Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Υπουργικό το Ασφαλιστικό
  • [02] Κίνα: Ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί από το σεισμό
  • [03] Βρετανία: Μετ εμποδίων οι πτήσεις λόγω ηφαιστειακής στάχτης
  • [04] Ψηφίζεται το Φορολογικό στη Βουλή
  • [05] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [06] Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας
  • [07] Νεκροί από ανταλλαγή πυρών στο Ακαπούλκο
  • [08] Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ « Η μόνη σύμπραξη που κάνει ένα σοβαρό κόμμα στην αυτοδιοίκηση είναι με την ίδια την κοινωνία.»
  • [09] Κιργιστάν: Πυροβολισμοί σε διαδήλωση υπέρ του Μπακίγιεφ

    [01] Στο Υπουργικό το Ασφαλιστικό

    Πεμπτη, 15 04 2010 08:50

    Αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία και νέες ρυθμίσεις για την απασχόληση, όπως οι ευέλικτες μορφές εργασίας, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο το οποίο τίθεται σήμερα επί τάπητος στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι ρυθμίσεις αφορούν ασφαλιστικά δικαιώματα, αμοιβές, σχέσεις εργασίας, ζητήματα αδειών, τις εργολαβίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αποσπασματικά χαρακτηρίζει τα μέτρα η ΝΔ, για εργασιακό Μεσαίωνα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Ασφαλιστικό βρέθηκε την Τετάρτη στο επίκεντρο σύσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο και την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

    Ρυθμίσεις για την προστασία εργαζομένων

    Περισσότερο από μισό εκατομμύριο εργαζομένους που απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές εργασίας αφορά το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να κατατεθεί και ψηφιστεί μέσα στο Μάιο.

    Μία από τις βασικότερες ρυθμίσεις αφορά όσους εργάζονται με μπλοκάκια, για τους οποίους, εάν έχουν τον ίδιο εργοδότη για 6 μήνες, η σχέση εργασίας τεκμαίρεται ότι είναι εξηρτημένη και άρα θα μπορούν να διεκδικήσουν ασφάλιση στο ΙΚΑ και μισθό με βάση τη κλαδική σύμβαση

    Οι διαθεσιμότητες δεν θα υπερβαίνουν τους 3 μήνες το χρόνο και θα αποφασίζονται ύστερα από διαβούλευση.

    Για τους ενοικιαζόμενους, τίθεται χρονικό όριο 12 μηνών ενώ η εκ περιτροπής εργασία περιορίζεται στο 6μηνο.

    Η αμοιβή το Σάββατο στη περίπτωση 5ημερης απασχόλησης προσαυξάνεται κατά 50%, ενώ μόνο με συλλογική συμφωνία θα εφαρμόζεται το ελαστικό ωράριο.

    Όπως τονίζουν στελέχη του υπ. Εργασίας, κατά τη συζήτηση του στη Βουλή ενδέχεται να γίνουν και αναγκαίες προσαρμογές, ενώ οι ρυθμίσεις που αφορούν τις εργολαβίες -και ειδικότερα τις εργαζόμενες στο τομέα καθαριότητας- βρίσκεται ακόμη στο στάδιο διαβούλευσης.

    Τους άξονες του Ασφαλιστικού θα εγκρίνει το άτυπο Yπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί το "πράσινο φως" για τις αλλαγές που θα καθορίζουν το νέο μοντέλο σύνταξης από το 2018, που θα βασίζεται στη καθιέρωση βασικής σε όλα τα ταμεία και της ανταποδοτικής ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

    Χωρίς να αυξηθούν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα συμφέρει κανένα να αποχωρεί, καθώς θα επιβληθούν αντικίνητρα για την πρόωρη έξοδο από την εργασία με μείωση συντάξεων.

    Το νέο σύστημα θα προβλέπει συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης από τα 15 έως τα 40 χρόνια ασφάλισης (0,8%-1,7%).

