Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά
  • [02] «Πιάνει δουλειά» το «Elenxis»
  • [03] Η Μαρία Φαραντούρη κι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδούν Νίκο Γκάτσο
  • [04] Ποια σχολεία προβλέπεται να κλείσουν τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη

    [01] Συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά

    Δευτερα, 24 01 2011 10:02

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την εξωτερική πολιτική, το απόγευμα στη Βουλή, μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της συνάντησης την Τετάρτη στη Γενεύη του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου. «Έχει έρθει η ώρα για λύση του Κυπριακού», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στην κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή» και καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα και να σταματήσει να αντιμετωπίζει το Κυπριακό ως επικοινωνιακό παιχνίδι.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57966

    [02] «Πιάνει δουλειά» το «Elenxis»

    Δευτερα, 24 01 2011 11:12

    Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα το νέο πληροφοριακό σύστημα Elenxis του υπουργείου Οικονομικών για προσωρινούς έλεγχους ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, σε μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις. Στόχος η επιτάχυνση και η αύξηση της αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού έργου με απώτερο σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής. Κλιμάκια του Υπουργείου θα ελέγξουν τις πρώτες δέκα υποθέσεις, η επιλογή των οποίων έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του Elenxis. Οι εν λόγω επιχειρήσεις προειδοποιήθηκαν και τους δόθηκε δεκαήμερη προθεσμία αναμονής για εθελοντική συμμόρφωση. Ήδη σε τουλάχιστον μια περίπτωση, υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα περιοδική δήλωση ΦΠΑ και φόρος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.

    Ο τρόπος λειτουργία του Elenxis αναβαθμίζει ριζικά τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων.

    Μέσω φορητού υπολογιστή, οι ελεγκτές πλέον έχουν ασύρματη πρόσβαση στις βάσεις φορολογικών δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

    Η δυνατότητα αυτή τους προσφέρει κατά τη διάρκεια του ελέγχου ολοκληρωμένη εικόνα για την ελεγχόμενη επιχείρηση, όπως τα πλήρη στοιχεία του φορολογικού μητρώου της, το ιστορικό παραβάσεων, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα αποτελέσματα διασταυρώσεων, την εικόνα των συμμετεχόντων σ' αυτή φυσικών ή νομικών προσώπων, τα αριθμητικά και λοιπά δεδομένα των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, τα βιβλία και τα στοιχεία που έχουν νόμιμα θεωρηθεί, τα οχήματα που έχει στην κυριότητά της η ελεγχόμενη επιχείρηση και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή.

    Στη συνέχεια, μέσω του συστήματος Elenxis, αφού εντοπιστούν οι όποιες διαφορές φόρων, εκκαθαρίζονται οι κύριοι και πρόσθετοι φόροι, συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου και καταλογιστικές πράξεις, υπολογίζεται το ελεγκτικό έργο με το είδος και το ύψος των διαφορών και ανατροφοδοτείται η αποθήκη δεδομένων του Elenxis, ενημερώνοντας συνεχώς την εικόνα του φορολογούμενου με το ιστορικό ελέγχων του.

    Τέλος, το σύστημα παρέχει στη διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης και της πορείας των διενεργούμενων ελέγχων.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57990

    [03] Η Μαρία Φαραντούρη κι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδούν Νίκο Γκάτσο

    Δευτερα, 24 01 2011 09:38

    Το Μέγαρο Μουσικής γιορτάζει τα «100 χρόνια από τη γέννηση» του κορυφαίου ποιητή και στιχουργού με ένα απάνθισμα τραγουδιών του, μελοποιημένων από τους σημαντικότερους συνθέτες μας (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο κ.ά.) καθώς και καινούρια, από δημιουργούς της νεότερης γενιάς. Συμμετέχουν οι: Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο) και Βασίλης Γισδάκης (τραγούδι). Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει τα «100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου», ενός αληθινού, λαϊκού (με την ουσιαστική έννοια του όρου) ποιητή και δασκάλου. Του στιχουργού που ενέπνευσε τους σημαντικότερους συνθέτες μας - Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο αλλά και πολλούς από τη νεότερη γενιά που ακολούθησαν το παράδειγμά τους - να γεννήσουν τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της έντεχνης, ελληνικής μεταπολεμικής μουσικής. Έργα ζώσας ποίησης γραμμένης για τη ζωή με τους αγώνες και τις προσδοκίες της, για την ομορφιά και για τον έρωτα που κατέχουν εδώ και δεκαετίες μόνιμη θέση στην καρδιά και στα χείλη μας. Ένα απάνθισμα αυτών των τραγουδιών - αναγκαίο στην περίπτωση μιας συναυλίας αφιερωμένης στον επιφανή δημιουργό τους - θα παρουσιάσουν στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστου Λαμπράκη (την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ) η Μαρία Φαραντούρη (που ξεκίνησε την μοναδική καριέρα της με το «Ματωμένο φεγγάρι» σε στίχους Γκάτσου και μουσική Θεοδωράκη), και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος με την παράλληλη ιδιότητά του, αυτήν του συνθέτη, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό τα καινούρια τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας τους - «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια - περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου. Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

    Στο διήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο - που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου Ελληνική Μουσική - συμμετέχουν επίσης «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης, η σπουδαία μας πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

    Κυριακή 23 & Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, 20:30. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57958

    [04] Ποια σχολεία προβλέπεται να κλείσουν τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη

    Δευτερα, 24 01 2011 11:20

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", ο σχολικός «Καλλικράτης», που βρίσκεται ήδη στα σκαριά μετά και τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τις «Καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων», καταργεί περισσότερα από 1.000 ολιγοθέσια σχολεία!

    Στο νομό Χανίων καταργούνται το μονοθέσιο δημοτικό Λουτρού και οι μαθητές μεταφέρονται στο 2/θέσιο Ανώπολης, το 2/θέσιο δημοτικό Ροδωπού και οι μαθητές του μεταφέρονται στο 12/θέσιο Κολυμβαρίου, το μονοθέσιο Νίππους και οι μαθητές μεταφέρονται στο 6/θέσιο Βρυσών και το μονοθέσιο Σέμπρωνα και οι λιγοστοί μαθητές μεταφέρονται στο 6/θέσιο δημοτικό Σκινέ- Φουρνέ.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57995


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 January 2011 - 10:37:13 UTC