Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό - εργασιακά: Τελικές αποφάσεις την Παρασκευή
  • [02] Νέο κόμμα ιδρύει ο Φώτης Κουβέλης
  • [03] Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιουλίου
  • [04] Λευκός Οίκος: Πολύωρες συνομιλίες μεταξύ Ν. Μεντβέντεφ και Μ. Ομπάμα
  • [05] Είκοσι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή στην απαγωγή Π. Παναγόπουλου
  • [06] Απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με 3.71%
  • [07] Αυξάνονται από 1η Ιουλίου οι συντελεστές του ΦΠΑ
  • [08] Στις 7 Ιουλίου η ανάρτηση βαθμολογιών στα Λύκεια
  • [09] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά
  • [10] Βέλγιο: Η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία πρώην Αρχιεπισκόπου για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
  • [11] Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για συγχωνεύσεις - καταργήσεις φορέων Δημοσίου
  • [12] Α. Τσίπρας: Επίσκεψη σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών
  • [13] Αυστραλία: Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός
  • [14] Καταγραφή σκέψεων και συναισθημάτων ανακουφίζει από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  • [15] Θετικά αποτελέσματα από την επίσκεψη της Λ. Κατσέλη στην Κίνα

    [01] Ασφαλιστικό - εργασιακά: Τελικές αποφάσεις την Παρασκευή

    Πεμπτη, 24 06 2010 19:07

    Στη συνεδρίαση της Παρασκευής που αποτελεί συνέχεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, θα οριστικοποιηθούν οι τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης συζητήθηκαν επίσης και τα νομοσχέδια για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη διαδικασία κατάθεσης τριετών προϋπολογισμών και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τις τεχνικές λεπτομέρειες των αλλαγών σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

    Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου, ακόμα και αύριο, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τις 10 Ιουλίου.

    Με βάση το τοπίο που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, αναμένεται να κατατεθούν από το υπουργείο Εργασίας, προτάσεις για τα όρια ηλικίας των μητέρων με ανήλικο, ώστε να παραμείνει το όριο συνταξιοδότησης στο 55ο έτος, να αρχίσει η εφαρμογή του από το 2011 και να ολοκληρωθεί το 2015.

    Σε διαφορετική επιλογή κινείται η Τρόικα, επιμένοντας για σύνταξη στο 60ο έτος αλλά και για συντόμευση της εφαρμογής. Η κυβέρνηση συζητεί μόνο την αύξηση της 37ετίας στα 40 έτη ασφάλισης και έξοδο στα 60 μέχρι το 2013. Το σημαντικό στη συμπλήρωση των 40 ετών είναι η πενταετία του πλασματικού χρόνου, όπου θα υπολογίζονται η ανεργία, η λοχεία, η ασθένεια -και στις τρεις περιπτώσεις χωρίς εξαγορά- καθώς επίσης οι σπουδές, η περίοδος ανατροφής τέκνων και ο στρατός με εξαγορά.

    Κάποιοι με άλλοθι την τρόικα, επιχειρούν να εμφανισθούν πιεζόμενοι, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

    Εν τω μεταξύ, ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού και της Βουλής, καθώς υποστηρίζουν ότι το κείμενο του μνημονίου στην αγγλική έκδοση περιέχει επιπλέον μέτρα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό από την ελληνική έκδοση, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/37946-asfalistiko-ergasiaka-telikes-apofaseis-tin-paraskeyi"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37946"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37946

    [02] Νέο κόμμα ιδρύει ο Φώτης Κουβέλης

    Πεμπτη, 24 06 2010 16:19

    Ένα βήμα πριν από την τυπική ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε σημερινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι "ιδρύουμε το κόμμα της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει". Όπως είπε στις 30 Ιουνίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου κόμματος της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς.

    "Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά"

    Ο Φώτης Κουβέλης στην συνέντευξή του εκτίμησε ότι με την ίδρυση του κόμματος της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς, ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί και σημείωσε ότι "αυτός ο ανακαθορισμός αναζητεί την πολιτική του έκφραση".

