Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συσσίτια αγάπης
  • [02] Με κατάνυξη και ελπίδα για το μέλλον ο εορτασμός των Χριστουγέννων
  • [03] Παράνομη η απεργία της ΥΠΑ - Νέες κινητοποιήσεις στην ΕΘΕΛ
  • [04] Η ηγεσία του υπουργείου υγείας στα νοσοκομεία για παιδιά
  • [05] Οδηγός καλής συμπεριφοράς προς δημοσίους υπαλλήλους
  • [06] Μικρό τσουνάμι από σεισμό 7,3 Ρίχτερ στο Δ. Ειρηνικό
  • [07] Γαλλία: Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ
  • [08] Η Μ. Ομπάμα βοηθάει τα παιδιά να εντοπίσουν τον Αϊ Βασίλη μέσω Norad
  • [09] Δ. Ειρηνικός-Φίτζι: Μεγάλος σεισμός 7,6 βαθμών με πρόβλεψη για τσουνάμι
  • [10] Πλανήτης Γη: Αίμα, βία, φτώχεια και πλήθος ευχών τα Χριστούγεννα του 2010
  • [11] Μπανγκλαντές: Εργαζόμενοι νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη ληγμένων εντομοκτόνων
  • [12] Διαμάντι σε κόσμημα ανήλθε σε 33,7 εκατ. ευρώ

    [01] Συσσίτια αγάπης

    Σαββατο, 25 12 2010 18:56

    Πεντέμισι χιλιάδες γεύματα προσέφερε σήμερα το Ίδρυμα Αστέγων τής Αθήνας και η Αρχιεπισκοπή σε άστεγους , ανέργους ,αλλά και χαμηλοσυνταξιούχους που ήθελαν να μοιραστούν το φαγητό με συντροφιά. Στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στους δήμους και τις μητροπόλεις για βοήθεια έχει αυξηθεί κατά 30%.

    Για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν σήμερα στο συσσίτιο του ιδρύματος αστέγων, γιορτή είναι ένα πιάτο ζεστό φαί και ανθρώπινη συντροφιά.

    2.500 γεύματα προσφέρει σήμερα το ίδρυμα αστέγων της Αθήνας. Τα τραπέζια δεν φτάνουν για όλους, πολλοί περιμένουν υπομονετικά στην ουρά. Άλλα 2.700 γεύματα μοιράζονται το απόγευμα από την Αρχιεπισκοπή.

    Στο συσσίτιο δεν καταφεύγουν μόνο άστεγοι. Πολλοί είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 300 ευρώ. Τον τελευταίο καιρό προστίθενται άνεργοι, ακόμα και χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες που επισκέπτονται το ίδρυμα μόνο τις τελευταίες μέρες του μήνα, όταν τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για φαί. Κάποιοι βάζουν τα τρόφιμα σε σακούλα για να τα πάνε στα παιδιά τους.

    Το κέντρο αστέγων λειτουργεί ως επί το πλείστον χάρη στη βοήθεια των εθελοντών. Το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί σε 18 εργαζόμενους.

    Στη Θεσσαλονίκη η φοιτητική λέσχη του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου άνοιξε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της πρυτανείας και τη χορηγία του νέου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, για να προσφέρει την παραμονή Χριστουγέννων, περισσότερα από 2.000 γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

    Τον τελευταίο καιρό τα συσσίτια επισκέπτονται όλο και περισσότεροι άνεργοι αλλά και χαμηλόμισθοι. Κάποιοι βάζουν τα τρόφιμα σε σακούλα για να τα πάνε στα παιδιά τους. τα συσσίτια του Δήμου της Αθήνας λειτουργούν χάρη στη βοήθεια εθελοντών, πρώην συμβασιούχων.

    Λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν κλείσει προσωρινά ο ξενώνας για υπερήλικες άστεγους, το πολυκέντρο για ΑΜΕΑ και το κοινωνικό φαρμακείο του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 53839

    [02] Με κατάνυξη και ελπίδα για το μέλλον ο εορτασμός των Χριστουγέννων

    Σαββατο, 25 12 2010 18:10

    Με ευχές για ειρήνη, αλληλεγγύη, και αλληλοκατανόηση, οι χριστιανοί ανά την οικουμένη, γιόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Επίκεντρο του εορτασμού, ήταν το Φανάρι, όπου, στην ιερή ακολουθία, χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην Ελλάδα, χιλιάδες πιστοί, κατέκλυσαν το πρωί τους ιερούς ναούς, και παρακολούθησαν, την Θεία Λειτουργία.

