Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει τις φήμες ο Υπουργός Οικονομίας
  • [02] Χωρίς βίζα τα ταξίδια στις ΗΠΑ
  • [03] Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ « Θα ήταν καταστροφικό για όλους μας εάν πηγαίναμε σε νέα μέτρα.»
  • [04] Μία άνοιξη γεμάτη κοράλλια στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
  • [05] Γερά ποτήρια οι μορφωμένες γυναίκες
  • [06] Η παχυσαρκία φέρνει εγκεφαλικό
  • [07] Βραζιλία: 96 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
  • [08] Κλειστός αύριο ο Δήμος Αθηναίων
  • [09] Φάρσα για ύποπτο αντικείμενο στου Ζωγράφου
  • [10] Η περιπέτεια μιας βαλίτσας...
  • [11] Γαλλία: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας άνθρακα
  • [12] Στα 60 η ηλικία της αυτοεκτίμησης

    [01] Διαψεύδει τις φήμες ο Υπουργός Οικονομίας

    Τεταρτη, 07 04 2010 08:47

    Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση την φημολογία για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. "Ουδέποτε υπήρξε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για αλλαγή των όρων της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας. Η φημολογία εκτόξευσε το spread των ομολόγων σε ιστορικά υψηλά ξεπερνώντας τις 405 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 392. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος του 2009 από τη Εurostat, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι μπορεί το έλλειμμα να είναι οριακά υψηλότερο, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. "Θα πρέπει να σταματήσουμε τις δηλώσεις καθώς αυτές αξιοποιούνται από τις ξένες αγορές για να πλήξουν την χώρα", δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης. Συνάντηση με εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που φθάνουν σήμερα στην Αθήνα, θα έχει στις 12.30 ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Το κλιμάκιο θα παράσχει τεχνογνωσία κυρίως όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της μετάβασης από τους ετήσιους στους τριετείς προϋπολογισμούς. Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της φημολογίας για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Βρυξελλών για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση ουδέποτε ζήτησε αλλαγή των ορών, ώστε να παρακαμφθεί το ΔΝΤ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βάζοντας τέλος στη φημολογία.

    Το σχετικό δημοσίευμα διεθνούς πρακτορείου προκάλεσε νέα εκτόξευση του spread των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τις 400 μονάδες βάσης, για να κλείσει τελικά στις 392. Ο υπουργός Οικονομικών, καθησύχασε συγχρόνως πως η χώρα μας δεν αναζήτησε χθες δανεισμό. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος του 2009 από τη Εurostat, ο κ.Παπακωνσταντινου είπε ότι μπορεί το έλλειμμα να είναι οριακά υψηλότερο, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Η άνοδος των spread -συνέπεια του ανταγωνισμού των κεφαλαίων διεθνώς- αποκαλύπτει ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα αποβλέπουν μόνο στην προστασία των κερδών της ελληνικής πλουτοκρατίας, σχολίασε το ΚΚΕ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως οι επιλογές της κυβέρνησης και των Βρυξελλών οδηγούν τη χώρα σε καταστρεπτικά αδιέξοδα.

    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, προειδοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κρίνοντας μη ικανοποιητικές τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

    Σχετική είδηση: Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση την φημολογία για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. «Ουδέποτε υπήρξε ενέργεια εκ μέρους της χώρας μας για αλλαγή των όρων της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας . Η φημολογία εκτόξευσε το spread των ομολόγων σε ιστορικά υψηλά ξεπερνώντας τις 405 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 392. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος του 2009 από τη Εurostat, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι μπορεί το έλλειμμα να είναι οριακά υψηλότερο, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Θα πρέπει να σταματήσουμε τις δηλώσεις καθώς αυτές αξιοποιούνται από τις ξένες αγορές για να πλήξουν την χώρα επεσήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης. Υπάρχουν συνθήκες πολέμου γι αυτό και θα πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένα, συνέχισε.

