Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία στις αγορές για το χρέος της Ιρλανδίας /Κοινή ανακοίνωση Ευρωπαίων G20
  • [02] Αϊτή: Στους 800 οι νεκροί από τη χολέρα
  • [03] Προβλήματα από τα χαλασμένα φανάρια
  • [04] Δέκα νεκροί από φωτιά σε οίκο ευγηρίας στη Ν. Κορέα
  • [05] Συγκέντρωση διοριστέων εκπαιδευτικών
  • [06] Ανοιχτές και το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων
  • [07] Διαμαρτυρία για κεραία σε στρατόπεδο
  • [08] Αντίδραση Κατσαρού για τα διόδια
  • [09] Οπλοστάσιο σε δύο σπίτια στο Ρέθυμνο
  • [10] Ο καιρός στη Θεσσαλία
  • [11] Οικολογική Πρωτοβουλία: «Όχι» στη λιμνοδεξαμενή Ομαλού
  • [12] Επαναληπτικές σε 5 δήμους του Ηρακλείου
  • [13] Την κακή κατάσταση του νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλει το ΚΚΕ
  • [14] Οι επαναληπτικές σε Χανιά και Ρέθυμνο
  • [15] Η Κυριακή των μονομάχων σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Περιφέρεια
  • [16] Επαναληπτικές εκλογές σε όλους τους Δήμους του νομού
  • [17] Πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα
  • [18] Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους για το β΄ γύρο Ροντούλης και Μπαρτζώκης
  • [19] Οι σταυροί προτίμησης στην Καλαμάτα
  • [20] «Λαϊκή Συσπείρωση»: Λευκό ή άκυρο
  • [21] Φιλοξενία παιδιών
  • [22] Ανοιχτά τα γραφεία Ταυτοτήτων στην Αστυνομία
  • [23] Σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
  • [24] Σύσκεψη στη Νομαρχία για την πορεία του ΕΣΠΑ
  • [25] Ανακοινώσεις του ΟΛΚΕ
  • [26] Καλπάζει η ανεργία στη Θεσσαλία
  • [27] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [28] «Μονομαχία» Κ. Αγοραστού - Απ. Παπατόλια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • [29] Ειδικό πρόγραμμα για τα ναρκωτικά στα Δωδεκάνησα ζήτησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός
  • [30] «Λευκό ή άκυρο» στην κάλπη, προτρέπει ο Βαγ. Μπούτας
  • [31] Ανέστειλαν οι εργαζόμενοι στο καζίνο
  • [32] Απλήρωτοι πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι
  • [33] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Ανησυχία στις αγορές για το χρέος της Ιρλανδίας /Κοινή ανακοίνωση Ευρωπαίων G20

    Παρασκευη, 12 11 2010 10:42

    Κοινή ανακοίνωση για τον κατευνασμό των αγορών σε σχέση με το ιρλανδικό χρέος, χωρίς ωστόσο να κατονομάζουν την Ιρλανδία, εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των πέντε ευρωπαϊκών χωρών της ομάδα των G20. Η ανησυχία για το ιρλανδικό χρέος είχε άμεσο αντίκτυπο στις ασιατικές αγορές που κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,39% και του Χονγκ Κονγκ με 1,93%.Πτωτική αναμένεται και η πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

    Ιρλανδικός πυρετός στη ζώνη του Ευρώ

    Έκτακτες συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου των G20 είχαν οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γαλλίας, μετά τον πανικό που κατέλαβε τις αγορές εκτοξεύοντας σε ύψος ρεκόρ τα ιρλανδικά spreads και επηρεάζοντας και αυτά της Ισπανίας και Πορτογαλίας.

    Το spread του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου άγγιξε τις 670 μονάδες βάσης, συμπαρασύροντας το spread του δεκαετούς πορτογαλικού ομολόγου πάνω από τις 500 μονάδες και το ελληνικό στις 930 μονάδες.

    Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ευρωπαίοι G20 σημειώνουν ότι κάθε νέος μηχανισμός στήριξης δεν θα εφαρμοσθεί παρά μετά τα μέσα του 2013 χωρίς καμία συνέπεια για τη σημερινή κατάσταση.

    Μπαρόζο: Έτοιμη η Ε.Ε. για στήριξη της Ιρλανδίας

    Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας επέκρινε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η Ιρλανδία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που θα οδηγηθεί σε πτώχευση, λέγοντας πως δεν έχουν καταλάβει τους μηχανισμούς στήριξης στους οποίους μπορεί να προσφύγει μία χώρα της Ευρωζώνης.

