Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφάσεις για πράσινα σπίτια και ημιυπαίθριους
  • [02] Καλή η κατάσταση της υγείας του Α. Λοβέρδου
  • [03] Αύριο Τετάρτη η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζ. Τζαννετάκη
  • [04] Σοκ από βίντεο επιδρομής ελικοπτέρου των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
  • [05] Απώλειες 2,21% στο χρηματιστήριο
  • [06] Κοριτσάκι 5,5 μηνών θύμα τροχαίου
  • [07] Βρετανία: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν προσπαθώντας να επιβιβάσουν νεκρό σε αεροπλάνο
  • [08] Μεγαλύτερη ταχύτητα στο Διαδίκτυο έχει η Ρουμανία από τις ΗΠΑ
  • [09] Ρίο ντε Ζανέϊρο: Βροχές με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε χαώδες φόντο
  • [10] Δυσοίωνες προβλέψεις από Αντώνη Σαμαρά
  • [11] 75 νεκροί σε ενέδρα μαοϊστών ανταρτών στην Ινδία
  • [12] Αναπτυξιακά έργα σε πέντε λιμάνια στις Κυκλάδες
  • [13] Μειωμένη κατά 4% φέτος η έξοδος
  • [14] Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ « Είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να κάνουμε την αυτοκάθαρση μας, να φρεσκάρουμε τον
  • [15] Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ « Υπάρχει μια εργώδης προσπάθεια από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές τομές.»
  • [16] Αφγανιστάν: 30 ταλιμπάν νεκροί σε επιχείρηση διεθνών και αφγανικών δυνάμεων
  • [17] Πατέρας εγκατέλειψε τον εξάχρονο γιό του

    [01] Αποφάσεις για πράσινα σπίτια και ημιυπαίθριους

    Τριτη, 06 04 2010 14:11

    Υποχρεωτικά πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης θα πρέπει να έχουν πλέον όσα σπίτια μεταβιβάζονται, ενώ σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε το μέτρο θα ισχύει και για τα σπίτια που μισθώνονται από την Άνοιξη του επόμενου έτους

    Παράλληλα, εντός της εβδομάδος, αναμένονται από την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και οι τελικές ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους.

    Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με κριτήρια κοινωνικά και περιβαλλοντικά

    Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που θα εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες για τη θέρμανση και τον κλιματισμό του κάθε σπιτιού θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα κτήρια άνω των 50 τμ που μεταβιβάζονται, μισθώνονται ή ανακαινίζονται ριζικά.

    Το πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικό από το τέλος του χρόνου για όλες τις μεταβιβάσεις και από την Άνοιξη του 2011 για όλα τα ακίνητα που ενοικιάζονται.

    Όσον αφορά στο κόστος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα κοστίζει 1 ευρώ ανά τ.μ και θα ισχύει για 10 χρόνια, αν και ακόμη οι συζητήσεις συνεχίζονται, δεδομένου ότι υπάρχουν προτάσεις για χαμηλότερη τιμή, τουλάχιστον στα σπίτια ως 100 τετραγωνικά.

    Επίσης, ολοκληρώθηκαν και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και οι ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους που έχουν γίνει δωμάτια.

    Αυθαιρεσίες σε Ημιυπαίθριους και υπόγεια αναμένεται να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση εφόσον δηλωθούν και καταβληθεί το ειδικό τέλος που θα αντιστοιχεί σε ποσοστό της αντικειμενικής αξίας του χώρου που ρυθμίζεται.

    Θα καλύπτονται παραβάσεις που βρίσκονται εντός του νομίμου περιγράμματος της οικοδομής και εφόσον η αλλαγή χρήσης που έχει γίνει επιτρέπεται στην περιοχή.

    Ειδική ρύθμιση θα υπάρξει για όσους πλήρωσαν την εισφορά τακτοποίησης με την προηγούμενη ρύθμιση. Είδηση: 35115

    [02] Καλή η κατάσταση της υγείας του Α. Λοβέρδου

    Τριτη, 06 04 2010 15:25

    Ικανοποιημένοι είναι οι γιατροί του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ από την κατάσταση της υγείας του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος νοσηλεύεται με φλεγμονή στο υπογάστριο. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, του χορηγείται συντηρητική φαρμακευτική αγωγή. Με τον υπουργό Εργασίας επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

    "Σαφώς βελτιωμένη"

    "Σαφώς βελτιωμένη" κρίνεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδου, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

    Συγκεκριμένα, στο ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής της Β' χειρουργικής κλινικής του ΝΙΜΤΣ, "η πορεία του ασθενούς είναι σαφώς βελτιωμένη τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά. Συνεχίζεται επί του παρόντος, η ίδια συντηρητική αγωγή".