    Η Οικουμένη γιορτάζει τη γέννηση του Θεανθρώπου και η ευχή " Επι γής Ειρήνη και εν ανθρωποις ευδοκία" απηχεί το νόημα της ημέρας.

    Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στο Φανάρι.Εκατοντάδες πιστοί υποδέχτηκαν την γέννηση του Θεανθρώπου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει οτι η φωνή της εκκλησίας είναι γλυκιά μεσα στην οικονομική, κοινωνική και, κυρίως, πνευματική κρίση, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί τον λαό να μην αφήσει τη θλίψη και την αγωνία να φωλιάσει στις καρδιές.

    Η καμπάνα σήμανε χαρμόσυνα και στο Ναό της Γέννησης, στη Βηθλεέμ. Πλήθος προσκυνητών, μεγαλύτερο από άλλες χρονιές, κατέφθασε από κάθε γωνιά της οικουμένης στην γενέτειρα του Ιησού.

    Αλλά και στη λωρίδα της Γάζας, η μικρή χριστιανική κοινότητα προσευχήθηκε για επί γης ειρήνη. Οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν μονάχα σε 300 άτομα να ταξιδέψουν στη Βηθλεέμ.

    Το μήνυμα της γέννησης έφτασε μέχρι τις ορθόδοξες εκκλησίες στα παράλια της Τουρκίας.

    Ο ερχομός του Ιησού δίνει στην ανθρωπότητα την ελπίδα ότι μια διαρκής ειρήνη θα επιτευχθεί στη Γη, τόνισε ο Πάπας Βενέδικτος .

    Στο πνεύμα της ημέρας αλλά και με αναφορές στην οικονομική κρίση τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών.

    Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη και ανθρωπιά, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Υγεία σε όλους τους Έλληνες και ελπίδα για τη χώρα, ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι "μπροστά στη φτώχεια και την ανεργία, οπλιζόμαστε με οργή, γνώση και αγωνιζόμαστε".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την ελπίδα η γέννηση του Θεανθρώπου να φέρει την αισιοδοξία στους Έλληνες, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε "να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η χρονιά που έρχεται να είναι απαρχή μεγάλων κοινωνικών ανατροπών".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Πλανήτης Γη: Αίμα, βία, φτώχεια και πλήθος ευχών τα Χριστούγεννα του 2010

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53838

    [03] Παράνομη η απεργία της ΥΠΑ - Νέες κινητοποιήσεις στην ΕΘΕΛ

    Σαββατο, 25 12 2010 17:00

    Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Όμως οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε άλλου είδους κινητοποιήσεις. Έτσι, δεν αποκλείεται να σημειωθούν προβλήματα στις πτήσεις. Παράλληλα συνεχίζονται, και την ερχόμενη εβδομάδα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

    Προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν στις πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για τις ήμερες αυτές οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας .

    Η 48ωρη απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική αλλά οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν άλλης μορφής κινητοποιήσεις τις ήμερες αυτές, προκειμένου να καταδείξουν την αντίδραση τους στη μετάταξη μηχανικών αεροσκαφών και πιλότων από τη πρώην Ολυμπιακή στην Υπηρεσία Πολικής Αεροπορίας.

    Στο μεταξύ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.

    Την επόμενη Τέταρτη 29 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βραδύ, ενώ στις 3 Ιανουαρίου 2011 τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

    Μέχρι στιγμής τα Σωματεία των εργαζομένων στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53836

    [04] Η ηγεσία του υπουργείου υγείας στα νοσοκομεία για παιδιά

    Σαββατο, 25 12 2010 15:34

    Κοντά στα 34 εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο αναρρωτήριο Πεντέλης βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νίκος Πολύζος, επισκέφθηκε τους μικρούς ασθενείς του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

    Το Αναρρωτήριο Πεντέλης Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιών, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Κατριβάνο και την Υποδιοικητή της Α΄ΔΥΠΕ Αττικής Κατερίνα Αποστόλου.

