Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόωρη συνταξιοδότηση και μετά την ενηλικίωση των παιδιών
  • [02] Απολογούνται οι δύο για τα «εκρηκτικά» πακέτα
  • [03] Ήττα Ομπάμα στο Κογκρέσο
  • [04] Αίσιο τέλος στο θρίλερ με αεροσκάφος της Qantas
  • [05] Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία
  • [06] Αντρέας Λοβέρδος: Την Κυριακή θα σταλεί μήνυμα από την Κρήτη
  • [07] Πιστώσεις για τα Κέντρα Υγείας
  • [08] Δημοψήφισμα για το κάπνισμα
  • [09] Οι εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικών
  • [10] Μάθε που ψηφίζεις
  • [11] Λαϊκή συνέλευση Βελβεντού-επιβεβαιώθηκε η αποχή
  • [12] Συσκέψεις για την πορεία του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία
  • [13] Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει
  • [14] Υπογραφές συμβάσεων για έργα
  • [15] Συνέντευξη του Λάμπρου Μπούκλη
  • [16] Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Θ. Μπρεδήμα
  • [17] Συνεχίζονται οι προεκλογικές ομιλίες
  • [18] Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας
  • [19] Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή κάνναβης
  • [20] Χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
  • [21] Υπηρεσία εξιχνίασηςβ¦ Ζωοκλοπών στην Κρήτη
  • [22] Αεροπορική σύνδεση με Κρήτη και Ιόνια νησιά
  • [23] Βραδιά ποίησης
  • [24] Έργα στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού
  • [25] Ο Σταύρος Λαμπρινίδης στην Καλαμάτα
  • [26] Ανοιχτά τα γραφεία Ταυτοτήτων στην Αστυνομία
  • [27] Προχωράει ο αυτοκινητόδρομος στην Πελοπόννησο
  • [28] Στους δήμους Καβάλας και Χρυσούπολης οι 132 απολυμένοι δύο επιχειρήσεων
  • [29] Μεταγωγή κρατουμένων από τις δικαστικές φυλακές
  • [30] Στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών υποψηφίων ζητά η ΟΕΒΕ Καβάλας
  • [31] Έργα στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ
  • [32] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [33] Άνοδος της αριστεράς στις εκλογές εκπαιδευτικών στα Χανιά
  • [34] Παραγωγοί λαϊκών αγορών Κρήτης: Ανανέωση συνάντησης με τον υφυπουργό σε ένα μήνα

    [01] Πρόωρη συνταξιοδότηση και μετά την ενηλικίωση των παιδιών

    Πεμπτη, 04 11 2010 10:16

    Διατηρούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ, οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εφόσον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις, αναφέρεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας προς το ΙΚΑ.

    Πρόωρη συνταξιοδότηση και μετά την ενηλικίωση των παιδιών

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΙΚΑ, ο αναπληρωτής υπ. Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, διευκρινίζει με εγκύκλιο του, ότι οι μητέρες ανηλίκων που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πρόωρης συνταξιοδότησης, δηλαδή, 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 δεν χάνουν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης από 1/1/2011 οπότε αρχίζει η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας.

    Οι ασφαλισμένες που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις μέχρι τις 31/12/2010 συνταξιοδοτούνται με τα όρια ηλικίας που ισχύουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, δηλαδή τα 50 χρόνια για μειωμένη σύνταξη και τα 55 για πλήρη, οποτεδήποτε καταθέσουν αίτηση χωρίς να εξετάζεται αν στην συμπλήρωση των ορίων ηλικίας συνέτρεχε η ανηλικότητα του τέκνου.

    Είδηση: 45667

    [02] Απολογούνται οι δύο για τα «εκρηκτικά» πακέτα

    Πεμπτη, 04 11 2010 10:18

    Απολογούνται σήμερα Πέμπτη, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν μετά τη μαζική αποστολή παγιδευμένων, με εκρηκτικά, δεμάτων σε Ευρωπαίους ηγέτες και ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα. Ο ένας εξ αυτών κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός που απέστειλε τις παγιδευμένες επιστολές σε Μέρκελ και Μπερλουσκόνι έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης κι έχει ήδη αναγνωριστεί ως ένας από τους πέντε καταζητούμενους για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.Στο μεταξύ σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται οι διωκτικές αρχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί δύο δέματα-βόμβες που συμφωνά με τα στοιχειά των διωκτικών αρχών ετοίμαζαν για αποστολή οι δυο συλληφθέντες στο Παγκράτι ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται σπίτια-κρησφύγετα, αλλά και η γιάφκα που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες.

    Η απαγόρευση της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό ισχύει και σήμερα, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση κάνει λόγο για «σκοτεινά συμφέροντα», αποσυνδέοντας τα γεγονότα με τα «εκρηκτικά» πακέτα από τη διεθνή τρομοκρατία. «Όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ αύριο Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί στις Βρυξέλλες σύσκεψη εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας των αερομεταφορών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    βήμα αποτελεί η επιδίωξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να επιβληθούν από την Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου αυστηρότεροι έλεγχοι στις αερομεταφορές εμπορευμάτων, προκειμένου να κλείσουν τα κενά ασφαλείας. Εξάλλου κλιμάκιο της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    «Η τρομοκρατία μπορεί να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια, σε μία συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της χώρας», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως οι ανεύθυνες πράξεις, που επιχειρούν να πλήξουν την προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει, θα αποτύχουν.

