Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας
  • [02] Οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές στα ξένα ΜΜΕ
  • [03] Σύνοδος Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι
  • [04] Σαμαράς: «Το αποτέλεσμα επικυρώνει την επαναφορά της ΝΔ»
  • [05] Οι πολιτικοί αρχηγοί για τα εκλογικά αποτελέσματα
  • [06] Αλέκα Παπαρήγα : «Συγκρότηση μετώπου από τα κάτω για να ματαιωθούν νέα μέτρα»
  • [07] Συλλήψεις δουλεμπόρων από το Λιμενικό
  • [08] Αφγανιστάν: Προβληματίζει η δράση της ISAF
  • [09] Αϊτή: 900 νεκροί από τη χολέρα
  • [10] Σε συνομιλίες με Ευρωπαίους η Ιρλανδία
  • [11] Σκάνδαλο Siemens: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη διαφυγή Γιουνγκ
  • [12] Κολομβία: Δοκιμάζεται από πλημμύρες και κατολισθήσεις
  • [13] Δήμαρχος Λέσβου ο Δημήτρης Βουνάτσος
  • [14] Δήμαρχος Λήμνου ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής
  • [15] Σ. Κεφαλογιάννης: Τα Ανώγεια θα συνεχίσουν να κερδίζουν
  • [16] Συνάντηση σήμερα Αρναουτάκη - Γιαννουλάκη
  • [17] Δήμαρχος Ικαρίας ο Χρήστος Σταυρινάδης
  • [18] Νεκρός βρέθηκε 52χρονος από τα Ακούμια
  • [19] Άγριο έγκλημα στο Πλωμάρι
  • [20] Συλλαλητήριο στα Χανιά για το Πολυτεχνείο
  • [21] Σύσκεψη για την υγεία στο Βόρειο Αιγαίο
  • [22] Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα
  • [23] Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
  • [24] Τρεις χανιώτες νεκροί σε τροχαία
  • [25] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [26] Αλλαγή σελίδας με Σκουλάκη στο δήμο Χανίων
  • [27] Ισοπαλία ΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθης
  • [28] Νίκη Νάσου Γιακαλή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • [29] Τα τελικά αποτελέσματα σε Χανιά και Ηράκλειο
  • [30] «Χείρα συνεργασίας» του επανεκλεγέντα δημάρχου Κ.Σιμιτσή προς αντιπολίτευση
  • [31] Μαζική αυτομόληση Βορειοκορεατών
  • [32] Τα αποτελέσματα στο Ηράκλειο
  • [33] Σπύρου-Τρεπεκλής οι νικητές του Β' γύρου

    [01] Στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας

    Δευτερα, 15 11 2010 10:02

    Για τον έλεγχο των δημοσιονομικών μεγεθών, ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου στήριξης, ύψους 9 δισ. ευρώ βρίσκεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας. Σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009, που θα δοθούν στη δημοσιότητα από τη Eurostat. Αυτή την ώρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, με το κλιμάκιο της τρόικας. Την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο Εurogroup και το Ecofin.

    Οι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, θα εξετάσουν την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και τα μεγέθη του νέου, αλλά και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ζητήσει.

    Οι κ.κ. Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ, θα επισκεφθούν, και άλλα Υπουργεία, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Ο νέος έλεγχος της οικονομίας «συμπίπτει» χρονικά με την ανακοίνωση, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, των οριστικών στοιχείων από τη Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της περιόδου 2006-2009.

    Το έλλειμμα για το 2009 υπερβαίνει πλέον το 15% του ΑΕΠ, ενώ για το τρέχον έτος «κινείται» πέριξ του 9,5% του ΑΕΠ, δυσχεραίνοντας επιπρόσθετα, σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα (ύψους 2 δισ. ευρώ) και την ύφεση, την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής. Με αυτά τα δεδομένα, η τρόικα φέρεται να ζητεί πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις, όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες.

    Ακόμη, ο Υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα φορολογικά μέτρα εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, και οι κινήσεις στη φορολογία θα περιορισθούν στην αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ.

    Όλα αυτά τα σενάρια, θα «λάβουν τέλος» την ερχόμενη Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τους ομολόγους του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται αύριο και την Τετάρτη, αντίστοιχα.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος θα συνεχιστεί «χωρίς νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στις ΔΕΚΟ, στο επιχειρηματικό περιβαλλον και στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας».

    Το απόγευμα, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε εργατικό και φοιτητικό συλλαλητήριο και σε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Στο στόχαστρο η δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών

    Είδηση: 47197

    [02] Οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές στα ξένα ΜΜΕ

    Δευτερα, 15 11 2010 09:04

    Τα ξένα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν εκτενή ρεπορτάζ και για το β' γύρο των ελληνικών αυτοδιοικητικών εκλογών. «Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του BBC. Στο άρθρο του με τίτλο «Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα» γίνεται αναφορά στη νίκη του ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για εντολή από το λαό να συνεχίσει τις «αυστηρές μεταρρυθμίσεις». «Οι Έλληνες Σοσιαλιστές αύξησαν τη διαφορά», αναφέρει σε τίτλο της η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street.

    «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πιέζει για μεταρρυθμίσεις μετά την εκλογική νίκη», αναφέρει το Reuters, για νίκη των σοσιαλιστών κάνει λόγο η γαλλική Figaro, επισημαίνοντας την ανατροπή στο δήμο Αθηναίων. «Οι Έλληνες σοσιαλιστές πέρασαν το μάθημα των αυτοδιοικητικών εκλογών», αναφέρει η ισπανική El Pais.