    Ο υπουργός μοίρασε δώρα στα παιδιά και τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα. Ιδιαίτερα δώρα αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο "Ολυμπιακοί" στην εκδήλωση, ο υπουργός και ο 7χρονος Γιώργος, ο οποίος έδωσε στον υπουργό μία κούπα του "Ολυμπιακού", ενώ ο κ. Λοβέρδος χάρισε στο μικρό μια τσάντα με δώρα από την αγαπημένη του ομάδα. Τα παιδιά χάρισαν στον υπουργό μια ζωγραφιά την οποία είχαν ετοιμάσει όλα μαζί.

    Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα μας που στόχο έχει την προστασία των απροστάτευτων, κακοποιημένων, παραμελημένων παιδιών, όπου μέσω της αναδοχής και της υιοθεσίας προσπαθεί να τους εξασφαλίσει ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη. Φιλοξενεί 34 παιδιά, ηλικίας από νεογέννητα έως 8 ετών και προστατεύει μέσω του προγράμματος της αναδοχής που υλοποιεί συνολικά 154 παιδιά.

    Ο υπουργός ενημερώθηκε από την διοικητή της Μονάδας, Ελένη Κοντονάσιου, για τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που παρέχει το αναρρωτήριο για τα προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και εθελοντισμού που υλοποιεί και περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας των παιδιών.

    Η κ. Κοντονάσιου, εξήγησε στον υπουργό τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες της υιοθεσίας που οδηγούν στο να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά στα ιδρύματα. Ο υπουργός τόνισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσουν σε βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες, ώστε τα παιδιά να παραμένουν όσο γίνεται λιγότερο στα ιδρύματα.

    Η κ. Κοντονάσιου αναφερόμενη στο θεσμό της αναδοχής είπε ότι πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε να βρει ανταπόκριση ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας που θα εξασφαλίσει αγάπη, ασφάλεια, φροντίδα και ποιότητα ζωής στα παιδιά.

    Στο ίδρυμα δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες, οι οποίες δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία των εργαζομένων και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ παιδιά από τη μονάδα, φιλοξενούνται τις ημέρες των εορτών σε σπίτια εθελοντών.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ - NET

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 53833

    [05] Οδηγός καλής συμπεριφοράς προς δημοσίους υπαλλήλους

    Σαββατο, 25 12 2010 15:20

    Τον οδηγό καλής συμπεριφοράς, αλλά και τις υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες υπενθυμίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

    Όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, το υπουργείο γίνεται αποδέκτης καταγγελιών και παραπόνων από τους πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν τους εξυπηρετούν οι δημόσιες υπηρεσίες.

    Τους καλεί να:

    - Να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις

    - Να δηλώνουν το όνομά τους

    - Να απαντούν με ευγένεια στις ερωτήσεις των πολιτών

    - Να παρέχουν τα τηλέφωνα των αρμοδίων εάν αυτοί δεν είναι αρμόδιοι

    Να παραπέμπουν σε υπηρεσία πληροφόρησης π.χ. 1500

    Επίσης τους ζητά να ενημερώνουν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο με τα:

    - Στοιχεία επικοινωνίας υπαλλήλων(τηλέφωνα, fax, e-mail)

    - Οργανογράμματα

    - διάρθρωση υπηρεσιών

    καθώς και την περιγραφή αρμοδιοτήτων.

    NET

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 53832

    [06] Μικρό τσουνάμι από σεισμό 7,3 Ρίχτερ στο Δ. Ειρηνικό

    Σαββατο, 25 12 2010 17:48

    Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό, κοντά στα νησιά Βανουάτου.Προκλήθηκε μικρό τσουνάμι, καθώς το ύψος των κυμάτων, που έφτασαν στις ακτές των Βανουάτου, ανήλθε στα 15 εκατοστά. Το επίκεντρο της δόνησης, εντοπίστηκε στον Ωκεανό, 140 μίλια, δυτικά, της νησιωτικής πρωτεύουσας, Πορτ Βίλα, σε βάθος μόλις, 24 χιλιομέτρων. Πάντως, οι Αρχές, στα παρακείμενα νησιά, Φίτζι και Νέας Καληδονίας, έληξαν το συναγερμό που είχαν σημάνει για τσουνάμι, στις δικές τους ακτές.Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Δ. Ειρηνικός-Φίτζι: Μεγάλος σεισμός 7,6 βαθμών με πρόβλεψη για τσουνάμι

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 53837

    [07] Γαλλία: Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ

    Σαββατο, 25 12 2010 13:36

    Η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού μετά τα προβλήματα και τις ματαιώσεις πολλών πτήσεων που προκάλεσαν το χιόνι και το ψύχος, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Περίπου 2.000 ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν προχθές στο αεροδρόμιο αυτό εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών από τη σφοδρή κακοκαιρία.

