Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας
  • [02] Στο τραπέζι τροποποιήσεις στο φορολογικό
  • [03] Σταδιακή εξίσωση ορίων ηλικίας από το 2013
  • [04] Δεν συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με την κλιματική αλλαγή
  • [05] Ακόμη δύο συλλήψεις για την κλοπή της σωρού του Τ. Παπαδόπουλου
  • [06] Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2010 - Δήλωση Π. Γερουλάνου
  • [07] Λ. Κατσέλη: Οι πέντε μεγάλες προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής
  • [08] Τροφική δηλητηρίαση μαθητών και καθηγητών στον Βόλο

    [01] Γ. Παπανδρέου: Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας

    Δευτερα, 22 03 2010 20:50

    Με φόντο την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, πραγματοποιείται στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα αυτά που λέει, αυτά έκανε και αυτά κάνει και σήμερα. Ζητάμε, είπε ο πρωθυπουργός, στήριξη για να έχουμε την απαραίτητη ηρεμία και σταθερότητα, ώστε απρόσκοπτα και χωρίς τεράστιες και αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις να κάνουμε τα μεγάλα βήματα για τη χώρα. Δεν δέχομαι και δεν δέχεται κανένας Έλληνας να είναι επαίτης, δεν έχουμε ζητήσει εμείς χρήματα. Θέλουμε όμως η ΕΕ να έχει ένα ισχυρό όπλο οπλισμένο πάνω στο τραπέζι ικανό να αποτρέψει την κερδοσκοπία και του κερδοσκόπους και αυτό είναι έξω από τις δυνάμεις της δικής μας χώρας της δικής μας οικονομίας.

    "Η Ελλάδα δεν είναι πια δακτυλοδεικτούμενη από τους συμμάχους της. Η μάχη έχει πλέον να κάνει με τις διεθνείς αγορές και με το μέλλον της χώρας - και σ' αυτήν ζητώ την συνεργασία όλων των κομμάτων".

    Γ. Παπανδρέου

    Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τις "δραματικές στιγμές" που πέρασε η χώρα, οδηγούμενη και σε μια μεγάλη υποβάθμιση του διεθνούς της προφίλ. Με την διεθνή οικονομική κρίση - εξήγησε ο Πρωθυπουργός - και σε συνδυασμό με την έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους της χώρας μας, ήταν εύκολο να γίνει η Ελλάδα δακτυλοδεικτούμενη, "το μαύρο πρόβατο, το πειραματόζωο στη νέα φάσης της διεθνούς κρίσης. Δυστυχώς, μερικοί πολιτικοί και κάποια μμε, θέλησαν, παίζοντας με τον λαϊκισμό και τις προκαταλήψεις των ψηφοφόρων τους, να γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα, ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά των υπολοίπων. Αυτή η κατάσταση, δεν θα ανατρεπόταν με ευχολόγια, ξόρκια, καταγγελίες, ή με τον φόβο του πολιτικού κόστους. Για να πείσουμε, ήταν επιβεβλημένο να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, για να ανατρέψουμε την κακή εικόνα όπου βρεθήκαμε".

    "Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ευφάνταστα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Πρόκειται περί αστειότητας, που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Σήμερα η Ελλάδα, δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί να αναμετριέται υπεύθυνα με τα δικά της προβλήματα. Δεν είμαστε, ούτε δέχεται κανένας Έλληνας να είναι επαίτης. Δεν έχουμε ζητήσει εμείς χρήματα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι με όλα αυτά που κάνουμε, η χώρα μας θα τα καταφέρει" διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

    Έχοντας αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους συμμάχους της, μένει πλέον για την κυβέρνηση, η δεύτερη μάχη, που αφορά τις διεθνείς αγορές. "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, αλλά έχει πια, μεγάλο αριθμό συμμάχων, ανάμεσα σε κείνους που αναγνωρίζουν ότι οι διεθνείς αγορές χρειάζονται κανόνες και ρυθμίσεις, αλλά και εκείνους που θέλουν την Ευρώπη και την ευρωζώνη να παίζουν πλέον, σημαντικό ρόλο σταθεροποίησης και ανάπτυξης".

    Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα

    "Για την ΝΔ, έχω μιλήσει για τις ευθύνες της, και δεν θα επαναλάβω τα όσα έχω πει. Ας αποφασίσει η ίδια πως θέλει να σταθεί μπροστά στις αποφάσεις μας και θα αξιολογηθεί - όχι από εμένα αλλά από τον Ελληνικό λαό".

    Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του οποίου γίνεται η συζήτηση, "όταν βρέθηκα κατ' ιδία με σας κ. Τσίπρα, αλλά και με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, δεν σας έβαλα καν στο δίλημμα να στηρίξετε τα συγκεκριμένα μέτρα. Δεν θα περίμενα να μου πείτε ότι θέλετε να κόψουμε μισθούς, να βάλουμε ΦΠΑ, να μειώσουμε επιδόματα ως έκτακτα μέτρα. Ούτε ζήτησα στήριξη αυτών των συγκεκριμένων μέτρων από εσάς κ. Παπαρήγα ή από τον κ. Καρατζαφέρη. Σας απήλλαξα, αν θέλετε. Τα μέτρα ξέρουμε πως πονάνε και πόνεσαν και μας καθώς τα αποφασίσαμε. Θα περίμενα αυτό να το αναγνωρίσετε κ. Τσίπρα, αλλά ούτε και αυτό το απαιτώ.

    Αυτό το οποίο όμως ζητώ, είναι σε αυτή την δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας. Μπροστά μας είναι μια πιο σημαντική και θα έλεγα και πιο δημιουργική και ελπιδοφόρα μάχη. Είναι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ώστε ποτέ ξανά να μην βρεθούμε σε αυτή την θέση" ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός επισκόπησε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη, την παιδεία, το χτύπημα των κυκλωμάτων στην υγεία και ιδίως, για την νέα φορολογική πολιτική: "Ξεκινούμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς, με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των βουλευτών. Είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να πείσουμε την κοινωνία πως αλλάζουμε εποχή και κτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μαζί της (...) Αλλάζουμε το πρότυπο στην Ελληνική κοινωνία στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους νέους: Ότι η επιτυχία σας εξαρτάται από τη δική σας προσπάθεια και αξία και όχι από τα κονέ με βουλευτικά ή κομματικά γραφεία" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

    Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι λόγω της δύσκολης συγκυρίας δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις θέσεις μας στην εξωτερική πολιτική όπως π.χ. των κόκκινων γραμμών για το θέμα της ονομασίας της ΦΥΡΟΜ. Φυλάττουμε είπε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορά μας και προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

    Οι αρχηγοί για την οικονομία

    Αντώνης Σαμαράς: "Όχι σε μικτή λύση Ε.Ε - ΔΝΤ"

    Δεν θα αφήσουμε να διαλύσετε την κοινωνία για να "εξυγιάνετε" την οικονομία τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης: "Οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν ευθύνονται ούτε για τις σπατάλες του κράτους, ούτε για την υπερχρέωση του δημοσίου, ούτε για τη φοροδιαφυγή" υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

    Παράλληλα, κι ενώ δήλωσε την ετοιμότητά του να συμβάλει ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να αποδομήσει, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά "ούτε και θα σας αφήσω να ρίχνετε αλλού το φταίξιμο για ευθύνες αποκλειστικά δικές σας".

    "Εμείς βάλαμε πλάτες για να αποφευχθούν τα χειρότερα και η κυβέρνηση απάντησε με εξεταστική επιτροπή για να βγάλουμε τα άπλυτα μας στα φόρα".

    Α. Σαμαράς

    Εμείς, και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παραδεχτήκαμε τις ευθύνες μας, ενώ εσείς δεν κάνατε ποτέ την αυτοκριτική σας, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: εμείς ψηφίσαμε εισπρακτικά μέτρα πριν τις εκλογές για να συγκρατηθεί το έλλειμμα κι εσείς κάνατε το αντίθετο μετά τις εκλογές:

    "Ματαιώσατε τη ρύθμιση για τους ημί-υπαίθριους χώρους, ματαιώσατε μέχρι και τα μέτρα για τη φορολόγηση σκαφών αναψυχής" είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιδίωξε μετεκλογικά, διόγκωση του ελλείμματος, αποδίδοντας την ευθύνη αποκλειστικά στη ΝΔ, ώστε να εξασφαλίσει τη δυνατότητα "μειωμένου" ελλείμματος την επόμενη χρονιά. Όμως δεν υπολογίσατε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, την αντίδραση των αγορών, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι η αδράνεια του ΠΑΣΟΚ στη λήψη μέτρων και οι δηλώσεις περί επικείμενης χρεοκοπίας και "Τιτανικού" έφερε τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, και όταν δανείστηκε με «αυξημένο επιτόκιο», η επιπλέον δαπάνη, ύψους 300 εκ. ετησίως απορρόφησε ήδη το μισό από την μείωση των επιδομάτων για το Δημόσιο. "Ήδη η "θυσία" αυτή πήγε στο βρόντο" είπε ο κ. Σαμαράς.

    Μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς το αφιέρωσε στο "φλερτάρισμα" της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Αντί να εστιάσετε την πίεσή σας στην υποχρέωση της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα, εάν λάμβανε μέτρα περιστολής του ελλείμματος, τώρα κινδυνεύουμε να συνεργαστούν Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να μας δανείσουν. Αντί να χρησιμοποιήσετε τον ένα διεθνή θεσμό ως μέσο για να πιέσετε τον άλλο, προκαλέσατε την πιθανή συνεργασία τους, είπε ο κ. Σαμαράς.

    Παρ' όλα αυτά, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, "εγώ και πάλι μεθαύριο στην Σύνοδο των αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κάνω το καθήκον μου". Ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος, για όποιον θα ήθελε να αποδομήσει τη κυβέρνησή σας. Δεν θα το κάνω σήμερα, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής... Αλλά ούτε και θα σας αφήσω να ρίχνετε αλλού το φταίξιμο για ευθύνες αποκλειστικά δικές σας είπε ο κ. Σαμαράς, που ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: Σε ένα πράγμα συμφωνούμε. Την Ελλάδα, δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει. Λάθη ξε-λάθη, δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει...

    Μηχανισμό συντονισμένου διμερούς δανεισμού πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στην δευτερολογία του, και υπογράμμισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει την αποδοχή των υφισταμένων ελληνικών ομόλογων από την ΕΚΤ για ακόμα ένα χρόνο. Παραβιάζετε ανοικτές θύρες. Η ελληνική κυβέρνηση το έχει ήδη θέσει στην ΕΚΤ και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντινου. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι στα εθνικά πρέπει όλα τα κόμματα να είναι μια γροθιά και τόνισε ότι η αυξανόμενη προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκιάς δεν πρέπει να μείνει ανταπάντηση διπλωματικά και επιχειρησιακά.

    Αλέκα Παπαρήγα

    Την ριζική αντίθεση του κόμματος της όπως είπε, όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα αλλά σε όλη την πολιτική της κυβέρνησης, που "αγγίζει τα όρια της πολιτικής διαστροφής" εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Αναφερόμενη στο "πακέτο μέτρων" η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι "για να γίνει ανάπτυξη και σταθερότητα πρέπει να ξεζουμιστεί ο λαός" και υπογράμμισε πως η κρίση έρχεται από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων.

    Έντονα επικριτική ήταν και για το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι "την ώρα που φορολογεί τους τόκους στα στεγαστικά δάνεια αφήνει το μεγάλο κεφάλαιο να εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει".

    "Με τα μέτρα αυτά, θέλετε να ξεπαστρέψετε ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτή είναι η γραμμή σας για να έρθουν οι ιδιωτικές εταιρίες που θα τους διαλύσουν". Η wall street δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα θέλει να βγάλει χρήματα υποστήριξε η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα. Η συνθήκη του Μάαστριχτ έβαζε όρο ότι ο δανεισμός πρέπει να γίνεται από τράπεζες και δημιουργήθηκαν ταμιευτήρια από την υπερεργασία των εργαζομένων, ανέφερε.

    Η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι η επίσημη πολιτική της κυβέρνηση είναι η συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια. Κλείνοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν, σημείωσε ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να ανατρέψουν όλα τις δρομολογούμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

    Γ. Καρατζαφέρης

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε όλα τα κόμματα ότι δεν έδωσαν λύση για το πού θα βρεθούν 10 δισ. σε 10 ήμερες που απαιτούνται για πληρωμές από τον υπουργό οικονομικών και επανέλαβε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να βοηθά την κυβέρνηση στον τομέα αυτό, αλλά και εκείνη θα πρέπει να πάψει να έχει εσωτερικές διχογνωμίες.

    Να κοιτάξουμε όλοι τα πράγματα κατάματα, να "κάνουμε επιτέλους τη διάγνωση" ότι "η Ελλάδα έχει καρκίνο" και μετά να αποφασίσουν όλοι αν θα προσέλθουν να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης "καλωσόρισε" τον κ. Σαμαρά γιατί μετά από τρεις μήνες "αυτολογοκρίθηκε" - όπως ο ίδιος είπε - και αντιλήφθηκε τα πραγματικά περιστατικά ενώ επί τρεις μήνες κατηγορούσε η ΝΔ τον ΛΑΟΣ για "δεκανίκι" και "λαγό του ΠΑΣΟΚ.

