Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση στήριξης Σαρκοζί - Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου το Βερολίνο
  • [02] Αποστάσεις Σαμαρά από υπουργούς Καραμανλή

    [01] Δήλωση στήριξης Σαρκοζί - Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου το Βερολίνο

    Σαββατο, 06 03 2010 19:54

    Το Παρίσι είναι ο επόμενος κρίσιμος σταθμός των διπλωματικών επαφών του Πρωθυπουργού με στόχο την ανάταξη της αξιοπιστίας της χώρας. Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προέβη σε μια σαφή δήλωση στήριξης λέγοντας ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει να καταρρεύσει μια χώρα της. Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Βελτ Αμ Ζόνταγκ και θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, στα πρότυπα του ΔΝΤ. "Για να υπάρχει σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, χρειαζόμαστε έναν θεσμό που θα διαθέτει την εμπειρία του ΔΝΤ και ανάλογες δυνατότητες επέμβασης" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σόιμπλε: Απορρίπτει τη βοήθεια του ΔΝΤ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

    "Για να υπάρχει σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, χρειαζόμαστε έναν θεσμό που θα διαθέτει την εμπειρία του ΔΝΤ και ανάλογες δυνατότητες επέμβασης" Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανός υπουργός Οικονομικών

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, το πρώτο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ανοιχτά την ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες τις δικές του προτάσεις.

    Στη συνέντευξη πάντως, ο Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, απέρριψε τη βοήθεια του ΔΝΤ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση υπογραμμίζοντας ότι η ζώνη του Ευρώ έχει σκοπό να μπορεί να ρυθμίζει μόνη της τα προβλήματα της.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

    " Η αποδοχή οικονομικών βοηθειών από το ΔΝΤ θα ήταν κατά την άποψή μου μια παραδοχή ότι οι χώρες του Ευρώ δεν μπορούν να ρυθμίζουν μόνες τους τα προβλήματά τους"

    Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ ενός καλύτερου συντονισμού των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών και κάλεσε τους ομολόγους του να "ονομάσουν ανοιχτά και ειλικρινώς τα προβλήματα κάθε κράτους της ζώνης του ευρώ και να διατυπώσουν συστάσεις".

    Την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου ζήτησε επίσης η βαυαρική πτέρυγα (CSU) του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε αλλά και το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) μέσω του γενικού γραμματέα του Κρίστιαν Λίντνερ.

    "Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CSU) στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

    "Οφείλουμε τώρα να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εποπτεύουμε καλύτερα στο μέλλον κράτη της ζώνης του ευρώ όπως η Ελλάδα και θα μπορούμε να εφαρμόζουμε αποτελεσματικές κυρώσεις", πρόσθεσε.

    Σαφής δήλωση στήριξης από τον Νικολά Σαρκοζί

    Νωρίτερα και λίγο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος προέβη σε μια σαφή δήλωση στήριξης λέγοντας ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει να καταρρεύσει μια χώρα της.

    «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στο ευρώ. Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ» είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που είχε με γάλλους αγρότες, στα πλαίσια της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

    Σχετικά άρθρα: Κοινό μέτωπο κατά της κερδοσκοπίας Είδηση: 34069

    [02] Αποστάσεις Σαμαρά από υπουργούς Καραμανλή

    Σαββατο, 06 03 2010 21:11

    Οι αποστάσεις που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, έδωσαν το έναυσμα σε πολλά στελέχη της ΝΔ να μιλήσουν πλέον ανοιχτά για λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης 5ετίας. Η φράση του "δεν χρωστάω σε κανέναν" προκάλεσε ποικίλα σχόλια και στο περιβάλλον Καραμανλή ο οποίος συναντήθηκε - για πρώτη φορά μετά απο τις εκλογές - με την Ντόρα Μπακογιάννη σε μία προσπάθεια να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

    Α. Σαμαράς: "Δεν απολογούμαι για κανέναν"

    Με αρκετή δόση αυτοκριτικής, ο Αντώνης Σαμαράς αποδημεί την πολιτική της ήπιας προσαρμογής στέλνοντας μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένος να χρεωθεί λάθος επιλογές της προηγούμενης 5ετίας.

    "Αναμφίβολα οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν τόλμησαν όλα όσα έπρεπε και μπορούσαν. Έτσι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη που δεν ήταν πιο αποφασιστική όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του" σημειώνει.

    "Αναμφίβολα οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν τόλμησαν όλα όσα έπρεπε και μπορούσαν. Έτσι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη που δεν ήταν πιο αποφασιστική όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του" Αντώνης Σαμαράς

    Οι αποστάσεις του κ. Σαμαρά από τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης 5ετίας και η φράση του «δεν απολογούμαι για κανέναν» ήχησαν τον συναγερμό στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

    Οι περισσότεροι από τους βουλευτές μιλούν πλέον για νέα σελίδα στην ιστορία της ΝΔ - επικεντρώνοντας τα πυρά τους στη διαχείριση των δημοσιονομικών από τα επιτελεία Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, Σουφλιά.

    Μιλώντας στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης άδικα, προβλέπει κοινωνική αναταραχή και επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τον προεκλογικό του λόγο.

    "Το ΠΑΣΟΚ εν γνώσει του κορόιδεψε τους πάντες όταν φώναζε ότι «λεφτά υπάρχουν» και μοίραζε πακτωλό προεκλογικών υποσχέσεων. Έτσι κέρδισε τις εκλογές. Και δεν δικαιούται να λέει ότι «δεν ήξερε». Διότι ήξερε."

    Συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη

    Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός συνάντησε στην Πλατεία Μαβίλη την Ντόρα Μπακογιάννη με στόχο να διαλυθούν οι σκιές που έμειναν από τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και από τις αιχμές της πρώην υπουργού ότι όλοι οι συνεργάτες του στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά.

    Σϋμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής επέμεινε ότι τήρησε απόλυτα ουδέτερη στάση, ωστόσο η κ. Μπακογιάννη φέρεται να επανέλαβε ότι ο μηχανισμός της Ρηγίλλης «δούλεψε» υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 34070


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 March 2010 - 21:51:54 UTC