Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμα νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο
  • [02] Τηλεμαραθώνιος Αγάπης 2010
  • [03] Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν
  • [04] Νέα δολιοφθορά στο δίκτυο του ΟΣΕ / Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
  • [05] Μακάβριο θέαμα στη χωματερή Ανω Λιοσίων
  • [06] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [07] Ανοχύρωτη η Αχαϊα
  • [08] Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
  • [09] Επισκευάστηκε η ΔΕΥΑΠ
  • [10] Λαθραία τσιγάρα
  • [11] Οδηγίες του γεν. Γραμματέα του ΣΔΟΕ για φοροελέγχους
  • [12] Αναστολή της απόφασης για εναλλάξ εφημερίες, ζητάει το προσωπικό του ΠΠΝΛ
  • [13] Δικάζονται σήμερα οι 11 ανήλικοι για τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008
  • [14] Σύσκεψη για τα απορρίμματα
  • [15] Λείπουν γιατροί από το ΙΚΑ
  • [16] Εικαστική έκθεση για την ανακύκλωση
  • [17] Ερευνητικός εξοπλισμός 10 εκατ. ευρώ στο ΤΕΙ Καβάλας
  • [18] Το Σάββατο η ορκωμοσία του Σπ Σπύρου
  • [19] Εκλογές των καθηγητών
  • [20] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [21] Στην ανακρίτρια τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες
  • [22] Παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό
  • [23] Εορταστικό παζάρι στη Μεσσήνη
  • [24] Κοινωνία έμπρακτης Αλληλεγγύης
  • [25] «Κυριακή και μουσικοί»
  • [26] Βιβλιοπαρουσίαση: Η παραβολή του ασώτου
  • [27] Εκθέσεις ζωγραφικής
  • [28] Σχολείο αστρονομίας στο Βόλο
  • [29] Ενημέρωση στους φοιτητές από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία
  • [30] Παρουσίαση βιβλίου «Απόψε δεν έχουμε φίλους»
  • [31] Χριστουγεννιάτικο bazaar
  • [32] Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
  • [33] Έκθεση φωτογραφίας
  • [34] Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Κορώνη
  • [35] Επιμελητήριο: Τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα
  • [36] Σύλληψη 36χρονου για τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος
  • [37] Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών για τη σύλληψη δύο 13χρονων
  • [38] Πετρέλαιο: Αυξήθηκε η ζήτηση και η τιμή
  • [39] Σεμινάρια από το Επιμελητήριο
  • [40] Γιορτή από «το Χαμόγελο του Παιδιού»

    [01] Κρίσιμα νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο

    Πεμπτη, 09 12 2010 10:29

    Μείζονος σημασίας νομοσχέδια συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Τα νομοσχέδια περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, μέτρα για τον περιορισμό των μισθών και την εξοικονόμηση των δαπανών στις ΔΕΚΟ, καθώς και φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον ΦΠΑ. Στην Αθήνα, βρίσκεται σήμερα και ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, για σειρά επαφών, με την κυβέρνηση και την Αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώντας το πρωί, στο συνέδριο του Economist, αφού επαίνεσε τα όσα έχει πετύχει η Ελλάδα ως τώρα, τόνισε ότι δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

    Αλλαγές στις ΔΕΚΟ, Εργασιακά, αναπτυξιακός νόμος

    Κρίσιμα νομοσχέδια συζητούνται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να προωθηθούν σύντομα στη Βουλή, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο περιθώριο της οποίας θα γίνουν διαπραγματεύσεις για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

    «Το 2011 είναι χρονιά των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών με ριζικές τομές στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και την επιχειρηματικότητα» , τόνισε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός.

    Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό, στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση προώθηση των ρυθμίσεων, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για την τρόικα, προκειμένου να εκταμιευθεί η 4η δόση του δανείου, το Μάρτιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται να τεθεί ανώτατο όριο στις αμοιβές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, με ενσωμάτωση επιδομάτων στις βασικές αποδοχές και να μπει μαχαίρι στα μπόνους, στις αμοιβές των Διοικητικών Συμβουλίων και στις υπερωρίες.

    Σε ότι αφορά τα Εργασιακά, οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών με προϋποθέσεις και χρονικούς περιορισμούς, ώστε να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και θα ισχύουν για ένα συν ένα έτη.

    Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση σε φορολογικά κίνητρα και αυξημένες αποσβέσεις, μακριά από τη λογική των επιδοτήσεων.

