Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ecofin: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Επαναστατικό Αγώνα
  • [03] Μαζική αποτέφρωση των θυμάτων του σεισμού
  • [04] Νέα ευρήματα στην υπόθεση της τρομοκρατίας

    [01] Ecofin: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση

    Σαββατο, 17 04 2010 15:12

    Στη Μαδρίτη συνεδρίασε το Σάββατο το Ecofin, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Στόχος τους οι διαβουλεύσεις για το δάνειο που ενδέχεται να χρειαστεί η Ελλάδα.

    Σύμφωνα με δήλωση του Όλι Ρεν, το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας δεν συζητήθηκε στο Εcofin, καθώς η χώρα βρίσκεται σε επιτήρηση. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα, αν χρειαστεί η Ελλάδα να ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης.

    Προηγήθηκε την Παρασκευή η άτυπη συζήτηση στο Eurogroup όπου οι υπουργοί Οικονομικών, με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα, κατέληξαν, στη συμφωνία, σύστασης, μόνιμου μηχανισμού στήριξης, κατά των κρίσεων. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημέρωσε τους ομολόγους του, για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις νέες ρυθμίσεις, στη φορολογία και την ασφάλιση. "Η επιστολή του έλληνα υπουργού Οικονομικών προς την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν συνιστά αίτημα βοήθειας", ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, προειδοποίησε λέγοντας ότι "η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και μπορεί να επιδεινωθεί".

    Υψηλά κινήθηκε και χθες το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, κλείνοντας στις 430 μονάδες βάσης.

    Ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης, αφήνει, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Newsweek".

    Η ακριβής δήλωση του πρωθυπουργού ήταν: "Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη απόφαση. Αυτό που λέμε είναι ας ετοιμασθούμε ώστε να είναι έτοιμος, εάν χρειασθεί να πατήσουμε το κουμπί. Το πακέτο βοήθειας δεν αποτελεί πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ότι θα δώσει στην Ελλάδα ένα περιθώριο για να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μας δίνει ένα περιθώριο ελιγμών για να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη. Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το πρόβλημα είναι το κόστος του δανεισμού και για πόσο διάστημα μπορούμε να το αντέξουμε. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ακόμη και τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό".

    "Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία επιτήρησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας την Παρασκευή στη Βουλή στα πλαίσια της "Ώρας του πρωθυπουργού", σε σχετική ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για την ανάμειξη του Ταμείου. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο μηχανισμός δανειακής υποστήριξης, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο, και ενδεχόμενη ενεργοποίησή του, που θα αποφασιστεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, δεν σημαίνει χρεοκοπία.

    Κριτική από Α. Σαμαρά

    Μιλώντας σήμερα στο Ναύπλιο στο προσυνέδριο της ΝΔ για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: "Κρίση ελλείμματος υπήρχε επί Νέας Δημοκρατίας. Όμως κρίση δανεισμού δημιουργήθηκε επί ΠΑΣΟΚ. Το 2009 οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δανείστηκαν με μέσο επιτόκιο 4,2%. Και μέσα στο 2010, μέχρι στιγμής οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δανείζονται κοντά στο 6%. Υψηλά spreads δεν υπήρξαν επί Νέας Δημοκρατίας. Επί ΠΑΣΟΚ τα spreads σκαρφαλώνουν συνεχώς, μήνες τώρα, κι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα! Πιέσεις από κερδοσκόπους δεν υπέστη η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας".