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση

    Τον υπουργό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει για νοσηλεία τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, επισκέφθηκαν οι υπουργοί Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας.

    Τις ευχές εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά μεταβίβασε στον κ. Λοβέρδο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ μηνύματα για ταχεία ανάρρωση έστειλαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, η υπουργός Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, και η πρώην υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στο ΝΙΜΤΣ νοσηλεύεται ο Ανδρέας Λοβέρδος

    Είδηση: 35118

    [03] Αύριο Τετάρτη η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζ. Τζαννετάκη

    Τριτη, 06 04 2010 17:30

    Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 7η Απριλίου, και ώρα 15.00 από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του "παράκληση, αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές προκειμένου να συντηρηθούν, διασωθούν και καταστούν επισκέψιμα από το κοινό, βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια της Μάνης καθώς και ο φάρος στην Κρανάη Γυθείου. Αρμόδιος φορέας: Πνευματική Εστία Σπάρτης σε συνεργασία με την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (τηλ. 27310 - 26343 Αριθμός Λογαριασμού ALPHA BANK: 520 - 002101 - 365570 «Για τη συντήρηση μικρών βυζαντινών εκκλησιών της Μάνης»)".

    AΠΕ Είδηση: 35120

    [04] Σοκ από βίντεο επιδρομής ελικοπτέρου των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

    Τριτη, 06 04 2010 18:03

    Δείτε το video

    Η επιδρομή αμερικανικού ελικοπτέρου στη Βαγδάτη, που προκάλεσε τον θάνατο δύο εργαζομένων στο Reuters και αρκετών άλλων, καθώς και τον τραυματισμό δύο παιδιών, πριν από τρία χρόνια, καταγράφηκε σε απόρρητο βίντεο του αμερικανικού στρατού, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks.org, που ειδικεύεται στη μετάδοση "ευαίσθητων" πληροφοριών.

    Νεκροί εργαζόμενοι του Reuters

    Στο βίντεο, εκτός από τις εικόνες που τραβήχτηκαν από κάμερα που βρισκόταν στο ελικόπτερο, ακούγεται και η συνομιλία μεταξύ των πιλότων και του κέντρου ελέγχου. Οι πιλότοι λένε ότι οι άνδρες που περπατούν σε ένα δρόμο της Βαγδάτης είναι αντάρτες και ζητούν άδεια να ανοίξουν πυρ.

    Η Wikileaks δεν διευκρίνισε πώς κατάφερε να αποκτήσει αυτό το βίντεο.

    Στις εικόνες διακρίνεται μια ομάδα ανδρών που περπατούν στο δρόμο. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου Ρόιτερς, Ναμίρ Νουρ-Ελντίν και Σαΐντ Σμαγκ. Ορισμένοι άνδρες φαίνεται να κρατούν όπλα.

    Οι πιλότοι του ελικοπτέρου Απάτσι νομίζουν ότι η κάμερα που κρατά ένας από τους υπαλλήλους του πρακτορείου είναι εκτοξευτήρας ρουκετών και λένε ότι εντόπισαν "πέντε-έξι άτομα με ΑΚ-47". Ζητούν άδεια να ανοίξουν πυρ και την παίρνουν σχεδόν αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας πιλότος ακούγεται να λέει ότι στο σημείο υπάρχει "ένας σωρός από πτώματα".

    "Κοίτα τους πεθαμένους βρομιάρηδες" λέει ο ένας και ο δεύτερος απαντά: "Σπουδαία".

    Λίγο αργότερα, ένα φορτηγάκι σταματά για να μαζέψει τους νεκρούς και τους τραυματίες και γίνεται, με τη σειρά του, στόχος του ελικοπτέρου. Δύο παιδιά που βρίσκονται στο φορτηγάκι τραυματίζονται και απομακρύνονται από Αμερικανούς στρατιώτες που φτάνουν στην περιοχή.

    Αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού υποστήριξε πάντως ότι το βίντεο δεν δίνει καμία καινούρια πληροφορία. "Από το 2007 είχαμε παραδεχτεί όσα δείχνει το βίντεο. Παραδεχτήκαμε ότι έγινε η επιδρομή και οι δύο εργαζόμενοι του Reuters σκοτώθηκαν. Ξέραμε ότι είχαν τραυματιστεί δύο παιδιά" είπε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Πρόσθεσε όμως ότι ο εκτοξευτήρας ρουκετών ήταν "πραγματικός".