    Είδηση: 35134

    [02] Χωρίς βίζα τα ταξίδια στις ΗΠΑ

    Τεταρτη, 07 04 2010 10:24

    Χωρίς βίζα πλέον (από 05/04) θα γίνονται τα ταξίδια προς την Αμερική και για τους Έλληνες. Ωστόσο, όπως για όλες τις χώρες έτσι και οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ, θα πρέπει τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση ώστε να τους χορηγηθεί Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το Αγγλικό ακρωνύμιο ESTA). Στη συνέχεια, με τον αριθμό της Ηλεκτρονικής Έγκρισης Ταξιδίου ανά χείρας, θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση τους.

    Η εγκεκριμένη Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (ESTA) η οποία έχει ισχύ για 2 χρόνια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες.

    Το Πρόγραμμα Απαλλαγής της Βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

    Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8 Είδηση: 35142

    [03] Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ « Θα ήταν καταστροφικό για όλους μας εάν πηγαίναμε σε νέα μέτρα.»

    Τεταρτη, 07 04 2010 11:15

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Θάνο Σιαφάκα.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι άλλα μέτρα, τι άλλα βήματα απαιτούνται από την πλευρά της Ελλάδας;»

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: « Απαιτείται από όλους η μέγιστη δυνατή προσοχή και η συντεταγμένη και πειθαρχημένη πορεία στην εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης. Καλό θα ήταν όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, φειδωλοί στις δηλώσεις μας. Να σταματήσουμε δηλώσεις ακόμα και off the record. Οτιδήποτε λέγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος της συλλογικής προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα εσωτερικά, να συγκεντρωθούμε όλοι, πρωτίστως η κυβέρνηση, αλλά και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις στην κοινή μας προσπάθεια, χωρίς δηλώσεις, χωρίς προσπάθεια ερμηνείας συμφωνιών που υπήρξαν και η χθεσινή μέρα ήταν μια δυσμενής εξέλιξη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν ένα μήνυμα για αυτά που έρχονται. Θα ήταν υπεύθυνο για όλους να σταματήσουμε τις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, αυτόν τον πληθωρισμό δηλώσεων και συνεντεύξεων. Αναφέρομαι και σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, αναφέρομαι και σε όλους τους παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής. Επηρεάζουν, ή αξιοποιούνται οι δηλώσεις από ξένες αγορές για να πλήξουν την χώρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει πράγματι επιδίωξη, επιθυμία να παρακαμφτεί το ΔΝΤ;»

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: « Να εφαρμόσουμε τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας με στόχο να μειώσουμε τις δαπάνες, να αυξήσουμε τα έσοδα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ενδέχεται να απαιτηθούν και άλλα μέτρα, επιπρόσθετα μέτρα;»

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: « Θα ήταν καταστροφικό για όλους μας, για την ελληνική οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη του τόπου μας εάν πηγαίναμε σε νέα μέτρα. Δεν έχουμε ανάγκη από νέα μέτρα, έχουμε ανάγκη από την εφαρμογή των μέτρων, από την εφαρμογή των μεγάλων δομικών διαρθρωτικών αλλαγών.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι ορόσημο για την ελληνική κυβέρνηση ο μήνας Μάιος;»

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: « Θα έχουμε κρίσιμα στάδια αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής των μέτρων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν είναι μόνο η ανάγκη να δανειστούμε, να βρούμε ένα πολύ σημαντικό ποσό που ξεπερνά τα 20 δις. Είναι και η αξιολόγηση των διεθνών, αλλά και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που είναι κρίσιμο στάδιο για την περαιτέρω πορεία. Είναι ένας μήνας που πρέπει να κερδιθούν μάχες και εντυπώσεις, γιατί όλα παίζονται και στο επίπεδο της ψυχολογίας, του κλίματος και των εντυπώσεων.»

    Είδηση: 35144

    [04] Μία άνοιξη γεμάτη κοράλλια στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

    Τεταρτη, 07 04 2010 10:24

    Σε μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, μας προσκαλεί από την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 το Ίδρυμα Ευγενίδου με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας. Την ευκαιρία δίνουν, μία νέα ταινία θόλου ("Κοράλλια και Ύφαλοι"), που ξεκινά να προβάλλεται στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και βέβαια μια ειδική θεματική έκθεση ("Κοράλλια και Κοχύλια") που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος.

