Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικαίωμα παραμονής πέραν συνταξιοδότησης
  • [02] Προτεραιότητες στην οικονομία
  • [03] Τα χιόνια έφτασαν και στον αμερικανικό νότο
  • [04] Συλλήψεις για τρομοκρατία στην Ολλανδία

    [01] Δικαίωμα παραμονής πέραν συνταξιοδότησης

    Κυριακη, 26 12 2010 10:23

    Δικαίωμα παραμονής στην υπηρεσία τους και πέραν από το όριο της αυτοδίκαιης αποχώρησης, για συνταξιοδότηση, αποκτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι εφόσον, υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Κατ΄ επείγουσα σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών, προς όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου οι υπάλληλοι να ενημερωθούν για τη δυνατότητα αυτή. Σύμφωνα με την εγκύκλιο μπορούν να παραμείνουν στην εργασίας τους -πέραν και από τη συμπλήρωση της τριακονταπενταετίας και μέχρι του 60ου έτους της ηλικίας τους- για τρία επιπλέον χρόνια, αλλά όχι πέραν του 65ου έτους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53840

    [02] Προτεραιότητες στην οικονομία

    Κυριακη, 26 12 2010 10:34

    Στο άνοιγμα δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων προχωρά με πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, επιδιώκοντας την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών. Η άρση των περιορισμών θα αφορά κυρίως στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών και των διοικητικών απαγορεύσεων που ισχύουν σήμερα για μηχανικούς, αρχιτέκτονες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές, φαρμακοποιούς, μεσίτες και πολλών άλλων.

    Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να καθοριστεί το πλαίσιο αξιοποίησης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, είτε μέσω της πώλησης των κρατικών αδειών είτε μέσω της επαναφοράς, υπό συγκεκριμένους όρους, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

    Τέλος, με το ίδιο νομοσχέδιο, προωθούνται μια σειρά από φορολογικές αλλαγές όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ από 11 σε 13%, για τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες που ήταν στο μεσαίο συντελεστή, πλην των φαρμάκων και των τουριστικών καταλυμάτων.

    Επίσης, αναμένεται να θεσπιστεί η μείωση της φορολογίας από το 24% σε 20%, για τα κέρδη των επιχειρήσεων που δεν διανέμονται αλλά επανεπενδύονται.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 53841

    [03] Τα χιόνια έφτασαν και στον αμερικανικό νότο

    Κυριακη, 26 12 2010 11:12

    Χιόνι που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σκέπασε ακόμη και τον αμερικανικό νότο, όπου ακυρώθηκαν 300 πτήσεις. Στην Ευρώπη το πολικό ψύχος και το πυκνό χιόνι συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα με την Μόσχα να μετατρέπεται σε απέραντο παγοδρόμιο, μετά από ισχυρή βροχόπτωση. Στη Βρετανία η κυβέρνηση Κάμερον σκέπτεται να επιβάλει με νόμο βαριά πρόστιμα, σε όσα αεροδρόμια δεν έχουν τα κατάλληλα ή επαρκή μέσα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

    Χριστούγεννα με χιόνια στον αμερικανικό νότο

    Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ, όταν ανήμερα των Χριστουγέννων, είδαν πυκνό χιόνι να πέφτει και να σκεπάζει τις αυλές τους. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς οι συγκεκριμένες πολιτείες θεωρούνται από τις πιο ηλιόλουστες και ζεστές της Αμερικής.

    Η Ατλάντα είχε να δεί χιόνια τα Χριστούγεννα εδώ και 128 χρόνια και φέτος το χιόνι που ξεπέρασε τα 10 εκατοστά σε πολλές περιοχές της ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την πλειοψηφία των κατοίκων.

    Για προληπτικούς λόγους πάνω από 300 αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν και αρκετοί δρόμοι έκλεισαν.

    Ο καιρός τρελάθηκε και στην Αλαμπάμα , στο Τενεσί και την Τζόρζια καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα όπου σάρωσαν οι ανεμοθυέλες.

    Πολύ κακές καιρικές συνθήκες και χιονόπτωση αναμένονται προσεχώς και για τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

    Πάγος και χαμηλές θερμοκρασίες στη Μόσχα

    Σε ένα γιγάντιο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί η Μόσχα έπειτα από μια άνευ προηγουμένου βροχόπτωση που κατέστησε σχεδόν αδιάβατα τα πεζοδρόμια, ανακοίνωσε η δημαρχία της ρωσικής πρωτεύουσας, καλώντας τους Μοσχοβίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    «Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην πρωτεύουσα. Η βροχή θα πέφτει ως τις 23:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος). Όταν πέφτει στο έδαφος, μετατρέπεται σε ένα στρώμα πάγου λόγω των θερμοκρασιών κάτω του μηδενός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της δημαρχίας Ιγκόρ Περγκαμέντστσικ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η βροχή δεν θα σταματήσει πριν από τη Δευτέρα.

    Πυκνό χιόνι συνεχίζει να πέφτει και στην Γερμανία με αποτέλεσμα να παραλύσει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο χιονιάς συνεχίζει να ταλαιπωρεί και το Βέλγιο τη Σκαδιναβία και την Πολωνία.

    Στη Βρετανία σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση Κάμερον σκέφτεται να φέρει νόμο στη Βουλή με τον οποίο θα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τα αεροδρόμια, που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπίσουν έκτακτες ακραίες καιρικές καταστάσεις, όπως τα χιόνια τα οποία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών πριν από τα Χριστούγεννα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Φίλιπ Χάμοντ, είναι απαράδεκτο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην BΑΑ, την εταιρία που διαχειρίζεται το Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο, όπου παγιδεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες ταξιδιώτες, καθώς ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

    «Θα πρέπει να επιβληθεί ένα χρηματικό πρόστιμο επειδή δεν παρασχέθηκαν οι απαιτούμενες υπηρεσίες», τόνισε ο Χάμοντ, κάνοντας λόγο για πρόστιμο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CΑΑ) όμως κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να επιβληθεί στο Χίθροου για το χάος που επικράτησε σ΄αυτό.

    Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διεξάγεται έρευνα σε βάθος για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το χιόνι, που καθήλωσε στο έδαφος εκατοντάδες αεροσκάφη πριν από τα Χριστούγεννα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53842

    [04] Συλλήψεις για τρομοκρατία στην Ολλανδία

    Κυριακη, 26 12 2010 11:42

    Σε δώδεκα συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, προχώρησε το Σάββατο των Χριστουγέννων η ολλανδική αστυνομία στο Ρότερνταμ, μετά από πληροφορίες ότι προετοιμαζόταν χτύπημα. Πρόκειται για δώδεκα Σομαλούς, ηλικίας από 19 έως 48 ετών, που συνελήφθησαν μετά από απαίτηση των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών. Οι μισοί από τους συλληφθέντες ζούσαν τελευταία μόνιμα στη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι έφθασαν εκεί προερχόμενοι από την Δανία. Οι συλλήψεις έγιναν σε ένα κέντρο διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων, σε ιδιωτικά διαμερίσματα και σε 2 δωμάτια κεντρικού ξενοδοχείου.

    ΠΗΓΕΣ: Reuters

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 53843


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 December 2010 - 9:59:45 UTC