Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση
  • [02] Προς αναζήτηση κοινού μετώπου στην Ευρωζώνη
  • [03] Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού
  • [04] Προτάσεις Σαμαρά για Ανοικτό Κόμμα

    [01] Γ. Παπανδρέου: Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση

    Σαββατο, 20 03 2010 11:54

    Τέλος στα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας μας έβαλε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα στην Ευρώπη "πως δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και χρέη". Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή και αποφασισμένη κυβέρνηση που κάνει ότι χρειάζεται για να επανέλθει η χώρα στο δρόμο της οικονομικής σταθερότητας. Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα των μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να διασωθεί η οικονομία. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε από την Παρασκευή ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας, ούτε πρόβλημα συμμετοχής της στην Ευρωζώνη. Από ό,τι φαίνεται, εξελίξεις θα έχουμε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αφού στο περιθώριο της Συνόδου της 25ης Μαρτίου ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

    "Πρώτος στόχος η σωτηρία της χώρας"

    Σήμερα στην Ελλάδα συναντιέται η ιστορία με την ελπίδα τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας εκ νέου τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει.

    Σήμερα, πρόσθεσε, είναι μια ιστορική καμπή σαν αυτές που παρουσιάζονται συνήθως κάθε 30 έως 40 χρόνια στις χώρες.

    Τόνισε επίσης ότι πρώτος στόχος είναι η σωτηρία της χώρας που αποτελεί και προϋπόθεση για να μπορέσει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη.

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία για την πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια και την κατηγόρησε ότι άφησε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

    Χαρακτήρισε κατεπείγοντα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι παλεύουμε σήμερα για να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις και να ορίζουμε το μέλλον μας χωρίς εξαρτήσεις.

    "Εμείς δεν λιποτακτούμε στα δύσκολα και θα κάνουμε ότι πρέπει, όσο σκληρό και επώδυνο κι αν είναι και όσο κι αν είναι το κόστος ακόμη και για τον ίδιο προσωπικά"

    Γ. Παπανδρέου

    Ο Πρωθυπουργός ωστόσο υπογράμμισε, οι συνθήκες που ζούμε σήμερα δεν είναι ομαλές: Είναι συνθήκες πολέμου και γι' αυτό οι αποφάσεις μας ήταν δύσκολες.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι εάν δεν λαμβάνονταν τα συγκεκριμένα μέτρα οι συνέπειες θα ήταν αφόρητες και θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε σημείο που δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις. Κάναμε τις επιλογές που έπρεπε και γι' αυτό βγαίνουμε από την κρίση. Έχουμε τις δυνατότητες και τις επιλογές να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα. Η Ελλάδα έχει, όπως συμπλήρωσε, ισχυρή και αποφασισμένη κυβέρνηση που κάνει ότι χρειάζεται.

    Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε η χώρα από τους κερδοσκόπους τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά την ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της, ότι η ίδια θα πληρώσει τα δικά της χρέη και το μόνο που ζητά είναι η πολιτική στήριξη εναντίον των κερδοσκόπων που αφαιρούν από τη χώρα τη δυνατότητα να δανειστεί με όρους που θα της επιτρέψουν να ανασάνει. Γι' αυτό, πρόσθεσε, (ζητάμε να είναι) "τα όπλα πάνω στο τραπέζι ώστε να μας αφήσουν ήσυχους οι κερδοσκόποι και να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας των μεγάλων αλλαγών χωρίς υπονομεύσεις".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην πρόοδο της χώρας αλλά και σε πολλές από τις αδυναμίες και τις λάθος επιλογές του και περιέγραψε καταστάσεις που διαμορφώνουν μια Ελλάδα την οποία δεν θέλει κανένας. Αυτή την Ελλάδα υπογράμμισε θα την αφήσουμε πίσω μας.

    Το όραμά του, όπως είπε, είναι στο τέλος της τετραετίας να έχουν τεθεί στέρεες βάσεις για μια νέα πιο δίκαιη Ελλάδα, μια Ελλάδα που δεν θα ξαναφτάσει ποτέ εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

    Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αυτό το διάστημα και ειδικότερα για το φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι γίνεται ένα τεράστιο και αποφασιστικό βήμα για τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αναδιανομή των εισοδημάτων: Φορολογούμε όλους τους πολίτες, με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα. Χτυπάμε αλύπητα τη φοροδιαφυγή. Τελειώνει επιτέλους η ατιμωρησία στη χώρα μας.