    Η ουσία - όπως ανέφερε - είναι όχι αν συμφωνούμε να πάμε στο ΔΝΤ, αλλά το ότι αυτό έρχεται. Διερωτήθηκε "σε ποιο ποσοστό επιτοκίου θα εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν πάμε στον μπαμπούλα;".

    Ζήτησε να πληροφορηθεί αν την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Γκρουέφσκι στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στο όνομα της ΦΥΡΟΜ και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή διότι η Άγκυρα επιζητά θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο για εσωτερική κατανάλωση. Τέλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρχιεπίσκοπο, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία θέλει να βοηθήσει, ενώ αναρωτήθηκε γιατί να δώσουμε δισεκατομμύρια στη Γερμανία για υποβρύχια από τη στιγμή που η κ. Μέρκελ έχει στυλώσει τα πόδια για παροχή βοηθείας προς την Ελλάδα.

    Αλέξης Τσίπρας: "Θα ανθίσουμε, ή θα βουλιάξουμε..."

    Ο προεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι παρέδωσε τη χώρα βορά στις κερδοσκοπικές επιθέσεις και ότι έδειξε έλλειμμα διαπραγματευτικής ισχύος. Υποτίθεται ότι κόπτεσθε να μειώσετε το χρέος και τα ελλείμματα αλλα με την πολιτικής σας θα τα επιδεινώσετε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο ελληνικός λαός σας ψήφισε για να στρίψετε το τιμόνι, αλά εσείς πατήσατε γκάζι και μας ρίξατε στο παγόβουνο κ. πρωθυπουργέ, είπε ο κ. Τσίπρας που εξέφρασε το φόβο ότι η κρίση δεν θα είναι διαχειρίσιμη εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει τακτική. Κατηγόρησε επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι με τις πολιτικές τους την τελευταία 20ετια οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν επειδή επέλεξαν την τόνωση της κατανάλωσης μέσω του δανεισμού, επειδή με την πολιτική τους έβαλαν τη χώρα στο ευρώ χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό και επειδή δεν είχαν εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αγροτική οικονομία.

    Όσες μονάδες μειωθεί το έλλειμμα, άλλες τόσες θα μειωθεί και το εθνικό εισόδημα προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας στη δευτερολογία του και παρατήρησε πως εάν η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα 3 χρόνια πάει τους εργαζομένους 50 χρόνια πίσω, τότε θα δούμε ανάπτυξη το 2063

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Πεταλωτής:"Λύση στα πλαίσια της ΕΕ" Είδηση: 34641

    [02] Στο τραπέζι τροποποιήσεις στο φορολογικό

    Δευτερα, 22 03 2010 20:10

    Διορθωμένο επιστρέφει αύριο Τρίτη προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο το φορολογικό νομοσχέδιο, με στόχο να υποβληθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η βασική κατεύθυνση δεν αλλάζει, έχουν τροποποιηθεί όμως διατάξεις που έθιγαν φτωχούς φορολογούμενους, ενδέχεται να μειωθεί ο ΦΠΑ για ιατρικές εξετάσεις και να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης των αποζημιώσεων σε απολυθέντες. Κλάδοι επαγγελματιών που αντιδρούν στο νέο τρόπο φορολόγησής τους προχωρούν σε κινητοποιήσεις, όπως οι δικηγόροι, ενώ η ΑΔΕΔΥ κάνει αύριο νέο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

    "Μαξιλάρι" στα αδύναμα εισοδήματα

    Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να περιοριστούν οι αδικίες στο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φορολόγηση των αποζημιώσεων των απολυθέντων εξετάζεται η αύξηση του αφορολόγητου και η μείωση των συντελεστών.

    Για την επικείμενη επιβολή ΦΠΑ στις ιατρικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ισχύει συντελεστής 10% και όχι 21%.

