Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου
  • [02] Πάνω από 3.000 καταγγελίες εναντίον καθολικών ιερέων για παιδεραστία την τελευταία δεκαετία
  • [03] Eurovision ελληνικός τελικός: κατάρριψη ρεκόρ
  • [04] Μπαράζ εκρήξεων στην Κανταχάρ
  • [05] Διαμαρτυρία ωρομισθίων κατά την απονομή αριστείων σε εκπαιδευτικούς
  • [06] Συγγνώμη του αστυνομικού στο Μανώλη Γλέζο

    [01] Ελεύθερη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου

    Σαββατο, 13 03 2010 13:16

    Ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση στην αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο κατέγραψαν μείωση 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Παράλληλα οι εισαγωγείς με την δημοσιοποίηση των μέτρων για αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της επιβολής φόρους πολυτελείας έσπευσαν και εκτελώνισαν περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα τα οποία θα διατεθούν σε άκρως δελεαστικές τιμές. Η επισκεψιμότητα των καταναλωτών στις εκθέσεις αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατά 60% ενώ οι αντιπρόσωποι κάνουν τα πάντα για να δελεάσουν τους λιγοστούς υποψήφιους αγοραστές.

    Ελεύθερη πτώση καταγράφει η αγορά αυτοκινήτου με νέα μείωση 12% από τα ήδη πιεσμένα μεγέθη του περυσινού Φεβρουαρίου και υποχώρηση 34,4% σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 2004-2007. Οι πωλήσεις του προηγούμενου μήνα σε σχέση με εκείνες του Φεβρουαρίου του 2008 σημειώνουν πτώση 41%.

    Στις πέντε πρώτες θέσεις του πίνακα των πωλήσεων βρέθηκαν:

    Η Toyota με 1.857 ταξινομήσεις Η Opel με 1.330 Η VW με 1.142 Η Ford με 942 Και η Suzuki με 775 πωλήσεις

    Οι αντιπρόσωποι για να προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές πέραν των προσφορών υιοθετούν πρωτοποριακές υπηρεσίες.

    Η δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της επιβολής φόρου πολυτελείας κινητοποίησε όλους του εισαγωγείς.

    Περισσότερα από 7.000 καινούρια αυτοκίνητα εκτελωνίστηκαν στα μέσα της εβδομάδας με το παλαιό καθεστώς τα οποία θα διατεθούν στην αγορά σε άκρως δελεαστικές τιμές. Ωστόσο η μείωση των παραγγελιών στις αντιπροσωπείες κυμαίνεται από 40 έως και 80%.

    Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων αλλά και εμπόρων θεωρούν πως η στήριξη από την Πολιτεία είναι επείγουσα καθώς η συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου θα προκαλέσει μεγάλη μείωση των δημοσιονομικών εσόδων.

    Πηγή: NET Είδηση: 34259

    [02] Πάνω από 3.000 καταγγελίες εναντίον καθολικών ιερέων για παιδεραστία την τελευταία δεκαετία

    Σαββατο, 13 03 2010 14:37

    Περνά τα σύνορα της Γερμανίας η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από Καθολικούς κληρικούς. Στην Αυστρία, πρώην μέλη της χορωδίας αρρένων της Βιέννης ομολόγησαν, ότι σε νεαρή ηλικία είχαν κακοποιηθεί από ιερείς κι από μέλη μεγαλύτερης ηλικίας της ομάδας τους, ενώ πολλές περιπτώσεις καταγράφονται και στη Γερμανία. Περίπου 3.000 κατηγορίες για παιδεραστία εναντίον ιερέων έχει επεξεργαστεί η δικαιοσύνη του Βατικανού από το 2001 έως το 2010 για σχετικές υποθέσεις που διεπράχθησαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Βατικανού.

    "Από το 2001 έως το 2010, υπήρξαν "περίπου 3.000 κατηγορίες σε βάρος ιερέων για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια", δήλωσε ο μονσινιόρος Τσάρλς Σκικλούνα, εισαγγελέας του δικαστηρίου του Καρδιναλίων για το δόγμα της Πίστης σε συνέντευξή του στο Avvenire, το περιοδικό της ιταλικής Διάσκεψης Επισκόπων.

