟΚ λέγατε προεκλογικά ότι και σχέδιο έχουμε και λεφτά έχουμε⦻

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Σαφώς, αυτό το σχέδιο ξεδιπλώνεται. Νιώθουμε όλοι ότι ο κόσμος καθοδηγούμενος σωστά έχει την διάθεση να συμβάλλει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γραφειοκρατικό είναι το πρόβλημα που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα διοίκηση στη ΛΑΡΚΟ;»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Επιμέρους αδυναμίες και τα λοιπά σωστά τις εντοπίζετε για να μπορούμε να τις διορθώνουμε κιόλας. Και τις εντοπίζουμε όλοι μας. Σημασία έχει, ο πυρήνας της πολιτικής μας, η κατεύθυνση που έχουμε πάρει και η συνολική προσπάθεια που καταβάλλουμε.» Είδηση: 33804

    [08] Τρεις νεκροί σε δυστύχημα με κρουαζιερόπλοιο στην Αίγυπτο

    Παρασκευη, 26 02 2010 16:11

    Τρεις νεκροί και τουλάχιστον άλλοι τόσοι τραυματίες μεταξύ των οποίων ένας επιβάτης είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη σε λιμάνι της Αιγύπτου, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο χτύπησε στην προβλήτα την ώρα του κατάπλου.

    Συγκεκριμένα, τρία μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν και τρεις τουρίστες και ένα μέλος πληρώματος τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένα κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 1.473 επιβάτες προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού του αιγυπτιακού θερέτρου Σαρμ ελ Σέιχ, ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Costa Crociere, στην οποία ανήκει το πλοίο.

    "Η Costa Crociere ενημερώνει ότι σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, γύρω στις 4:45 π.μ. τοπική ώρα, το πλοίο Costa Europa προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού του Σαρμ ελ Σέιχ την ώρα που αγκυροβολούσε και προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά πλευρά του", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    "Μετά λύπης μας επιβεβαιώνουμε το θάνατο τριών μελών του πληρώματος", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Μεταξύ των μελών του πληρώματος που σκοτώθηκαν ήταν ένας Ινδός και ένας Βραζιλιάνος, διευκρίνισε παράλληλα ο Σάλαχ Χάσεμ, αιγύπτιος αξιωματούχος του λιμανιού.

    Η εθνικότητα του τρίτου νεκρού του δυστυχήματος δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή.

    "Το πλοίο, Costa Europa, προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού νωρίς σήμερα το πρωί και δημιουργήθηκε μια μεγάλη οπή στο κύτος του πλοίου οι θάνατοι και οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από την ισχύ της πρόσκρουσης", διευκρίνισε ο ίδιος.

    Το πλοίο, το οποίο έφτασε στο Σαρμ ελ Σέιχ από το θέρετρο της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα Σαφάγκα, πραγματοποιούσε 18ήμερη τακτική κρουαζιέρα από το Ντουμπάι στη Σαβόνα στην Ιταλία.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33822

    [09] Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων φορολογίας

    Παρασκευη, 26 02 2010 15:37

    Μέχρι τις έως τις 12 Απριλίου παρατείνεται, μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από ελεύθερους επαγγελματίες, με βιβλία Α και Β κατηγορίας, καθώς και φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα από ακίνητα. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την 1η Μαρτίου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οι παρατάσεις στις προθεσμίες δόθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα διαφόρων επαγγελματικών τάξεων, λόγω της μη έγκαιρης λήψης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

    Ειδικότερα, η παράταση αφορά στους φορολογούμενους με εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων, από κινητές αξίες, από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε. με έγκριση ισολογισμού μέσα στο 2009, καθώς και επαγγελματίες που ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα με βιβλία Α΄ - Β΄ κατηγορίας ή χωρίς βιβλία, κύριοι ή κάτοχοι Ε.Ι.Χ. ή ημιφορτηγού Ι.Χ. κ.λπ., εφόσον δεν απαλλάσσονται για την τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης ή τους βαρύνει το τεκμήριο αγοράς τους και όσοι δεν έχουν εισοδήματα που η προθεσμία λήγει την 1η Μαρτίου 2010.

