Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψήφιση νομοσχεδίου για διαχείριση συσκευασιών
  • [02] Αεροπορική πρόκληση από τουρκικά μαχητικά
  • [03] Απεργία στο φάρμακο
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Η ναυτιλία δύναμη του Ελληνισμού

    [01] Υπερψήφιση νομοσχεδίου για διαχείριση συσκευασιών

    Τριτη, 08 06 2010 22:50

    Ψηφίστηκε από την Βουλή και στα άρθρα κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την τροποποίηση της νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων και τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.) και άλλες διατάξεις. Επί της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε υπέρ και η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 37432

    [02] Αεροπορική πρόκληση από τουρκικά μαχητικά

    Τριτη, 08 06 2010 20:20

    Πτήση σε ύψος μόλις 150 μέτρων πάνω από τη φρεγάτα "Σαλαμίς" λίγο πριν από τις 4.30 το απόγευμα όταν η φρεγάτα βρισκόταν 24 μίλια νότια των Μεστών της Χίου, πραγματοποίησαν δύο πολεμικά τουρκικά αεροσκάφη τύπου Φάντομ.

    Η ελληνική φρεγάτα συμμετείχε σε άσκηση με την επωνυμία "Καταιγίδα", που ξεκίνησε από χτες Δευτέρα. Από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας, κοινοποίησε τα απαραίτητα στοιχεία στο Υπουργείο Εξωτερικών για προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37428

    [03] Απεργία στο φάρμακο

    Τριτη, 08 06 2010 19:56

    Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον τομέα του φαρμάκου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 2μμ, προχωράει στις 16 Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων - κλάδων. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΙΕ τονίζει ότι:

    "Με το γνωστό τρικ των "οικειοθελών αποχωρήσεων" πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, προχωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δραστική μείωση προσωπικού. Παράλληλα εκβιάζουν με απόσυρση ειδικών φαρμάκων από την αγορά. Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον χώρο του Φαρμάκου και μάλιστα σε μία περίοδο ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μένουν χωρίς δουλειά. Η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ διεκδικεί την προστασία των εργαζομένων από την πρωτοφανή αντεργατική πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με 24ωρη. Καλούμε τις εταιρείες να σταματήσουν τις απολύσεις και τις "οικειοθελείς αποχωρήσεις" και να συνεχίσουν τον ομαλό εφοδιασμό τής αγοράς με φάρμακα".

    Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

    Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων - κλάδων.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Οι φαρμακευτικές εταιρίες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την μείωση των τιμών των φαρμάκων, προχωρούν σε απολύσεις και σε δραματική μείωση προσωπικού. Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την προκλητική αντεργατική συμπεριφορά των φαρμακοβιομηχάνων που επί σειρά ετών πραγματοποιούν ιστορικά ρεκόρ κερδών ενώ με τη πρώτη απόπειρα μείωσης τιμών και εξορθολογισμoύ του νοσηρού συστήματος φαρμακευτικών προϊόντων, προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων!

    Ο προκλητικός κοινωνικός εκβιασμός των φαρμακοβιομηχάνων δεν είναι ανεκτός και δεν θα περάσει! Η ΓΣΕΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΠΟΙΕ - ΦΣΕΚ και υποστηρίζει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις 16 Ιουνίου 2010. Καλούμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να ανακαλέσουν άμεσα τις αυθαίρετες απολύσεις και να σταματήσουν να προκαλούν και να εκβιάζουν την κοινωνία με τέτοιες συμπεριφορές".

    Δηλώσεις Λ.Κατσέλη

    Σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι: ''Δύο δισ ευρώ έχουν πέσει στην αγορά. Δηλαδή έχουμε το ΕΣΠΑ, του οποίου η ''υλοποιείται το πρόγραμμα από τα τρία υπουργεία ακριβώς έτσι όπως το είχαμε προγραμματίσει. Γι' αυτό περάσαμε άλλωστε και την αγορανομική διάταξη, για μείωση κατά 21% μεσοσταθμικά των τιμών των φαρμάκων. Το Σεπτέμβριο, με την εφαρμογή της λίστας και της υλοποίησης του Παρατηρητηρίου, της ανατιμολόγησης όλων των φαρμάκων, θα υπάρχουν περαιτέρω περικοπές. Μαζί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η λίστα και οι καινούργιες τιμές των φαρμάκων θα επιφέρουν μείωση της δαπάνης μεγαλύτερη από το 1,2 δισ. ευρώ". Είδηση: 37427

    [04] Γ. Παπανδρέου: Η ναυτιλία δύναμη του Ελληνισμού

    Τριτη, 08 06 2010 20:51

    Τη ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2010", που διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού, επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το απόγευμα της Δευτέρας.

    Στήριξη ναυτιλιακού κλάδου

    Στις δηλώσεις που έκανε, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι:

    ...Ανοίγουμε νέους δρόμους, όπως και με την κατάργηση του καμποτάζ, για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις, για νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Και νομίζω ότι αυτό είναι και ένα παράδειγμα της δυνατότητας, μια ακόμα απόδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει ο Έλληνας, η Ελληνίδα...

    "Η ναυτιλία αποτελεί δύναμη για τον Ελληνισμό, δύναμη ανάπτυξης, δύναμη για τη φωνή μας σε διεθνές επίπεδο, όπως δείχνει και η έκθεση "Ποσειδώνια".

    Η Κυβέρνηση στηρίζει το ναυτιλιακό κλάδο με κάθε τρόπο. Ανοίγουμε νέους δρόμους, όπως και με την κατάργηση του καμποτάζ, για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις, για νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Και νομίζω ότι αυτό είναι και ένα παράδειγμα της δυνατότητας, μια ακόμα απόδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει ο Έλληνας, η Ελληνίδα.

    Γι' αυτό, θα ήθελα και με αυτήν την ευκαιρία, να διαψεύσω όλα τα σενάρια, τα κακόπιστα σενάρια, τα οποία κυκλοφορούν γύρω από την ελληνική οικονομία. Είμαστε σε δρόμο σίγουρο. Πετυχαίνουμε με σταθερό τρόπο τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και αυτό, μάλιστα, με τον κόπο και τις θυσίες του ίδιου του Ελληνικού λαού ".

    Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως:

    "Έχουμε για πρώτη φορά στη χώρα μια κυβέρνηση που με τόσο αποφασιστικό, σταθερό και σίγουρο βήμα, κάνει τις μεγάλες ανατροπές και αλλαγές που χρειάζονται για την Ελλάδα, για το Έθνος. Γι' αυτό θέλω να τονίσω, και να εγγυηθώ, ότι αν δεν παρασυρθούμε από αυτή την ακατάσχετη φημολογία, και δεν πρέπει να παρασυρθούμε από αυτή την ακατάσχετη φημολογία που διεθνώς υπάρχει, ένα είναι σίγουρο, ότι η Ελλάδα θα βγει πολύ πιο δυνατή μέσα από αυτή την κρίση. Μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, του Δικαίου, της ανάπτυξης, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως, μια βιώσιμη οικονομία. Καλή επιτυχία".

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 37429


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 June 2010 - 20:54:03 UTC