Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο Β. Κικίλια
  • [02] Κινητοποίηση Ιρανών πολιτικών προσφύγων
  • [03] Έφυγε από τη ζωή η ταξιδιωτική συγγραφέας Κάτια Αντωνοπούλου
  • [04] Πιέρ Καρντέν: «Η δουλειά μου είναι το ναρκωτικό μου»
  • [05] Πέθανε ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος
  • [06] Πήρε εξιτήριο ο Θανάσης Βέγγος
  • [07] Άρειος Πάγος: Απερρίφθη η αίτηση Ανδρουτσόπουλου
  • [08] Οι πρωτιές των περιφερειακών συμβούλων στο νομό Γρεβενών
  • [09] Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Γρεβενών

    [01] Α. Σαμαράς: Επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο Β. Κικίλια

    Τριτη, 09 11 2010 20:41

    Επίσκεψη στο Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια, έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι: «Θα ήθελα πρώτα να συγχαρώ το Βασίλη Κικίλια, για την επιτυχία του. Το μήνυμα δόθηκε και θα είναι πιο ηχηρό την ερχόμενη Κυριακή. Και επειδή η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το πήρε με την πρώτη, δώστε τους να το καταλάβουν με τη δεύτερη. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε από την αρχή για το μήνυμα που πρέπει να σταλεί. Μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου, αλλά και μήνυμα αλλαγής πολιτικής. Δεν μετακινηθήκαμε ούτε ένα χιλιοστό από αυτό. Άλλοι στην αρχή μίλησαν για αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά το γύρισαν σε εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα και ύστερα, όταν είδαν -από το μήνυμα- τι έρχεται στο δεύτερο γύρο, ξαναγύρισαν σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Εμείς επιμένουμε -και αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτικής μας συνέπειας- να σταλεί μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, μήνυμα για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής».

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Διαπιστώνω, λοιπόν, ένα πλειοψηφικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα. Και έχουμε την υποχρέωση να το εκφράσουμε και η κυβέρνηση να το σεβαστεί. Δεν κάθομαι να θριαμβολογήσω ότι η ψαλίδα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έπεσε κάτω από το 2%, όπως επίσημα σήμερα αναγνωρίζεται. Αλλά, με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα, ζητώ να αλλάξει, επιτέλους, αυτή η λάθος πολιτική. Η υποψηφιότητα του Κικίλια είναι η μεγάλη ευκαιρία για να δοθεί αυτό το μήνυμα μια και καλή. Η εκλογή του Βασίλη είναι μεγάλη ευκαιρία για να πάρει η κυβέρνηση αυτό το μήνυμα του Ελληνικού λαού. Αλλά είναι και η μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει ο δρόμος στους νέους ανθρώπους, για να ασχοληθούν με τα κοινά. Γι' αυτούς που δεν έχουν πίσω τους τζάκια. Γι' αυτούς που δεν ανήκουν σε κυκλώματα. Γι' αυτούς που είναι αυτοδημιούργητοι. Τα νέα τα παιδιά τα θέλουμε δίπλα μας. Τα θέλουμε μαζί μας. Και τους οφείλουμε κάθε ευκαιρία για να αναδειχθούν. Δεν τα θέλουμε χειροκροτητές. Η εκλογή, λοιπόν, του Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες νέους ανθρώπους, που σήμερα -και γι' αυτό λέω εμείς τα πήραμε τα μηνύματα του κόσμου- έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική. Η νίκη είναι κοντά. Η νίκη θα είναι δική σας. Η εκλογή του Βασίλη, πια, είναι στο χέρι όλων μας. Δώστε το μήνυμα και δώστε τους να το καταλάβουν. Ευχαριστώ πολύ».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 46483

    [02] Κινητοποίηση Ιρανών πολιτικών προσφύγων

    Τριτη, 09 11 2010 22:07

    Με θέμα τη χορήγηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προκύπτουν για τους πολιτικούς πρόσφυγες, πραγματοποίησαν κινητοποίηση το απόγευμα της Τρίτης, Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες που έκαναν απεργία πείνας τις τελευταίες ημέρες στα Προπύλαια. Ένας εκ των Ιρανών, απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει, ευρισκόμενος μέσα στα γραφεία του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων, στην οδό Σολωμού 20.

