Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα στη Βουλή ο Προϋπολογισμός
  • [02] Αντιδράσεις για την αθώωση κρατουμένου στο Γκουαντάναμο
  • [03] Αναμένεται η αποκόλληση του πλοίου «Colossus»
  • [04] Έκθεση του State Department για Οικουμενικό και Ελλάδα
  • [05] Έναρξη εκπομπής των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ
  • [06] Κρούσμα χολέρας καταγράφηκε στην Φλόριντα
  • [07] Ν.Υόρκη: Τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό στην έδρα του ΟΗΕ
  • [08] Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Κοζάνη με την Μαριλένα Σταφυλίδου
  • [09] Ικανοποιημένος για τις εκλογές ο π. υπουργός Γ. Καλαντζής
  • [10] Έκκληση για συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στους δήμους Καβάλας
  • [11] Θέλει όλα τα στοιχεία των Δήμων
  • [12] Πάγωμα των τελών στην παραλιακή ζώνη Καβάλας
  • [13] Ημερίδα για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»
  • [14] Σεμινάριο θεάτρου στην Ξάνθη από τον Michael Seibel
  • [15] Ελεγχος για τα άκυρα στο Δήμο Ηρακλείου
  • [16] Συναυλία του Aeolos Brass στην Καβάλα
  • [17] ΕΔΕ για Ξενώνα του προγράμματος Ψυχαργώ
  • [18] Βαρύ ευρω-κλίμα για τη Γερμανία
  • [19] ΄Εργο ύδρευσης στα Νικολέϊκα
  • [20] Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας
  • [21] Πολλά επεισόδια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου
  • [22] Ο καιρός στη Θεσσαλία
  • [23] «Θα γίνει η Ονειρούπολη» διαβεβαιώνει ο Θωμάς Μαργαρίτης
  • [24] Αρνάκι Ελασσόνας -προιόν ΠΟΠ
  • [25] Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο
  • [26] «Άγιο» είχαν χθες οι επιβάτες και οδηγός λεωφορείου
  • [27] Δηλώσεις της χήρας Μουστακλή στην ΕΡΑ Πάτρας
  • [28] Οδηγός για τις επιχειρήσεις επίπλου του νομού από τη Νομαρχία
  • [29] Χωρίς σημαντικά ευρήματα η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Δήμο Λαρισαίων
  • [30] «Όχι» στο κόψιμο της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγ. Νικολάου
  • [31] «Όχι» στο κόψιμο της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγ. Νικολάου

    [01] Σήμερα στη Βουλή ο Προϋπολογισμός

    Πεμπτη, 18 11 2010 09:53

    Κατατίθεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή ο Προϋπολογισμός για το 2011. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό ενώ στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο Προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα 4 δισ. ευρώ για την μείωση του αναθεωρημένου ελλείμματος από τα 22 δισ. στα 17 δισ. ευρώ το 2011. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, τα μέτρα αυτά δε θα αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά θα εστιάζονται, στη συντριπτική πλειονότητά τους, στην περαιτέρω περιστολή των δαπανών στις ΔΕΚΟ και σε σημαντικές περικοπές των κονδυλιών προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

    Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος του είναι να σώσει την Ελλάδα και ας μην επανεκλεγεί και δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα και σε περαιτέρω περικοπή μισθών.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε κυρίως στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, σημειώνοντας ότι μέσα στο χρόνο θα έχει επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος κατά 6%, ενώ τόνισε ότι από το 2012 η Ελλάδα θα αρχίσει την αποπληρωμή των δανείων και την μείωση του χρέους της.

    «Το μνημόνιο εκτροχιάστηκε», ανέφερε η ΝΔ και άσκησε κριτική στον Υπουργό Οικονομικών για τις διαβεβαιώσεις του ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν θα επηρεάσει τη δημοσιονομική προσαρμογή του 2010.