    Η υποβολή δηλώσεων παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου 2010 και θα ολοκληρωθεί εντός 11 εργάσιμων ημερών, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φορολογουμένου (με αρχή για το ψηφίο 1 την 12η Απριλίου 2010).

    - Για τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που η προθεσμία λήγει την 10η Μαρτίου 2010, η υποβολή δηλώσεων παρατείνεται έως τις 12 Απριλίου 2010.

    - Για την υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2010 των υπόχρεων των παραπάνω κατηγοριών, η προθεσμία ορίζεται στις αντίστοιχες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

    Παράλληλα, με άλλη απόφαση του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) έτους 2009 νομικών προσώπων. Είδηση: 33814

    [10] Έκρηξη βόμβας με 20 νεκρούς στην Κερμπάλα

    Τεταρτη, 03 02 2010 11:45

    Τουλάχιστον 20 σιίτες προσκυνητές, ανάμεσά τους μια γυναίκα και τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 117 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο της ιερής πόλης Κερμπάλα, νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό νοσοκομειακών πηγών και πηγών ασφαλείας. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 νεκρούς. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε στο δρόμο που ενώνει την Χίλα με την Κερμπάλα. Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας με φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

    Βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτών μουσουλμάνων σημειώθηκε και στην συνοικία Μανσούρ της δυτικής Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας προσκυνητής και να τραυματιστούν δύο, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32819

    [11] Πληγή για το περιβάλλον η ανυπαρξία αποχετευτικού συστήματος

    Παρασκευη, 26 02 2010 14:28

    Μεγάλη περιβαλλοντική πληγή αποτελεί πλέον για ολόκληρη την Ανατολική Αττική, την πλέον αναπτυσσόμενη περιοχή του λεκανοπεδίου, η ανυπαρξία αποχετευτικού συστήματος. Η χώρα μας έχει παραπεμφθεί για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από το 2006, ενώ οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων ως προς την χωροθέτηση κέντρων επεξεργασίας λυμάτων είχαν ως συνέπεια να μην προχωρήσει η κατασκευή τους.

    Περιβαλλοντική βόμβα χαρακτηρίζεται η ανυπαρξία αποχετευτικού συστήματος σχεδόν σε ολόκληρη τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Λύματα παρανόμως διοχετεύονται είτε στο δίκτυο όμβριων είτε ημέρες που βρέχει ελευθερώνονται στους δρόμους.

    Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε προγραμματιστεί η δημιουργία τεσσάρων κέντρων επεξεργασίας λυμάτων σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα, στη Β/Α Αττική, στην κεντρική και στο νότιο τμήμα.

    Λόγω των αντιδράσεων όμως τοπικών φορέων ως προς τη χωροθέτηση τους δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή τους.

    Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία από το 2000 πόλεις άνω των 15.000 κατοίκων πρέπει να διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα και εξαιτίας της έλλειψής τους η χώρα έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο από το 2006.

    Το μηνιαίο κόστος για μία 4μελή οικογένεια για το άδειασμα του βόθρου υπολογίζεται περίπου στα 100 ευρώ και το κόστος για το περιβάλλον ανυπολόγιστο.

    Πολλοί Δήμοι προσανατολίζονται στην επίλυση του προβλήματος σε τοπικό επίπεδο με τη λειτουργία κινητών μονάδων βιολογικού καθαρισμού.

    Πηγή: NET

    Είδηση: 33807

    [12] Μ. Ξαφά: «Εάν δεν δανειστούμε πολλά χρήματα, και σύντομα, δε θα μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος που φτάνει τα 20 δις.»