    Εν τω μεταξύ, τo υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί εγκύκλιο, που υπέγραψε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας στις 25/1/2006, με την οποία δινόταν η δυνατότητα απαλλαγής από κάθε φορολογική υποχρέωση για εισοδήματα που εντοπίζονταν κατά το έλεγχο και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στις φορολογικές αρχές.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, ο υπουργός έχει ήδη ζητήσει να επανεξετασθούν όλες οι υποθέσεις για τις οποίες έχει γίνει χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου οδηγώντας στη χαριστική απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

    "Άρση των φορολογικών αδικιών και αποθάρρυνση της φοροδιαφυγής"

    Με το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε θεμέλιο κοινωνικής δικαιοσύνης, "επιχειρείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ουσιαστική και ριζοσπαστική ανατροπή, σε επίπεδο φορολογικού πλαισίου, με στόχο την άρση των φορολογικών αδικιών, την πάταξη και την αποθάρρυνση της φοροδιαφυγής" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    "Το νομοσχέδιο πλήττει συμφέροντα που αναπτύχθηκαν στη βάση πελατειακών σχέσεων" Γ. Πεταλωτής

    Σχετικά με την αύξηση της φορολόγησης της αποζημίωσης από απόλυση, ο Γιώργος Πεταλωτής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το αφορολόγητο από 20.000 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς, η κυβέρνηση το ανεβάζει σε 30.000 ευρώ.

    Τόνισε δε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που απολύεται θα παίρνει τα χρήματά της αφορολόγητα ή με πολύ μικρότερη επιβάρυνση σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς.

    "Τα χρήματα του απλού Έλληνα καταθέτη δεν κινδυνεύουν από υπέρμετρη φορολόγηση, από άλλη φορολόγηση, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί κανένας καταθέτης", διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση για την πρώτη κατοικία ατόμων με αναπηρία, καθώς και τη διατήρηση του μέτρου της πλήρους φοροαπαλλαγής του επιδόματος παραπληγίας και απολύτου αναπηρίας.

    Σε ανακοίνωση του, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει ότι "η όποια μείωση προκύπτει από τις νέες φορολογικές κλίμακες για κατηγορίες εισοδημάτων, δεν αντισταθμίζει τη φορολογική 'αφαίμαξη΄ και εισοδηματική 'συρρίκνωση', που προκύπτει από τα επώδυνα 'πακέτα' μέτρων της Κυβέρνσησης".

    Μιλώντας σε συνέδριο της εφημερίδας "Ιντερνάτιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν" ο Θόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις επαγγελματιών για την επιβολή ΦΠΑ, επιτέθηκε στους δικηγόρους οι οποίοι αντιδρούν στην επιβολή φόρου στις υπηρεσίες που παρέχουν.

    Το ενδεχόμενο φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας συζήτησαν τη Δευτέρα ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Αύριο συγκαλείται εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με σκοπό να καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις επί των νέων μέτρων.

    Επιστολή με θέμα τη φορολόγηση της εκκλησίας προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έστειλε και η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας. Στην επιστολή αναφέρεται ότι "ασφαλώς γνωρίζετε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η φορολόγηση αυτή φέρνει σε δεινή κατάσταση την Εκκλησία μας. Μας καταδικάζεται σε πτώχευση σε αδυναμία να επιβιώσουμε και να εκπληρώσουμε τους ιερούς σκοπούς μας".

    "Στο θέμα της Εκκλησίας είναι απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο σε εκείνη την εκκλησιαστική περιουσία που επιφέρει έσοδα και εισοδήματα" υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο Γ. Πεταλωτής.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Οι στόχοι της φορολογικής πολιτικής Είδηση: 34639

    [03] Σταδιακή εξίσωση ορίων ηλικίας από το 2013

    Δευτερα, 22 03 2010 21:51

    Αποδέχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό αίτημα να εφαρμοστεί από το 2013 και σταδιακά η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών για τη συνταξιοδότηση στο Δημόσιο. Η απόφαση ανακοινώθηκε ήδη προφορικά από τον αρμόδιο Επίτροπο, Βλαντιμίρ Σπλίντλα, στο Υπουργείο Εργασίας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 34642

    [04] Δεν συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με την κλιματική αλλαγή

    Δευτερα, 22 03 2010 20:22

    Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος δεν βοηθά στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δήλωσε σήμερα ένας αμερικανός ειδικός σε θέματα ποιότητας του αέρα, τονίζοντας ότι οι μελέτες που υποστηρίζουν το αντίθετο αποσπούν την κοινωνία από την εξεύρεση των "πραγματικών" τρόπων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. "Μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλά όχι με το να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας ή γάλα", ανέφερε ο Φρανκ Μιτλοεχνερ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, παρουσιάζοντας μια μελέτη σχετικά με το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια διάσκεψης ενώπιον της American Chemical Society.