    Οι Κοραλλιογενείς Ύφαλοι, αποτελούν τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στη θάλασσα, ένα ιδανικό περιβάλλον για αναρίθμητες μορφές ζωής. Στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, που παρουσιάζεται στην ταινία θόλου "Κοράλλια και Ύφαλοι", που φέρει την υπογραφή της Mac Gillivray Freeman Films, περισσότερα από 400 είδη κοραλλιών, 1500 είδη ψαριών, 4000 είδη μαλακίων, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια κ.α., βρίσκονται σε μία φυσική εκπληκτική αλλά ευαίσθητη, βιολογική ισορροπία.

    Οι θεατές θα ταξιδέψουν, μαζί με γνωστούς επιστήμονες, σε υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν φιλμογραφήσει και θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τους λόγους που ακόμη και αυτά τα πιο "αθώα" μέρη του πλανήτη μας κινδυνεύουν ή έχουν ήδη αρχίσει να κινδυνεύουν με καταστροφή. Γιατί η θεαματική ταινία "Κοράλλια και Ύφαλοι" επιθυμεί να προβάλλει τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης , θυμίζοντας σε όλους μας ότι: "Δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας... Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τις φωνές τους χαρίζουν στους ήρωες της ταινίας οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Μαρκάτης, Ηρώ Λούπη, Γιάννης Στεφόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος και Ίριδα Μάρα ενώ η σκηνοθεσία μεταγλώττισης έγινε από τον Αργύρη Παυλίδη.

    Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνουν στους ισόγειους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου την ειδική θεματική έκθεση "Κοράλλια και Κοχύλια", αφιερωμένη στον υποθαλάσσιο πλούτο.

    Μέσα από τις συλλογές του Μουσείου, τις φωτογραφίες, τα σχέδια και τις απεικονίσεις, ο επισκέπτης βυθίζεται και ανακαλύπτει τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου.

    Στην έκθεση παρουσιάζονται κοράλλια απ' όλες τις θάλασσες του κόσμου όπως και απολιθωμένα κοράλλια που μαρτυρούν την παρουσία τους στο ελληνικό χώρο από τον παλαιοζωικό αιώνα.

    Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν τα πιο ευαίσθητα θαλάσσια οικοσυστήματα που συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

    Έμφαση δίδεται στα κοχύλια από τις ελληνικές θάλασσες αλλά και στο μεγαλύτερο απ' όλα, την Tridacna gigas (Αυστραλία) που με τη συμμετρία, τις πτυχές, τις ραβδώσεις τους, αναδεικνύουν το Κοχύλι ως τέλειο αρχιτεκτόνημα. Αυτή η κατασκευαστική του τελειότητα ενέπνευσε τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

    Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα - Τρίτη 10:00-13:00, Τετάρτη έως Κυριακή 10:00-20:00. Είδηση: 35143

    [05] Γερά ποτήρια οι μορφωμένες γυναίκες

    Τεταρτη, 07 04 2010 09:58

    Τελικά το πολύ διάβασμα ωθεί σε αυξημένη οινοποσία... Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης Βρετανών επιστημόνων της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) που δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό "Social Science and Medicine" (Κοινωνική Επιστήμη και Ιατρική). Οι ερευνήτριες Φρανσέσκα Μποργκονόβι και Μαρία Χουέρτα μελέτησαν τις περιπτώσεις περισσότερων από 10.000 39χρονων γυναικών, που είχαν γεννηθεί την ίδια εβδομάδα του 1970 και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ καθημερινά σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες γυναίκες.

    Μια ανάλογη συσχέτιση ανάμεσα στην μόρφωση και την κατανάλωση αλκοόλ διαπιστώνεται και στους άνδρες, αλλά σε πολύ λιγότερο βαθμό.

    Πιο συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει οτι οι γυναίκες που έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο, έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να πίνουν αλκοόλ κάθε μέρα και επίσης είναι πιο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα αλκοολισμού. Η έρευνα συμπέρανε ότι "οι καλύτερα μορφωμένες φαίνεται να είναι αυτές που αναπτύσσουν τις πιο προβληματικές συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ".