    Στο γκισέ της Air France η ουρά σήμερα ήταν μόλις λίγα μέτρα σε αντίθεση με τη χθεσινή που έφθανε τα 200 μέτρα.

    "Η κατάσταση εξομαλύνεται", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

    Τουλάχιστον 400 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

    Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στους σιδηροδόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τραίνων υψηλής ταχύτητας TGV, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.

    Τα τραίνα αυτά υποχρεώνονται τώρα να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.

    Αλλά, και η κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας έχει αρχίσει να εξομαλύνεται μετά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 53828

    [08] Η Μ. Ομπάμα βοηθάει τα παιδιά να εντοπίσουν τον Αϊ Βασίλη μέσω Norad

    Σαββατο, 25 12 2010 14:55

    Επί 40 λεπτά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα απαντούσε χθες στα παιδιά που καλούσαν τηλεφωνικώς τη Διοίκηση της βορειοαμερικανικής αεροδιαστημικής άμυνας (Norad) και ζητούσαν να μάθουν πού ακριβώς βρίσκεται ο Αϊ Βασίλης, μια παράδοση που διαρκεί πάνω από 50 χρόνια στη βόρεια Αμερική.

    Η Norad, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της βορείου Αμερικής, θέτει στη διάθεση του κοινού μια ιστοσελίδα (www.noradsanta.org) σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώσουν πού ακριβώς βρίσκεται ο Αϊ Βασίλης με το έλκηθρο του.

    Στον ίδιο ιστότοπο μπορεί κανείς να λάβει και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον Αϊ Βασίλη όπως την ηλικία του ή ακόμα και τεχνικά χαρακτηριστικά για το έλκηθρό του.

    Η Norad, που λειτουργεί υπό καναδό-αμερικανική διοίκηση, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 50 χρόνια το πρόγραμμά της για την "εναέρια επιτήρηση" του Αϊ Βασίλη, μια παράδοση που ξεκίνησε κατά λάθος το 1955. Τότε ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η Norad, είχε δημοσιεύσει διαφήμιση, η οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αϊ Βασίλη, το οποίο έτυχε να είναι εκείνο της διοίκησής της.

    Έκπληκτος από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στα παιδιά, ο αξιωματικός υπηρεσίας εξηγούσε τούς εξηγούσε πώς βοηθά τον Αϊ Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ.

    Σήμερα, ορισμένα από τα χιλιάδες παιδιά που καλούν το τηλέφωνο της διοίκησης της Norad βρέθηκαν στην ευχάριστη έκπληξη να ακούσουν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τη Μισέλ Ομπάμα, η οποία από τον τόπο των διακοπών της στη Χαβάη, όπου βρίσκεται μαζί με το σύζυγό της και τις δυο τους κόρες, είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών επί 40 λεπτά.

    "Με ρώτησε τί δώρο ήθελα από τον Αϊ Βασίλη. Τής είπα ότι θέλω ένα MP3 και μού είπε ότι αυτό ζητάει και η κόρη της", είπε η μικρούλα Τζουλιάνα Κρικ από τη Νότια Καρολίνα.

    Όσο η Μισέλ απαντούσε στις ερωτήσεις των παιδιών, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι κόρες τους Μάλια και Σάσα κολυμπούσαν στη θάλασσα, σε βάση των πεζοναυτών κοντά στο σπίτι που νοικιάζουν στο Καϊλούα, στη βορειοανατολική ακτή του νησιού Οάχου, όπου η θερμοκρασία νωρίς το απόγευμα έφθανε τους 27 βαθμούς Κελσίου.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 53830