    "Είχαμε αντάρτες και δημοσιογράφους σε μια ζώνη όπου οι αμερικανικές δυνάμεις θα έπεφταν σε παγίδα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε εάν (οι εργαζόμενοι του πρακτορείου) είχαν κάμερες ή όπλα" είπε.

    Σε ανακοίνωσή του, ο αρχισυντάκτης του Reuters Ντέιβιντ Σλέσινγκερ ανέφερε ότι ο θάνατος των δύο Ιρακινών ήταν "τραγικός" και "συμβολίζει τους ακραίους κινδύνους που συνεπάγεται η κάλυψη των γεγονότων στις εμπόλεμες ζώνες".

    Η υπεύθυνη της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Συνόρα για τις ΗΠΑ, Κλοτίλντ Λε Κοζ, ζήτησε από το Πεντάγωνο περισσότερη "διαφάνεια" στην υπόθεση αυτή και κάλεσε την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα "να δείξει σεβασμό στη δικαιοσύνη".

    Πηγές: Reuters, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: WikiLeaks posts video of 'US military killings' in Iraq Είδηση: 35124

    [05] Απώλειες 2,21% στο χρηματιστήριο

    Τριτη, 06 04 2010 18:04

    Βουτιά 2,21% έκανε η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο της εκτίναξης του spread στις 400 μονάδες βάσης, στην αγορά ομολόγων, εξανεμίζοντας τα όποια κέρδη είχαν αποκομίσεις οι μετοχές το προηγούμενο διάστημα.

    Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.048,69 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 2,21%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 141,685 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,13% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,29%.

    Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας +3,05% και Ταξιδιών +1,62%.

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -4,08% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -3,72%.

    51 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 111 πτωτικά και 44 παρέμειναν σταθερές. Είδηση: 35122

    [06] Κοριτσάκι 5,5 μηνών θύμα τροχαίου

    Τριτη, 06 04 2010 18:06

    Τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει βρήκε ένα κοριτσάκι, μόλις 5,5 μηνών, όταν ξέφυγε από την προσοχή της μητέρα του και έπεσε από το καροτσάκι του.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 16: 00, στην συμβολή της Ιεράς οδού με την οδό Παπαναστασίου, στο Αιγάλεω.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το βρέφος, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και έπεσε στο δρόμο από το καρότσι, με αποτέλεσμα να το παρασύρει διερχόμενο λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

    Το μωρό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, πρώην Λοιμωδών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Αιγάλεω. Είδηση: 35125

    [07] Βρετανία: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν προσπαθώντας να επιβιβάσουν νεκρό σε αεροπλάνο

    Τριτη, 06 04 2010 18:03

    Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Τζον Λένον του Λίβερπουλ όταν διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να περάσουν ένα νεκρό άνδρα σε μία πτήση με προορισμό τη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 41 και 66 ετών, είχαν τοποθετήσει τον 91χρονο νεκρό σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, του είχαν φορέσει γυαλιά ηλίου και τον οδήγησαν στον γκισέ παράδοσης αποσκευών (check in) με την προφανή φιλοδοξία να τον περάσουν και από τους διαδοχικούς ελέγχους διαβατηρίων και χειραποσκευών ως το αεροπλάνο.

    Πλην όμως οι υπάλληλοι στο check in υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά και το σχέδιο ματαιώθηκε.

    Όπως δήλωσε αστυνομική πηγή, πιστεύεται ότι το πτώμα μεταφέρθηκε με ταξί ως το αεροδρόμιο από το Ολντχαμ, μία απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων.

    Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση, αφού τους απαγγέλθηκε κατηγορία της απόκρυψης θανάτου από τις αρμόδιες αρχές.

    AΠΕ Είδηση: 35123

    [08] Μεγαλύτερη ταχύτητα στο Διαδίκτυο έχει η Ρουμανία από τις ΗΠΑ

    Τριτη, 06 04 2010 17:49

    Η Ρουμανία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ 17 χωρών διεθνώς, οι οποίες έχουν μέση μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο Διαδίκτυο, μεγαλύτερη από αυτή των ΗΠΑ, όπου και εφευρέθηκε η ιδέα του παγκόσμιου ηλεκτρονικού Διαδικτύου, σύμφωνα με στατιστική έρευνα του CNN.

    Ωστόσο, την πρώτη θέση παγκοσμίως στη μέση ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο Διαδίκτυο, έχει η Νότια Κορέα, όπου η ταχύτητα παροχής ευρυζωνικών εφαρμογών και υπηρεσιών, είναι τέσσερις φορές γρηγορότερη, από αυτή, των ΗΠΑ.