    Μπορεί μάλιστα κάποιος να προβλέψει τη μελλοντική σχέση με το ποτό, από τους βαθμούς ενός κοριτσιού στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, σύμφωνα με τις ερευνήτριες Φρανσέσκα Μποργκονόβι και Μαρία Χουέρτα.

    Οι γυναίκες που έπαιρναν υψηλούς βαθμούς στο δημοτικό σχολείο, έχουν διπλάσια πιθανότητα να πίνουν καθημερινά, όταν πια ενηλικιωθούν. Αντίστοιχα, οι άνδρες που ήταν καλοί μαθητές στο σχολείο και έπαιρναν εξίσου καλούς βαθμούς, είναι μόνο 49% πιθανότερο να πίνουν αλκοόλ καθημερινά, όταν ενηλικιωθούν.

    Οι ερευνήτριες θεωρούν ως πιθανές εξηγήσεις, όσον αφορά το γιατί οι πιο έξυπνες και μορφωμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο, μια σειρά από λόγους: Αργούν να κάνουν παιδιά, αναβάλλουν τις ευθύνες τους ως γονείς, εκτίθενται στην κατανάλωση αλκοόλ στα φοιτητικά χρόνια τους, έχουν πιο ενεργή κοινωνική ζωή και (νυχτερινή) διασκέδαση, εργάζονται συχνότερα σε ανδροκρατούμενα και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, όπου το αλκοόλ είναι συχνό φαινόμενο κ.α.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35140

    [06] Η παχυσαρκία φέρνει εγκεφαλικό

    Τεταρτη, 07 04 2010 09:38

    Υγεια

    Mια νέα μεγάλη Iταλική επιστημονική μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει την επιστημονική κοινότητα όσον αφορά τους κινδύνους της παχυσαρκίας, διαπιστώνοντας ότι όσο παχύτερος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει από εγκεφαλικό. Η έρευνα (μετα-ανάλυση), που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Stroke", συμπεριέλαβε σχεδόν 2,3 εκατ. άτομα και έγινε από ερευνητές υπό τον δρα Πασκουάλε Στρατσούλο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου "Φρεντερίκο ΙΙ" της Νάπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Σύμφωνα με την έρευνα, όχι απλώς οι παχύσαρκοι, αλλά και οι υπέρβαροι έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού, κάτι που μπορεί να επιφέρει μόνιμη ανικανότητα στο άτομο και να μειώσει το προσδόκιμο ζωής του. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν μπλοκάρονται τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο, ενώ τα λιγότερο συχνά αιμορραγικά εγκεφαλικά λαμβάνουν χώρα, όταν προκαλείται αιμορραγία στον εγκέφαλο.

    Η αύξηση του βάρους αυξάνει διαφόρους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό, όπως την αύξηση της πίεσης του αίματος.

    Η Ιταλική μελέτη, που ανέλυσε όλες τις μέχρι σήμερα σχετικές επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει διεθνώς, συμπέρανε ότι ένας υπέρβαρος έχει 22% περισσότερες πιθανότητες να πάθει ισχαιμικό εγκεφαλικό, ενώ ένας παχύσαρκος 64% περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με ένα άτομο κανονικού βάρους. Οι υπέρβαροι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες για αιμορραγικό εγκεφαλικό, ενώ οι παχύσαρκοι έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες.

    Σύμφωνα με την μελέτη, η παχυσαρκία αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό, πέρα από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ηλικία και η υψηλή πίεση. Σε έναν άνθρωπο με κανονική πίεση, η παχυσαρκία αυξάνει κατά 6% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ σε κάποιον με υψηλή πίεση η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο κατά 25%.

    Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όλοι οι άνθρωποι, που θέλουν να αποφύγουν ένα εγκεφαλικό, πρέπει να προσέχουν τα παραπανίσια κιλά, ελέγχοντας την καθημερινή λήψη θερμίδων και κάνοντας τακτική σωματική άσκηση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35139

    [07] Βραζιλία: 96 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

    Τεταρτη, 07 04 2010 09:18

    Στους 96 ανέρχονται οι νεκροί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά τις χειρότερες βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις λάσπης του τελευταίου μισού αιώνα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ενώ 40 είναι οι τραυματίες.

    Ο δήμαρχος Εδουάρδου Πάες δήλωσε ότι στην πόλη επικρατούσε έως αργά χθες βράδι "απόλυτο χάος" μετά την βροχή που άρχισε το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίζεται ασταμάτητα.

    Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί στο έργο διάσωσης στη μητρόπολη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους βυθισμένα στα νερά, ενώ άλλοι αποκλείστηκαν μέσα σε αυτά επί ώρες. Όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στα αεροδρόμια της πόλης ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει.

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο κήρυξε τριήμερο πένθος.

    Ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί θάφτηκαν από τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις λάσπης και βράχων που διέλυσαν τα σπίτια τους στις παραγκουπόλεις του Ρίο και των γειτονικών πόλεων Νιτερόι και Σάου Γκουν-σάλου.

    Πηγή:ΝΕΤ105,8 ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ρίο ντε Ζανέϊρο: Βροχές με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε χαώδες φόντο Είδηση: 35138

    [08] Κλειστός αύριο ο Δήμος Αθηναίων

    Τεταρτη, 07 04 2010 11:33

    Μετ΄εμποδίων ενδέχεται να γίνουν αύριο Πέμπτη 08 Απριλίου οι συναλλαγές του κοινού με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, καθώς έχει αποφασιστεί αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών.

    Την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή της τακτικής κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους.

    Κανονικά θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας, οι οικονομική πόροι της οποίας προέρχονται από χρήματα των δημοτών.

    Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους και Δημάρχους και άλλων δήμων της Αττικής στην πλατεία Κλαυθμόνος.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 35147

    [09] Φάρσα για ύποπτο αντικείμενο στου Ζωγράφου

    Τεταρτη, 07 04 2010 09:09

    Τεστ ετοιμότητας των αστυνομικών υπηρεσιών χαρακτηρίζεται η απειλή για ύποπτο αντικείμενο στου Ζωγράφου, που έγινε στις 04.39 το πρωί. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι στην οδό Κοκκινοπούλου 23-29 στου Ζωγράφου, στην πλατεία με το σιντριβάνι, σε παγκάκι, είχε τοποθετηθεί ένας φάκελος. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Αποκλείστηκε η περιοχή και διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Κοκκινοπούλου από την Κατεχάκη, ενώ συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξουδετέρωση του υποτιθέμενου "ύποπτου" αντικειμένου.

    Όπως αποδείχθηκε, ο φάκελος δεν περιείχε τίποτε επικίνδυνο, ενώ αμέσως μετά διευκρινίστηκε ότι όλη η υπόθεση αποτελούσε άσκηση με διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για μη πραγματικό περιστατικό.

    Όπως είπε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα της άσκησης κρίνονται θετικά, γιατί υπήρξε άμεση κινητοποίηση των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35135

    [10] Η περιπέτεια μιας βαλίτσας...

    Τεταρτη, 07 04 2010 11:27

    Η αστυνομία της Μελβούρνης θα ασκήσει δίωξη σε ένα ζευγάρι, γιατί δεν επέστρεψε μια μεταχειρισμένη βαλίτσα που αγόρασε και η οποία είχε μέσα 100.000 δολάρια!

    Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Την βαλίτσα πούλησε στη φιλανθρωπική οργάνωση "Στρατός της Σωτηρίας" μια γυναίκα, χωρίς να γνωρίζει πως ο άνδρας της είχε κρύψει μέσα σ' αυτήν 100.000 δολάρια. Φυσικά δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τον άντρα της πριν την πουλήσει την βαλίτσα αλλά ποιος νοιάζεται. Αλλά και αυτός δεν μπορούσε να κρύψει κάπου άλλου τα λεφτά.