    Μέχρι στιγμής πάντως η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει την υποστήριξη του μηχανισμού της Ε.Ε.

    Σύμφωνα πάντως με οικονομικούς αναλυτές, η Ιρλανδία, βρίσκεται στο κατώφλι του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

    «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να στηρίξει την Ιρλανδία, αν χρειαστεί» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ενώ χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της Άγκελα Μέρκελ η οποία τόνισε ότι «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια ως προς την τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση στην Ιρλανδία».

    Πυρά Ιρλανδού Πρωθυπουργού για τη δήλωση της Μέρκελ

    Ωστόσο, μία άλλη δήλωση της ότι «αν μία χώρα προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, αυτός δεν θα καλύψει όλο το ποσό αλλά μέρος του θα πρέπει να καλυφθεί από ιδιώτες επενδυτές» με την οποία συντάχθηκε και η Γαλλίδα υπ. Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ προκάλεσε την αντίδραση του Ιρλανδού πρωθυπουργού

    «Δεν ήταν εποικοδομητικό», τόνισε σημειώνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις ενέτειναν την ανησυχία των αγορών.

    Πηγή: Reuters - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 46951

    [02] Αϊτή: Στους 800 οι νεκροί από τη χολέρα

    Παρασκευη, 12 11 2010 09:43

    Στους 800 έφτασαν οι νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή, σύμφωνα με αμερικανό ειδικό, όμως οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ επισήμαναν πως ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας στη χώρα είναι μικρός με δεδομένο το επαρκές σύστημα υγιεινής. Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυξάνεται σταθερά εδώ και τρεις εβδομάδες στην Αϊτή που προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιανουαρίου ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους. Ο Εζρα Μπαρζιλέι, επιδημιολόγος στα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), δήλωσε πως η κατάσταση συναγερμού που προκάλεσε η επιδημία είναι σοβαρότερη.

    «Η κατάσταση εδώ γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε ημέρα. Οι Αϊτινοί περιμένουν στην ουρά για τη θεραπεία. Δεν υπάρχουν κρεβάτια, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα», τόνισε ο Εζρα Μπαρζιλέι, επιδημιολόγος στα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το ιατρικό προσωπικό της χώρας αναγκάζεται να επιλέξει ποιος ασθενείς θα φροντίσει.

    Το υπουργείο Υγείας της Αϊτής ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 9 Νοεμβρίου οι νεκροί από τη χολέρα ήταν 724, ενώ 11.125 άνθρωποι νοσηλεύονται.

    Η γειτονική Δομικανή Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου, αλλά στις ΗΠΑ, μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Αϊτή, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχει πιθανότητα λίγων κρουσμάτων, όμως ο κίνδυνος εκτεταμένης μετάδοσης είναι μικρός λόγω του επαρκούς συστήματος υγιεινής.

    Στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο Υγείας της Φλόριντα επισημαίνει πως οι μετακινήσεις από και προς την Αϊτή αυξήθηκαν μετά τον σεισμό, με τους ταξιδιώτες να είναι κυρίως εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και Αϊτινοί που επισκέπτονται τους συγγενείς τους. Στην Φλόριντα ζουν περισσότεροι από 240.000 Αϊτινοί, το 46% του πληθυσμού τους στις ΗΠΑ.

    «Η χολέρα δεν μεταδίδεται εύκολα σε αναπτυγμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε κάθε επικίνδυνη κατάσταση», υπογραμμίζεται στην ιστοσελίδα.

    Η επιδημία χολέρας επιδεινώθηκε από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Τόμας αυτόν τον μήνα.

    Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Νοεμβρίου στην Αϊτή.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Haiti cholera toll at 800, U.S. risk seen low, Αϊτή: Στους 650 οι νεκροί από τη χολέρα

    Είδηση: 46906

    [03] Προβλήματα από τα χαλασμένα φανάρια

    Παρασκευη, 12 11 2010 10:04

    Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται σήμερα σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, καθώς βρίσκονται εκτός λειτουργίας δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες. Συγκεκριμένα εκτός φαναριών είναι: Μεσογείων, Παπαδιαμαντοπούλου, Βασ. Σοφίας, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου, Καβάλας, γέφυρα Μοσχάτου, Πειραιώς, Κηφισίας στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως. Οι φωτεινοί σηματοδότες είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, καθώς εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους. Το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και συνιστά στους οδηγούς προσοχή και χαμηλές ταχύτητες. «Μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έχουν αντιμετωπισθεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία ορισμένων φαναριών στο λεκανοπέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται. Πρόκειται για περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης.

