Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Σαμαρά σε δείπνο Επιμελητηρίων
  • [02] Ρωσία: Η αντιπολίτευση ενώθηκε σε ένα νέο κόμμα
  • [03] Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών
  • [04] Προκήρυξη διαγωνισμού για το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας
  • [05] Διάρρηξη στο Δημαρχείο Αφετών, στο Νεοχώρι
  • [06] Παραπομπή στο υπηρεσιακό συμβούλιο

    [01] Ομιλία Σαμαρά σε δείπνο Επιμελητηρίων

    Δευτερα, 13 12 2010 22:33

    Αν του ζητηθεί συναίνεση για την ανάκαμψη θα την προσφέρει, αλλά δεν θα προσφέρει συναίνεση για μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του σε δείπνο που παρέθεσαν τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο «Χάγιατ» πέντε διμερή Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό). «Αν μου ζητηθεί συναίνεση για Ανάκαμψη, θα την προσφέρω. Μιλάω για Ανάκαμψη που θα γίνει άμεσα αισθητή στην αγορά, όχι για ημίμετρα. Ανάκαμψη. Τίποτε λιγότερο», είπε ο κ. Σαμαράς και σε άλλο σημείο επισήμανε: «Υπάρχει τρόπος να βγούμε από τους φαύλους κύκλους, υπάρχει ελπίδα, αλλά με άλλη πολιτική: Με άμεση ανάκαμψη, όχι με Συρρίκνωση. Με μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη, όχι με καθίζηση. Όποιος θέλει να συζητήσουμε πώς θα επιτύχουμε την άμεση ανάκαμψη, εδώ είμαστε και θα βοηθήσουμε περισσότερο απ' όσο ελπίζει κι ο πιο αισιόδοξος. Αλλά αν θέλουν να συμφωνήσουμε στα μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση, όχι! Τέτοια συναίνεση στα αδιέξοδα και στην ασφυξία δεν θα δώσουμε. Συναίνεση στην ασφυξία, ας αναζητήσουν αλλού, όχι από μας». Παράλληλα παρατήρησε πως η «συμμαχία των προθύμων», γίνεται όλο και μικρότερη, όλο και λιγότερο «συμμαχία», απ' όλο και λιγότερο «πρόθυμους».

    «Ακόμα κι εκείνοι που αρχικώς στήριξαν το Μνημόνιο, χωρίς να πολύ- καταλαβαίνουν τι ψήφιζαν τότε, τώρα πια αρχίζουν να αφυπνίζονται. Εντός κι εκτός κυβέρνησης. Όμως τώρα, που σιγά-σιγά έρχονται στα λόγια μας όσοι μας πολέμησαν ως τώρα, δεν πρόκειται, ασφαλώς, να αλλάξουμε εμείς. Ίσα-ίσα, τώρα θα ενισχύσουμε τη θετική μας πρόταση», υπογράμμισε.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κόπτεται για συναίνεση και φέρνει με τη μορφή κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και δίνει μόνο 11 λεπτά ομιλίας στη Ν.Δ. στη Βουλή. «Ξόδεψαν τόσους μήνες χωρίς να αποφασίζουν τίποτε και τώρα δίνουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο 11 λεπτά στη Βουλή. Είχαν τη δυνατότητα να τα εντάξουν στον Προϋπολογισμό και να γίνει συζήτηση. Δεν το έκαναν... Κι ύστερα κόπτονται για «συναίνεση». Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι αν εμείς θα δώσουμε, ή όχι, συναίνεση. Το πρόβλημα είναι η Ανάκαμψη, που δεν κάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο τόνισε πως παρά τα επιμέρους θετικά του για η Ν.Δ. θα το καταψηφίσει στο σύνολο του γιατί η κυβέρνηση πιέζει για αναπροσαρμογή με συρρίκνωση. Μεταξύ των άρθρων που θα ψηφίσει είναι αυτό για την άρση του «πόθεν έσχες» για πρώτη κατοικία για δύο χρόνια και θα προτείνει να αρθεί το «πόθεν έσχες» γενικά για την κατοικία.

    Δήλωσε πως η Ν.Δ. δεν δέχεται μαθήματα περί συναίνεσης και σημείωσε:

    «Στο θέμα της συναίνεσης, εμείς μαθήματα δεν δεχόμαστε. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ μας χρωστά μια πολύ σοβαρή αυτοκριτική, για τα τόσα χρόνια που έκανε ό,τι μπορούσε να ματαιώσει αλλαγές που τότε τις έκρινε «καταστροφικές» και σήμερα τις κρίνει «σωτήριες». Άλλωστε, εμείς δεν βγάλαμε τον κόσμο στους δρόμους, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, όταν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας προωθούσαν ίδια - και μάλιστα ηπιότερα ακόμα - μέτρα. Εμείς ψηφίσαμε 33 από 65 νομοσχέδια που μας έφεραν στη Βουλή μέσα σε 12 μήνες, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει μόλις 7 σε πεντέμισι χρόνια! Εμείς ψηφίσαμε όλες σχεδόν τις διαρθρωτικές αλλαγές που μας πρότειναν. Και πώς να μη τις ψηφίσουμε; Αφού ήταν στο δικό μας πρόγραμμα. Και το ΠΑΣΟΚ τις πολεμούσε τότε, ενώ τώρα τις προωθεί».

    Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε επτά πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για μια άλλη πολιτική που θα αλλάξει το κλίμα και θα δώσει ανάσα στη χώρα.

    «Τα περισσότερα δεν παραβιάζουν καν το Μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε: «Αν και κάποια διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα θα χρειαστεί, αναμφίβολα, για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Που είναι, όμως, απαραίτητη, για να δουλέψουν όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτά που προτείνουμε εμείς κι αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση. Όμως, όπως λένε και οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας, το Μνημόνιο είναι «ζωντανό πράγμα» και μπορεί να αλλάξει. Και αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουν προστεθεί λόγω υστέρησης εσόδων, επιπλέον μέτρα 6 δισ ευρώ. Ήδη προβλέπεται και η διαδικασία «επικαιροποίησής» του κάθε τρείς μήνες. Ενώ, έστω και μόνο οριακά, έστω και ανεπαρκώς, μειώνεται ο ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις, αφού χάσαμε τη σεζόν του 2010. Μειώνεται ακόμα ο ΦΠΑ για τα φάρμακα. Ενώ μειώνεται και ο συντελεστής φορολόγησης των μη διανεμομένων κερδών».

    Πριν την ομιλία ο κ. Σαμαράς είχε κλειστή σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης, άκουσε τα προβλήματα τους και δέχθηκε υπομνήματα με τα αιτήματα τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 52152

    [02] Ρωσία: Η αντιπολίτευση ενώθηκε σε ένα νέο κόμμα

    Δευτερα, 13 12 2010 23:11

    Τέσσερις σχηματισμοί της ρωσικής αντιπολίτευσης ενώθηκαν δημιουργώντας τη Δευτέρα στη Μόσχα το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας ενόψει των εκλογών των 2011-2012 και προσέγγισαν τον σοβιετικό πρώην ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για να προσχωρήσει, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Το Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας άρχισε να σχηματίζεται κατά το πρώτο συνέδριο αυτού του συνασπισμού που ονομάζεται "Για μια Ρωσία χωρίς αυθαιρεσία και διαφθορά", σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. "Οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση του Γκορμπατσόφ βρίσκονται σε εξέλιξη", είπε ένας από τους ηγέτες του συνασπισμού, ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

    Στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Μπόρις Νεμτσόφ (κίνημα Solidarnost), ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ (Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας), ο Βλαντιμίρ Μιλοφ (Κίνημα για μια ελεύθερη εκλογή) και ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, που πέρασε στην αντιπολίτευση (Ρωσική Λαϊκή και Δημοκρατική Ενωση) είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσουν "έναν συνασπισμό των δημοκρατικών δυνάμεων για μια Ρωσία χωρίς αυθαιρεσία και άφθορα".

    Το νέο κόμμα προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του 2011 και τις προεδρικές εκλογές του 2012.

    Το δεύτερο συνέδριο του έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2011, για την επιλογή ενός μόνο υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 52154

    [03] Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών

    Δευτερα, 13 12 2010 22:53

    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα, αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτα συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών. Στην ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων και ο ΦΠΑ. Η κάρτα, μεταξύ των άλλων, θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.

    Όπως έκρινε η Αρχή, η πρόβλεψη και εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών έπρεπε να γίνει με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση όπως έγινε εν προκειμένω. Ειδικότερα, έπρεπε τα βασικά χαρακτηριστικά της επεξεργασίας των στοιχείων να γίνουν με νόμο και εν συνεχεία η υπουργική απόφαση να καθόριζε τις τεχνικές λεπτομέρειες.

    Ακόμη, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων, καθώς θα γίνεται ταυτοποίηση των αγορών με τους φορολογούμενους και θα δημιουργείται το «φορολογικό προφίλ» των φορολογουμένων. Δηλαδή για παράδειγμα θα γίνεται γνωστό το θρησκευτικό πιστεύω των φορολογουμένων καθόσον θα καταγράφεται ότι από συγκεκριμένο κατάστημα που πωλεί θρησκευτικά είδη μίας θρησκείας έγιναν αγορές.

    Επίσης, οι αγορές από τους φορολογούμενους, κατά συνέπεια και τα προσωπικά τους δεδομένα, θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάση δεδομένων και υπάρχει κίνδυνος να γίνεται από τρίτους επεξεργασία για άλλους σκοπούς.