    Αιτία της διαμαρτυρίας ήταν να του χορηγηθούν τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να μπορέσει να φύγει για την Ευρώπη, διότι δεν έχει τη δυνατότητα να ζήσει στην Ελλάδα χωρίς να έχει εργασία. Με τη μεσολάβηση άλλων προσφύγων και εκπροσώπων οργανώσεων δεν πραγματοποίησε την απειλή του και ακολούθως αυτός και άλλοι πρόσφυγες μετέβησαν στα Προπύλαια όπου βρίσκονται οι άλλοι απεργοί Ιρανοί που έχουν ράψει τα στόμα τους.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 46488

    [03] Έφυγε από τη ζωή η ταξιδιωτική συγγραφέας Κάτια Αντωνοπούλου

    Τριτη, 09 11 2010 21:30

    Πριν από ένα μήνα, στις 9 Οκτωβρίου, έφυγε από τη ζωή η ταξιδιωτική συγγραφέας Κάτια Αντωνοπούλου και αποτεφρώθηκε -σύμφωνα με επιθυμία της - ενώ η τέφρα της σκορπίστηκε στην αγαπημένη της Αστυπάλαια.

    Η ίδια είχε ζητήσει από τους οικείους της να μην δημοσιοποιήσουν την είδηση του θανάτου της, παρά μόνο μετά από αρκετές ημέρες.

    Έγραψε τα ταξιδιωτικά βιβλία: Οι Ινδίες μου, Χίλιες και μία νύχτες στο Πακιστάν, Η κυρία Ουίλσον ταξιδεύει, Μακρινές συναντήσεις ("Καστανιώτης") και Νιχάο Κίνα σ' αγαπώ, αντίο ("Ωκεανίδα"), και τα μυθιστορήματα Μασάζ και Βιντεοκλίπ ("Ωκεανίδα").

    Έκανε την πρώτη μετάφραση του Μπόρχες στην Ελλάδα (Ιστορίες) για τον "Ερμή" του Γ. Σαββίδη.

    Συνεργάστηκε με τη "Γυναίκα", το Βήμα της Κυριακής, με τα Νέα ("Πρόσωπα"), την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, και τον τελευταίο χρόνο αποκλειστικά με το "Έψιλον".

    Πήρε συνεντεύξεις από την Μπεναζίρ Μπούτο, την Αρουντάντι Ρόυ, τη λησταρχίνα Φούλαν Ντέβι, τον ευνούχο Γκουλσάν.

    Ηταν η μοναδική Ελληνίδα που έχει μπει στο Αφγανιστάν. Το 1988, επί ρωσικής κατοχής, με μια ομάδα Μουζαχεντίν πέρασε τα χιονισμένα βουνά φορώντας την μπούρκα κι έστειλε την πρώτη ελληνική πολεμική ανταπόκριση (Βήμα). Το 1992 ήταν πάλι μαζί με τους Μουζαχεντίν όταν πήραν την Καμπούλ. Το 1997, επί Ταλιμπάν, ξαναμπήκε με τους Αφγανούς ναρκαλιευτές και τη βοήθεια του ΟΗΕ.

    Βίντεο από τα ταξίδια της -Ινδίες, Πακιστάν, Καλάς, Αφγανιστάν και Κίνα- έχουν μεταδοθεί από την τηλεόραση και οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε ένθετα και περιοδικά.

    Πριν από λίγα χρόνια είχε γράψει με τον δικό της τρόπο το παρακάτω βιογραφικό

    "Γεννήθηκα στην Kαλαμάτα μια πρωταπριλιά. Παρακάμπτω λοιπές ληξιαρχικές λεπτομέρειες, αφού τα χρόνια προχωρούν δίχως να με ρωτούν. Είπα λοιπόν να ξεστρατίσω μήπως με ξεχάσουν και τα ξεχάσω παραμένοντας έως τελευταίας ρανίδας νέα, ή έστω νεάζουσα, καταπώς θα λεν οι φαρμακόγλωσσες. Το ελιξίριο της νεότητας, που λέγεται Ταξίδι, μου επιτρέπει να διατηρώ αυτή τη ζωογόνα αυταπάτη, ελπίζω δίχως ρεζιλίκια, καλού κακού, πάντως, γυμνάζομαι ανελλιπώς. H ζωή μού χάρισε ένα θείο δώρο στο πρόσωπο του Tζιμ Oυίλσον που συνάντησα στην Ύδρα και παντρευτήκαμε σχεδόν αμέσως στα κρυφά και που με ακολούθησε αγόγγυστα κι άλλοτε γογγύζοντας γοερά, μα πάντα γενναιόδωρα τη ψυχή, στο κυνήγι του εκ γενετής έρωτά μου που λέγεται Ταξίδι."