    «Αποδέσμευση από τη λυκο-συμμαχία της Ε.Ε. που μόνο δεινά φέρνει στο λαό», ζήτησε το ΚΚΕ. «Οι προεκλογικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, μετατρέπονται σε διαβεβαιώσεις προς τις Βρυξέλλες για νέα σκληρότερα μέτρα», σχολίασε ο ΣΥΝ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Καμία ανησυχία για την τρίτη δόση

    Είδηση: 47799

    [02] Αντιδράσεις για την αθώωση κρατουμένου στο Γκουαντάναμο

    Πεμπτη, 18 11 2010 09:31

    Αθώος για όλες εκτός από μία των κατηγοριών που αντιμετώπιζε για τις επιθέσεις του 1998 σε χώρες της Αφρικής κρίθηκε την Τετάρτη, ο πρώτος ύποπτος που μετήχθη από τη στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο για να δικαστεί από ποινικό δικαστήριο των ΗΠΑ. Το σώμα των ενόρκων, το οποίο διαβουλευόταν επί σχεδόν πέντε ημέρες, τον έκρινε ένοχο για μια μόνο, συγκριτικά ήσσονος σημασίας κατηγορία, τη συνωμοσία με σκοπό την καταστροφή ιδιοκτησίας των ΗΠΑ με χρήση εκρηκτικών. Αντιμετωπίζει ποινή 20 ετών κάθειρξης έως ισόβιας κάθειρξης. Αμερικανοί πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν πλήγμα για το σχέδιο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να δικάσει σε πολιτικά δικαστήρια και όχι στρατοδικεία τους υπόπτους για τρομοκρατία. Ο Άχμεντ Χαλφάν Γκαϊλάνι, 36 ετών, Τανζανός από τη Ζανζιβάρη, κατηγορείτο ότι συμμετείχε στη συνωμοσία για τις βομβιστικές επιθέσεις το 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες σε Κένυα και Τανζανία, οι οποίες είχαν στοιχίσει 224 ζωές.

    Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα δήλωσε ότι θα ζητήσει να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γκαϊλάνι την 25η Ιανουαρίου, όταν θα ανακοινωθεί η οριστική καταδίκη και η ποινή του.

    Ο Γκαϊλάνι αθωώθηκε των κατηγοριών για 276 δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας καθώς και για άλλες τέσσερις συνωμοσίες. Η ήττα ήταν σπάνια για την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η οποία έχει σχεδόν απόλυτη επιτυχία στις δίκες υπόπτων για τρομοκρατία.

    Η δίκη Γκαϊλάνι έτυχε στενής παρακολούθησης και θεωρήθηκε δοκιμασία για τα σχέδια του Ομπάμα να δικάσει τους 174 εναπομείναντες υπόπτους για τρομοκρατική δράση στο Γκουαντάναμο, ανάμεσά τους το Χάλιντ Σεΐχ Μοχάμεντ, σε ποινικά δικαστήρια.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει υποσχεθεί επανειλημμένα να κλείσει τη στρατιωτική φυλακή στην Ακτή Γκουαντάναμο, λόγω και της διεθνούς κατακραυγής για την μεταχείριση των κρατουμένων σε αυτή, αλλά αντιμετωπίζει πλέον έντονες αντιστάσεις στο Κογκρέσο.

    Η κυβέρνησή του υιοθέτησε μια συμβιβαστική πρόταση, που προβλέπει να δικαστούν ορισμένοι ύποπτοι από στρατοδικεία και ορισμένοι άλλοι από ποινικά δικαστήρια. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι όμως θεωρούν ότι όλοι οι ύποπτοι για τρομοκρατία πρέπει να δικαστούν από στρατοδικεία.

    «Αυτή η τραγική απόφαση. Επιδεικνύει την απόλυτη τρέλα της απόφασης της κυβέρνησης Ομπάμα να δικάσει τους τρομοκράτες της αλ Κάιντα σε πολιτικά δικαστήρια», δήλωσε ο Πίτερ Κινγκ, βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων.

    Ο Κινγκ προαλείφεται για επικεφαλής της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων όταν το κόμμα του θα έχει τον έλεγχο του σώματος τον Ιανουάριο.

    Την περασμένη εβδομάδα είπε ότι μια από τις κύριες προτεραιότητές του θα είναι να σταματήσει το σχέδιο του Ομπάμα να μεταφερθούν οι κρατούμενοι από τη διαβόητη φυλακή στο Γκουαντάναμο, η οποία έχει χαρακτηριστεί «μαύρη τρύπα» όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα από διεθνείς οργανώσεις προάσπισής τους, στο έδαφος των ΗΠΑ και να δικαστούν από ποινικά δικαστήρια με συμμετοχή ενόρκων.

