Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διήμερη περιοδεία Σαμαρά στη Μεσσηνία
  • [02] Ετοιμασίες για τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού
  • [03] Στο Γκύζη η Αλέκα Παπαρήγα
  • [04] Δριμεία επίθεση Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη
  • [05] Απορρίπτει η ΠΟΣΔΕΠ το κείμενο διαβούλευσης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • [06] Λήγει η απεργιακή κινητοποίηση των περιπτερούχων
  • [07] Ομιλίες Κουβέλη, Ψαριανού, Καμίνη σε εκδήλωση της «Δημοκρατικής Αριστεράς»
  • [08] Επαναλαμβανόμενες απεργίες σε ΟΣΕ-Προαστιακό από Δευτέρα
  • [09] Επιτυχής η κατεδάφιση του κτιρίου του ΝΑΤ
  • [10] Περιοδείες των πολιτικών αρχηγών
  • [11] Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

    [01] Διήμερη περιοδεία Σαμαρά στη Μεσσηνία

    Κυριακη, 24 10 2010 14:08

    Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Μεσσηνία όπου περιοδεύει. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι ο λαός απορρίπτει τα ψευτοδιλήμματα και κάλεσε τον κύριο Παπανδρέου να αλλάξει πολιτική. Πρώτος σταθμός ήταν η Κυπαρισσία όπου συνοδευόταν από το βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο. Ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στην πλατεία της πόλης και μίλησε με πολίτες. Από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Έρχομαι από τη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία είναι όρθια, είναι «γαλάζια» και θα είναι «γαλάζια». Καταλαβαίνετε, είπε, «μέσα μου τι περιμένω από την πάντοτε «γαλάζια» Μεσσηνία. Περιμένω τον αγώνα σας, το νικηφόρο, μέχρι τέλους».

    «Αλλάξτε πολιτική, τώρα»

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι είμαστε σε μία φάση που τα μηνύματα είναι καθαρά. «Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Παπανδρέου ή χρεοκοπία. Και ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου».

    Πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει. Ξέρει. Και το μήνυμα θα είναι καθαρό. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι στις εκλογές ο κόσμος δε δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα. Και το μήνυμα που θα στείλει είναι καθαρό. Αλλάξτε πολιτική, δεν πάει άλλο».

    Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Σαμαράς, «και στη Μεσσηνία περιμένουμε όλοι και θα το δούμε να γίνεται πραγματικότητα ο πρώτος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα λέγεται Δημήτρης Δράκος. Και ο Κώστας Κόλλιας θα είναι δήμαρχος Τριφυλίας. Έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Να ξέρετε ότι περιμένουμε τον αγώνα σας».

    Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς μετέβη στην Πύλο, όπου δήλωσε: «Υπό το κράτος πανικού, ο κ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει πως στη Δημοκρατία, στις εκλογές, ο λαός δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα και απορρίπτει ψευτοδιλήμματα του τύπου «Παπανδρέου ή χρεοκοπία», όπως αυτό που έστειλε, από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Παπανδρέου. Και ιδίως, όταν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι η χρεοκοπία στην ανάπτυξη οφείλεται στον κ. Παπανδρέου και στο Μνημόνιό του. Όπως και ο αφανισμός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη μεσαία τάξη. Όπως και η αφαίμαξη στο εισόδημα του χαμηλόμισθου και του χαμηλοσυνταξιούχου. Γι' αυτό το λόγο, σε αυτές τις εκλογές, το μήνυμα θα είναι καθαρό: Δεν πάει άλλο. Αλλάξτε πολιτική, τώρα».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Επίσκεψη Σαμαρά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

    Σχετική είδηση: Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

    Είδηση: 44002

    [02] Ετοιμασίες για τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού

    Κυριακη, 24 10 2010 18:11

    Ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, για τη διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει ο πρωθυπουργός στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα απαντήσει στις ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων, από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται να θέσει και πάλι το δίλημμα, εάν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά, ή θα πάει πίσω, σε ότι την οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας.

    Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

    Το ΚΚΕ, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να υπάρξουν διακαναλικές συνεντεύξεις για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Το ΚΚΕ, ζητά διακαναλική, για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να παρέμβει, ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, να μην εκφραστεί στις κάλπες, σε καταδίκη, της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΚΚΕ, απαιτεί, να έχουν όλοι πολιτικοί αρχηγοί, την ίδια δυνατότητα».