    Όταν το ζευγάρι ανακάλυψε τι έγινε, "τρελάθηκαν". Έτρεξαν στο "Στρατό της Σωτηρίας", αλλά η μεταχειρισμένη βαλίτσα είχε πωληθεί σε άλλους.

    Τελικά, βρέθηκαν οι αγοραστές και εντοπίστηκαν τα χρήματα τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι αγοραστές αρνήθηκαν φυσικά να επιστρέψουν τα χρήματα όμως εναντίον τους θα ασκηθεί δίωξη, γιατί "κράτησαν κάτι που γνώριζαν πως δεν είναι δικό τους".

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35145

    [11] Γαλλία: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας άνθρακα

    Τεταρτη, 07 04 2010 09:13

    Ένας άνδρας της υπηρεσίας ασφαλείας έχασε τη ζωή του και δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και μετά σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο στην περιοχή Ζενεβιλιέρ, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ανάμεσα στους δέκα τραυματίες, είναι τέσσερις πυροσβέστες και τέσσερις αστυνομικοί οι τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η πυρκαγιά που κατά τα φαινόμενα προκλήθηκε από ατύχημα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, σημειώθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας άνθρακα του ομίλου Carbone-Lorraine. Ακολούθησε έκρηξη σε φούρνο άμεσης καύσης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρις Ορτεφέ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35136

    [12] Στα 60 η ηλικία της αυτοεκτίμησης

    Τεταρτη, 07 04 2010 11:34

    Υγεια

    Η αυτοεκτίμηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ξεκινά από το χαμηλότερο επίπεδό της στους νέους, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου και φτάνει στο αποκορύφωμά της περίπου στην ηλικία των 60 ετών στους άνδρες σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όμως στη συνέχεια, η συνταξιοδότηση και η φθορά της υγείας προκαλούν μείωση της αυτοεκτίμησης.

    Η μελέτη, υπό τον Ούρλιχ Ορθ, η οποία δημοσιεύτηκε στο "Journal of Personality and Social Psychology" (Περιοδικό Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας), μελέτησε πάνω από 3.600 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 104 ετών, και αξιολόγησε το επίπεδο αυτοεκτίμησής τους διαχρονικά.

    Οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι έχουν λιγότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση σε σχέση με τους άνδρες, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με τους τελευταίους μόνο μετά τα 80 τους. Όσοι έχουν καλύτερη εκπαίδευση, υψηλότερο εισόδημα, καλύτερη υγεία και εργασία, είναι πιθανότερο να έχουν και υψηλότερο αίσθημα αυτοεκτίμησης, ιδίως όσο μεγαλώνουν.

    Η υψηλότερη αυτοεκτίμηση συνδέεται με καλύτερη υγεία, μικρότερη εγκληματικότητα, λιγότερη κατάθλιψη, περισσότερα θετικά συναισθήματα και γενικά μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή.

    Επίσης όσοι έχουν ευτυχισμένο γάμο, αναφέρουν και μεγαλύτερα επίπεδα αυτοεκτίμησης, όμως μετά τα 60 τους η αυτοεκτίμησή τους υποχωρεί όσο και εκείνων που δεν είχαν την τύχη ενός πετυχημένου γάμου. "Μια ευτυχισμένη σχέση δεν προστατεύει ένα πρόσωπο από την μείωση της αυτοεκτίμησης, που τυπικά συμβαίνει όσο προχωρά η ηλικία του", σύμφωναμε την μελέτη.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κορύφωση της αυτοεκτίμησης γύρω στα 60 οφείλεται στα αυξημένα αισθήματα ασφάλειας και σταθερότητας που απολαμβάνει κάποιος εκείνη την περίοδο, καθώς βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επαγγελματικής επιτυχίας και κοινωνικής αναγνώρισης. Όμως η συνταξιοδότηση που ακολουθεί και η αναγκαστική αλλαγή ρόλου, τείνει να φέρνει στον άνθρωπο, ιδίως στον άνδρα, ένα αίσθημα ψυχολογικού κενού, που υποσκάπτει και την υγεία του.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35146


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 April 2010 - 8:54:22 UTC