    Όπως είπε, ο κ. Οικονομίδης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη συμμετοχή της εταιρίας Siemens στο θέμα της λειτουργίας των φαναριών, αλλά και στα έργα του μετρό που έχουν καθυστερήσει.

    Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, σε κυβερνητικό επίπεδο, για την επίλυση συνολικά του προβλήματος.

    Το θέμα με τα φανάρια έχει δύο παραμέτρους. Τα προβλήματα που αφορούν συνολικά τον κομβικό του εξοπλισμό, ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ, αλλά και τα προβλήματα με τα αναλώσιμα υλικά, λαμπτήρες, καλωδιώσεις κλπ. Μεγάλο τμήμα του συστήματος φαναριών, έχει αναλάβει η Siemens.

    Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός για τη συντήρηση του δικτύου φαναριών που τον έχει κερδίσει μία άλλη εταιρία, η οποία τις επόμενες 2-3 ημέρες θα ομαλοποιήσει το σύστημα και όπου απαιτείται κομβικό υλικό (κοντρόλες κλπ) μεταφέρεται από άλλα σημεία του δικτύου. Ωστόσο θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με τη Siemens που έχει το μεγαλύτερο μέρος του κομβικου εξοπλισμού και του δικτύου.

    Το υπουργείο Υποδομών, προτίθεται να προχωρήσει σε δύο διαγωνισμούς, έναν για τον κομβικό εξοπλισμό (ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ) και έναν για τα συμβατικά υλικά (λαμπτήρες κλπ), για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση του δικτύου.

    Σε ότι αφορά τα έργα του μετρό, οι σταθμοί και προς το Ελληνικό και προς τις άλλες επεκτάσεις έχουν προχωρήσει κατά 80-90%, όμως η συμμετοχή της Siemens που έχει κερδίσει το διαγωνισμό στα ηλεκτρομηχανικά καθυστερεί την ολοκλήρωσή τους και θα πρέπει να βρεθεί λύση.

    Ο κ. Οικονομίδης, είπε ότι έχει γίνει μελέτη για το πρόβλημα από επιτροπή, οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 46930

    [04] Δέκα νεκροί από φωτιά σε οίκο ευγηρίας στη Ν. Κορέα

    Παρασκευη, 12 11 2010 08:12

    Δέκα ηλικιωμένες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στη Ν. Κορέα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ο οίκος ευγηρίας βρισκόταν στην πόλη Ποχάνγκ στα νοτιονατολικά της χώρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι άτυχες γυναίκες, δεν κατάφεραν λόγω της μεγάλης ηλικίας τους, να μετακινηθούν και να ξεφύγουν από τις φλόγες.

    Πηγή: Reuters Σχετικές ειδήσεις: Ten killed in fire at S.Korea nursing home

    Είδηση: 46879

    [05] Συγκέντρωση διοριστέων εκπαιδευτικών

    Παρασκευη, 12 11 2010 08:37

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιήσουν το πρωί, οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί, ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους. Πρόκειται για 3.000 εκπαιδευτικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και, όπως τονίζουν, έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρίσκονται στα σχολεία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 46887

    [06] Ανοιχτές και το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:29

    Ανοιχτές έως τις 10 το βράδυ θα είναι σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για την διευκόλυνση των δημοτών όσον αφορά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Ανοιχτές θα παραμείνουν και το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ αύριο και από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα μεθαύριο

    Συνταξη Μ. Μαυρογιαννη

    Είδηση: 46975

    [07] Διαμαρτυρία για κεραία σε στρατόπεδο

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:26

    Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο «Μοντε Σμιθ» για κεραία που υψώνεται εντός των ορίων του στρατοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή. Αντιπροσωπεία κατοίκων επισκέφθηκε χθες τον εισαγγελέα πρωτοδικών Κωνσταντίνο Μπούτσικο προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του.

    Το στρατόπεδο βρίσκεται ανάμεσα σε σπίτια και οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι η ακτινοβολία της κεραίας θα είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Ο Εισαγγελέας απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει γιατί η κεραία βρίσκεται εντός στρατοπέδου και μόνο από την διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ μπορεί να δοθεί απάντηση στους ανάστατους κατοίκους.

