Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξελίξεις στο φορολογικό της Εκκλησίας
  • [02] Κίνητρα για καταβολή χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία
  • [03] Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στα Τέμπη
  • [04] Διαμαρτυρίες σε σταθμούς διοδίων
  • [05] Α.Παπαρήγα: Βαθιά κρίση, μεγάλοι ανταγωνισμοί
  • [06] Α. Τσίπρας - Α. Τας: Υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας
  • [07] Ώρα της Γης: Η ώρα των πολιτών
  • [08] Απόδραση κρατουμένου από Α.Τ
  • [09] Ανοιχτός στο κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

    [01] Εξελίξεις στο φορολογικό της Εκκλησίας

    Κυριακη, 28 03 2010 17:19

    Σημαντική είναι η επόμενη εβδομάδα για την εκκλησία και το θέμα της φορολόγησής της. Δηλώσεις για το θέμα, που αποτελούν και απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ Α. Τσίπρα περί ελέγχων στην εκκλησία, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βγαίνοντας απ' το ναό του Αγίου Διονυσίου.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Εκκλησία είναι η πιο καθαρή από όλους τους φορείς. Σας προκαλούμε να ερευνήσετε και θα αποδειχθεί ότι η Εκκλησία είναι η πιο καλά ελεγχόμενη, ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι ένα κάρβουνο. Απλώς χρειάζεται και οι δημοσιογράφοι και η Εκκλησία η ίδια αλλά και οι πολιτικοί να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να μην κάνει και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει".

    Ταυτόχρονα η Εκκλησία ετοιμάζεται για την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, με τριμελή επιτροπή που αποτελούν οι μητροπολίτες Ελασσόνας Βασίλειος, Σύρου Δωρόθεος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος Ήδη, έχει καταρτισθεί υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας το οποίο θα παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία.

    Αίτημα της Εκκλησία είναι, να λαμβάνονται υπ' όψιν λειτουργικές δαπάνες μέχρι το 560% των εσόδων, να απαλειφθεί η φορολόγηση των χρηματικών δωρεών μέχρι 1.000 ευρώ, να μειωθεί σημαντικά η φορολόγηση των κληροδοτημάτων εντός αστικών περιοχών, να μειωθεί στο ένα τοις χιλίοις η φορολόγηση της περιουσίας εκτός αστικών περιοχών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 34844

    [02] Κίνητρα για καταβολή χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία

    Κυριακη, 28 03 2010 18:30

    Σε ενέργειες που αποσκοπούν στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχουν αποδοθεί από επιχειρήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προχωράει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Το υπουργείο στοχεύει στην είσπραξη πάνω από 12 δις ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο χρέος περίπου 300.000 επιχειρήσεων, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σημαντικό μέρος αυτών των χρεών, ελπίζει να εισπράξει το ΙΚΑ.

    Κίνητρο στην καταβολή των οφειλομένων, αποτελεί η έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, ενώ για τμηματική εξόφληση 50%.

    Προϋπόθεση για τη ρύθμιση αυτή είναι ότι η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, ενώ ο οφειλέτης που αδυνατεί να καταβάλει μια δόση μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή από τον επόμενο μήνα. Ο οφειλέτης θα έχει τη δυνατότητα να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του από 36 έως 42 δόσεις.

    Παράλληλα στο σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό, το υπουργείο Εργασίας προβλέπει υποχρεωτική ασφάλιση και σε δεύτερο ταμείο σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης, με πεδίο εφαρμογής περίπου 100.000 επιστήμονες και δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ασφαλίστηκαν πριν το 1993 ενώ εξετάζεται να επεκταθεί και για νέους ασφαλισμένους.

    Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα 65.000 θέσεων εργασίας με επιδότηση των εισφορών του εργοδότη και του εργαζόμενου. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του νομικού καθεστώτος των απολύσεων και δεσμεύτηκε ότι δεν θα καταργηθεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Επανέλαβε όμως την εκτίμηση ότι η ανεργία θα φτάσει στο 12% στη διάρκεια του 2010.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34846

    [03] Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στα Τέμπη

    Κυριακη, 28 03 2010 14:00

    Ολοκληρώθηκαν στα Τέμπη, οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δημήτρη Ρέππα, το επίπεδο οδικής ασφάλειας είναι τώρα ανώτερο από αυτό των προηγούμενων χρόνων. Το πράσινο φώς για την χρησιμοποίηση του δρόμου αναμένεται να ανάψει από την Κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο. Στο μεταξύ, συντομότερο θα είναι από την Μεγάλη Τετάρτη, το ταξίδι προς την Καλαμάτα, καθώς παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήνα- Μεγαλόπολη με το οποίο παρακάμπτονται όλες οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης.

    Πιο κοντά η Καλαμάτα με την Αθήνα

    Παρελθόν θα αποτελούν από τη Μεγάλη Τετάρτη οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης στη διαδρομή Αθηνών-Κορίνθου -Καλαμάτας.

    Ένας νέος αυτοκινητόδρομος 14 χιλιομέτρων παρακάμπτει τον παλιό δρόμο και συντομεύει κατά 10 λεπτά με ένα τέταρτο τη σύνδεση της Αθήνας με τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

    Ο αυτοκινητόδρομος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα ασφαλείας. Οι οδηγοί θα περνούν μέσα από σήραγγες 1370 μέτρων η κάθε μία.

    Τέμπη: Εν αναμονή της απόφασης για το άνοιγμα του δρόμου

    Στα Τέμπη ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων βράχων και ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των ατσάλινων πλεγμάτων σ όλη την πλαγιά του Κίσαβου που βρίσκεται πάνω από τον παλαιό δρόμο.

    '' Είναι γνωστό ότι όσα προβλέπονται στην σχετική μελέτη έχουν εφαρμοστεί ώστε ο δρόμος στα Τέμπη να διαθέτει επίπεδο οδικής ασφάλειας σαφώς ανώτερο απ αυτό που διέθετε όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην κυκλοφορία και ανώτερο των απαιτούμενων από τις ελβετικές αρχές προδιαγραφών για την οδική ασφάλεια. Κατόπιν τούτου πιστεύω ότι είναι πράξη ευθύνης η δίοδος των Τεμπών να δοθεί στην κυκλοφορία" αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας.

    Το πράσινο φως πάντως για την χρησιμοποίηση του δρόμου θα ανάψει από την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο. Είδηση: 34835

    [04] Διαμαρτυρίες σε σταθμούς διοδίων

    Κυριακη, 28 03 2010 15:31

    Συντονισμένες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή σε διάφορα σημεία της χώρας, από κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών των διοδίων.

    Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στους σταθμούς διοδίων:

    Μαλγάρων Θεσσαλονίκης Λεπτοκαρυάς Πιερίας Μοσχοχωρίου Λάρισας Τραγάνας Φθιώτιδας Αφιδνών Αττικής Μεταμόρφωσης Αττικής Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου Σπαθοβουνίου Τριπόλεως

    Όπως τονίζουν σε δελτίο Τύπου οι επιτροπές πολιτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αντιδρούν: "στη συνεχόμενη ληστρική εκμετάλλευση των εθνικών μας οδών από τις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες, στην αύξηση των διοδίων και στη δημιουργία όλο και περισσότερων σταθμών διοδίων στις εθνικές οδούς, στην κοροϊδία των κυβερνήσεων που ζητάνε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να πληρώσουν την κρίση ενώ αφήνουν τις πολυεθνικές να θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μας".