    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σε σχετική δήλωσή του τονίζει: «Ο κ. Παπανδρέου είναι «κατηγορούμενος» για μια σειρά πραγμάτων. Ουδείς μπορεί να του απαγορεύσει το ιερό δικαίωμα της «απολογίας» απέναντι στον Ελληνικό λαό...».

    Πολιτικό ντιμπέιτ, με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού τη Δευτέρα

    Είδηση: 44007

    [03] Στο Γκύζη η Αλέκα Παπαρήγα

    Κυριακη, 24 10 2010 14:21

    Στο Να προκαλέσουν σοκ στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, γυρίζοντας την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ζήτησε η Γ.Γ. του ΚΚΕ σε ομιλία της την Κυριακή στην πλατεία Γκύζη. Η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Γιάννη Δημαρά η υποψηφιότητα του οποίου, όπως είπε, λειτουργεί ως ανάχωμα έναντι του Κομουνιστικού Κόμματος.

    Η Γ.Γ. του ΚΚΕ επέμεινε στον πολιτικό χαρακτήρα της κάλπης του Νοεμβρίου, πλην της αυτοδιοικητικής της σημασίας, σημειώνοντας ότι η οργή του λαού θα στείλει αδιαμφισβήτητο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εντός και εκτός Ελλάδας ενώ άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό για το δίλημμα σχετικά με την πορεία της χώρας, χαρακτήρισε κοροϊδία και θράσος τα όπλα που ρίχνει στην πολιτική αρένα η Κυβέρνηση.

    «Δεν περιμένουμε τίποτα από τους αυριανούς μονολόγους του κ. Παπανδρέου», τόνισε η κα Παπαρήγα, ενώ επέρριψε ευθύνες και στη ΝΔ για τη στάση της.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Παπαρήγα: «Υπερψηφίστε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

    Είδηση: 44003

    [04] Δριμεία επίθεση Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη

    Κυριακη, 24 10 2010 17:27

    «Βουλιάζουν» οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη. Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν, να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, διότι εκτός από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι εναντίον του Μνημονίου, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει, είπε ο κ. Τσίπρας.

    «Το Μνημόνιο μας οδηγεί στην χρεοκοπία»

    Το Μνημόνιο δεν είναι για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντιθέτως, την οδηγεί στη χρεοκοπία, επισήμανε και πρόσθεσε: «Στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το Μνημόνιο έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και την ηθική νομιμοποίηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζεται να «εκβιάσει» και να «εξαπατήσει και πάλι» τον ελληνικό λαό και σημείωσε: «Μπροστά στην κατάρρευση όλων των επιχειρημάτων ο πρωθυπουργός επιστρατεύει ψεύτικα διλήμματα. Μετά το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», που μας οδήγησε στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας, τώρα επιστρατεύει το δίλημμα «Σγουρό ή χρεοκοπία», στην Αττική, «Μπόλαρη ή εκλογές», στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι αστείο, αλλά συνάμα και τραγικό να υποτιμά τόσο τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Και είναι αστείο και τραγικό διότι δεν υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού. Και δεν υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού διότι ο κόσμος έχει ήδη χάσει αυτά που τον απειλούν ότι θα χάσει, αν δεν στηρίξει τους κυβερνητικούς υποψηφίους. Ποιον εκβιάζει ο κ. Παπανδρέου; Εκβιάζει τους άνεργους, που έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους; Τους επαγγελματίες, που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους; Τους νέους ανθρώπους, που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν πια τη χώρα; Ποιους εκβιάζει ο κ. Παπανδρέου; Μονάχα τους βουλευτές του μπορεί να εκβιάσει».

    Μίλησε ακόμα για «σχέδιο Μαυρογιαλούρος» και παρατήρησε: «Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αφού κατέρρευσε η γραμμή, η στρατηγική της αποπολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, μια γραμμή την οποία με σθένος υποστήριξαν και ορισμένοι, είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών, που συντάσσονται σε αυτές τις εκλογές με την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και μας είπαν ότι δεν ψηφίζουμε για το μέλλον της χώρας, αλλά για δημάρχους μόνο, ανεξάρτητα από το Μνημόνιο, τώρα επιστρατεύουν και το σχέδιο «Μαυρογιαλούρο;». Ποιο είναι το σχέδιο «Μαυρογιαλούρος»; Ο κ. Παπανδρέου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι θα βρει και θα δώσει περίπου 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν εξηγεί, αν θα δίνει τα 100 έξω από τα εκλογικά τμήματα, πριν προσέλθουν στην κάλπη, και τα άλλα 100, αφού εξέλθουν από την κάλπη. Τα κάνει, όμως, χειρότερα γιατί απευθύνεται σε αυτούς, που τους έκοψε τη 13η και 14η σύνταξη και τώρα τους δίνει, ως ελεημοσύνη, το 1/10 από αυτά που τους έκοψε».