    Παράλληλα, θα τεθούν ακόμη δυο νομοσχέδια για τη σύσταση του Εθνικού Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων και το νομοσχέδιο "Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις", του υπουργού Υποδομών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Παπανδρέου: «Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές το 2011» Ριζικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ

    Είδηση: 51455

    [02] Τηλεμαραθώνιος Αγάπης 2010

    Πεμπτη, 09 12 2010 09:26

    Ένας Τηλεμαραθώνιος για την κατάργηση των διακρίσεων, για σεβασμό στη διαφορετικότητα, για την ενίσχυση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης παιδιών με ειδικές ικανότητες, για τη μείωση της φτώχειας και του υποσιτισμού, για τον εμβολιασμό των άρρωστων παιδιών. Ένας Τηλεμαραθώνιος αγάπης γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η ελπίδα. Φέτος η UNICEF ενώνει τις δυνάμεις της με τα SPECIAL OLYMPICS και απευθύνεται στους Έλληνες κάθε ηλικίας να ενισχύσουν το έργο της.

    Ο τηλεμαραθώνιος φιλοξενείται, όπως κάθε χρόνο, στην ΕΤ-1 και θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου από τις 16.00 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση παρά τις οικονομικές συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης και της κρίσης στην Ελλάδα, παραμένει ανοικτή στις ανθρωπιστικές προτάσεις για αλληλεγγύη και βοήθεια προς άλλους βασανιζόμενους λαούς του κόσμου. Στον τηλεμαραθώνιο αναμένεται να πάρουν μέρος με απ΄ευθείας συνδέσεις όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας και των μεγάλων ελληνικών πόλεων.

    Μηνύματα θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

    Στο στούντιο της ΕΤ-1 θα βρεθούν οι υπουργοί Παιδείας, Υγείας, Εργασίας καθώς και πολλοί βουλευτές. Επίσης στο τηλεφωνικό κέντρο καταθέτουν τις δυνάμεις τους πολλοί ηθοποιοί, άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, δήμαρχοι, αθλητές, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, αντιπροσωπείες σχολείων, επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής.

    Κουμπαράδες θα τοποθετηθούν και φέτος στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, στο χωριό του Αη βασίλη στο Μπάντμιντον, καθώς και σε πολλά σχολεία.

    Το μουσικό μέρος του τηλεμαραθωνίου θα καλύψουν το συγκρότημα «Εν καρδία», οι Σανάδες με τους Word of Mouth, οι Ονιράμα, η Λένα Αλκαίου με την Κατερίνα Κούκα, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, με τον Μάνο Αχαλινοτόπουλο και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τον Ησαία Ματιάμπα.

    Παρουσιαστές του τηλεμαραθωνίου θα είναι - ανά ώρα και με σειρά εμφάνισης - η Μαρία Σαράφογλου, η Μαριλένα Κατσίμη, η Μάριον Μιχελιδάκη, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος, ο Κώστας Αρβανίτης, η Λένα Αρώνη, η Αφέντρα Βαρσαμακίδου, Εύα Μπούρα, ο Προκόπης Δούκας και η Ρίτσα Μπιζόγλη.

    Αρχισυνταξία: Δέσποινα Μακρινού

    Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Νίνου

    Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

    Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται και από το Δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

    Είδηση: 51385

    [03] Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

    Πεμπτη, 09 12 2010 09:31

    H επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η χώρα μας από το ΔΝΤ και την E.E., θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης και τον επικεφαλής της τράπεζας της Ελλάδας.

    Ομιλία στο συνέδριο του Economist

    Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο Όλι Ρεν τόνισε την ανάγκη συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

    Η τωρινή κατάσταση, πρόσθεσε, δεν είναι μια κρίση του Ευρώ και η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας.

    Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε μονόδρομο για την Ελλάδα την εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ευρωζώνη θα βγει πιο δυνατή από τη δοκιμασία που περνάει σήμερα.

    «Στηρίζουμε το κοινό μας νόμισμα, δεν είναι απλώς ένα οικονομικό project» επεσήμανε.Πρόσθεσε ότι η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, οφείλεται εν μέρει και στην καθυστέρηση της δημιουργίας του μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε. και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 51418

    [04] Νέα δολιοφθορά στο δίκτυο του ΟΣΕ / Καθυστερήσεις στα δρομολόγια

    Πεμπτη, 09 12 2010 08:57

    Εκτός λειτουργίας παραμένει από τις επτά το πρωί η σιδηροδρομική γραμμή Οινόη - Κιούρκα, λόγω κλοπής των καλωδίων χαλκού στα Κιούρκα. Τα δρομολόγια Αθήνα - Χαλκίδα γίνονται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνοντας και στο κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη.

    Προβληματισμός για τα αλλεπάλληλα κρούσματα δολιοφθοράς

    Η νέα εκτεταμένη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ διαπιστώθηκε τα ξημερώματα.

    Τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα δολιοφθοράς έχουν ενταθεί γεγονός που έχει προβληματίσει έντονα την ηγεσία του ΟΣΕ.

    Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν σημειωθεί ισάριθμα κρούσματα δολιοφθοράς στο τμήμα Αθήνας - Οινόης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 51372

    [05] Μακάβριο θέαμα στη χωματερή Ανω Λιοσίων

    Πεμπτη, 09 12 2010 08:25

    Τα πτώματα δυο ανδρών εντόπισε την Τετάρτη το βράδυ ρακοσυλλέκτης στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί τα θύματα ήταν δεμένα χειροπόδαρα και πιθανόν πρόκειται για αλλοδαπούς. Τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα διερευνηθούν από τη νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

    Είδηση: 51369

    [06] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:30

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Ορίσθηκαν χθες οι διαιτητές των αγώνων που θα διευθύνουν τις κυριακάτικες αναμετρήσεις των μεσσηνιακών ομάδων που μετέχουν στον 6ο όμιλο της Τέταρτης εθνικής, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 3 μετά το μεσημέρι. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

    Η πρωτοπόρος του Ομίλου Καλαμάτα, δοκιμάζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την ισχυρή Αχαϊκή με διαιτητή τον Γιάννη Δελφάκη, ενώ οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων της Μαύρης Θύελλας, Μπούλντογκς Κλάμπ και Νότιοι διοργανώνουν εκδρομή ώστε να βρεθούν στο πλευρό των παικτών της τοπικής μας ομάδας.

    Στο Στάδιο των Φιλιατρών έχει προγραμματισθεί το Μεσσηνιακό ντέρμπι Εράνης-Παμίσου με διαιτητή το Γιάννη Καλογεράκο του Συνδέσμου Ηλείας.

    Ο Μεσσηνιακός υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας τον Εθνικό Σαγέϊκων με διαιτητή τον Γιώργο Μαρκαντωνάτο του Συνδέσμου Ηλείας.

    Ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας, που φλέγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται καθηλωμένος στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στον Αστέρα Μαχαιράδου με διαιτητή τον Γιώργο Μαρκαντωνάτο του Συνδέσμου Ηλείας.

    ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ 16 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Η Ένωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί ότι 16 σωματεία μέλη της μπορούν να εισπράξουν την τακτική επιχορήγηση της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009, που ανέρχεται στο ποσό των 2.400 ευρώ και είναι οι εξής: Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας, Αίαντας, Εθνικός, Ηρακλής, Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης, Μιλτιάδης, Τσικλητήρας, Ομόνοια, Παπαφλέσσας Χώρας, Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας, Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ, Απόλλωνας, Ολυμπιακός, Δωριέας, Πανθουριακός και Πεταλίδι

    Α' ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Η Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης τοπικής κατηγορίας που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο και το οποίο έχει ως εξής:

    Το Σάββατο στις 3 το απόγευμα Ολυμπιακός Καλαμάτας-Τσικλητήρας Πύλου στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία.

    Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα Ασπρόχωμα-Αθλητική Ένωση Αβίας στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία.

    Το Σάββατο στις 9 το βράδυ Αίαντας-Ομόνοια Καλαμάτας στο γήπεδο Στρατοπέδου

    Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα

    Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης-Αθλητικός Όμιλος Πατίστα στο γήπεδο Μεθώνης.

    Εθνικός-Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας στο γήπεδο Μελιγαλά.

    Ηρακλής-Μιλτιάδης Πύργου στο γήπεδο Στρατοπέδου.

    Απόλλων-Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ στο αθλητικό κέντρο του Κορδία.

    ΒΟΛΕΪ

    Το Σάββατο για το 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής στο Βόλεϊ η ΓΕΜ θα υποδεχθεί στις 6.30 το απόγευμα στην Τέντα την Καλαμάτα '80, στο σημαντικό καλαματιανό ντέρμπι. Τον αγώνα ορίσθηκαν να διευθύνουν οι Γλωσίδης-Λεβέντης.

    ΜΠΑΣΚΕΤ-ΛΥΚΕΙΩΝ

    Την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ Αγοριών Λυκείων ανάμεσα στο 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας και το ΓΕΛ Πύλου, καθώς η καλαματιανή ομάδα επικράτησε χθες στον ημιτελικό επί του αντίστοιχου συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με σκορ 46-25.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51476

    [07] Ανοχύρωτη η Αχαϊα

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:28

    Ανοχύρωτος μπροστά σε επικείμενη κακοκαιρία, παραμένει ο Νομός Αχαϊας. Όπως αποκαλύφθηκε, δεν υπάρχουν χειριστές για να κινήσουν τα μηχανήματα αποχιονισμού, τις αλατιέρες και τα γκρέιντερ, αφού από τα οκτώ άτομα που στελέχωναν την υπηρεσία, τα έξι συνταξιοδοτήθηκαν.

    Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης της Νομαρχίας Αχαϊας Δημήτρης Φιλιππάτος, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα, αφού τα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να είναι ακραία. Στο μεταξύ, δεν είναι δυνατή η μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων, καθώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο τέλος της θητείας της και δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής.