    Θέμα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στις εταιρείες ταχυμεταφορών, έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Εντατικές έρευνες για τα πακέτα-βόμβες

    Σχετική είδηση: Παρέμβαση Παπούλια για την τρομοκρατία

    Σχετική είδηση: Σύσκεψη εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για τα παγιδευμένα πακέτα

    Είδηση: 45668

    [03] Ήττα Ομπάμα στο Κογκρέσο

    Πεμπτη, 04 11 2010 10:13

    «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους», δήλωσε στη πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές, ο Αμερικανός Πρόεδρος, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της ήττας των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο. Αποσπώντας 57 έδρες από τους Δημοκρατικούς, οι Ρεπουμπλικάνοι πήραν 239 έδρες σε σύνολο 435 στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς χρειάζονται 218 έδρες για να αποκτήσουν τον έλεγχο του Σώματος. Στη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί κατέλαβαν 51 έδρες έναντι 46 των Ρεπουμπλικάνων.

    «Είπα ήδη στον Τζον Μπένερ (μελλοντικό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων) και στον Μίτς Μακόνελ (επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία) ότι είμαι έτοιμος να συνεργαστώ μαζί τους. Αντιλαμβάνομαι πλήρως «την βαθύτατη δυσαρέσκεια» των εκλογέων σε ότι αφορά τους ρυθμούς της οικονομικής ανάκαμψης», ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

    Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι «θα ξανασυζητήσω σημαντικά νομοθετικά θέματα-κλειδιά, όπως η ενέργεια και οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία», ενώ επεσήμανε πως «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες για την παιδεία και την έρευνα στην προσπάθειά της να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα».

    Νίκες και ήττες ομογενών

    Απέτυχε ο Αλέξης Γιαννούλιας να εκλεγεί στην έδρα της Γερουσίας στο Ιλινόις, που κατείχε ο Ομπάμα, χάνοντας με μόλις 2% (48,4% - 46,1%) από τον Ρεπουμπλικάνο Μαρκ Κερκ.

    Επίσης, ηττήθηκε στη Φλόριντα ο κυπριακής καταγωγής Τσάρλι Κριστ, ο οποίος ως ανεξάρτητος υποψήφιος διεκδικούσε θέση στη Γερουσία, ενώ πριν τέσσερα χρόνια εκλέχτηκε κυβερνήτης της Πολιτείας του με την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

    Στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατάφεραν να επανεκλεγούν οι: Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός, Μέριλαντ), Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός, Φλόριντα), Σέρι Μπέρκλει (Δημοκρατική, Νεβάδα) και Νίκη Τσόγκα (Δημοκρατική, Μασαχουσέτη), η οποία ήταν η σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόγκα.

    Στις προκριματικές εκλογές ηττήθηκαν και άλλοι ομογενείς και των δυο κομμάτων, που διεκδικούσαν διάφορα πολιτειακά και ομοσπονδιακά αξιώματα, όπως για τη Βουλή ο Ντιν Σκόδρας (Ρεπουμπλικανός, Μέιν) και ο Ρεπουμπλικανός Χάρι Γουίλσον για τη θέση του οικονομικού ελεγκτή της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

    Στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης επανεκλέχτηκε ο Ρεπουμπλικανός Ντιν Σκέλος από την Κομητεία Νάσο, ο οποίος κέρδισε ένα άλλο ομογενή, τον Δημοκρατικό Τζορτζ Σάββα. Ο Μιχάλης Γιάνναρης, μετά από δέκα χρόνια υπηρεσίας την πολιτειακή Βουλή, εκλέχτηκε στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας.

    Τη θέση του κέρδισε στην πολιτειακή Βουλή η Αραβέλλα Σιμωτά, ενώ στην περιοχή Μπρούκλιν και Στάτεν Αιλαντ, όπου επίσης ζουν δεκάδες χιλιάδες άτομα ελληνικής καταγωγής, εκλέχτηκε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη.

    Η Δημοκρατική Μαριάννα Σπυροπούλου, θυγατέρα του Συντονιστή του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου, εκλέχτηκε στο Συμβούλιο των Επιτρόπων της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων Σικάγο

    Οι υποψήφιοι που είχαν "φίλους" στο Facebook εξελέγησαν

    Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές οι οποίοι έχουν τους περισσότερους fans στο Facebook ήταν εκείνοι που επικράτησαν στο τέλος.

    Στις 98 έδρες που ήταν υπό διεκδίκηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων, οι 69 υποψήφιοι που είχαν τους περισσότερους φίλους στο Facebook κατάφεραν να εκλεγούν, ενώ μόνο οι 24 δεν τα κατάφεραν.

