Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: «Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη»
  • [02] ΝΑΣΑ: Νέα μορφή ζωής ανακαλύφθηκε στο βυθό λίμνης στην Καλιφόρνια
  • [03] Γ. Παπανδρέου: «Οι συντηρητικοί μιλάνε για πολιτική λιτότητας, εμείς για πολιτική υπευθυνότητας»
  • [04] ΟΤΟΕ: Στις 8/12 τρίωρη προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων
  • [05] Το 2010 περιλαμβάνεται στις τρεις θερμότερες χρονιές από το 1850
  • [06] Συνεδριάζει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο
  • [07] Απόπειρα ληστείας το πρωί στα ΕΛΤΑ Κρηνίδων

    [01] Α. Σαμαράς: «Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη»

    Πεμπτη, 02 12 2010 22:41

    Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το μνημόνιο, αλλά και τους λόγους για τους οποίους το καταψήφισε εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τα κρίσιμα θέματα, καθιστώντας σαφές πως η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφίσει σειρά νόμων για διαρθρωτικές αλλαγές. Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση παρατήρησε ότι η πολιτική που ακολουθεί προκαλεί ύφεση και δεν μειώνει το έλλειμμα.

    «Το πρόγραμμα προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση μάλλον παρά μειώνει το έλλειμμα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διόγκωση του χρέους. Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη».

    Τις θέσεις του για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως για τα θέματα της οικονομίας, παρουσίασε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του γεύματος που του παρέθεσαν οι ευρωπαίοι διπλωμάτες στην Αθήνα.

    Ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την ευκαιρία να τους εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ για το Μνημόνιο, τους λόγους για τους οποίους το κομμα του το καταψήφισε, αλλά και την εναλλακτική λύση που πρότεινε για αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής.

    Όσον δε αφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει στη Βουλή σειρά νόμων για διαρθρωτικές αλλαγές, όμως ανέλυσε τις σοβαρές και αντιαναπτυξιακές αδυναμίες του προγράμματος το οποίο εφαρμόζεται σήμερα.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώθηκε, κυρίως, στο γεγονός ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση μάλλον, παρά μειώνει το έλλειμμα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διόγκωση του χρέους, ενώ εξήγησε λεπτομερώς τις προτάσεις της ΝΔ για τη διόρθωση του μείγματος και την ανάπτυξη της Οικονομίας, τονίζοντας εκ νέου πως «διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανάπτυξη».

    Εξ άλλου, σε ερώτηση ξένου διπλωμάτη για το Κυπριακό, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε πως η ΝΔ είναι υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που εδράζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στο κοινοτικό κεκτημένο (acquis communautaire) και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επειδή ακούγονται πολλά για μυστική διπλωματία, η ΝΔ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο νομικό καθεστώς του Αιγαίου, όπως αυτό θεμελιώνεται από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Θέματα τρομοκρατίας

    Ο Αντώνης Σαμαράς τα καταδίκασε απερίφραστα, επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει υποφέρει από το φαινόμενο αυτό.

    Είδηση: 50267

    [02] ΝΑΣΑ: Νέα μορφή ζωής ανακαλύφθηκε στο βυθό λίμνης στην Καλιφόρνια

    Πεμπτη, 02 12 2010 21:15

    Μορφές ζωής πέρα από τις συμβατικές που αναπτύσσονται στη γη, μπορούν να υπάρχουν σε άλλα σημεία του σύμπαντος, ανέφεραν επιστήμονες της αστροβιολογίας, κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΝΑΣΑ που δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης ( 21.00 ώρα Ελλάδας). Όπως αποκάλυψαν, στο βυθό λίμνης στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε μικρόβιο που αναπτύσσεται εντάσσοντας στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί που βασίζονται σε στοιχεία εντελώς διαφορετικά ή και εχθρικά προς τη ζωή όπως την ξέρουμε στη γη.

    Επιστήμονες ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης ( 21.οο ώρα Ελλάδας), την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής, κρυμμένης στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια: ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.

    "Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό", υπογραμμίζει ο καθηγητής Αριελ Ανμπάρ, συν-δημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA, και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό "Science".

    Η ανακάλυψη αυτή επαναπροσδιορίζει αυτά που η επιστήμη θεωρεί ως τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της ζωής: άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, φώσφορο και θείο.

    Όλα ξεκίνησαν με μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια ανάμεσα σε τρεις επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο διαφορετικές μορφές ζωής, που να μην επηρεάζονται απόλυτα από τους βιολογικούς νόμους, να υπάρχουν στη Γη.

    Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον, ερευνήτρια στην αστροβιολογία στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, ο Αριελ Ανμπάρ του Πανεπιστημίου της Αριζόνας (νοτιοδυτικά) και ένας τρίτος επιστήμονας, ο Πολ Ντέιβις, δημοσίευσαν στη συνέχεια το 2009 εργασίες που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι το αρσενικό μπορεί να υποκαταστήσει τον φωσφόρο (με τον οποίο είναι κοντά στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων) στις πρώιμες μορφές ζωής στη Γη.

    Η Φελίσα Γούλφ Σάιμον στη συνέχεια πειραματίστηκε με τη θεωρία αυτή στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε αλάτι και αρσενικό, όπου συνέλεξε τα ιζήματα αυτά.

    AΠΕ

    Σχετική είδηση: H NASA ίσως αποκαλύψει την ύπαρξη «εξωγήινου» βακτήριου στη Γη

    Είδηση: 50265

    [03] Γ. Παπανδρέου: «Οι συντηρητικοί μιλάνε για πολιτική λιτότητας, εμείς για πολιτική υπευθυνότητας»

    Πεμπτη, 02 12 2010 20:46

    Τις προτάσεις του, οι οποίες είναι και προτάσεις και των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, του κερδοσκοπικού παιχνιδιού των αγορών και της εξεύρεσης πόρων για την ανάπτυξη, επανέλαβε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βαρσοβία ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου «θα πρέπει το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα να πιέσει σκληρά για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων όπως ο πράσινος φόρος, η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, το ευρωομόλογο, τα πράσινα ομόλογα, τον φόρο άνθρακα, τη ρύθμιση των κερδοσκοπικών αγορών, την επιστροφή των χρημάτων των χωρών που έχουν μεταφερθεί σε φορολογικούς παραδείσους και εν γένει την κοινωνική συνοχή, που θα προστατεύσει τους αδύναμους και θα δώσει δουλειά στους νέους».

    «Πρέπει» - είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος - "να λειτουργήσουν όλοι οι Ευρωπαίοι όπως οι αρχαίοι Έλληνες, ένας για όλους και όλοι για έναν".

    «Έχει έρθει η στιγμή της αλήθειας για την Ευρώπη», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι τώρα πια όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν κάνει όσα έπρεπε να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κρίση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτέθηκε στη δεξιά πτέρυγα των Ευρωπαίων αλλά και τον παγκόσμιο νεοσυντηρητισμό χρεώνοντας την οικονομική κρίση στις πολιτικές που ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

    Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

    «Οι συντηρητικοί μιλάνε για πολιτική λιτότητας, εμείς για πολιτική υπευθυνότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με την οποία χάραξε τις βασικές γραμμές για «το μέλλον και οι προοπτικές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας»

    «Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενίσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των άνεργων νέων Ευρωπαίων να βρουν δουλειά, να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που ζουν στη φτώχεια», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

    Λένε ήρθε η ώρα της λιτότητας αλλά τι εννοούν; Τις συντάξεις, το κράτος πρόνοιας, τα επιδόματα ανεργίας, την εκπαίδευση. Αν τα κόψουμε θα προκύψει μεγαλύτερη ανισότητα, είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στο ελληνικό κράτος πρόνοιας είπε: Πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός για να κοπούν οι κρατικές δαπάνες όπου είναι αναγκαίο. Πρέπει να σεβαστούμε το χρήμα των φορολογουμένων, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά, σημείωσε ότι οι μεγάλες δαπάνες στην Ελλάδα δεν ήταν για τους φτωχούς. Ήταν για την εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων.

    Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό, όπως αποδεικνύεται και για άλλες χώρες της ΕΕ. Πρόβλημα δημοκρατίας και «εμείς οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική και καλή διακυβέρνηση».

    «Οι Συντηρητικοί λένε ότι η λύση είναι η λιτότητα. Οι Σοσιαλδημοκράτες πρέπει να πούμε όχι. Λέτε οικονομική λιτότητα, λέμε δημοκρατική υπευθυνότητα Ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη». Απαντάμε με δημοκρατική υπευθυνότητα, υπεύθυνο κράτος δικαίου και ισότητα και υπευθυνότητα για το περιβάλλον. Στην Ευρώπη έχουμε τη λύση γι αυτά, είπε ο πρωθυπουργός.

    Η ανισότητα, θύμισε, είναι πηγή κοινωνικών δεινών και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα χρειάζεται ακόμη περισσότερο σε περιόδους κρίσεων. Χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.

    Ανέφερε μάλιστα ότι η φοροδιαφυγή εκτιμάται σε ένα τρισ. ευρώ τον χρόνο στην ΕΕ.

    Απαντώντας το ερώτημα, πού θα βρεθούν τα λεφτά για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη που προτείνουν οι σοσιαλιστές, μίλησε για τα καινούργια εργαλεία που επεξεργάζονται, με πρώτο την επιβολή ενός φόρου Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών.