    Η Ρουμανία συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα χωρών, οι οποίες «σερφάρουν» ταχύτερα από τις ΗΠΑ στο Διαδίκτυο, μαζί με χώρες όπως, η Σλοβακία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, αλλά και η Σουηδία. Είδηση: 35121

    [09] Ρίο ντε Ζανέϊρο: Βροχές με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε χαώδες φόντο

    Τριτη, 06 04 2010 16:38

    Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Ρίο ντε Ζανέϊρο χθες το βράδυ είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 50 άτομα και να προκληθεί χάος στη μεγαλούπολη όπου πολλές περιοχές πλημμύρισαν, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης. Οι 26 απ'αυτούς βρίσκονταν στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

    Στην πόλη Νιτερόι 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 9 στη πόλη Σάο Γκονσάλο.

    Σύμφωνα με τον απολογισμό περίπου είκοσι άνθρωποι αγνοούνται.

    Οι βροχές άρχισαν χθες το βράδυ στις 17:00, τοπική ώρα, σε ώρα μεγάλης αιχμής, αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους που επέστρεφαν στα σπίτια τους.

    Ο δήμαρχος της πόλης Εντουάρντο Παές απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    Ο δήμαρχος συνέστησε τους κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μην επιχειρήσουν να πάνε στο κέντρο της πόλης η πρόσβαση στο οποίο είναι αδύνατη εξαιτίας των τεράστιων μποτιλιαρισμάτων στους δρόμους.

    Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους κυρίως στις λαϊκές περιοχές στο βόρειο Ρίο που επλήγη περισσότερο, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή. Πολλά αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους αφού κατακλύστηκαν από τα νερά και ακινητοποιήθηκαν, ενώ εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους που βρίσκονται μποτιλιαρισμένα στους δρόμους.

    Το αεροδρόμιο του Ρίο για εσωτερικές πτήσεις Σάντος Ντουμόντ έκλεισε χθες το βράδυ για δύο ώρες, αλλά σήμερα άνοιξε και πάλι.

    ΑΠΕ Είδηση: 35119

    [10] Δυσοίωνες προβλέψεις από Αντώνη Σαμαρά

    Τριτη, 06 04 2010 15:22

    Λουκέτα στην αγορά και υστέρηση χρημάτων από χιλιάδες επιχειρήσεις προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, που σε δηλώσεις του κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την ρύθμιση της προείσπραξης του 8% στο εισόδημα των επιχειρήσεων.

    "Πάρτε πίσω τα μέτρα"

    "Υπάρχει έντονη αγανάκτηση από την πολιτική της κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά". Αντώνης Σαμαράς

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και τα μέτρα που παίρνει διαλύει τις επιχειρήσεις και στεγνώνει την αγορά, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, την ώρα που αναχωρούσε από το γραφείο του στην Ρηγίλλης.

    Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως όπου πήγε τις ημέρες του Πάσχα υπήρξε έντονη αγανάκτηση για την πολιτική της κυβέρνησης. Οι μικρομεσαίοι και η αγορά ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους, είπε και σημείωσε πως η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει.

    Σχετικά με το μέτρο του 8%, ο Πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να μην βλέπει ότι θα διαλύσει τις επιχειρήσεις και επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα - ανάσα και όχι μέτρα που δημιουργούν ασφυξία.

    Ο Α. Σαμαράς κάλεσε την Κυβέρνηση να αλλάξει νοοτροπία για να φτιάξει η ψυχολογία και τόνισε πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε ούτε το έλλειμμα, όπως μας ζητούν από την Ευρώπη.

    "Με τα μέτρα που θα στεγνώσουν την αγορά από πού θα βρούμε έσοδα", ρώτησε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να καταργηθεί άμεσα το 8% για τις επιχειρήσεις.

    Πηγές: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις Είδηση: 35117

    [11] 75 νεκροί σε ενέδρα μαοϊστών ανταρτών στην Ινδία

    Τριτη, 06 04 2010 15:20

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γκοπάλ Πιλάι, οι μαοϊστές αντάρτες σκότωσαν σήμερα 75 μέλη των δυνάμεων της τάξης σε ενέδρα στο κέντρο της Ινδίας.

    Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που πραγματοποίησαν ποτέ αντάρτες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Ερωτηθείς για τον απολογισμό των νεκρών και των τραυματιών μετά την επίθεση των "κόκκινων τρομοκρατών" στο ινδικό κρατίδιο Τσατισγκάρχ, ο Πιλάι απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο: "75 νεκροί, 7 τραυματίες".

    Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 60 νεκρούς.