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «διακαναλικό μονόλογο» τη διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι με αυτό τον τρόπο «φυγομαχεί» έχοντας την «προκλητική εύνοια» των μεγάλων ΜΜΕ. Ζήτησε να διοργανωθεί τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και να δοθεί η ίδια δυνατότητα της διακαναλικής συνέντευξης και στα υπόλοιπα κόμματα.

    Για το νόμο «Καλλικράτης» είπε ότι είναι «Προκρούστης» για την Αυτοδιοίκηση, διότι της δίνει πολλές αρμοδιότητες χωρίς πόρους.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 44006

    [05] Απορρίπτει η ΠΟΣΔΕΠ το κείμενο διαβούλευσης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Κυριακη, 24 10 2010 13:21

    Την έντονη αντίδρασή της, στο κείμενο διαβούλευσης που παρουσίασε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στην 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών Πανεπιστημίων στο Ρέθυμνο, εκφράζει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ). Επιφυλάξεις ωστόσο, εξέφρασε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων για τις κυβερνητικές προτάσεις, πολλές από τις οποίες, όπως υποστηρίζει, είναι αντισυνταγματικές. Ο διάλογος αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες, και ο νέος νόμος πλαίσιο θα είναι έτοιμος τον Ιανουάριο.

    «Κατώτερες των περιστάσεων οι προτεινόμενες αλλαγές»

    Στην ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες αλλαγές κατώτερες των περιστάσεων, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν αυτές να αποτελέσουν βάση διαλόγου. Συγχρόνως απευθύνει έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα «για νηφαλιότητα και σύνεση». «Κοινή προσπάθεια όλων μας, θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη λειτουργία του Πανεπιστημίου παράλληλα με την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων για την ανάταξη του Πανεπιστημίου χωρίς να καταστραφούν και να διαλυθούν σε λίγες μέρες ή βδομάδες αυτά, που με πολύ κόπο και μεράκι δημιουργήθηκαν μετά από πολλά χρόνια ή δεκαετίες», σημειώνεται την ανακοίνωση.

    Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ διαπιστώνει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές και επισημαίνει σχετικά με την ουσία των αλλαγών που προτείνονται ότι: «Πρόκειται για ένα κείμενο κατώτερο των περιστάσεων, των πραγματικών αναγκών του ελληνικού πανεπιστημιακού συστήματος, της ελληνικής κοινωνίας -ειδικά στις σημερινές δραματικές συνθήκες- και της νέας γενιάς. Το κείμενο οικοδομείται στη βάση της θεώρησης ότι το σημερινό Πανεπιστήμιο είναι διαλυμένο και χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, διαφθορά και μετριότητα, χωρίς να αναγνωρίζει ούτε το τεράστιο έργο που επιτελείται από συναδέλφους υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων ούτε τις νησίδες αριστείας στην έρευνα και τη διδασκαλία. Το κείμενο αναδεικνύει διάφορα δευτερεύοντα και -πιστεύουμε σκόπιμα- αγνοεί σημαντικά κεντρικά και χρόνια προβλήματα του ακαδημαϊκού χώρου και εμπεριέχει στοιχεία των οποίων η συνταγματικότητα αμφισβητείται έντονα».

