Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολωνία: Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο
  • [02] Ημέρα του στρατού στο Ιράν
  • [03] Πρώτοι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε δημοσκόπηση της Mail on Sunday
  • [04] Εκλογές νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση
  • [05] Κι άλλες απώλειες αρκετών δισ. β¬ για την Ελλάδα!
  • [06] Ημιυπαίθριοι: Στην τελική ευθεία
  • [07] Οι Πολωνοί αποχαιρετούν τον Πρόεδρό τους

    [01] Πολωνία: Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο

    Κυριακη, 18 04 2010 18:40

    Δεκάδες χιλιάδες Πολωνών, πήραν μέρος στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στην Κρακοβία, συνοδεύοντας στην τελευταία του κατοικία, τον πρόεδρο της χώρας Λεχ Κατσίνσκι και τη σύζυγό του Μαρία, που μαζί με άλλους 94 ανθρώπους βρήκαν τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία.

    Παρόντες στην κηδεία και η κόρη του προεδρικού ζεύγους Μάρτα, με το δίδυμο αδελφό του προέδρου, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ο οποίος είναι επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης. Εκατοντάδες άνθρωποι ακολούθησαν την πομπή κουνώντας πολωνικές σημαίες και ραίνοντάς τη με λουλούδια.

    Ταυτόχρονα αρκετοί παρακολουθούσαν τη νεκρώσιμο ακολουθία από γιγαντοοθόνες, ενώ τα δύο σφραγισμένα φέρετρα, το ένα δίπλα στο άλλο, κοντά στην Αγία Τράπεζα, ήταν τυλιγμένα με την πολωνική σημαία.

    Αρκετοί ξένοι ηγέτες δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν, λόγω των προβλημάτων στις πτήσεις, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

    Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και οι ομόλογοί του της Ουκρανίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Γεωργίας, ο εκτελών χρέη προέδρου της Πολωνίας Μπρονισλάβ Κομορόφσκι, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τασκ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Τζέρζι Μπούζεκ. Ο χώρος της ταφής είναι οι στις κρύπτες του Καθεδρικού Ναού Βάβελ της Κρακοβίας, όπου αναπαύονται βασιλείς, στρατηγοί και ποιητές της Πολωνίας.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 35569

    [02] Ημέρα του στρατού στο Ιράν

    Κυριακη, 18 04 2010 18:24

    Στρατιωτική παρέλαση με αφορμή την "ημέρα του στρατού", πραγματοποιήθηκε στο Ιράν, παρουσία του προέδρου της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Τμήματα στρατού, αλλά και μαχητικά αεροπλάνα, πήραν μέρος στην παρέλαση, όπου και υπήρξε επίδειξη οπλικών συστημάτων, μεταξύ αυτών και των πυραύλων "Σαχάμπ 3", βεληνεκούς τουλάχιστον 2000 χλμ που μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

    Όλα αυτά τη στιγμή που στο διπλωματικό επίπεδο, είναι ορατός ένας νέος κύκλος κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

    Στις δηλώσεις του ο Μ. Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι: "Σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι τόσο ισχυρές, που κανένας εχθρός δε θα τολμήσει να σκεφτεί να παραβιάσει την επικράτειά μας. Αν πιστεύουν κάποιες δυνάμεις ότι είναι αρκετά δυνατές, ας ασχοληθούν με τι δικές τους χώρες και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους πρώτα. Πρέπει να αφήσουν την περιοχή, δεν είναι παράκληση, είναι διαταγή από τα έθνη της περιοχής".

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 35568

    [03] Πρώτοι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε δημοσκόπηση της Mail on Sunday

    Κυριακη, 18 04 2010 10:45

    Δημοσκόπηση δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στη Βρετανία στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ως αποτέλεσμα της επίδοσης που κατέγραψε ο ηγέτης τους κατά τη διάρκεια της πρώτης στην ιστορία της Βρετανίας τηλεοπτικής μονομαχίας των ηγετών των τριών μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων. Η δημοσκόπηση του BPIX για την εφημερίδα Mail on Sunday δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες το 32% της πρόθεσης ψήφου, άνοδος 12 ποσοσοστιαίων μονάδων σε μία εβδομάδα, έναντι 31% για τους Συντηρητικούς (-7%) και 28% για τους Εργατικούς (-3%).

    Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν τις πιθανότητες για την ανάδειξη κοινοβουλίου όπου κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία για αυτοδύναμη κυβέρνηση (hung parliament) και για την ανάγκη συγκρότησης κυβερνητικού συνασπισμού.

    Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά μπορεί να ανατραπούν επί του πεδίου εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του βρετανικού πλειοψηφικού συστήματος.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του BBC , ακόμη και με τα νέα αυτά ποσοστά, το Εργατικό Κόμμα θα ελάμβανε 276 έδρες, υπολειπόμενο 50 εδρών της απόλυτης πλειοψηφίας, το Συντηρητικό Κόμμα 225 έδρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 119 έδρες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35558

    [04] Εκλογές νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση

    Κυριακη, 18 04 2010 11:48

    Σήμερα πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της νεολαίας της ΝΔ, για πρώτη φορά από τη βάση. Υποψήφιοι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι οι Αν. Παπαμιμίκος και Κ. Χατζής. Ο τρίτος υποψήφιος, Β. Αξιώτης αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Επισήμως, η Ρηγίλλης δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο, ενώ και οι δύο υποψήφιοι έχουν προσφέρει προεκλογική υποστήριξη στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά. Το στοίχημα είναι να αποβεί επιτυχής η πρώτη απόπειρα εκλογής του νέου προέδρου της νεολαίας από τη βάση. Είναι η πρώτη φορά, μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, που και η ηγεσία της νεολαίας θα αναδειχθεί από τη βάση. Ο έως σήμερα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου, δεν έχει εκφραστεί υπέρ κάποιου υποψηφίου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 40.000 νεολαίοι, σε 200 κάλπες σε όλη τη χώρα. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν ηλεκτρονικά και θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης.

    Την επιτροπή συγκέντρωσης ψήφων απαρτίζουν ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Μ. Δασκαλάκης, το μέλος της επιτροπής του συνεδρίου, Δ. Σταμενίτης, και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Δ. Σταμάτης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35563

    [05] Κι άλλες απώλειες αρκετών δισ. β¬ για την Ελλάδα!

    Κυριακη, 18 04 2010 13:51

    Ευρετήριο Άρθρου

    Κι άλλες απώλειες αρκετών δισ. β¬ για την Ελλάδα!

    Ομιλίες

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2

    H εθνική οικονομία χάνει αρκετά δισ. β¬, από την μη εκμετάλλευση της γενικής αεροπορίας στην χώρα μας, που είναι υπερ-πολύτιμα -ειδικά σε αυτήν την πολύ κρίσιμη στιγμή- για την Ελλάδα, ήταν το κύριο συμπέρασμα από το 5ο επιστημονικό συνέδριο "Αερομεταφορές-Παρόν & μέλλον", με δύο θεματικές ενότητες: "Ίδρυση αεροπορικού επιμελητηρίου" &"Αξιοποίηση γενικής αεροπορίας, για οικονομική & τουριστική ανάπτυξη", που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΥ. Η αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης στην χώρα μας γενικής αεροπορίας, προκειμένου να επέλθει οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, ιδιαιτέρως στις περιοχές όπου βρίσκονται τα κατά τόπους-περιφερειακά κυρίως- αεροδρόμια. Επίσης, κοινό συμπέρασμα όλων των ομιλητών- ήταν και το ότι είναι πλέον επιτακτική και αδήριτη η ανάγκη της -όσο το συντομότερο δυνατόν- ίδρυσης αεροπορικού επιμελητηρίου!

    Το συνέδριο έληξε με την δέσμευση των συμμετεχόντων, ότι το απόσταγμα του συνεδρίου θα προωθηθεί στους εντός κι εκτός Ελλάδος αρμοδίους φορείς, προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση αεροπορικού επιμελητηρίου και η αξιοποίηση της γενικής αεροπορίας, για οικονομική & τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Το εν λόγω συνέδριο διοργανώθηκε από την "iForce Επικοινωνίες Α.Ε.", με την συνεργασία της Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. [που εκπροσωπεί όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ιπταμένων σε όλους τους επιμέρους δημόσιους τομείς (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.λπ.)], την υποστήριξη της CIEL AIRLINES & της DIDAVIA, καθώς και με την ευγενική χορηγία του "Δ.Α.Α. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ".