    [09] Δ. Ειρηνικός-Φίτζι: Μεγάλος σεισμός 7,6 βαθμών με πρόβλεψη για τσουνάμι

    Σαββατο, 25 12 2010 16:00

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε το δυτικό Ειρηνικό, με αποτέλεσμα οι αρχές να βγάλουν προειδοποίηση για τσουνάμι για τα νησιά Βανουάτου, Νέα Καληδονία και Φίτζι. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι πολύ κοντά στα νησιά Βανουάτου και το εστιακό βάθος της μόλις 33 χλμ. από την επιφάνεια του ωκεανού, όπως ανέφερε πριν από λίγο το αμερικανικό Σεισμολογικό κέντρο, στη Χαβάη. Μέχρις στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές ή θύματα από τον σφοδρότατο σεισμό. Να σημειωθεί ότι τα νησιά Βανουάτου εκτείνονται μεταξύ της Αυστραλίας και των νησιών Φίτζι, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή αυτά εντάσσονται "στη ζώνη πυρός του Ειρηνικού", όπου ακριβώς η δραστηριότητα τεκτονικών πλακών είναι και συνήθης κι έντονη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 53835

    [10] Πλανήτης Γη: Αίμα, βία, φτώχεια και πλήθος ευχών τα Χριστούγεννα του 2010

    Σαββατο, 25 12 2010 14:42

    Με σκληρές λέξεις, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ "καταδίκασε τη βία και τους πολέμους στον πλανήτη", τελώντας τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώ οι Χριστιανοί σε μερικά σημεία του πλανήτη δέχονταν απειλές κι αντιμετώπιζαν βία. Ο Πάπας ευχήθηκε "καλά Χριστούγεννα" σε 65 γλώσσες.

    Όμως και στη βιβλική Βηθλεέμ ο λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ, απηύθυνε έκκληση υπέρ της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή. "Αυτά τα Χριστούγεννα, ευχόμεθα η Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα δύο εθνών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού, ένα παγκόσμιο μοντέλο καλής συνεννόησης και συνύπαρξης τριών μονοθεϊστικών θρησκειών".

    Περίπου την ίδια ώρα, απαντώντας βλήματα όλμου και ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν 4 στόχους στη Λωρίδα, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους.

    Από την πλευρά του, ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουϊλιαμς, ζήτησε "να θυμηθούμε, όσους ανά τον πλανήτη υποφέρουν για το χριστιανικό πιστεύω τους".

    Στο κέντρο της Νιγηρίας, από έκρηξη βόμβας σε περιοχή διαμάχης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, τουλάχιστον οκτώ πολίτες δολοφονήθηκαν, ενώ στο βορρά οι ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν επίθεση Ισλαμιστών κατά Χριστιανών.

    Στις Φιλιππίνες, στο νησί Χόλο, βόμβα τραυμάτισε έξι πιστούς μέσα σε εκκλησία.

    Στη Βενεζουέλα, πολλές δεκάδες άστεγοι από τις καταρρακτώδεις βροχές του Δεκεμβρίου μοιράστηκαν το χριστουγεννιάτικο γεύμα με τον πρόεδρο Ούγο Τσάβες στο προεδρικό μέγαρο.

    Στο Ιράκ, η "Σούμουχ αλ-Ισλάμι" προειδοποίησε με ηχητικό μήνυμα "τους άπιστους, που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα", για λογαριασμό της "Αλ Κάϊντα του Ιράκ".

    Στην Κούβα, ο καθολικός καρδινάλιος Χάϊμε Ορτέγα, μετέβη σε φυλακή στην Αβάνα και έκανε τη λειτουργία για τους κρατούμενους, που το επιθυμούσαν, ενώ 11 διαφωνούντες ελπίζουν στην απελευθέρωσή τους, προσεχώς.

    Στο Παρίσι, και σήμερα μία κάθε τρείς πτήσεις καθυστερεί πολύ λόγω της χιονόπτωσης στο "Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ", όπου σχεδόν 300 ταξιδιώτες έκαναν κατ' ανάγκην το ρεβεγιόν τους.

    Καθυστερούν σημαντικά λόγω χιονόπτωσης, επίσης, τα δρομολόγια των γερμανικών, βελγικών και βρετανικών σιδηροδρόμων.

    Το Βερολίνο είδε "το χιόνι της εκατονταετίας", συνομολογούν οι ειδήμονες.

