Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η επιτροπή για τη Siemens
  • [02] Διάλογος εν μέσω στάσεων εργασίας
  • [03] ΕΣυΠ: Άρχισε ο διάλογος για τις αλλαγές στην παιδεία
  • [04] Οριστική παραγραφή για τα αδικήματα της Μ. Βατοπεδίου
  • [05] Κατηγορηματική διάψευση για αναδιάρθρωση του χρέους
  • [06] Αλλαγές στον τρόπο συμπλήρωσης του Ε1
  • [07] Βράβευση πλοιάρχων για την προσφορά τους
  • [08] Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου: Συγκρότησαν το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών»
  • [09] Αποζημίωση 4 εκατομμυρίων ευρώ επιδίκασε το Πρωτοδικείο σε 90 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [10] Βολές ΝΔ κατά ΣΔΟΕ
  • [11] Οι προϋποθέσεις για τη δόμηση σε περιοχές Natura
  • [12] Ο αντικαπνιστικός Νόμοςβ¦ κλείνει τα καταστήματα στην Κοζάνη
  • [13] Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Δυτική Μακεδονία
  • [14] Το ΠΑΜΕ για τους μετανάστες
  • [15] Σε ξεχωριστό χώρο, από τον Φεβρουάριο, το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Μποδοσάκειο
  • [16] Τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά και Καστοριά
  • [17] Αντιδράσεις στο χώρο της υγείας
  • [18] Στην Αλεξανδρούπολη εκθεση Φωτογραφίας για την Βιοποικιλότηταβ¦
  • [19] Κλειστά τα φαρμακεία
  • [20] Τρείς οι συμμετοχές για την εκπόνηση μελέτης για το μεταφορικό ισοδύναμο
  • [21] Κινητοποιήσεις αγροτών στις 26 του μήνα στη Μυτιλήνη
  • [22] Επίθεση αυτοκτονίας με 50 νεκρούς στο Ιράκ
  • [23] 100 εκ. ευρώ μετέφεραν Αλβανοί από Ελλάδα σε ελληνικές τράπεζες στην Αλβανία
  • [24] Στο συνολικό πακέτο η επιμήκυνση - Επιδίωξη η έξοδος στις αγορές το 2011

    [01] Συνεδριάζει η επιτροπή για τη Siemens

    Τεταρτη, 19 01 2011 18:28

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens. Από το μεσημέρι άρχισαν να καταφθάνουν στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η επιτροπή τα επιμέρους συμπληρωμένα κεφάλαια των πραγματικών περιστατικών, προοιωνίζεται ότι η συνεδρίαση θα "πάει" μέχρι αργά το βράδυ για να καταστεί - αν καταστεί- δυνατό να γίνει η κατά κεφάλαιο αξιολόγησή τους, προκειμένου να προτείνουν τα κόμματα ονόματα στα οποία θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και για τα οποία θα ζητηθεί περαιτέρω έρευνα, μέσω προκαταρκτικής επιτροπής.

    Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην αναγραφή των ονομάτων, αλλά και των αδικημάτων για τα οποία θα ζητηθεί προκαταρκτική επιτροπή, η δε ΝΔ συμφωνεί ότι "δεν μπαίνουν περιορισμοί προσωποληψίας, κομματικής ιδιοτελείας και συμψηφισμών για την εξεύρεση της αλήθειας", και εκείνη θα δώσει προτεινόμενα για περαιτέρω έρευνα ονοματα.

    Το μάλλον βέβαιο είναι ότι μέχρι στιγμής τα τρία μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, για διάφορους λόγους το καθένα, καταψηφίζουν τα πραγματικά περιστατικά.

    Το ΚΚΕ, δια του Θανάση Παφίλη, έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι καταψηφίζει τα πραγματικά περιστατικά, γιατί αυτά δεν μπορούν να εξεταστούν εκτός πολιτικών που ακολουθήθηκαν.

    Η θέση του, που θα αναφερθεί σε ξεχωριστό πόρισμα, θα αποδίδει πολιτικές ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Siemens, ενώ για τα περαιτέρω θα προτείνει "συνέχιση της έρευνας για όλους όσοι αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν στην υπογραφή, εκτέλεση και παραλαβή των συμβάσεων με τη Siemens".

    Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ που μετέχει στην Εξεταστική Κώστας Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε τα πραγματικά περιστατικά "μισές αλήθειες" και ατελή την έρευνα της Επιτροπής,αφού δεν προσήλθαν να εξεταστούν πρώην πρωθυπουργοί και ταμίες των κομμάτων. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι προτείνει για περαιτέρω έρευνα τους Κώστα Σημίτη, Αναστάσιο Μαντέλη, Άκη Τσοχατζόπουλο, Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι καταψηφίζει τα πραγματικά περιστατικά, καταγγέλλοντας παρελκυστική τακτική από τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ για την ουσία της υπόθεσης είπε ότι "γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα, σε σχέση με τα ονόματα, αφού τα περισσότερα είναι θωρακισμένα μέσω της παραγραφής".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57539

    [02] Διάλογος εν μέσω στάσεων εργασίας

    Τεταρτη, 19 01 2011 17:20

    Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και ο διάλογος των εργαζομένων με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και να μην γίνει μείωση των αποδοχών τους.

    Ναι στον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών, αλλά όχι στις μετατάξεις και στην κατάργηση των συλλογικών τους συμβάσεων είπαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό κατά τη συνάντηση τους με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών .

    Στο διάλογο για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των μέσων μαζική μεταφοράς προσήλθαν σήμερα εκτός από τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ και οι εργαζόμενοι στο τραμ οι όποιοι ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία αν ο διάλογος για τη σύναψη νέων συλλογικών συμβάσεων οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

    Αύριο στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει από τι 11 έως τις 3.30 οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και από τις 11 έως τις 3 οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

    Όλοι πάντως οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι θεωρούν πληγή τη λαθρεπιβίβαση. Μόνον στον ηλεκτρικό εκτιμάται ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 20 με 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα αν όλοι οι επιβάτες πληρώνουν κανονικά εισιτήρια .

