Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κατεβάζουν ρολά» τα φαρμακεία
  • [02] Αποχώρησαν από τη δίκη οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες»
  • [03] Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή
  • [04] Ούτε σήμερα επέλεξαν το «συμπαραστάτη του Πολίτη»
  • [05] Συνάντηση Παπούλια με Πανάρετο για τα Πανεπιστήμια
  • [06] Βραζιλία: Τους 640 φτάνουν οι νεκροί εξαιτίας των πλημμύρων

    [01] «Κατεβάζουν ρολά» τα φαρμακεία

    Δευτερα, 17 01 2011 16:10

    Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ήδη σήμερα απεργούν οι φαρμακοποιοί στον Πειραιά.

    Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν από την προσεχή Τετάρτη και έως και τις 28 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός. Ήδη σήμερα και αύριο κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά.

    Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου). Για το διάστημα αυτό οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.

    «Αιτία πολέμου» για τους φαρμακοποιούς είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια που τίθενται για να ανοίξει ένα φαρμακείο, καθώς και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας.

    Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή καθώς οι αντιρρήσεις των φαρμακοποιών δεν έγιναν δεκτές από την Τρόικα, που απέρριψε τελικά τα αιτήματά τους.

    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση για προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και για πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.

    «Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου.

    Την πεποίθηση ότι η λογική και η ψυχραιμία θα υπερισχύσουν και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην αγορά του φαρμάκου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε μαζί τους επίπονη και σκληρή προσπάθεια για να υπάρχει συναίνεση και ότι, ωστόσο όμως, φάνηκε ότι δεν υπήρχε σύγκληση, ότι οι φαρμακοποιοί έμειναν πίσω από κάποιες θέσεις και δεν προχώρησαν στη συναίνεση.

    «Από εκεί και πέρα υπάρχει σαφέστατα η ρητή απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα έχουν να κάνουν με την προστασία και την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη σε προσιτές τιμές», πρόσθεσε και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν το ρόλο τους «όταν μάλιστα ασκούν ένα επάγγελμα για το οποίο τους παρέχεται άδεια κατά παραχώρηση από την ελληνική πολιτεία».

    Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να προσφύγουν στα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

    Εκτός των φαρμακοποιών σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους προχωρούν από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή και οι δικηγόροι όλης της Ελλάδος, πλην της Αθήνας, αντιδρώντας στην άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Την Τρίτη, επίσης οι μηχανικοί αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις δημοπρασίες δημοσίων έργων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57143

    [02] Αποχώρησαν από τη δίκη οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

    Δευτερα, 17 01 2011 16:03

    Σε κλίμα έντασης άρχισε το πρωί της Δευτέρας η δίκη των εννέα από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους για συμμέτοχη στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Οι κατηγορούμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της προέδρου να κρατούνται οι ταυτότητες όσων μπαίνουν στο δικαστήριο, αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ εξελισσόταν η διαδικασία. Θεώρησαν πως με αυτό τον τρόπο αναιρείται η προηγούμενη απόφαση να μην καταγράφονται τα στοιχεία όσων προσέρχονται. Οι συνήγοροι των εννιά ζήτησαν να διακοπεί η διαδικασία για να επικοινωνήσουν με τους κατηγορουμένους και να αποφασίσουν αν χρειαστεί να προσφύγουν για το θέμα αυτό στο δικαστήριο. Η δίκη θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα.

    Διαμαρτυρήθηκαν για τον έλεγχο

    Αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", διαμαρτυρόμενοι για τη διευκρίνιση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα.

    Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου.

    Η διευκρίνιση της προέδρου προκάλεσε εντονότατη αντίδραση, τόσο από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη, όσο και από τους κατηγορούμενους.

    Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν.

    Η πρόεδρος επανέλαβε ότι η απόφαση έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα ένταση στην αίθουσα.

    Κατά την αποχώρηση των κρατουμένων με τη συνοδεία φρουράς, δεκάδες φίλοι τους που βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα άρχισαν να τους χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα όπως: "Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά".

    Ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε επίσης όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως την ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτή η μαγνητοφώνηση των πρακτικών.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά και ταυτότητες δεν διευκρίνισε εάν είναι διάταξή της ως διευθύνουσας ή απόφαση του δικαστηρίου.

    Νωρίτερα, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε και όταν κατηγορούμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί με πολιτικά που κάθονται σε θέσεις του ακροατηρίου, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Παναγιώτης Αργυρού, είπε στην πρόεδρο ότι θέλει να ενημερώσει το δικαστήριο πως "αν γίνουν προσαγωγές συντρόφων τους θα αποχωρήσουν από τη δίκη και να δικάσετε μόνοι σας με τους φίλους σας τους μπάτσους".