    «Οι πολλοί θαυμαστές ισοδυναμούν με ένα ποσοστό νίκης της τάξεως του 74% στις σημαντικές εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Περισσότερο από το 82% των 34 εδρών στην Γερουσία κερδήθηκαν από τους υποψήφιους που είχαν τους περισσότερους οπαδούς», σημείωσε το Facebook.

    Πηγές: ΒΒC, CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 45666

    [04] Αίσιο τέλος στο θρίλερ με αεροσκάφος της Qantas

    Πεμπτη, 04 11 2010 08:17

    Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ που εκτυλισσόταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με αεροσκάφος της Qantas. To Airbus A380 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε μία μηχανή αμέσως μετά την απογείωση του. Η εταιρεία αποφάσισε να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη της, τύπου Airbus A380 για περαιτέρω ελέγχους.

    Στο έδαφος όλα τα Airbus A380 της εταιρείας

    Η πτήση QF32 της Qantas προερχόμενη από το Λονδίνο, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης με προορισμό το Σίδνεϊ.

    Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 459 επιβάτες.

    Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε βλάβη στη μία μηχανή του Airbus Α380 του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο.

    Η εταιρεία, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη τύπου Airbus A 380 που διαθέτει στο στόλο της.

    Θρίλερ στον αέρα

    Αρχικά, μεταδόθηκε ότι το αεροσκάφος συντρίβη μετά από έκρηξη ενώ υπήρχαν και πληροφορίες ότι κομμάτια του εντοπίστηκαν στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας.

    Ινδονησιακός τηλεοπτικός σταθμός, μετέδωσε μάλιστα εικόνες με συντρίμμια και στο ρεπορτάζ του ανέφερε ότι πρόκειται για κομμάτια που αποκόπηκαν από το αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρείας.

    Οι πληροφορίες για τη συντριβή του αεροσκάφους οδήγησαν σε κάθετη πτώση της μετοχές της αυστραλιανής εταιρείας, οι οποίες επανήλθαν στα κανονικά τους επίπεδα, μετά τη διάψευση της είδησης.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 45606

    [05] Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία

    Πεμπτη, 04 11 2010 09:30

    Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν την Τετάρτη οι σφοδρές βροχές στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι χωρικοί στο Τοϊάνας, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα, πιάστηκαν απροετοίμαστοι όταν σημειώθηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες χθες. «Δεκαπέντε άνθρωποι πνίγηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρούμε το άτομο που αγνοείται», δήλωσε ο Νταβίντ Κάσε, τοπικός αξιωματούχος. Περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο λόγω των πλημμυρών.

    Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις, εξ αιτίας και της εκτεταμένης αποψίλωσης των δασών.

    Τουλάχιστον 148 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους τον Οκτώβριο από κατολισθήσεις και πλημμύρες στην ανατολική Παπούα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 45625

    [06] Αντρέας Λοβέρδος: Την Κυριακή θα σταλεί μήνυμα από την Κρήτη

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:27

    Κάλεσμα στους ρεθυμνιώτες να στηρίξουν τον συνδυασμό «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη έκανε χθες το βράδυ ο Υπουργός Υγείας, Αντρέας Λοβέρδος, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στο Ωδείο του Ρεθύμνου. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ωδείου, μίλησαν ακόμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή.

    Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, καθώς επίσης ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, οι πρώην βουλευτές, Γ. Περάκης, Μ. Λουκάκης και Μ. Νεονάκης, τοπικά κομματικά στελέχη και πολύς κόσμος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι «από την Κρήτη θα σταλεί μήνυμα με πανελλήνια σημασία την Κυριακή» και στις δηλώσεις του σημείωσε με έμφαση: «Είμαι στην Κρήτη, σε ένα χώρο όπου η δημοκρατική παράταξη έχει τους περισσότερους φίλους και σε έναν χώρο από όπου θα υπάρξει μήνυμα την Κυριακή, με πανελλήνια σημασία. Από εδώ νομιμοποιείται να αισιοδοξεί ένας δημοκράτης». Στο ερώτημα για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός υγείας απάντησε: «Εμείς θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Το βράδυ της Κυριακής θα προκύψει σε όλη τη χώρα το αποτέλεσμα που θα σταθεροποιήσει τη χώρα, δεν θα τη βγάλει από την ομαλότητα».

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45715

    [07] Πιστώσεις για τα Κέντρα Υγείας

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:26

    Εργα εξοπλισμού και υποδομών προωθούνται στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κρήτηβ¦

    Ηδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, για το σκοπό αυτό, προκειμένου να ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2007-2013 του ΕΣΠΑ.Στο μεταξύ, η 7η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διέθεσε από ίδιους πόρους το ποσό των 30.000 ευρώ, για την επισκευή κτιρίου του Δήμου Αστερουσίων, που έχει παραχωρηθεί στο Βενιζέλειο, για την λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στον Πύργο, αρμοδιότητας του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45713

    [08] Δημοψήφισμα για το κάπνισμα

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:25

    Αρχισε χθες στο Ηράκλειο, το ιδιότυπο δημοψήφισμα για την επανατοποθέτηση σταχτοδοχείων ή όχι στο εσωτερικό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος...