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57534

    [03] ΕΣυΠ: Άρχισε ο διάλογος για τις αλλαγές στην παιδεία

    Τεταρτη, 19 01 2011 16:36

    Την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κήρυξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Η υπουργός έδωσε το στίγμα της εκπαίδευσης στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Παιδεία ή θα γίνει μια εθνική αποστολή στην οποία θα συμμετέχουμε όλοι, χωρίς δογματισμούς, ή θα αποτύχει. Μάλιστα, τόνισε ότι έχουμε όλοι τεράστιο εθνικό χρέος για την Παιδεία.

    Η Α. Διαμαντοπούλου, στη μακροσκελή ομιλία της αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στο έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί.

    Αναφέρθηκε, καταρχήν, στο νέο σχολείο, με νέα προγράμματα σπουδών, λέγοντας ότι «πάμε σε μία εκπαίδευση με στόχους, κόντρα στην ομοιομορφία που είχαμε μέχρι σήμερα». Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, ενώ για την μεταλυκειακή εκπαίδευση είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή για πολλά χρόνια υποτιμήθηκε. Πρόσθεσε, όμως, ότι η διά βίου μάθηση είναι το μεγάλο στοίχημα, αφού δίδει τη δυνατότητα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης σε κάθε ηλικία.

    Ο πρωταγωνιστής στην εκπαίδευση -τόνισε- είναι ο εκπαιδευτικός, αλλά το κέντρο της είναι ο μαθητής, ο σπουδαστής, ο φοιτητής. Η ανάπτυξη και το εκπαιδευτικό σύστημα -συνέχισε- συνδέονται άρρηκτα, ενώ το όραμα είναι πρόσβαση για όλους στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις.

    Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους -τόνισε- είναι ένα όραμα με το οποίο δεν διαφωνεί κανείς. Πώς μπορεί, όμως, αυτό το όραμα να υλοποιηθεί σε μία δύσκολη εποχή -τη δυσκολότερη από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά, με εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας;

    Σε αυτό το ερώτημα η Α. Διαμαντοπούλου απαντά απερίφραστα: «Ναι μπορεί να υλοποιηθεί. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές» και υπενθύμισε ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές στη χώρα έγιναν σε δύσκολες περιόδους και πως οι εκπαιδευτικοί ήταν πάντα πρωτοπόροι.

    «Αλλάζουμε την Παιδεία σημαίνει αλλάζουμε την Ελλάδα, γιατί αλλαγή χωρίς παιδεία δεν γίνεται» υπογράμμισε η υπουργός.

    Η Α. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς και αναλυτικά σε όλες τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα και κατέθεσε στο Συμβούλιο το σύνολο των πολιτικών και των αλλαγών που ξεκινούν από την αναμόρφωση της δομής του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.

    Στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ, ήταν παρόντες εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των κομμάτων.

    Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του Έφη Καλαμαρα «αρνείται να μετατραπεί σε ακροατήριο κυβερνητικού μονόλογου. Αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία που ευτελίζει την έννοια του διαλόγου. Αρνείται να αποδεχθεί προειλημμένες αποφάσεις στο πλαίσιο μιας πολιτικής που με πρόσχημα την οικονομική κρίση εκποιεί το μείζον κοινωνικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και ακυρώνει σημαντικές κοινωνικές κατακτήσεις».

    Αποχώρησαν, επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών λέγοντας ότι θεωρούν προσχηματικό το διάλογο που γίνεται, αφού έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις για τα μεγαλύτερα ζητήματα.

    Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Γρ. Γούλας, αποχώρησε, για την πρώτη συνεδρίαση μόνο, καθώς -όπως είπε- με αυτό τον τρόπο εκδηλώνει η Συνομοσπονδία την συμπαράστασή της στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

    Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών ΑΕΙ), Νίκος Σταυρακάκης, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στον διάλογο, ωστόσο επανέλαβε την άποψη, η οποία επικυρώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο των καθηγητών Πανεπιστημίου, ότι το κείμενο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί βάση διαλόγου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ, που απορρίπτει το κείμενο ενώ ζήτησε ήδη ενιαίο πλαίσιο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57533

    [04] Οριστική παραγραφή για τα αδικήματα της Μ. Βατοπεδίου

    Τεταρτη, 19 01 2011 16:36

    Με ψήφους πέντε υπέρ και κανένα κατά το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δούκας, Κοντός και Μπασιάκος, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα και γι΄αυτό η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Επίσης, με ψήφους 3-2 αποφασίσθηκε ότι η δικογραφία για τους συμμετόχους, τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή, πρέπει να επιστραφεί σε Ειδικό Εφέτη - Ανακριτή.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57532

    [05] Κατηγορηματική διάψευση για αναδιάρθρωση του χρέους

    Τεταρτη, 19 01 2011 15:38

    Αναστάτωση στις αγορές προκάλεσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» που κυκλοφορεί την Πέμπτη και αναφέρει ότι η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ως άμεση αντίδραση είχαμε την άνοδο των spread των ελληνικών ομολόγων τουλάχιστον κατά δέκα μονάδες βάσης, με το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει το δημοσίευμα και να σημειώνει ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Το ίδιο έπραξε και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, στο Reuters. Το δημοσίευμα διέψευσε και η γερμανική κυβέρνηση.

    Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε την Τετάρτη η κυβέρνηση σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Το δημοσίευμα

    Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, η εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο είναι να μπορέσει η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει πιστώσεις.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την γερμανική κυβέρνηση το σχέδιο αφορά στην επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα μέσω κονδυλίων από το από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή αυστηρών πολιτικών δημοσιονομικής σταθεροποίησης

    Διαψεύσεις και spread

    «Δεν γίνεται καμία συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης», δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    Το δημοσίευμα διέψευσε και η γερμανική πλευρά.

    Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών Μάρτιν Κράιενμπαουν διέψευσε ότι εξετάζεται διευκόλυνση στην Ελλάδα να επανακτήσει τα κρατικά της ομόλογα με τη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων από το προσωρινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Στυαθερότητας EFSF.