    Είδηση: 46976

    [08] Αντίδραση Κατσαρού για τα διόδια

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:22

    Αμεσα αντέδρασε ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων Σ. Λαμπρόπουλου σύμφωνα με τις οποίες η τιμή των διοδίων δεν πρόκειται να μειωθεί.

    Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο κ. Κατσαρός τονίζει μεταξύ άλλων «χαίρομαι που κάποιος από το υπουργείο αποφάσισε επιτέλους να πει την αλήθεια για το θέμα της τιμής των διοδίωνβ¦Σ΄ αυτή την υπόθεση περίσσεψε ο λαικισμός. Εμείς σαν Νομαρχία έχουμε πει πάμπολλες φορές ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα παραμύθιαβ¦ δεν μπορεί να έρχεται ο κ. Μαγκριώτης και άλλα στελέχης της κυβέρνησης και να μιλούν δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές για μείωση των διοδίων η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και να εμπαίζουν τον κόσμοβ¦ Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία μείωση της τιμής των διοδίων. Μόνο μετά το 2012 που θα ολοκληρωθεί το έργο και το κράτος θα εισπράττει το 60% των εσόδων, θα μπορεί και εφόσον το θέλει να προχωρήσει στη μείωση του ύψους των διοδίων προκειμένου να ελαφρύνει τους πολίτες. Όλα τα άλλα είναι ανεύθυνα⦻

    Συνταξη : Μίνα Μαυρογιαννη

    Είδηση: 46974

    [09] Οπλοστάσιο σε δύο σπίτια στο Ρέθυμνο

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:20

    Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους δύο Ρεθυμνιώτες που συνελήφθησαν τη νύχτα στη διάρκεια ευρείας επιχείρησης της Αστυνομίας και κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκαν όπλα και εκατοντάδες φυσίγγια.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 46973

    [10] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:20

    Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανές βροχές προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλία ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και στα θαλάσσια βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 11-24ο C. Για το Σαββατοκύριακο προβλέπονται επίσης λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

    Είδηση: 46972

    [11] Οικολογική Πρωτοβουλία: «Όχι» στη λιμνοδεξαμενή Ομαλού

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:16

    Για την αμφισβητούμενη χρησιμότητα της λιμνοδεξαμενής στον Ομαλό κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, η οποία υπενθυμίζει ότι η οργάνωση έχει «μιλήσει επανειλημμένα τόσο για τουριστικές δραστηριότητες άσο και για καλλιεργητικές.

    Εξ άλλου ο περιοριστικός παράγοντας για τη γεωργία στο οροπέδιο του Ομαλού δεν είναι η έλλειψη νερού,αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός».

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 46971

    [12] Επαναληπτικές σε 5 δήμους του Ηρακλείου

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:14

    Επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων πραγματοποιούνται την Κυριακή σε πέντε δήμους του Νομού Ηρακλείου.

    Συγκεκριμένα στο δήμο Μαλεβυζίου θα αναμετρηθούν ο Κώστας Μαμουλάκης και ο Γιώργος Ζερβός, στο δήμο Φαιστού ο Γιώργος Αρμουτάκης και η Μαρία Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη, στο δήμο Γόρτυνας ο Νίκος Σχοιναράκης και ο Κώστας Κοκολάκης, στο δήμο Αρχανών- Αστερουσίων ο Μανόλης Κοκοσάλης και ο Ρούσσος Κυπριωτάκης και στο δήμο Μινώα ο Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 46969

    [13] Την κακή κατάσταση του νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλει το ΚΚΕ

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:12

    Την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος με αφορμή όπως αναφέρει «μια σειρά ελλείψεων όπως και το οξυγόνο», θέμα που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο χθες.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 46970

    [14] Οι επαναληπτικές σε Χανιά και Ρέθυμνο

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:12

    Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν ακόμη σε πέντε δήμους του Νομού Χανίων και σε ένα δήμο του Νομού Ρεθύμνου.

