Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για περιορισμένες αλλαγές στη συνθήκη της Λισαβόνας
  • [02] Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο
  • [03] Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [04] Συναυλία Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα
  • [05] Αιματηρή συμπλοκή στα Άνω Λιόσια
  • [06] Θεατρική παράσταση στην Πτολεμαΐδα
  • [07] Στην Κοζάνη οι τίμιες κάρες των Αγίων Αναργύρων
  • [08] Στον ανακριτή για την φυτεία
  • [09] 2η τσιπουροκατάνυξη στην Πτολεμαίδα
  • [10] Ομιλία του Θεοφάνη Πάμπα στην Κοζάνη
  • [11] Καστανογιορτή στην Δαμασκηνιά Τσοτυλίου
  • [12] «Θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη», τόνισε ο Χρ. Παπουτσής από τη Λάρισα
  • [13] Μίλησαν τα όπλα για ..τα χειμαδιά
  • [14] Στην τελική ευθεία οι αυτοδιοικητικές εκλογές με επίκεντρο τις κεντρικές εκδηλώσεις των συνδυασμών
  • [15] Σήμερα η ενιαία ενίσχυση και αποζημιώσεις
  • [16] Αθλητικές ειδήσεις
  • [17] Ανακύκλωση χαρτιού στις Πηγές Καλλιθέας
  • [18] Ιατρικό Συνέδριο

    [01] Συμφωνία για περιορισμένες αλλαγές στη συνθήκη της Λισαβόνας

    Παρασκευη, 29 10 2010 08:35

    Να υποστηρίξουν τις θέσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για περιορισμένες αλλαγές στη συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να δημιουργηθούν αμυντικοί μηχανισμοί έναντι μίας νέας οικονομικής κρίσης, συμφώνησαν μετά από μαραθώνιες και δύσκολες διαπραγματεύσεις οι ηγέτες της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα διαχείρισης προβλημάτων με τα χρέη των κρατών-μελών και ενέκριναν αυστηρότερους κανόνες για τους προϋπολογισμούς, πρωτίστως κυρώσεις σε βάρος όσων κρατών δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους. Ωστόσο το Βερολίνο δεν κατάφερε να περάσει, όπως επιδίωκε, την άρση του δικαιώματος ψήφου όσων κρατών-μελών παραβιάζουν τους κανόνες.

    Δημιουργείται μόνιμος μηχανισμός στήριξης με συμμετοχή ΔΝΤ και ιδιωτικών κεφαλαίων

    Σε περιορισμένη τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, συμφώνησαν οι «27».

    Στο σχέδιο προτείνεται η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και στο μηχανισμό θα συμμετέχουν το ΔΝΤ και ιδιωτικά κεφάλαια.

    Υιοθετηθήκαν επίσης οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, κόντρα στο γαλλογερμανικό άξονα, που πρότεινε πολιτικές κυρώσεις για τις χώρες-μέλη με υπερβολικά υψηλό έλλειμμα ή χρέος.

    Αντιπαράθεση Παπανδρέου- Μέρκελ για την άρση του δικαιώματος ψήφου

    Μετά την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου στο δείπνο εργασίας που ακολούθησε, απορρίφθηκε η πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μερκελ για την ολική άρση του δικαιώματος ψήφου των χωρών που δεν τηρούν τα δημοσιονομικά κριτήρια.

    Άρση του δικαιώματος ψήφου αποφασίστηκε μόνο στα ζητήματα της νομισματικής ένωσης.

    Χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ ή και δημόσιο χρέος που θα υπερβαίνει το όριο του 60% του ΑΕΠ θα καλούνται να καταβάλουν «πρόστιμο» υπό μορφή δεσμευμένων καταθέσεων.

    «Bούληση όλων να συνεχίσουμε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, για να μπορεί η Ελλάδα να είναι μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

    Η συνάντηση του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Διπλή συμφωνία των «27»

    Είδηση: 44704

    [02] Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο

    Παρασκευη, 29 10 2010 10:38

    Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες, οι οποίες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, για τον εντοπισμό του 55χρονου άντρα ο οποίος παρασύρθηκε χθες Πέμπτη, από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όταν προσπάθησε να βοηθήσει το γιο του. Ο 55χρονος μαζί με την σύζυγό του, ειδοποιημένοι από τον 24 γιό τους, αστυνομικό στο Α.Τ. Βάρης, προσπάθησαν να μετακινήσουν μαζί του, το αυτοκίνητό του που είχε ακινητοποιηθεί στο «φουσκωμένο» χείμαρρο, έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση. Η οικογένεια, όμως, παρασύρθηκε από τα νερά, με συνέπεια να εξακολουθεί να αγνοείται ο πατέρας.

    Η μητέρα εντοπίστηκε και διεσώθη πρώτη, ενώ ο γιος, που κατάφερε να πιαστεί από κλαδιά, διεσώθη με την βοήθεια του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου και ενός κατοίκου της περιοχής.