    Στην Ευρωζώνη υπάρχουν ζυμώσεις για μία "συνολική στρατηγική σταθεροποίησης" στο χώρο του ευρώ, είπε ο εκπρόσωπος. Αποσαφήνισε ωστόσο ότι "σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελούν, ξεκάθαρα, μέρος αυτών των σκέψεων". Διευκρίνισε δε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συμπεριληφθεί σε ενδεχόμενη πτώχευση μιας χώρας του ευρώ μόνον στο πλαίσιο του μελλοντικού μόνιμου μηχανισμού από το 2013.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι "η εξέλιξη στην Ελλάδα πρέπει πάντα να παρακολουθείται". Πρόσθεσε ότι η χώρα , η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός, βρίσκονται σε ένα "δύσκολο δρόμο", ενώ παρέπεμψε ότι η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε ότι υπάρχει αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Σ΄αυτό μένει και η γερμανική κυβέρνηση", είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

    Στον απόηχο του δημοσιεύματος, ανοδικά κινήθηκαν τόσο το κόστος ασφάλισης (CDS) των ελληνικών κρατικών ομολόγων όσο και το spread των 10ετών τίτλων που ωστόσο λίγο αργότερα έπεσαν και πάλι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Τρίτης.

    Ο Τσίπρας στη ΝΕΤ

    Την εκτίμηση, ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση". Κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, και άσκησε έντονη κριτική στις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Δημοπρασία για Πορτογαλία

    Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία προχώρησε σήμερα σε επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας, αντλώντας 750 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με χαμηλότερο επιτόκιο από την αντίστοιχη δημοπρασία του περασμένου Δεκεμβρίου.

    Δηλώσεις Μπαρόζο (και) για Ελλάδα

    Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και οι Παπανδρέου, Σόκρατες και Θαπατέρο, είμαι βέβαιος ότι αν χρειαστεί, θα πάνε ακόμη παραπέρα, δήλωσε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Απηύθυνε έκκληση για ενότητα και συνοχή στην ευρωζώνη και σημείωσε ότι η ενισχυμένη διακυβέρνηση που ζητούν οι αγορές μπορεί να προϋποθέτει και νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, υποστήριξε ότι, τώρα κινείται η ευρωπαϊκή οικονομία προς την σωστή κατεύθυνση, αναφέροντας ότι, προβλέπεται αύξηση του κοινοτικού ΑΕΠ κατά 2% το 2012 ενώ το έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί στο 6% την ίδια χρονιά.

    Η Μέρκελ στο Στερν

    Την διαβεβαίωση ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, παρέσχε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Stern».

    Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που προδημοσιεύτηκε σήμερα, η κ. Μέρκελ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει η χώρα στο και ότι η Γερμανία είναι προσηλωμένη στο ευρώ και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ένα σταθερό ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57531

    [06] Αλλαγές στον τρόπο συμπλήρωσης του Ε1

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:44

    Αλλαγές σε τουλάχιστον 30 σημεία περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης με το οποίο καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν στην Εφορία τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010. Αιτία ο νέος νόμος που θεσπίζει τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο τα 12.000 ευρώ και συντελεστές φορολογίας 18%- 45%. Στο πλαίσιο αυτό η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στα νέα τεκμήρια, τα οποία στοχεύουν στους φορολογούμενους (κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες), οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και πλέον θα φορολογούνται με βάση την τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πίνακα 5 του εντύπου Ε1, όπου αναγράφονται τα στοιχεία που είναι αναγκαία για τον προσδιορισμό του εισοδήματος με βάση τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» και τις «δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων», δηλαδή με βάση το νέο σύστημα τεκμηρίων.

    Οι αλλαγές συναντώνται στους πίνακες για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, στους οποίους δηλώνονται οι κατοικίες, τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι δαπάνες για υπηρετικό προσωπικό και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, τα οποία είναι πλέον τεκμήρια διαβίωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση αποδείξεων. Το ποσό αυτών έχει οριστεί στα 15.000 ευρώ ατομικά και τα 30.000 ευρώ για την οικογένεια. Αν είναι μεγαλύτερο τότε υπάρχει έκπτωση φόρου 10%, αν είναι μικρότερο τότε υπάρχει επιβάρυνση 10%. Τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τις υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ μέσα σε έναν κλειστό φάκελο.

    Επίσης, οι φορολογούμενοι με καταθέσεις στο εξωτερικό, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τα ποσά αυτά στη νέα φορολογική δήλωση, προκειμένου να ακολουθήσουν έλεγχοι, για να διαπιστωθεί εάν δηλώθηκαν τα ποσά των τόκων, εάν καταβλήθηκε ο φόρος 8% για την παραμονή των κεφαλαίων στην αλλοδαπή και εάν η απόκτηση των χρημάτων ήταν νόμιμη (έλεγχοι «πόθεν έσχες»). Όσοι αρνηθούν να δηλώσουν τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό, τότε εάν εντοπιστούν εκ των υστέρων από διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα πληρώσουν την παράλειψή τους αυτή πολύ πιο ακριβά, με πρόστιμα, προσαυξήσεις και εξονυχιστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες».

    Σημαντικό σημείο είναι και το πόθεν έσχες «τριών ταχυτήτων» που εφαρμόζει η εφορία για όσους απέκτησαν πρώτη κατοικία εντός του 2010. Συγκεκριμένα:

    Aπαλλάσσεται από το «πόθεν έσχες» η αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικία έως 120 τ.μ. που πραγματοποιήθηκε από 1.1.2010 μέχρι και 22.4.2010.

    Eφαρμόζεται «πόθεν έσχες» από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο για πρώτη κατοικία που αποκτήθηκε από 23.4.2010 μέχρι και 16.12.2010 λόγω της εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου.

    Xωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες» είναι η αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας που πραγματοποιήθηκε από 17.12.2010 μέχρι και 31.12.2010.

