Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: «Κρίσιμο το 2011 για την Ελλάδα»
  • [02] EE: Από το 2013 μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας
  • [03] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2011
  • [04] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις αυτή την εβδομάδα

    [01] Παπανδρέου: «Κρίσιμο το 2011 για την Ελλάδα»

    Κυριακη, 19 12 2010 10:09

    Τους πέντε βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το 2011 περιέγραψε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της νέας χρονιάς τονίζοντας χαρακτηριστικά «ή θα γράψουμε Ιστορία ή η Ιστορία θα μας διαγράψει». Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ως μεγάλες προτεραιότητες τις αλλαγές στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση -με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, την κάρτα του πολίτη και το νέο ενιαίο μισθολόγιο-, την ενίσχυση της ανάπτυξης με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, την προώθηση του κοινωνικού κράτους με τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας, καθώς και την ισχυροποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Ακόμα, ανέφερε ως προτεραιότητες την εφαρμογή του νέου φορολογικού συστήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη διαβούλευση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον και σημείωσε πως εδώ είναι όπου θα αποδειχθεί στην πράξη αν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην εθνική μας προσπάθεια.

    Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για νέα Συνθήκη Λισαβόνας

    Επίσης, αιτιολόγησε τη διαδικασία ψήφισης νομοσχεδίων στη Βουλή, λέγοντας «ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος, αλλά είμαστε σε πόλεμο.Το 2013 θέλω να βλέπω τον πολίτη στα μάτια, όταν θα βγούμε από το Μνημόνιο, μετά από αυτές τις δύσκολες αποφάσεις, που έχουμε πάρει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως είχε διαβεβαιώσεις από όλους ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, ενώ προανήγγειλε την έναρξη πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών προκειμένου να αρχίσει στην ΕΕ η συζήτηση για την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας και την προώθηση του ευρωομολόγου.

    Ο πρωθυπουργός πρότεινε επίσης την δημιουργία ομάδας εργασίας από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τους ευρωβουλευτές του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και τις απαραίτητες κινήσεις για την προώθηση της πρωτοβουλίας. Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ως μέλη της ομάδας, την Βάσω Παπανδρέου, τον Πέτρο Ευθυμίου, τον Ντίνο Βρεττό, τον Νάσο Αλευρά, τον Παντελή Οικονόμου, τον Ηλία Μόσσιαλο, την Αννυ Ποδηματά και τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει την άνοιξη σε Προγραμματική Συνδιάσκεψη για την πορεία της χώρας στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52670

    [02] EE: Από το 2013 μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας

    Κυριακη, 19 12 2010 10:28

    Στη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας από τα μέσα του 2013 συμφώνησαν οι «27», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε προς το σκοπό αυτό ενέκριναν την περιορισμένη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας μέσα από απλουστευμένες διαδικασίες. Η απλουστευμένη διαδικασία συνεπάγεται πρακτικά ότι κάθε χώρα θα αποφασίζει για τις διαδικασίες επικύρωσης της Συνθήκης χωρίς να απαιτείται, όπως σημείωσε ο Χ. Ρομπέϊ, η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.Τόνισε ότι στόχος είναι η νέα Συνθήκη να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2013 και διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται «εάν κρίνεται απαραίτητο» και «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ακόμη έχει χρησιμοποιηθεί μόνο το 4% των πόρων του ισχύοντος προσωρινού μηχανισμού και ως εκ τούτου, όπως ξεκαθάρισε, δεν τίθεται θέμα αύξησης των πόρων αλλά ούτε και να συζητηθεί σε αυτή τη φάση ζήτημα ευελιξίας του μηχανισμού (σ.σ. αγορά ομολόγων από τον σημερινό μηχανισμό). Δεν παρέλειψε βέβαια να υπογραμμίσει ότι στην απόφαση υπάρχει αναφορά σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα «να κάνουμε ότι κριθεί αναγκαίο». Επίσης, ο κ. Ρόμπεϊ ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

    Είδηση: 52671

    [03] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2011

    Κυριακη, 19 12 2010 10:44

    Ξεκίνησε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία που έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Για αναγκαίο προϋπολογισμό σωτηρίας της χώρας, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς. Ο Χρήστος Σταϊκούρας της ΝΔ χαρακτήρισε τη δημοσιονομική προσαρμογή αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη. Για αντικοινωνική πολιτική που εξαθλιώνει τα νοικοκυριά έκανε λόγο το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τα ελάχιστα δυνατά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως υποθηκεύεται το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Αντιδρώντας στον νέο προϋπολογισμό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν για την ερχόμενη Τετάρτη στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00. Επίσης, τις ώρες αυτές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52672

    [04] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις αυτή την εβδομάδα

    Κυριακη, 19 12 2010 11:01

    Δύσκολη και αυτή η εβδομάδα για τις μετακινήσεις λόγω των νέων κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ. Αύριο, Δευτέρα, όπως και την Πέμπτη, θα κινηθούν μόνο τα αστικά λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Την Τρίτη και την Παρασκευή όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52673 Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 December 2010 - 10:28:14 UTC