    Παρασκευη, 26 02 2010 14:12

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με το

    Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Απ' ότι διεφάνη, και από την επίσκεψη του μεικτού κλιμακίου στην Ελλάδα, υπάρχουν πιέσεις για ένα επιπρόσθετο πακέτο μέτρων. Είναι μέτρα που θα μπορούσε να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση;

    Μ. ΞΑΦΑ: «Χρειάζονται, διότι κατά πάσα πιθανότητα, ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πολύ χαμηλότερος από αυτό που αναμέναμε αρχικά. Με αυτό το καινούργιο μπαράζ φορολογικών μέτρων, είναι πολύ απίθανο η ανάπτυξη, φέτος, να είναι υψηλότερη από πέρσι. Δε θα πρέπει να υπάρξει και νέο μπαράζ φορολογίας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να κοιτάξει να περιορίσει τις δαπάνες λειτουργίας του δημοσίου.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στη μορφή των μέτρων, θα μπορούσε να συνυπολογίσει κανείς την κατάργηση του 14ου μισθού, για παράδειγμα;»

    Μ. ΞΑΦΑ: «Αντί να μειώνονται κι άλλο οι μισθοί των υπαρχόντων υπαλλήλων, θα πρέπει να φύγει κόσμος από το δημόσιο. Ο ΟΣΕ, για παράδειγμα, έχει 7.000 υπαλλήλους, ενώ χρειάζεται το πολύ 2.000 για να λειτουργήσει. Πρέπει να κλείσουν άγονες γραμμές, και πρέπει αυτοί που είναι κοντά στη σύνταξη, να πάρουν σύνταξη τώρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πιστεύετε ότι έχουμε καθυστερήσει ως προς τη λήψη μέτρων;»

    Μ. ΞΑΦΑ: «Πιστεύω πως, βεβαίως, υπάρχει καθυστέρηση, η οποία, όμως, δεν οφείλεται μόνο στην ελληνική κυβέρνηση, οφείλεται και στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει, ούτε μηχανισμό διάσωσης, ούτε τεχνογνωσία χάραξης και παρακολούθησης σταθεροποιητικών προγραμμάτων. Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να έχουν πάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την πρώτη στιγμή. Διότι, αυτοί διαθέτουν και την τεχνογνωσία, και τα δανειακά κεφάλαια, που θα μπορούσαμε να είχαμε εδώ και μήνες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ενδεχόμενο να προσφύγουμε, σήμερα, στο Δ.Ν.Τ., πώς το εξετάζετε;»

    Μ. ΞΑΦΑ: «Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε, τόσο καλύτερα πιστεύω. Εάν δεν δανειστούμε χρήματα, πολλά χρήματα, και σύντομα, από κάποιον φορέα, που, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι το Δ.Ν.Τ., δε θα μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος που λήγει τον Απρίλιο και το Μάιο, που φτάνει τα 20 δις. Δεν πιστεύω ότι από τις αγορές, μπορούμε να αντλήσουμε αυτά τα κεφάλαια, αυτήν τη στιγμή.» Είδηση: 33805

    [13] Πρώτη ομιλία Ομπάμα για την κατάσταση του Έθνους

    Πεμπτη, 28 01 2010 15:23

    Στην πρώτη του ομιλία για την «κατάσταση του έθνους» από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Μπαράκ Ομπάμα βρήκε την ευκαιρία να επανακαθορίσει την πολιτική του ατζέντα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε για αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, μείωση του χρέους, επιβολή περιορισμών στη Γουόλ Στριτ και τις τράπεζες, αύξηση των φοροαπαλλαγών για τη μεσαία τάξη και μείωση των κρατικών δαπανών. Ο Ομπάμα παραμένει δημοφιλής, αλλά, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, η εμπιστοσύνη στις πολιτικές που εφαρμόζει μοιάζει να εξανεμίζεται, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι τις εγκρίνουν κάτω από το 50%.

    Ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε στην ομιλία του τουλάχιστον 30 δισ. δολάρια που ανακτώνται από το ποσό που είχε διατεθεί για την "διάσωση" της Ουόλ Στριτ να χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

    "Προτείνω να πάρουμε 30 δισ. δολάρια από τα χρήματα που επέστρεψαν οι τράπεζες της Ουόλ Στριτ και να τα χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε μικρές τράπεζες να δώσουν σε μικρές επιχειρήσεις τις πιστώσεις που χρειάζονται για να συνεχίσουν να επιπλέουν", είπε ο Ομπάμα.