    «Προωθούμε την ιδέα του Ευρωπαϊκού Φόρου Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών, την οποία υιοθέτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τον Οκτώβριο. Τώρα πρέπει να εργαστούμε να αποκτήσει πρακτική εφαρμογή στην ΕΕ. Μπορούμε να συνδυάσουμε την ιδέα τον Ευρωομολόγων, των πράσινων ομολόγων, τη φορολογία για το διοξείδιο του άνθρακα», πρόσθεσε.

    «Τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Να τα δούμε όχι μόνον ως δανειακό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση των χρεών μας. Το να σώζουμε τις τράπεζες με τρισ δολάρια χωρίς να υπογραμμίσουμε τις αιτίες, δεν έχει οικονομική λογική» συμπλήρωσε.

    Μίλησε και για την ανάγκη θεσμικού πλαισίου με ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς για τον περιορισμό των κερδοσκοπικών βραχυπρόθεσμων συναλλαγών και των τοξικών εργαλείων, προκειμένου να προστατευτούν οι επενδυτές.

    Αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης των δημοσίων δαπανών, λέγοντας ότι ο Κέινς έθαψε πριν 70 χρόνια το αντιδραστικό δόγμα για μείωση των δημοσίων δαπανών όταν αποτυγχάνει ο ιδιωτικός τομέας. Ακόμη και οι συντηρητικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι η οικονομία παραμένει στάσιμη χωρίς μεγάλες δημόσιες δαπάνες.

    «Χρειαζόμαστε - είπε - αφενός ένα Ευρωπαϊκό «νιου ντιλ» με πράσινη συνιστώσα που θα μας δώσει μια βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και ένα παγκόσμιο νιου ντιλ». «Στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει έναν άνευ προηγουμένου αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά για να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει να δράσουμε σε στενή συνεργασία. Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο νιου ντιλ», είπε χαρακτηριστικά.

    Κατήγγειλε τους συντηρητικούς πολιτικούς ότι διακινδυνεύουν να κατακερματίσουν την Ευρώπη, τώρα που χρειάζεται ως ισχυρή άμυνα και ως δημοκρατικός παίχτης στον κόσμο.

    «Τώρα που χρειαζόμαστε δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση, κανόνες δικαίου και προστασία των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων, ασκούν πολιτική φόβου, γιατί φοβούνται την αλλαγή. Φοβούνται τους κανονισμούς, γιατί οι ελεύθερες αγορές είναι πιο σημαντικές γι αυτούς από το έντιμο παιγνίδι. Και από τη στιγμή που μπαίνεις στην πολιτική του φόβου και του αποδιοπομπαίου τράγου, υπονομεύεις τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, την ουσία της ΕΕ», είπε.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την αλληλεγγύη και τη στενή συνεργασία, λέγοντας αν δεν μείνουμε αλληλέγγυοι πώς θα αντιμετωπίσουμε την ακόρεστη όρεξη των αγορών; Και ανέφερε ότι το παράδειγμα της Μάχης του Μαραθώνα οφείλεται και στο γεγονός ότι «αγωνίζονταν ένας για όλους και όλοι για έναν. Και αυτό το πνεύμα υπήρχε γιατί υπήρχε η δημοκρατία».

    «Είναι το δημοκρατικό πνεύμα που δεν πρέπει να χάσει η Ευρώπη», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «η χώρα μου ανήκει στην ομάδα των χωρών που αποκαλούνται "γουρούνια" (σ.σ. P.I.G.), αλλά εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, υπερήφανος που είμαι ευρωπαίος».

    Η Ευρώπη, κατέληξε, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι η στιγμή της αλήθειας. Ζει μια βαθιά και συνεχιζόμενη ύφεση με μέτρα λιτότητας που βαθαίνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Το κίνημά μας ζει ιστορικές στιγμές και πρέπει να χαράξουμε ασφαλή πορεία για να βγούμε από την τρικυμία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 50262

    [04] ΟΤΟΕ: Στις 8/12 τρίωρη προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

    Πεμπτη, 02 12 2010 19:11

    Την προκήρυξη τρίωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής στάσης εργασίας (12.00-15.15) των τραπεζοϋπαλλήλων, στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του συλλόγου των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, που καταστρατηγούνται βάναυσα, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στις τράπεζες, αποτελεί η απαίτηση της Τρόικας και της κυβέρνησης για μείωση των αποδοχών κατά 10% των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα. Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες και κατ' επέκταση και στην Αγροτική Τράπεζα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

    "Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι το «παράθυρο διαλόγου», που άνοιξε την Τετάρτη, κατά τη συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό, κ. Φ. Σαχινίδη, οι οποίοι έδωσαν σχετικές οδηγίες στο Διοικητή της Τράπεζας, κ. Θ. Πανταλάκη, αξιοποιήθηκε με την κατάθεση των θέσεων του συλλόγου και της ΟΤΟΕ, που οδηγούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη και στην προοπτική της Αγροτικής στο πλαίσιο της δημιουργίας Δημοσίου Πυλώνα Τραπεζών.