    Σύμφωνα με τον Aμερικανό επιστήμονα, η γενικά αποδεκτή ιδέα ότι οι αγελάδες και οι χοίροι συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη είναι λάθος. Ο επιστήμονας υπογράμμισε ακόμη ότι η έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2006 από τον ΟΗΕ και υποστηρίζει ότι η κτηνοτροφία προκαλεί την εκπομπή περισσότερων αέριων του θερμοκηπίου έχει αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας, η οποία δεν αναζητά τις πραγματικές αιτίες της αλλαγής του κλίματος. Η θεωρία σύμφωνα με την οποία η μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα συμβάλει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει επηρεάσει αρκετά κινήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    "Η παραγωγή λιγότερου κρέατος και γάλακτος θα αυξήσει την πείνα στις φτωχές χώρες", προειδοποίησε ο αμερικανός ειδικός, προσθέτοντας ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να υιοθετήσουν τις γεωργικές τεχνικές των δυτικών χωρών προκειμένου "να παράγουν περισσότερα τρόφιμα εκπέμποντας λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου". Οι πλούσιες χώρες από την πλευρά τους "θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου και άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρισμού, θερμότητας και για την κίνηση των οχημάτων", δήλωσε ο ερευνητής.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34640

    [05] Ακόμη δύο συλλήψεις για την κλοπή της σωρού του Τ. Παπαδόπουλου

    Δευτερα, 22 03 2010 19:56

    Ακόμη δύο πρόσωπα συνέλαβε σήμερα η Κυπριακή Αστυνομία σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σωρού του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Ήδη για την υπόθεση κρατούνται με διάταγμα του Δικαστηρίου δύο ύποπτοι, ενώ τρίτος ύποπτος είναι ισοβίτης στις Κεντρικές Φυλακές.

    Οι σημερινές συλλήψεις των δύο προσώπων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, αφορούν και υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον δύο αδελφών, που διαπράχθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2009.

    Η προσαγωγή των συλληφθέντων ενώπιον του Δικαστηρίου θα εξαρτηθεί από τις καταθέσεις τους, αλλά και από το άλλο ανακριτικό υλικό, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Είδηση: 34636

    [06] Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2010 - Δήλωση Π. Γερουλάνου

    Δευτερα, 22 03 2010 19:19

    Μειωμένη κατά 20% είναι τα δύο τελευταία χρόνια η επιχορήγηση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες περικοπές, στο πλαίσιο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Με "κριτήριο επιλογής τις ακυρώσεις", ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, κατέληξε σε ένα πρόγραμμα εξοικονομώντας 1. 850.000 ευρώ.

    Στις ακυρώσεις συμπεριλαμβάνονται η βρετανική "Μάνα κουράγιο" του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Ντέμπ. Γουόνερ, που υμνήθηκε από τους κριτικούς, καθώς επίσης και η κερδοφόρος για το Φεστιβάλ συνεργασία του με την υπερατλαντική γέφυρα πολιτισμού "Bridge project" των Σαμ Μέντες και Κέβιν Σπέισι (πέρσι, το "Χειμωνιάτικο παραμύθι" έκοψε πολλά εισιτήρια στην Επίδαυρο).

    Ωστόσο, οι καιροί είναι δύσκολοι και το Φεστιβάλ αδυνατεί να εξασφαλίσει ηχηρά ονόματα. Παρά ταύτα από το φετινό πρόγραμμα δεν θα λείψουν οι παραστάσεις θεάτρου, χορού, μουσικής και εικαστικών.

    "Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει διεθνή ακτινοβολία. Ο Γιώργος Λούκος έβαλε ψηλά τον πήχυ, τάραξε τα νερά", είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της διοργάνωσης και πρόσθεσε πως "εδώ έχουμε ένα θησαυρό, που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να συνδέσουμε αυτό που προσφέρουμε ως πολιτιστικό προϊόν, με τον τουρισμό. Το Φεστιβάλ έχει προσφέρει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση και θα το συνδέσουμε και με το ηλεκτρονικό δίκτυο εισιτηρίων".

    Στην οδό Πειραιώς 260, έρχεται φέτος ο Πέτερ Στάϊν με την δωδεκάωρη παράστασή του, "Οι δαίμονες", βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, με θίασο 30 Ιταλών ηθοποιών, ανάμεσά τους και η σύζυγος τού Στάϊν, Μανταλένα Κρίπα.

    Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σαββατο-κύριακο, 3 και 4 Ιουλίου, από τις 11.00 έως τις 22.30.