    ΑΠΕ

    Είδηση: 46487

    [04] Πιέρ Καρντέν: «Η δουλειά μου είναι το ναρκωτικό μου»

    Τριτη, 09 11 2010 21:24

    Ο 88χρονος μόδιστρος Πιερ Καρντέν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του, την οποία ξεκίνησε εδώ και 60 χρόνια, αφού "η δουλειά του είναι το πάθος του, το ναρκωτικό του".

    Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύει κανείς, "είναι ένα επάγγελμα που αγαπώ και συνεχίζω ακόμη", είπε ο διάσημος γάλλος σχεδιαστής σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, πριν από την επίδειξη της τελευταίας του κολεξιόν.

    Πρωτοποριακή για τη δεκαετία του 1960, η μόδα του Πιερ Καρντέν γέρασε, αλλά η επιχείρηση, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, απασχολεί 450 εργαζόμενους στο Παρίσι και μέχρι και 200.00 ανά τον κόσμο.

    Ο Πιερ Καρντέν είναι ο πρώτος από τον κόσμο της μόδας που πούλησε τα δικαιώματα κατασκευής προϊόντων με την υπογραφή του. Σήμερα, πάνω από χίλια προϊόντα με την υπογραφή του κυκλοφορούν στον κόσμο, από γραβάτες μέχρι μεταλλικό νερό, ενώ είναι ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου Maxim's στο Παρίσι.

    Θεωρεί ότι το επάγγελμα του μόδιστρου έχει γίνει πολύ δύσκολο γιατί η μόδα αλλάζει υπερβολικά γρήγορα.

    "Υπάρχουν τόσοι μόδιστροι στον κόσμο. Είναι αδύνατον να αλλάζεις την τάση της μόδας κάθε χρόνο, είναι ανόητο. Τα ρούχα κοστίζουν πολύ ακριβά".

    Ο Πιερ Καρντέν έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στην Ιαπωνία και την Κίνα, όπου γίνεται δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Τελευταία ποντάρει στην Ινδία, για την οποία θεωρεί ότι σε δέκα χρόνια θα έχει ξεπεράσει την Κίνα.

    AΠΕ

    Είδηση: 46486

    [05] Πέθανε ο ποιητής Έκτωρ Κακναβάτος

    Τριτη, 09 11 2010 21:19

    Πέθανε ο ποιητής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Έκτωρ Κακναβάτος, σε ηλικία 90 ετών. Ο Έκτωρ Κακναβάτος, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Κοντογιώργη, γεννήθηκε το 1920 στον Πειραιά. Μεταξύ 1937 και 1941 σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ενώ το 1947 εξορίστηκε στην Ικαρία και στη Μακρόνησο. Είχε διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων.

    Στο χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1943 με την έκδοση της ποιητικής συλλογής του με τίτλο «Fuga». Το 1983 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο ποίησης για τη συλλογή του In Perpetuum.

    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του ποιητή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αναφέροντας ότι «η ποίηση έγινε ο δίαυλος μέσα από τον οποίο εξέφραζε τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις του, έγινε ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να αποτυπώσει το πνευματικό του μανιφέστο. Ο θάνατος του ποιητή Έκτορα Κακναβάτου αποτελεί για την ελληνική ποίηση απώλεια μεγέθους ανάλογου του πνευματικού αναστήματος του εκλιπόντος».