    Οι έρευνες συνεχίζονται από νωρίς το πρωί, με την ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των διασωστικών μέσων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένου

    Είδηση: 44771

    [03] Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

    Παρασκευη, 29 10 2010 00:05

    Στην πρόταση του για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα τον «πόλεμο» που δέχεται σήμερα, με διαφορετικά μέσα από το 1940, επανήλθε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης. Το 1940 μας πολέμησαν με «στούκας» και ερπύστριες και τώρα μας πολεμούν με σπρεντ, μίζες και διαφθορά, είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, να αφήσουν τις «κοκορομαχίες», να πάψει ο ένας να απειλεί τον άλλον, να αντιληφθούν την ιστορικότητα της στιγμής, να προχωρήσουν σε πατριωτικό διάλογο, να υψώσουν ανάστημα και να αντισταθούν στην προσχεδιασμένη καταστροφή της Ελλάδας.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εξέφρασε την εκτίμηση πως ούτε ο κ. Παπανδρέου θέλει να πάει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εκτός κι αν, όπως είπε, προκύψουν απρόοπτα που μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδο ή οικουμενική κυβέρνηση.

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ ότι θέλει να περάσει πάνω από τις αδύναμες χώρες της Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί χρωστάνε στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις, που θα μηδένιζαν το έλλειμμα. Παράλληλα είπε ότι οι Γερμανοί, με τα καταστήματα που έχουν στην Ελλάδα, «απομυζούν» τον ιδρώτα των Ελλήνων και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν.

    Σε ότι αφορά στις σχέσεις του με τον Μάκη Βορίδη είπε ότι είναι από τα πιο αγαπημένα παιδιά του κόμματος και είναι ενωμένοι «σαν γροθιά». Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στον ΛΑ.Ο.Σ αλλά τα προβλήματα είναι αλλού, στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

    Ως προς τη διαμάχη ανάμεσα στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον μητροπολίτη Ανθιμο, τάχθηκε με το μέρος του μητροπολίτη. Παρότρυνε τους ιερωμένους να ακούνε το κήρυγμα του Ανθιμου, υποστήριξε ότι ο μητροπολίτης έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν την ιστορία και τη θρησκευτικότητα των Ελλήνων και επέκρινε τον κ. Μπουτάρη για την πρόταση του να δοθεί το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Μάκη Στεργίου, όπου βρισκόταν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος και εξήρε τις δύο υποψηφιότητες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 44700

    [04] Συναυλία Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα

    Παρασκευη, 29 10 2010 10:46

    Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας επιστρέφουν στο αγαπημένο τους Αθηναϊκό κοινό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 στο Κλειστό Φαλήρου, Tae Kwon Do, Ολυμπιακά Ακίνητα για μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα και μουσικές περιπλανήσεις, για μία συναυλία - αναδρομή όλης της καριέρας τους, με συνοδοιπόρους μία εκλεκτή ομάδα από τη νέα και την παλιότερη γενιά μουσικών.

    Με γνώμονα όπως πάντα το συναίσθημα και το καλό τραγούδι οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις αισθαντικές φωνές τους, θα μας ταξιδέψουν όπως παλιά με τις αγαπημένες μας μελωδίες σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν, ξυπνώντας μας συναισθήματα ζεστά, αληθινά, αυθεντικά, ουσιαστικά! Μετά από δέκα χρόνια φαίνεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει»!

    Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 22:30. Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ.

    Σημεία Προπώλησης εισητηρίων:

    -Ticket House

    Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366

    -ΙΑΝΟΣ

    Αθήνα: Σταδίου 24, Τηλ: 210 3217917

    Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr

    Είδηση: 44769

    [05] Αιματηρή συμπλοκή στα Άνω Λιόσια

    Παρασκευη, 29 10 2010 10:25

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα στην οδό Φυλής 100 στα Άνω Λιόσια. Δύο άγνωστοι εισέβαλλαν σε μία οικία αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, όταν ξύπνησε πιθανότατα από το θόρυβο. Μεταξύ τους ανταλλάχτηκαν πυροβολισμό, καθώς όπως αποδείχθηκε, οπλοφορούσε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι ο ιδιοκτήτης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 44754

    [06] Θεατρική παράσταση στην Πτολεμαΐδα

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:44

    Πρεμιέρα σήμερα (29/10/2010) στις 9.30 το βράδυ στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαίδας για τη Θεατρική παράσταση «Ορφέας, ένας μύθος για την μουσική, τον έρωτα, και τον θάνατο», που ανεβάζει η ομάδα «Θεατρική αναζήτηση», σε διασκευή της Μαίρης Κοκκίδου.