    Οι εισηγητών του σεμιναρίου Κατά σειρά, στο συνέδριο έλαβαν τον λόγο οι εξής εισηγητές: 1.Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια επικοινωνίας & marketing του "Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος", 2.ΙωάννηςΣυριόπουλος, Αστυνόμος, πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Ιπταμένων Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσίων Υπηρεσιών [Π.Ε.ΙΠ.Σ.Α.Δ.Υ.], 3.ΓιώργοςΒερνίκος, πρόεδρος της "Vernicos Yachts & Holdings", αντιπρόεδρος του "Ελληνικού Νηογνώμονα", ως αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, 4.Γεώργιος Νικόλαος Χειμάρας, Τεχνικός Σύμβουλος, 5.Hλίας Λάππας, Αεροναυπηγός Π.Α., διδάσκων στο "Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας", 6. Cpt Σταύρος Αναστασιάδης, Ταξίαρχος [ε.α.] Π.Α., Training manager της ArGo Airways, 7.Παναγιώτης Neufelt, Aviation Specialist, πρόεδρος Ciel Airlines S.A. & 8.Καθηγ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, πρόεδρος "Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής". Αναλυτική παρέμβαση έκανε ο Cpt Νικόλαος Δασκαλάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της "DSK Group of companies".

    Τις εργασίες του συνεδρίου, παρακολούθησαν πολλά στελέχη μεταφορικών και μη επιχειρήσεων, καθηγητές και εκπρόσωποι αρμόδιων Αρχών και φορέων του κλάδου, πολλοί τελειόφοιτοι της "Σχολής Ικάρων", καθώς και φοιτητές του τμήματος "Τεχνολογίας αεροσκαφών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας". Τον συντονισμό του συνεδρίου έκανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μοζ ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι "τέτοιες προσπάθειες είναι σημαντικές για την ζύμωση ιδεών και την ανάδειξη θέσεων και προτάσεων, που πραγματικά μπορούν να συντείνουν ουσιαστικά στην προώθηση των αεροπορικών ζητημάτων".

    Το συνέδριο έληξε με την δέσμευση των συμμετεχόντων, ότι το "απόσταγμα" του συνεδρίου θα προωθηθεί στους -εντός κι εκτός Ελλάδος- αρμοδίους φορείς, προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση αεροπορικού επιμελητηρίου και η αξιοποίηση της γενικής αεροπορίας, για οικονομική & τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας.

    Ομιλίες

    Είδηση: 35565

    [06] Ημιυπαίθριοι: Στην τελική ευθεία

    Κυριακη, 18 04 2010 16:45

    Στην τελική ευθεία για την ψήφισή του μπαίνει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων και των άλλων βοηθητικών χώρων, που έχουν αλλάξει χρήση. Σε αλλαγές προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, που θα οδηγήσουν και στην τελική μορφή του νομοσχεδίου.

    Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι ο προσδιορισμός των προστίμων, θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι τις τιμές ζώνης, ενώ θα εξαιρεθούν από τη ρύθμιση, τα διατηρητέα κτήρια. Τη Δευτέρα, η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη θα προτείνει στην Επιτροπή της Βουλής ημερομηνία έναρξης του νόμου.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 35566

    [07] Οι Πολωνοί αποχαιρετούν τον Πρόεδρό τους

    Κυριακη, 18 04 2010 11:55

    Ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι και τη σύζυγό του, η οποία τελείται στη Βασιλική της Κρακοβίας, παρόντος, από πλευράς ξένων ηγετών, του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και χιλιάδων ανθρώπων. Ο πρόεδρος της χώρας Λεχ Καζίνσκι, σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο σε αεροπορικό δυστύχημα, μαζί με τη σύζυγό του και άλλους 94 Πολωνούς. Οι σοροί του Καζίνσκι και της συζύγου του μεταφέρθηκαν το πρωί για την κηδεία στην Κρακοβία από τη Βαρσοβία. Πολλοί ξένοι ηγέτες, όμως, δεν θα καταφέρουν να φτάσουν στη χώρα, λόγω των απαγορεύσεων στις πτήσεις που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων δεν θα παραστούν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 35564


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 April 2010 - 16:54:14 UTC