Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από τα 6,9 Ρίχτερ στην Κίνα
  • [02] Στον ανακριτή Μαζιώτης, Ρούπα και Νικητόπουλος
  • [03] Σύσκεψη για τον ΦΠΑ - Συνεχίζεται η συζήτηση για το φορολογικό
  • [04] Απεργίες και κινητοποιήσεις
  • [05] Φονική καταιγίδα στην Ινδία
  • [06] Βραζιλία: στους 246 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις της περασμένης εβδομάδας
  • [07] Πολωνία: Αναγνωρίστηκαν 64 από τα 96 πτώματα από το αεροπορικό δυστύχημα
  • [08] Σκληρές κυρώσεις κατά του Ιράν ζήτησε ο Ομπάμα
  • [09] Ανανεώστε το στυλ σαςβ¦ τσάμπα

    [01] Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από τα 6,9 Ρίχτερ στην Κίνα

    Τεταρτη, 14 04 2010 08:23

    Δείτε το video Τριακόσιοι νεκροί και 8.000 τραυματίες, είναι σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας, ο προσωρινός απολογισμός ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την επαρχία Κινγκάι της νοτιοδυτικής Κίνας. Οι αρχές φοβούνται ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα θύματα καθώς παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων.Στην περιοχή σπεύδουν σωστικά συνεργεία και δυνάμεις του στρατού για την παροχή βοήθειας.

    Κατέρρευσε το 85% των κτηρίων

    Όπως μεταδίδει, η κρατική τηλεόραση της Κίνας, στην περιοχή όπου ήταν το επίκεντρο, το 85% των κτηρίων έχουν καταρρεύσει.

    Ανταποκριτές στην περιοχή αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει πάρα πολλά σπίτια και οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί εξαιτίας των κατολισθήσεων που ακολούθησαν

    Οι τηλεπικοινωνίες στις περιοχές που επλήγησαν διεξάγονται μετ εμποδίων.

    Το μεγέθος του σεισμού, σύμφωνα με τις αρμόδιες κινεζικές αρχές, ήταν 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής τον προσδιόρισε στους 6,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

    Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί

    Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 375 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Γκολμούντ στην Κίνγκαϊ, και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

    Ακολούθησαν δυο μετασεισμοί 5,3 βαθμών και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Λίγες ώρες, πάντως, πριν από το μεγάλο χτύπημα των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προηγήθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς αλλά επειδή η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη, συνήθως δεν υπάρχουν πολλά θύματα.

    Μοναδική εξαίρεση, ο σεισμός των 8 Ρίχτερ που είχε πλήξει την περιοχή τον Μαϊο του 2008 αφήνοντας πίσω του 80.000 νεκρούς.

    Πηγή: AFP Είδηση: 35380

    [02] Στον ανακριτή Μαζιώτης, Ρούπα και Νικητόπουλος

    Τεταρτη, 14 04 2010 11:00

    Ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν το πρωί τρεις από τους συλληφθέντες -οι Μαζιώτης, Ρούπα και Νικητόπουλος- για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι. Θέμα χρόνου είναι τα νέα εντάλματα σύλληψης για άτομα που η Αντιτρομοκρατική, θεωρεί μέλη της οργάνωσης. Επιβαρυντικά στοιχεία φαίνεται να υπάρχουν για συνολικά 8 έως 10 πρόσωπα.

    Η αστυνομία, αναμένεται να προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών και δύο γυναικών, με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Ετοιμάζονται νέα εντάλματα Είδηση: 35387

    [03] Σύσκεψη για τον ΦΠΑ - Συνεχίζεται η συζήτηση για το φορολογικό

    Τεταρτη, 14 04 2010 09:49

    Σύσκεψη με τους διευθυντές των εφοριών έχει ο υπουργός Οικονομικών,, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αντικείμενο την επιτάχυνση είσπραξης των εσόδων του ΦΠΑ. Παράλληλα, τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων υπόπτων για φοροδιαφυγή αλλά και ασυνεπών οφειλετών του δημοσίου συγκεντρώνει η γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων με τις εκτεταμένες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που διενεργεί το τελευταίο διάστημα. Ήδη οι πρώτες λίστες σταλθήκαν στο ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες εφορίες για έλεγχο και επιβολή κυρώσεων. Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Αντιπαράθεση στη Βουλή

    Η 6ετής διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέλυσε τη χώρα, τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου για το οποίο είπε ότι βάζει τις βάσεις για ένα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

    Σκοτώνεται η επιχειρηματικότητα και συντρίβεται η μεσαία τάξη, αντέτεινε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΚΚΕ κάνει λόγο για μακράς πνοής αντιλαϊκή πολιτική.

    Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δημιούργησαν το τέρας του δημοσίου χρέους, σημείωσε ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των μικρομεσαίων εισοδημάτων.

    Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει πολλοί κλάδοι εργαζομένων που αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Πηγή: NET, ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: Ένταση στη Βουλή για το Φορολογικό Είδηση: 35383

    [04] Απεργίες και κινητοποιήσεις

    Τεταρτη, 14 04 2010 10:16

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν πολλοί κλάδοι εργαζομένων που αντιδρούν στον νέο τρόπο φορολόγησής τους: 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί, και στις 12 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Έως και την Πέμπτη απέχουν από τα καθήκοντά τους, οι δικηγόροι όλης της χώρας, ενώ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου έχει κηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ με συγκέντρωση στις 12.30 έξω από το υπουργείο Υγείας, στην Αριστοτέλους. Επίσης, αύριο Πέμπτη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα έχουν εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και τραμ, στο λεκανοπέδιο Αττικής. Στο μεταξύ, έξω από το υπουργείο Οικονομικών έχουν συγκεντρωθεί 200 επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2009 για την πρόσληψη 877 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για το πάγωμα των προσλήψεων και ζητούν την άμεση πρόσληψή τους.

    Πηγή: NET

    Σχετική είδηση: Νέος γύρος κινητοποιήσεων

    Είδηση: 35385

    [05] Φονική καταιγίδα στην Ινδία

    Τεταρτη, 14 04 2010 10:40

    Τριάντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το κρατίδιο της Βεγγάλης στην ανατολική Ινδία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Η καταιγίδα προκάλεσε την καταστροφή 50.000 κατοικιών στην περιοχή του Βόρειου Ντινατζπούρ, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Καλκούτας, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

    Εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν.

    "Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς καταπλακώθηκαν από τα σπίτια τους που κατέρρευσαν", διευκρίνισε υπουργός της τοπικής κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι τραυματίες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35386

    [06] Βραζιλία: στους 246 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις της περασμένης εβδομάδας

    Τεταρτη, 14 04 2010 09:36

    Δείτε το video

    Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σάρωσαν το Ρίο ντε Ζανέιρο την περασμένη εβδομάδα στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 246 ανθρώπων, ανέφεραν αξιωματούχοι χθες Τρίτη, ενώ η πρόσβαση στο άγαλμα του Χριστού, εμβληματικό μνημείο της πόλης εδώ κι οκτώ δεκαετίες, αποκόπηκε. Ο δήμαρχος του Ρίο Εδουάρδο Πάες εκτίμησε ότι το κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών θα ξεπεράσει τα 113,6 εκατ. δολάρια κι ενδέχεται να φθάσει τα 142 εκατ. δολάρια.

    Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε χθες με την ανάσυρση κι άλλων θυμάτων από τις φαβέλες, τις παραγκουπόλεις, που βρίσκονταν σε λοφοπλαγιές ή χωματερές και παρασύρθηκαν από τα νερά και τις λάσπες. Η αναζήτηση συνεχιζόταν στην πόλη-δορυφόρο του Ρίο, Νιτερόι.

    Ο Πάες δήλωσε ότι "ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο μέρος των εκτιμήσεων για την αποκατάσταση της πόλης, το στρώσιμο των δρόμων, το καθάρισμα των κοιτών των ποταμών μεταξύ άλλων".

    Ο δήμαρχος ενέκρινε την απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχές υψηλού κινδύνου δια της βίας και ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες που θα μετακινηθούν θα λάβουν μηνιαίο βοήθημα 256 δολαρίων για να κτίσουν νέες κατοικίες σε άλλα σημεία. Ως το 2012, είπε ακόμα, θα έχουν μετακινηθεί 12.000 οικογένειες.