    Οι παραστάσεις θα δίδονται μέχρι και την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου

    Είδηση: 44803

    [07] Στην Κοζάνη οι τίμιες κάρες των Αγίων Αναργύρων

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:42

    Στην πόλη της Κοζάνη θα βρίσκονται από αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 οι τίμιες κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, του Άγιου Όρους.

    Η υποδοχή τους θα γίνει μπροστά στον Ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στις 5 το απόγευμα και θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 6 το απόγευμα Αρχιερατικός Εσπερινός.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 44801

    [08] Στον ανακριτή για την φυτεία

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:42

    Eνώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ο 53χρονος Ρεθεμνιώτης και ο 27χρονος Αλβανός που συνελήφθησαν σε φυτεία ινδικής κάνναβης στον Κάστελο Ρεθύμνου..

    Και οι δυο αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για καλλιέργεια, συγκομιδή και κατοχή ναρκωτικών από κοινού, κατ εξακολούθηση που αφορά μεγάλη ποσότητα, και οπλοφορία. Επιπροσθέτως στον 27χρονο Αλβανό, ασκήθηκε δίωξη για χρήση ναρκωτικών από μη τοξικομανή, αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη είσοδο στη χώρα, και οπλοκατοχή πυρομαχικών.Και οι δυο συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη ως δράστες φυτείας, καθώς σε έκταση που φέρεται να είναι ιδιοκτησίας του Ρεθυμνιώτη βρέθηκαν 250 δενδρύλλια κάνναβης, για τα οποία ο ίδιος δηλώνει πλήρη άγνοια, ενώ σε παρακείμενο χώρο εντοπίστηκαν 80 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που είχαν ήδη αποξηρανθεί.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 44802

    [09] 2η τσιπουροκατάνυξη στην Πτολεμαίδα

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:41

    Την 2η τσιπουροκατάνυξη διοργανώνουν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της δημοτικής επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαίδας και ο δήμος Πτολεμαίδας.

    Στους επισκέπτες θα προσφερθεί κρασί, τσίπουρο, και ουζομεζέδες ενώ το ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης θα υποστηρίξει παραδοσιακή τοπική ορχήστρα.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου

    Είδηση: 44799

    [10] Ομιλία του Θεοφάνη Πάμπα στην Κοζάνη

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:40

    «Η διαχρονική παρουσία των Ελλήνων στο Δούναβη» είναι το θέμα που θα αναπτύξει κατά την διάρκεια ομιλίας του ο εγκατεστημένος στη Βιέννη Κοζανίτης Δρ. Θεοφάνης Πάμπας, μελετητής-ερευνητής της ιστορίας και της κληρονομιάς της ελληνικής Διασποράς στη Μεσευρώπη, τις πρωτεύουσές της και το Δούναβη.

    Η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο «Κοβεντάρειο», στις 11.30 το πρωί, οργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης. Ο κ. Πάμπας είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο πλαίσιο της έκθεση «Δούναβης: το μέγα όριο στην ιστορία των χαρτών», που λειτουργεί στην χαρτοθήκη του δήμου Κοζάνης στο αρχοντικό Λασσάνης.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 44798

    [11] Καστανογιορτή στην Δαμασκηνιά Τσοτυλίου

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:39

    Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται στη Δαμασκηνιά Βοίου η Γιορτή του Κάστανου.

    Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Δαμασκηνιωτών «Η Παναγιά», με την υποστήριξη του Δήμου Τσοτυλίου. Η Δαμασκηνιά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καστανοχώρια της Δυτικής Μακεδονίας και οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς έχουν καθιερώσει την γιορτή αυτή προβάλλοντας το προϊόν στο τέλος της συγκομιδής.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 44795

    [12] «Θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη», τόνισε ο Χρ. Παπουτσής από τη Λάρισα

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:37

    «Οι Ελληνες είναι περήφανος λαός και το αποδεικνύουν και στις παρούσες συνθήκες, που λέει «όχι» σε όποια εξάρτηση, λέμε «όχι» στην φτώχεια και στην ανέχεια. Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Ο λαός μας ξέρει να κερδίζει όλες τις μάχες και θα κερδίσει και αυτή»

    Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στη Λάρισα. Ο κ. Παπουτσής, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στα επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες ωστόσο πραγματοποιήθηκαν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, βροχόπτωση και με χαμηλή θερμοκρασία. Με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από τα πολιτικά τμήματα παρήλασαν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες.

    Συνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 44794

    [13] Μίλησαν τα όπλα για ..τα χειμαδιά

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:37

    Ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα Ανώγεια, με αποτέλεσμα ένας 25χροος Ανωγειανός να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα, από σφαίρα σε δύο σημεία στο πόδι.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άτομα από δύο γνωστές οικογένειες του χωριού χτυπήθηκαν και βγήκαν όπλα αφού είχαν το τελευταίο διάστημα διαφορές για τα χειμαδιά. Ωστόσο ο τραυματίας αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είδε τον δράστη καθώς είχε καλυμμένο το πρόσωπό του. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 44797

    [14] Στην τελική ευθεία οι αυτοδιοικητικές εκλογές με επίκεντρο τις κεντρικές εκδηλώσεις των συνδυασμών

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:36

    Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι κινήσεις των υποψηφίων συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την επόμενη εβδομάδα στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις των συνδυασμών.