    Μια περίπολος της παραστρατιωτικής Κεντρικής Δύναμης Εφεδρικής Αστυνομίας (CRPF) δέχθηκε επίθεση την αυγή μέσα στη ζούγκλα, σε μια περιφέρεια του Τσατισγκάρχ. Εστάλησαν ενισχύσεις, οι οποίες δέχθηκαν κι αυτές τα πυρά εκατοντάδων ανταρτών που έφεραν βαρύ οπλισμό. Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από σφαίρες και από εκρήξεις ναρκών. Οι αντάρτες ανατίναξαν επίσης ένα θωρακισμένο όχημα που εστάλη για να περισυλλέξει τους τραυματίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κι ένα μέλος της τοπικής κυβέρνησης.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35116

    [12] Αναπτυξιακά έργα σε πέντε λιμάνια στις Κυκλάδες

    Τριτη, 06 04 2010 13:58

    Στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και στην καλύτερη τροφοδοσία, αποσκοπούν τα αναπτυξιακά έργα σε πέντε νησιά των Κυκλάδων που εγκρίθηκαν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

    Συγκεκριμένα, η διάθεση περίπου 7 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα στις Κυκλάδες προς ενίσχυση και της τουριστικής κίνησης, εγκρίθηκε σήμερα με αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

    Πρόκειται για έργα αποκατάστασης ζημιών στα λιμάνια της Τήνου, της Άνδρου, των Κουφονησίων, της Αμοργού και της Δονούσας, ύψους 6.975.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είδηση: 35113

    [13] Μειωμένη κατά 4% φέτος η έξοδος

    Τριτη, 06 04 2010 13:51

    Μειωμένη κατά 4% ήταν φέτος η έξοδος των Αθηναίων για το τριήμερο του Πάσχα. Αντιθέτως, στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μαζική έξοδος αυξημένη κατά 13% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών Τροχαίας, στην πρωτεύουσα έχει επιστρέψει το 75% εκδρομέων, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα όσοι επιστρέφουν από σήμερα. Δυστυχώς, όμως, και φέτος δεν έλειψαν τα τροχαία δυστυχήματα, που κόστισαν τη ζωή συνολικά 38 ανθρώπων. Μόνο στην Αττική, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και 219 τραυματίστηκαν. Το πρωί της Τρίτης προκλήθηκε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ζευγολατιό από σύγκρουση βυτιοφόρου με άδειο λεωφορείο και δύο ΙΧ. Δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά η κυκλοφορία διακόπηκε για περισσότερο από δύο ώρες. Στο μεταξύ, σε αρκετές περιοχές παρατηρήθηκε όργιο αισχροκέρδειας στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

    Με ουρές ταλαιπωρίας η επιστροφή

    Μεγάλη η ταλαιπωρία από τις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν και στα δύο εθνικά δίκτυα περίμενε τους οδηγούς πους επέστρεψαν τη Δευτέρα του Πάσχα.

    Το μεσημέρι της Τρίτης, η κίνηση ήταν αυξημένη στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τα πρώτα προβλήματα να εντοπίζονται στα διόδια Καλαμακίου με ουρά αυτοκινήτων 500 μ., ουρά δύο χλμ. στον κόμβο Καλαβρύτων λόγω έργων, και ενός χλμ. στα διόδια του Ρίου, όπου η Τροχαία εκτρέπει και σήμερα τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό.

    Από τη Μ. Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα, από την πρωτεύουσα έφυγαν 1.036.662 ΙΧ. Το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φορτίο σήκωσε η Αθηνών-Κορίνθου, απ' όπου πέρασαν 570.495 αυτοκίνητα, ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 466.167.

    Με τα έργα και τις μονοδρομήσεις στην Κορίνθου-Πατρών, αλλά και με τον μεγάλο όγκο των ΙΧ που επέστρεφαν από τη Δυτική Ελλάδα, οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες και ιδίως στο ύψος των διοδίων του Καλαμακίου στην Κορινθία.

    Ουρές σχηματίστηκαν και στον κόμβο της Αμφιλοχίας, αλλά και στα διόδια Ρίου-Αντιρρίου.

    Παρόμοια η εικόνα και για όσους επέστρεφαν από τη Β. Ελλάδα. Η κυκλοφορία στα Τέμπη γινόταν με αργούς ρυθμούς, ενώ στα διόδια Αφιδνών η ουρά έφτανε τα 3 χιλιόμετρα.

    Χωρίς προβλήματα επέστρεψαν οι εκδρομείς από τα νησιά, για τα οποία φέτος αναχώρησαν λιγότεροι επισκέπτες.