    Οι κάτοικοι στις Αφίδνες αλλά και στην Τραγάνα, ανακοίνωσαν νέες κινητοποίησεις για την Μεγάλη Πέμπτη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 34838

    [05] Α.Παπαρήγα: Βαθιά κρίση, μεγάλοι ανταγωνισμοί

    Κυριακη, 28 03 2010 15:18

    Πολιτική ομιλία στον Πειραιά πραγματοποίησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεντρωμένη στις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, για τις οποίες όπως έχει ανακοινωθεί, αύριο Δευτέρα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από τον Πειραιά η κ. Παπαρήγα: "Ποιές είναι αυτές οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην ΕΕ; Πρώτον, επιβεβαιώθηκε το εξής πράγμα: Ότι η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά, είναι παγκόσμια και αναδεικνύει στην πρώτη γραμμή τους μεγάλους ανταγωνισμούς και αντιθέσεις των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και των περιφερειακών ενώσεων. Οι Ευρωπαίοι δεν κοιτάνε μόνο την κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη, παρακολουθούνε και τι θα γίνει στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα δεν ανταγωνίζονται τα κλασικά ιμπεριαλιστικά κέντρα μεταξύ τους, η ΕΕ, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Σήμερα υπάρχουν και νέες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, νέες περιφερειακές δυνάμεις, οι όποιες προβάλουν σαν διεκδικητές στην παγκόσμια καπιταλιστική πίττα.

    Επομένως στην ΕΕ πάρθηκε μια απόφαση που μπορεί να πει κανείς ότι έχει ένα προσωρινό και κοντόφθαλμο χαρακτήρα, όμως ακόμα και αν λειτουργήσει θα είναι μόνο ως ένα βαθμό αποτελεσματική, γιατί το ιμπεριαλιστικό σύστημα, ο καπιταλισμός μάλλον στο στάδιο του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά, με αποτελεσματικά φάρμακα τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις του".

    Συνεχίζοντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε: "Τι απόφαση πήρανε; Έκαναν ένα πολιτικό μηχανισμό ο οποίος λέει το εξής πράγμα: Αν μια χώρα στη ζώνη του ευρώ βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, παραβιάζοντας βεβαίως κανόνες του παιχνιδιού, και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, είναι στις παραμονές τις χρεωκοπίας, τότε θα ξανασυνεδριάσει η ΕΕ και θα αποφασιστεί αν αυτή η χώρα έχει πραγματική ανάγκη, αν βρίσκεται σε κίνδυνο χρεωκοπίας και τότε θα αποφασίσουν τους όρους της στήριξης, της χρηματοδότησης, του δανεισμού και ενδεχομένως να αποφασίσουν και αν θα βγει από τη ζώνη του ευρώ.Και για να παρθεί αυτή η απόφαση πρέπει να σημειωθεί ομοφωνία. Καταλαβαίνεται δηλαδή ότι και μεταξύ τους τα καπιταλιστικά κράτη δεν μπορούν να ομονοήσουν και δεν μπορούν να έχουν ως καπιταλιστικά κράτη, ως αστικές τάξεις των κρατών μελών, πλήρη αλληλεγγύη μεταξύ τους".

    Τέλος, η κ. Παπαρήγα, δήλωσε: "Αυτός όμως ο πολιτικός μηχανισμός δεν είναι εντελώς ουτοπικός γατί έχει μια σαφή κατεύθυνση και η χρηματοδότηση να μην λειτουργήσει και τα εντός εκτός της ευρωζώνης να μην λειτουργήσουν, υπάρχει μια κατεύθυνση: Ο πολιτικός εκβιασμός να συμμορφώνονται τα αστικά κράτη, οι αστικές κυβερνήσεις, με τους κανόνες της ευρωενωσιακής αγοράς, με τους παγκόσμιους καπιταλιστικούς κανόνες, τουλάχιστον σε ένα ζήτημα: Στο να μετατρέπεται σε όλο πιο φθηνή δύναμη, η εργατική δύναμη, το εμπόρευμα δηλαδή, όπως είναι η εργατική δύναμη στον καπιταλισμό, να είναι όσο πιο φθηνό, να ληστεύονται και να καταπιέζονται οι λαοί όλο και πιο πολύ".