    Επίσης ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε το έλλειμμα και το έφτασε από το 8,5% περίπου στο 12,7%.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι: "Οι διεθνείς αγορές δεν πανικοβλήθηκαν στην αρχή. Η κατάσταση θεωρούνταν ακόμα "αντιμετωπίσιμη". Γι' αυτό και τα spreads ήταν μόλις 130 μονάδες στις αρχές Οκτωβρίου, και έφτασαν στις 170 μονάδες μόλις ανακοινώθηκε το διψήφιο έλλειμμα στα μέσα Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε: Πριν τις εκλογές πίστευε ότι "υπάρχουν λεφτά' να μοιράσει σε όλους. Και μετά τις εκλογές διακήρυσσε ότιβ¦ όπου να 'ναι βουλιάζουμε, όπως ο "Τιτανικός". Όμως, έκανε λάθος και την πρώτη και τη δεύτερη φορά! Ούτε λεφτά υπήρχαν, αλλά ούτε κι επιτρέπεται ποτέ να αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει Δεύτερον, πρέπει να πείσουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα και τα σφάλματα του δικού μας παρελθόντος. Γιατί δεν αρκεί να είμαστε καλύτεροι από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και από την πρόσφατη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτον, να πείσουμε ότι έχουμε Σχέδιο για την κρίση. Διότι όπως αποδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κανένα απολύτως Σχέδιο - κι αυτό πια το παραδέχονται και δημοσιογραφικές στήλες φιλικές προς το ΠΑΣΟΚ, χώρια που το ομολογούν και στελέχη του ".

    Πολιτικό ενδιαφέρον παρουσίασε και η παρέμβαση στο προσυνέδριο της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε έξι προτάσεις για την αλλαγή της δομής της οικονομίας, ενώ μιλώντας για το ΔΝΤ σημείωσε πως "κανείς από μόνος του δεν μπορεί να μας σώσει, τη χώρα θα τη σώσουμε εμείς."

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στους βιομηχάνους της Θεσσαλονίκης καταφέρθηκε εναντίον "όσων δαιμονοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Αντιδράσεις

    "Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, δεν πρέπει να φοβηθούν την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΕΕ και ΔΝΤ. Έχουν καθήκον, αλλά και τη δύναμη και πρέπει να πάρουν τώρα θέση στον αγώνα κατά της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η αφετηρία των νέων ελπιδοφόρων αγώνωνΘυσίες για τον αγώνα, για το μέλλον των παιδιών μας, όχι για την πλουτοκρατία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    "Η ομολογία ότι δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, χωρίς συνδρομή του Ταμείου, σημαίνει ότι έχουμε πτωχεύσει", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι: "Κανένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν φανταζόταν, όταν ψήφιζε την σημερινή κυβέρνηση, ότι θα τον οδηγούσε στην καταστροφική επιλογή του ΔΝΤ, ότι θα του ζητούσε να δουλέψει 50 χρόνια για να πάρει σύνταξη, ότι θα άνοιγε ο δρόμος για μαζικές απολύσεις. Ο κόσμος της εργασίας θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 35552

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Επαναστατικό Αγώνα

    Σαββατο, 17 04 2010 14:09

    Τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, περιμένουν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να αξιοποιηθούν στη συνέχιση των ερευνών, κυρίως για άτομα που εκτιμάται ότι σχετίζονταν με την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, με στόχο την ανακάλυψη της γιάφκας με τον οπλισμό της οργάνωσης.

    Χθες Παρασκευή κρίθηκαν προφυλακιστέοι με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος.

    Ο Σταθόπουλος απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση στην πολιτική του δράση, προβάλλοντας ως άλλοθι ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν ακινητοποιημένος λόγω σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ενώ ο Κορτέσης έδωσε τυπική απολογία, μετά την απόρριψη αιτήματός του να προσδιοριστεί με σαφήνεια η κατηγορία σε βάρος του.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις:Νέες προφυλακίσεις για τον "Επαναστατικό Αγώνα" Είδηση: 35551

    [03] Μαζική αποτέφρωση των θυμάτων του σεισμού

    Σαββατο, 17 04 2010 12:27

    Περισσότεροι από 1.140 είναι οι νεκροί και 417 οι αγνοούμενοι από τον σεισμό στο δυτικό Θιβέτ. Η έκταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός, οδήγησε στην αποτέφρωση των σωμάτων εκατοντάδων θυμάτων, αφού πρώτα βουδιστές μοναχοί έκαναν τις απαραίτητες τελετουργικές εργασίες.