    Επιλέξαμε, είπε, υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις "ασφαλείς" απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών, μια αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης με το δικό της εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.

    Ο Φώτης Κουβέλης κάνει λόγο για "μια Αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο, αδιέξοδο και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό" και τονίζει:

    "Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε το κόμμα της δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς για να λειτουργήσουμε ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης. Ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας, η διακριτή μας θέση και η πολιτική μας αυτονομία ορίζονται από τις δικές μας θέσεις, προγραμματικές προτάσεις και διεκδικήσεις. Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο αυτό".

    Ανακοίνωση της "Αριστερής Αναγέννησης"

    Σε σημερινή ανακοίνωση των στελεχών της "Αριστερής Αναγέννησης" αναφέρεται ότι στηρίζουν την προσπάθεια της ''Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστεράς'', να εκφραστεί ως ανεξάρτητη αριστερή πολιτική δύναμη και προσθέτουν: "θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος".

    Τη δήλωση υπογράφουν οι: Μίλτος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Νίκη Νικόλα, Γιάννης Τσουνίδης, Χρήστος Κουτσονικολής, Ε. Κατσογιάννου, Κυριακή Μαύρη, Νίκος Γεωργόπουλος, Δ. Παπαδάκης, Θανάσης Αθανασούλας.

    Την Κυριακή 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά, μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΝ.

    Στη συνδιάσκεψη θα εγκριθεί διακήρυξη στόχων και θα ανακηρυχθεί Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή.

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37935-neo-komma-idryei-o-fotis-koubelis"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37935"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37935

    [03] Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιουλίου

    Πεμπτη, 24 06 2010 18:11

    Πιο τσουχτερά θα είναι τα διόδια στα οδικά δίκτυα της χώρας από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουλίου, καθώς οι κοινοπραξίες που τα διαχειρίζονται, άρχισαν να ανακοινώνουν την προσαρμογή τους στο νέο αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ. Η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις γύρω στα 10 λεπτά, ενώ από 5 έως 15 λεπτά αυξάνονται τα διόδια στις Αφιδνές, το Καπανδρίτι, τη Μαλακάσσα, τα Οινόφυτα και τη Θήβα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Νέα Οδός.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/37941-ayksiseis-sta-diodia-apo-1i-iouliou"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37941"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37941

    [04] Λευκός Οίκος: Πολύωρες συνομιλίες μεταξύ Ν. Μεντβέντεφ και Μ. Ομπάμα

    Πεμπτη, 24 06 2010 19:07

    Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφτασε στις ΗΠΑ και θα έχει στον Λευκό Οίκο συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις οποίες θα μετάσχει και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.

    Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων άρχισε στις 17.36 ώρα Ελλάδας σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι πέραν της κ. Κλίντον μετέχει και ο ανώτατος σύμβουλος του κ. Ομπάμα για θέματα ασφαλείας , στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς .

    Οι Μεντβέντεφ και Ομπάμα που συναντώνται για έβδομη φορά από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο του 2009, πέρασαν όλο το πρωινό μαζί όπου συνομίλησαν, έφαγαν και συζήτησαν θέματα εμπορικών συναλλαγών. Αναμένεται αργότερα να δοθεί και μια κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών.

    Οι δύο πρόεδροι θα ξανασυναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο και στον Καναδά όπου θα διεξαχθούν οι σύνοδοι της G8 και της G20.

    AΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/kosmos/ameriki-ipa/37947-leykos-oikos-polyores-synomilies-metaksy-n-mentbentef-kai-m-ompama"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37947"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37947

    [05] Είκοσι άτομα παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή στην απαγωγή Π. Παναγόπουλου

    Πεμπτη, 24 06 2010 17:56

    Την παραπομπή σε δίκη είκοσι ατόμων για σειρά σοβαρών αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος", στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών Χρίστος Παπαγεωργίου.