    "Καπέλο" έως και 30 λεπτά στην αμόλυβδη

    Όργιο αισχροκέρδειας παρατηρήθηκε στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σε πολλές περιοχές, καθώς οι εκδρομείς πλήρωσαν "καπέλο" έως και 30 λεπτά το λίτρο, σε πρατήρια των εθνικών οδών και των νομών Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Κυκλάδων, Κεφαλονιάς, Φθιώτιδας, Σάμου, Ιωαννίνων, Αχαΐας και Λέσβου.

    Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του παρατηρητήριου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,443 ευρώ.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταναλωτικές οργανώσεις, το ποσό που υποχρεώθηκαν να δαπανήσουν οι εκδρομείς για την κίνηση των αυτοκινήτων τους ήταν αυξημένο φέτος κατά 74% σε σχέση με το περσινό Πάσχα.

    Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ισχύουν οι νέες τιμές στο πλαφόν που έχει επιβληθεί σε οκτώ νομούς της χώρας.

    Μέχρι την προσεχή Κυριακή θα ισχύσει το πλαφόν που έχει επιβληθεί και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

    Θανατηφόρα τροχαία

    Και αυτή τη χρονιά, βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 56 τραυματίστηκαν σοβαρά σε 442 τροχαία ατυχήματα, ενώ μόνο στην Αττική, σε 154 τροχαία ατυχήματα τραυματίστηκαν 219 πολίτες και έχασαν τη ζωή τους πέντε.

    Το ίδιο διάστημα μετά από ελέγχους βεβαιώθηκαν 1.283 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 125 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Επιστροφή μετ' εμποδίων Είδηση: 35112

    [14] Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ « Είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να κάνουμε την αυτοκάθαρση μας, να φρεσκάρουμε τον πολιτικό μας λόγο.»

    Τριτη, 06 04 2010 13:01

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Δημήτρη Χόνδρο.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φέτος το μήνυμα στη ΝΔ που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, ποιο είναι;»

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Το μήνυμα των πολιτών στην εκάστοτε κυβέρνηση και στην εκάστοτε αντιπολίτευση είναι ίδιο και δεδομένο πάντα. Θέλουν περισσότερη δουλειά από όλους, θέλουν περισσότερα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα που ενδεχόμενα να περιμέναμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα, το οποίο θεωρητικά έπρεπε να είναι έτοιμο. Στην πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου έτοιμο και βέβαια διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα οι προσδοκίες των πολιτών. Είναι νωρίς από τις εκλογές, μόλις 6 μήνες έχουν περάσει και εξακολουθεί και δείχνει ανοχή και καλά κάνει ο έλληνας πολίτης. Θα πρέπει να δείξει ανοχή, αν θέλετε ακόμη και να στηρίξει μια κυβέρνηση καινούργια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η ΝΔ δεν κινείται καν.»

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Οι πολίτες είναι πολύ θυμωμένοι με μας, με τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έχει κατορθώσει έξυπνα να περάσει στους έλληνες πολίτες ότι η ΝΔ φταίει για την οικονομική κρίση. Άλλωστε εμείς σε αυτή τη φάση δεν κινούμαστε με γνώμονα το πώς θα χαϊδέψουμε αυτιά και το πώς θα πούμε πράγματα που να αρέσουν στους πολίτες, έτσι ώστε να τσιμπήσουμε μια - δυο μονάδες, ή κάτι παραπάνω στις δημοσκοπήσεις. Εμείς κινούμαστε με την λογική να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στους ίδιους τους πολίτες μεσο - μακροπρόθεσμα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Στις δηλώσεις του φαίνεται από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος προχθές το Πάσχα έστειλε μήνυμα ενότητας.»

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Δεν προσφέρεται ο καιρός να κάνουμε μικροπολιτική, αλλά πέραν τούτου σε μια δύσκολη ώρα αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει είναι πως θα βάλει πλάτη το κάθε κόμμα, το κάθε πολιτικό στέλεχος για να ξεπεραστεί η κρίση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έλεγε η ΝΔ για Καποδίστρια 2, τελικά δεν έγινε τίποτα, κανένα άλλο βήμα στην αυτοδιοίκηση.»

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Θα έπρεπε να προχωρήσουμε στη νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα έπρεπε να προχωρήσουμε και στις αιρετές περιφέρειες και στους νέους δήμους. Δεν υπήρχαν τα χρήματα αυτά και γι΄ αυτό το λόγο είπαμε να το αφήσουμε. Ακόμα δεν έχουμε δει ποιοι θα είναι οι πόροι, οι οποίοι θα στηρίξουν το εγχείρημα αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Οι πληροφορίες λένε ότι νέα αντιπαράθεση αναμένεται στην Κεντρική Επιτροπή με αφορμή της καταστατικές αλλαγές, τις οποίες προωθεί ο κ. Σαμαράς και στο οποίο υπάρχουν αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη.»

    Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Έχουμε μια πορεία προσυνεδριακή. Μέσα στην πορεία την προσυνεδριακή είναι λογικό και αυτονόητο ότι θα υπάρξουν και διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις. Αυτό όμως που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να κάνουμε την αυτοκάθαρση μας, να φρεσκάρουμε τον πολιτικό μας λόγο. Θεωρώ ότι είμαστε στη φάση αυτή και ελπίζω ότι όλοι μας θα συναισθανθούμε την κρισιμότητα των περιστάσεων και θα βάλουμε ένα χέρι στην παράταξη, θα βοηθήσουμε την παράταξη έτσι ώστε να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση και τα προβλήματα.»

    Είδηση: 35111

    [15] Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ « Υπάρχει μια εργώδης προσπάθεια από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές τομές.»

    Τριτη, 06 04 2010 12:58

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τους Παναγιώτη Τσούτσια και τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το ένα σκέλος είναι η υγεία και το περιστατικό, το οποίο είχαμε με τον υπουργό Εργασίας. Κάτι δεν πάει καλά;»

    Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Πολλά δεν πάνε καλά. Είναι μια κατάσταση χρόνια, που δεν μπορεί να αλλάξει και μάλιστα ριζικά, τόσο σύντομα. Έχει να κάνει και με μια διαλυτική εικόνα από πλευράς διοίκησης, διότι το να μην υπάρχει ένα εξάρτημα ενός αξονικού τομογράφου σε ένα νοσοκομείο δεν δείχνει μόνο οικονομική ανεπάρκεια, αλλά και διοικητική ανεπάρκεια. Είναι μια βαθιά και χρόνια κρίση. Μια κυβέρνηση που επί πεντέμισι χρόνια δυστυχώς δεν ασχολήθηκε ούτε καν με τον εκσυγχρονισμό κάποιων τομέων κρίσιμων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το δεύτερο σκέλος είναι με τις τιμές της βενζίνης, το πλαφον σε κάποιους νομούς που υπήρχε και στους διπλανούς νομούς να υπάρχει αισχροκέρδεια.»

    Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Έχει να κάνει πια με την κοινωνία την ίδια, διότι αυτό είναι ένα δείγμα του πως καθένας εκεί που μπορεί κοιτάζει να αρπάξει ό,τι μπορεί από τους άλλους και εκεί πάμε πλέον στην ευσυνειδησία του επαγγελματία. Μια διαλυμένη υπόθεση μιας ακυβέρνητης πολιτείας επί τόσα χρόνια με μια κοινωνία που ο καθένας μας έχει μάθει να βλέπει τον εαυτούλη του και σε υπερμεγέθεις μάλιστα διαστάσεις. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος, αφού ο ίδιος ο πολίτης το θεωρεί ότι είναι μικρότητα εκ μέρους του να πει, γιατί μου παίρνεις αντί να πληρώσω 200 ευρώ, με βάζεις να πληρώσω 205. Θεωρεί ότι είναι υποτιμητικό να στήσει καυγά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τελικά είναι σηκωμένα τα μανίκια; Πατάει γκάζι η κυβέρνηση;»

    Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Υπάρχει μια εργώδης προσπάθεια από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές τομές. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι γίνεται στη κορυφή. Το ζήτημα είναι τι γίνεται ενδιάμεσα. Είμαστε πλέον μια κοινωνία κακομαθημένη και είναι πια καιρός να αρχίσουμε από το ατομικό στο συλλογικό, από το ιδιωτικό στο δημόσιο, να μαζευτούμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Συμφωνείτε με την έκθεση αξιολόγησης των υπουργών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Πάγκαλο;»

    Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Συνεχίζουμε σε κάτι, το οποίο εμφανίστηκε από ορισμένα κανάλια ως είδηση πάρα την ρητή διάψευση του ίδιου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να το θεωρούμε ως γεγονός. Υπάρχει ένα πρόγραμμα κάθε υπουργείου ποια νομοσχέδια θα προχωρήσει. Υπάρχει ένα διάγραμμα που λέει σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε φορά, αυτό είναι στοιχειώδες που γίνεται με όλες τις κυβερνήσεις. Το πρόβλημα που έχουμε ως λαός πια, ως κοινωνία έτσι διαπαιδαγωγούμεθα πλέον, να θεωρούμε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε και αν υπάρχει υποψία ότι μπορεί να αγγίξει και εμάς μια ευθύνη, πρέπει να σπεύσουμε να την βγάλουμε από πάνω μας. Πως κάνει, ή δεν κάνει το καθήκον του ο βουλευτής, πως κάνει, ή δεν κάνει το καθήκον του ο δικηγόρος, ο δημοσιογράφος, ο γιατρός, τα ξέρουμε αυτά, δεν θέλουμε να τα συζητούμε. Γι' αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.»