    Το αποτέλεσμα και του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα αποτελεί "επιβεβαίωση της μεταρρυθμιστικής γραμμής", εκτιμά η γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας Neue Zurcher Zeitung (NNZ). Στην ηλεκτρονική της έκδοση η ΝΝΖ, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "μετά τις επιτυχείς γι' αυτόν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θέλει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική του πολιτική και να κυβερνήσει μέχρι το 2013. Προηγουμένως, ενόψει της κρίσης, είχε απειλήσει επανειλημμένα με εκλογές. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών το κόμμα του, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, επέτυχε σημαντικές νίκες και ανέδειξε και το δήμαρχο της Αθήνας", σημειώνει η ΝΖΖ.

    Στις έντυπες εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων δεν υπάρχουν αναφορές λόγω του προχωρημένου της ώρας των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 47162

    [03] Σύνοδος Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι

    Δευτερα, 15 11 2010 08:51

    Η παγκόσμια οικονομία, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθως και η ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της ασφάλειας, θα συζητηθούν σήμερα στο Παρίσι, στις εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει αναλάβει την προεδρία της G20, καθώς και με άλλους ηγέτες.

    Σύμφωνα με την προβλεπόμενη ημερήσια διάταξη, τρία είναι τα βασικά θέματα που πρόκειται να συζητηθούν:

    Παγκόσμια οικονομία

    Kλιματικές αλλαγές και η προσεχής 16η Περιβαλλοντική Διάσκεψη στο Μεξικό (COP16)

    Eπίλυση συγκρούσεων.

    Η συζήτηση για την οικονομία τίθεται με θέμα τον σχεδιασμό «μιας βιώσιμης ανάπτυξης από την οποία δεν θα αποκλείεται κανείς».

    Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και για τα αποτελέσματα της Ομάδας των 20 (G20) στη Σεούλ.

    Προβλέπονται, επίσης, παρεμβάσεις γύρω από τα μέσα που είναι ικανά να διασφαλίσουν «μια δίκαιη, ισότιμη, και αέναη ανάπτυξη για τους απλούς πολίτες».

    Σχετικά με το θέμα του κλίματος οι σοσιαλιστές υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας, κατά την 16η Περιβαλλοντική Διάσκεψη στο Μεξικό, που θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

    Στόχος της συνεδρίασης, στο Παρίσι, είναι «να καθορισθούν οι προτεραιότητες των σοσιαλδημοκρατών για το κρίσιμο αυτό θέμα από το οποίο εξαρτάται το μέλλον του πλανήτη μας».

    Γύρω από το θέμα της αντιμετώπισης των κρίσεων, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επίλυσή τους, όπου και εάν επιτευχθεί, καθώς και στην ικανότητα μιας χώρας να έχει μια σταθερή δημοκρατία ικανή να προσφέρει την ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.

    Κατά το 2010, η Σοσιαλιστική Διεθνής, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις κρίσεις σε Νότιο Καύκασο και Μέση Ανατολή, και οργάνωσε αποστολές εκλογικών παρατηρητών για την υποστήριξη των δημοκρατικών πρακτικών σε διάφορες χώρες.

    Είναι η δεύτερη ετήσια Συνεδρίαση για το Συμβούλιο της Διεθνούς. Η προηγούμενη έγινε τον Ιούνιο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη. Στο Παρίσι, η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο κτίριο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 47153

    [04] Σαμαράς: «Το αποτέλεσμα επικυρώνει την επαναφορά της ΝΔ»

    Κυριακη, 14 11 2010 23:45

    Για ολική επαναφορά της ΝΔ, έκανε λόγο, ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, επικυρώνει την δυναμική της ανανεωμένης, δυνατής και υπεύθυνης ΝΔ. Μίλησε για μείωση της διαφοράς των δυο κομμάτων σε κάτω από 2% και δήλωσε ότι το υψηλό ποσοστό αποχής στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα όλους και απορρίπτει την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ πήρε το μήνυμα και υποσχέθηκε από αύριο κιόλας να ηγηθεί της προσπάθειας, για αλλαγή της οικονομικής εκλογής που οδηγεί τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική ασφυξία.

    «Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε ότι βγαίνει δυνατή γιατί κέρδισε 33 νομούς έναντι έξι που θα κέρδιζε με τα ποσοστά του 2009, ανανεωμένη γιατί κέρδισε πέντε περιφέρειες, υπεύθυνη γιατί σε περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και να προτείνει νέα πρόσωπα.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής, λέγοντας ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έπεσε από τις 10,5 μονάδες των περυσινών εκλογών σε διαφορά κάτω από δύο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα.

    «Εμείς το μήνυμα το πήραμε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

    «Με τις προτάσεις και τις θέσεις μας θέλουμε να δώσουμε ελπίδες στον λαό. Και εκείνοι που ψήφισαν και εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ασφυξία την κοινωνία και σε απόγνωση την κοινωνία».

    Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας, ο δρόμος της ελπίδας.

    Ικανοποίηση στη Ρηγίλλης

    Εικόνα ικανοποίησης εμφανίζει η ΝΔ, δίνοντας τη δική της ερμηνεία για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

    Η Ρηγίλλης επιμένει ότι η ΝΔ πέτυχε «ολική επαναφορά» και υποστηρίζει ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έθεσε την ατζέντα των εκλογών, ζητώντας από την αρχή και επιμένοντας μέχρι το τέλος, να σταλεί το αντιμνημονιακό μήνυμα στην κυβέρνηση.