    Σχετική ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στο τμήμα πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας Αχαϊας και στη ΔΕΣΕ, κατέθεσαν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητώντας από τους αρμοδίους υπουργούς να δώσουν λύση στο θέμα.

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 51475

    [08] Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:23

    Στην Ανδρίτσαινα του νομού Ηλείας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου.

    Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης θα είναι η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007 - 2013 στη Δυτική Ελλάδα.

    Βασικός στόχος του προγράμματος είναι «η εντατικοποίηση των προσπαθειών, για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης και πραγματική σύγκλιση με τις προηγμένες Ελληνικές περιφέρειες, μέσω ενίσχυσης της προσπελασιμότητας, βελτίωσης της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας, με ταυτόχρονη διασφάλιση σύγχρονου και άνετου επιπέδου ποιότητας ζωής για τους κατοίκους».

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 51472

    [09] Επισκευάστηκε η ΔΕΥΑΠ

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:20

    Παραδόθηκε πάλι σε χρήση πλήρως ανακαινισμένο, το κτίριο της ΔΕΥΑΠ που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2008.

    Το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών της επιχείρησης, έχει πλέον σύγχρονη και λειτουργική μορφή, εύκολη πρόσβαση για τους δημότες και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους. Στο ανακαινισμένο κτίριο, φιλοξενείται το τμήμα εκμετάλλευσης της ΔΕΥΑΠ, οι νέες συνδέσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, η μηχανογράφηση και το ταμείο.

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 51471

    [10] Λαθραία τσιγάρα

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:19

    Περισσότερα από 182.000 λαθραία τσιγάρα, αποκαλύφτηκαν προχθές το βράδυ, από τους άνδρες του κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, σε δύο φορτηγά με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Οι οδηγοί των οχημάτων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    Το κεντρικό Λιμεναρχείο τη Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε τα δύο φορτηγά οχήματα, τις ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων και επτά κινητά τηλέφωνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Γάλλοι οδηγοί των φορτηγών, 39 και 43 χρόνων, είχαν κρύψει τα τσιγάρα στις καμπίνες, καθώς και στις μπαγκαζιέρες των οχημάτων τους, ενώ δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

    Στο μεταξύ άνδρες του Λιμενικού, συνέλαβαν στο Λιμάνι της Πάτρας μια 23χρονη από τη Βουλγαρία που ζει στην Ιταλία, γιατί διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στις αποσκευές της, δύο δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 2 κιλών και 190 γραμμαρίων.

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 51470

    [11] Οδηγίες του γεν. Γραμματέα του ΣΔΟΕ για φοροελέγχους

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:15

    Σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την εξονυχιστικούς ελέγχους στα φορολογικά στοιχεία γιατρων, μηχανικών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι φορολογικές τους δηλώσεις, ανταποκρίνονται στον τρόπο ζωής τους, έδωσε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρη, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, με τη συμμετοχή στελεχών και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ. Παράλληλα, ο κ. Καπελέρης ζήτησε να τεθούν υπό φορολογικό έλεγχο και τα ελλιμενισμένα σκάφη στο λιμάνι του Βόλου.

    Είδηση: 51468

    [12] Αναστολή της απόφασης για εναλλάξ εφημερίες, ζητάει το προσωπικό του ΠΠΝΛ

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:14

    Την αναστολή εφαρμογής της απόφασης για εναλλάξ εφημερίες των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η εφαρμογή της απόφασης εγκυμονεί κινδύνους λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά: «καίρια πόστα όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι αδύνατον να λειτουργήσουν και μειώνεται δραστικά ο αριθμός των επεμβάσεων που γίνονται μέχρι σήμερα στην Υγειονομική Περιφέρεια μόνο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο»

    Είδηση: 51467

    [13] Δικάζονται σήμερα οι 11 ανήλικοι για τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:14

    Δικάζονται σήμερα από το Δικαστήριο Ανηλίκων της Λάρισας, σύμφωνα με τις διατάξεις του «τρομονόμου» ι 11 νεαροί που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2008. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους συλληφθέντες πραγματοποιείται από πολιτικές οργανώσεις και φορείς, έξω από τα δικαστήρια, υπό στην ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης,

    Είδηση: 51466

    [14] Σύσκεψη για τα απορρίμματα

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:26

    «Η Δυτική Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια της χώρας, στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και η μόνη που απειλείται με τα λιγότερα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της αποκατάστασης των ανεξέλεγκτων χωματερών».

    Αυτή η διαπίστωση έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα υπό την προεδρία της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τσάγκρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος.

    Όπως τονίστηκε, στη Δυτική Ελλάδα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή δύο εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαϊα.

    Ωστόσο το θέμα των απορριμμάτων της Πάτρας παραμένει ανοιχτό, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα διοχετευθούν τα απορρίμματα της πόλης, όταν σταματήσει η λειτουργία της Ξερόλακκας.