    Πηγές: ΒΒC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Ghailani guilty of one charge for 1998 US embassy bombs

    Είδηση: 47789

    [03] Αναμένεται η αποκόλληση του πλοίου «Colossus»

    Πεμπτη, 18 11 2010 10:12

    Αναμένεται να ξεκινήσει η αποκόλληση του πλοίου «Colossus» της εταιρείας «ΝEL», το οποίο έχει προσαράξει σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής Λευκάδας. Τις οδηγίες του νηογνώμομα που παρακολουθεί το πλοίο, περιμένουν οι λιμενικές αρχές. Στην περιοχή έχει φθάσει ένα ρυμουλκό και ένα αντιρρυπαντικό πλοίο, ενώ για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα από την πλώρη προς την πρύμνη σε δύο στεγανά. Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός.

    Το «Colossus» έχει 20μελές πλήρωμα και είχε αποπλεύσει την Τρίτη το βράδυ, από την Κόρινθο με προορισμό την Ανκόνα Ιταλίας, με 58 φορτηγά οχήματα και 11 οδηγούς.

    Οι 11 επιβάτες - οδηγοί αποβιβάστηκαν με σωστική λέμβο στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας και διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ρήγμα σε πλοίο που προσάραξε στη Λευκάδα

    Είδηση: 47834

    [04] Έκθεση του State Department για Οικουμενικό και Ελλάδα

    Πεμπτη, 18 11 2010 09:12

    Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται η φετινή έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που καλύπτει την περίοδο από τον Ιούλιο του 2009 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στο κεφάλαιο για την Τουρκία γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι δεν υπάρχει νομική αναγνώρισή του ως Πατριαρχείο, ούτε αναγνώριση του οικουμενικού χαρακτήρα του Πατριάρχη και ότι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης ούτε για την επιστροφή δημευθεισών περιουσιών.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το State Department αναφέρει πως η ελληνική Κυβέρνηση σέβεται εν γένει στην πράξη τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών. Όμως καταγράφεται η εμπρηστική επίθεση κατά του τεμένους στους Τοξότες, Ξάνθης, βανδαλισμοί σε άλλο τζαμί και κοιμητήριο στην Θράκη, και η επεισοδιακή διαμαρτυρία χιλίων περίπου μουσουλμάνων μεταναστών στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, λόγω βεβήλωσης αντιτύπου του κορανίου από αστυνομικό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 47780

    [05] Έναρξη εκπομπής των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:00

    Από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ στην περιοχή της ανατολικής Θράκης από το Κέντρο Εκπομπής Πλάκας της ευρύτερης περιοχής Αλεξανδρούπολης. Οι περιοχές ψηφιακής κάλυψης θα είναι το νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, το νότιο τμήμα του νομού Ροδόπης και το νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Ξάνθης. Το ψηφιακό μπουκέτο με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή, καθώς και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και ΚΟΣΜΟΣ) θα μεταδίδεται από το κανάλι 58 των UHF ενώ το ψηφιακό μπουκέτο με τα προγράμματα σινε+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat από το κανάλι 64 των UHF.

    Λόγω της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης και της υποχρεωτικής ανακατανομής συχνοτήτων στην περιοχή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-1 από το κέντρο εκπομπής Πλάκας μεταφέρεται στο κανάλι 52 των UHF ενώ της ΕΤ-3 στο κανάλι 41 των UHF.

    Επίσης, η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ από μικρό αναμεταδότη της Ξάνθης με περιοχή κάλυψης μόνον μέρος της παλαιάς πόλης μεταφέρεται στο κανάλι 33.

    Στο κανάλι 33 μεταφέρεται και η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-3 από το κέντρο εκπομπής Λευκίμης, της ευρύτερης περιοχής Σουφλίου, με περιοχή κάλυψης το ανατολικό τμήμα του Έβρου.

    Οι τηλεθεατές των περιοχών που αναφέρονται ανωτέρω θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους για την ορθή λήψη των ψηφιακών και αναλογικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

    Η αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ από το κέντρο εκπομπής Πλάκας θα συνεχιστεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως ότου διασφαλιστεί η ψηφιακή λήψη από το σύνολο των τηλεθεατών της περιοχής, οπότε και θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση, μετά από έγκαιρη ενημέρωση από πλευράς της ΕΡΤ.