    Για το ρόλο του κόμματος, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι αποδυναμώθηκε όταν έγινε ένα με το κράτος και τόνισε ότι αυτό που θέλουμε είναι η ανεξαρτησία και η ισχύς του προκειμένου να παίξει σωστά το ρόλο του.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να σεβόμαστε το λαό και τα οράματά του αλλά και τα χρήματά του, και κάλεσε όλα τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου να υποστηρίξουν με σθένος σε κάθε γωνιά της χώρας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τόνισαν την ανάγκη να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο στο σκέλος της ανάπτυξης. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στα μέλη του Οργάνου, ιδίως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπαρόζο, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής λύσης για το ελληνικό ζήτημα.

    Σ. Ξυνίδης: "Ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία"

    "Ιδιαίτερα δύσκολη" και "αποφασιστική" χαρακτήρισε τη συγκυρία κατά την οποία διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του κινήματος Σ. Ξυνίδης, καθώς, όπως εξήγησε, αφενός πρέπει να ξεφύγουμε από τη δίνη της χρεοκοπίας και αφετέρου "η έξοδος να έχει τη σφραγίδα των δημοκρατικών αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ".

    "Εμείς οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης".

    Σ. Ξυνίδης (γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ)

    Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση έχει δύο παραμέτρους: το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την κερδοσκοπική επίθεση.

    "Όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι έχει τη σφραγίδα της ΝΔ", επισήμανε ο κ. Ξυνίδης αναφορικά με την πρώτη παράμετρο και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς άλλαξε χτες θέση, λέγοντας ότι η ευθύνη της ΝΔ είναι ότι δεν απέτρεψαν την πορεία της χώρας και πως για το πρόβλημα ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ στέρησε τη χώρα από κάποια πράγματα", υποστήριξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι "την άφησε χωρίς πόρους, πρόσωπο και χρόνο".

    "Δεν ήσασταν άβουλοι κ. Σαμαρά ήσασταν μοιραίοι", τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ για να προσθέσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει μια διπλή συγγνώμη στον ελληνικό λαό, τόσο για τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας που δημιούργησε όσο και διότι "λιποτάκτησε": "Γιατί ο κ. Καραμανλής δεν βαρέθηκε, αλλά φοβήθηκε", όπως είπε.

    Πρόσθεσε, δε, ότι ελπίζει πως "θα βρουν το θάρρος να κάνουν αυτοκριτική, σήμερα στο συνέδριο".

    Ο κ. Ξυνίδης ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ περίμενε μια πιο αποφασιστική Ευρώπη, εκείνη της αλληλεγγύης και όχι των ηγεμονιών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αποδειχτεί πως η ΕΕ "είναι κάτι βαθύτερο από το άθροισμα αυτόνομων οικονομικών πολιτικών".

    "Κάποιοι διερωτήθηκαν αν το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την ψυχή του. Εμείς λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει την ψυχή του", είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: "Εμείς οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης".

    Γ. Ραγκούσης: Πρέπει να σταματήσουν οι "φαύλες πελατειακές λειτουργίες"

    "Κανείς στο σύνολο της χώρας δεν αμφιβάλλει ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικά και κοινωνικά", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης.

    Ο υπουργός είπε ότι απέναντι σε αυτή την καθ' όλα ιστορική πρόκληση η κυβέρνηση δεν προχώρησε μόνο στα "αναγκαία και αναπόφευκτα" μέτρα, "αλλά ξεκίνησε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει και θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του".

    Ρ. Σπυρόπουλος: "Καταφέραμε την οικονομική αυτοδυναμία μας"

    Για την οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματος, που "ουσιαστικά την καταφέραμε", μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρ. Σπυρόπουλος κατά την τοποθέτησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος.

    Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την πιο σύγχρονη δομή καταγραφής και παρακράτησης εισφορών από όλα τα κόμματα του σοσιαλιστικού στρατοπέδου στην ΕΕ, αναφέροντας ότι ήδη 150.000 μέλη έχουν την κάρτα μέλους, και πως στα επόμενα δύο χρόνια μπορούν να φτάσουν στα 250.000.