    Ειδικοί χαρακτήρισαν τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σάρωσαν πολλές από τις 1.000 φαβέλες "προβλέψιμη τραγωδία". Επισήμαναν την κακή ποιότητα κατασκευής των σπιτιών, την επικινδυνότητα της θέσης τους και την παντελή έλλειψη αστικού σχεδιασμού και υποδομών στις φτωχογειτονιές.

    "Δεν σκότωσε η βροχή τους ανθρώπους που ζούσαν στις παραγκουπόλεις. Αλλά οι αδιάφοροι κι ανεύθυνοι αξιωματούχοι", έγραψε η ανθρωπολόγος Άλμπα Σαλουάρ στο εβδομαδιαίο περιοδικό Epoca.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35382

    [07] Πολωνία: Αναγνωρίστηκαν 64 από τα 96 πτώματα από το αεροπορικό δυστύχημα

    Τεταρτη, 14 04 2010 09:48

    Δείτε το video

    Αναγνωρίστηκαν επισήμως τα 64 από τα 96 πτώματα από την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους του Πολωνού Προέδρου Λεχ Κατσίνσκι το περασμένο Σάββατο κοντά στη πόλη Σμολένσκ, στη δυτική Ρωσία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών. "Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί 64 πτώματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ. "Οι συγγενείς των θυμάτων επέστρεψαν στην Βαρσοβία μετά την διαδικασία της αναγνώρισης", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Στο μεταξύ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του προεδρικού ζεύγους, που βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με δεκάδες άλλους Πολωνούς αξιωματούχους στο αεροπορικό δυστύχημα. Στην κηδεία θα παραβρεθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ πιθανή θεωρείται και η παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Κι ενώ η χώρα πενθεί τον άδοξο θάνατο του Προέδρου της, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Λεχ Κατσίνσκι. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ο οποίος εκτελεί χρέη Προέδρου της Πολωνίας, η ανακοίνωση των προεδρικών εκλογών "είναι απολύτως απαραίτητο". Σύμφωνα με το πολωνικό Σύνταγμα, ο Κομορόφσκι έχει περιθώριο 14 ημερών για να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν σε διάστημα 60 ημερών από την προκήρυξή τους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Την Κυριακή η κηδεία του Κατσίνσκι Είδηση: 35384

    [08] Σκληρές κυρώσεις κατά του Ιράν ζήτησε ο Ομπάμα

    Τεταρτη, 14 04 2010 09:01

    Δείτε το video

    Σκληρές κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάσκεψη κορυφής για την ασφάλεια των πυρηνικών, στην Ουάσινγκτον. Οι κυρώσεις δεν πρέπει να πλήξουν τον ιρανικό λαό και τις διεθνείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, παρατηρούν η Μόσχα και το Πεκίνο, ενώ κατά των κυρώσεων τάχθηκε η Ινδία. Οι συμμετέχοντες στην πρώτη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια στην Ουάσιγκτον δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν μέσα σε τέσσερα χρόνια, "όλα τα ευάλωτα πυρηνικά υλικά", σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση.

    Κοινή δέσμευση

    "Χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε στην έκκληση του προέδρου Ομπάμα για διασφάλιση μέσα σε τέσσερα χρόνια όλων των ευάλωτων πυρηνικών υλικών προκειμένου να βελτιώσουμε την πυρηνική ασφάλεια" ανέφεραν από την Ουάσινγκτον οι επικεφαλής των κρατών και των διεθνών οργανισμών.

    "Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να ενισχύσουν την πυρηνική ασφάλεια και να μειώσουν την απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας και πιστεύουν στις αρμόδιες εθνικές δράσεις και στη σταθερή και αποτελεσματική διεθνή συνεργασία" αναφέρει η ανακοίνωση.

    Τα κράτη ακόμη υποσχέθηκαν να εμποδίσουν "μη κρατικούς παράγοντες από την απόκτηση των πληροφοριών και της τεχνολογίας που απαιτείται για τη χρήση τέτοιων υλικών για κακόβουλους σκοπούς".

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στα 47 κράτη ότι έχει έλθει η ώρα για συντονισμένη παγκόσμια δράση για να διασφαλιστούν τα ευάλωτα πυρηνικά υλικά και πρόσθεσε ότι η απόκτηση ατομικών όπλων από την Αλ Κάιντα θα ήταν μια "καταστροφή για τον κόσμο".