    Το μήνυμα εστάλη, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι, αντίθετα, η κυβέρνηση άλλαξε πολλές φορές την τακτική της: Ξεκίνησε προτάσσοντας ως διακύβευμα των εκλογών τον«Καλλικράτη», αλλά στη συνέχεια «ο πρωθυπουργός έθεσε τον πολιτικό του εκβιασμό, ζητώντας καθαρή εντολή από τον λαό».

    Ο πολιτικός του εκβιασμός ή η πολιτική του μπλόφα έπεσε στο κενό, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Για την Αττική, η Ρηγίλλης λέει ότι στο πρόσωπο του κ. Βασίλη Κικίλια έγινε επιλογή ανανέωσης και το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με οριακούς συσχετισμούς.

    Η ΝΔ θεωρεί ότι ο κ. Κικίλιας, αλλά και ο κ. Παπαναστασίου στην Δυτική Ελλάδα είναι επιλογές πολιτικής επένδυσης για το μέλλον.

    Στον Πειραιά η ΝΔ θεωρεί ότι συντελέστηκε μεγάλη ανατροπή. Η Ρηγίλλης επιφυλάσσεται να εκφράσει την θέση της αργότερα, για την «απώλεια του Δήμου της Αθήνας από τον κ. Κακλαμάνη, που στηρίχθηκε και από άλλες δυνάμεις εκτός από τη ΝΔ».

    Για την Πελοπόννησο, τέλος, που ήταν ιδιαίτερο στοίχημα για την ηγεσία, η ΝΔ λέει ότι πάλεψε μόνη απέναντι σε μία συμμαχία δυνάμεων και κατάφερε να βελτιώσει τα ποσοστά της, με εξαίρεση το νομό Αρκαδίας, όπου σημειώθηκε πτώση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47137

    [05] Οι πολιτικοί αρχηγοί για τα εκλογικά αποτελέσματα

    Δευτερα, 15 11 2010 10:34

    Τη συγκρότηση μετώπου με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η Κυβέρνηση, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ισχυρό, καθώς -όπως είπε- εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την Κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι αντιλαμβάνεται το μήνυμα και ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να είναι τόσο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει τη βασιμότητα και τη δυναμική της πρότασης που έκανε η Δημοκρατική Αριστερά για τις υποψηφιότητες Καμίνη και Μπουτάρη», είπε ο Φώτης Κουβέλης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Αλέκα Παπαρήγα : «Συγκρότηση μετώπου από τα κάτω για να ματαιωθούν νέα μέτρα»

    Σχετική είδηση: Γ. Καρατζαφέρης: «Σοβαρευτείτε, μας είπε ο λαός»

    Σχετική είδηση: Τσίπρας, Κουβέλης : Το μήνυμα των πολιτών

    Είδηση: 47222

    [06] Αλέκα Παπαρήγα : «Συγκρότηση μετώπου από τα κάτω για να ματαιωθούν νέα μέτρα»

    Κυριακη, 14 11 2010 23:37

    Τη συγκρότηση μετώπου με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το μήνυμα των εκλογών είναι ισχυρό, δήλωσε η κ. Παπαρήγα καθώς, όπως είπε, εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς τη ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδείνωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

    Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία "δεν χωράει ανθρώπου νους", ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της. Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το μήνυμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς τη ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδείνωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

    Η κα Παπαρήγα τόνισε το ΚΚΕ προβληματίζεται από το μεγάλο ποσοστό της αποχής, γιατί, όπως είπε, για λόγους αρχής το κόμμα της είναι υπέρ της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών. Αναφερόμενη σε όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους πήγε στην κάλπη - στο δεύτερο γύρο - ψηφίζοντας λευκό και άκυρο, που ήταν και η θέση του κόμματος.

    Η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για υποκρισία, αναφερόμενη σε σχόλια για την μεγάλη αποχή και διερωτήθηκε ποιοί έστειλαν τον κόσμο στα σπίτια και ποιοί είναι αυτοί που λοιδορούν τους αγώνες.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνονται διεργασίες στο λαό και τόνισε την ανάγκη να συναντηθούν με όσους ψήφισαν και τα δύο μεγάλα κόμματα για να κτιστεί ένα παλλαϊκό ρεύμα οργανωμένης πάλης στους τόπους δουλειάς.

    Το αυριανό συλλαλητήριο, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα έναυσμα για να οργανωθεί συστηματική αντεπίθεση ενάντια στα νέα μέτρα, που "θα είναι αδυσώπητα, που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους", για να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από αυτά.

    Η κα Παπαρήγα προέβλεψε ότι η κρίση θα βαθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα και τόνισε την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και προς αυτή την κατεύθυνση να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.

    Σύμφωνα με εκτίμηση της κας Παπαρήγα, ενδεικτικά της κρίσης είναι και τα σενάρια περί συνεργασίας και υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης με κόμματα και δυνάμεις που σκύβουν το κεφάλι τους. Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΚΚΕ είναι ανοιχτό για την κοινή δράση από τα κάτω προς τα επάνω , να υπάρξει μια προσδιορισμένη κοινωνική συμμαχία, που να βασίζεται στα συμφέροντα των εργαζομένων.