    Οι πελάτες, μαζί με τη παραγγελία τους καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που τους διατίθεται, με την άποψή τους. Οι καταστηματάρχες φιλοδοξούν σε διάστημα ενός μήνα να συγκεντρώσουν 176.000 υπογραφές υπέρ του αιτήματός τους προκειμένου να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση της εφαρμογής του νόμου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45712

    [09] Οι εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικών

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:23

    Η ΠΑΣΚ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Ακολουθούν οι Εκπαιδευτικοί, η ΔΑΚΕ και η ΕΣΑΚβ¦

    Συγκεκριμένα, για το ΑΠΥΣΠΕ, η ΠΑΣΚ πήρε 41% και 192 ψήφους, η ΔΑΚΕ 19,6% και 922 ψήφους, οι Εκπαιδευτικοί 1.466 ψήφους και 31,2% και η ΕΣΑΚ 384 ψήφους και 8,1%.

    Σϋνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45709

    [10] Μάθε που ψηφίζεις

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:22

    Στην είσοδο της Νομαρχίας Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας, μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση, οι πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν εύκολα και απλά το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και στις τυχόν επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010β¦.

    Επίσης οι πολίτες, μπορούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2813400-390, -344, -345, -381.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45708

    [11] Λαϊκή συνέλευση Βελβεντού-επιβεβαιώθηκε η αποχή

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:21

    Επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής λαϊκής συνέλευσης στο Δήμο Βελβεντού η προηγούμενη απόφαση κατοίκων να μην συμμετέχουν στις εκλογές.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 45707

    [12] Συσκέψεις για την πορεία του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:21

    Συνεχίζονται οι συνεργασίες με τη βιεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα προόδου υλοποίησης του ΕΣΠΑ, θα έχουν τις επόμενες ημέρες στη Λάρισα οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου.

    Οι συναντήσεις ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν σήμερα με τη συμμετοχή εκ μέρους της Ε.Ε. του αρμόδιου για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ στη χωρική ενότητα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου κ. Αργ. Πισιώτη και εκπροσώπων των βιαχειριστικών Αρχών των τριών περιφερειών. Οι συναντήσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ετήσιας βιάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα πραγματοποιηθεί στον προσεχή βεκέμβριο στην Αθήνα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα στην υλοποίηση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

    Συνταξη : Αρης Ψύχας

    Είδηση: 45710

    [13] Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:20

    Την «ακύρωση» κάθε προστασίας που εξασφαλίζει η προσφυγή στη δικαιοσύνη καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου..

    Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αναφορά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, υπογραμμίζει ότι, «έχει ακυρωθεί κάθε έννοια δικαστικής προστασίας αφού για τις εργατικές υποθέσεις που ορίζονται για να συζητηθούν στα Δικαστήρια ή που έχουν προσδιοριστεί και αναβάλλονται, ορίζεται ημέρα εκδίκασης είτε το Δεκέμβριο του 2011 είτε τον Ιανουάριο του 2012 .Οσον αφορά στις υποθέσεις στο Εφετείο Κρήτης ορίζεται δικάσιμος το Μάρτιο του 2012 .Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητά, με υπουργική παρέμβαση, τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι εργατικές υποθέσεις ορίζονται για συζήτηση εντός 15 ημερών από τη κατάθεση του δικογράφου και οι αναβολές να δίνονται μόνο για αποδεδειγμένα σοβαρούς λόγους έστω και αν είναι για πρώτη φορά και για διάστημα λίγων μηνών.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45706

    [14] Υπογραφές συμβάσεων για έργα

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:19

    Δύο συμβάσεις για έργα στο Νομό Ηρακλείου θα υπογράψει σήμερα η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Ηλιάκη στο Νομαρχιακό Μέγαρο.

    Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά στην «Κατασκευή νέου διδακτηρίου στο Δημοτικό σχολείο Αντισκαρίου του Δήμου Μοιρών» και το δεύτερο έργο αφορά στη συνέχιση των εργασιών του δρόμου «Από διακλάδωση Εθνικού Δρόμου έως Φαιστός - Πιτσίδια - Μάταλα.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45704

    [15] Συνέντευξη του Λάμπρου Μπούκλη

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:44

    «Η οικολογία βρίσκεται σε κάθε δραστηριότητα της κοινωνίας, όμως αυτό που συμβαίνει μέχρι σήμερα είναι ότι φροντίζουμε περισσότερο το θεαθήναι κι όχι την ουσία». Αυτό σημείωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» Λάμπρος Μπούκλης σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην Καλαμάτα.