    Οι αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση θα ισχύσουν από το 2011 με νέο τρόπο υπολογισμού, έτσι ώστε να αρθούν οι αδικίες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 35435

    [02] Κίνα: Ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί από το σεισμό

    Πεμπτη, 15 04 2010 08:49

    Δείτε το video Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων του σεισμού στην επαρχία Τσινγκάϊ της νοτιοδυτικής Κίνας. Τελευταίος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 617 ενώ υπάρχουν φόβοι για ακόμα περισσότερα θύματα, καθώς αγνοείται η τύχη άλλων 313 ατόμων. Την ίδια ώρα, οι τραυματίες ανέρχονται στις 10.000 και η ιατρική τους περίθαλψη, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, σε βασικές ιατρικές προμήθειες, όπως οινόπνευμα, γάζες και αντιφλεγμονώδη. Κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς εξοπλισμό, συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια των κτηρίων τα συνεργεία διάσωσης.

    Αναζητούν ζωντανούς κάτω από αντίξοες συνθήκες

    Στην περιοχή έχουν σπεύσει 5000 στρατιώτες, μεταξύ αυτών και 700 αστυνομικοί.

    Ο Πρόεδρος της χώρας ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιζώντες. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια.

    Το έργο τους ωστόσο, δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες, το μεγάλο υψόμετρο και οι ζημιές στο οδικό δίκτυο που εμποδίζουν την πρόσβαση στην πληγείσα περιοχή, βαριών οχημάτων του στρατού που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες διάσωσης.

    Στην πόλη Ζιεγού, το 85% των κτηρίων έχει καταρρεύσει και οι εικόνες που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας, δείχνουν όλη την περιοχή ισοπεδωμένη.

    Από το φονικό σεισμό κατέρρευσαν και δεκάδες σχολεία, στοιχίζοντας τη ζωή σε 56 μαθητές και πέντε δασκάλους. Δεκάδες παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα στα ερείπια των σχολείων τους και δυστυχώς οι ελπίδες επιβίωσης τους, είναι ελάχιστες.

    Σχετικές ειδήσεις: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από τα 6,9 Ρίχτερ στην Κίνα China quake toll rises to 617: state media Είδηση: 35434

    [03] Βρετανία: Μετ εμποδίων οι πτήσεις λόγω ηφαιστειακής στάχτης

    Πεμπτη, 15 04 2010 10:27

    Δείτε το video

    Προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις στη Βρετανία, προκαλούν τα σύννεφα στάχτης από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκού στην Ισλανδία. Η Υπηρεσία Αερομεταφορών της Βρετανίας, επέβαλε περιορισμούς στον βρετανικό εναέριο χώρο καθώς η ηφαιστειακή στάχτη μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα αεροπλάνα. Στη Σκοτία, όλα τα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά, ενώ αναστάτωση στις πτήσεις διαπιστώνονται στα αεροδρόμια του Χίθροου, Γκάτγουικ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Στανστεντ, Νιουκάσλ και Μπέρμινχαμ. Οι επιβάτες καλούνται πριν ταξιδεύσουν να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

    Επικίνδυνη για τα αεροπλάνα η ηφαιστειακή στάχτη

    Από το αεροδρόμιο του Μπέρμινχαμ ανακοινώθηκε ότι το 90% των πτήσεων έχουν ακυρωθεί.

    Ακυρώσεις πτήσεων πραγματοποιήθηκαν και στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ.

    Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν την Τετάρτη στην Ισλανδία και τη Νορβηγία ενώ αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ ανέφεραν ότι ανάλογα προβλήματα θα δημιουργηθούν και στη Σουηδία, την Φινλανδία, την Δανία και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ρωσίας.

    Η ηφαιστειακή στάχτη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα αεροπλάνα καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις μηχανές τους.

    Το 1982, ηφαιστειακή στάχτη έθεσε εκτός λειτουργίας και τις τέσσερις μηχανές ενός αεροσκάφους της British Airways.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - ΜΠΕ - AFP

    Σχετικές ειδήσεις: UK Airports Closed By Ash Cloud From Volcano Airports closed as volcanic ash drifts toward UK Είδηση: 35438

    [04] Ψηφίζεται το Φορολογικό στη Βουλή

    Πεμπτη, 15 04 2010 09:55

    Σε νέες τροποποιήσεις επί του φορολογικού νομοσχεδίου, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Τετάρτη επί της αρχής, με ψήφους 158 υπέρ και 126 κατά, ενώ, κατά τη συζήτησή του υπήρξε αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πρώτο βήμα για επανεκκίνηση της χώρας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Πρωθυπουργός. "Είναι άδικο και αντιαναπτυξιακό" λέει η αντιπολίτευση.