    Ο Περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος, ζήτησε συμπληρωματική πίστωση 70.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της χωματερής Πετροχωρίου, η οποία δέχθηκε πολύ περισσότερα απορρίμματα από εκείνα που προέβλεπε η μελέτη αποκατάστασής της.

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 51474

    [15] Λείπουν γιατροί από το ΙΚΑ

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:24

    Σαράντα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, λείπουν σήμερα από τα πολυιατρεία του ΙΚΑ στην Πάτρα. «Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών του ΙΚΑ Χαράλαμπος Μπονάνος, γνωστοποιώντας την απόφαση του κλάδου, να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες ο κ. Μπονάνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου των γιατρών του ΙΚΑ Απόστολος Σωτηρούδης και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μουτούσης, έκαναν λόγο για τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, καθώς φέτος υπηρετούν 1.200 γιατροί λιγότεροι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Όπως αναφέρθηκε, τα ραντεβού δεν μπορούν να καλυφθούν και οι λίστες αναμονής ξεπερνούν τις σαράντα ημέρες. Σε ό,τι αφορά το ιατρείο πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, τονίστηκε ότι αδυνατεί να λειτουργήσει, ενώ τίθεται θέμα και για τη λειτουργία του ακτινολογικού ιατρείου.

    σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 51473

    [16] Εικαστική έκθεση για την ανακύκλωση

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:44

    Ο Δήμος Καλαμάτας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, διοργάνωσε φέτος σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Φέτος, οι δράσεις αυτές ολοκληρώνονται με εικαστική έκθεση, που σκοπό έχει την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον πλανήτη και για το θεσμό της ανακύκλωσης.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. ΤΑΣΣΟΣ», σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της επιχείρησης «Φάρις» κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη και το θέμα της θα είναι: «Ανακύκλωση - επανάχρηση - οικειοποίηση». Πρόκειται για μια ιστορική έκθεση, που διαπραγματεύεται τη χρήση προϋπαρχόντων αντικειμένων στην καλλιτεχνική διαδικασία και την επανάχρησή τους από τους σύγχρονους εικαστικούς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, το Σάββατο στις 08:30 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51484

    [17] Ερευνητικός εξοπλισμός 10 εκατ. ευρώ στο ΤΕΙ Καβάλας

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:38

    Στην ενίσχυση των υποδομών έρευνας και καινοτομίας του ΤΕΙ Καβάλας αποσκοπεί το έργο εξοπλισμού, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονιάς- Θράκης, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πρόκειται για την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού (όπως ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διελεύσεως, μικροηλεκτρονικά συστήματα), που θα ενισχύσει τον προσανατολισμό του Ιδρύματος στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας και στο οποίο θα υπάρξει δυνατότητα πρόσβασης από κάθε ενδιαφερόμενο έλληνα ή ξένο ερευνητή. «Η πρότασή μας υποστηρίχθηκε και προωθήθηκε από την περιφερειάρχη Θεοδώρα Κόκλα. Άλλωστε είχαμε και τη θετική συμπαράσταση του ίδιου του πρωθυπουργού, όταν του παρουσιάσαμε τις καινοτόμες δράσεις μας στο πλαίσιο τη έκθεσης ΘΡΑΚΗ 2010», ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Αθανάσιος Μητρόπουλος. Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός με χρονικό ορίζοντα εγκατάστασης των συστημάτων έως τα μέσα του 2011.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 51482

    [18] Το Σάββατο η ορκωμοσία του Σπ Σπύρου

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:36

    Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, στην Κέρκυρα, θα γίνει η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Τον αιρετό περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου και τους περιφερειακούς συμβούλους θα ορκίσει ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

    Είδηση: 51481

    [19] Εκλογές των καθηγητών

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:33

    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα κάνουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, 09:00-13:00 το πρωί. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ, θα γίνουν την ίδια μέρα από τη 1.00 το μεσημέρι ως τις 8.00 το βράδυ στο χώρο του 3ο ΓΕΛ.

    Είδηση: 51479

    [20] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:30

    Στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη φιλοξενείται μέχρι τις 24 Ιανουαρίου έκθεση ψηφιακής εικόνας του Σπύρου Βλάχου και του Θεοτόκη Ζερβού. Πρόκειται για μιαν έκθεση τα έργα της οποίας έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων.

    Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον ΕΠΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΠΟ και την Κέρκυρα, την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Δεκεμβρίου. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», σε συνθήκες μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα, δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002.

    Σεμινάριο Κρητικών χορών διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων της Κέρκυρας, την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στο Δημοτικό θέατρο 10.00 με 2.00 το πρωί και 4.30 με 7.30 το απόγευμα. Η διδασκαλία θα γίνει από τον χοροδιδάσκαλο - ερευνητή Γιάννη Μεγαλακάκη.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση Κόσμος Χωρίς πολέμους & Βία, με αφορμή την 10η Δεκεμβρίου, ημερομηνία συμπλήρωσης 62 χρόνων από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, θα προβάλλει την ταινία «Γκάντι, ο ειρηνοποιός», στον κινηματογράφο Ορφέας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 2 Ευρώ.