    Τέλος, από την Αρχή θα προταθεί να γίνει διαχωρισμός του ΦΠΑ από τη ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών και τα στοιχεία από την κάρτα αγορών ετησίως να γνωστοποιούνται μαζί με τη φορολογική δήλωση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 52153

    [04] Προκήρυξη διαγωνισμού για το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

    Δευτερα, 13 12 2010 22:33

    «Πράσινο» φως δίνεται για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε οικόπεδο στην περιοχή Αλιβερίου Νέας Ιωνίας. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προχωρά στην διακήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου. Στις 8 Μαρτίου 2011 θα διεξαχθεί στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου στην Αθήνα ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας. Η ΚΕΔ προχωρά στην προκήρυξη ανοικτού διεθνή διαγωνισμού με το σύστημα υποβολής προσφορών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.320.000 ευρώ. Η παραλαβή των συμβατικών τευχών του διαγωνισμού από τους ενδιαφερόμενους μπορεί να γίνει μέχρι τις 2/3/2011. Η χρηματοδότηση γίνεται από δάνειο με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    Είδηση: 52151

    [05] Διάρρηξη στο Δημαρχείο Αφετών, στο Νεοχώρι

    Δευτερα, 13 12 2010 22:27

    Τον κεντρικό υπολογιστή του Δήμου Αφετών, όπου βρίσκεται όλο το υλικό του Δήμου, αποφάσεις, έγγραφα και διαχειριστικές πράξεις, έκλεψαν άγνωστοι από το Δημαρχείο, στις Αφέτες. Η κλοπή σημειώθηκε νυχτερινές ώρες της περασμένης Κυριακής. Οι δράστες εισήλθαν στο Δημαρχείο από ανασφάλιστο παράθυρο, χωρίς να προβούν σε παραβίαση. Αφαίρεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με όλα τα αρχεία του Δήμου, ενώ έψαξαν τους χώρους του Δημαρχείου. Η κλοπή διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας και ενημερώθηκε σχετικά το αστυνομικό τμήμα Μηλεών που διενεργεί την προανάκριση. Αστυνομικοί της Σήμανσης μετέβησαν στο Δημαρχείο για τυχόν αποτυπώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι διάρρηξη στο Δημαρχείο Αφετών είχε σημειωθεί και πριν από τέσσερα χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο πάντως τα δημαρχιακά κτίρια σε Δήμους της περιφέρειας έχουν γίνει αρκετές φορές στόχος διαρρηκτών.

    Είδηση: 52150

    [06] Παραπομπή στο υπηρεσιακό συμβούλιο

    Δευτερα, 13 12 2010 18:03

    Στο υπηρεσιακό συμβούλιο δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων του νομού Μαγνησία παρέπεμψε ομόφωνα η δημαρχιακή επιτροπή το πόρισμα για την επιβολή διοικητικών ποινών σε δημοτικούς υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Βόλου, λόγω των διαφορών που υπήρξαν μεταξύ των παραστατικών στοιχείων και των καταμετρηθέντων χρημάτων που προέρχονται από τα παρκόμετρα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σημειώνεται ότι βρέθηκε έλλειμμα 40.000 ευρώ σέ μηχανήματα ελεγχόμενης στάθμευσης και η ΕΔΕ δείχνει ευθύνη τεσσάρων υπαλλήλων. Η δημαρχιακή επιτροπή δεν μπήκε στην ουσία του πορίσματος, διότι θεώρησε ότι η ΕΔΕ χρήζει διερεύνησης νομιμότητας, επειδή διενεργήθηκε από υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου για αντικείμενο που αφορά την ίδια την υπηρεσία. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής Γ. Στάμος, «Ο νόμος είναι σαφέστατος. Όταν υπάρχει κάποιο παράπτωμα και διατάσσεται ΕΔΕ, αυτός που θα την διενεργήσει πρέπει να είναι ανώτερος υπάλληλος από τον κρινόμενο υπάλληλο και να μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο που απασχολείται ο υπάλληλος. Αυτό ο νομοθέτης το έκανε για το αδιάβλητο του πορίσματος." Τόσο ο κ. Στάμος όσο και το μέλος της επιτροπής Τάσος Στρατηγόπουλος επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι «και ο ίδιος ο δήμαρχος θα μπορούσε να ακυρώσει την ΕΔΕ σύμφωνα με το νόμο». Μάλιστα ο κ. Στρατηγόπουλος παρατήρησε ότι «όπως καταλογίζεται από μέρος της προϊσταμένης της οικονομικής υπηρεσίας αμέλεια σε κάποιους υφισταμένους της οικονομικής υπηρεσίας, αν κάποιος άλλος είχε διενεργήσει την ΕΔΕ, θα μπορούσε να καταλογίζει π.χ. αμέλεια και στην ίδια την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών η οποία τυχόν θα είχε λάβει γνώση και δεν έλαβε τα μέτρα της».

    Είδηση: 52135


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 December 2010 - 21:56:03 UTC