    Ο Ομπάμα πρότεινε επίσης μια νέα φορολογική έκπτωση για τις πάνω από 1 εκατ. μικρές επιχειρήσεις εάν αυτές "προσλάβουν νέους εργαζόμενους ή αυξήσουν τους μισθούς".

    "Κι αφού είμαστε σ' αυτό, ας καταργήσουμε τη φορολογία στα κέρδη από πώληση παγίων των μικρών επιχειρήσεων που κάνουν επενδύσεις, και ας δώσουμε ένα φορολογικό κίνητρο σε όλες τις επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, που επενδύουν σε νέα εργοστάσια κι εξοπλισμό".

    Αύξηση της απασχόλησης, τιθάσευση του χρέους

    Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να αναζωογονήσει την αγορά εργασίας, να κάμψει το χρέος, να επιβάλει περιορισμούς στη Ουόλ Στριτ και στις τράπεζες, να αυξήσει τις φοροαπαλλαγές για την μεσαία τάξη και να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, καθώς προσπαθεί να επανακαθορίσει την πολιτική ατζέντα μετά τις σημαντικές πολιτικές ήττες που του στοίχισαν την πρώτη χρονιά του στην εξουσία.

    "Πριν ένα χρόνο, ανέλαβα την εξουσία εν μέσω δυο πολέμων, μιας οικονομίας που κλυδωνιζόταν από μια σοβαρή ύφεση, ένα οικονομικό σύστημα στο χείλος του γκρεμού, και μια κυβέρνηση καταχρεωμένη. Ειδικοί από όλο το πολιτικό φάσμα προειδοποιούσαν ότι εάν δεν δρούσαμε, θα αντιμετωπίζαμε μια δεύτερη Μεγάλη Ύφεση. Έτσι δράσαμε άμεσα και επιθετικά. Και ένα χρόνο αργότερα, το χειρότερο μέρος της καταιγίδας έχει περάσει", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

    Η ομιλία του ακολουθεί την ήττα των Δημοκρατικών στην σημαντική αναμέτρηση για μια έδρα στη Γερουσία στην Μασαχουσέτη, που ερμηνεύθηκε από αρκετούς αναλυτές ως ένδειξη της δυσαρέσκειας των πολιτών για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του. Η ήττα στοίχισε στους Δημοκρατικούς την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στο σώμα αυτό του Κογκρέσου.

    Ο Ομπάμα επιχείρησε να δείξει ότι συναισθάνεται την δυσαρέσκεια, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πορεία της οικονομίας και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

    Υποσχέθηκε ότι δε θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να αναδιαμορφώσειτο σύστημα υγείας και πρόνοιας και κάλεσε να υπάρξει "συνεργασία"Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το ζήτημα."Ώσπου να σταματήσω να μιλάω απόψε, κι άλλοι Αμερικανοί θα έχουν χάσει την ασφάλιση υγείας τους. Εκατομμύρια θα τη χάσουν εφέτος",είπε ο Ομπάμα.

    "Δε θα απομακρυνθώ από αυτούς τους Αμερικανούς. Και ούτεθα έπρεπε να το κάνουν οι άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα", πρόσθεσε."Αντί να δίνουμε τις ίδιες κουραστικές μάχες που κυριάρχησαν στηνΟυάσινγκτον για δεκαετίες, είναι καιρός να κάνουμε κάτι καινούριο. Αςδοκιμάσουμε την κοινή λογική", είπε καλώντας το Κογκρέσο να μηνσταματήσει τις προσπάθειες για έγκριση του νομοσχεδίου για τιςμεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και ναεγκρίνει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των δωρεών που γίνονται απόδιάφορα λόμπι προς τους πολιτικούς.

