Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ταχείς ρυθμούς οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
  • [02] Ρωσία - ΕΕ: Ζυμώσεις για οικονομική συνεργασία
  • [03] Συνελήφθη Έλληνας παιδεραστής στο αεροδρόμιο του Ντένβερ των ΗΠΑ
  • [04] Α. Σαμαράς: Σε εκλογική ετοιμότητα
  • [05] Δι' απαγχονισμού εκτελέστηκε ο επικεφαλής σουνιτικής οργάνωσης στο Ιράν
  • [06] Δεκάδες νεκροί σε τράπεζα στο Ιράκ
  • [07] Δράμα: Μεγάλη πυρκαγιά, τοξικό νέφος

    [01] Με ταχείς ρυθμούς οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

    Κυριακη, 20 06 2010 19:19

    Με ταχείς ρυθμούς προωθούνται οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, που προκαλούν τις αντιδράσεις των συνδικάτων. Αύριο Δευτέρα, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό περνάει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί στις αρχές Ιουλίου, ενώ την Τρίτη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις.

    «Οι αλλαγές στα εργασιακά αποβλέπουν στην αύξηση της απασχόλησης των νέων κάτω των 25 ετών και στην προστασία από απολύσεις των εργαζομένων πάνω από τα 55» όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προσθέτοντας ότι η θεσμοθέτηση των αλλαγών μέσω προεδρικού διατάγματος προβλέπεται από το μνημόνιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι αμοιβές των νεοπροσλαμβανόμενων θα είναι αυτές που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει πριν υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, να αναμείνει την έκδοση του Πρακτικού Επεξεργασίας του από το ΣτΕ.

    Στο μεταξύ, 24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 29 Ιουνίου και για τις 23 το ΠΑΜΕ. Επίσης, οι καθηγητές απέχουν από την βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων μέχρι την Τρίτη, ενώ οι δικηγόροι έχουν εξαγγείλει αποχή από κάθε διαδικασία από τις 23 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου.

    Σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους.

    Πηγή: ΝΕΤ105,8

    Σχετική είδηση: Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού

    Είδηση: 37862

    [02] Ρωσία - ΕΕ: Ζυμώσεις για οικονομική συνεργασία

    Κυριακη, 20 06 2010 13:56

    Στενότερη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας πρότεινε ο Νικολά Σαρκοζί στο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ενώ η πρόταση αυτή ανακοινώθηκε και στη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας κοινής οικονομικής ζώνης Ευρώπης-Ρωσίας, αλλά η πρόταση επεκτείνεται και σε τομείς συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

    Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, τόνισε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για συζητήσεις μαζί του, στα πλαίσια της "Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας" (ΙΑΕΑ), στη βάση των προσπαθειών της Βραζιλίας και της Τουρκίας και της αντίδρασης που είχαν οι Ρωσία, Γαλλία και ΗΠΑ, (9 Ιουνίου).

    Κατευθύνσεις σε νέες αγορές

    Η ρωσική φυσικού αερίου Gazprom πρέπει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της διεισδύοντας στις ασιατικές αγορές, έπειτα από την πτώση των εξαγωγών της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ιγκορ Σετσίν, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, αρμόδιος για την Ενέργεια και τους Φυσικού Πόρους. Οι πωλήσεις της Gazprom στην Ελλάδα έπεσαν στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008.

    Kριτική Τρισέ στις τράπεζες

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt της Κυριακής. Αναφερόμενος στις τράπεζες τόνισε ότι:

    "Όλες θα είχαν εξαφανιστεί εάν δεν τις είχαμε σώσει, αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η κατάσταση ήταν πολλή δραματική. Η Ευρώπη είναι το επίκεντρο της κρίσης αυτή τη στιγμή. Εύχομαι η γερμανική κοινή γνώμη να είχε αντιδράσει με την ίδια αποστροφή στην παραβίαση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας όπως αντέδρασε στην απόφαση μας να αγοράσουμε κρατικά ομόλογα χωρών υπό κρίση. Οι κυβερνήσεις είναι εξαιρετικά αναξιόπιστες επί μήνες και επί χρόνια".