    Μεταξύ των έργων του είναι τα «Fuga» (1943), «Διασπορά» (1961), «Η κλίμακα του λίθου» (1964), «Τετραψήφιο» (1971), «Οδός Λαιστρυγόνων» 1978, «Τα μαχαίρια της Κίρκης» (1981), «In Perpetuum» (1983), «Κιβώτιο ταχυτήτων» (1987) «Οι ακισμοί του Μενεσθέα Καστελάνου του Μυστρός» (1995) κ.α.

    Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

    Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά «εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του ποιητή Έκτορα Κακναβάτου, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, εξόριστου στη διάρκεια του εμφυλίου και ταλαιπωρημένου από την μισαλλοδοξία του μετεμφυλιακού κράτους δάσκαλου, ο οποίος παρέμεινε ως το τέλος στις τάξεις της αριστεράς, χωρίς ποτέ να ενστερνιστεί δογματικές αντιλήψεις. Ο Έκτωρ Κακναβάτος, με τον στιβαρό, αισιόδοξα προτρεπτικό του λόγο τάχθηκε από νωρίς σε μια ποίηση που υποστηλώνει τη ζωή και συμφιλιώνει τον άνθρωπο με τις «ακαταμάχητα αβέβαιες», χαοτικές διαστάσεις του κόσμου. Το πλούσιο έργο του είναι η κατάθεση μιας γενιάς και μιας «φωνής-ράτσας υψικαμίνου» που αδιάκοπα διψούσε για ουσιαστική ελευθερία».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 46485

    [06] Πήρε εξιτήριο ο Θανάσης Βέγγος

    Τριτη, 09 11 2010 21:15

    Εξιτήριο πήρε το απόγευμα από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ο Θανάσης Βέγγος, αφού σύμφωνα με τον διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας Απόστολο Λέτσιο, η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού παρουσίασε σημαντική βελτίωση.

    Ο Θανάσης Βέγγος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο πριν από περίπου 25 ημέρες, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά κατά την διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό. Έτσι χρειάστηκε να εισαχθεί για λίγες ημέρες στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όταν η κατάσταση της υγείας βελτιώθηκε, συνέχισε να νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου.

    AΠΕ

    Είδηση: 46484

    [07] Άρειος Πάγος: Απερρίφθη η αίτηση Ανδρουτσόπουλου

    Τριτη, 09 11 2010 20:08

    Με απόφασή του το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε την αίτηση του μέλους της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, γνωστού και με το παρατσούκλι «Περίανδρος», με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μαζί με άλλα εννέα μέλη της Χρυσής Αυγής, του φοιτητή της Φιλοσοφικής Δημήτρη Κουσουρή.

    Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 1998 απέναντι από την πρώην Σχολή Ευελπίδων και οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ξύλινα ρόπαλα, ενώ για αρκετές ημέρες ο Δ. Κουσουρής έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Παράλληλα ο Α. Ανδρουτσόπουλος για αρκετά χρόνια διέφευγε τη σύλλψη και ήταν καταζητούμενος, μέχρι που παρουσιάστηκε στις αρχές με δικιά του πρωτοβουλία. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών είχε ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 46482

    [08] Οι πρωτιές των περιφερειακών συμβούλων στο νομό Γρεβενών

    Τριτη, 09 11 2010 23:34

    Με καταμετρημένα όλα τα τμήματα στο νομό των Γρεβενών, στο συνδυασμό "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", του Γιώργου Δακή οι πέντε πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι:

    ο Γιάννης Γιάτσος με 2136 ψήφους, ο Αδάμος Ματθαίος με 1805, η Μαρία Τσακνάκη με 1705, ο Γιάννης Χάτσιος με 1676 και ο Σάκης Σδράλης με 1654 σταυρούς. Στο συνδυασμό «Αρχήβ¦Ζουμε Μαζί», με επικεφαλής το Γιάννη Παπαϊορδανίδη πρώτος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην ενότητα των Γρεβενών ήρθε ο Σωκράτης Κουρέλλας με 2971 σταυρούς και ακολουθούν: ο Γιάννης Παπαδόπουλος με 2970, ο Ιορδάνης Παπαϊορδανίδης με 2770 και ο Νίκος Τσιάτας με 1510. Στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Αντώνη Τσάκωνα πρώτη ήρθε η Μαρία Τζιαμπίρη-Σταμπουλίδου, στο συνδυασμό «Εναλλακτική Δράση» η Παρθένα Καζαντζίδου, στο συνδυασμό του Παύλου Αλτίνη ο Γιώργος Λάζαρος και στο συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» ο Κώστας Μπούμπαρος. Στην περιφερειακή ενότητα των Γρεβενών, εκλέγονται επτά περιφερειακοί σύμβουλοι.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 46490

    [09] Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Γρεβενών

    Τριτη, 09 11 2010 23:32

    Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης των σταυρών σε όλα τα τμήματα του δήμου Γρεβενών έγιναν γνωστά και τα ονόματα των 41 δημοτικών συμβούλων.