    Για δε τα σενάρια περί συμμαχικών κυβερνήσεων, η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι τυχαία και σημείωσε ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε εξελίξεις σύντομα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47138

    [07] Συλλήψεις δουλεμπόρων από το Λιμενικό

    Δευτερα, 15 11 2010 09:10

    Στη σύλληψη τριών δουλεμπόρων προχώρησε το Λιμενικό στη Σκόπελο, όταν σε θαλάσσια περιοχή τέσσερα ναυτικά μίλια βόρεια της άκρας Γουρούνι Σκοπέλου, ρυμουλκήθηκε από σκάφος του Λιμενικού, ιστιοφόρο που αντιμετώπιζε βλάβη και είχε μεταφέρει και αποβιβάσει, νωρίτερα, 40 μετανάστες χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, στην περιοχή Ποτόκι Συκής Πηλίου. Οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ηλικίας 50, 23 και 21 ετών, αντίστοιχα.

    Σε άλλα περιστατικά, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο 24χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν έναν αλλοδαπό, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    Επίσης στην Πάτρα οι λιμενικές αρχές, συνέλαβαν, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένα 37χρονος αλλοδαπό οδηγό ΙΧΕ οχήματος, διότι μετέφερε μία 38χρονη αλλοδαπή, με τα τρία ανήλικα παιδιά της, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    Τέλος στην Ηγουμενίτσα σε παρόμοιο περιστατικό, συνελήφθησαν μία 23χρονη αλλοδαπή οδηγός ΙΧΕ οχήματος και η 21χρονη αλλοδαπή συνοδηγός της διότι μετέφεραν μία αλλοδαπή με το ανήλικο τέκνο της, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και άλλον έναν αλλοδαπό στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος ήταν κρυμμένος στο χώρο αποσκευών του οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 47157

    [08] Αφγανιστάν: Προβληματίζει η δράση της ISAF

    Δευτερα, 15 11 2010 10:13

    Απόκλιση απόψεων μεταξύ της Αφγανικής κυβέρνησης και των νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, διαπιστώθηκε μετά από δηλώσεις του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι και του Αμερικανού στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους, όπως καταγράφεται σήμερα σε δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

    Ο Αφγανός πρόεδρος τάχτηκε εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τον τερματισμό των νυκτερινών επιδρομών, λέγοντας: «Τέτοιου είδους επιδρομές παρακινούν τους Αφγανούς να εντάσσονται στους κόλπους της εξέγερσης. Ήρθε η ώρα για τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ήρθε η ώρα να μειωθεί η παρουσία των στρατιωτικών άρβυλων στο Αφγανιστάν, να μειωθεί η ανάμειξη στην καθημερινή ζωή των Αφγανών».

    Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έκπληξη στο στρατιωτικό επιτελείο των ΗΠΑ και ειδικά στο διοικητή των αμερικανικών και των νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι εκτιμήσεις διπλωματών, ενώ Αφγανός αξιωματούχος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε ότι: «είναι απολύτως εσφαλμένο να ερμηνεύονται οι δηλώσεις του Καρζάι ως ψήφος μομφής προς τον στρατηγό Πετρέους».

    Σε λίγες μέρες το θέμα του Αφγανιστάν θα βρεθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις της κοινής γνώμης εναντίον πολλών δυτικών κυβερνήσεων, στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, για να απεμπλακούν από τον πόλεμο στον οποίο συμμετέχουν στην ασιατική χώρα. Την ίδια ώρα άλλοι δύο στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τις απώλειες από την αρχή του χρόνου σε 643 στο Αφγανιστάν. Επίσης άλλοι τρεις άμαχοι και τρεις Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Είδηση: 47204

    [09] Αϊτή: 900 νεκροί από τη χολέρα

    Δευτερα, 15 11 2010 10:30

    Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης αντιμετωπίζει η Αϊτή με την επιδημία της χολέρας να έχει ανεβάσει τους νεκρούς σε 900, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Παράλληλα οι προσβληθέντες από τη νόσο που πλήττει τη χώρα από τα τέλη Οκτωβρίου, ξεπερνούν τους 15.000. Υπενθυμίζεται ότι 230.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από δέκα μήνες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

    Ήδη οι συνθήκες διαβίωσης είναι εφιαλτικές με περίπου 1,5 εκατομμύριο αστέγους να ζουν σε σκηνές ανάμεσα σε συντρίμμια, σε κακές συνθήκες υγιεινής και τον ΟΗΕ να προειδοποιεί ότι πάνω από 200.000 άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν από χολέρα, η οποία συνδέεται με το μολυσμένο νερό και προκαλεί διάρροια και εμετούς.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό

    Είδηση: 47213

    [10] Σε συνομιλίες με Ευρωπαίους η Ιρλανδία

    Δευτερα, 15 11 2010 11:01

    Κρίσιμες είναι οι ώρες για την Ιρλανδία, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ζητήσει επίσημα οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ιρλανδικό πείσμα, ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, μάλλον δεν θα έχει αποτέλεσμα, σχολιάζουν αναλυτές, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ανωνύμως, ότι το Δουβλίνο βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτικές συνομιλίες, για τον τρόπο χρηματοδότησης της οικονομίας της χώρας.