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 34837

    [06] Α. Τσίπρας - Α. Τας: Υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας

    Κυριακη, 28 03 2010 16:10

    Κοινή δήλωση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ειρήνης στην περιοχή, έκαναν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας Αλπέρ Τας, μετά τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

    Στην κοινή δήλωση αναφέρεται πως: "Αποκρούομε έντονα τον μιλιταρισμό και σοβινισμό και την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους δύο λαούς. Σ' αυτή την κατεύθυνση ανανεώνουμε την δέσμευση μας να κινητοποιηθούμε για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών και στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας και Τουρκίας ως ουσιαστικού βήματος προς πραγματική ειρήνη, αμοιβαία εμπιστοσύνη και σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Η Ελλάδα και η Τουρκία αφιερώνουν τεράστιους πόρους για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί των δύο χωρών ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι υπερδιπλάσιοι του Ευρωπαϊκού και του ΝΑΤΟϊκού μέσου όρου. Η συνέχιση του μεταξύ τους ανταγωνισμού των εξοπλισμών είναι καταστροφική για τις δύο χώρες και τους λαούς. Βλάπτει και τις δύο κοινωνίες και ωφελεί μόνο τις στρατιωτικές βιομηχανίες και εκείνους που θέλουν να εφαρμόζουν το ιμπεριαλιστικό δόγμα του "διαίρει και βασίλευε" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εξυπηρετεί τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ".

    Συνεχίζοντας οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι: "Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την πραγματικότητα, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο της βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης που επιδεινώνει τα κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα των δύο χωρών. Η υιοθέτηση της πρότασης μας θα απελευθερώσει τεράστιους πόρους για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική τους ανάπτυξη. Ενώ, θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα κατά των δυνάμεων του μιλιταρισμού και κέρδος για την δημοκρατία και για μια κουλτούρα ειρήνης.

    Οι αντιπροσωπείες του ΣΥΝ και του ODP συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και εκφράζουν την πλήρη υποστήριξη τους στις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεων του. Ο λαός του νησιού - Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι - μπορούν να οικοδομήσουν μια δικοινοτική - διζωνική ομοσπονδία για μια ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, ελεύθερη από ξένες βάσεις".

    Ταυτόχρονα το προεδρείο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της συνεδρίασής της, που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

    "Στη συνεδρίασή της η ΚΠΕ του ΣΥΝ στις 27/03/2010 συζήτησε και αποφάσισε για τα κείμενα των Πολιτικών Θέσεων που θα συζητήσουν τα μέλη του ΣΥΝ στις Πολιτικές Κινήσεις κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών. Το κείμενο των Πολιτικών Θέσεων που είχε διαμορφωθεί αρχικά στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ μαζί με τις ενσωματωμένες τροποποιήσεις που έγιναν αποδεκτές πλειοψήφησε με 68 ψήφους υπέρ. Το εναλλακτικό κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα πήρε 20 ψήφους ενώ 7 μέλη της ΚΠΕ ψήφισαν λευκό και 2 μέλη απείχαν. Επίσης κατατέθηκαν μια σειρά εναλλακτικών εκδοχών στα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δεν υπερψηφίστηκαν.

    Το σύνολο των κατατεθειμένων τροπολογιών και εκδοχών θα συζητηθούν στις οργανώσεις του κόμματος. Το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Ιουνίου. Η ΚΠΕ δεν προτείνει να συζητηθούν καταστατικές αλλαγές στο Έκτακτο Συνέδριο ενώ στην αντίστοιχη ψηφοφορία που έγινε 39 μέλη ψήφισαν υπέρ της συζήτησης και 43 μέλη κατά. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα ξεκινήσουν από τις 12 Απριλίου ενώ το μέτρο για εκλογή αντιπροσώπων θα είναι 1 προς 12. Επίσης η ΚΠΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του υπεύθυνου για τα θέματα Αυτοδιοίκησης, Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με την τακτική του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την θέση του ΣΥΝ για την Διοικητική Μεταρρύθμιση".