    Μέσα από τις θέσεις αυτές, δίνεται ουσιαστική απάντηση στην κυβέρνηση, αλλά και στις απαιτήσεις της Τρόικας και διασφαλίζεται η πορεία της Αγροτικής Τράπεζας, αν είναι πραγματικό το ενδιαφέρον τους για την Τράπεζα και δεν αναζητούν άλλοθι για την αυθαίρετη και σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας συρρίκνωσή της.

    Δυστυχώς, από την ενημέρωση που είχε η ΟΤΟΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων από το Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας για το μέγεθος των απαιτήσεων της Τρόικα (27% μείωση λειτουργικού κόστους) αποκαλύπτεται η αυθαιρεσία των απαιτήσεων της Τρόικα και όλα αυτά, όταν η τράπεζα το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους είχε λειτουργικά κέρδη. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά ότι όσοι επιμείνουν στην υπονόμευση των αποδοχών των εργαζομένων και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα πάρουν την απάντηση, που τους αξίζει, μέσα από την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την αποφασιστικότητα του σ.κ. και των εργαζομένων να μην υποκύψουν.

    Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στηρίζει την απόφαση του συλλόγου να μην αποδεχθεί μείωση των αποδοχών και την υπονόμευση κάθε μορφής εργασιακών δικαιωμάτων και αναφέρει κατηγορηματικά ότι κανένας από τους συλλόγους μέλη της δεν θα υπογράψει σύμβαση μείωσης των αποδοχών και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί ότι η υπεράσπιση των συμβάσεων του κλάδου με κάθε τίμημα είναι μονόδρομος για όλους", καταλήγει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 50260

    [05] Το 2010 περιλαμβάνεται στις τρεις θερμότερες χρονιές από το 1850

    Πεμπτη, 02 12 2010 21:08

    Η φετινή χρονιά συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πιο θερμών χρόνων στη Γη, αφότου υπάρχουν σχετικά αρχεία, δηλαδή από το 1850 και η τελευταία δεκαετία είναι η πλέον θερμή όλων των χρόνων, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, οργανισμός που ανήκει στον ΟΗΕ.

    Η φετινή χρονιά είναι η πλέον θερμή ακόμα και από από το 1998 και το 2005 μαζί, που είναι η δύο προηγούμενες πιο θερμές χρονιές στον κόσμο, αλλά ενδέχεται να χάσει την πρωτιά εάν ο Δεκέμβριος δεν θα είναι τόσο ζεστός και θα ακολουθήσει τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στο Μεξικό στη διάρκεια της διάσκεψης του Κανκούν.

    "Η πρόσφατη υψηλή θερμοκρασία είναι εξαιρετικά έντονη κυρίως στην Αφρική, σε τμήματα της Ασίας και σε τμήματα στης Αρκτικής", αναφέρεται στην έκθεση όπου επισημαίνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα για το τρέχον έτος θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2011.

    Από την πλευρά του και το Βρετανικό Γραφείο Μετεωρολογίας ένα από τα τρία εγκυρότερα στον κόσμο, αναφέρεται ότι κατά τα φαινόμενα η φετινή θα είναι η πλέον θερμή χρονιά από το 1998 έως σήμερα.

    AΠΕ

    Είδηση: 50264

    [06] Συνεδριάζει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο

    Πεμπτη, 02 12 2010 21:00

    Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής στις 13.30 το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή. Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η συζήτηση πέντε νομοσχεδίων. Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, την διατήρηση των δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, τη συγκρότηση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 50263

    [07] Απόπειρα ληστείας το πρωί στα ΕΛΤΑ Κρηνίδων

    Πεμπτη, 02 12 2010 20:19

    Με "άδεια χέρια" έφυγαν οι δύο ληστές που επιχείρησαν το πρωί να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στις Κρηνίδες Καβάλας. Ενώ ο ένας (φορώντας κράνος) παρέμεινε στην είσοδο του καταστήματος, ο δεύτερος (φορώντας κουκούλα) με την απειλή καραμπίνας πήγε στο γραφείο του προϊσταμένου και απαίτησε να του παραδώσει σάκο με χρήματα, που αφορούσαν συντάξεις των κατοίκων της περιοχής. Όταν ο προϊστάμενος ισχυρίστηκε ότι είχε ήδη παραδώσει τα χρήματα, ο δράστης ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μαζί με το συνεργό του, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί το βράδυ της 27/28-11-2010 από την Καβάλα.

    Σύνταξη:Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 50261


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 December 2010 - 21:54:31 UTC