    Είδηση: 47852

    [06] Κρούσμα χολέρας καταγράφηκε στην Φλόριντα

    Πεμπτη, 18 11 2010 10:48

    Το πρώτο κρούσμα χολέρας, το οποίο συνδέεται με την επιδημία που έχει ξεσπάσει από τα μέσα Οκτώβρη στην Αϊτή, καταγράφηκε στην Φλόριντα. Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την οικογένειά της στην Αϊτή και όταν επέστρεψε στην Φλόριντα εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας. Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), η γυναίκα αυτή είναι άνεργη οπότε και δεν έχει έλθει σε επαφή με πολλά άτομα.

    «Άλλα πιθανά κρούσματα διερευνώνται», δήλωσε ο Δρ. Τόμας Τόροκ, ένας ειδικός για την χολέρα.

    Η κυβέρνηση της Δομινικανής Δημοκρατίας ζήτησε ηρεμία μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος χολέρας στην χώρα, ενώ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με την Αϊτή για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 47848

    [07] Ν.Υόρκη: Τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό στην έδρα του ΟΗΕ

    Πεμπτη, 18 11 2010 08:54

    Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη ο γ.γ. του Οργανισμού Μπαν Γκι Μουν, ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. Η σημερινή συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και το ακανθώδες ζήτημα του περιουσιακού.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 47778

    [08] Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην Κοζάνη με την Μαριλένα Σταφυλίδου

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:22

    Τριήμερο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας με την γνωστή φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου διοργανώνει το φωτογραφικό εργαστήρι Δώτοδίοδος του Δήμου Κοζάνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση της φωτογράφου και γνωριμία της με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

    Θα ακολουθήσει προβολή των ατομικών portfolios των συμμετεχόντων σε ψηφιακή μορφή και διάλεξη για την Ιστορία της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Το Σάββατο το πρωί από τις 10 έως τις 2 μετά το μεσημέρι θα παρουσιαστεί η ιστορία της καλλιτεχνικής φωτογραφίας «Αμερικανική και Ευρωπαϊκή σχολή» και το απόγευμα τις ίδιας ημέρας από τις 7 έως τις 10 το βράδυ θα αναπτυχθεί το θέμα «Σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Ψηφιακή εικόνα», ενώ παράλληλα θα γίνει και η προβολή ατομικών φωτογραφικών ενοτήτων. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή όπου τα πρωί θα γίνει προβολή ατομικών φωτογραφικών ενοτήτων και ελεύθερη συζήτηση γύρω από τη φωτογραφία. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους αλλά και γενικότερα προς όλους τους ανθρώπους της τέχνης. Η τιμή για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 30 ευρώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής τις πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλ.:2461021285, 2461021285. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου (Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία).

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 47868

    [09] Ικανοποιημένος για τις εκλογές ο π. υπουργός Γ. Καλαντζής

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:19

    Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Γιώργος Καλαντζής χαρακτήρισε σοφό το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της χώρας καθώς δίνει την εντολή στην κυβέρνηση να κυβερνήσει την χώρα για το υπόλοιπο της θητείας της ενώ παράλληλα δίνει το μήνυμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών στον Ν. Καβάλας και την απώλεια των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου για την Ν.Δ., δήλωσε πως οι ευθύνες είναι συλλογικές, αναλογούν σε όλα τα στελέχη της τοπικής Ν.Δ., αλλά και στους ίδιους τους υποψηφίους.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 47866

    [10] Έκκληση για συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στους δήμους Καβάλας

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:18

    Έκκληση για συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας και δη του Νομού Καβάλας απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, η κινητοποίηση τους αυτή έχει ως στόχο να διαφυλάξει τα εισοδήματα τους που λόγω του μνημονίου μειώνονται διαρκώς.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 47865

    [11] Θέλει όλα τα στοιχεία των Δήμων

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:18

    Επείγον έγγραφο με το οποίο ζητά το σύνολο των στοιχείων που συγκροτούν την σημερινή εικόνα των Δήμων, με τις υποχρεώσεις, τους αριθμούς προσωπικού και τα τρέχοντα υπόλοιπα της οικονομικής τους κατάστασης, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Θανάσης Καρούντζος προς τους Δημάρχους του νησιού...