    Οι καθηγητές επισημαίνουν ιδιαίτερα ότι «το Προεδρείο της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει το διάλογο στα όργανά της και κυρίως σε όλους τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ. Πρόθεση μας είναι αυτό το θέμα να αναδειχτεί σε κεντρικό στον προσυνεδριακό διάλογο στην πορεία προς το 10ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στη δημοσιότητα το κείμενο διαβούλευσης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ρέθυμνο: Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων οι προτάσεις του Υπ.Παιδείας για τα ΑΕΙ

    Είδηση: 44000

    [06] Λήγει η απεργιακή κινητοποίηση των περιπτερούχων

    Κυριακη, 24 10 2010 14:41

    Στο 70% έφθασε κατά μέσο όρο η συμμετοχή των περιπτερούχων-ψιλικατζήδων στην απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε την Παρασκευή και λήγει σήμερα Κυριακή, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας (ΟΠΚΕ), διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση με νόμο του 8,2% ως ελάχιστη προμήθεια στα βιομηχανοποιημένα καπνά. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι σύλλογοι-μέλη της, από 45 νομούς .Μεταξύ εκείνων που δεν μετείχαν, είναι οι συνάδελφοί τους, στην Αττική.

    Στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπου και λειτουργούν περίπου 2.500 περίπτερα-ψιλικατζίδικα, η συμμετοχή στην απεργία ήταν 20% σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών-Καπνοπωλών & Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστα Ιακώβου. Υπογραμμίζει όμως ότι αυτοί που δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους, είτε δεν πωλούν, είτε δεν αγοράζουν τσιγάρα, εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή τους.

    Εκπρόσωποι του κλάδου έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιώντας απεργία πείνας, περιμένουν τη συνάντηση της Τρίτης με τον αρμόδιο υφυπουργό, Δημήτρη Κουσελά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΠΚΕ, Κώστας Κόγιας. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι ...τελικής πτώσης, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για την επιβίωση της οικογένειάς μου».

    Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε, ότι μετά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου και κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από πλευράς της Κυβέρνησης ότι στη συνάντηση της Τρίτης θα δοθεί λύση στο ζήτημα.

    Η ΟΠΚΕ αριθμεί 36.000 μέλη, ενώ συνολικά στη χώρα λειτουργούν περί τα 46.000 περίπτερα και ψιλικατζίδικα, με το 90% εξ αυτών οικογενειακές επιχειρήσεις. Σήμερα το ποσοστό ελάχιστης προμήθειας στα βιομηχανοποιημένα καπνά ανέρχεται για τους περιπτερούχους και ψιλικατζήδες στο 2%.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 44004

    [07] Ομιλίες Κουβέλη, Ψαριανού, Καμίνη σε εκδήλωση της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

    Κυριακη, 24 10 2010 17:02

    Την υποβάθμιση της σημασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από τα άλλα κόμματα, κατήγγειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γρηγόρης Ψαριανός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα σε στελέχη του κόμματός του, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

    Ομιλία Κουβέλη

    Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα οξυμένο πολιτικό περιβάλλον, που οφείλεται και στην οικονομική κρίση, ωστόσο η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα που απαιτούν την προσήλωση της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αυτές οι εκλογές όπως είναι λογικό θα στείλουν πολιτικά μηνύματα, ωστόσο δεν πρόκειται να δημοψήφισμα.Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε εξάλλου και στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής αλλά και όλης της χώρας, στις νέες αρμοδιότητες που περνάνε στην αυτοδιοίκηση, όπως η Παιδεία και η Υγεία, για να υπογραμμίσει ότι η προσήλωση των άλλων κομμάτων στο Μνημόνιο συσκοτίζει άλλα μεγάλα προβλήματα και τα οποία δεν αναδεικνύονται, ούτε συζητούνται κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    Επίσης, έκανε λόγο για ετερόκλητες δυνάμεις που επιδιώκουν την δημιουργία αντι-Μνημονιακού μετώπου μεταξύ των οποίων και η Νέα Δημοκρατία. Υπενθύμισε ότι και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν το Μνημόνιο, αλλά η επικέντρωση στο θέμα αυτό, είπε, εμποδίζει μια ουσιαστική συζήτηση για τις εκλογές.

    Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το πρόβλημα της ανεργίας τονίζοντας ότι οι προοπτικές είναι δυσοίωνες, καθώς εκτιμάται ότι το πρόβλημα κλιμακώνεται και θα οδηγήσει σε δραματικές καταστάσεις. Ζήτησε την ενεργοποίηση προγραμμάτων που ήδη έχει στα «συρτάρια» του, ο ΟΑΕΔ, για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν το πρόβλημα.

    Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον κ. Καμίνη και τον κ. Ψαριανό, ενώ έκανε λόγο για μια «γκρίζα Αθήνα που δεν μας αξίζει».