    Εξάλλου, μειώθηκαν οι εκπτώσεις δαπανών στα ασφάλιστρα ζωής, δωρεές στο δημόσιο, τόκους στεγαστικών δανείων. Ειδικά για τους τόκους, αναγνωρίζονται πλέον μόνο εφόσον τα δάνεια αφορούν α΄ κατοικία μέχρι 120 τ.μ. και εκπίπτουν κατά 20%.

    Επιπλέον φόρο εισοδήματος, με βάση το νέο έντυπο Ε1, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι εντοπίσθηκαν το 2010 να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να διακινούν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν σε ειδικό κωδικό ότι όντως υπέπεσαν σε τέτοιου είδους παραβάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να μην υπολογισθεί στην εκκαθάριση του φόρου το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

    Υποχρεωτικά ηλεκτρονική η υποβολή δήλωσης για ελεύθερους επαγγελματίες

    Από το τρέχον έτος, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθίσταται υποχρεωτικά ηλεκτρονική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Οι προθεσμίες για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, αρχίζουν να εκπνέουν από την 1η Μαρτίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ολοκληρώνονται στις 31 Μαϊου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους (ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ).

    Πηγές ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57500

    [07] Βράβευση πλοιάρχων για την προσφορά τους

    Τεταρτη, 19 01 2011 19:15

    Τιμητική εκδήλωση με βράβευση 16 πλοιάρχων, που διακρίθηκαν για διασώσεις, παροχή βοήθειας και περισυλλογή ναυαγών, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

    Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της ΠΕΠΕΝ, καθώς το 2010, τα ελληνικά πληρώματα και οι Έλληνες πλοίαρχοι, σε ολόκληρο τον κόσμο, διέσωσαν 7.060 ναυαγούς και πραγματοποίησαν 12.500 περισυλλογές προσφύγων-μεταναστών. Συχνά οι διασώσεις έγιναν κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Βλάχος: «Είναι κοινή πεποίθηση ότι η Ναυτιλία αποτελεί Εθνικό Κεφάλαιο για τη χώρα και η πολιτεία καλείται να συμβάλει με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ. Το ναυτικό επάγγελμα είναι μια διαχρονική παράδοση για τον Έλληνα».

    Παράλληλα ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε σε θέματα κοινωνικής κάλυψης και θεσμικού πλαισίου, για τα ναυτικά επαγγέλματα, ενώ ζήτησε ουσιαστική στήριξη από τις συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν και ανοιχτά της Σομαλίας, που μαστίζονται από την πειρατεία.

    Τέλος ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, δήλωσε ότι: «Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, αυτό το ιστορικό σωματείο από το 1916, μας κάνει όλους υπερήφανους γιατί η ναυτιλία είναι πρώτη όχι μόνο γιατί έχει πολλά πλοία, αλλά γιατί πάνω από όλα έχει ένα έμψυχο υλικό τους Έλληνες ναυτικούς που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57544

    [08] Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου: Συγκρότησαν το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών»

    Τεταρτη, 19 01 2011 19:06

    Την συγκρότηση πολιτικής κίνησης με την ονομασία "Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών" ανακοίνωσαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β΄Αθηνών Γιάννης Δημαράς και περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

    Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Δημαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια τους θα είναι επιτυχής, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες και εξήγησε ότι δεν ιδρύεται πολιτικό κόμμα γιατί "το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η ίδρυση ενός ακόμη κόμματος, αλλά να βγει το συντομότερο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με την πολιτική του Μνημονίου".

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη Βουλή, ούτε θα αποχωρήσει από το Περιφερικό Συμβούλιο, στο οποίο εξελέγη, και πρόσθεσε ότι "σήμερα η χώρα αναζητά πολιτικούς έντιμους, ειλικρινείς που θα λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό" και τόνισε ότι η κίνηση αυτή "δεν θα είναι χαλαρή" και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αν το επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις και το ζητήσουν όσοι την ακολουθήσουν σ΄ όλη την Ελλάδα, τους οποίους κάλεσε σε αυτοργάνωση και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σ΄όλη την χώρα.

    Άσκησε ακόμη έντονη κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "τις αποφάσεις που αφορούν την χώρα τις παίρνει μια παρέα μαζί με τον πρωθυπουργό κι όχι η πλειοψηφία των εκλεγμένων βουλευτών", ενώ επανέλαβε την πλήρη διαφωνία του ιδίου και του κ. Οικονόμου με το Μνημόνιο, για τις οποίες θεωρεί ότι δικαιώνεται.

    Στην ανακοίνωση της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, παραβρέθηκαν φίλοι και ψηφοφόροι που στήριξαν τον κ. Δημαρά και τον κ. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Κοντομάρης, ενώ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των δυο βουλευτών και αντιπροσωπεία στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57543

    [09] Αποζημίωση 4 εκατομμυρίων ευρώ επιδίκασε το Πρωτοδικείο σε 90 εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Τεταρτη, 19 01 2011 18:39

    Δικαιώνει το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του (17/2011) εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπέρ των οποίων επιδίκασε αποζημίωση ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ για μισθούς και επιδόματα που δεν τους έχουν καταβληθεί από το Μάιο του 2010 έως σήμερα.

    Στο δικαστήριο (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) προσέφυγαν 90 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, στρεφόμενοι κατά της εταιρείας «Ναυπηγεία ΑΕ», την οποία κατηγορούν ότι δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την καταβολή μισθών, επιδομάτων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους. Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, η εναγόμενη εταιρεία, από τον Οκτώβριο του 2006 και με σκοπό να μην καταβάλει αποζημιώσεις σε απολυμένους εργαζόμενους, ενεργοποίησε την ανενεργή εταιρεία που είχε συστήσει στο παρελθόν «Εταιρεία Τροχαίου Υλικού ΑΕ» (ΕΤΥΕ) και ενέταξε σε αυτήν εργαζόμενους στον Σκαραμαγκά. Η επίμαχη εταιρεία είχε συσταθεί για την κατασκευή βαγονιών του ΟΣΕ και, τον Οκτώβριο του 2007, είχε μεταβιβαστεί στον γερμανικό όμιλο DrMeyer.

