Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη Μπαρόζο στην Ελληνική κυβέρνηση
  • [02] Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ
  • [03] FRONTEX: Αντικαθιστά τους βιαοπραγούντες στη Μυτιλήνη
  • [04] Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας
  • [05] Κλειστά μικρόφωνα την Παρασκευή στα ραδιόφωνα της Αττικής

    [01] Στήριξη Μπαρόζο στην Ελληνική κυβέρνηση

    Τεταρτη, 17 03 2010 20:20

    Δηλώσεις στήριξης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης έκανε ο κ. Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε την πίστη του στα μέτρα της Ελλάδας και πως θα πετύχει η χώρα μας να ρίξει το έλλειμμα στο 4%. Η κατάσταση έχει αλλάξει εδώ και λίγες εβδομάδες λόγω των προσπαθειών που έχει καταβάλει η κυβέρνηση.

    Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρόζο: "Είναι αξιοθαύμαστο το επίτευγμα της ελληνικής κυβέρνησης. Να πω στον ελληνικό λαό ότι πρόκειται για απόλυτα σωστές αποφάσεις όχι χάρη στις Βρυξέλλες και την ΕΕ αλλά χάρις στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Η ευρωζώνη δεν είναι παρούσα για να δημιουργεί εμπόδια αλλά για να ενισχύσει και θα υπάρξει βοήθεια προς την Ελλάδα εάν υπάρξει ανάγκη".

    Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πήρε το λόγο λέγοντας πως: "Έγινε μια καλή και εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο. Ευχαριστώ για την αναγνώριση από την Κομισιόν της προόδου που έχουμε κάνει με την εκπόνηση του ΠΣΑ αλλά και για να ξεπεράσει η Ελλάδα το πρόβλημα χρηματοδότησης του χρέους της. Ενημέρωσα την Κομισιόν για την εκπλήρωση εκ μέρους μας των υποχρεωσεών μας. Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Βασικές ρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, όπως το συνταξιοδοτικό. Λάβαμε δύσκολα προσθετά μέτρα που αντιστοιχούν σε 2% του ΑΕΠ ώστε να μειωθεί το έλλειμμα έως το τέλος του 2010 κατά 3%. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες για τον ελληνικό λαό, αλλά δίνουν ώθηση στη χώρα μας ώστε να ζήσουμε σε πιο ευημερούσα βιώσιμη και ανταγωνιστική οικονομία. Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από ευρωζώνη, ζητήσαμε πολιτική στήριξη που δόθηκε ξεκάθαρα από όλους τους εκπροσώπους της. Μιλήσαμε για τα εξαιρετικά υψηλά επιτόκια με τα οποία δανειζόμαστε που είναι παράλογο γιατί δεν είναι εμφανή τα αποτελέσματα των θυσιών των πολιτών".

    Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ηθική διάσταση του προβλήματος, λέγοντας ότι: "είναι ηθικό διότι, όταν ζητάς από τον άλλο να κόψει από το μισθό του, δεν μπορεί τα χρήματα αυτά να χάνονται λόγω των πολύ υψηλών επιτοκίων".

    Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επαναλαμβάνοντας ότι όλες οι εκδοχές είναι ανοιχτές.

    Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι αποφάσεις που θα λάβει η Ελλάδα μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 25 και 26 Μαρτίου θα βασίζονται στη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα θέλαμε αυτή μας η επιθυμία να συμπέσει με ευρωπαϊκή λύση.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικά άρθρα: Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο Είδηση: 34443

    [02] Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ

    Τεταρτη, 17 03 2010 19:36

    Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Τετάρτης, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ του συνδικάτου. Η ΓΕΝΟΠ παραπέμπει στη συνάντηση που έχει οριστεί για μεθαύριο Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Α. Λοβέρδο για τα θέματα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων και, σύμφωνα με την απόφαση, αν αυτή αποβεί άκαρπη θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου.

    Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αντιδρούν στην περικοπή κατά 10% της κρατικής επιχορήγησης προς το Ταμείο τους και το πάγωμα των προσλήψεων στον κλάδο τους. Πάντως, και σήμερα σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης διακοπές ρεύματος

    Σχετικό άρθρο: Συνάντηση Λοβέρδου-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 34441

    [03] FRONTEX: Αντικαθιστά τους βιαοπραγούντες στη Μυτιλήνη

    Τεταρτη, 17 03 2010 20:16

    Tαραχώδη παρουσία είχαν στη Μυτιλήνη πέντε αξιωματούχοι της FRONTEX, της πολυεθνικής δύναμης που εποπτεύει τη φύλαξη των συνόρων. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της FRONTEX, οι πέντε ενεπλάκησαν σε βιαιοπραγίες κατά τη νύχτα της 16ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.

    Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

    Οι πέντε ήταν απεσταλμένοι στην κοινή επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010 και εκπροσωπούσαν τη Μάλτα, η οποία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής τους.

    Σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής της FRONTEX Ilkka Laitinen, δήλωσε ότι "ο FRONTEX είναι ο φύλακας των βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον έλεγχο των συνόρων. Όλοι οι αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των συνόρων που συντονίζονται από τον FRONTEX πρέπει να τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα - τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας".

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 34442

    [04] Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας

    Τριτη, 16 03 2010 10:02

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα Τρίτη μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σε αρκετές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουφάτ, οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τους ισραηλινούς αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, οι οποίοι ανταπάντησαν με βομβίδες κρότου και σφαίρες από καουτσούκ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

    Χθες Δευτέρα, η Χαμάς είχε προαναγγείλει για σήμερα μία "ημέρα οργής" ως απάντηση στις χθεσινές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ιστορικής συναγωγής της Χούρβα, η οποία ξαναχτίστηκε στην εβραϊκή συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, περίπου 3.000 άνδρες έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ, κυρίως στην Παλαιά Πόλη, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Πλατεία των Τζαμιών σε όλους τους μη μουσουλμάνους, αλλά και στους μουσουλμάνους κάτω των 50 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34341

    [05] Κλειστά μικρόφωνα την Παρασκευή στα ραδιόφωνα της Αττικής

    Τεταρτη, 17 03 2010 16:59

    Χωρίς ενημερωτικό και ζωντανό ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα μείνουν οι ιδιωτικοί και δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αττική την Παρασκευή 19 Μαρτίου, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

    Αίτημα της ΕΤΕΡ, που συμμετέχει και στην ΠΟΣΠΕΡΤ, είναι "η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει τη διατήρηση και αναβάθμιση των οικονομικών και θεσμικών δεδομένων των Τεχνικών της Ραδιοφωνίας".

    Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και τα μικρόφωνά τους κλειστά, ενώ το πρόγραμμά τους θα καλυφτεί από συνεχόμενη μουσική.

    Επίσης στην ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ τονίζει ότι: "Η Συλλογική Σύμβαση Eργασίας είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου και βεβαιώνουμε τους πάντες ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να την αγγίξει κανείς και καλούμε την Εργοδοτική πλευρά να αποστεί από κάθε ιδέα αποδόμησης των κεκτημένων μας. Την όποια "κρίση" δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου δεν είναι διατεθειμένοι και να την πληρώσουν. Η άμεση υπογραφή της ΣΣΕ για το 2010 καθίσταται πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαία προκειμένου να αντέξουμε το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων". Είδηση: 34432


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 March 2010 - 21:52:57 UTC