    Στην προσπάθειά του να αποποιηθεί των κατηγοριών των Ρεπουμπλικανών ότι έχει πρόθεση να υπερδιογκώσει τις κρατικές δαπάνες, ο Ομπάμα πρότεινε "πάγωμα" εγχώριων προγραμμάτων.

    Η Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε στην εφημερίδα Politico ότι αυτό το "πάγωμα" πρέπει να συζητηθεί, και να μην εξαιρεθούν οι στρατιωτικές δαπάνες.

    Ο Ομπάμα πρότεινε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για να προτείνει μέτρα για την τιθάσευση του χρέους, το οποίο αυξήθηκε στο 1,4 τρισ. δολάρια το οικονομικό έτος 2009.

    Ακόμα, ο Ομπάμα πρότεινε βελτίωση των μέτρων για την προστασία των ΗΠΑ από ενδεχόμενες επιθέσεις "τρομοκρατών με βιολογικά όπλα".

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, CNN Είδηση: 32577

    [14] Ανακλήσεις αυτοκινήτων PEUGEOT

    Παρασκευη, 26 02 2010 14:41

    Την ανάκληση περίπου 5.000 αυτοκινήτων της από τους δρόμους, προκειμένου να γίνει έλεγχος ασφαλείας, μετά την διαπίστωση μικρών τεχνικών προβλημάτων, ανακοίνωσε η PEUGEOT. Ακόμη, ανακαλούνται από την CITROEN, άλλα 7.000 οχήματα διαφόρων τύπων.

    Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί τα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων PEUGEOT:

    α) Ανάκληση 2345 οχημάτων, μοντέλα 307, 308, 807 και EXPERT, με αριθμούς πλαισίου που βρίσκονται εντός των παρακάτω διαστημάτων :

    1) PEUGEOT 307: από VF33BNFUC84787374 έως και VF33BNFUC85150277

    2) PEUGEOT 308: από VF34C5FXC55004122 έως και VF34C5FWF55178687

    3) PEUGEOT 807: από VF3EBRFJF13353580 έως και VF3EBRHRH13375404

    4) PEUGEOT EXPERT: από VF3XURHKH64011138 έως και VF3XTRFHC64158886

    Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.

    β) Ανάκληση 2329 οχημάτων, μοντέλο 107 με ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία ο μηχανισμός του πεντάλ γκαζιού μπορεί με το χρόνο και κάτω από ορισμένες συνθήκες να παρουσιάσει αυξημένη τριβή. Στην περίπτωση αυτή, το πεντάλ μπορεί να πατιέται δυσκολότερα ή μπορεί να επιστρέφει πιο αργά στην θέση ηρεμίας ενώ πολύ σπάνια μπορεί να παραμείνει πατημένο σε μια ενδιάμεση θέση της διαδρομής του.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω θέματα.

    Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών των μοντέλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων PEUGEOT σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 5761101.

    Ανακλήσεις και από τη CITROEN

    Επίσης, ανακοινώνει ότι η εταιρεία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CITROEN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, προχωρά στην ανάκληση άλλων 7.000 οχημάτων.

    α) Ανάκληση 4890 οχημάτων, μοντέλα C2 - C3 - C3 Pluriel - JUMPY III, με έτη κατασκευής 2006 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει τηλεφόρτιση νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.

    β) Ανάκληση 1515 οχημάτων, μοντέλο C1, στα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις, υπό ειδικές συνθήκες, το πεντάλ γκαζιού υπάρχει πιθανότητα να μείνει σε θέση μερικώς βυθισμένη ή να επανέλθει πιο αργά στην πάνω θέση του.

    γ) Ανάκληση 457 οχημάτων, μοντέλο C5 Berline (X7), με έτη κατασκευής 2007 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να ελεγχθεί η τοποθέτηση των πλευρικών διακοσμητικών του παρ-μπριζ και αν χρειαστεί, να αντικατασταθούν οι στερεώσεις τους στο αμάξωμα.

    Και σε αυτή την περίπτωση, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω θέματα.

    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 6700364. Είδηση: 33809


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 February 2010 - 17:54:30 UTC