    Με βάση τα αποτελέσματα αυτά από το συνδυασμό του δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, «Μαζί Συνεχίζουμε», εκλέγονται 25 δημοτικοί σύμβουλοι:

    - Ο Απόστολος Τσένης από την κοινοτική ενότητα Αβδέλλας

    - Ο Βάιος Κόραβος από την δημοτική ενότητα Αγιου Κοσμά

    - Ο Γιώργος Ουζουνίδης και ο Γιώργος Νασιόπουλος από την δημοτική ενότητα Βεντζίου

    - Ο Χρήστος Τσιάρας από τη δημοτική ενότητα Γόργιανης

    - Η Κατερίνα Πέτρου, ο Χρήστος Βάιος, ο Οδυσσέας Βλάχος, ο Γιώργος Γούλας, ο Γιώργος Αρμπάρας, η Παναγιώτα Μπαλοδήμου-Τσιώτα, ο Λευτέρης Χατζηγεωργίου, ο Κώστας Μιχαλογιάννη, ο Χρήστος Παρασκευαϊδης , η Δέσποινα Ασλανίδου και η Βαρβάρα Τζημορώτα από την δημοτική ενότητα Γρεβενών.

    - Η Βασιλική Σταυροπούλου από την κοινοτική ενότητα Δοτσικού

    - Ο Σάκης Καραγιάννης και ο Παύλος Δαυιτίδης από τη δημοτική ενότητα Ηρακλεωτών

    - Ο Αθανάσιος Τσακστάρας από την δημοτική ενότητα Θ. Ζιάκα

    - Ο Ιωάννης Νασίκας από την κοινοτική ενότητα Σμίξης

    - Ο Βασίλης Λάτσος από την κοινοτική ενότητα Μεσολουρίου

    - Η Πολυδεύκη Μπατακόια από την κοινοτική ενότητα Περιβολίου

    - Ο Νικόλαος Τσιουτσιούμης από την κοινοτική ενότητα Σαμαρίνας

    - Ο Κωσταντίνος Παλάσκας από την κοινοτική ενότητα Φιλιππαίων

    Από το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, «'Οραμα-Ανάπτυξη-Προοπτική» με επικεφαλής τον Τάκη Ζήση εκλέγονται 14 δημοτικοί σύμβουλοι:

    - Ο Ευθύμιος Κεφάλας στη δημοτική ενότητα Άγιου Κοσμά

    - Ο Στέργιος Τζιαχάνας και ο Νικος Τζημόπουλος στη δημοτική ενότητα Βεντζίου

    - Ο Αντώνης Τσιάρας στη δημοτική ενότητα Γόργιανης

    - Ο Τάκης Ζήσης, ο Χρήστος Τσιαρσιώτης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Αντώνης Δασκαλόπουλος, ο Μιχαλης Μαγιάνης και ο Χρήστος Παπαιωάννου στη δημοτική ενότητα Γρεβενών

    - Ο Γιώργος Φανάρας και ο Χρήστος Τσικρικώνης στη δημοτική ενότητα Ηρακλεωτών

    - Ο Σωκράτης Στάμος και ο Αθανάσιος Σιμούλης στη δημοτική ενότητα Θ. Ζιάκα

    Τέλος από το συνδυασμό της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τη Μαρία Ντάγκα-Μπαρμπαγιάννη εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι:

    - Η Παναγιώτα Ντάγκα στη δημοτική ενότητα των Γρεβενών και

    - Ο Κώστας Παύλου στη δημοτική ενότητα Θ. Ζιάκα

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 46489


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 November 2010 - 21:52:52 UTC