    Η αστρονομική εταιρεία Κέρκυρα διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Βιοποικιλότητα: Ένα ταξίδι από την αστρόσκονη του σύμπαντος, στην πανίδα της Κέρκυρας» . Ομιλητής θα είναι ο βιολόγος Σταμάτης Γκίνης. Η διάλεξη θα γίνει την Δευτέρα, στις 9 μ.μ. στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

    σύνταξη:Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 51477

    [21] Στην ανακρίτρια τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:37

    Απολογούνται σήμερα Πέμπτη οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η νέα δικογραφία που έχει στα χεριά της η ανακρίτρια περιλαμβάνει στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τουλάχιστον άλλων πέντε ατόμων. Οι αρχές δημοσιοποίησαν την Πέμπτη τα στοιχεία από τις πλαστές ταυτότητες που κατασχέθηκαν στις γιάφκες και χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, οι οποίοι εμφανίζονταν με 33 διαφορετικά πρόσωπα. Εξάλλου το βράδυ της Πέμπτη σε ακόμη ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, που είχε νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία ο προφυλακισμένος Κώστας Σακκάς, έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του καθώς και άλλες συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.Στο μεταξύ στα όπλα που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρέθηκε γενετικό υλικό και άλλων ατόμων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Πλαστά στοιχεία εντόπισε η αστυνομία στις γιάφκες

    Είδηση: 51488

    [22] Παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:50

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι», η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και ο Α.Σ. Ρόδος υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου Κοινωνικών Προβλημάτων, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό με την επωνυμία «Ελπίδα 2010», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα έναρξης 15:00.

    Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα προέρχονται είτε από αθλητικά σωματεία είτε από πολιτιστικούς συλλόγους και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη από 2000 έως και 2003. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια (2β¬ έκαστο) θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου. Ο χώρος διεξαγωγής είναι το ενωσιακό γήπεδο που βρίσκεται στο Καρακόνερο.

    Είδηση: 51489

    [23] Εορταστικό παζάρι στη Μεσσήνη

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:47

    Το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης «Εθελοντισμός για Όλους» με τη στήριξη του «Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας» διοργανώνει, με την ευκαιρία των εορτών, Χριστουγεννιάτικο BAZAAR «Δώρα αγάπης».Το BAZAAR θα λειτουργεί στο Δασκαρόλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Μεσσήνη, από αύριο μέχρι και την Κυριακή ως εξής: Την Παρασκευή από τις 04.00 το απόγευμα έως τις 09.00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τη 01.00 μετά το μεσημέρι και από τις 04.00 το απόγευμα έως τις 09.00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί έως τη 01.00 μετά το μεσημέρι. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σωματείο Εθελοντών για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51485

    [24] Κοινωνία έμπρακτης Αλληλεγγύης

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:44

    Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Χανιωτών στο κάλεσμα του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για προσφορά ρουχισμού σε άπορους. Οι Χανιώτες προσέφεραν 80 κουβέρτες, 200 αντρικά παντελόνια, 400 πουκάμισα / μπλούζες, 150 σακάκια/ μπουφάν, καθώς επίσης αρκετά γυναικεία και παιδικά ρούχα και παπούτσια. Τα περισσότερα από αυτά τα είδη ρουχισμού έχουν ήδη μοιραστεί στο Καστέλι, τις Καλύβες και τα Χανιά καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη για αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης.

    Είδηση: 51487

    [25] «Κυριακή και μουσικοί»

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:39

    Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί", την Κυριακή στις 07:00 το απόγευμα θα δοθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμς.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51483

    [26] Βιβλιοπαρουσίαση: Η παραβολή του ασώτου

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:35

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ) και ο «Πολιτιστικός Αντίλογος» διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου "Η παραβολή του ασώτου" του Γιάννη Καρβέλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Ο συγγραφέας και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Γιώργος Παπαβασιλόπουλος θα συζητήσουν για τα λογοτεχνικά μαθηματικά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Φαραί», στην παραλία της Καλαμάτας, το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51480

    [27] Εκθέσεις ζωγραφικής

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:32

    Έκθεση ζωγραφικής της Χριστιάνας Κανελλακοπούλου, φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες που θα είναι ανοιχτό το Μουσείο.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51478