    Oι εργαζόμενοι τονίζουν στην προσφυγή τους ότι ανήκουν στη «Ναυπηγεία ΑΕ», η οποία, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν τους πληρώνει μέχρι σήμερα.

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι πράγματι οι προσφεύγοντες ανήκουν στην εναγόμενη καθώς θεωρεί πως τα τμήματα της εταιρείας των Ναυπηγείων λειτουργούν ενιαία, κάτι που σύμφωνα με την απόφαση ενισχύεται και από προγραμματικές συμφωνίες που υπογράφηκαν το 1997 με τον ΟΣΕ και τον ΗΣΑΠ στο πλαίσιο των οποίων συστάθηκε στα ναυπηγεία και λειτουργεί Τμήμα Τροχαίου Υλικού που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή βαγονιών.

    Το δικαστήριο δέχθηκε ότι με την ενεργοποίηση της ΕΤΥΕ οι εναγόμενοι, υπεύθυνοι της «Ναυπηγεία ΑΕ», προσπάθησαν να αποφύγουν συμβατικές υποχρεώσεις τους για την προστασία των θέσεων εργασίας και έτσι διατάσσει την καταβολή των οφειλομένων με τους νόμιμους τόκους.

    Σε δήλωσή του ο συνήγορος των εργαζομένων Δημήτρης Τσοβόλας τόνισε:

    «Οι νομικίστικες και βλαπτικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων μεθοδεύσεις της εργοδότριας γερμανικής εταιρείας δεν πέρασαν στο δικαστήριο. Είναι, όμως, θλιβερό το φαινόμενο να προσπαθούν ξένες επιχειρήσεις να αποφύγουν την πληρωμή δεδουλευμένων μισθών και αποζημιώσεων χρησιμοποιώντας οικονομικά τεχνάσματα όπως εικονικές εταιρείες».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57542

    [10] Βολές ΝΔ κατά ΣΔΟΕ

    Τεταρτη, 19 01 2011 18:32

    Βολές κατά του επικεφαλής του ΣΔΟΕ εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέτζος με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη εξαπέλυσε η ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κατηγορώντας τον για προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμότητων .

    Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε δηλώσεις του, κάνει λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες εξυπηρετούν μόνο κομματικές σκοπιμότητες, καθώς όπως επισημαίνει, ο κ. Καπελέρης "αντί να διερευνά ως όφειλε τα οικονομικά εγκλήματα επιλέγει με τις δηλώσεις και διαρροές στον Τύπο να συσκοτίζει συστηματικά τα πράγματα".

    Η ΝΔ κατηγορεί τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ πως "αντί να παρουσιάζει συγκεκριμένες αποδείξεις, δημιουργεί ισοπεδωτικές εντυπώσεις και προσπαθώντας να εκθέσει, εκτίθεται".

    Η παρέμβαση του κ. Λυκουρέντζου πραγματοποιείται ύστερα από την έντονη δυσφορία μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για τα οποία υπάρχουν δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά και στο Διαδίκτυο πως ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, κάτι που, όπως ξεκαθαρίζουν, δεν έχει καμία βάση.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57541

    [11] Οι προϋποθέσεις για τη δόμηση σε περιοχές Natura

    Τεταρτη, 19 01 2011 16:31

    Θα μπορούν να οικοδομούνται και μετά την ισχύ των νέων ρυθμίσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις περιοχές NATURA, οικόπεδα τεσσάρων στρεμμάτων, για τα οποία θα υπάρχει συμβόλαιο ιδιοκτησίας έως τη δημοσίευση του νέου νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησεως. Καταργούνται όμως οι παρεκκλίσεις, βάσει των οποίων σήμερα είναι δυνατόν να οικοδομούνται και οικόπεδα με μικρότερο εμβαδόν. Μετά την ισχύ του νόμου, όσα οικόπεδα αποκτώνται, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 στρέμματα εμβαδόν, για να εξασφαλίσουν οικοδομική άδεια. Η ουσία της διάταξης του νομοσχεδίου για τη Βιοποικιλότητα για τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές, που εντάσσονται στο δίκτυο Natura, βρίσκεται στην κατάργηση της κατάτμησης και των παρεκκλίσεων και όχι στην αρτιότητα. Αυτό τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash".

    «Η τόλμη στη συγκεκριμένη διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura βρίσκεται στην κατάργηση των κατατμήσεων και των παρεκκλίσεων και όχι στα τέσσερα ή στα δέκα στρέμματα», σημείωσε η υπουργός επισημαίνοντας ότι η κατάτμηση εξυπηρετούσε πάντα «αλισβερίσια» μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των πολιτών.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για αύξηση του ορίου δόμησης, η τελική ρύθμιση για τις 422 περιοχές του δικτύου Natura, που καλύπτουν το 25% της ελληνικής επικράτειας, θα επιτρέπει τη δόμηση σε όσους έχουν οικόπεδα τεσσάρων στρεμμάτων μέχρι την ψήφιση του νόμου. Δηλαδή, το νέο όριο των 10 στρεμμάτων θα ισχύσει για τις νέες κατατμήσεις μετά την εφαρμογή του νόμου. Ακριβώς γι αυτές τις αντιδράσεις η κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι «καμία ομάδα δεν είναι ομαδοποιημένη και είναι σημαντικό να ανοίγουμε συζήτηση γι αυτά τα θέματα».

    Ειδικότερα, για τις επικρίσεις που δέχτηκε η εν λόγω ρύθμιση ως μη αναπτυξιακό μέτρο, η υπουργός σημείωσε: «Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη στασιμότητα και τη διατήρηση πραγμάτων που θεωρούνται κακώς κείμενα». Πρόσθεσε δε ότι «αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας μείνει από τη δύσκολη κατάσταση, την οποία περνάει η χώρα μας, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτό σε ό,τι αφορά το περιβάλλον σημαίνει ότι πρέπει να αγγίξουμε ζητήματα, που δεν αγγίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

    Πηγές: ΝΕΤ, AΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57535

    [12] Ο αντικαπνιστικός Νόμοςβ¦ κλείνει τα καταστήματα στην Κοζάνη

    Τεταρτη, 19 01 2011 18:23

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της Κοζάνης μετά από ομόφωνη απόφαση του Σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων «ο Ερμής», στην σημερινή γενική συνέλευση που συμμετείχαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη του Σωματείου.

    Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης αντιδρούν στον ακραίο όπως χαρακτηρίζουν αντικαπνιστικό νόμο και προγραμματίζουν συνάντηση στις 4.30 αύριο το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κοζάνης. θα ακολουθήσει πορεία προς την Αίθουσα Τέχνης όπου πρόκειται να μιλήσει στις 5 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, προκειμένου να του επιδοθεί ψήφισμα με τιε θέσεις τους.

    ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57538

    [13] Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Δυτική Μακεδονία

    Τεταρτη, 19 01 2011 17:29

    Ερώτηση στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο βουλευτής και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Δυτική Μακεδονία .

    Ο κ. Κουβέλης με βάσει τα στοιχεία του Κέντρου Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, καταθέτει την ερώτηση, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των μετρήσεων του έτους 2010 από τους 15 σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον ενεργειακό άξονα Φλώρινα - Αμύνταιο - Πτολεμαΐδα - Κοζάνη, το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκύπτει αξιολογείται ως «ιδιαιτέρως σοβαρό», καθώς το ποσοστό υπερβάσεων ανέρχεται στο 43%. Ρωτά τους κ. Υπουργούς εάν έχουν αποτιμηθεί οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία; Εάν έχουν εκπονηθεί επιδημιολογικές μελέτες για την περιοχή του ενεργειακού άξονα Φλώρινας-Αμύνταιου-Πτολεμαΐδας-Κοζάνη; Αν ναι, ποια τα συμπεράσματά τους σχετικά με αναπνευστικά προβλήματα, δυσπλασίες, καρκίνο, κλπ; Ρωτά επίσης με ποιους τρόπους θα απαιτήσει η κυβέρνηση από τη ΔΕΗ ΑΕ να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος σε αέρα, έδαφος και υπέδαφος;

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57536

    [14] Το ΠΑΜΕ για τους μετανάστες

    Τεταρτη, 19 01 2011 13:33

    Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της και την αλληλεγγύη στους οικονομικούς μετανάστες και ειδικά στους 241 ναυαγούς μετανάστες που βρέθηκαν στην Κέρκυρα. Παράλληλα ζητούν από την κυβέρνηση να διερευνηθούν τα αίτια του ναυαγίου και οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαίου διάσωσης στη θάλασσα από παραπλέοντα πλοία αλλά και να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να αφεθούν άμεσα να ταξιδέψουν νόμιμα και με ασφάλεια στα κράτη της ΕΕ που επιθυμούν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57526

    [15] Σε ξεχωριστό χώρο, από τον Φεβρουάριο, το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Μποδοσάκειο

    Τεταρτη, 19 01 2011 13:26

    Σε ξεχωριστό χώρο αναμένεται να λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, το τμήμα επειγόντων περιστατικών , το οποίο λειτουργεί σήμερα μαζί με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία , δημιουργώντας συμφόρηση στην λειτουργία του Νοσοκομείου και προκαλώντας προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης η Διοικήτρια του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας Αναστασία Μπούρτζου, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και το προσωπικό που χρειάζεται, προκειμένου το τμήμα επειγόντων περιστατικών να λειτουργήσει αυτόνομα και σε ξεχωριστό χώρο, από τον Φεβρουάριο».

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Αντώνης Μαυρίδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57525

    [16] Τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά και Καστοριά

    Τεταρτη, 19 01 2011 13:23

    Τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά και Καστοριά

    Στις πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα, συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί της Δυτικής Μακεδονίας, τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

    Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη 19, αύριο Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα 26, 27 και 28 Ιανουαρίου.

    Κατά το διάστημα της απεργίας των φαρμακοποιών, οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται μόνο από τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    - Στην πόλη της Κοζάνης σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2010 θα είναι ανοιχτά τέσσερα φαρμακεία. Συγκεκριμένα θα διανυκτερεύει το φαρμακείο της Ευγενίας Μητράγκα στην οδό Παύλου Μελά 53-55, ενώ μέχρι τις 9:30 το βράδυ θα διημερεύει το φαρμακείο του Αντώνη Πατίκα στην οδό. Ολύμπου Γεωργάκη 5. Επίσης στην πόλη της Κοζάνης ανοιχτά θα είναι μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι και τα φαρμακεία των: Θεόδωρου Βόμβα στην οδό Ιωάννη Τράντα 22 και Δήμητρας Μουσαφειροπούλου στην οδό Μεθώνης 1.

    - Στην πόλη της Πτολεμαϊδας σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2010 θα διανυκτερεύει το φαρμακείο των Κουμούση-Οικονομάκη στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 28, ενώ μέχρι τις 9:30 το βράδυ θα διημερεύει το φαρμακείο των Σαράφογλου-Παπαδοπούλου. Επίσης στην πόλη της Πτολεμαϊδας ανοιχτό θα είναι μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι και το φαρμακείο της Ζαχάρως Δεληγιαννίδου στην οδό Νοσοκομείου 15.

    - Στην πόλη των Γρεβενών σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2010 θα διημερεύει όλη ημέρα και θα διανυκτερεύει το φαρμακείο του Γιώργου Σαρτικίδη στην οδό Ευαγγελιστρίας 36.