    Οι τελευταίες τροποποιήσεις

    Με τις αλλαγές, μεταξύ άλλων, καθιερώνεται φόρος υπεραξίας 20% στα κέρδη από πώληση μετοχών εντός τριών μηνών από την αγορά τους και 10%, εφόσον πουληθούν ύστερα από τρείς έως 12 μήνες.

    Ο φόρος 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες θα επιβαρύνει το φυσικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη τους.

    Ακόμη, προβλέπεται επιστροφή ΦΠΑ 5% στους αγρότες-παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών, ενώ καθιερώνεται χωριστή βεβαίωση και είσπραξη φόρου για τα ζευγάρια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετική είδηση: Γ. Παπανδρέου: "Ελάτε να αλλάξουμε εποχή"

    Είδηση: 35437

    [05] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Πεμπτη, 15 04 2010 10:14

    Ένα όπλο και κάποια άλλα αντικείμενα βρέθηκαν σ' ένα αυτοκίνητο, του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ένας εκ των έξι συλληφθέντων, που φέρονται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Το όχημα εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Ν. Φιλαδέλφεια. Επίσης από χθες το βράδυ είναι σε εξέλιξη έρευνα σε μονοκατοικία της οδού Μηδείας 5 στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας το σπίτι είχε χρησιμοποιηθεί παλιά από την οργάνωση ως γιάφκα, ωστόσο τους τελευταίους πέντε μήνες είναι άδειο. Ό,τι αντικείμενο εντοπίζεται μεταφέρεται και εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματικής Υπηρεσίας.

    Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας της οργάνωσης. Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Εξάλλου σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες που φέρονται ότι συμμετείχαν στον «Επαναστατικό Αγώνα». Άλλοι τρεις προφυλακίστηκαν χτες Τετάρτη.

    Τέλος επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση αναμένονται αργότερα σήμερα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Προφυλακιστέοι οι τρεις Είδηση: 35439

    [06] Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας

    Πεμπτη, 15 04 2010 09:32

    Συνεχίζεται μέχρι τη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής η απεργία των ιδιοκτητών ταξί κατά των φορολογικών ρυθμίσεων που τους αφορούν, ενώ οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τα τρόλεϊ και το τραμ πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00, λόγω της γενικής τους συνέλευσης. Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή και το υπουργείο Παιδείας έχουν προκηρύξει αντίστοιχα οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας.

    Επίσης, ακυρώνονται σήμερα όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, λόγω στάσης εργασίας που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Απεργίες και κινητοποιήσεις Είδηση: 35436

    [07] Νεκροί από ανταλλαγή πυρών στο Ακαπούλκο

    Πεμπτη, 15 04 2010 10:52

    Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, ο νεαρός γιος της κι ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή όπου βρίσκονται πολλά πολυτελή ξενοδοχεία στην πόλη-θέρετρο Ακαπούλκο, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η παράκτια περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα από τα μέτωπα στην άγρια αναμέτρηση των μεξικανικών καρτέλ των ναρκωτικών, τα θύματα της οποίας από τα τέλη του 2006 πλησιάζουν τα 23.000. Στην πλειοψηφία τους τα επεισόδια ένοπλης βίας σημειώνονται τη νύχτα και στα προάστια της διάσημης πόλης.

    Εμπλοκή ομοσπονδιακών αστυνομικών και μέλη συμμορίας

    Η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το απόγευμα, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

    Επίσης, σκοτώθηκαν ένας οδηγός ταξί και ένας άλλος οδηγός, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.

    Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών ενεπλάκησαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και μέλη μιας από τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35444

    [08] Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ « Η μόνη σύμπραξη που κάνει ένα σοβαρό κόμμα στην αυτοδιοίκηση είναι με την ίδια την κοινωνία.»

    Πεμπτη, 15 04 2010 11:44

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια .

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη και τον τσακωμό με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Τι τσακωμός ήταν αυτός πάλι;»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: « Αυτό εντάσσεται στις ακτιβιστικές ενέργειες του κ. Καρατζαφέρη για να προκαλεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω του. Μας έχει συνηθίσει σε αυτά από την περίοδο πριν τις εκλογές. Ο πόλεμος των εντυπώσεων και των τηλεοπτικών παραθύρων πιστεύω ότι θα χάνει έδαφος το επόμενο διάστημα και όποιος έχει την ευθύνη και την σοβαρότητα να τοποθετείται πάνω σε προβλήματα, δίνοντας συγκεκριμένες λύσεις, νομίζω ότι αυτός θα βγαίνει κερδισμένος. Όλα τα δημοσιοσχετίστικα, αυτά που αφορούν την επικοινωνία, τις ακτιβιστικές τηλεοπτικές, ή άλλες ενέργειες που σε μια ήρεμη περίοδο μπορεί να προσδώσουν σε κάποιον κύρος, ή δημοτικότητα εξαφανίζονται την περίοδο της κρίσης και αναδεικνύονται αυτοί που πραγματικά μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις και να δώσουν λύσεις.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η πρόταση που σας έκανε ο κ. Καρατζαφέρης για τις δημοτικές εκλογές για συνεργασία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι πρόταση ουσίας και όχι ακτιβιστική ενέργεια.»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: « Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πως θεωρεί την χωροταξική κατανομή της χώρας, από πού θα αντλήσει τα κονδύλια, τα 4 - 4,5 δις. που χρειάζονται.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δηλαδή μπαίνετε τότε σε κουβέντα με τον κ. Καρατζαφέρη;»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: « Τότε η ΝΔ μπορεί να τοποθετηθεί υπεύθυνα όσον αφορά την φιλοσοφία επιλογής των προσώπων, διότι στην αυτοδιοίκηση δεν μιλούμε για κομματικές συμπράξεις. Η μόνη σύμπραξη που κάνει ένα σοβαρό κόμμα στην αυτοδιοίκηση είναι με την ίδια την κοινωνία. Αυτό, το οποίο μπορεί όμως να μας απασχολήσει είναι η σοβαρότητα των προσώπων που θα διαχειριστούν τις τοπικές διοικήσεις.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έτσι και αλλιώς αν καταφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης και εμπλακεί και το ΔΝΤ.»

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: « Αφήστε τα τότε είναι τραγικά τα πράγματα, διότι αντικαθίσταται ουσιαστικά ο κάθε εκλεγμένος πολιτικός στο ρόλο της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών από ένα στυγνό τεχνοκράτη που βλέπει μόνο νούμερα, που δεν αντιλαμβάνεται εύκολα ότι πίσω από τα νούμερα υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές και που δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί πως περνά ο μέσος έλληνας στην περιφέρεια σήμερα.»

    Είδηση: 35446

    [09] Κιργιστάν: Πυροβολισμοί σε διαδήλωση υπέρ του Μπακίγιεφ

    Πεμπτη, 15 04 2010 11:17

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης περίπου 2.000 υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Ος του νότιου Κιργιστάν, την ώρα που εκείνος εκφωνούσε λόγο, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Η αυτοκινητοπομπή του Μπακίγεφ έσπευσε να απομακρυνθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπακίγιεφ είχε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, δίχως να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

    Διαδηλωτές κατά Μπακίγιεφ

    Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ος για να διαδηλώσουν κατά του Μπακίγεφ.

    Σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, οι διαδηλωτές, με πανό που έγραφαν "Δεν θέλουμε αίμα", περίμεναν σε κεντρικό σημείο της πόλης να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Μπακίγεφ.

    Ο Μπακίγεφ εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Μπισκέκ μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές στις 7 Απριλίου και μέχρι σήμερα αρνείται να παραιτηθεί.

    Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα αιματηρά επεισόδια.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Κιργιστάν: Ο αδελφός του έκπτωτου Μπακίγιεφ διέταξε τον πυροβολισμό των διαδηλωτών BBC: Shots fired near Kyrgyzstan ex-leader Kurmanbek Bakiyev Είδηση: 35445


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 April 2010 - 8:55:13 UTC