    Η Ιρλανδία εγκατέλειψε πλέον τη γραμμή της απόλυτης άρνησης και, ανοιχτά πια, διά στόματος του Υπουργού της για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις επισήμανε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το ενδεχόμενο βοήθειας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 47233

    [11] Σκάνδαλο Siemens: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη διαφυγή Γιουνγκ

    Δευτερα, 15 11 2010 11:19

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε από την Ελλάδα το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens Βόλκερ Γιουνκ. Από την έρευνα που θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Eφετών θα αναζητηθούν ευθύνες των αρμοδίων και κυρίως της Aστυνομίας για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ότι ο Γιουνκ δεν είχε εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα Πάρου έως τις 5 Νοεμβρίου, όπως υποχρεούται με βάση τους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν για την περίπτωση της Simens. Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Είδηση: 47252

    [12] Κολομβία: Δοκιμάζεται από πλημμύρες και κατολισθήσεις

    Δευτερα, 15 11 2010 08:51

    Σκληρά δοκιμάζεται η Κολομβία από την κακοκαιρία, που εδώ και αρκετούς μήνες, κυρίως μέσα από βροχοπτώσεις, έχει κοστίσει τη ζωή 128 ανθρώπων. Την τελευταία εβδομάδα άλλα 20 άτομα προστέθηκαν στον αριθμό των θυμάτων και άλλα τόσα στον αριθμό αγνοουμένων, ενώ σε 1,9 εκατομμύριο ανέρχονται οι πληγέντες.

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιουργούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας συνδράμουν τους πληγέντες συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους πληγέντες αλλά δεν αρκεί, και γι αυτό ζητούμε βοήθεια από όλους, από τον ιδιωτικό τομέα και επίσης διεθνή βοήθεια, προκειμένου οι συμπολίτες μας να ανακουφιστούν από τα δεινά».

    Η περίοδος Αυγούστου - Οκτωβρίου είναι περίοδος σημαντικών βροχοπτώσεων, στη χώρα, όπως και η περίοδος μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 47144

    [13] Δήμαρχος Λέσβου ο Δημήτρης Βουνάτσος

    Δευτερα, 15 11 2010 11:29

    Στη Λέσβο ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ. Δημήτρης Βουνάτσος επικράτησε του αντιπάλου του Άρη Χατζηκομνηνού σε όλους τους Δήμους της Λέσβου με μεγάλη διαφορά. Αν και στον πρώτο γύρο είχε συγκεντρώσει 28,93% κατάφερε στο δεύτερο γύρο να ενισχυθεί εντυπωσιακά φθάνοντας στο 56,40%. Από την άλλη μεριά, ο κ. Χατζηκομνηνός, συγκέντρωσε 43,60% αυξάνοντας τη δύναμή του κατά πέντε μονάδες. «Με άκρατη σοβαρότητα και περίσκεψη, αντιμετωπίζουμε την επόμενη μέρα σαν μέρα ευθυνών που μας ανέθεσε ο κόσμος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αλλά για αυτά τα δύσκολα είμαι εγώ, είναι ο συνδυασμός μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Βουνάτσος.

    Είδηση: 47251

    [14] Δήμαρχος Λήμνου ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής

    Δευτερα, 15 11 2010 11:28

    Δήμαρχος Λήμνου, με ποσοστό 64,61%, εξελέγη ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με διαφορά 29,22% από τον υποστηριζόμενο από την ΝΔ υποψήφιο Αθανάσιο Σκαμάγκη, ο οποίος πήρε το 35,39% των ψήφων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Χατζηδιαμαντής είχε διαφορά 19,94% από τον κ. Σκαμάγκη και την πρώτη Κυριακή αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 50% και να πάρει την εκλογή.

    Είδηση: 47249

    [15] Σ. Κεφαλογιάννης: Τα Ανώγεια θα συνεχίσουν να κερδίζουν

    Δευτερα, 15 11 2010 11:27

    Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης επανεξελέγη στη θέση του δημάρχου Ανωγείων, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών υπερίσχυσε του ανθυποψηφίου του, Γιάννη Δραμουντάνη με 29 ψήφους διαφορά.

    Οι επαναληπτικές εκλογές στα Ανώγεια πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα και γύρω στις 9 η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε όλα τα τμήματα ολοκληρώθηκε. (goodnet.gr)

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47250

    [16] Συνάντηση σήμερα Αρναουτάκη - Γιαννουλάκη

    Δευτερα, 15 11 2010 11:26

    Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με το νέο περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, θα έχει σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο του νησιού, Δημήτρης Γιαννουλάκης.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47248

    [17] Δήμαρχος Ικαρίας ο Χρήστος Σταυρινάδης

    Δευτερα, 15 11 2010 11:26

    Τέλος ανατροπή είχαμε στην Ικαρία όπου Δήμαρχος εξελέγη ο κ. Χρήστος Σταυρινάδης. Με ποσοστό 53,34% ο κ. Σταυρινάδης επικράτησε στον β΄ γύρο του υποψηφίου του ΚΚΕ Στέλιου Σταμούλου ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 46,66%

    Είδηση: 47246

    [18] Νεκρός βρέθηκε 52χρονος από τα Ακούμια

    Δευτερα, 15 11 2010 11:25

    Νεκρός εντοπίστηκε έξω από το Σπήλι μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών αρχών ένας άνδρας 52 ετών, ο οποίος καταγόταν από τα Ακούμια. Ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη.