    Ο κος Καρούντζος, με άλλο έγγραφο ζητά στοιχεία και για να εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση απόσυρσης αυτοκινήτων, προκειμένου να παραδοθούν μέχρι τις 31.12ου στον Ο.Δ.Δ.Υ.Τα έγγραφα εστάλησαν χθες, ενόψει της εφαρμογής του Ν.3852/07-06-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»Ο κος Καρούντζος μάλιστα δίδει προθεσμία δέκα ημερών για την λεπτομερή αποστολή των στοιχείων.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 47867

    [12] Πάγωμα των τελών στην παραλιακή ζώνη Καβάλας

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:18

    Το πάγωμα των τελών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή ζώνη αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στα πλαίσια της διευκόλυνσης των επαγγελματιών λόγω οικονομικής κρίσης. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Οργανισμού Αδάμ Κοσμίδης, έλαβαν αυτή την απόφαση συναισθανόμενοι την αδυναμία των επαγγελματιών εξ` αιτίας της υπάρχουσας οικονομικής συγκυρίας.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 47864

    [13] Ημερίδα για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:17

    Ημερίδα για την Μεταποίηση στις νέες συνθήκες οργανώνει σήμερα το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα . Κατά την ημερίδα, ο εισηγητής Αθανάσιος Παπανικολάου θα αναφερθεί σε πρακτικά θέματα ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

    Είδηση: 47863

    [14] Σεμινάριο θεάτρου στην Ξάνθη από τον Michael Seibel

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:16

    Σεμινάριο θεάτρου με θέμα: «Υποκριτική του Brecht - Επικό Θέατρο: Θεωρία και πρακτική εφαρμογή» πραγματοποιεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

    Εισηγητής είναι ο σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας, καθηγητής υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και φωνητικής Michael Seibel, ο οποίος ζει τα τελευταία 16 χρόνια στην Ελλάδα και μιλά άψογα την Ελληνική γλώσσα.

    Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη των τρόπων προσέγγισης του επικού θεάτρου, όπως το ορίζει ο Brecht. Το σεμινάριο βασίζεται πάνω σε σκηνές από το έργο "Τρόμος και Αθλιότητα του 3ου Ράιχ" του B. Brecht.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 47861

    [15] Ελεγχος για τα άκυρα στο Δήμο Ηρακλείου

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:16

    Αύριο αναμένεται να γίνει ο έλεγχος των 7.275 ακύρων ψηφοδελτίων που έπεσαν στην κάλπη στις εκλογές για τον Δήμο Ηρακλείουβ¦.

    Το αίτημα του ελέγχου υπέβαλλε ο Δήμαρχος Γιάννη Κουράκης.Στο μεταξύ, αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων έχουν ζητήσει για τον Δήμο Γόρτυνα ο κος Φανούριος Οικονομάκης και ο κος Μιχάλης Δαριβιανάκης.Για τα αποτελέσματα στο Δήμο Ηρακλείου έχουν υποβάλει αίτημα: Ο κος Βαγγέλης Σισαμάκης και η κα Στυλιανή Κοκολάκη- Ρουμπάκη,η κα Κατερίνα Κοκολογιάννη, και ο κος Γιάννης Ξυδάκης, όπως και η κα Γιούλη Μπότη- Μαθιουδάκη.Σχετικά με τα αποτελέσματα στις Περιφερειακές εκλογές αίτηση επανακαταμέτρησης υπέβαλλαν ο 13ος και ο 14ος από το ψηφοδέλτιο του κου Σταύρος Αρναουτάκη, οι κύριοι Γιάννης Λεονταράκης και Δημήτρης Σαρρής.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 47862

    [16] Συναυλία του Aeolos Brass στην Καβάλα

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:15

    Το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών AEOLOS BRASS παρουσιάζει το Σάββατο το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ.

    Το AEOLOS θα προσφέρει ένα απολαυστικό και ποικίλο πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνει μελωδίες από την οπερέτα Η Εύθυμη Χήρα του Φραντς Λέχαρ, πασίγνωστα κομμάτια από το West Side Story του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, τανγκό του Άστορ Πιατσόλα και φημισμένα κομμάτια από το ρεπερτόριο των Μπλουζ και της Τζαζ.

    Το πρωί της Κυριακής, οι πέντε μουσικοί θα δώσουν ένα τρίωρο σεμινάριο (11:00-14:00) στα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, με στόχο να συμβάλουν με την εμπειρία και τις χρήσιμες συμβουλές τους στη βελτίωση του επιπέδου των μουσικών.