    Ο εισαγγελέας καταλογίζει στον κρατούμενο Παναγιώτη Βλαστό ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, καθώς, όπως αναφέρει, μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές για τη διάπραξη σειράς εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, κατοχές εκρηκτικών κ.α.

    Σύμφωνα με την πρόταση, ενεργό ρόλο στην απαγωγή Παναγόπουλου είχαν επτά άτομα, ενώ ηθικοί αυτουργοί ήταν η Παναγιώτης Βλαστός και ο επίσης κρατούμενος Γιάννης Σκαφτούρος.

    Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών πριν λίγες ημέρες, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για 13 από τους 20 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

    AΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/37940-eikosi-atoma-parapempontai-se-diki-gia-symmetoxi-stin-apagogi-p-panagopoulou"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37940"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37940

    [06] Απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με 3.71%

    Πεμπτη, 24 06 2010 17:42

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, για τρίτη συνεχή ημέρα, βρέθηκε η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρώντας κάτω και από τα επίπεδα των1.500 μονάδων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.468,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,71%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,753 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,66% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 3,96%.

    Ολοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν με πτώση και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών -7,60% και των Ταξιδιών -5,50%.

    35 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 154 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές : Αφοί Κορδέλλου +10,00%, Vell Group +9,78%, Q&R+7,14% και Euroline ΑΕΕΧ+6,84%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εδραση -14,29%, ΑΤΤΙΚΑΤ -13,04%, ΑΝΕΚ(κο) -10,334% και Ιατρικό Αθηνών -10,13%.

    Το ευρώ σημειώσε οριακή αύξηση έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,04%.

    Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,2317δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 109,98 γιεν, στο 0,8210 με τη Στερλίνα και στο 1,3575 με το Ελβετικό Φράγκο.

    Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,67% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 89,3450 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,4993 με τη Στερλίνα και στο 1,10260 με το Ελβετικό φράγκο.

    AΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/37939-apoleies-sto-xrimatistirio-athinon-me-3-71"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37939"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37939

    [07] Αυξάνονται από 1η Ιουλίου οι συντελεστές του ΦΠΑ

    Πεμπτη, 24 06 2010 17:22

    Νέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται από τις αρχές Ιουλίου, καθώς θα επιβληθούν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ, ενώ για πρώτη φορά θα υπαχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ ορισμένες υπηρεσίες αυξημένης ζήτησης. Το Υπουργείο Οικονομικών, με σημερινή εγκύκλιο του, δίνει οδηγίες για την ορθή εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο του μνημονίου που υπεγράφη με την τρόικα. Ο κανονικός συντελεστής διαμορφώνεται από 21% σε 23%, ο χαμηλός από 10% σε 11%, ενώ ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής από 5% σε 5,5%.

    Στις ΔΟΥ η σχετική εγκύκλιος

    Αυξάνονται από 1η Ιουλίου οι συντελεστές του ΦΠΑ με βάση τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις ΔΟΥ, στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο από 1η Ιουλίου θα ισχύουν τα ακόλουθα:

    Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ 21% αυξάνεται σε 23%

    Ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες 10% αυξάνεται σε 11% και ο συντελεστής 5% αυξάνεται σε 5.5%

    Αντίστοιχα οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και είναι σήμερα 15%, 7% και 4% διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.

    Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται μετά την 1/7/2010 ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/37937-ayksanontai-apo-1i-iouliou-oi-syntelestes-tou-fpa"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37937"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37937

    [08] Στις 7 Ιουλίου η ανάρτηση βαθμολογιών στα Λύκεια

    Πεμπτη, 24 06 2010 16:00

    Την Τετάρτη 7 Ιουλίου θα σταλούν από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα λύκεια οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η διόρθωση των γραπτών θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, μετά τη λήξη της αποχής που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/37933-stis-7-iouliou-i-anartisi-bathmologion-sta-lykeia"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37933"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37933

    [09] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά

    Πεμπτη, 24 06 2010 15:35

    Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια. Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη, όταν συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων δεν επέτρεπαν την είσοδο των επιβατών, αν και η απεργία είχε κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. "Αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα έχουν τα απεργιακά επεισόδια στο λιμάνι", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    Αντιπαράθεση κυβέρνησης-κομμάτων για την ταλαιπωρία των επιβατών

    "Αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα έχουν τα απεργιακά επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά. Φαινόμενα σαν το χθεσινό δεν μπορεί να επαναλαμβάνονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα στοχεύει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μέσω του τουρισμού αλλά και της προσέλκυσης επενδύσεων''. Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψής της στην Κίνα. Επίσης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για το καμποτάζ και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήδη βρίσκονται στο γραφείο του Πρωθυπουργού για να πάρουν σειρά για την κατάθεσή τους στη Βουλή.

    Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ακόμη ότι το ζήτημα της ασφάλειας ήταν ένα από τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν από τους Κινέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Πεκίνο και τη Σαγκάη και πρόσθεσε ότι βεβαίως και τα εργασιακά δικαιώματα γίνονται σεβαστά αλλά ο νόμος πρέπει να τηρείται και δεν είναι δυνατό να δημιουργούνται προβλήματα στην οικονομία και ιδιαίτερα τα λιμάνια.

    "Δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε τα λιμάνια και να έχουμε την απαίτηση στη συνέχεια να πάει καλά ο τουρισμός σήμερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Είπε επίσης ότι αυτό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξαναγίνει, υπογραμμίζοντας ότι από τέτοιες κινητοποιήσεις υφίσταται ζημιά η οικονομία της χώρας. "Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι δεν μπορούμε να παίζουμε με ευαίσθητες υποθέσεις και ευαίσθητα ζητήματα όπως η τουριστική κίνηση", ανέφερε, επισημαίνοντας πως η ΝΔ καλεί κόμματα, φορείς και συνδικαλιστές να συμφωνήσουν σε νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ώστε οι όποιες διαμαρτυρίες να αφήνουν την καθημερινή λειτουργία της οικονομίας να προχωρήσει.

    Ευθύνες στις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την ταλαιπωρία των επιβατών επέρριψε η ΓΓ του ΚΚΕ, καθώς όπως είπε, διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ ήταν γνωστή και η απεργία και η απόφαση των ναυτεργατών.

    "Το ΚΚΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η αντιφατική στάση του δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού" σχολίασε η κυβέρνηση.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/37932-kanonika-ta-dromologia-ton-ploion-ston-peiraia"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37932"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37932

    [10] Βέλγιο: Η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία πρώην Αρχιεπισκόπου για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

    Πεμπτη, 24 06 2010 19:32

    Αστυνομικοί που ερευνούν υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εισέβαλαν σήμερα στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου, του Καρδινάλιου Γκόντφριντ Ντάνεελς, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ιεράρχη.

    Ο Ντάνεελς 77 ετών, αποχώρησε από το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Μεσελέν-Βρυξελλών και του επικεφαλής της διάσκεψης των επισκόπων του Βελγίου τον Ιανουάριο, μετά από θητεία στο εν λόγω αξίωμα για 31 χρόνια.

    Ο καρδινάλιος δεν ανακρίθηκε, αλλά κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής από την αστυνομία, δήλωσε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος Χανς Γκέιμπελς. Οι ανακριτές έψαξαν επίσης το πρώην γραφείο του Ντάνεελς στην Αρχιεπισκοπή του Μεσελέν και την έδρα της επιτροπής που έχει συσταθεί από τη βελγική Καθολική Εκκλησία για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

    Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό της εισαγγελίας των Βρυξελλών. "Η εισαγγελία έλαβε πρόσφατα μια σειρά κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχθηκε από ιερείς", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ζαν Μαρκ Μεγιέρ, προσθέτοντας ότι οι έρευνες διετάχθησαν για να "ελεγχθούν οι κατηγορίες αυτές".

    AΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/kosmos/eidiseis/37949-belgio-i-astynomia-eisebale-stin-katoikia-proin-arxiepiskopou-gia-ypothesi-seksoualikis-kakopoiisis-anilikon"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37949"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37949

    [11] Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για συγχωνεύσεις - καταργήσεις φορέων Δημοσίου

    Πεμπτη, 24 06 2010 12:12

    Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 28 Ιουνίου τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών, που αφορά στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, οι οποίοι είτε υπολειτουργούσαν είτε δεν είχαν ουσιαστικό αντικείμενο. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση 19 οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και η συγχώνευση ακόμη 12 οργανισμών. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, το νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε χωρίς χρονοτριβή να ξεκινήσει η διοικητική μεταρρύθμιση.

    Κατάργηση φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα

    Με τη δημοσίευση του νόμου καταργούνται οι παρακάτω υπηρεσίες και φορείς του Δημόσιου Τομέα:

    Το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου

    Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.)

    Το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ε.ΤΑ.Κ.Σ.)

    Το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

    Η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών (Ε.Α.Γ.Ε.)

    Η Ιόνιος Ακαδημία

    Η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία

    Η Ένωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (ΕΑΣΠ-ΟΣΕΠ)

    Το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας (Ε.Κ.Ε.Υ.) καθώς και το Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας (Ι.Ε.Ε.Π.Υ.Υ.), αυτοτελής οργανική μονάδα του εν λόγω Κέντρου (Ε.Κ.Ε.Υ.)

    Το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος (Κ.Κ.Ν.Α.)

    Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας (Ι.Κ.Δ.Ε.)

    Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.ΠΑ. ΑμεΑ)

    Τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης,

    Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας

    Το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Ε.Ε.ΚΕ.Π.Π.)

    Επιπλέον:

    α) καταργείται η Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής "Λεύκιππος" Α.Ε.

    β) λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, οι εξής ανώνυμες εταιρείες:

    αα) η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ Α.Ε.)

    ββ) το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου ΑΕ (ΙΧ.ΘΥ.Κ.Α.)

    γγ) το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.

    δδ) η «Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης Α.Ε, (ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.)

    Συγχωνεύονται:

    Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ι.Κ.Π.Α.) συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

    Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.) απορροφάται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

    Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    α) Οι εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, Α.Ε.» (ΕΛΚΕΑ ΑΕ.), «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ Α.Ε.), «Κ.Ε.Κ. ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ» και «Κέντρο Ελληνικής Γούνας» συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».

    β) Η «Εταιρεία Διανομής Αερίου» (Ε.Δ.Α. Α.Ε.) και η ανώνυμη εταιρεία «Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου» (Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε.) συγχωνεύονται με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη.

    Μετατάσσονται μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι

    Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στο εισαγωγικό του σημείωμα που συνοδεύει την ανάρτηση του σχεδίου νόμου στο διαδίκτυο, πρόκειται για "φορείς που δεν έχουν λόγο ύπαρξης καθώς σε πολλές περιπτώσεις ιδρύθηκαν ανορθολογικά για να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες με αποτέλεσμα την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την πολυδιάσπαση δομών και αρμοδιοτήτων".

    Οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι που υπηρετούν στους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, μετατάσσονται σε οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις εντός του νομού που υπηρετούν. Υποχρεούνται όμως να υποβάλλουν αίτηση μετάταξης εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αλλιώς κινδυνεύουν με απόλυση.

    Απολύονται οι 269 υπάλληλοι της ΑΓΡΟΓΗΣ που προσελήφθησαν παράνομα την προεκλογική περίοδο, σύμφωνα με πόρισμα των Επιθεωρητών - Ελεγκτών.

