Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος στις κρυφές κάμερες από το ΣτΕ
  • [02] Ψάχνει και άλλα όπλα η ΕΛ.ΑΣ.
  • [03] Το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων που θα κυκλοφορήσει από το 2011 παρουσίασαν οι ΗΠΑ
  • [04] Άνθρωποι αντί για... πιπέρι σε συνταγή φαγητού
  • [05] Εξώδικο για το C4Ι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • [06] Ε.Ε : Απελευθέρωση ταχυδρομικής αγοράς
  • [07] Φάταχ και Χαμάς μαζί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ
  • [08] Πατριωτικό καθήκον να σώσουμε τη χώρα

    [01] Τέλος στις κρυφές κάμερες από το ΣτΕ

    Τεταρτη, 21 04 2010 20:16

    Τέλος στην καταγραφή εικόνων από κρυφή κάμερα, αλλά και στη μετάδοση μέσω τηλεόρασης σχετικών ειδήσεων με εικόνες από κρυφές κάμερες, βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με απόφασή της έκρινε ότι παραβιάζεται το δικαίωμα του σεβασμού στην ιδιωτική ζωή που προστατεύεται από το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.

    Με την απόφαση επικυρώθηκαν αποφάσεις του ΕΣΡ και του υπουργού Τύπου του 2002 με τις οποίες επιβλήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ για εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που αφορούσαν τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 35729

    [02] Ψάχνει και άλλα όπλα η ΕΛ.ΑΣ.

    Τεταρτη, 21 04 2010 23:01

    Βέβαιη είναι πλέον η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ότι ο "Επαναστατικός Αγώνας" διαθέτει και άλλο κρησφύγετο με όπλα, καθώς τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα της Κυψέλης δεν είναι τα ίδια, με τα οποία έγιναν οι βολές στην ερημική περιοχή του Υμηττού, όπως προέκυψε από τους βαλλιστικούς ελέγχους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γίνονται έρευνες σε τουλάχιστον οκτώ περιοχές της Αττικής για να εντοπιστούν σπίτια ή διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η Οργάνωση. Παραλλήλως, επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των ενταλμάτων για τέσσερα πρόσωπα εις βάρος των οποίων ανέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στον "Επαναστατικό Αγώνα".

    Κανένα από τα 2 καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα της Κυψέλης δεν χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμαστικές βολές των μελών του Επαναστατικού Αγώνα στον Υμηττό. Αυτό έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια της Ασφάλειας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών ότι υπάρχει και άλλο κρυσφήγετο των τρομοκρατών με βαρύ οπλισμό.

    "Τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας"

    Με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής δένουν τα στοιχεία για τουλάχιστον τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης. Τα 2 καλάσνικοφ που βρέθηκαν και το ένα MP5 χρησιμοποιήθηκαν στην: -Ένοπλη επίθεση κατά τριών αστυνομικών διμοιρίας των ΜΑΤ πίσω απο το υπουργείο πολιτισμού στα Εξάρχεια, στις 5 Ιανουαρίου του 2009,που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Διαμαντή Ματζούνη. -Στο χτύπημα κατά της κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδί στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 και -στην ένοπλη επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007.

    Από τις πρώτες ενδείξεις, οι ειδικοί της ΕΛΑΣ εικάζουν ότι ο εκτοξευτήρας ρουκετών RPG είναι εκείνος με τον οποίο οι τρομοκράτες χτύπησαν στις 12 Ιανουαρίου του 2007 την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα.

    Στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, όπου ανακαλύφθηκε το οπλοστάσιο, οι αστυνομικοί ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα, αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση των στοιχείων, τόσο για τους συλληφθέντες όσο και για ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες σε τουλάχιστον 8 περιοχές της Αττικής με στόχο να εντοπισθούν τυχόν άλλα κρυσφήγετα του επαναστατικού αγώνα.

    Ενημέρωση για τις έρευνες

    Για όλες τις εξελίξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης ενημέρωσε τον αρμόδιο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια. Στη συνάντηση στο υπουργείο Πορστασίας του Πολίτη ήταν παρών και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Ταυτοποιούνται τα όπλα Είδηση: 35733

    [03] Το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων που θα κυκλοφορήσει από το 2011 παρουσίασαν οι ΗΠΑ

    Τεταρτη, 21 04 2010 20:38

    Το νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2011 και θα έχει ως στόχο την καταπολέμηση της πλαστογράφησής του, παρουσίασαν την Τετάρτη οι ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης του χαρτονομίσματος στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε ότι "αυτό το χαρτονόμισμα ενσωματώνει την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία για να διασφαλίσουμε ότι θα βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τους παραχαράκτες".