    Είδηση: 47860

    [17] ΕΔΕ για Ξενώνα του προγράμματος Ψυχαργώ

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:14

    Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από την Διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για τις συνθήκες λειτουργίας του Ξενώνα Αλκυονίδα, του προγράμματος Ψυχαργώβ¦.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι συνθήκες στον Ξενώνα είναι κατώτερες του έργου που καλείται να παρέχει. Αναφέρεται δε, ότι γίνονται διάφορες ενέργειες κατά των νοσηλευομένων, ενώ δεν υπάρχει η απαραίτητη φροντίδα και προσοχή.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 47859

    [18] Βαρύ ευρω-κλίμα για τη Γερμανία

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:24

    Ένα διαρκώς ογκούμενο κλίμα οργής μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων εναντίον της Γερμανίας έχει προκαλέσει η στάση που έχει υιοθετήσει τις τελευταίες εβδομάδες. «Ξεχειλίζει η οργή των Ευρωπαίων για την στάση της», γράφουν οι Financial Times, δίνοντας ανάγλυφα το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωζώνη. «Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι η Γερμανία ωθεί χώρες στη χρεοκοπία, εξέφραζε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε ότι η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει "για πολύ" αν καθυστερήσει η οικονομική ανάκαμψη των εταίρων της. "Η Γερμανία πάει μάλλον καλά αυτή τη στιγμή", λέει ο Στρος-Καν στο γερμανικό περιοδικό Stern, τονίζοντας η οικονομία της εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των υπολοίπων Ευρωπαίων, με αποτέλεσμα να μη διαρκέσει το οικονομικό θαύμα αν συνεχίσει να αργεί η ανάκαμψη σε εκείνες τις ευρωπαϊκές χώρες.

    Εξάλλου από το Παρίσι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ ότι με ορισμένες δηλώσεις της έχει προκαλέσει τις πρόσφατες χρηματοοικονομικές αναταραχές στην Ευρωζώνη. Δήλωσε μάλιστα ότι η Μέρκελ πρέπει μερικές φορές να "κλείνει το στόμα της".

    Εξάλλου κανένα θέμα με την γ' δόση του δανείου, από τις χώρες της Ευρωζώνης, διαβεβαιώνουν Κομισιόν και Υπουργείο Οικονομικών, ενώ η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το Ecofin μέσα στο Δεκέμβριο και η διαδικασία των ταυτόχρονων πληρωμών από τα κράτη-μέλη θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου. Το τμήμα της δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Καμία ανησυχία για την τρίτη δόση

    Είδηση: 47869

    [19] ΄Εργο ύδρευσης στα Νικολέϊκα

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:45

    Ο Δήμος Διακοπτού προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης -άρδευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νικολέϊκων».

    Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία, θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 το πρωί.

    Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47872

    [20] Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:43

    Ξεκινά από σήμερα - 18 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, η νέα ενότητα εισηγήσεων του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών του Απόστολου Πιερρή, που εδρεύει στην Πάτρα, υπό τον τίτλο «Ελληνισμός και Νεωτερικότητα».

    Όπως τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Πιερρής, και φέτος θα γίνουν πολλές εισηγήσεις για την ταυτότητα του νέο-ελληνισμού, στο πλαίσιο του 23ου Κύκλου. Οι εισηγήσεις θα δίνονται στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» της Πάτρας, αρχής γενομένης από τις 8.30 το βράδυ.

    Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47870

    [21] Πολλά επεισόδια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:46

    Πολλές εστίες έντασης δημιουργήθηκαν χθες από το πρωί στο κέντρο της Πάτρας και πέριξ του Παραρτήματος με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εξέγερση των φοιτητών το 1973. Αρκετές προσαγωγές έγιναν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας ενώ μεγάλη δυσφορία ένιωσαν από την χρήση χημικών χθες το βράδυ αρκετοί υπερήλικοι πολίτες που είτε συμμετείχαν στις πορείες είτε έκαναν τον περίπατό τους.