    Στο δήμο Ανωγείων του Νομού Ρεθύμνου θα αναμετρηθούν, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο Γιάννης Δραμουντάνης.Στο Νομό Χανίων θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στους δήμους.Χανίων όπου θα αναμετρηθούν ο Μανόλης Σκουλάκης και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, στο δήμο Πλατανιά ο Γιάννης Μαλανδράκης και ο Στέλιος Νικηφοράκης, στο δήμο Αποκορώνου ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Γρηγόρης Μαρκάκης, στο δήμο Κισάμου ο Γιώργος Μυλωνάκης και η Φρόσω Σκουλάκη, και στο δήμο Καντάνου- Σελίνου ο Γιώργος Δερμιτζάκης και ο Γιώργος Ζουριδάκης.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 46968

    [15] Η Κυριακή των μονομάχων σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Περιφέρεια

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:12

    Την Κυριακή θα δώσουν την δική τους μάχη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, καθώς και οι υποψήφιοι για την περιφερειακή διοίκηση. Στη Φλώρινα το Δήμο θα διεκδικήσουν ο Γιάννης Βοσκόπουλος και ο Αιμίλιος Ασπρίδης. Στο Δήμο Αμυνταίου έχουμε δεύτερο γύρο με το Μάκη Ιωσηφίδη και τον Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη Την Κυριακή θα προκύψει και ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας. Το προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή έχει ο Γιώργος Δακής, που θα αναμετρηθεί με το Γιάννη Παπαιορδανίδη. Στο νομό Φλώρινας σε 223 εκλογικά τμήματα, είναι εγγεγραμμένοι 84.795 ψηφοφόροι.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 46967

    [16] Επαναληπτικές εκλογές σε όλους τους Δήμους του νομού

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:31

    Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν σε όλους τους Δήμους του νομού. Στο Δήμο Λαρισαίων, τη ψήφο διεκδικούν ο κ. Κ. Τζανακούλης, και ο κ. Γ. Σάπκας.

    Στο Δήμο Αγιάς θα αναμετρηθούν ο κ. Αντωνης Γκουντάρας και ο κ. Κυρ. Πατσάς

    Στο Δήμο Ελασσόνας, στο β΄ γύρο πέρασαν ο κ. Γιώργος Πασχόπουλος και ο Χρήστος Καραγιάννης.

    Στο Δήμο Κιλελέρ θα αναμετρηθούν ο κ. Ρίζος Κομήτσας και ο κ. Θαν. Κοκκινούλης

    Στο Δήμο Τεμπών, μάχη θα δώσουν ο κ. Κ. Κολλάτος και ο κ. Γ. Σεληγκούνας

    Στο Δήμο Τυρνάβου, στο β΄γύρο έχουν περάσει ο κ. Νικ. Μαλάκος και ο κ. Θαν. Νασίκας.

    Τέλος, στο Δήμο Φαρσάλων θα αναμετρηθούν ο κ. Βαγ. Μπαλατσός και ο κ. Αρ. Καραχάλιος

    Σύνταξη: Αρης Ψυχας

    Είδηση: 46978

    [17] Πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:30

    Πτωτική είναι η πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσοστό της μείωσης φθάνει το 16% στο σύνολο της οικοδομικής δραστηριότητας, ιδιωτικής και δημόσιας.

    Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τον Αύγουστο σε όλη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκαν μόλις 205 οικοδομικές άδειες ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2009 ο αριθμός των αδειών ανέρχεται στις 244.

    Είδηση: 46979

    [18] Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους για το β΄ γύρο Ροντούλης και Μπαρτζώκης

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:30

    Τη θέση τους ενόψει των επαναληπτικών εκλογών, θα αποσαφηνίσουν σήμερα με δηλώσεις τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Αστ. Ροντούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων επικεφαλής του συνδυασμού «Ταυτότητα Πόλης» κ. Γιώργος Μπαρτζώκης.

    Συνταξη: Αρης Ψυχας

    Είδηση: 46977

    [19] Οι σταυροί προτίμησης στην Καλαμάτα

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:45

    Μετά την επικράτηση του Παναγιώτη Νίκα για το Δήμο Καλαμάτας από την πρώτη Κυριακή, με βάσει τα ποσοστά ο συνδυασμός του θα έχει 25 συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Μπρεδήμας 9, ο κ. Διασάκος 3 και από 2 οι κ.κ. Μπεχράκης και Φωτέας.

    Σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στα ψηφοδέλτια, από το συνδυασμό του κ. Νίκα, εκλέγονται οι: Χρήστος Ριζάς, Μαρία Οικονομάκου, Δημήτριος Πολίτη, Ιωάννης Μπάκας, Νικόλαος Μπασακίδης, Σαράντος Μαρινάκης, Γεώργιος Κάρβελης, Κων/νος Αθανασόπουλος, Ανδρέας Γουρδέας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καμβυσίδης, Μιχαλόπουλος Σωτήριος, Βασιλόπουλος Αθανάσιος, Αργύρης Κουδούνης, Παναγιώτα Ντίντα, Δημήτριος Μπούχαλης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιωάννης Αδαμόπουλος, Μπαλοπούλου-Γραμματικοπούλου Παναγιώτα, Ανδρέας Καραγιάννης, και Μιχαήλ Αντωνόπουλος. Επίσης από την περιφέρεια εκλέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο o Στέλιος Στασινόπουλος από τον Άρι, ο Κων. Μωραγιάννης από τ' Αρφαρά και από τη Θουρία οι Ιωάννης Αναζίκος και Ιωάννης Μανδηλάρης.

    Όσον αφορά στους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού "Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας", του Θόδωρου Mπρεδήμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του συνδυασμού, η κατάταξη έχει ως εξής: Γιώργος Νταγιόπουλος, Βασίλης Δικαιουλάκος, Γιάννης Χριστόπουλος, Διονύσιος Στασινάκης, Κωνσταντίνος Ανδρεάκος, Δημήτριος Πουλόπουλος, Παύλος Γκρέκης, Παναγιώτης Οικονομόπουλος, Γιάννης Σταματόπουλος.

    Οι 9 έδρες θα καταληφθούν από τον επικεφαλής του Θ. Μπρεδήμα, από 6 συμβούλους του κεντρικού ψηφοδελτίου και από ένας σύμβουλος από Θουρία και Αρφαρά.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 46994

    [20] «Λαϊκή Συσπείρωση»: Λευκό ή άκυρο

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:44

    «Να ρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κάλπη και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών», ζητούν από τους ψηφοφόρους της Μεσσηνίας με κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι δήμαρχοι που διεκδίκησαν την ψήφο με το συγκεκριμένο συνδυασμό.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τόσο στην Πελοπόννησο συνολικά όσο και στη Μεσσηνία ειδικότερα, τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είχαν την δυναμική που είχαν τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Εκφράστηκε η αποδοκιμασία στους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ. Δεν καρπώθηκε η "ΝΔ" την δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια, ούτε οι υπηρέτες της πολιτικής του δικομματισμού που εμφανίστηκαν ως δήθεν ανεξάρτητοι. Είχε σοβαρή ενίσχυση το ΚΚΕ στην Περιφέρεια αλλά και στους Δήμους όπου είχε εκπροσώπηση». Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η δέσμευσή μας ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού μας ισχύει στο ακέραιο και να είναι βέβαιοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι αυτή η δύναμη που μας έδωσαν θα επιστραφεί πολλαπλάσια».

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 46992

    [21] Φιλοξενία παιδιών

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:42

    Ο τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Σερβικό Ερυθρό Σταυρό, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 8 έως 16 ετών σε ελληνικές οικογένειες από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες οικογένειες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 97173.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 46990

    [22] Ανοιχτά τα γραφεία Ταυτοτήτων στην Αστυνομία

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:42

    Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις Περιφερειακές και Δημοτικές επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής, τα γραφεία ταυτοτήτων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν το Σάββατο από τις 08:00 το πρωί τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι την λήξη της, δηλαδή από τις 07:00 το πρωί έως τις 06:00 το απόγευμα.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 46989

    [23] Σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:40

    Κάλεσμα προς τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς της Κέρκυρας, τους φοιτητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη, για τον εορτασμό της 37ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα στη 13:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 46991

    [24] Σύσκεψη στη Νομαρχία για την πορεία του ΕΣΠΑ

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:39

    Ευρεία συνάντηση εργασίας συγκάλεσε χθες ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στο Νομαρχιακό Μέγαρο, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλη Μπρακουμάτσου, με αποκλειστικό αντικείμενο την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (Ε.Π.Κ.ΝΑ). Στη συνάντηση που έγινε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, εξετάστηκε λεπτομερώς η πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί ή προτείνονται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

    Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκε η πορεία των έργων στον τομέα της παιδείας, στον τομέα της υγείας και στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης. Εξετάστηκε, τέλος, η πορεία των οδικών έργων και περιβάλλοντος που εκτελούνται στα νησιά του νομού, καθώς και η πορεία έργων που ανέλαβε η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

    Είδηση: 46993

    [25] Ανακοινώσεις του ΟΛΚΕ

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:39

    Από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της παροχέτευσης των ομβριών υδάτων της παραλιακής λεωφόρου από το 6ο Γυμνάσιο έως την περιοχή «Τζόγια», όπου επί χρόνια υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα.