    Οι καινοτομίες

    Εκτός από το σχεδιασμό του, η βασικότερη καινοτομία του χαρτονομίσματος είναι η νέα μπλε ταινία ασφαλείας τριών διαστάσεων στο μπροστινό μέρος. Η ταινία ασφαλείας "κόβει" το χαρτονόμισμα από πάνω προς τα κάτω, ενώ έχει εικόνες από καμπάνες και τον αριθμό 100. Στην αριστερή του πλευρά απεικονίζεται ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ενώ στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το υδατογράφημα, καθώς και μία πένα, ένα μελανοδοχείο και η αρχή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

    Σύμφωνα με τους κανόνες για την κυκλοφορία νομισμάτων που έχουν υιοθετηθεί από το 1928, το χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων πρέπει να υπάρχει το ομοίωμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου. Στην πίσω πλευρά πρέπει να εμφανίζεται το κτίριο της Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια, όπου υπεγράφη η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου του 1776.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 35731

    [04] Άνθρωποι αντί για... πιπέρι σε συνταγή φαγητού

    Τεταρτη, 21 04 2010 11:34

    Μία λάθος διατύπωση σε ένα βιβλίο μαγειρικής αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την εκδοτική εταιρεία Penguin Group Australia, αφού χρειάστηκε να το ξανατυπώσει! Το λάθος ήταν στην έκφραση "ρίχνετε αλάτι και φρέσκους μαύρους ανθρώπους (black people)" αντί για "φρέσκο μαύρο πιπέρι (black pepper)".

    Αυτή η μοναδική λάθος λέξη κόστισε στον εκδοτικό οίκο 20.000 δολάρια. Δηλαδή περίπου 3.200 δολάρια το γράμμα, όπως παρατήρησε η εφημερίδα "The Age". Η συνταγή όπου έγινε το λάθος ήταν για ένα πιάτο με ταλιατέλες, σαρδέλες και προσούτο. Είδηση: 35692

    [05] Εξώδικο για το C4Ι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    Τεταρτη, 21 04 2010 20:24

    Εξώδικο στην εταιρία «SAIC» που είχε προμηθεύσει το σύστημα ασφάλειας C4Ι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του2004 έστειλε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του κ. Βούγια, το υπουργείο δεν παραλαμβάνει το σύστημα ασφαλείας, προχωρά σε παρακράτηση των εγγυητικών επιστολών και εκφράζει την πρόθεσή του να καταγγείλει τη σύμβαση αν η εταιρία δεν παραδώσει το σύστημα με το κλειδί στο χέρι. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, αν δεν ανταποκριθεί η εταιρία μέσα στην προθεσμία, το Υπουργείο επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

    Προς καταγγελία της σύμβασης

    Συγκεκριμένα, για την "μη έγκριση του πρωτοκόλλου παραλαβής του συστήματος C4I και εξώδικη δήλωση - πρόσκληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην εταιρία Science Applications International Corporation (SAIC)", ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγιας δήλωσε:

    Δεν εγκρίνει την οριστική παραλαβή και τελική αποδοχή του διαλαμβανόμενου στη Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρίας SAIC, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, συστήματος C4I.

    Εκτός από τις ελλείψεις/αποκλίσεις του που καταγράφονται στο Πρωτόκολλο ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμηθειών Συστημάτων C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας, δεν προκύπτει ότι η αντισυμβαλλόμενη εταιρία απέδειξε ότι η Επιτροπή Παραλαβής επιβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι, σύμφωνα με τη σύμβαση και το νόμο, ενιαίο και διαλειτουργικό και ότι παραδόθηκε "με το κλειδί στο χέρι", μετά από γενική δοκιμή του σε πλήρη έκταση εφαρμογής με όλους τους αναγκαίους χρήστες του και ανεξάρτητα από την εκπαίδευση του προσωπικού.

    Αποφασίζει την παρακράτηση εγγυητικών επιστολών προκαταβολής, ποσού 3.106.766,29 ευρώ και καλής εκτέλεσης, ποσού 15.770.610 ευρώ που αφορά στον εξοπλισμό του συστήματος, δηλαδή συνολικού ποσού 18.877.376,29 ευρώ, λόγω πιθανής αστοχίας του συστήματος C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας.

    Η διαπιστωθείσα παράβαση συνιστά υπαίτια αδυναμία εκπλήρωσης της θεμελιώδους συμβατικής υποχρέωσης από την πλευρά της εταιρίας SAIC, παρά τις οχλήσεις και την καταβολή από πλευράς του Υπουργείου του μεγαλύτερου μέρους της προβλεπόμενης αμοιβής.

    Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με όρο της σχετικής σύμβασης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει την πρόθεσή του στην εταιρία SAIC να καταγγείλει την σύμβαση, εκτός εάν η εταιρία παραδώσει το εν λόγω σύστημα "με το κλειδί στο χέρι" ή προτείνει θεραπεία αποκατάστασης και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υλοποίησης της εν λόγω θεραπείας, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Είδηση: 35732

    [06] Ε.Ε : Απελευθέρωση ταχυδρομικής αγοράς

    Τεταρτη, 21 04 2010 20:10

    Μετά την πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, βάσει της κοινοτικής οδηγίας, έρχεται και η σειρά της ταχυδρομικής αγοράς. Αυτό τονίστηκε στη διάρκειας ημερίδας που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Στην ομιλία του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης, αφού σημείωσε ότι τα ΕΛΤΑ είναι βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ως ένας οργανισμός που όχι μόνο φτάνει παντού, σε όλη την Ελλάδα και μπαίνει σε κάθε σπίτι και ο ταχυδρόμος αποτελεί γνώριμη και φιλική μορφή για τον καθένα μας, τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ταχυδρομικής αγοράς, ώστε να καταστεί ευέλικτη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, από το 2013.

    Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να ενισχυθούν τα ΕΛΤΑ με κάθε τρόπο προκειμένου να επανέλθουν στην περίοδο της κερδοφορίας τους και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική συνεργασία των ΕΛΤΑ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ικανά να αναπτύξουν και να προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών στο νέο περιβάλλον της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς.

    Στο νέο αυτό τοπίο, ο ρόλος της ΕΕΤΤ ως ρυθμιστή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς είναι κρίσιμος και ουσιαστικός, επισήμανε ο κ. Σηφουνάκης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας, η εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα σε ότι αφορά την Ταχυδρομική αγορά, είναι η εξής: Υπάρχει ένας Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας που είναι τα ΕΛΤΑ, ενώ υπάρχουν και πέντε επιχειρήσεις με ειδική άδεια. Επίσης υπάρχουν 461 επιχειρήσεις στον τομέα των ταχυμεταφορών, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009.

    Το 2009 τα ΕΛΤΑ διακίνησαν το 92% των συνολικών αντικειμένων, ενώ το υπόλοιπο 8% διακινήθηκε από ιδιωτικές ταχυδρομικές επιχειρήσεις. Σε ότι αφορά όμως τα έσοδα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν το 59% των συνολικών εσόδων και το υπόλοιπο 41% να το μοιράζονται κυρίως οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών. Η διακύμανση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι στον τομέα των ταχυμεταφορών παρέχονται υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, λόγω του χαρακτήρα της επείγουσας διαβίβασης των αντικειμένων.

    Το 2009 εκτιμάται ότι διακινήθηκαν στην Ελλάδα 702 εκατομμύρια ταχυδρομικά αντικείμενα, παρουσιάζοντας μείωση 9,6% και απέφεραν έσοδα της τάξης των 730 εκατομμυρίων ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε σχέση με το 2008.

    AΠΕ Είδηση: 35728

    [07] Φάταχ και Χαμάς μαζί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ

    Τεταρτη, 21 04 2010 19:10

    Ελπίδες στον λαό της Παλαιστίνης για συσπείρωση αφήνει η απόφαση της ηγεσίας των αντίθετων κινημάτων της Φάταχ και της Χαμάς για την από κοινού συμμετοχή τους σε διαδήλωση που οργανώθηκε από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είναι η πρώτη από το 2007, οπότε επήλθε και η οριστική ρήξη τους.

    Όπως αναφέρεται, πολλές εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας καθώς και εκπρόσωποι όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ισλαμιστικής Χαμάς και της Φάταχ μετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε κοντά στο πέρασμα Ερέζ που συνδέει τη Γάζα με το Ισραήλ.

    Οι διαδηλωτές κατάγγειλαν τις δύο νέες ισραηλινές στρατιωτικές διατάξεις που επιτρέπουν την μαζική απομάκρυνση των Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.

    "Χέρι με χέρι κατά της σιωνιστικής απόφασης, να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης", μπορούσε να διαβάσει κανείς στα πανό των διαδηλωτών.

    Μιλώντας εξ ονόματος των παλαιστινιακών οργανώσεων ο Χισάμ Αμπντελραζέκ, εκπρόσωπος της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς υπογράμμισε ότι " όλοι οι Παλαιστίνιοι αρνούνται κατηγορηματικά τα αυθαίρετα μέτρα των Ισραηλινών κατά ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού".