    «Είμαστε η θετική πρόταση» είπε ο κ. Μπούκλης και συμπλήρωσε ότι «επιδίωξή μας είναι η προσφορά στον πολίτη τη Πελοποννήσου και όχι το κομματικό συμφέρον». Όπως είπε ο κ. Μπούκλης στο συνδυασμό του «δεν μετέχουν επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά άνθρωποι με πολιτική αντίληψη». Αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο του συνδυασμού είπε ότι είναι η συγκέντρωση 15 με 18.000 ψήφων στην Πελοπόννησο για την εκλογή οικολόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45733

    [16] Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Θ. Μπρεδήμα

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:43

    Η Καλαμάτα είναι «μια πόλη εγκαταλελειμμένη που σταθερά παρακμάζει, που περιθωριοποιείται οικοδομικά, πολεοδομικά, οικονομικά και πολιτιστικά, μια πόλη που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδ. Μπρεδήμας, κατά την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στο δήμαρχο Καλαμάτας και την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, τους κατηγόρησε ότι «η οικονομική της διαχείριση υπήρξε αδιαφανής και αντιαναπτυξιακή», κάνοντας ακόμη λόγο για «ανορθολογική και πελατειακή διαχείριση του προσωπικού, κακοδιοίκηση στη σχέση της με τους πολίτες, αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών και υποβάθμιση των υποδομών της πόλης». Αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων χαρακτήρισε «κραυγαλέα την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στον τομέα καθαριότητας», σημειώνοντας ότι «η εικόνα που όλοι έχουμε, δηλαδή ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη βρώμικη, περιγράφει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη χρεοκοπία ενός ολόκληρου συστήματος».

    Ο κ. Μπρεδήμας κατηγόρησε το δήμαρχο ότι δημοπρατούνται έργα που δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, όπως και για «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντίκεινται στους κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας», ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση του συνδυασμού του για «μερική επιδότηση του εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ, για δύο χρόνια, από τα έσοδα της ελεγχόμενης στάθμευσης». Ακόμα μίλησε για την ανάγκη «να προχωρήσουμε στην ανάδειξη των προϊόντων της τοπικής μας παραγωγής, να υλοποιήσουμε ένα πράσινο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Ταΰγετο».

    Ο κ. Μπρεδήμας λέγοντας ότι «ο Δήμος μας είναι χώρος προσφοράς και μόνο και όχι επάγγελμα», υποσχέθηκε ότι αν αναλάβει τη Δημοτική Αρχή θα μειώσει κατά 50% στο μισθό του Δημάρχου και κατά 30% στους μισθούς των αντιδημάρχων και συμπλήρωσε ότι το υπόλοιπο 50% του μισθού θα το διαθέτει «για αναξιοπαθείς συμπολίτες μέσα από διάφανες διαδικασίες».

    Συνεχίζοντας δήλωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση για τις δυσκολίες του εγχειρήματός του υπό την πίεση και του Μνημονίου, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα κρυφτεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, πίσω από αυτό, ούτε πίσω από τις ευθύνες της Κεντρικής Διοίκησης για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες.

    Καταλήγοντας ο κ. Μπρεδήμας είπε ότι «διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε σ' ένα δήμο με αναβαθμισμένο τον δημόσιο χώρο, καθαρό, περιποιημένο και ασφαλή, με σύγχρονες και επαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες, αντίβαρο στο πρόβλημα της κρίσης και ασπίδα προστασίας για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45732

    [17] Συνεχίζονται οι προεκλογικές ομιλίες

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:42

    Συνεχίζονται σήμερα στην Καλαμάτα οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων. Σήμερα στις 08:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Πέτρος Τατούλης και αύριο στις 8:30 το βράδυ ο Δημήτρης Δράκος. Πριν τον κ. Δράκο, αύριο στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αύριο επίσης, στις 08:30 το βράδυ, θα μιλήσει στην πλατεία 23ης Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45731

    [18] Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:41

    Η πολεμική αεροπορία εορτάζει τη Δευτέρα τη μνήμη το Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι εκδηλώσεις, που θα είναι τετραήμερες, θα ξεκινήσουν αύριο. Στην Καλαμάτα το κέντρο του εορτασμού θα είναι το Αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ. Εκεί σε όλη τη διάρκεια του τετραήμερου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα λειτουργεί φωτογραφική και στατική έκθεση διαφόρων τύπων αεροσκαφών, καθώς και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Το κοινό θα έχει η δυνατότητα να επισκεφθεί στο Αεροδρόμιο στους χώρους της έκθεσης, όπου ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ συγχρόνως θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με την Πολιτεία, για την πρόληψη- αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Τις ημέρες εορτασμού θα γίνουν και επιδείξεις Στρατιωτικών γερακιών εκδίωξης πτηνών που σκοπό έχουν την ασφάλεια πτήσεων αεροσκαφών του αεροδρομίου Καλαμάτας. Οι επιδείξεις θα γίνουν αύριο 10:00-12:00, το Σάββατο 12:00 - 13:00 και την Κυριακή 14:00 - 15:00. Οι ώρες επίσκεψης της στατικής και φωτογραφικής έκθεσης στο αεροδρόμιο είναι από αύριο έως την Κυριακή από τις 09:00 το πρωί έως τις 05:00 το απόγευμα και τη Δευτέρα από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 05:00 το απόγευμα.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45730

    [19] Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή κάνναβης

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:40

    Είκοσι σπιρτόκουτα με ακατέργαστη ινδική κάνναβη είχε στην κατοχή του ένας ανήλικος, υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τον κατάπλου του πλοίου 'Λατώ'.