    Bρετανία: Όχι όπως η Ελλάδα

    "Στο πρόσωπο της Ελλάδας μπορείτε να δείτε το παράδειγμα μίας χώρας που δεν αντιμετώπισε τα προβλήματά της και αυτή την εξέλιξη θέλω να αποφύγω", είπε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν σε συνέντευξή του στο BBC.

    "Είμαι απολύτως ξεκάθαρος - δεν θέλω ούτε να μου υποβληθεί η ερώτηση: "Μπορεί η Βρετανία να καλύψει τις ανάγκες της;". Την Τρίτη θα αποδείξω ότι μπορούμε", είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στην παρουσίαση του έκτακτου προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης που θα παρουσιαστεί την Τρίτη και αναμένεται να είναι ο σκληρότερος των τελευταίων 30 χρόνων με προβλεπόμενες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας και στους μισθούς, φοροελαφρύνσεις για τις νέες επιχειρήσεις και μείωση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα των μισθών για τα έξι εκατομμύρια εργαζόμενους στον βρετανικό δημόσιο τομέα, η μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και η φορολόγηση των τραπεζών.

    Το βρετανικό έλλειμμα ανέρχεται στο 11% του ΑΕΠ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ

    Είδηση: 37851

    [03] Συνελήφθη Έλληνας παιδεραστής στο αεροδρόμιο του Ντένβερ των ΗΠΑ

    Κυριακη, 20 06 2010 18:38

    Ένας 42χρονος άντρας από την Αργυρούπολη μιλούσε ηλεκτρονικά για πέντε ολόκληρους μήνες με μια υποτιθέμενη μητέρα δύο κοριτσιών ηλικίας πέντε και επτά ετών στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ με σκοπό να επισκεφθεί την οικογένεια και να ασελγήσει σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών. Η μεταναστευτική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών όμως, ευτυχώς, του χάλασε τα σχέδια, όπως αναφέρει στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Αμερικής, ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα.

    Ο επίδοξος παιδεραστής με όπλο του το διαδίκτυο προσέγγιζε με το καλό την υποτιθέμενη μητέρα και τα δύο κοριτσάκια. Η επιθυμία του ήταν τόσο ισχυρή που ξεκίνησε από την Αθήνα και μέσω Άμστερνταμ πήγε στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών και από εκεί στο Ντένβερ προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλικά τα ανήλικα κορίτσια. Στο αεροδρόμιο του Ντένβερ όμως αντί να τον περιμένει η μητέρα με τα δύο κορίτσια, τον περίμεναν πράκτορες και αξιωματούχοι της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας και τον συνέλαβαν.

    «Μέσω Ιντερνετ νόμιζε ότι επικοινωνούσε με κάποια γυναίκα μητέρα δύο μικρών παιδιών και εξέφρασε την επιθυμία να έχει σεξουαλική συνεύρεση με τα δύο μικρά παιδιά της (κορίτσια), πλην όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσε με μία πράκτορα της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα.

    Ο 42χρονος επικοινωνούσε μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "davviddd" γραμμένο με 2 v και 3 d. Στη συνομιλία του λέει πώς είναι έγγαμος, η σύζυγός του εργάζεται σε άλλη πόλη και σκέφτεται να την χωρίσει. Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να πληρώσει τα εισιτήρια για την μητέρα και τα δυο ανήλικα κορίτσια για να μεταβούν από το Ντένβερ στην Ελλάδα.

    Ο 42χρονος Έλληνας κρατείται σε φυλακή στο Ντένβερ και θα παραπεμθεί σε δίκη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και 30 χρόνια και πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 37860

    [04] Α. Σαμαράς: Σε εκλογική ετοιμότητα

    Κυριακη, 20 06 2010 12:28

    Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, όπως προκύπτει από την ομιλία του στους νέους προέδρους των ΝΟΔΕ. Ιδιαίτερη σημασία στην προεκλογική προετοιμασία, έχουν οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ακόμη ότι οι επαφές με τα στελέχη του κόμματος θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα και κυρίως μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

    Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", κάνει λόγο για προαποφασισμένη από το Νοέμβριο προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, τονίζοντας ότι το μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Αναφερόμενος στο κομματικό πεδίο, προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική ομάδα της ΝΔ για να αποκτήσουν μεγαλύτερη πείρα περισσότερα στελέχη.