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 34841

    [07] Ώρα της Γης: Η ώρα των πολιτών

    Κυριακη, 28 03 2010 12:58

    Δείτε το video Περισσότερες από 4.000 πόλεις, σε 125 χώρες συμμετείχαν το Σάββατο 27 Μαρτίου στην "Ώρα της Γης" και έσβησαν τα φώτα για μία ώρα. Σκοπός της συμβολικής αυτής ενέργειας, που ξεκίνησε το 2007 από την Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF, είναι να ασκηθεί πίεση για τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής στη Διάσκεψη του Μεξικού στα τέλη του 2010. Στην "Ώρα της Γης" συμμετείχε για δεύτερη φορά και η χώρα μας.

    Το μήνυμα που ξεπέρασε τα σύνορα

    Το μήνυμα εστάλη σε όλον τον κόσμο και ήταν σαφές:

    Ο πλανήτης έχει ανάγκη από άμεση δράση, το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αφορά τους πάντες και όλοι είμαστε μέρος της λύσης.

    Περισσότερες από 4.000 πόλεις σε 125 χώρες του πλανήτη συμμετείχαν στην " Ώρα της Γης" μένοντας στο σκοτάδι για μία ώρα.

    Η αρχή έγινε από τη Νέα Ζηλανδία την Αυστραλία και το Πεκίνο.

    Τα πιο φημισμένα μνημεία και κτήρια σε όλον τον κόσμο βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

    Από τις πυραμίδες και τη Σφίγγα στην Αίγυπτο, την πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, τον Πύργο του Αϊφελ στο Παρίσι μέχρι το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, το μνημείο της Χιροσίμα και το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στη Βραζιλία.

    Για μήνυμα ελπίδας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τονίζοντας ότι λύσεις υπάρχουν και είναι στα χέρια μας.

    Εντυπωσιακή η συμμετοχή στη χώρα μας

    Στην "ώρα της γης" συμμετείχε για δεύτερη φορά και η χώρα μας.

    Η Ακρόπολη, η Βουλή, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη και άλλα μνημεία έμειναν για μία ώρα στο σκοτάδι για να στείλουν το μήνυμα στη συμβολική αυτή κίνηση

    Πέρσι, η συμμετοχή της Ελλάδας άγγιξε επίπεδα ρεκόρ.

    Η χώρα μας κατέλαβε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με την ενθουσιώδη συμμετοχή 480 Δήμων και περίπου ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών.

    Και φέτος η κινητοποίηση των Ελλήνων ήταν εντυπωσιακή.

    Λίγο πριν κατεβούν οι διακόπτες συμμετοχή είχαν δηλώσει:

    250 δήμοι και κοινότητες

    25.000 πολίτες στην ιστοσελίδα η 'Ωρα της Γης

    1200 φορείς και επιχειρήσεις

    350 σχολεία και φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα ενώ χιλιάδες ήταν οι συμμετοχές και στο Facebook.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στήριξε και φέτος την πρωτοβουλία, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο μήνυμα της Ελλάδας ενάντια στην κλιματική αλλαγή ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέβασε τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Η "μεγάλη" ώρα των πολιτών Είδηση: 34834

    [08] Απόδραση κρατουμένου από Α.Τ

    Κυριακη, 28 03 2010 12:15

    Ένας 38χρονος κρατούμενος για κλοπές, απέδρασε στις πέντε το πρωί από το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά. Όπως έγινε γνωστό, ο κρατούμενος έκοψε τα κάγκελα του κρατητηρίου και απέδρασε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς της βάρδιας. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 34833

    [09] Ανοιχτός στο κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

    Κυριακη, 28 03 2010 11:57

    Ανοικτός στο κοινό είναι από σήμερα ο πανέμορφος κήπος του Προεδρικού Μεγάρου. Η εντολή δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι επισκέπτες με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον εντυπωσιακό κήπο περίπου 27 στρεμμάτων με τα σπάνια φυτά.

    Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου

    Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.

    Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄2.

    Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

    Για τις ομαδικές επισκέψεις, σχολείων και συλλόγων απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 210 72 83 289 και 210 72 24 939.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 34832


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 March 2010 - 17:53:19 UTC