    Είδηση: 35110

    [16] Αφγανιστάν: 30 ταλιμπάν νεκροί σε επιχείρηση διεθνών και αφγανικών δυνάμεων

    Τριτη, 06 04 2010 19:27

    Οι διεθνείς και οι αφγανικές δυνάμεις σκότωσαν 30 αντάρτες ταλιμπάν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην επαρχία Μπαντγκίς στο δυτικό Αφγανιστάν, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αφγανικού στρατού.

    Αμερικανοί και αφγανοί στρατιώτες επενέβησαν μετά από μία σειρά επιθέσεων από αντάρτες εναντίον ενός υπό κατασκευή δρόμου και συγκρούστηκαν επί 13 ώρες με τους ταλιμπάν, σύμφωνα με τον διοικητή του αφγανικού στρατού στην περιοχή, Ζαλαντάρ Σάχ Μπέχναμ.

    Η σύγκρουση τελείωσε αφού οι Αμερικανοί στρατιώτες κάλεσαν για ενισχύσεις την αεροπορία.

    "Τριάντα ταλιμπάν σκοτώθηκαν", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Μπένχαμ προσθέτοντας ότι ένας αφγανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 7 ακόμα τραυματίστηκαν. Από τις συγκρούσεις δεν σκοτώθηκε κανένας άμαχος.

    Τέσσερις άμαχοι, μέλη οικογένειας ήταν θύματα βομβαρδισμού από Νατοϊκά αεροσκάφη

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το ΝΑΤΟ, τα αεροπλάνα της πολυεθνικής δύναμης σκότωσαν στο νότιο Αφγανιστάν δύο γυναίκες, ένα παιδί και έναν ηλικιωμένο βομβαρδίζοντας ένα σπίτι από το οποίο η δύναμη του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι άνοιγαν πυρ οι ταλιμπάν. "Αντάρτες το χρησιμοποιούσαν το σπίτι για να ανοίγουν πυρ όταν οι διεθνείς και αφγανικές δυνάμεις, αγνοώντας την παρουσία αμάχων, διέταξαν ένα αεροπορικό πλήγμα κατά του κτιρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια.

    "Όταν οι διεθνείς δυνάμεις μπόρεσαν να μπουν στο κτίριο, βρήκαν τα πτώματα τεσσάρων αμάχων και τεσσάρων ανδρών που υπάρχουν υποψίες ότι ήταν αντάρτες", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Όταν ρωτήθηκε αν οι άμαχοι σκοτώθηκαν από το αεροπορικό πλήγμα, ένας εκπρόσωπος της ISAF απάντησε "ναι". Είδηση: 35128

    [17] Πατέρας εγκατέλειψε τον εξάχρονο γιό του

    Τριτη, 06 04 2010 12:10

    Το σκληρό πρόσωπο της ζωής γνώρισε ένα εξάχρονο αγόρι από τη Βουλγαρία όταν το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του σε απομονωμένη αγροτική έκταση στην περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας όπου και παρέμεινε εκεί για τρεις ολόκληρες μέρες.

    Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από περιπολία ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης. Ο εξάχρονος που ήταν φοβισμένος, έκλαιγε και ζητούσε συνεχώς τους γονείς του. Αρχικά μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε προσωρινά στο ίδρυμα "Παιδόπολη" της Καβάλας.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας μετά από συντονισμένες ενέργειες των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης εντοπίστηκε στο κέντρο της Ξάνθης ένας 40χρονος Βούλγαρος να περιφέρεται με τα δύο ανήλικα παιδιά του. Αμέσως προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, όπου παραδέχθηκε ότι το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης εγκατέλειψε τον ανήλικο γιό του και στη συνέχεια κινήθηκε πεζός στην πόλη της Ξάνθης.

    Ο πατέρας συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

    Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά του 40χρονου πατέρα μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο ίδρυμα "Παιδόπολη" της Καβάλας έως ότου μέσω της Ιnterpol του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωθεί η μητέρα τους που βρίσκεται στη Βουλγαρία για να τα παραλάβει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35106


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 April 2010 - 16:54:16 UTC