Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαία τα νέα μέτρα επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη

    [01] Αναγκαία τα νέα μέτρα επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη

    Κυριακη, 07 03 2010 10:46

    Την αναγκαιότητα των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, την ώρα που αναπτύσσεται προβληματισμός στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ αλλά και έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση."Τα οικονομικά μέτρα είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Υπέρ της αναγκαιότητας των νέων μέτρων τάχθηκε και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η Αννα Διαμαντοπούλου τα χαρακτήρισε επιβεβλημένα.Την ίδια ώρα, μετά την αντιπαράθεση Παπουτσή-Σαχινίδη στο Κοινοβούλιο και ο Κώστας Σκανδαλίδης με συνέντευξή του ζητά τον επαναπροσδιορισμό των κυβερνητικών επιλογών.

    Θ.Πάγκαλος: Δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής για τα μέτρα

    "Τα οικονομικά μέτρα είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής" Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

    Την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων υπογράμμισε από τη Ρόδο ο Θεόδωρος Πάγκαλος σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής.

    "Εκ των πραγμάτων είναι υποχρέωση μας να μειώσουμε το δημόσιο έλλειμμα διότι αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε σε ταμειακή αδυναμία" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν και όπως είπε, δεν είναι ευτυχής για αυτό αφού "και εγώ όπως και κάθε πολιτικός ήθελα να υπήρχαν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις, για κοινωνική δικαιοσύνη κλπ"

    Χαρακτήρισε έωλα και αναξιόπιστα τα μέτρα που αντιπρότεινε η ΝΔ ενώ ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σημείωσε με έμφαση ότι "θα ήταν καλό να μην προσβλέπουν κάποιοι στο θυμικό" ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διατρέχει κίνδυνο διάσπασης ή διχασμού.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα περί ερασιτεχνών οικονομολόγων τόνισε ότι "ο ελληνικός λαός δεν νομίζει ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του μετά και την έφοδο στους Ευζώνους είναι επαγγελματίες οικονομολόγοι".

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ανέφερε ότι "δεν πρέπει να υπάρχει συσχετισμός με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα" συμπληρώνοντας ότι "εάν αυτό βοηθά την ανταγωνιστικότητα τότε είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν εργοδότες και εργαζόμενοι¨" και ξεκαθαρίζοντας ότι προσωπικά δεν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο αυξάνει την ανταγωνιστικότητα.

    Λούκα Κατσέλη: "Σήμερα απαιτούνται μεγάλες τομές"

    Των νέων μέτρων υπεραμύνθηκε και η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα μεγάλες τομές για να αλλάξει ρότα.

    "Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές αντιδράσεις, πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε την περίσταση διατηρώντας την εθνική μας αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή" Ε. Βενιζέλος, υπουργός Αμυνας

    "Τα τελευταία μέτρα είναι επιπρόσθετα μέτρα τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα για να δώσομε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στις αγορές, ότι πραγματικά η δημοσιονομική εξυγίανση θα πετύχει, παρά τις δυσκολίες μέσα στο 2010" συμπλήρωσε με έμφαση σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός έδωσε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση προκειμένου να κάνει τις τομές που απαιτούνται.

    Επιβεβλημένα χαρακτηρίζει τα μέτρα και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας πάντως ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος σημειώνει ότι " η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές αντιδράσεις, πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε την περίσταση διατηρώντας την εθνική μας αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή".

    Συνέντευξη Σκανδαλίδη

    Επαναπροσδιορισμό των κυβερνητικών επιλογών, ζητά με συνέντευξή του στη Real News, o Κώστας Σκανδαλίδης.

    "Η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τις προεκλογικές του δεσμεύσεις" δηλώνει χαρακτηριστικά και καλεί τον πρωθυπουργό να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Αντιπαράθεση στη Βουλή-Ψηφίστηκαν τα μέτρα Είδηση: 34071


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 March 2010 - 9:51:25 UTC