    "Όχι στην προσφυγή στο ΔΝΤ"

    Από διαφορετικές οπτικές γωνίες ο καθένας, αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που πήραν το λόγο, επιχειρηματολόγησαν για τη μη προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, ενώ η πλειοψηφία των στελεχών που τοποθετήθηκαν, δεν αναφέρθηκαν στο ζήτημα.

    Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε την ανάγκη τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης να είναι προσωρινού χαρακτήρα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον αγώνα της μαζί με το λαό.

    "Έχω την εντύπωση πως μας αντιμετωπίζουν ως ένα πείραμα, όπου δοκιμάζονται οι ανησυχίες και οι αντοχές του λαού" ανέφερε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και έκανε λόγο για "στήσιμο τον σοσιαλιστών στον τοίχο από τα διεθνή κέντρα εξουσίας".

    Ο κ. Παναγιωτακόπουλος διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, "γιατί οι μαθητευόμενοι μάγοι του υπουργείου Οικονομικών επέλεξαν τα εύκολα και αρνήθηκαν τα δύσκολα".

    Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παναγιωτακόπουλος απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό να "διώξει τα μαύρα σύννεφα" και "να αναμετρηθεί με τη μεγάλη πρόκληση". "Έχεις χρόνο, διαθέτεις δύναμη, μπορείς. Αλλιώς η ιστορία θα σε κρίνει αυστηρά για ό, τι συμβεί" ανέφερε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    "Έπρεπε να δανειστούμε από τις πρώτες δέκα ημέρες για να μην είναι αναγκασμένη να διαπραγματεύεται με την Ε.Ε., την ΕΚΤ, τους τραπεζίτες κ.α." είπε ο Στέφανος Τζουμάκας και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι θέμα στρατηγικής για τη χώρα το δάνειο αλλά η ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης».

    Ακόμη, ανέφερε ότι δεν θα είναι "επιτυχία" εάν συγκροτηθεί το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και πως λύση θα ήταν η αλλαγή του καταστατικού της ΕΚΤ ώστε να γίνεται απευθείας δανεισμός προς τις χώρες και όχι μέσω τραπεζών των κρατών-μελών.

    "Για να κάνει κάποιος μπλόφα στα χαρτιά και την πολιτική, πρέπει να έχει λεφτά" ανέφερε ο Γιάννης Νικολάου προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ".

    "Ασυζητητί πρέπει να αποφύγουμε αυτόν τον δρόμο" είπε όσον αφορά το ΔΝΤ ο Νίκος Μπίστης, προσθέτοντας ότι "πρέπει να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή λύση με όποιο κόστος, που μπορεί να είναι και μεγάλο".

    Πρόσθεσε δε ότι το ΔΝΤ σημαίνει "συγκυβέρνηση" και εκτίμησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο "θα μας οδηγήσει αργά ή γρήγορα έξω από την ευρωζώνη".

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των Μηνά Σταυρακάκη και Μιχάλη Νεονάκη, ο οποίος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για "αναβλητικότητα" και "αναποφασιστικότητα" στη λήψη και εφαρμογή των μέτρων.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    "Και με τη σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι όσο μεγάλο είναι το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του λαού, τόσο μεγάλα είναι τα ψέματα που χρησιμοποιούνται για να το καλύψουν. Ο λαός σήμερα έχει εμπειρία και δεν πρόκειται να δεχθεί να καταδικαστεί στη φτώχεια, για να συνεχιστεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας" δήλωσε το ΚΚΕ.

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Εμείς καλωσορίζουμε τον κ. Παπανδρέου στο πατριωτικό κίνημα. Φαίνεται ότι η ιδεολογική πλατφόρμα του πατριωτικού παρεμβατισμού του ΛΑΟΣ επηρέασε κάποιους που για αρκετές δεκαετίες είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους".

    Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σε ανακοίνωσή του σχολιάζει. "Η κυβέρνηση μέσα από μια βαθιά αντικοινωνική, άδικη και αναποτελεσματική πολιτική σέρνει τη χώρα στο δρόμο της κοινωνικής χρεοκοπίας και της ύφεσης."

    Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής

    Την ίδια ώρα, διμερή δάνεια από τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρότεινε ο πρόεδρος της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Ο Ζοζέ Μπαρόζο κάλεσε τους "27" να συμφωνήσουν σε αυτή τη λύση στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, προειδοποιώντας πως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ διευκρίνισε ότι ο χρηματοδοτικός μηχανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα ενεργοποιείται αυτόματα και η διαχείρισή του θα γίνεται από την ευρωζώνη.

    Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν την προσεχή εβδομάδα σε ένα σαφές πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο θα βρίσκεται σε αναμονή, απηύθυνε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34548

    [02] Προς αναζήτηση κοινού μετώπου στην Ευρωζώνη

    Σαββατο, 20 03 2010 21:23

    Στα ύψη βρίσκεται ο διπλωματικός πυρετός, προκειμένου να βρεθεί λύση πριν από τις 25 Μαρτίου για το είδος της βοήθειας που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα. Οι εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και οι συνεχείς επαφές δεν έχουν βρει μια τελική διέξοδο με ενιαία απόφαση, καθώς παραμένουν μοιρασμένα τα στρατόπεδα των χωρών. "Η ΕΕ έχει τα μέσα για μία ταχεία και συντονισμένη βοήθεια" δηλώνει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του, ενώ λύση απελπισίας χαρακτηρίζει η ΝΔ την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Συνεχείς διαβουλεύσεις

    Ένα σκληρό ευρωπαϊκό "διπλωματικό πόκερ" βρίσκεται σε εξέλιξη, μερικά 24ωρα πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής τη 25ης Μαρτίου.

    Με δεδομένη τη μέχρι στιγμής σκληρή στάση που κρατά το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζει προς το συμβούλιο της Πέμπτης, το οποίο αναμφίβολα θα αποτελέσει δοκιμασία για την συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

    "Η ΕΕ έχει τα μέσα (να θέσει σε λειτουργία) μία ταχεία και συντονισμένη βοήθεια" Όλι Ρεν

    Πάντως, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, δηλώνει την ετοιμότητα της Κομισιόν να συνδράμει τη χώρα μας

    Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας Welt am Sonntag: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Τα χρηματοοικονομικά μέτρα βοηθείας μπορεί να υλοποιηθούν σύντομα αλλά θα συνεπάγονται αυστηρών υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι των εταίρων της".

    "Είναι σημαντικό την προσεχή εβδομάδα η ΕΕ να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό συμπέρασμα αναφορικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για μία συντονισμένη και υπό όρους ενέργεια, αν αυτό χρειασθεί και κριθεί αναγκαίο" σημείωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

    Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Παρασκευής ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε στο τηλέφωνο τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ νωρίτερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε επικοινωνήσει και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, με το βλέμμα στραμμένο στην 25η Μαρτίου.

    Κυβερνητικά στελέχη στέλνουν μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε και τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης να κινηθεί.

    "Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να επιμείνει να βρει λύση στο πλαίσιο της ΕΕ" επισημαίνει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα".

    Η Γερμανία θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να διευκρινίζει έαν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν το μηχανισμό.

    "Για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο. Με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα προχωρήσουμε σε συντονισμένη διμερή ενίσχυση και σε εθελοντική βάση" δηλώνει ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη εβδομαδιαία εφημερίδα "Μπιλντ" της Κυριακής.

    Ο Σόι μπλε πρόσθεσε ότι η Αθήνα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει ένα δάνειο από το ΔΝΤ: "Η Ελλάδα μεταξύ άλλων (....) έχει την έννομη δυνατότητα να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ" προσθέτει ο Σόιμπλε.

    Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

    "Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι προβληματική επιλογή, είναι λύση απελπισίας. Τέτοια λύση θα αποτελέσει και την πρώτη ρωγμή στην Ευρωζώνη" σημειώνει αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".

    "Όλη η συγκέντρωση της προσοχής μας είναι στο να κρατήσει ο λαός ψηλά το φρόνημα του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, καθώς τα μέτρα θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα" δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    "Η Ευρώπη έχει να διαλέξει: Ή κρατάει την αξιοπιστία της στηρίζοντας την Ελλάδα, ή γίνεται εξάρτημα της κ. Μέρκελ, υπακούοντας στην στείρα αντίληψή της" αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

    Η κυβέρνηση μέσα από μια βαθιά αντικοινωνική, άδικη και αναποτελεσματική πολιτική σέρνει τη χώρα στο δρόμο της κοινωνικής χρεοκοπίας και της ύφεσης, σημειώνει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Διχασμένη η Ευρώπη στο ζήτημα της βοήθειας Είδηση: 34564

    [03] Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού

    Σαββατο, 20 03 2010 11:21

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος, εξερράγη στις 2.05 τα ξημερώματα στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο 2ο όροφο της οποίας μένει ο αντιπρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας και μέλος του ΔΣ του φόρουμ μεταναστών Ανουάρ Ικμπάλ, στον οδό Πάτμου 23 στα Πατήσια. Άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ και είπε ότι "σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου στην οδό Πάτμου 23".

    Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και προξένησε ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο. Οπως είπαν οι πυροτεχνουργοί ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και η εκρηκτική ύλη δεν εξερράγη καλά. Με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34547

    [04] Προτάσεις Σαμαρά για Ανοικτό Κόμμα

    Σαββατο, 20 03 2010 11:06

    Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ ώστε να γίνει "Ανοιχτό Κόμμα" πρότεινε το Σάββατο, στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς. Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες, τελειώνουμε και με τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παρουσία του Κ. Καραμανλή ο οποίος έγινε με επευφημίες δεκτός στην αίθουσα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε 13 αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της βάσης σε όλα τα εκλεγμένα Όργανα του κόμματος. Επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε πως συναίνεση δεν σημαίνει "λευκή επιταγή" και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ψυχολογία "Τιτανικού" την οποία το ίδιο καλλιέργησε, προκαλώντας ζημιά και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στην αγορά.

    "Στηρίζουμε την Ελλάδα, όχι την κυβέρνηση"

    "Στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, δήλωσε ότι η ΝΔ στηρίζει την Ελλάδα, όχι την κυβέρνηση" Αντώνης Σαμαράς

    "Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει με το ΔΝΤ επιμόνως κι επικίνδυνα για τον τόπο" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά έταζε τα πάντα σε όλους: Kι όμως, επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η χώρα απέκτησε πρόβλημα δανεισμού, εμφανίστηκαν τα υψηλά spreads και επικράτησε η ψυχολογία του "Τιτανικού" στην αγορά.

    Όπως σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, η ΝΔ "βάζει πλάτη" για να στηρίξει την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, αλλά η συναίνεση δεν σημαίνει "λευκή επιταγή": "Εδώ, βασικές κυβερνητικές επιλογές αρνούνται να τις στηρίξουν, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (...). Δεν θα το κάνουμε εμείς. Τέτοια «συναίνεση» ούτε την υποσχέθηκα ποτέ, ούτε την παραχωρώ. Άλλωστε, τέτοια συναίνεση έχει ο κ. Παπανδρέου. Από άλλο κόμμα. Όχι από μας".

    "Επαναστατικές τομές"

    Οι Αρχές του Ανοιχτού Κόμματος βασίζονται στους άξονες: Αμεσότητα- Συμμετοχή-Λογοδοσία-Αποτελεσματικότητα - Κοινωνική Ευθύνη - Διαφάνεια.

    Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της άμεσης Δημοκρατίας θα αλλάξει το Καταστατικό, ώστε εκτός από την άμεση εκλογή του πρόεδρου του κόμματος, θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λ.π.

    Με στόχο το άνοιγμα στη νέα γενιά, το 25% των μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, θα απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.

    Θεσπίζεται επίσης διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του Προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο. Επιπλέον, καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος. Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε την μετεξέλιξη των τοπικών κομματικών Οργανώσεων σε "Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας", προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία.

    Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κίνημα του Εθελοντισμού, ενώ θα εισαχθεί ο θεσμός της "Κοινωνικής εργασίας" για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κλπ. Επίσης, θα δημιουργηθεί μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας.

    Ακόμη, ο κ.Σαμαράς πρότεινε να εισαχθούν θεσμοί και λειτουργίες "Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας", σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος.