    Σύμφωνα με ισραηλινά μμε και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα νέα ισραηλινά μέτρα που στοχεύουν στο να αποτραπεί η παράνομη είσοδος Παλαιστίνιων, θα οδηγήσουν στην απέλαση ή τις συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 35727

    [08] Πατριωτικό καθήκον να σώσουμε τη χώρα

    Τεταρτη, 21 04 2010 23:32

    Αποφασισμένος να εφαρμόσει πολιτικές διάσωσης της χώρας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. "Πατριωτικό καθήκον είναι να σώσουμε τη χώρα και αυτό κάνουμε" είπε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το ιστορικό μας χρέος είναι να πάρουμε κάθε απόφαση, που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες, κάθε απόφαση που δίνει λύσεις σε προβλήματα που για δεκαετίες προτιμούσαμε να μην αγγίζουμε, κάθε απόφαση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον" ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες για την βοήθεια που προσέφεραν στους ταξιδιώτες που έμειναν αναγκαστικά στην Ελλάδα λόγω ακύρωσης των πτήσεών τους, είπε ότι "οι έλληνες επιχειρηματίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με υποδειγματική ανθρωπιά, αλλά και επαγγελματική συνείδηση" και επισήμανε ότι "το αναφέρω και για να απαντήσω στα τόσα πικρόχολα σχόλια για τον χαρακτήρα του Έλληνα, όπως και το τι εννοούμε όταν μιλάμε για αλλαγές σε νοοτροπίες και αντιλήψεις".

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι πλέον γνωστή σε όλους, όπως γνωστές είναι και οι αιτίες -λάθη δεκαετιών, παραλείψεις και επανάπαυση -, όπως είπε, που μας οδήγησαν εδώ και πρόσθεσε ότι την τελευταία πενταετία τα όντως δομικά προβλήματα της χώρας, όχι απλώς δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά διογκώθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να βρεθεί απολύτως απροετοίμαστη στο χείλος του γκρεμού.

    "Αυτή ήταν η κατάσταση με την οποία βρέθηκα αντιμέτωπος, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη, στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Αυτό το γνωρίζει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν με την ψήφο τους δεν είχαν αλλάξει πορεία στη χώρα πέρσι τον Οκτώβριο. Η καταστροφή θα ήταν ήδη εδώ. Η χρεοκοπία θα ήταν ήδη εδώ. Η αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα ήταν ήδη πραγματικότητα. Αυτό το αποτρέψαμε οριστικά" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση βάζει τάξη στα δημόσια οικονομικά, αλλάζει τον τρόπο διακυβέρνησης, προχωρά σε ανατροπές παντού και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όντας παρούσα σε όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να λυθεί το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς προς τούτο χρειάζεται χρόνος και χρήμα.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι χωρίς την μεγάλη προσπάθεια όλων, σήμερα δεν θα υπήρχε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός και πρόσθεσε ότι:

    "Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό που επιδεικνύεται από πολλούς: Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της Ν.Δ."

    "Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία από τις εγκληματικές πολιτικές του χθες. Εξαφανίστηκαν πολλές επιλογές μας, τα περιθώρια ελιγμών που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση" είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι "μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος της, η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο παρά μόνο τη δήλωση χρεοκοπίας και προσφυγή αποκλειστικά στο Δ.Ν.Τ."

    "Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει από μόνος του πάνω από 30 δισ. ευρώ για φέτος - αν και όταν χρειαστεί. Ο μηχανισμός είναι δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, όπως παραδείγματος χάρη, να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών, αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις" είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "κανένας μηχανισμός και κανένα ΔΝΤ δεν μας φταίει για όσα ζούμε και για όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε".

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι επιτυχία για την χώρα μας και την Ευρώπη η συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης στον οποίο μειοψηφικά συμμετέχει και το ΔΝΤ και τόνισε ότι "σήμερα, δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για να αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση σπέρνοντας για μια ακόμη φορά το φόβο και τον πανικό".

    "Αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα έκτακτη ανάγκη να μπούμε όλοι επί τω έργω, δηλαδή αν κάτι πρέπει να μας απασχολεί σήμερα αυτό είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας, ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, το δημόσιο, για να ορθοποδήσει και να γυρίσει οριστικά σελίδα και αυτός είναι ο αντικειμενικός μας στόχος" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει με την δουλειά όλων μας να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα δεσμά της επιτήρησης, της δεύτερης από το 2004 και ταυτόχρονα της αυστηρότερης που προβλέπει η ΕΕ και πρόσθεσε ότι "εκεί έχουμε το βλέμμα μας και όποιος προσπαθεί να φορτώσει τα δεινά μας σε οτιδήποτε άλλο παρά στη σαθρή οικονομική, κοινωνική και πολιτική πλατφόρμα πάνω στην οποία βάδισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 35734


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 April 2010 - 20:54:18 UTC