Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τα εκρηκτικά πακέτα
  • [02] Ο Γ. Ραγκούσης στο Βόλο
  • [03] Βραζιλία: Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο υποθαλάσσιο κοίτασμα πετρελαίου

    [01] Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τα εκρηκτικά πακέτα

    Σαββατο, 30 10 2010 10:38

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές ασφάλειας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, ύστερα από την ανακάλυψη δύο πακέτων με εκρηκτικά σε δύο εμπορικά αεροσκάφη που ξεκίνησαν από την Υεμένη και είχαν προορισμό δύο συναγωγές στο Σικάγο. Αξιωματούχοι της ασφάλειας διερευνούν την έκταση της απειλής, μετά τον εντοπισμό των πακέτων στη Βρετανία και στο Ντουμπάι. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή πως τα ύποπτα πακέτα που κατασχέθηκαν στο Ντουμπάι και στη Βρετανία συνιστούν «μία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή», διαβεβαιώνοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να «εξολοθρεύσουν» την Αλ Κάιντα της Υεμένης, χώρα απ΄όπου έφυγαν τα πακέτα.

    Νωρίτερα, το γραφείο του FBI στο Σικάγο είχε δηλώσει πως «τα δύο ύποπτα πακέτα» που κατασχέθηκαν πάνω σε μεταφορικά αεροσκάφη στην κεντρική Αγγλία και στο Ντουμπάι «δεν περιείχαν εκρηκτικά».

    Ο Μπάρακ Ομπάμα διευκρίνισε πως τα δύο πακέτα απευθύνονταν «σε εβραϊκούς τόπους λατρείας στο Σικάγο», στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος είχε λάβει σήμα συναγερμού από το βράδυ της Πέμπτης, διαβεβαίωσε πως έδωσε «εντολή σε όλες τις δυνάμεις της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών να κινητοποιηθούν για να προστατέψουν τον πληθυσμό από μία επίθεση».

    Τα μέτρα αυτά οδήγησαν στην έρευνα δύο μεταφορικών αεροσκαφών της εταιρίας UPS στη Φιλαδέλφεια και το Νιούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, την Παρασκευή.

    «Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Υεμένης ώστε να ματαιώσουμε νέες επιθέσεις και να εξολοθρεύσουμε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο», υποσχέθηκε ακόμη ο Ομπάμα, διευκρινίζοντας πως ο σύμβουλός του κατά της τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν, έχει μιλήσει στον πρόεδρο της Υεμένης.

    Το αεροσκάφος προερχόμενο από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη, συνοδεύεται από δύο μαχητικά καθώς περιέχει πακέτα από την Υεμένη.

    Από την Υεμένη, προήλθαν και τα άλλα δύο πακέτα στα οποία εντοπίστηκαν εκρηκτικά στη Βρετανία και στο Ντουμπάι.

    Πηγές: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: UK and US probe terror risk after Yemen cargo finds

    Είδηση: 44955

    [02] Ο Γ. Ραγκούσης στο Βόλο

    Σαββατο, 30 10 2010 11:00

    Στο Βόλο θα βρίσκεται μεθαύριο Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 7 το απόγευμα στο "Ξενία". Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ραγκούση θα ανακοινωθεί σήμερα-αύριο.

    Είδηση: 44957

    [03] Βραζιλία: Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο υποθαλάσσιο κοίτασμα πετρελαίου

    Σαββατο, 30 10 2010 11:11

    Γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στα ανοικτά της λατινοαμερικάνικης χώρας στον Ατλαντικό Ωκεανό, σύμφωνα με την Εθνική υπηρεσία πετρελαίου της Βραζιλίας. Σύμφωνα με την ANP (Agency National Petroleum), το κοίτασμα που βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και ονομάστηκε Libra ενδέχεται να περιέχει από 3,7 ως 15 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Εκτίμηση της εταιρίας Gaffney, Cline & Associates αναφέρει ότι το πιο πιθανό μέγεθος του κοιτάσματος είναι περίπου στη μέση 7,9 δις βαρέλια.

    «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το κοίτασμα Libra μπορεί να περιέχει περισσότερη ποσότητα πετρελαίου από όλα τα γνωστά αποθέματα της Βραζιλίας των 14 δισεκατομμυρίων βαρελιών», ανέφερε η ANP.

    Το κοίτασμα βρίσκεται περίπου 180 χλμ. από τις ακτές του Ρίου ντε Ζανέιρου, σύμφωνα με την υπηρεσία.

    Το εκτιμώμενο μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από εκείνο του επίσης παράκτιου κοιτάσματος Tupi, που εκτιμάται ότι περιέχει 5 ως 8 δισεκατομμύρια βαρέλια.

    Η ανακοίνωση προστίθεται σε μια σειρά ανακαλύψεων κοιτασμάτων-μαμούθ στη Βραζιλία από το 2007. Τα περισσότερα βρίσκονται σε βάθος έως και 7.000 μέτρων και καλύπτονται από παχύ στρώμα αλατιού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η άντληση του πετρελαίου θα είναι δύσκολη και ιδιαίτερα δαπανηρή.

    Νωρίτερα εφέτος η πολύνεκρη έκρηξη σε εξέδρα και η διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων βαρελιών πετρελαίου από κοίτασμα της BP στον Κόλπο του Μεξικού, στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ, που διήρκεσε μήνες ολόκληρους, προκάλεσε τεράστια καταστροφή και υπογράμμισε τους φόβους για τους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς κινδύνους που συνεπάγεται η άντληση μαύρου χρυσού από τέτοια βάθη.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Brazil's Libra oil find may hold 15 bln bbl: govt, Brazil: Petrobras Strikes Oil in Offshore S-M-613 Block in Santos Basin

    Είδηση: 44956


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 October 2010 - 8:53:38 UTC