Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποίηση για επικίνδυνη κακοκαιρία
  • [02] Κατατέθηκε ν/σ για την βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης
  • [03] Ο Πρόεδρος Χριστόφιας στην Αθήνα
  • [04] Εκστρατεία για τα αρχαία ελληνικά

    [01] Προειδοποίηση για επικίνδυνη κακοκαιρία

    Δευτερα, 22 11 2010 20:23

    Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία , καθώς έως και το Σάββατο θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. Μερική απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ, από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες.

    Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να επικρατήσουν στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, πρόκειται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    Μερική απαγόρευση απόπλου

    Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περιοχές από Ηγουμενίτσα-Ιόνια νησιά, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη ενώ Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη - Κεφαλλονιά -Ζάκυνθο, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Πάτρα-Ιόνια Νησιά. Εξάλλου απαγορεύτηκε ο απόπλους των μικρών πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Πειραιά.

    Σε διήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό βρίσκεται από τη Δευτέρα το πρωί η Ζάκυνθος. Οι δυνατοί νότιοι άνεμοι, που πνέουν από το πρωί στο Ιόνιο, είναι η αιτία που έχει ανακοινωθεί απαγόρευση απόπλου των πλοίων, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.

    Παράλληλα η απεργία της Τρίτης που έχουν κηρύξει τα σωματεία ναυτεργατών δεν θα επιτρέψει ούτε αύριο τον απόπλου των πλοίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό Λιμεναρχείο η γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης θα επαναλειτουργήσει την Τετάρτη το πρωί.

    Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ΕΜΥ)

    Στη Δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες Δευτέρα 22/11 έως το Σάββατο 27/11 θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα Τρίτη 23/11, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Πρόγνωση Τρίτη 23/11/2010

    Γενικά χαρακτηριστικά -προειδοποιήσεις

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες ροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

    Τετάρτη 24/11/2010

    Στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και τοπικές καταιγίδες που κατά τόπους στα δυτικά θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία, σε πτώση σε όλη τη χώρα.

    Πέμπτη 25/11/2010

    Στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, λίγα χιόνια στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Παρασκευή 26/11/2010 -Σάββατο 27/11/2010

    Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βορειιοανατολική χώρα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, χιόνια στα βουνά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το Σάββατο. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 μποφόρ που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση το Σάββατο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 48513

    [02] Κατατέθηκε ν/σ για την βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης

    Δευτερα, 22 11 2010 20:51

    Νομοσχέδιο με τίτλο "Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης" κατατέθηκε στη Βουλή. Το ν/σ μεταξύ άλλων προβλέπει την εκ νέου ρύθμιση των θεμάτων μετατροπής με χρηματική των περιοριστικών της ελευθερίας ποινών, με τον γενικό κανόνα ότι η περιοριστική ποινή μεγαλύτερη των δύο ετών που δεν υπερβαίνει τα τρία, μετατρέπεται εφεξής σε χρηματική υπό προϋποθέσεις, ενώ επανακαθορίζονται τα κριτήρια για τον καθορισμό του ποσού της μετατροπής.

    Ακόμη εισάγονται νέες ρυθμίσεις σχετικά με την αναστολή εκτέλεσης της ποινής και διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, ενώ προβλέπεται ότι για τις ποινές που δεν έχουν μετατραπεί, εφόσον έχει εκτιθεί το 1/5 αυτών, μετατρέπονται από το δικαστήριο σε χρηματική ποινική και διατάσσεται η απόλυση του κρατουμένου.

    Περιλαμβάνονται ακόμη αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 48514

    [03] Ο Πρόεδρος Χριστόφιας στην Αθήνα

    Δευτερα, 22 11 2010 20:10

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, βρίσκεται στην Αθήνα, όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησής του στη Νέα Υόρκη με το γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου. Επίσης, ο Κύπριος Πρόεδρος θα είναι κύριος ομιλητής στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη-φάντασμα", που θα τελέσει στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής των Ελλήνων ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 48512

    [04] Εκστρατεία για τα αρχαία ελληνικά

    Δευτερα, 22 11 2010 20:08

    Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, την ένθερμη υποστήριξή τους στο εγχείρημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ.

    Η Μπέτανι Χιουγκς, η οποία έχει παρουσιάσει στη βρετανική τηλεόραση ντοκιμαντέρ για την αρχαία Σπάρτη, τον βασιλιά Μίνωα και την Ωραία Ελένη, επισημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις γλώσσες αυτές που μέχρι πρόσφατα πολλοί θεωρούσαν "νεκρές". "Η ταινία "300" για τη μάχη των Θερμοπυλών έκανε εισπράξεις 72 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της. Η σειρά λατινικών βιβλίων "Minimus" με ήρωα έναν ποντικό, έχει πουλήσει 115.000 αντίτυπα. Κάθε βδομάδα λαμβάνω περισσότερα από 150 μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο από ανθρώπους που μου γράφουν: "Αγαπούσα πάντοτε τις κλασικές γλώσσες. Που μπορώ να απευθυνθώ για να κάνω μαθήματα;". Ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή όρεξη", εξηγεί.

    Η Βρετανίδα παρουσιάστρια και ιστορικός δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.classicsforall.com. Τα σχολεία που θέλουν να συνεργαστούν με καθηγητές αρχαίων ελληνικών ή λατινικών μπορούν να αναζητήσουν εκεί το προσωπικό αλλά και κατάλληλα βιβλία. Χορηγοί - λάτρεις των κλασικών σπουδών, έχουν ήδη ενισχύσει την εκστρατεία με 250.000 στερλίνες, ενώ στόχος είναι να συγκεντρώνεται το ποσό αυτό κάθε χρόνο. Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας φιλοδοξούν να εισάγουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά στην διδακτέα ύλη 100 δημόσιων σχολείων έως το 2020. Αυτήν την εβδομάδα, σκοπεύουν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Νικ Γκιμπ προκειμένου να τον πείσουν να συμπεριλάβει τη διδασκαλία των δυο γλωσσών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 48511


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 November 2010 - 21:53:46 UTC