    Επίσης ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της κατασκευής διελεύσεων αναπήρων (ράμπες), κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, τέσσερις (4) στην περιοχή Γαρίτσας, τέσσερις (4) στην Σπηλιά, μια (1) στην Κορακοφωλιά και μια (1) στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη

    Είδηση: 46988

    [26] Καλπάζει η ανεργία στη Θεσσαλία

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:38

    Σε επίπεδα ρεκόρ για τη Θεσσαλία, καταγράφεται η ανεργία, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

    Ειδικότερα η ανεργία στην περιφέρεια Θεσσαλία καταγράφεται σε 13,1% που είναι και το υψηλότερο των τελευταίων πέντε ετών.

    Σύνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 46986

    [27] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:37

    Πανηγυρική συναυλία για την επέτειο των 120 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας θα δώσει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο, η Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ με το συγκρότημα Melos Brass.

    Η συναυλία περιλαμβάνει έργα - μεταξύ άλλων - Vivaldi, Strauss, Brahms, Dvorak κ.α. Σολίστ οι Σωκράτης Άνθης, Παναγιώτης Καίσαρης, Αντώνης Λαγός, Σπύρος Φαρούγγιας και Σάκης Μυρώνης. Θα διευθύνει ο Σπύρος Δολιανίτης.

    Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανιστεί αύριο, στις 10.00, στη σκηνή του «7 Τεχνών Tόπος» στο Βιρό. Μαζί με το Μίλτο Πασχαλίδη και η νεαρή τραγουδίστρια Φρόσω Στυλιανού.

    Στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης φιλοξενείται μέχρι τις 16 Νοεμβρίου έκθεση αγιογραφίας και ζωγραφικής της Τίνας Μάσχα με θέμα «Στο πέρασμα των αιώνων ⦻. Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός από τη Δευτέρα, από τις 11.00 μέχρι τη 1.00 και από τις 6.00 μέχρι τις 9.00

    Σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο για τη νέα θεατρική περίοδο Φθινόπωρο 2010 - Kαλοκαίρι 2011. Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε ένα - όσο το δυνατό - ευρύτερο κοινό, με μειωμένα κόστη. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο θα παρουσιαστεί το έργο «Γοργόνα, Γοργονίτσα», εμπνευσμένο από το παραμύθι του Άντερσεν, με τη συνεργασία του εικαστικού Θεάτρου Κούκλας της εταιρείας «Πράσσειν Άλογα» και του Θεατρικού Εργαστηρίου Κούκλας. Στις αρχές του νέου χρόνου θα ανεβεί το έργο «Χάρτινα λουλούδια» του Έγκον Βολφ, και στη συνέχεια «Ο κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε διασκευή του Άρη Τρουπάκη. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις β¦

    Κάθε Σάββατο, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου η Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως και δέκα ετών που αγαπάνε τις έξυπνες ιστορίες και τα όμορφα παραμύθια. Όπως τονίζει η Πινακοθήκη «λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων τα παραμύθια και οι έξυπνες ιστορίες της ελληνικής μας παράδοσης ζωντανεύουν και μας προετοιμάζουν να δραπετεύσουμε, μικρούς και μεγάλους, στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας». Τα παραμύθια θα διαβάσει η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια που επιμελείται τη δράση, ενώ την ανάγνωση θα ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι. Η συμμετοχή των παιδιών πρέπει να δηλωθεί εγκαίρως έως και δύο ημέρες πριν από κάθε παρουσίαση.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 46987

    [28] «Μονομαχία» Κ. Αγοραστού - Απ. Παπατόλια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:36

    Την τελική κρίση των πολιτών της Θεσσαλίας στις εκλογές της Κυριακής περιμένουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες κ. Κ. Αγοραστός και Απ. Παπατόλιας, οι οποίοι ολοκληρώνουν σήμερα τους προεκλογικούς τους σχεδιασμούς.

    Σύνταξη: Αρης Ψυχας

    Είδηση: 46984

    [29] Ειδικό πρόγραμμα για τα ναρκωτικά στα Δωδεκάνησα ζήτησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:33

    Σε εκδήλωση με θέμα την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε ειδικό πρόγραμμα για τα ναρκωτικά στα Δωδεκάνησα, λέγοντας ότι ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στην Κάλυμνο, όπου το πρόβλημα είναι οξύ.