    Ο ιατροδικαστής που εκλήθη για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής αναμένεται να αποφανθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για παθολογικά αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47245

    [19] Άγριο έγκλημα στο Πλωμάρι

    Δευτερα, 15 11 2010 11:24

    Άγριο έγκλημα έγινε χθες το βράδυ στο Πλωμάρι της Λέσβου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όταν ένας 26χρονος Αλβανός υπήκοος τραυμάτισε θανάσιμα, με μαχαίρι στο στήθος, έναν ομοεθνή του 21 ετών. Ο θάνατος του υπήρξε ακαριαίος. Μετά την εγκληματική του πράξη ο 26χρονος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται από την Αστυνομία. Η Αστυνομική Διεύθυνση καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης στο τηλέφωνο 22510 24646

    Είδηση: 47243

    [20] Συλλαλητήριο στα Χανιά για το Πολυτεχνείο

    Δευτερα, 15 11 2010 11:24

    Συγκέντρωση και συλλαλητήριο με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα. Σε ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η Επιτροπή Κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η φετινή επέτειος βρίσκει τον λαό μας κάτω απ' τη κυριαρχία του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

    Ο λαός μας δεν χρωστάει σε κανένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, γι' αυτό και δεν έχει κανέναν λόγο να αποδεχτεί το μαύρο παρόν και το κατάμαυρο μέλλον που του επιβάλλουν. Ο μόνος δρόμος που έχει να επιλέξει είναι αυτός της αντίστασης και της μαζικής πάλης.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47244

    [21] Σύσκεψη για την υγεία στο Βόρειο Αιγαίο

    Δευτερα, 15 11 2010 11:23

    Σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση της ενεργοποίησης και της υλοποίησης του συνόλου των δράσεων του προγράμματος που αφορούν τον Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, συγκαλείται από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου.

    Είδηση: 47241

    [22] Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα

    Δευτερα, 15 11 2010 11:38

    Ένα ακέφαλο πτώμα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης ανέσυρε ψαράς χθες το πρωί, όταν ξεκίνησε να μαζέψει το παραγάδι του στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Διάπλου. Στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού το οποίο περισυνέλεξε το πτώμα. Το πτώμα μταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

    Είδηση: 47263

    [23] Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

    Δευτερα, 15 11 2010 11:37

    Η Επιτροπή Φορέων Κέρκυρας διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 19:00 το βράδυ στο τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «37 χρόνια μετά η εξέγερση του Νοέμβρη έχει πολλά να διδάξει στους αγώνες του σήμερα. Τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα. Τα μηνύματά του είναι πολύτιμα για την εργατική τάξη και τη νεολαία, 35 χρόνια μετά τα επίκαιρα διδάγματα του "Πολυτεχνείου" μας δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί.»

    Είδηση: 47261

    [24] Τρεις χανιώτες νεκροί σε τροχαία

    Δευτερα, 15 11 2010 11:34

    Τρία θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη. Ένας 20χρονος Χανιώτης έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, έπεσε πάνω σε τοίχο. Το περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες χθες, όταν ο 20χρονος επέστρεφε στις Μουρνιές από τα Χανιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας φτάνοντας στο ύψος του γηπέδου του 'Μινώταυρου', κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, που ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε τσιμεντένιο τοίχο σπιτιού.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Στις 11.30 χθες το βράδυ σημειώθηκε ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο στον Πετρέ στο Ρέθυμνο, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κινούμενο με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Χανιά, με οδηγό 34χρονο χανιώτη, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο και ανατράπηκε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ακόμα χανιώτες, ένας 29χρονος και ένας 20χρονος, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 σήμερα το πρωί στα Χανιά, 500 μέτρα πριν από τον κόμβο στη μεγάλη ευθεία του αεροδρομίου, όταν μικρό φορτηγού διανομής Τύπου συγκρούστηκε με φορτηγό μεταφοράς οικοδομικών υλικών. Νεκρός είναι ο αλλοδαπός συνοδηγός του μικρού φορτηγού και σοβαρά τραυματίας ο οδηγός.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47260

    [25] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Δευτερα, 15 11 2010 11:34

    Η Ο΅άδα Zand the Band παρουσιάζει σήμερα το βράδυ, στον 7 Τεχνών Τόπο, ένα περισσότερο μουσικό παρά θεατρικό θέαμα, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για ένα θεατροποιημένο live στο οποίο μουσικές διασκευές γνωστών τραγουδιών από μιούζικαλ, ερ΅ηνεύονται με όρους θεατρικής ροής, καθώς υπάρχει «πίσω τους» ένα story με πρόζα και χιούμορ.

    Παίζουν: η Εβελίνα Παπούλια, ο Απόστολος Ψυχράμης και η Μαρία Σολωμού. Και οι μουσικοί: Φώτης Παπαθεοδώρου, Κώστας Γκαγκαστάθης και Θοδωρής Μακαρούνης

    Στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης φιλοξενείται μέχρι αύριο έκθεση αγιογραφίας και ζωγραφικής της Τίνας Μάσχα με θέμα «Στο πέρασμα των αιώνων ⦻. Η έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός από τη Δευτέρα, από τις 11.00 μέχρι τη 1.00 και από τις 6.00 μέχρι τις 9.00

    Κάθε Σάββατο, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου η Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως και δέκα ετών που αγαπάνε τις έξυπνες ιστορίες και τα όμορφα παραμύθια. Όπως τονίζει η Πινακοθήκη «λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων τα παραμύθια και οι έξυπνες ιστορίες της ελληνικής μας παράδοσης ζωντανεύουν και μας προετοιμάζουν να δραπετεύσουμε, μικρούς και μεγάλους, στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας». Τα παραμύθια θα διαβάσει η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια που επιμελείται τη δράση, ενώ την ανάγνωση θα ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι. Η συμμετοχή των παιδιών πρέπει να δηλωθεί εγκαίρως έως και δύο ημέρες πριν από κάθε παρουσίαση.

    Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού Κερκύρας), διοργανώνει στο σπίτι όπου ο Εθνικός Ποιητής έζησε τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του, Συνέδριο αφιερωμένο στον μεγάλο Ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου με γενικό τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης / Μ' ένα τριφύλλι φως στο στήθος».

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 47259

    [26] Αλλαγή σελίδας με Σκουλάκη στο δήμο Χανίων

    Δευτερα, 15 11 2010 11:32

    Τον Μανώλη Σκουλάκη επέλεξαν οι πολίτες για νέο δήμαρχο Χανίων. Ο κ. Σκουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 53,70% ενώ ο αντίπαλός του Γ. Αρχοντάκης 46,30%. Tο ποσοστό της αποχής κυμάνθηκε στα επίπεδα των αντίστοιχων εκλογών του 2006, αγγίζοντας το 50,45%.

    Τον κ. Σκουλάκη επισκέφθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να τον συγχαρούν οι κ.κ. Αρχοντάκης και Βάμβουκας, ενώ με το νέο Δήμαρχο Χανίων επικοινώνησε τηλεφωνικά για να τον συγχαρεί και ο απερχόμενος Δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47258

    [27] Ισοπαλία ΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθης

    Δευτερα, 15 11 2010 11:32

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το Σαββατιάτικο παιγνίδι του ΑΟΚ με τη Σκόντα Ξάνθη για την 10η αγωνιστική της super League Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βασιλακάκη ενώ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ισοφάρισε 2 λεπτά αργότερα με το Μαϊστόροβιτς.

    σύνταξη: Βασίλης Αργαλιάς

    Είδηση: 47257

    [28] Νίκη Νάσου Γιακαλή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

    Δευτερα, 15 11 2010 11:31

    Η ανατροπή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την επικράτηση του κ. Νάσου Γιακαλή, και στους Δήμους Λέσβου και Ικαρίας με την επικράτηση των κ. Δημήτρη Βουνάτσου και Χρήστου Σταυρινάδη κυριάρχησαν στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση. Αναλυτικότερα με ποσοστό 50,77% των ψήφων ο κ. Νάσος Γιακαλής ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

    Δεύτερος ήρθε ο Παύλος Βογιατζής ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 49,23%. Στον πρώτο γύρο ο κ. Γιακαλής είχε λάβει ποσοστό 36,32% και ο κ. Βογιατζής 38,28%. «Υπόσχομαι να εργαστώ, όπως πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις για να βάλουμε το Βόρειο Αιγαίο στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της νέας προοπτικής», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Γιακαλής.

    Είδηση: 47256

    [29] Τα τελικά αποτελέσματα σε Χανιά και Ηράκλειο

    Δευτερα, 15 11 2010 11:31

    Στο δήμο Πλατανιά νέος δήμαρχος εξελέγη ο Γιάννης Μαλανδράκης με ποσοστό 55,73%, ενώ 44,27% έλαβε ο αντίπαλός του Στέλιος Νικηφοράκης.Στο δήμο Κισάμου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Γιώργος Μυλωνάκης με ποσοστό 53% , ενώ η Φρόσω Σκουλάκη συγκέντρωσε 47%.

    Στο δήμο Κανδάνου-Σελίνου δήμαρχος εξελέγη ο Γιώργος Δερμιτζάκης με ποσοστό 51,24 % και 48,76% έλαβε ο Γιώργος Ζουριδάκης.Στο δήμο Αποκορώνου δήμαρχος εξελέγη ο Γρηγόρης Μαρκάκης με ποσοστό 50,34% ενώ 49,66% συγκέντρωσε ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Σφακίων είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ο Παύλος Πολάκης και στη Γαύδο ο Ευστράτιος Λαμπράκης, ως μοναδικός υποψήφιος.

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47255

    [30] «Χείρα συνεργασίας» του επανεκλεγέντα δημάρχου Κ.Σιμιτσή προς αντιπολίτευση

    Δευτερα, 15 11 2010 11:29

    Την επανεκλογή του στο νέο δήμο Καβάλας (με τη συνένωσή του με το δήμο Φίλιππων) πέτυχε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 54,28% έναντι του νομάρχη Θεόδωρου Καλλιοντζή (ΝΔ).

    Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο κ.Σιμιτσής ανέφερε ότι αναλαμβάνει μια τεράστια ευθύνη τείνοντας ευθέως χείρα φιλίας και συνεργασίας προς τις υπόλοιπες παρατάξεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

    Από την πλευρά του, ο κ.Καλλιοντζής δήλωσε «Θα είμαι παρών στα τοπικά πράγματα. Ούτως ή άλλως έχω μάθε να αγωνίζομαι, έχω μάθει να κάνω αυτά που πιστεύω με δύναμη».

    "Ελπίζουμε να είναι ειλικρινής η δήλωση συνεργασίας του κ.Σιμιτσή", ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης προσθέτοντας ότι η παράταξή του θα υποστηρίξει κάθε θετική για το δήμο πρωτοβουλία.

    Στο νέο 41μελές Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καβάλας η διοίκηση του Κωστή Σιμιτσή θα εκπροσωπηθεί με 21 συμβούλους από την Καβάλα και 4 από τους Φιλίππους, η αντιπολίτευση του κ.Καλλιοντζή με 8 συμβούλους από Καβάλα και 2 από Φιλίππους, ενώ με δύο συμβούλους θα εκπροσωπηθεί η καθεμία από τις άλλες τρεις παρατάξεις των κ.Εριφυλλίδη, Λιόγκα και Βέρρου.