    Ομπάμα: "Oι κυρώσεις την κατάλληλη στιγμή θα φέρουν αποτέλεσμα"

    Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε απόψε ότι η άσκηση πιέσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για σκληρές κυρώσεις την κατάλληλη στιγμή στο Ιράν θα έχει αποτέλεσμα.

    Ένας σημαντικός αριθμός μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πιστεύουν ότι η επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι ορθή ενέργεια, τόνισε ο Aμερικανός πρόεδρος κατά τη λήξη των εργασιών της διάσκεψης κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια.

    Το Ιράν δε θα έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, αν όχι μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε πάντως ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα το ειρηνικό πυρηνικό ενεργειακό του πρόγραμμα - η Τεχεράνη απορρίπτει την κατηγορία.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα πιέζει την διστακτική Κίνα να στηρίξει την επιβολή ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η επιβολή οποιωνδήποτε κυρώσεων σε βάρος του Ιράν δεν πρέπει να πλήξει τον ιρανικό λαό.

    "Η Γαλλία ελπίζει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα καταλήξει σε συμφωνία για τις κυρώσεις κατά του Ιράν "πριν από το τέλος του μήνα", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος παραδέχθηκε ωστόσο ότι "αυτό δεν είναι βέβαιο".

    Το Ιράν είναι "η μόνη πιθανότητα επιτυχίας" για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μετά από το αδιέξοδο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος ευχήθηκε "να αποδεχτεί η Ουάσινγκτον το Ιράν όπως είναι".

    «Περιορισμός της πυρηνικής έντασης στη νότια Ασία»

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι περισσότερες από 40 χώρες συμφώνησαν στη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση του γεγονότος ότι πυρηνικό υλικό δεν θα χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    "Λόγω των μέτρων που πήραμε ως ανεξάρτητες χώρες και ως διεθνής κοινότητα, ο αμερικανικός λαός θα είναι ασφαλέστερος και γενικά ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον.

    Επίσης ο δήλωσε ότι επιθυμεί να βοηθήσει στον περιορισμό της πυρηνικής έντασης που επικρατεί μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας των χειρισμών του Πακιστάν στην πυρηνική ασφάλεια.

    "Είμαι σίγουρος για τις συνθήκες ασφαλείας που εφαρμόζει το Πακιστάν για τα προγράμματα των πυρηνικών του όπλων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν βελτιώσεις συνολικά για την απόλυτη ασφάλεια των πυρηνικών μας προγραμμάτων", κατέληξε ο πρόεδρος Ομπάμα

    Ικανοποίηση για το κλείσιμο του τελευταίου αντιδραστήρα ουρανίου

    Ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι δέχεται με ικανοποίηση την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα κλείσει τον τελευταίο αντιδραστήρα ουρανίου.

    "Αυτό το σημαντικό βήμα συνεχίζει να αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της Ρωσίας στα θέματα ασφαλείας των πυρηνικών και θα αυξήσει την ορμή της κοινής μας προσπάθειας", αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση του.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την άμεση διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα ADE-2 στην μέχρι πρότινος μυστική τοποθεσία της Σιβηρίας Ζελεζνογκόρσκ, στη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής για την ασφάλεια των πυρηνικών που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον.

    Ο αντιδραστήρας αυτός παρήγαγε όπλα ενισχυμένα με πλουτώνιο για περίπου 52 χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Πρόταση για αναβάθμιση του ρόλου της IAEA

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρoμπέι δήλωσε ότι η διεθνής επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός να μην περιέλθουν επικίνδυνα πυρηνικά υλικά σε λάθος χέρια.

    " Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι η ΙΑΕΑ πρέπει να είναι η μηχανή σε αυτόν τον τομέα και κατά συνέπεια να δίνει τις πιστοποιήσεις και τους αναγκαίους πόρους", δήλωσε ο Βαν Ρομπέι στη διάσκεψη στην οποία μετέχουν ηγέτες και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από 47 χώρες.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει επιπλέον κονδύλια στην ΙΑΕΑ για τον εντοπισμό των λαθραία διακινούμενων πυρηνικών υλικών, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΕ χωρίς να διευκρινίσει το ποσό.