    Ομιλίες Ψαριανού και Καμίνη

    Στο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Ψαριανός περιέγραψε με ιδιαίτερη ένταση την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο υπογραμμίζοντας ότι επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα όχι μόνο δεν πρόσφεραν λύσεις, αντίθετα με την πελατειακή πολιτική τους οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση.

    Ανακοίνωσε δε ότι θα επισκεφθεί την κ. Μπιρμπίλη και τον κ. Χρυσοχοΐδη για να πληροφορηθεί ποιό είναι το πρόγραμμα της κεντρικής εξουσίας για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τόνισε ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα των μεταναστών υπό το πρίσμα της οργανωμένης εγκληματικότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι Έλληνες είναι αυτοί που την καθοδηγούν και όχι μετανάστες.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα της Αθήνας κάνοντας λόγο για «μια πόλη που καταρρέει, και που ο δήμος αδρανεί». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η υποψηφιότητά του και οι προτάσεις του, μπορούν, να πετύχουν την ανατροπή, γιατί -όπως είπε- η Αθήνα πρέπει να φύγει από τον φαύλο κύκλο της εγκατάλειψης.

    Κατηγόρησε επίσης, το σημερινό δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη για «εξαπάτηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης» παρουσιάζοντας δήθεν έργα στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής ασύλληπτων διαστάσεων.

    Ο κ. Καμίνης μίλησε και για το ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί και για να γίνει αυτό -όπως είπε- πρέπει και το κράτος να είναι παρών και η δημοτική αστυνομία, ώστε να μην παραδοθεί ο κόσμος στην ακροδεξιά. Είδηση: 44005

    [08] Επαναλαμβανόμενες απεργίες σε ΟΣΕ-Προαστιακό από Δευτέρα

    Κυριακη, 24 10 2010 12:20

    Ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες των τρένων και του Προαστιακού την εβδομάδα, που ξεκινά, λόγω των τεσσάρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ, που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή -εξαιρείται λοιπόν μόνο η αργία της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου για τις καθημερινές- δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, ενώ τις υπόλοιπες 3 μέρες ο ΟΣΕ θα υπολειτουργεί, καθώς τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις απεργίες.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού των εργαζομένων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαγραφή των χρεών του ΟΣΕ, επανασχεδιασμό των δρομολογίων και αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 43999

    [09] Επιτυχής η κατεδάφιση του κτιρίου του ΝΑΤ

    Κυριακη, 24 10 2010 12:11

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση, με ελεγχόμενη έκρηξη, του παλιού κτιρίου του ΝΑΤ στη συμβολή των οδών Βερανζέρου, Ξούθου και Μενάνδρου. Στις 12:30 δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 43998

    [10] Περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

    Κυριακη, 24 10 2010 12:05

    Διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ενώ στο Γκύζη περιοδεύει η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία το Σάββατο από τα Σεπόλια ζήτησε τη στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε εκδήλωση της νεολαίας του ΛΑΟΣ στου Ψυρρή, θα μιλήσει το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης. Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 43997

    [11] Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

    Κυριακη, 24 10 2010 11:49

    Ως ψευτοδίλημμα που μπορεί να θέσει ο Πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών, ανάλογα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», απαντώντας στην ερώτηση αν θα τεθεί ζήτημα εθνικών εκλογών ανάλογα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρει:

    «Αυτός είναι ένας εκβιασμός, ένα ψευτοδίλημμα που μπορεί να θέσει ή να υπονοήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Δεν θα πιάσει, όμως, όπως δεν θα πιάσει το άλλο ανόητο ψευτοδίλημμα: σωτηρία ή χρεοκοπία. Γιατί η πολιτική του δεν έχει σωτηρία. Οδηγεί στη χρεοκοπία. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς ούτε μπλοφάρουμε. Σήμερα, το κυρίαρχο είναι να αλλάξουμε πορεία στην οικονομία. Το λέμε εμείς, το λένε όλο και περισσότεροι ειδικοί εδώ και έξω. Καιρός να το πει και ο λαός! Και θα το κάνει τον Νοέμβριο. Αυτή είναι η μόνη σωτηρία να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Όλα τα άλλα είναι ψευτοδιλήμματα και πολιτικοί εκβιασμοί ενός τρομαγμένου ΠΑΣΟΚ».

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 43996


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 October 2010 - 17:45:28 UTC