    Με ευχές για ειρήνη, αλληλεγγύη, και αλληλο-κατανόηση, οι χριστιανοί ανά την οικουμένη, γιόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

    Επίκεντρο του εορτασμού, ήταν το Φανάρι, όπου, στην ιερή ακολουθία, χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Στην Ελλάδα, χιλιάδες πιστοί, κατέκλυσαν το πρωί τους ιερούς ναούς, και παρακολούθησαν, την Θεία Λειτουργία.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53829

    [11] Μπανγκλαντές: Εργαζόμενοι νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη ληγμένων εντομοκτόνων

    Σαββατο, 25 12 2010 12:13

    Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι σε αποθήκη εντομοκτόνων έχασαν τη ζωή τους χθες Παρασκευή όταν σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά που απανθράκωσε το κτίριο στην Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    "Ανασύραμε έξι απανθρακωμένες σορούς από τα συντρίμμια και διακομίσαμε άλλους 10 με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομεία", δήλωσε ο Άμπου Ναγίμ Μοχάμαντ Σαχιντουλάχ, γενικός διευθυντής της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, σε δημοσιογράφους επί τόπου.

    Η πυρκαγιά, που ξέσπασε περίπου στις 21:35 [17:35 ώρα Ελλάδας] διέλυσε την αποθήκη που ήταν στεγασμένη με τσίγκο στη συνοικία Ναμαπάρα, όπου βρίσκονταν εντομοκτόνα σε σπείρες και φιάλες αεροζόλ της μάρκας Good Knight που είχαν λήξει, σύμφωνα με πυροσβέστες.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε καθώς εργαζόμενοι κατέστρεφαν τα ληγμένα εντομοκτόνα, είπαν κάτοικοι της περιοχής που επισήμανα ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη πριν η φωτιά επεκταθεί.

    Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν πάνω από μια ώρα για να κατασβέσουν τις φλόγες στην αποθήκη.

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 53827

    [12] Διαμάντι σε κόσμημα ανήλθε σε 33,7 εκατ. ευρώ

    Σαββατο, 25 12 2010 11:58

    Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε διαμάντι ή κόσμημα έχει ποτέ πωληθεί σε δημοπρασία, σημειώθηκε από τον Οίκο Sotheby's στη Γενεύη, όταν ένα σπάνιο διαμάντι 24,78 καρατίων, από τα πλέον καθαρά και με ζωηρή ροζ απόχρωση, πουλήθηκε για 33,7 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρεται, τέσσερις πλειοδότες συναγωνίστηκαν για το πετράδι, που είναι ένας από τους σπουδαιότερους και ομορφότερους πολύτιμους λίθους που έχουν ποτέ δημοπρατηθεί, ενώ δεν είχε εμφανιστεί στην αγορά εδώ και 60 χρόνια.

    Το διαμάντι αγοράστηκε τελικά από την Patti Wong, πρόεδρο του Οίκου Sotheby's στην Ασία, η οποία πλειοδοτούσε για λογαριασμό του γνωστού κοσμηματοπώλη Laurence Graff. Λίγο μετά τη δημοπρασία, ο νέος ιδιοκτήτης έδωσε στο διαμάντι το όνομα "The Graff Pink". Η απόλυτη σπανιότητα των ροζ διαμαντιών που ξεπερνούν τα 20 καράτια κατέστησε την εμφάνιση του συγκεκριμένου πετραδιού σε δημοπρασία μία στιγμή-ορόσημο στον κόσμο των πολύτιμων λίθων.

    Το κομμένο σε σχήμα σμαραγδιού πετράδι, δεμένο σε δαχτυλίδι, έχει καταταχθεί στο σπάνιο και περιζήτητο τύπο "ΙΙa", ο οποίος περιλαμβάνει λιγότερο από το 2% των διαμαντιών σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο διαμάντι προήλθε από ιδιωτική συλλογή, ενώ είχε να εμφανιστεί στην ανοιχτή αγορά από τότε που αγοράστηκε πριν από περίπου 60 χρόνια από τον κ. Harry Winston.

    Η δημοπρασία-ρεκόρ Magnificent Jewels ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας το αξιοσημείωτο συνολικό ποσό των 76,9 εκατ. ευρώ, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση 66-95 εκατ. δολαρίων.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53826


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 December 2010 - 17:59:41 UTC