    Μετά από ένδειξη του αστυνομικού σκύλου διενεργήθηκε έλεγχος στον νεαρό Αλγερινό, ο οποίος στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχε στην κατοχή του δύο νάιλον συσκευασίες με είκοσι συνολικά σπιρτόκουτα που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 110,75 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45729

    [20] Χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:40

    Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί η εφαρμογή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, χρηματοδότηση ύψους 2.160.000,00 ευρώ για το σκοπό αυτό.

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία σημειώνεται ότι «το ποσό που χορηγήθηκε για "Ενέργειες ενίσχυσης της Κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ΄ οίκον βοήθειας - Περιφέρειας Πελοποννήσου", εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013, και αποτελεί την 2η δόση ύψους 40% επί του συνολικού προϋπολογισμού των συμβάσεων για την εκτέλεση του έργου».

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45728

    [21] Υπηρεσία εξιχνίασηςβ¦ Ζωοκλοπών στην Κρήτη

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:38

    Στην άμεση δημιουργία της Υπηρεσίας Εξιχνίασης Ζωοκλοπών, αποφάσισε να προχωρήσει η τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, ύστερα και από την έξαρση που παρουσιάζει τελευταία το φαινόμενο. Την σχετική εισήγηση έχει κάνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδεκτή στη χθεσινή παγκρήτια σύσκεψη.

    Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους τουλάχιστον 4.000 πρόβατα εκλάπησαν μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου. Οι περιοχές όπου παρουσιάζεται έξαρση είναι η Μεσαρά, και οι περιοχές των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, και Προφήτη Ηλία. Το τελευταίο περιστατικό αφορά στην κλοπή από περιφραγμένο χώρο στο Χαρασό, 75 προβάτων και 15 αρνιών. (goodnet.gr)

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45727

    [22] Αεροπορική σύνδεση με Κρήτη και Ιόνια νησιά

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:38

    Ξεκίνησε χθες η αεροπορική διασύνδεση της Καλαμάτας με τα νησιά του Ιονίου και με την Κρήτη. Συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρία Sky Express, πραγματοποιεί από χθες δύο δρομολόγια την εβδομάδα Ηράκλειο - Καλαμάτα - Ζάκυνθο - Κεφαλονιά - Άκτιο και Κέρκυρα, και άλλα δύο αντίστροφα, μέχρι τις 26 Μαρτίου 2011.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, θα πραγματοποιούνται πτήσεις από το Ηράκλειο, με αναχώρηση στις 12.30 το μεσημέρι, άφιξη στη 01.30 στην Καλαμάτα, απ' όπου θα αναχωρεί μισή ώρα αργότερα, με επόμενο σταθμό στη Ζάκυνθο, ακολουθούν η Κεφαλλονιά και το Άκτιο, ενώ τελικός σταθμός στις 4.50 το απόγευμα θα είναι η Κέρκυρα, όπου θα γίνεται διανυκτέρευση.

    Κάθε Πέμπτη και Σάββατο, το δρομολόγιο θα εκτελείται αντίστροφα με αναχώρηση από την Κέρκυρα στις 06.30 το πρωί για Ακτιο, ακολουθεί η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος, με επόμενο σταθμό την Καλαμάτα και άφιξη στις 9.20 το πρωί. Θα αναχωρεί μισή ώρα αργότερα με τελικό προορισμό το Ηράκλειο, όπου θα το αεροσκάφος θα φθάνει στις 10.50 το πρωί.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45726

    [23] Βραδιά ποίησης

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:37

    Βραδιά ποίησης με τους ποιητές Ηλία Κεφάλα και Ξάνθο Μαϊντά, διοργανώνουν το "Καλλιτεχνικό Στέκι" και η Σχολική Βιβλιοθήκη του Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας αύριο στις 8:00 το βράδυ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο "Καλλιτεχνικό Στέκι", στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στην οδό Μπενάκη 5.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45725

    [24] Έργα στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:37

    Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στις 30 Νοεμβρίου στη δημοπράτηση του έργου «προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Παζινού», προϋπολογισμού 466.000 ευρώ. Το έργο αφορά την προσθήκη ορόφου στο υπάρχον ισόγειο.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45724

    [25] Ο Σταύρος Λαμπρινίδης στην Καλαμάτα

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:45

    Ο ευρωβουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα και στις 06:00 το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "REX". Στη συνέντευξή του ο κ. Λαμπρινίδης, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά για διγλωσσία, γιατί -όπως είπε - άλλα λέει έξω και άλλα λέει μέσα», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι λεοντάρι στα εύκολα και λαγός στα δύσκολα». Επίσης είπε ότι ο κ. Σαμαράς «έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα.

    Δήλωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στηρίζει τα μέτρα της Ελλάδας και εδώ σηκώνει την μπαντιέρα του πολέμου, υπονομεύοντας τις θυσίες που κάνει όλος ο ελληνικός λαός. Η συμπεριφορά του αυτή τον έχει καταστήσει πολιτικό μηδενικού κύρους». Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές ο κ. Λαμπρινίδης ζήτησε την υπερψήφιση του κ. Μπρεδήμα για το Δήμο Καλαμάτας.