    Από το Παρίσι, όπου κάνει θραύση, έρχεται "Ένα λεωφορείο" με την Ιζαμπέλ Υπέρ στον ρόλο της Μπλανς Ντυμπουά και τον βραβευμένο Πολωνό σκηνοθέτη Κριστόφ Βαρλικόφσκι.

    Πρόκειται για έργο βασισμένο στο "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς.

    Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 2,3,4,5 / 7, στην Πειραιώς 260, όπου από τις 24 έως και τις 27 Ιούνιου ο σκηνοθέτης Τόμας Οστερμάιερ, θα παρουσιάσει τον "Τζων Γαβριήλ Μπόρκμαν" του Ίψεν, με κορυφαίους Γερμανούς ηθοποιούς της Σαουμπίνε.

    Ένα θεατρικό αναλόγιο αφιερωμένο στο "ανείπωτο και ανέκφραστο στον λόγο του Γιώργου Χειμώνα", δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, θα επιχειρήσει μια ομάδα νέων ηθοποιών καθοδηγούμενη από τον σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά (16, 17/6 - Πειραιώς 260).

    Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον "Τυχοδιώκτη" του Μιχαήλ Χουρμούζη, έργο του 1835 (11-15/7- Πειραιώς). Εκεί και ο Λευτέρης Βογιατζής σκηνοθετεί το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Τόκος" (12-15/7).

    Ο μύθος του Προμηθέα προσεγγίζεται μέσα από τη συνεργασία τριών: από τον Έλληνα Θόδωρο Τερζόπουλο και το θέατρο Άττις, τη γερμανική ομάδα Rimini Protokol και την ηθοποιό και περφόμερ από την Τουρκία Σαχίκα Τεκάντ, (9,10/7, 14/7 και 7/7, αντίστοιχα). Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται και στην Κωνσταντινούπολη και το Εσσεν.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:

    Απο 1 έως 15/6, στην Πειραιώς, θα έρθει το στίγμα της εικαστικής δημιουργίας του Ουίλιαμ Κέντριτζ, με μια βιντεοεγκατάσταση από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, το οποίο αυτή την περίοδο διοργανώνει αναδρομική έκθεση στον σπουδαίο νοτιοαφρικανό καλλιτέχνη.

    Στις 7, 8, 9/7 και 13,14,15/7, αφιέρωμα στη μνήμη της Πίνα Μπάους από το χοροθέατρο του Βούπερταλ με δύο έργα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Agua και Nefes, στο Μέγαρο Μουσικής.

    Στις 23/7, Ηρώδειο, ορχήστρα νέων "Σιμόν Μπολιβάρ" της Βενεζουέλας

    Στις 12/7, Καετάνο Βελόζο

    Στις 4/6, η Μαρία Φαραντούρη με τον σαξοφωνίστα Τσαρλς Λόυντ

    Στις 25/6, ο Ντέμης Ρούσος

    Στο Μέγαρο Μουσικής (25,27/6) ανεβαίνει ο "Πυγμαλίων", σε σκηνοθεσία και χορογραφία Τρίσα Μπράουν και συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Φεστιβάλ του Αιξ αν Πορβένς και το Φεστιβάλ Ολλανδίας.

    ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

    Στις 6,7/8 "Οθέλος" του Σέξπηρ -Ο μόνος ξένος σκηνοθέτης, που τόλμησε να ανεβάσει παράσταση, είναι ο Τόμας Οστερμάγιερ, που την υπογράφει σε παγκόσμια πρώτη . "Ελάχιστοι ξένοι έχουν δεχτεί την πρότασή μου να σκηνοθετήσουν στην Επίδαυρο. Τους φοβίζει, νιώθουν δέος", δήλωσε ο Γ. Λούκος.

    Στις 2, 3/7 "Ιππής" του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου -Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη, με τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

    Στις 9,10/7 "Οιδίπους Τύρανος" του Σοφοκλή - Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Καριοφυλιά Καραμπέτη

    Στις 16, 17/7 "Λυσιστράτη" από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

    Στις 23,24/7, "Αχαρνής" του Αριστοφάνη -ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Γρηγόρη Βαλτινό και Κώστα Βουτσά

    Στις 30,31/7, "Ορέστης" του Ευριπίδη, Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με τους Ορέστη Κουρή, Στεφανία Γουλιώτη, Ακύλλα Καραζήση

    Στις 13,14/8, "Πλούτος" του Αριστοφάνη, Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