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς υπόσχεται "ευχάριστες εκπλήξεις" στο επικείμενο συνέδριο και επαναλαμβάνει ότι όσοι έβλαψαν τη ΝΔ δεν έχουν θέση στο κόμμα και τονίζει ότι ανεξαρτήτως προθέσεων τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, λειτούργησαν σαν "εξαπτέρυγα" του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ότι δεν πρέπει να μένει ανυπεράσπιστο το έργο της κυβέρνησής του, συμπληρώνοντας ότι θα κρίνει ο ίδιος το τί θα κάνει.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 37850

    [05] Δι' απαγχονισμού εκτελέστηκε ο επικεφαλής σουνιτικής οργάνωσης στο Ιράν

    Κυριακη, 20 06 2010 17:54

    Δι' απαγχονισμού εκτελέστηκε ο Αμπντουμαλέκ Ριγκί, επικεφαλής της σουνιτικής οργάνωσης Τζουνταλάχ μετά από απόφαση του επαναστατικού δικαστηρίου της Τεχεράνης στο Ιράν. Ο Ριγκί κατηγορείτο για πολυάριθμες φονικές επιθέσεις σε επαρχίες του Ιράν, ενώ η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Πακιστάν ότι στηρίζουν την οργάνωση, που ως στόχο έχει την ανατροπή του καθεστώτος.

    Ο Αμπντομαλέκ Ριγκί ήταν ο νούμερο ένα εχθρός της Ιρανικής κυβέρνησης καθώς ήταν ο επικεφαλής της σουνιτικής οργάνωσης «Τζουντολάχ» από το 2003. Ο Ριγκί συνελλήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού.

    Σύμφωνα με την ιρανική εισαγγελία, οι στρατιώτες του Θεού, όπως είναι το όνομα της οργάνωσης «Τζουντολάχ», ευθύνεται για 35 απαγωγές Ιρανών και ξένων, για τις δολοφονίες 154 αστυνομικών και πολιτών, αλλά και για τον τραυματισμό 320 ανθρώπων.

    Σε ανακοίνωση της, η Τεχεράνη είπε ότι η οργάνωση χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και στοχεύει στην αποσταθεροποίηση του καθεστώτος ενώ ο υπουργός πληροφοριών του Ιράν, Χειντάρ Μοσλει δήλωσε ότι «ο Αμπντμαλέκ Ριγκί ήταν σε αμερικανική στρατιωτική βάση 24 ώρες πριν από τη σύλληψή του, επίσης ταξίδεψε σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Οι Αμερικανοί του είχαν εκδώσει Αφγανικό διαβατήριο και ταυτότητα για να ταξιδέψει στο Πακιστάν.»

    Η οργάνωση υποστηρίζει ότι μάχεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων του Ιράν και κυρίως για τους σουνίτες μουσουλμάνους. Ο αδελφός του Ριγκί, επίσης μέλος της Τζουνταλάχ εκτελέστηκε τον Μάιο του 2009.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37858

    [06] Δεκάδες νεκροί σε τράπεζα στο Ιράκ

    Κυριακη, 20 06 2010 16:52

    Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν σε διπλή έκρηξη που σημειώθηκε στην Εμπορική Τράπεζα του Ιράκ στη Βαγδάτη.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας ασφαλείας της Βαγδάτης, δύο βομβιστές καμικάζι οδήγησαν δύο αυτοκίνητα στη κεντρική είσοδο της τράπεζας όπου ανατινάχτηκαν.

    Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μία εβδομάδα μετά από την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ στην οποία έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37856

    [07] Δράμα: Μεγάλη πυρκαγιά, τοξικό νέφος

    Κυριακη, 20 06 2010 15:24

    Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ελαστικών αυτοκινήτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη, δημιούργησε τοξικό νέφος που απειλεί την περιοχή.

    Από τα ξημερώματα της Κυριακής 15 πυροσβεστικά οχήματα από τη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες έχουν σπεύσει στο χώρο της πυρκαγιάς που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκε από κεραυνό αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα προς Κυριακή.

    Την κατάσταση επιδείνωσαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή λόγω της καύσης του υλικού. Οι άντρες της Πυροσβεστικής έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της φλεγόμενης έκτασης, περίπου πενήντα στρέμματα, με ειδικό αντιπυρικό υλικό και καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να ελέγξουν τη φωτιά.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ Είδηση: 37855


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 June 2010 - 16:55:59 UTC