    Δ. Αβραμόπουλος: "Και πάλι σε τροχιά διακυβέρνησης η ΝΔ"

    Την πεποίθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα οδηγήσει τη ΝΔ και πάλι σε τροχιά διακυβέρνησης του τόπου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Όχι στην εξουσία για την εξουσία, αλλά στη διακυβέρνηση που θα σηματοδοτήσει τις θεσμικές τομές της νέας μεταπολίτευσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας" τόνισε κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

    Το πέρασμα από τη φάση της κάμψης και συντριβής της ΝΔ στην καινούρια εποχή της δεν θα είναι εύκολο ούτε ανώδυνο, είπε ο Δ. Αβραμόπουλος και εξήγησε: "Η ΝΔ θα περάσει τα δύσκολα στάδιά της και δεν θα αποφευχθούν εικόνες όπου το παλιό θα συγκρουστεί με το καινούργιο, το αναχρονιστικό με το σύγχρονο, το ξεπερασμένο με το φρέσκο. Η ΝΔ με τη νέα μορφή και λειτουργία της θα είναι και ελκυστική και σύγχρονη και πειστική, και το κυριότερο, έτοιμη να κυβερνήσει".

    Ομιλία Ντ. Μπακογιάννη

    Η λειτουργία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δείχνει την εικόνα "ενός πρωθυπουργού υπερκινητικού και υπουργών σε αφασία" είπε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι "με τους ερασιτεχνισμούς και την αναβλητικότητα τους, πρωθυπουργός και υπουργοί, επιδεινώνουν το πρόβλημα της χώρα".

    Στην ομιλία της, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είναι σωστό η ΝΔ να στηρίζει την κυβέρνηση, όταν πράττει σωστά, και να είναι απέναντι της όταν κινείται σε λάθος κατεύθυνση και θα κάνουν λάθος στο ΠΑΣΟΚ αν ερμηνεύσουν ως «λευκή επιταγή» τη θέση ευθύνης της ΝΔ.

    Αναφερόμενη η κ. Μπακογιάννη στις αιτίες της εκλογικής ήττας της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά πως άλλα περίμενε από την κυβέρνηση της ΝΔ η κοινωνία και άλλα εισέπραξε. Υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται "αυτομαστίγωμα" στη ΝΔ και παρατήρησε πως όλοι έχουν ευθύνη, δεν εξαιρεί ούτε τον εαυτό της, όμως δεν πρέπει να φτάσουν στο άλλο άκρο, την απαξίωση του έργου της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι προβληματίστηκε αν θα έπρεπε να παραστεί και να μιλήσει στο προσυνέδριο.

    "Ο κύκλος της εσωστρέφειας που εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα μέσα στη Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για οποιοδήποτε στέλεχος θέλει με καθαρή τη συνείδηση του να συμβάλλει σ' ένα καλύτερο αύριο, πρωτίστως για τη χώρα και βεβαίως για την παράταξη".

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Το ζητούμενο από τη διαδικασία προς το συνέδριο είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κεντροδεξιού, ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ενός κόμματος σύγχρονου, ελκυστικού, πολυτασικού, το οποίο να εκφράζει όλο το εύρος της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης.

    Επισήμανε ότι εμμένει στις προτάσεις για τα οργανωτικά, που είχε παρουσιάσει πριν από τις εσωκομματικές, όπως για την εκλογή του προέδρου από τα μέλη του κόμματος, η θέσπιση θητείας, η καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος, η διαφάνεια και η ονομαστικοποίηση των εσόδων, προτάσεις τις οποίες "θα καταθέσω και τώρα στην οργανωτική επιτροπή".

    Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η αλλαγή ονομάτων στα κομματικά όργανα δεν είναι αλλαγή και πρόσθεσε: " Θα είναι λάθος να αποκλειστούν στο μέλλον από τα όργανα της ΝΔ, οι αιρετοί εκπρόσωποι της φιλελεύθερης παράταξης στους μαζικούς χώρους, οι αιρετοί από την αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς φορείς και τα επιμελητήρια, από την μελλοντική κεντρική ή πολιτική επιτροπή η από το Συνέδριο".

    Η εκλογή του Προέδρου από τη βάση δεν δικαιολογεί την επιστροφή στο αρχηγικό κόμμα του παρελθόντος είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε: "Η σωστή οργανωτική λειτουργία όμως δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να οδηγεί στη διαμόρφωση πολιτικής, στην αποτελεσματική μας πολιτική παρουσία, με θέσεις και προτάσεις βασισμένες στη φιλελεύθερη ιδεολογία μας. Αν δεν κυριαρχήσουμε στις ιδέες και αν δεν πείσουμε με τις προτάσεις μας, όλοι θα ασχολούνται με το ποιες είναι οι προσωπικές μας σχέσεις και ο καημός του καθενός. Αλλά δεν δίνουν δεκάρα οι πολίτες για όλα αυτά. Όσοι λοιπόν, αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να πηγαίνουν το κόμμα μπροστά, επιμένουν να βλέπουν αντιπάλους εκεί που δεν υπάρχουν και μένουν κολλημένοι στον εσωτερικό μικρόκοσμο δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία, ούτε στην παράταξη ούτε στη χώρα".

