Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Δρούτσας: Συνέντευξη σε κανάλι της ΠΓΔΜ
  • [02] Κατάληψη στον ΟΑΕΔ Αλίμου από τη ΓΕΝΟΠ
  • [03] Επικίνδυνη λιαστή ντομάτα από την Τουρκία πέρασε στην Ευρώπη
  • [04] Κυκλώνας στα νησιά Φίτζι
  • [05] Βέροια: Κατάληψη της Νομαρχίας από εργαζόμενους
  • [06] Έγινε εκατομμυριούχος ακολουθώντας το φενγκ-σούι
  • [07] Κινητοποίηση από ζημιωθέντες ασφαλιστικών εταιρειών
  • [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ιράκ
  • [09] Σομαλία: Δικαστήρια για πειρατές
  • [10] Παγκόσμια ημέρα καταναλωτών σε συνθήκες κρίσης

    [01] Δ. Δρούτσας: Συνέντευξη σε κανάλι της ΠΓΔΜ

    Δευτερα, 15 03 2010 10:11

    Συνέντευξη στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ, "Α1", που θεωρείται ο μεγαλύτερος της χώρας, παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014", που στόχο έχει, δείχνοντας και τη βούληση της χώρας, για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

    Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δρούτσας: "Με κάθε ειλικρίνεια μπορώ να σας πω ότι, μόλις επιτευχθεί συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της χώρας σας με την ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα αποτελέσει πραγματικό φίλο και εταίρο της χώρας σας αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Σε αυτό το σημείο επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας και αυτό είναι το ζήτημα για το οποίο συνομιλούμε. Θεωρώ ότι η επιβάρυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με επιπλέον θέματα, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και δεν βοηθάει τις σχετικές προσπάθειες. Η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα. Ένα τμήμα της περιοχής βρίσκεται στη Βουλγαρία και ένα ακόμη μέρος της βρίσκεται στη χώρα σας. Η συμφωνία για το όνομα πρέπει να αντανακλά την πραγματικότητα αυτή".

    Επίσης ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι η εντολή του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, είναι η αναζήτηση και εξεύρεση λύσης για το θέμα του ονόματος.

    Ταυτόχρονα όμως ο κ. Δρούτσας, θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες την έντονη ενόχληση της Αθήνας, για τη χρησιμοποίηση από τον νέο ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, του ονόματος "Μακεδονία", σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων "Α1".

    Στις δηλώσεις του για το θέμα αυτό στο κανάλι "Α1", ο κ. Δρούτσας τόνισε πως "ο επίτροπος στέλνει λάθος μήνυμα στην ηγεσία και τον λαό της γείτονος και υπονομεύει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ".

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Ελληνική "ενόχληση" για τη χρήση της ονομασίας "Μακεδονία" από τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Είδηση: 34293

    [02] Κατάληψη στον ΟΑΕΔ Αλίμου από τη ΓΕΝΟΠ

    Δευτερα, 15 03 2010 08:59

    Kατάληψη του κτηρίου των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στον Αλιμο αλλά και εγκαταστάσεων της επιχείρησης σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη, πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ενώ από την Τρίτη πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού (ΓΕΝΟΠ) διαμαρτύρεται για τη μείωση μισθών και συντάξεων καθώς και για το πάγωμα των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ, που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο υλοποίησης, υποστηρίζοντας ότι το κόστος της μισθοδοσίας τους είναι μικρότερο από τη δαπάνη για υπερωρίες που καταβάλλει η ΔΕΗ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 34289

    [03] Επικίνδυνη λιαστή ντομάτα από την Τουρκία πέρασε στην Ευρώπη

    Δευτερα, 15 03 2010 10:22

    Συναγερμός έχει σημάνει στις χώρες της Ε.Ε. και στην Ελλάδα, καθώς εισαγόμενη λιαστή ντομάτα Τουρκίας, ευθύνεται για την μετάδοση της Ηπατίτιδας Α, σε 55 άτομα στη Γαλλία. Στη χώρα μας, όλα τα δείγματα από τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά είναι αρνητικά ωστόσο, οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί, ενώ δεσμεύτηκε και ένα φορτίο στη Λάρισα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34294

    [04] Κυκλώνας στα νησιά Φίτζι

    Δευτερα, 15 03 2010 08:43

    Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στα νησιά Φίτζι, από ισχυρό κυκλώνα. Σπίτια, αλλά και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, ενώ χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να τρέξουν στα καταφύγια.