    Εξάλλου σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ανακοίνωσε ότι δεσμεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πιστώσεις 4,5 εκατ. ευρώ, για τις αστικές αναπλάσεις στην πόλη της Καλαμάτας.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45734

    [26] Ανοιχτά τα γραφεία Ταυτοτήτων στην Αστυνομία

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:36

    Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές τις 7 και 14 Νοεμβρίου, τα γραφεία ταυτοτήτων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν ως εξής: Τα Σάββατο 6 και 13 Νοεμβρίου από τις 08:00 το πρωί τις 6 το απόγευμα, τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι την λήξη της ήτοι από τις 07:00 το πρωί έως τις 06:00 το απόγευμα.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45723

    [27] Προχωράει ο αυτοκινητόδρομος στην Πελοπόννησο

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:46

    Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το νότιο τμήμα της Τρίπολης μέχρι το Αθήναιο, εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι από το Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών, Συγχρηματοδοτούμενων Έργων Σέργιο Λαμπρόπουλο. Το τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία και έχει συνολικό μήκος 14 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει σήραγγα διπλής κατεύθυνσης μήκους 650 μέτρων στο Καλογερικό και ενώνεται στο Αθήναιο με το κομμάτι του δρόμου Καλογερικό - Λεύκτρο. Κατά την τελετή παράδοσης του τμήματος αυτού του αυτοκινητόδρομου, παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος και Πέτρος Τατούλης, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και στελέχη του "Μορέα" μεταξύ των οποίων και ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Για το εργο μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας «Μωρέας» Δημήτρης Κούτρας και ο Διευθυντής των συγχρηματοδοτούμενων οδικών έργων Πελοποννήσου του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Καρνέσης.

    Με το τμήμα που δόθηκε χθες στην κυκλοφορία η Πελοπόννησος διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κόρινθο έως το Λεύκτρο, συνολικού μήκους 108 χιλιομέτρων, με οκτώ σήραγγες, μία ανά κατεύθυνση, στην Στέρνα, το Νεοχώρι, το Αρτεμίσιο, το Καλογερικό και στο Ραψομμάτη. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 6 χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια, το οποίο περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων Λεύκτρου και τον καινούριο κόμβο εξόδου της Μεγαλόπολης. Στην κατασκευή της εξόδου της Μεγαλόπολης υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς κρίθηκαν αναγκαίες μεταβολές στη μελέτη λόγω των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου.

    Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμη τμήμα του εθνικού αυτοκινητόδρομου, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, που το 2003 είχε εξαφανιστεί ο δρόμος λόγω καθίζησης και αποτελεί το δυσκολότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου. Συνολικά σε ένα περίπου χρόνο θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος ως την Καλαμάτα και στα μέσα του 2012 αναμένεται να είναι έτοιμο το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ως την Σπάρτη.

    Στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που δόθηκε χθες στην κυκλοφορία, αμέσως μετά την σήραγγα Καλογερικού προς Καλαμάτα είναι έτοιμος ο σταθμός διοδίων Καλογερικού και το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και στις δύο κατευθύνσεις.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45735

    [28] Στους δήμους Καβάλας και Χρυσούπολης οι 132 απολυμένοι δύο επιχειρήσεων

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:34

    Την δυνατότητα απορρόφησης 132 απολυμένων από τις επιχειρήσεις «Κοθάλη» και «Δελφίνι» γνωστοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας οι δήμαρχοι Καβάλας και Χρυσούπολης.

    Μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, που επιδοτεί με 30 ευρώ ημερησίως τον εργαζόμενο, ο δήμος Καβάλας θα προσλάβει στις δημοτικές επιχειρήσεις του 65 άτομα και ο δήμος Χρυσούπολης 67, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απολυμένων από τις δύο επιχειρήσεις. Την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν επαφές της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας με το υπουργείο εργασίας και τον ΟΑΕΔ προκειμένου να διαμορφωθεί το ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των απολυμένων.

    Ανάλογο πρόγραμμα εκπονείται ήδη, με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Δράμα, για την επαγγελματική αποκατάσταση των 50 εργαζομένων στην επιχείρηση «Μάρμαρα Σκαρή» η οποία έκλεισε.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 45720

    [29] Μεταγωγή κρατουμένων από τις δικαστικές φυλακές

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:32

    Με τη μεταγωγή 20 κρατουμένων σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα επιχειρήθηκε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις Δικαστικές Φυλακές των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των κρατουμένων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στις φυλακές, ξεπέρασε τους 170 προκαλώντας το αδιαχώρητο καθώς πολλοί ήταν υποχρεωμένοι να κοιμούνται ακόμα και σε στρώματα στο πάτωμα.