    Ετσι για τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Λαική Συσπείρωση», όπου θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Μπούτας και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γ. Λαμπρούλης.

    Σύνταξη : Αρης Ψύχας

    Είδηση: 44792

    [15] Σήμερα η ενιαία ενίσχυση και αποζημιώσεις

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:44

    Στους λογαριασμούς της Αγροτικής Τράπεζας κατατέθηκαν κατ αρχήν οι πιστώσεις που αφορούν το 50% της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτώνβ¦

    Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.Η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης αναμένεται στις 17 Δεκεμβρίου.Στο μεταξύ, από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στην παραγωγή τους, μέχρι το Μάρτιο του 2010 .Δικαιούχοι των αποζημιώσεων αυτών είναι 12.069 αγρότες όλων των περιοχών της χώρας, στους οποίους θα καταβληθεί στο συνολικό ποσό των 8.971.652 ευρώ.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 44804

    [16] Αθλητικές ειδήσεις

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:43

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας. Μάλιστα, οι τεχνικοί μελέτησαν τη δυνατότητα απορροής των ομβρίων και αντοχής του στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και διαπιστώνοντας την καλή λειτουργία της εγκατάστασης, αφού το αποστραγγιστικό σύστημα του γηπέδου λειτούργησε στην εντέλεια. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΑΚ, οι προδιαγραφές τού αγωνιστικού χώρου είναι, πλέον, στο επίπεδο των προδιαγραφών που έχει θέσει η UEFA και ότι ο χλοοτάπητας είναι από τους πλέον αξιόλογους που υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα.

    Το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε χθες ο ΑΟ Κέρκυρα κερδίζοντας εκτός έδρας τη Βέροια με σκορ 0-1. Το γκολ σημείωσε στο 8΄λεπτο ο Μακρής με προβολή. Εν τω μεταξύ, η Οδύσσεια της ομάδας με την έλλειψη γηπέδου στην Κέρκυρα συνεχίζετα και αυτή την εβδομάδα: Χθες οι παίκτες διανυκτέρευσαν στη Βέροια και σήμερα θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν το αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα και από εκεί, με πούλμαν στην Πάτρα για τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Αγώνας που, θεωρητικά, είναι εντός έδρας.

    σύνταξη: Βασίλης Αργαλιάς

    Είδηση: 44805

    [17] Ανακύκλωση χαρτιού στις Πηγές Καλλιθέας

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:45

    Μεγάλη κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη δράση ανακύκλωσης χαρτιού, στις Πηγές Καλλιθέας στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00-14.00. Διοργανωτές είναι οι «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ», ο ΔΟΠΕΚ (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος Δήμου Καλλιθέας) και το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Οικονομίδης». Μετά από το έντονο εργασιακά καλοκαίρι, το άχρηστο χαρτί θα πάρει το δρόμο της ανακύκλωσης χάρη στην πρωτοβουλία των φορέων και κυρίως των εθελοντών που συμμετέχουν. Στις Πηγές Καλλιθέας, το Σάββατο 30/10/10 θα συγκεντρωθούν: άχρηστα βιβλία, κατάλογοι, εφημερίδες, περιοδικά, κόλλες Α4.

    Οι διοργανωτές παρακαλούν να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη πεταχτούν βιβλία που μπορεί να έχουν κάποια άλλη αξία. Η ενέργεια της ανακύκλωσης έχει εθελοντικό χαρακτήρα για όσους συμμετέχουν και για τη διευκόλυνση της μεταφοράς, τα προς ανακύκλωση υλικά πρέπει να είναι τακτοποιημένα σε δέματα ή σε χαρτοκιβώτια. Με τα χρήματα που θα εισπραχθούν από το χαρτί που θα αποσταλεί για ανακύκλωση θα αγοραστεί σχολικό υλικό για το κοινωνικό παντοπωλείο που εξυπηρετεί άπορες οικογένειες του νησιού .

    Είδηση: 44806

    [18] Ιατρικό Συνέδριο

    Παρασκευη, 29 10 2010 11:46

    Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος στους νέους και η καρδιολογική εκτίμηση στους αθλητές, όπως και τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση, θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων, το 15ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο που ξεκινά σήμερα στον Πλατανιά β¦.

    Στο συνέδριο, διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Χανίων και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, συμμετέχουν δεκάδες επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 44808


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 October 2010 - 17:06:56 UTC