Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφτασε στην Ουάσινγκον ο Πρωθυπουργός
  • [02] Έξι Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία
  • [03] Μακελειό στη Λαχώρη του Πακιστάν
  • [04] Πεντακόσιοι νεκροί σε θρησκευτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία
  • [05] The Hurt Locker o μεγάλος θριαμβευτής

    [01] Έφτασε στην Ουάσινγκον ο Πρωθυπουργός

    Δευτερα, 08 03 2010 10:18

    Τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έφθασε στην Ουάσιγκτον στις 6 το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας, προερχόμενος από το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, Χίλαρι Κλίντον και Τίμοθι Γκάιντερ, και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου.

    Αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Λευκό Οίκο. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταφέρει στον Μπαρά Ομπάμα την πρωτοβουλία των Γιουνκερ, Σαρκοζί και Μέρκελ και του ιδίου, για την ανάγκη οργανωμένης παρέμβασης της διεθνούς κοινότητας στην αγορά των ομολόγων, και πιο συγκεκριμένα στην περίφημη ασφάλιση κινδύνου στην οποία «επενδύουν» οι κερδοσκόποι. Θα ζητήσει μάλιστα από τον Αμερικανό Πρόεδρο, να τη στηρίξει και να την εισηγηθεί στις 20 πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη.

    Αργότερα σήμερα, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο ίδρυμα "Μπρούκινγκς" (Brookings) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την κα Κλίντον, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το βράδυ θα παραβρεθεί σε επίσημη δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στο "Μπλερ Χάουζ" (Blair House).

    Αύριο Τρίτη, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο Καπιτώλιο, ενώ τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα, θα συναντηθεί με τον κ. Γκάιτνερ, και ακολούθως θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ηγέτη των Δημοκρατικών που έχουν την πλειοψηφία, Χάρι Ριντ, όπως και των Ρεπουμπλικανών που αποτελούν τη μειοψηφία, Μιτς Μακόνελ.

    Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο για να παραστεί στον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, και επιφανών Ελληνοαμερικανών.

    Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και άλλα μέλη της Επιτροπής.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, οππρωθυπουργός θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων και θα έχει επαφές με αμερικανικά και άλλα μέσα ενημέρωσης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Δυναμική στήριξη Σαρκοζί στην Ελλάδα Είδηση: 34087

    [02] Έξι Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

    Δευτερα, 08 03 2010 08:31

    Δείτε το video Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 4.32 τα ξημερώματα τοπική ώρα την επαρχία Ελαζίγκ της ανατολικής Τουρκίας. Τελευταίες πληροφορίες, ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στους 41 και των τραυματιών στους 61, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπάρχουν φόβοι για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, δεδομένου ότι πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια των κτηρίων. Ο σεισμός που είχε διάρκεια ενός λεπτού, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους.

    Τριάντα μετασεισμοί

    Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, δεκαεπτά νεκροί έχουν αναφερθεί στα χωριά Οκουλάρ, Γιουκαρί, Κανατλί και Καγιάλι.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερα παιδιά.

    Μετά τη σεισμική δόνηση των έξι Ρίχτερ ακολούθησαν τουλάχιστον τριάντα μετασεισμοί.

    Πανικόβλητοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους όπου και παραμένουν φοβούμενοι κάποιον μεγαλύτερο σεισμό.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός είχε διάρκεια τουλάχιστον ένα λεπτό.

    Στις πληγείσες περιοχές, μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άλλοι τρεις υπουργοί.

    Η Τουρκία έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα. Τον Αύγουστο του 1999 ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στοίχισε τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους.

    Πηγή: Reuters

    Είδηση: 34084

    [03] Μακελειό στη Λαχώρη του Πακιστάν

    Δευτερα, 08 03 2010 09:33

    Δείτε το video Τουλάχιστον έντεκα νεκροί και περισσότεροι από εξήντα τραυματίες, είναι ο απολογισμός ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε σε κτήριο της αστυνομίας, στην Λαχώρη, του ανατολικού Πακιστάν. Η ποσότητα των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε ήταν τόσο μεγάλη που κατέρρευσε, σύμφωνα με τους ανταποκριτές στην περιοχή, το διώροφο κτήριο της αστυνομίας. Για μισθοφόρους δολοφόνους που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας έκανε λόγο η κυβέρνηση του Πακιστάν.

    Πηγή: AFP - BBC Είδηση: 34085

    [04] Πεντακόσιοι νεκροί σε θρησκευτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία

    Δευτερα, 08 03 2010 11:05

    Μαίνεται ο πόλεμος Χριστιανών - Μουσουλμάνων στη Νιγηρία, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τουλάχιστον 500 νεκροί, είναι ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή σε χωριά που κατοικούνται κυρίως από Χριστιανούς στα περίχωρα της πόλης Τζος. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται δεκάδες γυναίκες και παιδιά. Τοπικοί αξιωματούχοι, αναφέρουν ότι το χθεσινό αιματοκύλισμα είναι αντίποινα στις επιθέσεις που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και είχαν ως απολογισμό τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο στρατός με εντολή του Νιγηριανού Προέδρου.

    Είδηση: 34089

    [05] The Hurt Locker o μεγάλος θριαμβευτής

    Δευτερα, 08 03 2010 10:41

    Έξι βραβεία Όσκαρ (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Ήχου και Ηχητικών Εφέ) απέσπασε η θεωρούμενη ως "χαμηλού κόστους" ταινία "The Hurt Locker", που πραγματεύεται τον πόλεμο του Ιράκ μέσω της δράσης μίας αμερικανικής ομάδας εξουδετέρωσης ναρκών. Η Κάθριν Μπίγκελοου είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματίδιο, ενώ ήταν η μόλις τέταρτη γυναίκα που έχει προταθεί για τα βραβεία Όσκαρ. Στην ίδια κατηγορία αντιμετώπιζε στα φετινά Όσκαρ τον πρώην σύζυγό της, σκηνοθέτη της ταινίας "Avatar" Τζέιμς Κάμερον, που απέσπασε μόλις τρία. Το χρυσό αγαλματίδιο Α' ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Τζεφ Μπρίτζες, πρωταγωνιστή της ταινίας "Crazy Heart", ενώ το Α' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στη Σάντρα Μπούλοκ, πρωταγωνίστρια της ταινίας "The Blind Side". Με όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου τιμήθηκε ο Αυστριακός Κριστοφ Βαλτζ για την ταινία "Άδοξη Μπάσταρδοι" και Β΄γυναικείου η Μονίκ για την πολυσυζητημένη ταινία ''Μονάκριβη''.

    Σε ό,τι αφορά το αριστείο που οι Αμερικανοί επιφυλάσσουν στην καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, έκπληξη προκαλεί ότι δεν προτιμήθηκε η γερμανική "Λευκή Κορδέλα", αλλά η αργεντίνικη "Το μυστικό στα μάτια της": η ιστορία ενός εισαγγελέα που προσπαθεί να ανακαλύψει τον δράστη μιας παλιάς υπόθεσης βιασμούς μετά φόνου.

    Η ταινία "Ψηλά στον Ουρανό" πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

    Ένας Έλληνας έφυγε με το βραβείο ο Λουί Ψυχογιός για το υπέροχο ντοκιμαντέρ "The cove". Είδηση: 34088


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 March 2010 - 9:52:14 UTC