    Σημειώνεται ότι η χωρητικότητα του δικαστικού καταστήματος στην πόλη των Χανίων μόλις φτάνει τα 120 άτομα. Η καθυστέρηση στην ανέγερση των νέων δικαστικών φυλακών στην περιοχή της Αγιάς και η αύξηση του αριθμού των κρατουμένων έχει επιτείνει το πρόβλημα.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45718

    [30] Στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών υποψηφίων ζητά η ΟΕΒΕ Καβάλας

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:31

    Να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι των συνδυασμών, που προέρχονται από το χώρο των μικρομεσαίων επαγγελματιών, προτρέπει τα μέλη της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων νομού Καβάλας. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρός της Παναγιώτης Αρσονιάδης, πρέπει και οι επαγγελματίες μέσα από αιρετές θέσεις να εισέλθουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στους νέους δήμους και τις περιφέρειες, εκτιμώντας ότι μ' αυτό τον τρόπο και θα μεταφερθεί η πραγματική κατάσταση της επιχειρηματικότητας και θα υπάρξει συμμετοχή σε αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 45719

    [31] Έργα στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:31

    Έργα εξοπλισμού και υποδομών των Κέντρων Υγείας της Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μεταξύ των Κέντρων Υγείας που θα χρηματοδοτηθούν είναι και τα Κέντρα Υγείας Κανδάνου, Βάμου και Κισσάμου, με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατ. 303 χιλιάδες ευρώ.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45717

    [32] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:29

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Ο Πάμισος, ο οποίος αντιμετώπισε την ομάδα της Κυπαρισσίας στην έδρα της για το κύπελλο Μεσσηνίας, πήρε τη νίκη στο 80ο λεπτό, μ' ένα γκολ του Πολυμενέα. Έτσι η εκτός έδρας νίκη του Παμίσου δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Μεσσήνης για την πρόκριση στους "4" του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Μεσσήνη την επομένη Τετάρτη.

    Για τον ίδιο θεσμό του κυπέλλου Μεσσηνίας η Εράνη νίκησε χθες την Ομόνοια Καλαμάτας με 3-0 στο νέο στάδιο των Φιλιατρών.

    ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

    Τέσσερις Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν στην εθνική μας ομάδα των Παίδων. Ο λόγος για τους Φώτη Γρηγορόπουλο του Παμίσου, Κυριάκο Πουλάκο του Πατίστα, Σταύρο Ντονά του Εθνικού Μελιγαλά και Βασίλη Κουρέα του Αθλητικού Ομίλου ΦΑΡΑΙ.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

    Ο καλαματιανός διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα Ολυμπιακού Πειραιώς-Πανιωνίου, που διεξάγεται το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκη» και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Οι αγώνες της Τέταρτης εθνικής που είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν την Κυριακή, σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΟ αναβάλλονται λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(6ος ΟΜΙΛΟΣ)

    Οι πέντε μεσσηνιακές ομάδες θα αγωνισθούν στις 3 μετά το μεσημέρι και το ενδιαφέρον των καλαματιανών φιλάθλων είναι στραμμένο στο γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Α.Ε. Σπάρτης και τη Μαύρη Θύελλα που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

    Στις άλλες αναμετρήσεις το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Πάμισος Μεσσήνης-Αχαϊκή

    Μεσσηνιακός-Αθλητικός Όμιλος Κροκεών

    Διαγόρας Βραχνέικων-Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας

    και Εράνη Φιλιατρών-Ζαβλάνι

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

    Ο καλαματιανός τεχνικός Αντώνης Μαυρέας έλυσε τη συνεργασία του με τον Εθνικό Μελιγαλά και πιθανός αντικαταστάτης του φέρεται ο παλάιμαχος άσος του Πανιωνίου Μήτσος Μαυρίκης.

    ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

    Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας διοργανώνει Σχολή διαιτησίας την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, την οποία μπορούν να παρακαλουθήσουν άτομα ηλικίας 16 έως 35 ετών.

    ΜΠΑΣΚΕΤ-Γ' ΕΘΝΙΚΗ

    Η Καλαμάτα '80 γνώρισε την ήττα χθες στην έδρα της από την Παναχαϊκή με σκορ 47-55, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της τρίτης εθνικής κατηγορίας.

    Συντάκτης Ειδήσεων: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 45716

    [33] Άνοδος της αριστεράς στις εκλογές εκπαιδευτικών στα Χανιά

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:35

    Μεγάλη αύξηση των δυνάμεων της Ανεξάρτητης Αριστεράς και υποχώρηση για την ΠΑΣΚ κατέγραψαν οι χθεσινές εκλογές για τα τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, ήταν πολύ μεγάλη.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45722

    [34] Παραγωγοί λαϊκών αγορών Κρήτης: Ανανέωση συνάντησης με τον υφυπουργό σε ένα μήνα

    Πεμπτη, 04 11 2010 11:33

    Σε ένα μήνα ορίστηκε η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων παραγωγών λαϊκών αγορών της Κρήτης και του αρμόδιου υφυπουργού κ. Κουσελά μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο αναφορικά με το ζήτημα των ταμειακών μηχανών.

    Αν και οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διαλλακτικότητα του υφυπουργού, εξακολουθούν και αρνούνται να τοποθετήσουν ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 45721


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 November 2010 - 10:00:23 UTC