    Πρόκειται για τον κυκλώνα Τόμας, κατηγορίας τέσσερα στην πέντε βαθμών κλίμακα επικινδυνότητας, που συνοδεύεται από ανέμους έντασης 170 χλμ/ ώρα, η οποία αναμένεται να αυξηθεί στα 205 χλμ/ ώρα κατά τις επόμενες 12 έως 24 ώρες, προειδοποιούν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες. Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από μεγάλα κύματα στην τουριστική παραλία του Βάνουα Λέβου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γερμανικό Είδηση: 34287

    [05] Βέροια: Κατάληψη της Νομαρχίας από εργαζόμενους

    Δευτερα, 15 03 2010 11:03

    Σε κατάληψη της νομαρχίας Ημαθίας, στη Βέροια, προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι εργοστασίων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας από την Ημαθία και την Πέλλα, ζητώντας να τους καταβληθούν οι μισθοί των τελευταίων 12 μηνών και να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια. Η κατάληψη στη νομαρχία Ημαθίας θα συνεχιστεί ως το μεσημέρι και θα επαναληφθεί αύριο το πρωί.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 34295

    [06] Έγινε εκατομμυριούχος ακολουθώντας το φενγκ-σούι

    Δευτερα, 15 03 2010 09:42

    Ένας συνταξιούχος αστυνομικός από το Σίδνεϊ ισχυρίζεται πως έγινε εκατομμυριούχος ακολουθώντας το φενγκ-σούι, την αρχαία κινέζικη φιλοσοφία. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ακολουθώντας τις συμβουλές ενός άρθρου για το φενγκ-σούι, κόλλησε ένα νόμισμα στο κεφαλόσκαλο της εισόδου του σπιτιού του και την επομένη κέρδισε δυο εκατομμύρια δολάρια (Αυστραλίας) στο Λόττο!

    Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα φενγκ-σούι, Ελίζαμπεθ Γουϊγκινς, για να λειτουργήσει η τύχη, όπως στην περίπτωση του εν λόγω αστυνομικού, θα πρέπει να συμπέσουν μαζί και οι τρεις τύποι τύχης που έχουμε. Όπως εξήγησε η ίδια, έχουμε την "ουράνια τύχη" με την οποία γεννιόμαστε, τη "γήινη τύχη", που προέρχεται από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, και την "ανθρώπινη τύχη" που βασικά είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να ζούμε.

    "Το πιο βασικό στην περίπτωση του αστυνομικού είναι ότι έπαιξε Λόττο. Χρησιμοποίησε την 'ανθρώπινη τύχη του'", είπε η κα Γουϊγκινς.

    To φενγκ-σούι εξασκείται εδώ και 4.000 χρόνια στην Κίνα και βασίζεται στην παλιά κινεζική αντίληψη ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον του πρέπει να εναρμονίζονται.

    Η ίδια λέει πως το φενγκ-σούι βοηθά για τη δημιουργία αρμονίας στοπεριβάλλον, με σκοπό την ευτυχία, την επιτυχία και την υγεία.

    Το φενγκ-σούι, επίσης, πρεσβεύει ότι τα κτίρια είναι ζωντανά και όχιάψυχα όντα, τα οποία εκπέμπουν Τσι (ενέργεια που εμπεριέχεται σε όλα ταπράγματα). Παρομοίως, οι ειδικοί του φενγκ-σούι πιστεύουν ότι ηενέργεια (δηλαδή το Τσι) μέσα στο σπίτι μπορεί να μεταβληθεί ή ναμπλοκαριστεί, οδηγώντας σε καταστάσεις που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικάτα οικονομικά, την υγεία, την εργασία, την ερωτική ζωή κ.ά.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34292

    [07] Κινητοποίηση από ζημιωθέντες ασφαλιστικών εταιρειών

    Δευτερα, 15 03 2010 09:15

    Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι ζημιωθέντες των ασφαλιστικών εταιρειών "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value". Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

    Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος ζημιωθέντων από τις δύο εταιρείες: "Η επί σχεδόν έξι μήνες αδιαφορία και πλήρης απουσία σχεδίου για την επόμενη μέρα των ασφαλισμένων, έχουν δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και σημαντικότατα προβλήματα τα οποία έχουν γίνει επώδυνα και επικίνδυνα ιδίως σε όσους έχουν προβλήματα υγείας. Η πρόσφατη πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών οδηγεί σε οριστική απώλεια δικαιωμάτων των κατόχων ασφαλιστηρίων υγείας, συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, αποταμιευτικών προγραμμάτων, επενδυτικών προγραμμάτων, αναπηρικών συντάξεων, ασφαλιστηρίων ζωής". Είδηση: 34290

