Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νταβός: Παγκόσμιο Φόρουμ σε συνθήκες κρίσης
  • [02] Σε συναγερμό αεροδρόμια και σταθμοί στη Ρωσία
  • [03] Υπουργικό Συμβούλιο για σειρά νομοσχεδίων
  • [04] Τυνησία: Παροχές από τη νέα κυβέρνηση
  • [05] «Στην κουζίνα της Πλαθ»
  • [06] Νύχτα με ληστείες και εμπρησμούς
  • [07] Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων
  • [08] Νέα διακοπή της δίκης των «Πυρήνων» για την Πέμπτη
  • [09] Τυνησία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες
  • [10] Αναστέλλεται η λειτουργία της Νομικής λόγω κατάληψης της από μετανάστες
  • [11] Υψηλά ποσοστά ανεργίας σε παγκόσμια κλίμακα

    [01] Νταβός: Παγκόσμιο Φόρουμ σε συνθήκες κρίσης

    Τριτη, 25 01 2011 08:54

    Διεθνής συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία, ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι αυτή του Νταβός, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, με συμμετοχή πάνω από 30 ηγετών κρατών, 1400 επιχειρηματιών και οκτώ προέδρων κεντρικών τραπεζών.

    Σε ετήσια βάση το φόρουμ του Νταβός, αποτελούσε πάντα σημαντική συνάντηση για θέματα που άπτονται της οικονομίας και της πολιτικής, κατά συνέπεια σε συνθήκες όπου η κρίση δημιουργεί τεράστια προβλήματα, οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις και οι κατευθύνσεις που θα προκύψουν, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον Κλάους Σβάμπ, συντονιστή του φόρουμ: «ότι τα έθνη πάσχουν από παγκόσμιο εξουθενωτικό σύνδρομο και οι κυβερνήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις, δείχνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς προκλήσεις».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προδημοσιευμένα υλικά του φόρουμ, αναφέρεται ότι οι υπονομευμένοι προϋπολογισμοί των κυβερνήσεων, που πυροδοτούν τεράστια ελλείμματα χρέους, αποτελούν έναν από τούς μεγαλύτερους κινδύνους για τον κόσμο το 2011.

    ο»Ώ

    Τέλος, αναμένεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, με την ιδιότητα του ως επικεφαλής του Οργανισμού των 20 πιο Αναπτυγμένων Χωρών, θα θέσει το ζήτημα του ορισμού νέων μέτρων για τον περιορισμό της αστάθειας των τιμών βασικών αγαθών, με στόχο την αποφυγή της εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων και της περαιτέρω εξασθένησης της οικονομικής ανάπτυξης.

    Έκθεση του ΔΝΤ

    Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των εργασιών στο Νταβός να έχει ξεκινήσει, το ΔΝΤ στην αναθεωρημένη έκθεση με τίτλο "Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές", κάνει λόγο για παγκόσμια ανάπτυξη της τάξης του 4,4% για το 2011 (έναντι της αρχικής πρόβλεψης στο 4,2%). Αυτό προκύπτει, κατά την ανάλυση του ΔΝΤ, λόγω βελτίωση των οικονομικών προοπτικών για τις Ηνωμένες Πολιτείες (3%, αντί 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση) και των αμετάβλητων προβλέψεων για την ευρωζώνη (1,5%). Στις ΗΠΑ η εξέλιξη που οδήγησε σε αλλαγή της εκτίμησης, ήταν η διετής παράταση της ισχύος των φορολογικών μειώσεων που αποφασίσθηκαν το 2001 και το 2003. Ειδικά για την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η κρίση δημοσιονομικού χρέους στην ευρωζώνη θα έχει συνέπειες στην ίδια τη ζώνη του ευρώ, αλλά περιορισμένες επιπτώσεις στην ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58109

    [02] Σε συναγερμό αεροδρόμια και σταθμοί στη Ρωσία

    Τριτη, 25 01 2011 08:38

    Σε συναγερμό βρίσκονται αεροδρόμια και σταθμοί της Ρωσίας, για το ενδεχόμενο νέας βομβιστικής επίθεσης, μετά το χθεσινό μακελειό στο αεροδρόμιο της Μόσχας, Ντομοντέντοβο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 άτομα ενώ περίπου 180 τραυματίστηκαν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι επρόκειτο για «καλά προετοιμασμένο τρομοκρατικό χτύπημα, που είχε σκοπό να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ατόμων», προσθέτοντας ότι η διεύθυνση του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τα κενά στο θέμα της ασφάλειας, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ. «Το προσωπικό ασφαλείας δεν τήρησε πλήρως τους κανονισμούς», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος ακύρωσε την ομιλία του κατά την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ιντερφάξ» το τρομοκρατικό χτύπημα πραγματοποίησε γυναίκα-καμικάζι και πιθανότατα μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε χειραποσκευή, με την οποία μπήκε στο χώρο του αεροδρομίου.

    Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, που μεταδίδει η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» και το «Ιντερφάξ» έχουν έως τώρα αναγνωριστεί 25 νεκροί, με βάση τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ υπάρχουν άλλοι 12 σοροί, η αναγνώριση των οποίων είναι πολύ δυσκολότερη. Μεταξύ των νεκρών επιβεβαιώνεται ότι είναι δύο πολίτες της Βρετανίας, ένας Γερμανός και από ένας πολίτης των κεντροασιατικών Δημοκρατιών Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Κιργιζίας.

    Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τους 180, εκ των οποίων οι 100 παρέμεναν έως τα ξημερώματα σε νοσοκομεία της Μόσχας. Τουλάχιστον είκοσι εξ αυτών είναι σε σοβαρή ή πολύ σοβαρή κατάσταση.

    Τραγωδία χαρακτήρισε ο Μεντβέντεφ την επίθεση

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα οτι η διεύθυνση του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τα κενά στο θέμα της ασφάλειας μετά την πολύνεκρη επίθεση.

    «Αυτό που συνέβη δείχνει σαφώς ότι υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας. Και πρέπει να υπήρξαν για να μεταφερθεί και να περάσει μια τέτοια ποσότητα εκρηκτικών στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης, όσοι λαμβάνουν αποφάσεις και η διεύθυνση του αεροδρομίου θα πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά. Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια. Είναι μια τραγωδία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

    Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, πέντε έως επτά κιλά ισχυρής εκρηκτικής ύλης χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση αυτή.

    Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ επέκρινε τα κενά στο θέμα της ασφάλειας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην αίθουσα αφίξεων.

    Το προσωπικό ασφαλείας δεν τήρησε πλήρως τους κανονισμούς, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ακύρωσε την ομιλία του κατά την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

    Ο Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε να βρεθούν οι δράστες και έδωσε εντολή στην ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB, πρώην KGB) να διενεργήσει έρευνα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η FSB είχε μάθει πριν από μια εβδομάδα ότι υπήρχαν σχέδια για μια επίθεση.

    Διαφορετικές εκδοχές για το άτομο που πραγματοποίησε την επίθεση

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Ιντερφάξ», την τρομοκρατική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας πραγματοποίησε, γυναίκα - καμικάζι και πιθανότατα μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε χειραποσκευή, με την οποία μπήκε στο χώρο του αεροδρομίου.

    «Ένας από τους μάρτυρες, που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο της επίθεσης, κατέθεσε ότι είδε να εκρήγνυται η αποσκευή γυναίκας, η οποία ήταν ντυμένη στα μαύρα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο με κάτι που έμοιαζε με φερετζέ», δήλωσε συνομιλητής του πρακτορείου, που συμμετέχει στις έρευνες των ρωσικών Αρχών.

    «Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν πιθανότατα πάνω στο κορμί της κοπέλας, αλλά σε τσάντα ή βαλίτσα, η οποία τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν δίπλα της», σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Νωρίτερα άλλη πηγή του «Ιντερφάξ» -το οποίο μετέδωσε πρώτο από τα ρωσικά ΜΜΕ την είδηση της έκρηξης- είχε περιγράψει ότι βρέθηκε ακρωτηριασμένο κεφάλι «άνδρα με αραβικά χαρακτηριστικά ηλικίας περίπου 30-35 ετών, ο οποίος εκτιμάται ότι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό».

    Μάλιστα το πρακτορείο επικαλείται και άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, που εκτιμά ότι η επίθεση πέτυχε «γιατί οι οργανωτές της αποπροσανατόλισαν τα όργανα της δημόσιας τάξης χρησιμοποιώντας ως «ζωντανή βόμβα» όχι γυναίκα, αλλά άνδρα - τρομοκράτη αυτοκτονίας», αποδεικνύοντας πιθανότατα τη σύγχυση, που συνεχίζει να υπάρχει στις ρωσικές υπηρεσίες, οι οποίες ανακοινώνουν διαφορετικές εκδοχές.