    Αντιδράσεις

    «Οι "Πυρήνες" πύρωσαν την ατμόσφαιρα του Δικαστηρίου. Οι δικαστές από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκαν ως "αναστενάρηδες". Γνωρίζουν ότι δικάζουν και δικάζονται. Η δική τους ετυμηγορία μπορεί να φτάσει, ενδεχομένως, μόνο σε φυλάκιση. Ενώ η εναντίον τους...» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Έναρξη της δίκης για τους "Πυρήνες της φωτιάς"

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57142

    [03] Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή

    Δευτερα, 17 01 2011 16:32

    Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού της χώρας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, έγιναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Με θερμά λόγια μίλησαν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας. Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Οι αναφορές στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που υπηρέτησε την Ελλάδα ως υπουργός, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυριάρχησαν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

    «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε ως νεωτεριστής πολιτικός. Στη συνέχεια έγινε εθνάρχης. Και σήμερα είναι σύμβολο», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον ενωτικό ρόλο που έπαιξε στη μεταπολίτευση και τονίζοντας πως η ΝΔ τιμά την παρακαταθήκη του, διδάσκπμενη από το έργο του.

    Ιδιαίτερη μνεία στο «δωρικό» ύφος και ήθος του, λέγοντας: «Ήταν απέριττος, ευθύς και σαφής. Σαφής στη διατύπωσή του. Ευθύς στα μηνύματα που έδινε. Και απέριττος στον πολιτικό του λόγο. Δεν έκρυβε τις ιδέες του. Δεν λάτρεψε ποτέ τη λεγόμενη "πολιτική ορθότητα". Ήταν αληθινός ηγέτης. Και απόλυτος αντίπαλος της επιδερμικής πολιτικής, της επιφανειακής πολιτικής και του «δήθεν»(... ).Δωρικός στο ύφος και το ήθος του. Αλλά Αριστοτελικός στη σκέψη του. Με την έννοια της σύνθεσης, της οικουμενικότητας και της ελληνικότητας ταυτόχρονα. Του ρεαλισμού, αλλά και της διορατικότητας. Έβλεπε μπροστά. Τόσο μπροστά, που αρκετές φορές ένιωσε πολύ μόνος».

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, σημείωσε ότι εκτός από σύμβολο εθνικής ενότητας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν και ο ηγέτης της αντίπαλης πολιτικής παράταξης για δεκαετίες. «Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη σημασία όχι απλά και μόνον ο τυπικός λόγος σεβασμού και τιμής, αλλά και η ιστορική αξιολόγηση της άλλης πλευράς», είπε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να είμαστε απέναντι στους πολιτικούς μας αντιπάλους γενναιόδωροι. Οφείλουμε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ενωμένοι και συναινετικοί. Αυτό το έπραξε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζοντας ότι όταν δεν τιμάς και δεν οικοδομείς αυτό που ονομάζεται δημοκρατικός πολιτικός πολιτισμός, τις συνέπειες τις πληρώνει τελικά όλη η χώρα, τις πληρώνει η πατρίδα». Χαρακτήρισε, επίσης, «μόνιμη» τη θέση που τοποθετήθηκε ο ανδριάντας.

    «Από σήμερα ένας μεγάλος Ελληνας από τη Μακεδονία θα είναι παρών καθημερινά στη ζωή μας. Τα άψυχα αγάλματα παίρνουν ζωή απ΄το έργο και την προσωπικότητα του ονόματος που φέρουν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αντιπαρήλθε την ένταση γύρω από τον χώρο τοποθέτησης του ανδριάντα και τη «σπουδή», όπως είπε, για τα αποκαλυπτήρια, γιατί δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του η γκρίνια και η μιζέρια, και καταδίκασε οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης ή αντιπαράθεσης.

    «Ημέρα μνήμης και τιμής ενός μεγάλου άνδρα που πρόσφερε πολλά», χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και σημείωσε: «Δεν είμαστε αγνώμονες, είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μας θυμίζει ποιοι πραγματικά στάθηκαν αντάξιοι της πατρίδας».

    Στη σχέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία αναφέρθηκαν ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Αχιλλέας Καραμανλής, και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος.

    «Αγάπησε τη Θεσσαλονίκη, την αισθανόταν οικεία και συμμετείχε σε φιλικές κοινωνικές συναθροίσεις, κάτι που δεν έκανε στην Αθήνα», είπε ο κ. Αχ. Καραμανλής και τόνισε τη στήριξη που παρείχε στο ανασκαφικό έργο στη Μακεδονία, όπως και τη σχέση του με τον καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο.

    «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μία ισχυρή πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στο Έθνος. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τιμά τον κύριο όγκο του έργου του. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης παρά την επιθυμία του να παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του στη Θεσσαλονίκη, τούτο δεν κατέστη δυνατόν καθώς η Κύπρος κείται μακράν και δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως», τόνισε ο ΛΑΟΣ.

    Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε πολύ θερμά τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, όταν προσήλθε με τη σύζυγο του Νατάσα και στη διαδρομή από τον ανδριάντα μέχρι το εστιατόριο του Βυζαντινού Μουσείου, όπου έγινε η δεξίωση. Θερμή ήταν και η υποδοχή του νυν προέδρου Αντώνη Σαμαρά, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57151

    [04] Ούτε σήμερα επέλεξαν το «συμπαραστάτη του Πολίτη»

    Δευτερα, 17 01 2011 23:32

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ούτε και κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, όπως και σε αυτήν της προηγούμενης Δευτέρας, επέλεξε το «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης».

    Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες στις 05:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», εκτός από το δικηγόρο Γ. Μπουλούκο, -ο οποίος είχε προταθεί από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, κατά την συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας, χωρίς όμως να εκλεγεί- υποψήφιοι ήταν ακόμα ο Περικλής Ξηρογιάννης και ο Ανδρέας Κατσούλας. Στην πρώτη ψηφοφορία χθες, ο Γιώργος Μπουλούκος έλαβε 31 ψήφους, τον αριθμό δηλαδή των συμβούλων της πλειοψηφίας του Σώματος, ο Περικλής Ξηρόγιαννης 15 ψήφους, 3 ο Ανδρέας Κατσούλας, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά. Ακολούθησε νέα ψηφοφορία μεταξύ των Γ. Μπουλούκου και Περ. Ξηρογιάννη, κατά την οποία ο Γ. Μπουλούκος πήρε 30 ψήφους, ο Περ. Ξηρογιάννης 17, ενώ βρέθηκαν και 4 λευκά. Με δεδομένο, βάσει του άρθρου 179 του Ν. 3852/2010, ότι ο συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης «επιλέγεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνόλου των μελών του» δηλαδή απαιτούνται 34 ψήφοι, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το ίδιο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο του νομοθετήματος για τον «Καλλικράτη», που αναφέρεται στο Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, «η σχετική διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών». Ο συγκεκριμένος θεσμός, «υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους διοικούμενους».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57192

    [05] Συνάντηση Παπούλια με Πανάρετο για τα Πανεπιστήμια

    Δευτερα, 17 01 2011 16:20

    Για σωρεία παρανομιών που έχουν καταγγελθεί στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κυρίως για τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας, νεποτισμού και λογοκλοπής, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Ο Κάρολος Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα, έναν τομέα, ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί προτεραιότητα και του πρωθυπουργού, ενώ ρώτησε και για το «συγκρουσιακό», όπως το χαρακτήρισε, κλίμα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο υφυπουργός τόνισε από την πλευρά του ότι η καθολική απαξίωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι λανθασμένη, γι' αυτό και η κυβέρνηση προσπαθεί να αναδείξει τις καλές πρακτικές και να περιθωριοποιήσει τις αρνητικές, υπογραμμίζοντας ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για διαφάνεια, αξιοκρατία και για τη δημιουργία προϋποθέσεων τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στην έρευνα για επικράτηση διεθνών προδιαγραφών που οδηγούν σε ποιοτικά αποτελέσματα. Αυτή η προσπάθεια βρίσκει υποστηρικτές και αντιθέσεις, είπε ο κ Πανάρετος, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει για να έχει δωρεάν παιδεία και η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να κάνει ότι μπορεί ώστε οι διαθέσιμοι πόροι που έχουν γίνει λιγότεροι να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι φεύγει από το Γραφείο του Προέδρου «με νέες δυνάμεις», καθώς αισθάνθηκε την υποστήριξη του κ. Παπούλια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57150

    [06] Βραζιλία: Τους 640 φτάνουν οι νεκροί εξαιτίας των πλημμύρων

    Δευτερα, 17 01 2011 16:18

    Τους 640 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε λόφους κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως ανακοίνωσε η πολιτική άμυνα της Βραζιλίας.

    Η αναζήτηση πτωμάτων στις πληγείσες περιοχές, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, συνεχίζονται, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιους επιζώντες που βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές.

    Η πόλη Νόβα Φριμπούργκο έχει πληγεί περισσότερο με 294 νεκρούς, στο γειτονικό τουριστικό θέρετρο Τερεσόπολις ο απολογισμός ανέρχεται σε 271 νεκρούς, ενώ 56 είναι οι νεκροί στην ιστορική πόλη Πετρόπολις και 19 στην πόλη Σουμιντούρο.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo οι αγνοούμενοι φτάνουν τους 130.

    Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε επειδή αυτές καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις λάσπης, είτε επειδή βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές.

    ΑΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57149


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 January 2011 - 22:00:59 UTC