    Τα πιο σοβαρά επεισόδια έγιναν το μεσημέρι γύρω στη 1, στις 7 το βράδυ, στο ξεκίνημα της πορείας από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου αλλά και γύρω στις 8.30, όταν οι γνωστοί άγνωστοι προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα των φοιτητών και μαθητών που διαδήλωναν. Παρόλα αυτά και οι δύο πορείες μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, διατράνωσαν το σύνθημα: «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» μπροστά από το Μνημείο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα αλλά και πέριξ του Βρετανικού Υποπροξενείο επί της ΄Οθωνος Αμαλίας.

    σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47873

    [22] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:46

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς - μέτριοι ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Για αύριο προβλέπονται επίσης νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες

    Είδηση: 47874

    [23] «Θα γίνει η Ονειρούπολη» διαβεβαιώνει ο Θωμάς Μαργαρίτης

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:53

    «Η φετινή Ονειρούπολη θα είναι μεγαλύτερη και ομορφότερη από κάθε άλλη χρονιά» διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Δράμας, Θωμάς Μαργαρίτης, απαντώντας σε φήμες για ματαίωση της διοργάνωσης. Όπως επισημαίνει, ποτέ του δεν σκέφθηκε να ακυρώσει τις εκδηλώσεις λόγω του εκλογικού αποτελέσματος και ότι ήρθε σε συνεννόηση για το θέμα αυτό με το νέο δήμαρχο, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που εργάζονται πυρετωδώς για την εκδήλωση.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 47879

    [24] Αρνάκι Ελασσόνας -προιόν ΠΟΠ

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:53

    Την έγκριση πιστοποίησης ως προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης έλαβε το κρέας αρνιών γάλακτος περιοχής Ελασσόνας και η επίσημη απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαικών Κοινοτήτων.

    Πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη για τον τομέα της κτηνοτροφίας στην περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη πιστοποίηση που έγινε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για νωπά κρέατα και κρεατοσκευάσματα

    Είδηση: 47880

    [25] Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:51

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του νομού οι οποίες προκλήθηκαν λόγω του αποκλεισμού των Τεμπών.

    Το έργο υλοποιεί και χρηματοδοτεί η Νομαρχία Λάρισας με τον Νομάρχη Λουκά Κατσαρό να δηλώνει πως «παρά την έλλειψη βοήθειας από την κεντρική εξουσία, προχωράμε μόνοι μας» και πως «Η Νομαρχία θα παραδώσει το οδικό δίκτυο του νομού σε πολύ καλή κατάσταση παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν⦻

    Είδηση: 47877

    [26] «Άγιο» είχαν χθες οι επιβάτες και οδηγός λεωφορείου

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:50

    ΄Αγιο είχαν χθες το πρωί οι επιβάτες και οδηγός αστικού λεωφορείου της γραμμής Νο 2, που εκτελούσε δρομολόγιο, όταν οδηγός διερχόμενου ΙΧ παραβίασε το ΣΤΟΠ στην οδό Πριγκηπονήσων

    και συγκρούστηκε με το λεωφορείο. Το λεωφορείο υπέστη υλικές ζημιές στο μπροστινό τμήμα του ενώ το ΙΧ, του οποίου ο οδηγός ήταν Αιγιώτης, ήταν ανασφάλιστο.

    σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47878

    [27] Δηλώσεις της χήρας Μουστακλή στην ΕΡΑ Πάτρας

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:49

    Με συγκίνηση πληροφορήθηκε μέσω της ΕΡΑ Πάτρας, χθες βράδυ η γυναίκα του ήρωα Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Μουστακλή, την έκθεση ντοκουμέντων για την δράση του ήρωα της Κορέας που μέχρι σήμερα είναι ανοιχτή για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, το ΔΕΠ και τους πολίτες, στο α΄ κτίριο της Πανεπιστημιούπολης, στο Ρίο.

    Πρόκειται όπως τόνισε για την ολιγόωρη συνύπαρξη των Μουστακλή - Παναγούλη στην ιδιωτική κλινική της Αθήνας, αμέσως μετά τα βασανιστήρια που υπέστησαν και οι δύο από την Χούντα.

    Εν τω μεταξύ, η κ. Μουστακλή δήλωσε στην εκπομπή: «Πολυπολιτισμικά» ότι με χαρά της επιθυμεί να μιλά για την δράση του ήρωα συζύγου της και στην Πάτρα, όποτε της ζητηθεί για τις άγνωστες πτυχές της δράσης του, έτσι όπως αυτή δεόντως έχει προβληθεί από τους περισσότερους Δήμους της χώρας αλλά κυρίως έχει προβληθεί στη γενέτειρά του - το Μεσολόγγι, στο οποίο και αναπαύεται από το 1986, που απεβίωσε.

    σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47875

    [28] Οδηγός για τις επιχειρήσεις επίπλου του νομού από τη Νομαρχία

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:49

    Στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει για την προβολή των τοπικών προιόντων, η Νομαρχία Λάρισας προχώρησε στην έκδοση ενός καλαίσθητου οδηγού για τον τομέα επίπλου. Το έντυπο με τίτλο «Επίπλων τέχνη⦻ το οποίο αποτελεί έναν οδηγό των επιχειρήσεων επίπλου του νομού θα παρουσιασθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 του μηνός στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για τη φέτα και το τσίπουρο

    Είδηση: 47876

    [29] Χωρίς σημαντικά ευρήματα η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Δήμο Λαρισαίων

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:55

    Συνεχίζεται και σήμερα στο Πρωτοδικείο Λάρισας η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το Δήμο Λαρισαίων μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η παράταξη του Γιάννη Σάπκα. Ωστόσο η μέχρι τώρα διαδικασία δεν απέδωσε σημαντικά ευρήματα όσον αφορά τα ψηφοδέλτια των δυο συνδυασμών.

    Σημαντικό ωστόσο θεωρείται το γεγονός ότι η επανακαταμέτρηση φέρνει αλλαγή στη σύνθεση της παράταξης του Κ. Τζανακούλη με τον Γιάννη Οικονόμου να εκλέγεται στη θέση της Μεταξωτής Ιωακειμίδου - Παπαγεωργίου

    Είδηση: 47883

    [30] «Όχι» στο κόψιμο της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγ. Νικολάου

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:54

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επικείμενη διακοπή της πορθμιακής γραμμής Αιγίου - Αγ. Νικολάου από τις 24 Νοεμβρίου.

    Με επιστολή του προς τον Δήμο Αιγίου, το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου και το Επιμελητήριο Αχαϊας, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης-Αριστείδης Τηλιγάδης, ζητά την αρωγή της πολιτείας για την διατήρηση της γραμμής, που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες πολίτες. «Διαφορετικά θα οδηγηθούν οι δύο παραλιακές ζώνες σε μεγάλο μαρασμό τόσο στον τουρισμό αλλά και στο εμπόριο». Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου, η πορθμειακή γραμμή Αιγίου - Αγ. Νικολάου, είναι η μοναδική που ενώνει Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, εξυπηρετώντας καθημερινά επιβάτες και οχήματα από το 1978.

    Το πρόβλημα πάντως εντοπίζεται στο επιβατηγό -οχηματαγωγό «Ζαχαρίας», που εκτελούσε τα δρομολόγια και αποσύρεται από την πλοιοκτήτρια εταιρεία λόγω παλαιότητας.

    σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47881

    [31] «Όχι» στο κόψιμο της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγ. Νικολάου

    Πεμπτη, 18 11 2010 11:54

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επικείμενη διακοπή της πορθμιακής γραμμής Αιγίου - Αγ. Νικολάου από τις 24 Νοεμβρίου.

    Με επιστολή του προς τον Δήμο Αιγίου, το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου και το Επιμελητήριο Αχαϊας, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης-Αριστείδης Τηλιγάδης, ζητά την αρωγή της πολιτείας για την διατήρηση της γραμμής, που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες πολίτες. «Διαφορετικά θα οδηγηθούν οι δύο παραλιακές ζώνες σε μεγάλο μαρασμό τόσο στον τουρισμό αλλά και στο εμπόριο». Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου, η πορθμειακή γραμμή Αιγίου - Αγ. Νικολάου, είναι η μοναδική που ενώνει Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, εξυπηρετώντας καθημερινά επιβάτες και οχήματα από το 1978.

    Το πρόβλημα πάντως εντοπίζεται στο επιβατηγό -οχηματαγωγό «Ζαχαρίας», που εκτελούσε τα δρομολόγια και αποσύρεται από την πλοιοκτήτρια εταιρεία λόγω παλαιότητας.

    σύνταξη : Χρυσή Κοσμάτου

    Είδηση: 47882


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 November 2010 - 10:05:37 UTC