    Αντιδράσεις

    "Όταν η ανασφάλεια συναντά την μικρότητα τότε βγαίνουν αυθαίρετα και ανόητα συμπεράσματα. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στηρίζει την πατρίδα στις δύσκολες ώρες και δεν τρεκλίζει, όπως ένα μέρος της Ν.Δ. υπό τον Α. Σαμαρά" σημειώνεται σε ανακοίνωση Τύπου του ΛΑΟΣ.

    "Κόκκινη γραμμή το εισόδημα των χαμηλόμισθων"

    "Κόκκινη γραμμή" χαρακτήρισε το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μιλώντας την Παρασκευή στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς εξαπέλησε επίθεση στην κυβέρνηση για να νέα μέτρα, που τα χαρακτήρισε "οδυνηρά" και "αναποτελεσματικά", ενώ επέρριψε ευθύνες για τη συντήρηση "ενός μοντέλου που χρεοκόπησε", σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και στο δικό του κόμμα γιατί "υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού"κυβερνητισμού". Πρόσθεσε όμως, ότι "η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει" διότι "έχει δυνατότητες, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει μέλλον".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα-ανάσες για την τόνωση της αγοράς "για να μη γονατίσει η οικονομία" και "να μη διαλυθεί η κοινωνία". Τόνισε ότι οι θυσίες που ζητούνται «δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων και σε ακόμα σκληρότερα μέτρα».

    Ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο που ακολουθήθηκε σε "όλες τις πολιτικές δυνάμεις", αλλά και στο δικό του κόμμα. "Το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού κυβερνητισμού". Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά το μοντέλο αυτό δεν το δημιούργησε το κόμμα μου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν "αναμάρτητοι". Εμείς αναλάβαμε τις δικές μας ευθύνες και κάναμε την αυτοκριτική μας. Πολύ θα βοηθούσε το διάλογό μας με την κοινωνία, αν και όλοι οι άλλοι έκαναν το ίδιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    "Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την κρίση και δεν μπορούν να την πληρώσουν αυτοί".

    Α. Σαμαράς

    Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι "κάθε ευρώ που χάνεται από τους πιο αδύνατους, δεν μειώνει τα ελλείμματα, βαθαίνει την ύφεση". "Η κυβέρνηση επέλεξε πολιτική που αφαιρεί και διαιρεί: Αφαιρεί εισόδημα και διαιρεί το λαό. Εμείς προτείνουμε πολιτική που προσθέτει και πολλαπλασιάζει. Προσθέτει θέσεις εργασίας και πολλαπλασιάζει το ρυθμό της ανάκαμψης" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: "Ήλθα εδώ για να σας πω ότι είναι αναπόφευκτα κάποια οδυνηρά μέτρα. Αλλά όχι αυτά που διαλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό. Κι όχι χωρίς τόνωση της αγοράς".

    Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ιδεολογία της ΝΔ δεν είναι "η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στην χρηματοπιστωτική κρίση", αλλά "ο κοινωνικός φιλελευθερισμός" που εξασφαλίζει «περισσότερη ανάπτυξη, μεγαλύτερη απασχόληση, περισσότερες ευκαιρίες και διάχυση ευκαιριών σε όλους".

    Επίσκεψη στη Νομαρχία Χαλκιδικής

    "Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος αγιασμένος με την ομορφιά και το άρωμα της τελειότητας και πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους πλημμυροπαθείς, που δεν αποζημιώνονται, το ζήτημα των οδικών δικτύων και η μη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Να δούμε τα φράγματα και την ανταγωνιστική και καινοτόμο γεωργία. Μπορεί να γίνει η Χαλκιδική αναπτυξιακός παράδεισος".

    Αντώνης Σαμαράς

    Για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στη Νομαρχία. Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις πίεσης προς την κυβέρνηση για να επισπεύσει τα έργα αποκατάστασης.

    Είδηση: 34546


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 March 2010 - 21:52:56 UTC