    - Στην πόλη της Καστοριάς σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2010 θα διανυκτερεύει το φαρμακείο του Θεοχάρη Ήργη κοντά στην Αγροτική Τράπεζα, ενώ μέχρι τις 8:30 το βράδυ θα διημερεύει το φαρμακείο Τζένη Καλεντερίδου στην οδό 11ης Νοεμβρίου 56. Επίσης στην πόλη της Καστοριάς ανοιχτό θα είναι μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι και το φαρμακείο της Ειρήνης Γιοβανοπούλου στην Οδό Μητροπόλεως 50.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης-Μάκης Νασιάδης-Θεοδότα Τσιόπρα

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57524

    [17] Αντιδράσεις στο χώρο της υγείας

    Τεταρτη, 19 01 2011 13:06

    Αντιδράσεις στο χώρο της υγείας προκαλεί και η κατάθεση σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο του πολυνομοσχεδίου για την υγεία. Από σήμερα έως και την Παρασκευή κλειστά θα είναι τα Φαρμακεία των νησιών μας.

    Στη Λέσβο θα εφημερεύουν σε όλο το νησί ανά 4 ώρες τρία μόνο φαρμακεία, στη Σάμο θα λειτουργούν μόνο δυο ένα στο Βαθύ και ένα στο Καρλόβασι τα οποία θα εξυπηρετούν ασθενείς μόνο με ιατρική συνταγή. Και την επόμενη εβδομάδα οι Φαρμακοποιοί θα κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία τους τις ίδιες ημέρες. Για ιδιωτικοποίηση της υγείας με το προαναφερόμενο νομοσχέδιο κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ που προχωρούν αύριο σε κινητοποιήσεις εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά. Την τρίτη εβδομάδα θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57522

    [18] Στην Αλεξανδρούπολη εκθεση Φωτογραφίας για την Βιοποικιλότηταβ¦

    Τεταρτη, 19 01 2011 12:57

    Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Βιοποικιλότητα: όλα είναι ζωντανά και όλα συνδέονται» θα φιλοξενηθεί στις 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης.Πρόκειται για 20 φωτογραφίες του Συλλόγου GoodPlanet.org, οι οποίες θα συνοδεύονται από ενημερωτικούς υπότιτλους και φύλλα εργασίας.

    Η ίδια έκθεση θα φιλοξενηθεί από 24-28 Ιανουαρίου στην Ορεστιάδα στην βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου. Την εκθεση διοργανώνει το Παράρτημα Έβρου-Ροδόπης της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του Ν.Έβρου.Οι εκθέσεις και στις δύο πόλεις θα είναι ανοικτές καθημερινά από τις 8:30-14:15 για τους μαθητές των Ομάδων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, για τους μαθητές που διδάσκονται το μάθημα της Βιολογίας, καθώς και για όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν.

    Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57520

    [19] Κλειστά τα φαρμακεία

    Τεταρτη, 19 01 2011 12:41

    Κλειστά είναι από σήμερα και για τρεις ημέρες τα φαρμακεία και στην Κέρκυρα, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρά στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και στις αλλαγές όσον αφορά το ισχύον καθεστώς λειτουργίας τους. Η πρόεδρος του Συλλόγου στην Κέρκυρα, Νικολέτα Πανδή, υπογράμμισε ότι η τριήμερη κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και αν η κυβέρνηση παραμείνει αδιάλλακτη, οι ενέργειες του κλάδου θα κλιμακωθούν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57519

    [20] Τρείς οι συμμετοχές για την εκπόνηση μελέτης για το μεταφορικό ισοδύναμο

    Τεταρτη, 19 01 2011 13:14

    Τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα ανοίξουν οι προσφορές από τρεις ελληνικές εταιρείες, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη για την εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

    Η εταιρία που θα επιλεγεί όπως δήλωσε η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Ελπίδα Τσουρή θα πρέπει μεταξύ άλλων να κοστολογήσει ξεχωριστά κάθε άγονη γραμμή. Η εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου», της εναρμόνισης, δηλαδή, των εισιτηρίων των θαλάσσιων μεταφορών με αυτή των χερσαίων, με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει και σε σύγκριση πάντα με χώρες της ΕΕ, όπου έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο, υπολογίζεται πως το κόστος μεταφορών μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1/10 του σημερινού. Προκειμένου να ισχύσει ένα δικαιότερο και λειτουργικότερο σύστημα επιδοτήσεων σε ότι αφορά τις άγονες γραμμές η κ. Τσουρή τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρχει κοστολόγιο για κάθε άγονη γραμμή. Ειδικότερα ο προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές το 2011 είναι ελαφρώς αυξημένος έναντι του 2010. Ειδικότερα, οι δαπάνες για τις άγονες γραμμές της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών το 2011 είναι στα 39.257.000 ευρώ έναντι 40 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ για τις άγονες γραμμές αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι στα 52 εκατ. ευρώ έναντι 50,9 εκατομμύρια ευρώ το 2010.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57523

    [21] Κινητοποιήσεις αγροτών στις 26 του μήνα στη Μυτιλήνη

    Τεταρτη, 19 01 2011 12:42

    Συνεδρίασε την Παρασκευή στο Μανταμάδο η Τοπική Επιτροπή της ΣΕΑ-ΠΑΣΥ όπου συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή της ΠΑΣΥ για το δεύτερο 15νθήμερο του Γενάρη.

    Αποφασίστηκε ομόφωνα τη συμμετοχή της σ' αυτές τις κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση εξόρμησης στα χωριά του νησιού και συγκέντρωση αγροτών την Τετάρτη 26 του μήνα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς. Μεταξύ των αιτημάτων είναι η:

    Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων τιμών για όλα τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

    Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των χαμηλών τιμών των προϊόντων.

    Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση από τις επιδοτήσεις.

    Επιδότηση των ζωοτροφών, μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής και κατασκευή εργοστασίου γάλακτος στο νησί.

    Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» και σε «ενεργούς και ανενεργούς».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57518

    [22] Επίθεση αυτοκτονίας με 50 νεκρούς στο Ιράκ

    Τριτη, 18 01 2011 11:57

    Τους 50 έφτασαν οι νεκροί και τους 150 οι τραυματίες, από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα εναντίον κέντρου κατάταξης της αστυνομίας στην Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57300

    [23] 100 εκ. ευρώ μετέφεραν Αλβανοί από Ελλάδα σε ελληνικές τράπεζες στην Αλβανία

    Τεταρτη, 19 01 2011 14:29

    Εκατό εκατομμύρια ευρώ μετέφεραν, μόνο στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, οι Αλβανοί μετανάστες που εργάζονται και διαμένουν στην Ελλάδα, στις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα καταγωγής τους, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία (Emporiki Bank Albania), Γιώργος Καρακώστας.