    [28] Σχολείο αστρονομίας στο Βόλο

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:07

    Σχολείο Αστρονομίας πρόκειται να λειτουργήσει από τις αρχές του νέου χρόνου στο Βόλο, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Κώστας Μαυρομμάτης, το σχολείο θα είναι τρίμηνης διάρκειας και μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 5-7 το απόγευμα. Στόχος είναι δε, να καλυφθεί η έλλειψη επαρκούς επιμόρφωσης που γίνεται στα σχολεία, πάνω σε θέματα αστρονομίας και θα απευθύνεται σε πρώτη φάση, σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

    Είδηση: 51501

    [29] Ενημέρωση στους φοιτητές από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:05

    Ενημέρωση για τον εθελοντισμό, την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών πραγματοποιήθηκε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία. Η αιματολόγος Μαρία Παγώνη μίλησε στην ΕΡΑ Φλώρινας και τόνισε πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι απογοητευτική. «Αναγκαζόμαστε να εισάγουμε αίμα από άλλες χώρες για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και μάλιστα ο μεγαλύτερος ευεργέτης μας είναι η Γερμανία». Όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών, η κα Παγώνη είπε πως «έχουμε μια πολύ ισχνή δεξαμενή και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες όλης της Ελλάδας, με στόχο να την ενισχύσουμε».

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 51500

    [30] Παρουσίαση βιβλίου «Απόψε δεν έχουμε φίλους»

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:02

    Η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου «Απόψε δεν έχουμε φίλους» θα γίνει αύριο στις 8.30 το βράδυ στην «Οδό Ονείρων», σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν η Ένωση Φιλολόγων Νομού Φλώρινας, Το «Βιβλιολόγιον» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Βακάλη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Θόδωρος Παπαγγελής, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ., ο Μίμης Σουλιώτης, Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η συγγραφέας.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 51498

    [31] Χριστουγεννιάτικο bazaar

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:59

    Το Τοπικό Τμήμα και η Ομάδα Συνεργασίας Φλώρινας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σε συνεργασία με την ΑΝΦΛΩ διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο bazaar, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στη λέσχη Αξιωματικών Φλώρινας.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 51496

    [32] Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:58

    Το Δέντρο της Αγάπης, θα φωταγωγήσει στις 16 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ροδίων, σημαίνοντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Στην πλατεία δημαρχείου θα στηθούν τα καθιερωμένα καραμελόσπιτα με το παγοδρόμιο, ενώ φέτος θα υπάρξει και φύλαξη για την ασφάλεια όλων των επισκεπτών. Το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του νησιού ετοιμάζουν για 4η χρονιά οι Πηγές Καλλιθέας

    , στις 18,19, 26 Δεκεμβρίου και 2, 6 Ιανουαρίου με καθημερινή έναρξη στις 11.00 το πρωί.

    Είδηση: 51495

    [33] Έκθεση φωτογραφίας

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:54

    Το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο» και ο «Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου» ΟΠΑΔ, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου στη Ρόδο, διοργανώνουν στο Γαλλικό Κατάλυμα στην οδό Ιπποτών έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «κρυφτούλι με την κάμερα» της Νάσιας Στουραΐτη, μαθήτριας της ΣΤ΄τάξης Δημοτικού. Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 11 μέχρι Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ.

    Είδηση: 51493

    [34] Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Κορώνη

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:49

    Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Κορώνη η Χριστουγεννιάτικη εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, με πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και τη στήριξη φορέων της περιοχής.

    Στην εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Κορώνης και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, θα υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία, ρούχα κ.α. Τα έσοδα, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Πανηγυρικό χαρακτήρα θα δώσουν φέτος οι Γυναίκες της Κορώνης, θέλοντας να τιμήσουν την απόφαση της Unesco για την επιλογή της Κορώνης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διακρατική πρόταση υποψηφιότητας της Μεσογειακής Διατροφής και τον χαρακτηρισμό της ως εμβληματικής κοινότητας.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51486

    [35] Επιμελητήριο: Τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:14

    Ιδιαίτερα χρονοβόρες και δαπανηρές, χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας τις διαδικασίες πραγματοποίησης εξαγωγών «με αποτέλεσμα να περιορίζεται η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις να επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος». Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έγγραφο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς το γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ι. Δρυμούση σε απάντηση εγγράφου του υπουργείου με το οποίο είχε ζητηθεί από όλους τους φορείς να αναφέρουν τα σημαντικότερα εμπόδια στην δημιουργία και λειτουργία των επιχειρήσεων.

    Στο ίδιο έγγραφο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σημειώνεται ότι «θα πρέπει να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των τελωνείων και να εκσυγχρονιστεί η δομή λειτουργίας τους και οι υποδομές τους ενώ σε ότι αφορά στο ωράριο των καταστημάτων θα πρέπει να προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες των περιοχών. Δεν επιτρέπεται τουριστικές περιοχές να μην έχουν ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές και αργίες, με την επίκληση γραφειοκρατικών και όχι ουσιαστικών λόγων».