    Ο ίδιος είπε ακόμα ότι κάθε χώρα ξεχωριστά " έχει μια θεμελιώδη ευθύνη" για την εφαρμογή μέτρων που θα διασφαλίζουν τα πυρηνικά της υλικά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters, AFP

    Σχετική είδηση: Θετικά βήματα στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια Διαβάστε επίσης: CNN: Obama: 'Real progress' at nuclear summit Είδηση: 35381

    [09] Ανανεώστε το στυλ σαςβ¦ τσάμπα

    Τεταρτη, 14 04 2010 11:16

    Μήπως βαρεθήκατε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας και δεν έχετε χρήματα για να ... ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας; Υπάρχει ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα και να αποκτήσετε νέα, αλλά και καινούργιο στυλ, απλά πηγαίνοντας σ' ένα πάρτι που διοργανώνει, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα "Restyle Team", που δημιουργήθηκε γι' αυτό τον σκοπό από τέσσερα κορίτσια, ηλικίας 22-23 ετών. Πρόκειται για το "Swishing Party", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Β. Γεωργίου 1, περιοχή Ευζώνων).

    Η φιλοσοφία του swishing είναι η ανταλλαγή. Πρόκειται για μία νέα μορφή αγοράς, χωρίς οικονομικό κόστος, η οποία "γεννήθηκε", στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής κρίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Όποιος πηγαίνει στο πάρτι, κουβαλά κάποια ρούχα-αξεσουάρ, που δεν χρειάζεται πια και τα ανταλλάσει μ' αυτά που έχουν φέρει άλλοι, χωρίς να έχει ξοδέψει χρήματα.

    "Η ιδέα μας ήρθε από το εξωτερικό, όπου γίνονται συχνά τέτοιου είδους διοργανώσεις. Μία φίλη, που είχε πάει στην Ολλανδία, είχε πάρει ρούχα από ένα τέτοιο πάρτι. Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις, που έγιναν στην Αθήνα, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς ένα 'swishing party', στη Θεσσαλονίκη" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ιωάννα Μαναβοπούλου, η οποία είναι απόφοιτη του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΑΤΕ-Ι και έχει κάνει σπουδές styling.

    Η ομάδα "Restyle Team" δημιουργήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση του πρώτου "swishing Party" στη Θεσσαλονίκη, από την Ιωάννα Μαναβοπούλου, τη Μαρία Μυλωνά, απόφοιτη φιλολογίας, τη Μυρτώ Τζούμα, φοιτήτρια δημοσίων σχέσεων και τη Μίνα Κότσου, φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    "Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την ιδέα, να εδραιώσουμε το φαινόμενο και να καθιερώσουμε αυτά τα πάρτι. Μ' αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε τον κόσμο από το να πετάει στα σκουπίδια ρούχα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και ταυτόχρονα τού δίνουμε τη δυνατότητα να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα του, με το ελάχιστο κόστος των 2 ευρώ της εισόδου. Το "swishing party" είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και ουσιαστικά είναι μία μορφή ανακύκλωσης. Τα κομμάτια που θα περισσέψουν θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα", αναφέρει η Ιωάννα Μαναβοπούλου.

    Συμμετέχοντας στο "swishing party" πετυχαίνετε να μην πετάξετε πράγματα που βρίσκονται αρκετό καιρό στην ντoυλάπα σας και να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

    Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο "swishing party" θα πρέπει να φέρουν για ανταλλαγή τουλάχιστον ένα ρούχο ή αξεσουάρ. Τα ρούχα και τα αντικείμενα προς ανταλλαγή θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση ... όχι τρύπες, καψίματα, λεκέδες κλπ. Για λόγους υγιεινής, δεν θα γίνονται δεκτά για ανταλλαγή εσώρουχα, κάλτσες και σκουλαρίκια. Μπορεί κάποιος να πάρει ένα ρούχο/αξεσουάρ παραπάνω από αυτά που θα φέρει.

    Η έναρξη του swishing party θα γίνει στις 12 το μεσημέρα. Εκείνη την ώρα, θα συγκεντρωθούν τα ρούχα και τα αξεσουάρ για να τακτοποιηθούν στον χώρο ανταλλαγής και να χωριστούν σε κατηγορίες, ανάλογα με το είδος τους. Στις 12.30 μμ θα ξεκινήσει η ανταλλαγή, κατά την οποία μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα ανάμεσα στα αντικείμενα που θα υπάρχουν. Είδηση: 35388


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 April 2010 - 8:54:28 UTC