    [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ιράκ

    Δευτερα, 15 03 2010 08:40

    Επτά νεκροί και τουλάχιστον 13 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός ισχυρής έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στα δυτικά του Ιράκ, στην επαρχία Ανμπάρ της Φαλούτζα. Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά σε στρατιωτική βάση, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

    Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, στο σύνολο των 18 επαρχιών της χώρας, ο συνασπισμός του Πρωθυπουργού Νούρι Μαλίκι διατηρεί το προβάδισμα στις επτά.

    Ο βασικός του αντίπαλος Αϊάντ Αλάουι έχει το προβάδισμα σε πέντε επαρχίες συμπεριλαμβονομένης και της Ανμπάρ, όπου σημειώθηκε νωρίτερα η επίθεση αυτοκτονίας.

    Πηγή: Reuters - BBC Είδηση: 34286

    [09] Σομαλία: Δικαστήρια για πειρατές

    Δευτερα, 15 03 2010 08:18

    Στα δικαστήρια οδηγούνται 31 άτομα κατηγορούμενα για πειρατεία στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας. Πρόκειται για συλληφθέντες από τα πολεμικά σκάφη που επιτηρούν την περιοχή για να περιορίσουν, αν όχι να αποτρέψουν το φαινόμενο αυτό.

    Τους επτά από τους συλληφθέντες, παρέδωσε στις λιμενικές αρχές, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό, δυνάμεις του οποίου τους συνέλαβαν πριν περίπου 15 μέρες στον Κόλπο του Άντεν. Άλλοι 24 συλληφθέντες, παραδόθηκαν από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, που μετέχει στη νατοϊκή δύναμη "Αταλάντη" κατά της πειρατείας. Και οι δύο ομάδες των πειρατών θα δικαστούν από την τοπική δικαιοσύνη των περιοχών "Σομάλιλαντ" (βόρεια Σομαλία) η πρώτη και "Πούντλαντ" η δεύτερη.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 34285

    [10] Παγκόσμια ημέρα καταναλωτών σε συνθήκες κρίσης

    Δευτερα, 15 03 2010 11:28

    Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή, βρίσκει η φετινή παγκόσμια ημέρα καταναλωτή τους Έλληνες καταναλωτές. Ιδιαίτερο τόνο στην ημέρα αυτή, δίνει η χρονική σύμπτωση με την αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, αλλά και η μη αύξηση των αποδοχών των μισθωτών και των συνταξιούχων.

    Όπως αναφέρει το ΕΛΚΕΚΑ, μειώνεται η αγοραστική δύναμη, ενώ η Ελλάδα είναι σε επίπεδο Ε.Ε. η πρώτη στη αύξηση των τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και ουραγός στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Παράλληλα το ΕΛΚΕΚΑ θεωρεί ότι στη μείωση των οικογενειακών προϋπολογισμών, συμβάλλουν, η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, η προβληματική λειτουργία του ανταγωνισμού, τα καρτέλ που αλωνίζουν, η θεοποίηση της αγοράς και η αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική.

    Χαρακτηριστική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ στις Χώρες της Ευρωζώνης και αφορά την βενζίνη μετά τις τελευταίες αυξήσεις:

    Ο Έλληνας καταναλωτής με κατώτατο μισθό(739 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 2,956946223 λίτρα βενζίνη (τιμ. 1,42 λίτρο).

    Ο Ισπανός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(700 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 3,615702479 λίτρα βενζίνη (τιμ. 1,10 λίτρο).

    Ο Γερμανός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1730 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 7,446625344 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,32 λίτρο).

    Ο Δανός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1924 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 7,698463508 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,42λίτρο).

    Ο Γάλλος καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1280 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 5,509641873 λίτρα βενζίνη ( τιμ.1,32 λίτρο).

    Ο Βέλγος καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1309,6 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 5,637052342 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,32 λίτρο).

    Ο Ιταλός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1400 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 6,026170799 λίτρα βενζίνη( τιμ. 1,32 λίτρο).

    Ο Ολλανδός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1335 ευρώ) με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 5,056818182 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,50λίτρο).

    Είδηση: 34296


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 March 2010 - 9:53:25 UTC