Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αυξημένες τιμές στα διόδια
  • [02] Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες στο Ιράν
  • [03] Στην τελική ευθεία η επιμήκυνση

    [01] Νέες αυξημένες τιμές στα διόδια

    Κυριακη, 09 01 2011 20:54

    Νέες αυξημένες τιμές ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς που διαχειρίζεται η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου". Τα ΙΧ θα καταβάλλουν στην Πελασγία 2,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,90 ευρώ, στο Μακρυχώρι 1 ευρώ, στον Πυργετό 2,30 και στη Λεπτοκαρυά 3,10. Στα μεσαία φορτηγά οι τιμές ξεκινούν από 6,40 μέχρι 7,60 και στα μεγάλα φορτηγά από 8,90 μέχρι 10,70 ευρώ. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής έφυγαν από τους σταθμούς διοδίων οι πολίτες που είχαν σηκώσει τις μπάρες και για περισσότερες από δύο ώρες οι διερχόμενοι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ανατολικής Πελοποννήσου. "Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!", ήταν το σύνθημα εκατοντάδων μελών, του κινήματος ενάντια στα διόδια, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια και άνοιξαν σήμερα τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας. Το άνοιγμα ξεκίνησε, σε κάποιους σταθμούς στις 12 το μεσημέρι, και οι μπάρες έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι οδηγοί περνούσαν τα διόδια με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης προς τα μέλη του κινήματος που κρατούσαν ανοιχτά τα διόδια.

    Άντρες, γυναίκες ακόμη και μικρά παιδιά ήταν εκεί για να δώσουν δυναμικό παρόν ενάντια στην καταβολή των διοδίων.

    Το μέλος της "Αντικαπιταλιστικής Επιτροπής" και δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός τόνισε ότι "σήμερα είναι μια γιορτή. Οι δρόμοι είναι δημόσιοι και έτσι πρέπει να μείνει γιατί οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα περάσει η ιδιωτικοποίησή τους", επισημαίνοντας ότι "η αύξηση του κόστους στις μεταφορές σε περίοδο οικονομική κρίσης, πλήττει τα λαϊκά στρώματα".

    Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιώργος Αρέστης τόνισε ότι "ο λαός σε πανελλαδικό επίπεδο διεκδικεί και αγωνίζεται για ελεύθερους δρόμους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αγανάκτησή μας πια έχει ξεχειλίσει".

    Όπως είπε ο κ. Αρέστης μεθαύριο Τρίτη οι επιτροπές της Ελλάδας ενάντια στα διόδια θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στη Λαμία για να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το κ. Αρέστη έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 επιτροπές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 55839

    [02] Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες στο Ιράν

    Κυριακη, 09 01 2011 20:23

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι επέζησαν της συντριβής αεροσκάφους των ιρανικών αερογραμμών κοντά στη βορειοδυτική πόλη Ουρουμιγέχ, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, οι 10 επιζώντες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιζώντων είναι 60. Το υπουργείο διόρθωσε τον αριθμό των επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη σε 100 (92 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος), ενώ προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για 105 ή 156 επιβαίνοντες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη ξένων επιβατών στο αεροσκάφος.

    Σωστικά συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν στην περιοχή, αλλά η μεγάλη χιονόπτωση εμποδίζει την εργασία τους, σύμφωνα με ιρανό αξιωματούχο.

    Σύμφωνα με το ISNA, το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα Boeing 727 που ανήκει στις κρατικές αερογραμμές Iran Air.

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με καθυστέρηση μίας ώρας από την Τεχεράνη με προορισμό την Ουρουμιγέχ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

    Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι συνετρίβη σε κοιλάδα κοντά στην Ουρουμιγέχ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης, ενώ δύο πτήσεις από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη αυτή είχαν ακυρωθεί προηγουμένως λόγω της κακοκαιρίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 55838

    [03] Στην τελική ευθεία η επιμήκυνση

    Κυριακη, 09 01 2011 21:09

    Στο πρώτο τεστ της χρονιάς από τις διεθνείς αγορές θα υποβληθεί η ελληνική οικονομία αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη συγκεκριμένα, με την δημοπράτηση εντόκου γραμματίου του Δημοσίου με στόχο την άντληση 1,5 δισεκατομμυρίου Ευρώ. Το ενδιαφέρον, εστιάζεται στο επιτόκιο που θα προσφερθεί. Αύριο Δευτέρα, αποφασίζεται η ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup, της 17ης Ιανουρίου και το αν θα συμπεριληφθεί σ' αυτήν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων Ευρώ από τον τριμερή μηχανισμό στήριξης. Στο αυτόφωρο, εν τω μεταξύ, θα παραπέμπονται οι σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, σύμφωνα με διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα, θεσμοθετείται οικονομικός εισαγγελέας και φορολογικός διαιτητής, καθώς και αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εφοριακών.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 55840


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 January 2011 - 22:10:23 UTC