    Πρόκειται για "ψήφο εμπιστοσύνης" των Αλβανών πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες, που έχουν παρουσία στη βαλκανική αυτή χώρα, ιδίως σε περίοδο κατά την οποία το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, "παρακολουθούσε" τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική (οικονομική) κρίση.

    Μάλιστα, πέρυσι το Μάιο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας, Άρντιαν Φουλάνι, είχε δηλώσει ότι η δραστηριοποίηση των ελληνικών τραπεζών στην αλβανική αγορά συνεχίζεται χωρίς να καταγράφονται προβλήματα, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλείς.

    Για την αλβανική τραπεζική αγορά, ο κ. Καρακώστας επισήμανε ότι, το 2010, δεν καταγράφηκε πιστωτική επέκταση, καθώς οι «βρύσες» (η χρηματοδότηση) είναι κυριολεκτικά κλειστές, αλλά δεν θα έλεγα σφραγισμένες".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον τομέα του real estate έθεσαν "κόκκινη γραμμή", αφού, "αυτό το κομμάτι είναι μάλλον απαγορευτικό. Δεν μπαίνουμε σ' αυτό τον κλάδο, έχει 'παγώσει', εκτός από τα στεγαστικά δάνεια προς ιδιώτες και επαγγελματική στέγη, αλλά και αυτά με πολύ μεγάλη προσοχή". Μάλιστα, περίπου 15.000 ακίνητα (κυρίως διαμερίσματα) παραμένουν απούλητα, αριθμός ενδεικτικός της κατάστασης που διαμορφώνεται από τη μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, λόγω της έλλειψης χρημάτων, για την αγορά των ακινήτων.

    Στο τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας, το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώνεται περίπου σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το σύνολο των δανείων περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ, οπότε έχουμε μια καλή σχέση δανείων - καταθέσεων.

    Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 16,2% και ο δείκτης κερδοφορίας των τραπεζών στο 6,4%. "Βέβαια αυτό που απασχολεί το σύστημα", είπε ο κ. Καρακώστας, "είναι τα προβληματικά δάνεια, τα οποία σε ένα βαθμό ελέγχονται. Σήμερα ο δείκτης των προβληματικών δανείων διαμορφώνεται περίπου στο 16% στο σύνολο των δανείων".

    H Emporiki Bank Albania διαθέτει 20 καταστήματα και 4 θυρίδες που καλύπτουν πάνω από το 82% του πληθυσμού της βαλκανικής αυτής χώρας και ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς. Αυτά τα καταστήματα και πρακτορεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις όπως τα Τίρανα που είναι η πρωτεύουσα και αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή σε σχέση με μικρότερες απομακρυσμένες περιοχές, σύμφωνα με σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της τράπεζας.

    Στην ίδια ιστοσελίδα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα νέα καταστήματα που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009-2010 στην Αλβανία, ακολουθούν το νέο μοντέλο καταστήματος - ένα "επαναστατικό" μοντέλο που επιτρέπει τη διαφάνεια, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και την αυξημένη αποτελεσματικότητα που προσφέρεται από τον όμιλο Credit Agricole. Το μοντέλο αυτό θα είναι ενιαίο για όλα τα καταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Από το δίκτυο της Εμπορικής Τράπεζα της Ελλάδας παρέχεται η δυνατότητα στους Αλβανούς υπηκόους που εργάζονται και διαμένουν στην Ελλάδα να ανοίγουν λογαριασμούς κάθε μορφής στην Emporiki Bank Albania, η οποία προσφέρει ανταγωνιστικά επιτόκια καταθέσεων.

    Στα πλεονεκτήματα επίσης περιλαμβάνεται η πληρωμή υποχρεώσεων, όπως δόσεων δανείου με εμβάσματα σε πολύ χαμηλό κόστος (έως 10.000 ευρώ για μεταφορές εντός του Ομίλου καμία επιβάρυνση).

    Σύμφωνα, εξάλλου, με πρόσφατη μελέτη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (Αύγουστος 2010) για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2009, "σε πολλές χώρες της περιοχής (της Νοτιοανατολικής Ευρώπης) το μερίδιο των ελληνικών τραπεζών στην αγορά υπερβαίνει (Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ) το 20% του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος".

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57527

    [24] Στο συνολικό πακέτο η επιμήκυνση - Επιδίωξη η έξοδος στις αγορές το 2011

    Τεταρτη, 19 01 2011 12:03

    Την πρόθεση της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές για μακροπρόθεσμο δανεισμό μέσα στο 2011, εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση, επαναβεβαίωσε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, θα ενταχθεί στο ολοκληρωμένο πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ώστε να υπάρξουν πλεονεκτήματα στους όρους δανεισμού.

    Ενόψει της οριστικής απόφασης

    Στον απόηχο των συνεδριάσεων του Eurogroup και του EcoFin, που παρέπεμψαν στις επόμενες συνόδους κορυφής της ΕΕ τη λύση-πακέτο του ευρωμηχανισμού, αλλά και την οριστική απόφαση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, o Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ομολόγων μέσα στο 2011.

    Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι σχεδιάζεται η έκδοση των λεγόμενων ομολόγων της διασποράς, που θα απευθύνονται σε Έλληνες ομογενείς.

    Η Ελλάδα κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή από κάθε άλλη χώρα, μέσα σε συνθήκες ύφεσης, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    Την Τρίτη, το ελληνικό δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 650 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,1%, στα ίδια επίπεδα με την έκδοση του Νοεμβρίου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στο συνολικό πακέτο η επιμήκυνση - Επιδίωξη η έξοδος στις αγορές το 2011

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57508


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 January 2011 - 18:27:58 UTC