    "Το περίπου 60% των περιπτώσεων, πρόκειται μάλλον για περιπτώσεις "εφηβοφιλίας" (ephebophilie), δηλαδή τη σωματική έλξη για εφήβους του ίδιου φύλου. Το 30% για ετεροφυλοφιλικές σχέσεις και το υπόλοιπο 10% για πραγματική παιδεραστία, δηλαδή μια σεξουαλική έλξη για αγόρια που δεν έχουν φθάσει στην εφηβεία", είπε ο ιεράρχης, κάνοντας την δική του διάκριση στη συνέντευξη αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "σε εννέα χρόνια, οι περιπτώσεις των ιερέων που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία είναι περίπου 300". "Είναι αλήθεια, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν έχει επεκταθεί όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε", τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν "400.000 ιερείς των επισκοπών και μοναχοί" σε όλον τον κόσμο.

    Στο 10% των καταγγελιών, "στις ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, οι ένοχοι έχουν υποβαθμιστεί στο επίπεδο του λαϊκού. Σε ένα ίδιο ποσοστό, είναι οι ίδιοι οι ιερείς που ζήτησαν να απαλλαγούν των ιερατικών καθηκόντων τους.

    Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων (60%), "κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας των κατηγορουμένων, δεν γίνονται δίκες αλλά έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα" όπως "η απαγόρευση της τέλεσης λειτουργίας σε δημόσιο χώρο και της εξομολόγησης, ή η υποχρέωση να διάγουν αποτραβηγμένη ζωή με μετάνοια", σημείωσε ο Σκικλούνα.

    Η πλειονότητα των καταγγελιών πάντως προέρχεται από τις ΗΠΑ "περίπου το 80% των περιπτώσεων το 2003-2004, ένα ποσοστό που μειώθηκε όμως στο" 25% με 223 νέες υποθέσεις από όλο τον κόσμο" το 2009.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Συγγνώμη του προκαθήμενου της Γερμανικής επισκοπής Είδηση: 34264

    [03] Eurovision ελληνικός τελικός: κατάρριψη ρεκόρ

    Σαββατο, 13 03 2010 18:37

    Η ERTonline κατέρριψε το ρεκόρ παρακολούθησης εθνικού τελικού. Οι είσοδοι για τη διαδικτυακή παρακολούθηση της απευθείας μετάδοσης του γεγονότος της επιλογής του ελληνικού τραγουδιού ήταν αυξημένες κατά 75% σε σχέση με πέρυσι.

    Κατα την κορύφωση της μετάδοσης μπήκαν επισκέπτες από περίπου 1500 χώρες απ' ολον τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει το διεθνές ενδιαφέρον για το θεσμό αλλά και για την ελληνική συμμετοχή. Φέτος ήταν αυξημένοι και οι χρήστες του Twitter και του Facebook. Είναι χαρακτηριστικό οτι η eurovision tv έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην ERTonline τόσο για το εν λόγω ρεκόρ όσο και για την άρτια και άψογη διαδικτυακή κάλυψη σε απευθείας σύνδεση με το studio Alpha του ελληνικού τελικού, που είχε σαν αποτέλεσμα την επιλογή του Γιώργου Αλκαίου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στο Όσλο της Νορβηγίας. Opa! Είδηση: 34268

    [04] Μπαράζ εκρήξεων στην Κανταχάρ

    Σαββατο, 13 03 2010 18:38

    Αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών συντάραξαν το μεσημέρι το κέντρο της Κανταχάρ στο Αφγανιστάν, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ανδρών της αστυνομίας που άρχισαν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τέσσερις ισχυρές εκρήξεις, που ακολουθήθηκαν από πυροβολισμούς, σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν.

    Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην έδρα του αρχηγού της αστυνομίας και η δεύτερη κοντά στην κατοικία του Αχμάντ Ουαλί Καρζάι, του ετεροθαλή αδελφού του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος είναι και επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ. Οι άλλες δύο εκρήξεις προέρχονταν από άλλα σημεία της πόλης.

    Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην έδρα της αστυνομίας άρχισαν να πυροβολούν και έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα των γύρω κτηρίων.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τις εκρήξεις αυτές.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34269

    [05] Διαμαρτυρία ωρομισθίων κατά την απονομή αριστείων σε εκπαιδευτικούς

    Σαββατο, 13 03 2010 15:50

    Τα βραβεία για την αριστεία και την καινοτομία στην εκπαίδευση απένειμε το πρωί σε 100 διακριθέντες εκπαιδευτικούς της χώρας η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία προτύπων και η επιβράβευση των άριστων ανάμεσα στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της χώρας. Την εκδήλωση σημάδεψαν επεισόδια που έγιναν όταν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με συνθήματα και πανό διέκοψαν την παρουσίαση. Οι ωρομίσθιοι διαμαρτύρονται γιατί όπως λένε παραμένουν απλήρωτοι.

    Με όχημα την πληροφορική, τις επικοινωνίες και τον πολιτισμό 370 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τους μαθητές τους έκαναν τις καινοτόμες ιδέες τους πράξη. Τις 100 καλύτερες καινοτομίες βράβευσε το Υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά φέτος σε μια εκδήλωση που γίνεται πλέον θεσμός.

    Την εκδήλωση βράβευσης και παρουσίασης των καινοτομιών άνοιξε η χορωδία του κέντρου αποκατάστασης τυφλών Παλλήνης, με τους μικρούς μαθητές να αποσπούν παρατεταμένο χειροκρότημα.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ωρομίσθιοι δάσκαλοι και καθηγητές που ανήκουν στην Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών διέκοψαν τις ομιλίες και άρχισαν να διαμαρτύρονται φωνάζοντας συνθήματα και υψώνοντας πανό.

    Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν στα χέρια με αστυνομικό της ασφάλειας της υπουργού, Α. Διαμαντοπούλου, ο οποίος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους για να τους πει να κατεβάσουν το πανό και στην επαφή μαζί του αντιλήφθηκαν το υπηρεσιακό του όπλο στην εσωτερική ζώνη. Θεωρώντας απαράδεκτη την ύπαρξη όπλου στην αίθουσα, προσπάθησαν να του πάρουν με αποτέλεσμα να τον ρίξουν κάτω.

    Για να αποσοβηθεί η ένταση η υπουργός αποφάσισε να ανέβει στο βήμα και να αρχίσει την ομιλία της, ενώ οι παρευρισκόμενοι συνέχιζαν τα συνθήματα. Η Άννα Διαμαντοπούλου απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους, ενώ για τους ωρομίσθιους διευκρίνισε πως τα δεδουλευμένα ως τον περασμένο Δεκέμβρη έχουν ήδη πληρωθεί και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν ως το τέλος Μαρτίου.

    Πηγή: NET Είδηση: 34266

    [06] Συγγνώμη του αστυνομικού στο Μανώλη Γλέζο

    Σαββατο, 13 03 2010 15:42

    Συγγνώμη ζήτησε ο αστυνομικός από τον Μανώλη Γλέζο για την επίθεση με τα χημικά κατά τη διαδήλωση της 5ης Μαρτίου, έξω από τη Βουλή. Ο αγωνιστής της Αριστεράς δέχτηκε τη συγγνώμη του αστυνομικού και επέρριψε ευθύνες στους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    "Ενστικτωδώς έσπευσα να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Λειτούργησε περισσότερο το υποσυνείδητο παρά η λογική. Δεν τον γνώριζα, όχι. Του ζήτησα ταπεινά συγγνώμη για αυτό που έγινε και τη δέχθηκε. Θα μπορούσε να ήταν ο παππούς μου". αστυνομικός

    Ο Μανώλης Γλέζος δικαιολόγησε τον αστυνομικό των ΜΑΤ που του έριξε δακρυγόνο εξ επαφής και είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλευθεί με αναπνευστικά προβλήματα. Ο 22χρονος αστυνομικός συναντήθηκε με τον Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του και για τη συνάντηση αυτή μίλησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

    Ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δε ζητά τη δίωξη του νεαρού, θέτει για άλλη μια φορά το θέμα του ρόλου της αστυνομίας και παράλληλα ζητά να σταματήσει η χρήση χημικών προς τους διαδηλωτές.

    Να σημειωθεί πως ο 22χρονος υπηρετεί μόλις 2 χρόνια στα ΜΑΤ ενώ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την λύπη τους για το περιστατικό και ζήτησαν συγγνώμη από το Μανώλη Γλέζο.

    Πηγη: NET Είδηση: 34265


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 March 2010 - 17:52:33 UTC