Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός της εβδομάδας το Ασφαλιστικό στη Βουλή
  • [02] Ακραία καιρικά φαινόμενα

    [01] Εντός της εβδομάδας το Ασφαλιστικό στη Βουλή

    Κυριακη, 27 06 2010 13:15

    Μέσα στην εβδομάδα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο , ενώ πυκνώνουν οι αντιδράσεις με τη διοργάνωση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ. Οι νέες διατάξεις καθιστούν το ασφαλιστικό βιώσιμο έως το 2060 βάσει διεθνούς αναλογιστικής μελέτης, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του προνοιακού επιδόματος, που αντικατέστησε τον 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη, αναλόγως με την κατάσταση της οικονομίας, η οποία θα αξιολογείται κάθε χρόνο.

    Με βάση το νέο νομοσχέδιο αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 15 έτη για τις μητέρες, ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι θα συνταξιοδοτούνται μετά το 60ο έτος της ηλικίας.

    Αναγνώριση πλασματικών ετών, χωρίς εξαγορά προαναγγέλλει από τη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που εισάγεται μεθαύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στο σταθμό μας στα πλασματικά χρόνια που μπορούν να αναγνωριστούν, τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αναγνωρίσει κάποιος πλασματικά χρόνια, πρέπει να έχει 12 χρόνια πραγματικής ασφάλισης. Επεσήμανε επίσης ότι κάποια πραγματικά χρόνια θα είναι χωρίς εξαγορά όπως μέχρι 300 μέρες ανεργίας, ο χρόνος λοχίας και ο χρόνος ασθένειας, ενώ για τις σπουδές θα υπάρχει το συμβολικό ποσό των 1.700 ευρώ το χρόνο.

    Για ασφαλιστικό που δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης έκανε λόγο η ΝΔ.

    Για ταφόπλακα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μίλησε το ΚΚΕ, ενώ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Aλλαγές και αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό

    Είδηση: 38012

    [02] Ακραία καιρικά φαινόμενα

    Κυριακη, 27 06 2010 18:59

    Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν Ευρώπη, Ασία, και Αμερική. Στη Ρουμανία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, που έπληξαν 28 επαρχίες. Καύσωνας σε Ρωσία και Βρετανία, ενώ, στην Κίνα, εκατοντάδες, έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Και η τροπική καταιγίδα Αλεξ, πλησιάζει τη μεξικανική χερσόνησο, χωρίς, μέχρι στιγμής, να απειλεί τις προσπάθειες της ΒΡ για άντληση του πετρελαίου, που χύνεται στον κόλπο.

    Επί δύο ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς στη Ρουμανία. Είκοσι οκτώ επαρχίες της χώρας πλημμύρισαν, δρόμοι και γέφυρες αποκλείστηκαν, σπίτια και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους περισσότερους από 180 κατοίκους.

    "Τις δύο τελευταίες ημέρες, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Βραντσέα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και ένας άλλος φέρεται ως αγνοούμενος στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μπάτσουα επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας", ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Την περασμένη εβδομάδα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών, οι οποίες είχαν πλήξει κυρίως το κεντρικό τμήμα της χώρας.

    Περισσότεροι από 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξάλλου από τα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στις περιοχές κοντά στο Δούναβη στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μπραΐλα και στο βόρειο τμήμα της χώρας, διευκρίνισε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Στη Μόσχα, εντελώς διαφορετικός ο καιρός, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς επί μία εβδομάδα.

    Στη Βρετανία, η Κυριακή ήταν η θερμότερη ημέρα του χρόνου. Χιλιάδες Βρετανοί αναζήτησαν τη δροσιά στις παραλίες, στις πισίνες και στα πάρκα. Και για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, το μουσικό φεστιβάλ του Γκάνστονμπέρι, όπου μετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες, δεν πραγματοποιήθηκε υπό βροχή.

    Στην Κίνα, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, πλημμύρισαν τεράστιες εκτάσεις, προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Διακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από εκατό παραμένουν αγνοούμενοι.

    Την ίδια ώρα τη χερσόνησο του Μεξικού, πλησιάζει με σφοδρότητα η τροπική καταιγίδα Αλεξ, η πρώτη στην οποία δόθηκε όνομα για το 2010. Η καταιγίδα αναμένεται να φθάσει στον Κόλπο του Μεξικού, με μειωμένη ένταση. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να απειλήσει τις προσπάθειες της ΒΡ για έλεγχο της διαρροής του πετρελαίου και την επιχείρηση καθαρισμού των ακτών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 38018


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 June 2010 - 8:54:34 UTC