    Επίσης στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, διακόπτονται ή δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου και όλοι οι συμβασιούχοι φεύγουν.

    Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται θα αμείβονται με το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο και στη νέα τους θέση. Δεν θα λαμβάνουν όμως πρόσθετες αμοιβές και επιδόματα εάν η καταβολή τους δεν προβλέπονται από το νέο φορέα.

    Πηγές: NET, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37927-se-dimosia-diabouleysi-to-n-s-gia-sygxoneyseis-katargiseis-foreon-dimosiou"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37927"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37927

    [12] Α. Τσίπρας: Επίσκεψη σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών

    Πεμπτη, 24 06 2010 18:52

    Eπίσκεψη στο κέντρο πρόληψης ναρκωτικών "Φαέθων", στο Ίλιον, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και τη μη σταθερή χρηματοδότηση από την πολιτεία.

    Οι περιοχές που καλύπτει το κέντρο, που είναι ένα από τα 72 κέντρα πρόληψης που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό και Πετρούπολη. Οι δραστηριότητές του είναι παρεμβάσεις ενημέρωσης σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία, καθώς και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συγγενείς χρηστών καθώς και σε εξαρτημένους από ουσίες, σε αρχικό στάδιο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37945-a-tsipras-episkepsi-se-kentro-prolipsis-narkotikon"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37945"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37945

    [13] Αυστραλία: Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

    Πεμπτη, 24 06 2010 15:15

    Η Τζούλια Γκίλανρτ είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Αυστραλίας αφού ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Κέβιν Ραντ, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του πριν από τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς διαπίστωσε πως η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού κόμματος θα ψήφιζε την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

    Αργά χθες βράδυ, ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ δέχθηκε το αίτημα της αντιπροέδρου της κυβέρνησης του, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία αμφισβήτησε την ηγεσία του και είχε ανακοινώσει τη διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

    Είναι η πρώτη φορά, που εν ενεργεία πρωθυπουργός αντικαθίσταται πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας, γεγονός που αλλάζει ριζικά το πολιτικό σκηνικό της Αυστραλίας, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές.

    Ο πρώην πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας της δραματικής πτώσης της δημοτικότητάς του.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η νέα πρωθυπουργός κ. Γκίλαρντ είναι πιο δημοφιλής και από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ.

    Πηγή: ΝΕΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/kosmos/eidiseis/37930-aystralia-orkistike-i-proti-gynaika-prothypourgos"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37930"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37930

    [14] Καταγραφή σκέψεων και συναισθημάτων ανακουφίζει από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

    Πεμπτη, 24 06 2010 18:29

    Υγεια

    Καταγράφοντας τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματα του ο πάσχων από το "σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου" μπορεί να ανακουφιστεί από τα δυσάρεστα συμπτώματα που του προκαλεί, σύμφωνα με το αποτέλεσμα μικρής κλίμακας αμερικανικής μελέτης.

    Από το σύνδρομο αυτό (IBS) πάσχει το 15% των Αμερικανών.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Boston University, παρακολούθησαν 103 εθελοντές σε μία πιλοτική μελέτη, για να διαπιστώσουν αν η αποκαλούμενη "εκφραστική γραφή" μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από το σύνδρομο αυτό και είδαν ότι οι ασθενείς όντως ανέφεραν ότι είδαν βελτίωση με τη γραφή.

    Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν παλαιότερες έρευνες που απέδειξαν ότι αυτός ο τύπος γραφής, με τον οποίο οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να "εκφραστούν ελεύθερα" και να μοιραστούν τα βαθύτερα αισθήματά τους, μπορεί όντως να είναι ευεργετικός για κάποιους.

    AΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/ygeia/eidiseis/37943-katagrafi-skepseon-kai-synaisthimaton-anakoufizei-apo-to-syndromo-eyerethistou-enterou"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37943"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37943

    [15] Θετικά αποτελέσματα από την επίσκεψη της Λ. Κατσέλη στην Κίνα

    Πεμπτη, 24 06 2010 15:24

    Με σημαντικές συμφωνίες επέστρεψε από το πενθήμερο ταξίδι της στην Κίνα η Υπουργός Οικονομίας. Στη Σαγκάη και το Πεκίνο η κ. Κατσέλη είχε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς, περνώντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον. Η αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και η βελτίωση του ισοζυγίου υπέρ της Ελλάδας καθώς και η συνεργασία στη ναυτιλία, βρέθηκαν στο επίκεντρο. Ο ελληνικός στόχος για προσέλκυση τουριστών από την Κίνα προωθείται με τη δέσμευση για προσπάθεια απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου που η κινεζική κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη ακόμη και να επιδοτήσει.

    Συμφωνήθηκαν σημαντικές επενδύσεις

    Στα θετικά αποτελέσματα από την επίσκεψή της στην Κίνα αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η κ. Λούκα Κατσέλη. Μεγάλες επενδύσεις, ναυτιλία, εμπόριο, τουρισμός, πολιτιστικά, ήταν οι πέντε βασικοί τομείς που απασχόλησαν τις επαφές της με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς.

    Όπως είπε η υπουργός, οι Κινέζοι επιχειρηματίες είναι ενημερωμένοι για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας, βάσει της λίστας του υπουργείου Οικονομικών και ανέφερε ότι θα ενημερώνονται αναλυτικά για τους διαγωνισμούς που προκηρύσσει κάθε υπουργείο μέσω του Invest in Greece. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί στην ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση.

    Στη συνάντηση της υπουργού με τον Υπουργό Εμπορίου της Κίνας Τσεν Ντε Νινγκ, συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί η Κοινή Επιτροπή Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας, που θα συνέλθει στο Πεκίνο το αργότερο έως τις αρχές του 2011 και η οποία θα διευθετήσει θέματα, όπως ο εκτελωνισμός προϊόντων, η φορολογία, δασμοί και έλεγχοι και γενικά θα εξαλείψει εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των εμπορικών συναλλαγών και στην προώθηση επενδύσεων.

    Η Ελλάδα συμφωνήθηκε να συμμετάσχει σε επιχειρηματικό φόρουμ, που θα γίνει στην Κίνα στις 8 Σεπτεμβρίου και να παρουσιάσει εκεί τις επενδυτικές της προτάσεις.

    Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν επίσης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου. Μάλιστα οι Κινέζοι εμφανίζονται διατεθειμένοι ακόμη και να επιδοτήσουν τη γραμμή.

    Σε ότι αφορά στις ελληνοκινεζικές επαφές, η υπουργός είπε ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους οι εξαγωγές μας έχουν αυξηθεί κατά 40% λόγω της Cosco και διαγράφονται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω διεύρυνσης των εξαγωγών μας.

    Ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 50 επενδυτικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στη Σαγκάη και ότι υπάρχουν ήδη εξαγωγές για προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά, το κρασί, τα πλαστικά και τα δομικά υλικά, για τα οποία προβλέπεται σημαντική βελτίωση των προοπτικών τους, μετά τη δέσμευση για βελτίωση όλων των διαδικασιών που αφορούν στον εκτελωνισμό και την άρση των εμποδίων που βάζει η κινεζική πλευρά.

    Ενδεικτικά ανέφερε ότι μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα είναι οι εταιρίες Δωδώνη, η COCOMAT, η Τσάνταλης, τα Πλαστικά Κρήτης και άλλες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    //<![CDATA[

    var disqus_url= "http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/37931-thetika-apotelesmata-apo-tin-episkepsi-tis-l-katseli-stin-kina"; var disqus_identifier = "3344dd5a76_id37931"; //]]>

    View the discussion thread.

    Blog comments powered by Disqus

    back to top

    Είδηση: 37931


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 June 2010 - 16:55:44 UTC