    Σύνταξη : Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 47264

    [31] Μαζική αυτομόληση Βορειοκορεατών

    Δευτερα, 15 11 2010 08:37

    Σημαντικός είναι ο αριθμός των πολιτών της Βόρειας Κορέας που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η νοτιοκορεατική κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτά πάνω από 20.000 Βορειοκορεάτες έχουν αυτομολήσει μέσω του περάσματός τους στην Κίνα, ενώ εκτιμάται ότι χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στην Κίνα και κρύβονται περιμένοντας την ευκαιρία για να περάσουν στη Νότια Κορέα.

    Βασική αιτία της αύξησης των αυτομολήσεων είναι η φονική σιτοδεία που πλήττει τη Βόριο Κορέα εδώ και περίπου 15 χρόνια, στοιχίζοντας τη ζωή σε μεγάλο αριθμό Βορειοκορεατών.

    Οι Βορειοκορεάτες πρόσφυγες στηρίζονται από τη Νότιο Κορέα με κατοικία, εκπαίδευση ιθαγένεια, χρηματική αρωγή και κίνητρα για εργασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται συχνά και θύματα διακρίσεων.

    Μετά την απόφαση της Κίνας, που έχει συμμαχικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, να επαναπατρίζει τους αυτομολήσαντες, το κύμα της φυγής έχει περιοριστεί. Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι επαναπατριζόμενοι Βορειοκορεάτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φυλάκισης, βασανιστήρια, ή ακόμη και θάνατο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό

    Είδηση: 47141

    [32] Τα αποτελέσματα στο Ηράκλειο

    Δευτερα, 15 11 2010 11:29

    Σε πέντε Δήμους του Νομού Ηρακλείου που διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:Δήμος Γόρτυνας: Εκλέγεται Δήμαρχος ο Νίκος Σχοιναράκης με 55.2%, με τον αντίπαλό του τον Κώστα Κοκολάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 44.8%.

    Στο Δήμο Αρχανών -Αστερουσίων εκλέγεται δήμαρχος ο Ρούσσος Κυπριωτάκης, με 52,3% έναντι 47,7% του συνυποψήφιου του Κοκοσάλη Μανώλη.Στο Δήμο Μαλεβυζίου εξελέγη ο Κώστας Μαμουλάκης, με 64,4% έναντι του Γιώργου Ζερβού που συγκέντρωσε 35,6%.Στο Δήμο Φαιστού εκλέγεται η κ. Μαρία Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη με ποσοστό 52,2% έναντι του Γιώργου Αρμουτάκη που συγκέντρωσε 47,8%.Τέλος, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας εκλέγεται ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, λαμβάνοντας το 51.6% έναντι 48.4% του απερχόμενου δημάρχου Χαράλαμπου Γιαννόπου

    Σύνταξη: Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 47253

    [33] Σπύρου-Τρεπεκλής οι νικητές του Β' γύρου

    Δευτερα, 15 11 2010 11:42

    Ο κ. Σπύρος Σπύρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Τρεπεκλής, επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα Να ζεις» ο πρώτος Δήμαρχος του νέου καλλικράτειου Δήμου της Κέρκυρας μετά τις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

    ο κ. Τρεπεκλής καταλαμβάνει ποσοστό 56,04% έναντι του 43,96% του συνδυασμού «Συμπαράταξη Ευθύνης» του κ. Αλέκου Αυλωνίτη

    σε επίπεδο Περιφέρειας, ο κ. Σπύρου έχει ποσοστό 50,80% και ο κ. Ηλίας Μπεριάτος, με το Ιόνιο Αρχιπέλαγος» 49,20 %. Όσον αφορά ειδικότερα στην Κέρκυρα, το ποσοστό του κ. Σπύρου είναι μεγαλύτερο και φτάνει το 54,38% και - αντιστοίχως - του κ. Μπεριάτου 45,62%.

    Σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος αναδείχθηκε και πάλι η αποχή, που χθες ήταν κατά 10% μεγαλύτερη από την αποχή του α΄ γύρου της προηγούμενης Κυριακής: συγκεκριμένα έφτασε το 58,92% για την Περιφέρεια (57,73% στο νομό Κερκύρας) και το 57,43% για το Δήμο. Όσον αφορά τα λευκά έφτασαν και αυτά το 10%.

    Το αποτέλεσμα στο Δήμο, με 13 ποσοστιαίες μονάδες να χωρίζουν τον κ. Τρεπεκλή από τον κ. Αυλωνίτη διαφάνηκε από νωρίς και ο κ. Τρεπεκλής προσήλθε στη Νομαρχία γύρω στις 10.30 για τις καθιερωμένες δηλώσεις. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Αυλωνίτη που είχε αναγνωρίσει την ήττα του συνδυασμού και μάλιστα μετέβη στα γραφεία του κ. Τρεπεκλή για να τον συγχαρεί. Σε αντίθεση με το Δήμο, η εικόνα στην Περιφέρεια αποσαφηνίστηκε πολύ αργά και αφού είχαν προηγηθεί συνεχείς ανατροπές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δηλώσεις του κ. Σπύρου έγιναν στη Νομαρχία μετά τα μεσάνυχτα και ακολούθησε ο κ. Μπεριάτος γύρω στη 1.00

    Είδηση: 47265


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 November 2010 - 9:55:38 UTC