    Στο μικρο θέατρο της Επιδαύρου θα εμφανιστούν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με τον νεουορκέζικο Absolute ensemble και τον Έλληνα βιολιστή Μιλτιάδη Παπαστάμο (16, 17/7), ενώ η Κριστίνα Μπράνκο και η Μαρία Ζοάο θα τραγουδήσουν φάδος (23, 24/7). Είδηση: 34638

    [07] Λ. Κατσέλη: Οι πέντε μεγάλες προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής

    Δευτερα, 22 03 2010 19:06

    Στην τόνωση των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, με την αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Μάιο και θα διοχετεύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις σε τομείς εξωστρεφείς, σε τομείς υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune. H κ. Κατσέλη αναφέρθηκε σε πέντε μεγάλες προτεραιότητες που αποτελούν και τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που προάγουν τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

    - Άμεση ενεργοποίηση των διαθέσιμων πόρων (εθνικών και κοινοτικών), στην επιτάχυνση της απορροφητικότητας και τη διοχέτευση των πόρων σε τομείς με στρατηγικό πλεονέκτημα. Με το νόμο που ψηφίζεται μεθαύριο στη Βουλή, για το ΕΣΠΑ, επιτυγχάνεται η απλοποίηση και η πλήρης αποκέντρωση των διαδικασιών. Αυτή τη στιγμή, η απορροφητικότητα βρίσκεται περίπου στο 6%, δηλαδή σε πέντε μήνες έχουν απορροφηθεί τόσα κονδύλια, όσα κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια. Στόχος είναι η απορρόφηση να φτάσει στο 15% στο τέλος του έτους.

    - Τόνωση των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, με την αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Μάιο και θα διοχετεύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις σε τομείς εξωστρεφείς, σε τομείς υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, κατατίθεται το επόμενο διάστημα, το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης, και από 39 ημέρες που απαιτούνται σήμερα θα χρειάζεται μια ημέρα.

    - Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακή σύγκλιση, με την προώθηση καινοτόμων εργαλείων που θα αποκαθιστούν τον υγιή ανταγωνισμό στη λειτουργία της αγοράς. Ειδικότερα, με το ηλεκτρονικό σύστημα επανατιμολόγησης περίπου 6.500 φαρμάκων, θα εξοικονομηθούν δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ ετησίως. Σε λειτουργία βρίσκεται επίσης το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέγουν τα προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές.

    - Αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς, ώστε να λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός και να προστατεύονται οι καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει από το 1977, ενώ προωθείται μηχανισμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρτέλ. Σύντομα, κατατίθεται σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές και τις ασφαλιστικές υπηρεσίες.

    - Αξιοποίηση και ενεργοποίηση σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων για επενδύσεις και μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Εντός του έτους, υπογράφεται συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την προώθηση προγραμμάτων αστικής ανάπλασης, ενώ με την ανασύσταση της Διϋπουργικής Επιτροπής, οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) χρησιμοποιούνται για έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, απόδοσης και επιχειρηματικού ρίσκου. Τέλος προχωρά η σύσταση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, το οποίο θα λειτουργήσει ως χρηματοδοτικό εργαλείο για επενδύσεις νέου τύπου, όπως η πράσινη ενέργεια, οι αστικές αναπλάσεις, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η βιοτεχνολογία και τα μεγάλα έργα υποδομής. Είδηση: 34632

    [08] Τροφική δηλητηρίαση μαθητών και καθηγητών στον Βόλο

    Δευτερα, 22 03 2010 19:55

    Στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου εισήχθησαν 22 μαθητές και τρεις καθηγητές του Λυκείου Ν. Ηρακλείου Αττικής, που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή στο Νομό Μαγνησίας. Μαθητές και καθηγητές υπέφεραν από σοβαρές στομαχικές διαταραχές που προκλήθηκαν από τροφική δηλητηρίαση.

    Έρευνα στο ξενοδοχείο

    Μετά τις πρώτες βοήθειες, στο Νοσοκομείο παρέμειναν μόνο δύο μαθητές που είχαν σοβαρότερα προβλήματα αφυδάτωσης, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά και οι καθηγητές πήραν εξιτήριο και μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους επέστρεψαν στην Αθήνα.

    Το Νοσοκομείο επισκέφτηκε επόπτης Υγείας, ενώ με εντολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας θα γίνει έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμεναν τα παιδιά και στα εστιατόρια που γευμάτιζαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34637


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 March 2010 - 21:53:07 UTC