    Είδηση: 46981

    [30] «Λευκό ή άκυρο» στην κάλπη, προτρέπει ο Βαγ. Μπούτας

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:32

    «Λευκό ή άκυρο», προτρέπει τους πολίτες, να ρίξουν στην κάλπη της Κυριακής, ο Βαγγέλης Μπούτας.

    Με δηλωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαική Συσπείρωση», σημειώνει την ανάγκη να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

    Σύνταξη: Αρης Ψύχας

    Είδηση: 46982

    [31] Ανέστειλαν οι εργαζόμενοι στο καζίνο

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:45

    Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο καζίνο μετά και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου πολιτισμού αλλά και της ΕΤΑ για την επίλυση των βασικών τους αιτημάτων. Οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 46995

    [32] Απλήρωτοι πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:36

    Τον Εισαγγελέα επισκέπτεται σήμερα κλιμάκιο της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου για να καταγγείλει τη διεύθυνση ξενοδοχείου που βρίσκεται στην περιοχή της Ιαλυσού που τους οφείλει μισθούς και επιδόματα μέχρι και τρία χρόνια. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι το συνολικό ποσό που οφείλει η διοίκηση της ξενοδοχειακής μονάδας στους 70 υπαλλήλους ανέρχεται στα 300.00β¬.

    Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Θανάση Σταμούλη, στο συνδικαλιστικό όργανο μέχρι τώρα έχουν απευθυνθεί περί τους 7.000 ξεν/λους που είναι απλήρωτοι. Μάλιστα ο Θανάσης Σταμούλης μιλώντας στην ΕΡΑ είπε ότι το σωματείο θα σκληρύνει τη στάση του, φθάνοντας ακόμα και στο σημείο να οργανώσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα σπίτια ξενοδόχων που έχουν αφήσει απλήρωτο το προσωπικό τους.

    Είδηση: 46985

    [33] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Παρασκευη, 12 11 2010 11:36

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Αυστηρά μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων έχει πάρει η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, εν όψει του γειτονικού ντέρμπι ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Σπάρτης και τη Καλαμάτα που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 3 το απόγευμα. Τον αγώνα ορίσθηκε να διευθύνει ο διαιτητής Γιώργος Χατζής του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής, ενώ στις άλλες αναμετρήσεις του 6ου ομίλου της Τέταρτης εθνικής το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχει ως εξής:

    Πάμισος-Αχαϊκή (Γιάννης Καλογεράκος του Συνδέσμου Ηλείας)

    Μεσσηνιακός-Αθλητικός Όμιλος Κροκεών (Δημήτρης Γκοβέσης Συνδέσμου Λακωνίας)

    Διαγόρας Βραχνέικων-Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας (Αθανάσιος Πατρόπουλος Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας)

    και Εράνη Φιλιατρών-Ζαβλάνι (Χρήστος Κούλης Συνδέσμου Ηλείας.

    Α' ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Να περάσουμε στο πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης τοπικής κατηγορίας που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

    Σάββατο στις 6 το απόγευμα

    Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος-Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας (Κυριακόπουλος).

    Σάββατο στις 9 το βράδυ

    Αθλητικός Όμιλος Πατίστα-Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ (Γιαννόπουλος)

    Κυριακή στις 3 το απόγευμα

    Μιλτιάδης Πύργου-Εθνικός Μελιγαλά (Κωνσταντινέας)

    Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης-Τέλλος Άγρας (Αλεξέας).

    Κυριακή στις 4 το απόγευμα

    Αθλητική Ένωση Αβίας-Ομόνοια Καλαμάτας (Μπλάνας)

    Κυριακή στις 6 το απόγευμα

    Ηρακλής Καλαμάτας-Απόλλωνας Καλαμάτας (Νίκας)

    Κυριακή στις 7 το απόγευμα

    Ολυμπιακός Καλαμάτας-Αίαντας Καλαμάτας. (Ψηλοπαναγιώτης).

    ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑβ¦

    Ξεκίνησε χθες το Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων του νομού μας και το 2ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας επικράτησε στο δημοτικό γήπεδο του «ΚΤΕΛ» επί του Επαγγελματικού Λύκειου Καλαμάτας με σκορ 10-1.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 46983


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 November 2010 - 9:54:58 UTC