    Η επιλογή της αποτέφρωσης έγινε υπό το φόβο της εξάπλωσης ασθενειών, διότι η παραδοσιακή διαδικασία, είναι οι σωροί των νεκρών να κόβονται σε μικρά κομμάτια και να αφήνονται βορά στα αρπακτικά πτηνά. Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών εκτιμήθηκε ότι δεν άφηνε περιθώρια για τις προαναφερόμενες επιλογές, καθώς δεν υπάρχουν πολλά αρπακτικά πτηνά και σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις, τα σώματα θα αλλοιώνονταν και οι ψυχές τους δεν θα αναπαύονταν εν ειρήνη.

    Η τροφοδοσία των πληγέντων με τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και σκηνές, συνεχίζεται, ενώ ιατρικά συνεργεία συνδράμουν τους έχοντες ανάγκη. Οι έρευνες για ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

    Πηγές: ΝΕΤ Είδηση: 35547

    [04] Νέα ευρήματα στην υπόθεση της τρομοκρατίας

    Σαββατο, 17 04 2010 19:26

    Σημαντικές εξελίξεις με νέα ευρήματα στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Φιάλες υγραερίου με εκρηκτική ύλη ANFO, και μοτοσικλέτες με πλαστές πινακίδες εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στον Καρέα, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Η εκρηκτική ύλη σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποιήθηκε στη μεγάλη έκρηξη έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι αρχές ταυτόχρονα αναμένουν την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να λάβουν γενετικό υλικό από τους συλληφθέντες, καθώς οι ίδιοι αρνήθηκαν να δώσουν.

    Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την οδό Αντωνιάδου στον Καρέα και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ερευνά σε πολυκατοικία ένα διαμέρισμα και ένα γκαράζ, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

    Στο γκαράζ οι αστυνομικοί εντόπισαν τρείς μηχανές, εκρηκτικά και τρείς φιάλες με εκρηκτική ύλη ANFO. Την αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη ΑNFO είχαν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες στα κεντρικά γραφεία της CITIBANK, στη Κηφισιά όπου είχαν παγιδεύσει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

    Τότε στις 18 Φεβρουαρίου του 2009 το αυτοκίνητο βόμβα δεν είχε εκραγεί από λάθος συνδεσμολογία. Την ίδια αυτοσχέδια βόμβα χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λ. Αθηνών. Από την έκρηξη του παγιδευμένου με ANFO κλεμμένου αυτοκίνητου είχαν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στο κτίριο.

    Οι έξι συλληφθέντες σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές αρνήθηκαν να περάσουν από τα εργαστήρια της αστυνομίας για λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής θα δώσει εντολή να υποβληθούν σε εξέταση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

    Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν θα μπορέσει να ταυτοποιήσει τα ευρήματα DNA από τρομοκρατικές επιθέσεις με τα άτομα που συνελήφθησαν.

    Περίπου 100 κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη, Κωνσταντίνου Γουρνά, Χριστόφορου Κορτέση και στο σπίτι του νεκρού βιολόγου στους Αμπελόκηπους, δεν έχουν μπεί στη διαδικασία να ταυτοποιηθούν ακόμη με σπίτια που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα ο Επαναστατικός Αγώνας. Τα κλειδιά μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Για τις 120.000 ευρώ που βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Κωνσταντίνου Γουρνά, το επιτελείο της αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιο ότι προέρχονται από ληστρικές επιδρομές σε τράπεζες και ταχυδρομεία, στα Μεσόγεια, σε περιοχές γύρω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το κέντρο της Αθήνας.

    Σε συνεργασία με το τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής και τα πιστωτικά ιδρύματα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προσπαθεί να εξιχνιάσει ένοπλες ληστείες που είχαν άρωμα τρομοκρατίας.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον "Επαναστατικό Αγώνα" Είδηση: 35553


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 April 2010 - 16:53:38 UTC