    Το επιμελητήριο μεταξύ των 12 σημαντικότερων εμποδίων θεωρεί την έλλειψη ρευστότητας, που οφείλεται κυρίως στην αναστολή των χρηματοδοτήσεων εκ μέρους των τραπεζών, την καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ και τη μη πραγματοποίηση συμψηφισμού, τη δυσχέρεια συμμετοχής των επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς του Δημοσίου καθώς διέπονται από ακραίες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που τους ασκούν όσοι έμποροι για άδηλους λόγους δεν τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία. Τέλος, επισημαίνεται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ότι «πάγια πρόταση, που θα επέλυσε πολλά από τα σημερινά εμπόδια είναι η μετατροπή των επιμελητηρίων σε one stop shops για τις επιχειρήσεις στο στάδιο και τη δημιουργία και τη λειτουργίας τους».

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51507

    [36] Σύλληψη 36χρονου για τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:14

    Στη σύλληψη ενός 36χρονου Αλβανού προχώρησε χθες η αστυνομία, αφού φέρεται να είναι δράστης τροχαίου με εγκατάλειψη θύματος το βράδυ της Δευτέρας. Ο 36χρονος, κινούνταν με τη μηχανή του στην οδό Μανουσογιαννάκηδων.

    Μπαίνοντας εισερχόμενος στη λεωφόρο Κυδωνίας, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οδηγός ήταν ένας 39χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο 36χρονος οδηγός μετά τη σύγκρουση επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του και εγκατέλειψε τον αστυνομικό αβοήθητο στον τόπο του ατυχήματος. (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 51506

    [37] Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών για τη σύλληψη δύο 13χρονων

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:11

    Την έντονη αποδοκιμασία τους σχετικά με τη σύλληψη δύο μαθητών 13 ετών στη διάρκεια της προχθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εκφράζουν με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 51505

    [38] Πετρέλαιο: Αυξήθηκε η ζήτηση και η τιμή

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:11

    Σημαντικά αυξημένη είναι η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με την τιμή που ίσχυε στις 15 Οκτωβρίου, οπότε ξεκίνησε η πώληση του πετρελαίου σε μειωμένη τιμή. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, κ. Άγγελος Τσαβές, αυτή τη στιγμή, η τιμή κυμαίνεται στα 75 - 76 λεπτά το λίτρο, όταν πριν δύο μήνες πωλούνταν κατά 10 λεπτά φθηνότερα.

    Δεδομένων δε, των πολύ καλών καιρικών συνθηκών, το τελευταίο δίμηνο, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο, με αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των καταναλωτών που σπεύδει τις τελευταίες ημέρες, ενόψει πτώσης της θερμοκρασίας, να προμηθευτεί πετρέλαιο, να το αγοράζει σε σημαντικά υψηλότερη τιμή. Σύμφωνα με τον κ. Τσαβέ, πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν πίστωση, κάτι ωστόσο που πλέον δεν είναι δυνατό να γίνει, καθώς οι Εταιρείες δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αντίστοιχα με την τιμή του πετρελαίου, πολύ αυξημένη είναι και η τιμή της βενζίνης, αφού η αμόλυβδη πωλείται στη Μαγνησία αντί 1,610 ευρώ κατά μέσο όρο.

    Είδηση: 51504

    [39] Σεμινάρια από το Επιμελητήριο

    Πεμπτη, 09 12 2010 12:09

    Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς» διοργανώνει πλήρη κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους και έμπειρους εισηγητές, με σκοπό την ενδυνάμωση και βελτίωση των γνώσεων, επιδεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών των επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, στελεχών επιχειρήσεων, διοικητικών υπαλλήλων των εταιριών-μελών του Επιμελητηρίου.

    Θέμα του σεμιναρίου είναι η "Αποθήκευση - Διανομή - Logistics - Εμπορευμάτων". Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενημερώσει τα στελέχη των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τομέα των logistics, αποθήκευσης και Διανομής σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν στην διαχείριση της αποθήκης της σύγχρονης επιχείρησης. Στο πρόγραμμα αναλύονται και οι παράμετροι κόστους και ελέγχου των αποθηκών. Το σεμινάριο θα γίνει στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2010 από τις 05:00 το απόγευμα έως τις 09:00 το βράδυ στο ΚΕΚ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ηροδότου 6 και Κανάρη, στην Καλαμάτα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (κτήριο πρώην Σχολές Παπαφλέσσα, Ηροδότου 6 και Κανάρη), τηλέφωνα 27210 24174 και 84849.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51503

    [40] Γιορτή από «το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Πεμπτη, 09 12 2010 11:58

    Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Μέσα σε χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πολλά είδη του Οργανισμού, όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχολικά, λευκά είδη κ.α.), καθώς και υπέροχες χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο κατασκευές, που με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη έχουν κατασκευάσει εθελόντριες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα δράσεών του Πανελλαδικά. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51494


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 December 2010 - 11:11:26 UTC