    Ο επίσημος εκπρόσωπος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν στο αεροδρόμιο Νταμαντιέντοβο αποδείχθηκαν ανεπαρκή, «διαφορετικά τίποτε δεν θα είχε συμβεί» σύμφωνα με τον Νικολάι Σιντσόφ, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσαν οι ανιχνευτές μετάλλου και εκρηκτικών.

    «Η είσοδος στο χώρο του αεροδρομίου ήταν ουσιαστικά ελεύθερη για οποιονδήποτε, που μπορούσε να μπει με την αποσκευή του, παρακάμπτοντας κάθε έλεγχο», είπε ο Σιντσόφ.

    Σήμερα, η κατάσταση στο αεροδρόμιο έχει ομαλοποιηθεί, αν και τα μέτρα ασφαλείας είναι πλέον πολύ αυστηρά.

    Σε κάθε είσοδο του κτιρίου άνδρες της αστυνομίας ελέγχουν τις αποσκευές επιβατών και όσων τους υποδέχονται περνώντας τις από τις ειδικές συσκευές «ακτινογράφησης» και ανιχνευτές μετάλλων. Οι ανακοινώσεις καλούν τους επιβάτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας για κάθε εγκαταλελειμμένη αποσκευή και παντού κυκλοφορούν συνεργεία ανιχνευτών με εκπαιδευμένους σκύλους. Η αίθουσα όπου σημειώθηκε η έκρηξη παραμένει αποκλεισμένη, ωστόσο το υπόλοιπο αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις πραγματοποιούνται σχεδόν όλες κανονικά, με μικρές μόνο καθυστερήσεις. Τα περισσότερα οχήματα και συνεργεία διασωστών και υπηρεσιών πρώτων βοηθειών έχουν απομακρυνθεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Μακελειό στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58111

    [03] Υπουργικό Συμβούλιο για σειρά νομοσχεδίων

    Τριτη, 25 01 2011 08:24

    Με αντικείμενο την εξέταση των νομοσχεδίων που θα προωθήσει η κυβέρνηση για το φορολογικό, τα τυχερά παιχνίδια, τα κλειστά επαγγέλματα και τις δημόσιες συμβάσεις, συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

    Για μεγάλες αλλαγές που διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη και με νέες θέσεις εργασίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια τονίζοντας ότι δίνεται μια μάχη στην Ευρώπη για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο σταθερότητας. Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι το τραπεζικό σύστημα προσπαθεί να συμβάλει στην κατεύθυνση μιας ρεαλιστικής και γρήγορης ανάπτυξης. Ο κ. Παπανδρέου του απάντησε «ναι πρέπει να δούμε τη ρευστότητα προκειμένου οι τράπεζες να συμβάλουν στην ανάπτυξη».

    Στις αρχές του Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, το φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η φοροδιαφυγή καθίσταται διαρκές αδίκημα, δεν θα παραγράφεται και θα ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου. Στις περιπτώσεις που το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής ξεπερνά τα 75.000 ευρώ, τότε θα μετατρέπεται σε κακούργημα.

    Το πράσινο φως για την κατάθεση του νομοσχεδίου θα δώσει η τρόικα, στελέχη της οποίας θα μελετήσουν το νομοσχέδιο. Κλιμάκιο της τρόικας θα βρίσκεται στην Αθήνα, από την Πέμπτη, με στόχο νέους ελέγχους (ξεκινώντας από το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή), μπροστά στην εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου.

    Παράλληλα, τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αναμένεται να συζητήσει ο πρωθυπουργός στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου του Νταβός, μεθαύριο Πέμπτη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58106

    [04] Τυνησία: Παροχές από τη νέα κυβέρνηση

    Τριτη, 25 01 2011 08:02

    Απόφαση για αποζημιώσεις στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με το καθεστώς του εξόριστου πλέον Μπέν Αλί, έλαβε η νέα κυβέρνηση της Τυνησίας. Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό θα κυμανθεί περίπου στα 500 εκατομμύρια δηνάρια (περίπου 354 εκατομμύρια δολάρια). Παράλληλα αποφασίστηκε η καταβολή μηνιαίου επιδόματος 150 δηναρίων στους ανέργους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κοινωνικές εντάσεις δεν έχουν εξαλειφθεί, καθώς στελέχη της προηγούμενης κατάστασης, «μεταπήδησαν» στο νέο κυβερνητικό στρατόπεδο, εξαγριώνοντας μεγάλο αριθμό πολιτών, που οργανώνει συνεχώς διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρίσκονται και περιφερειακοί διοικητές, που εκτός από τις κατηγορίες για διαφθορά, βαρύνονται και για την καταστολή κινητοποιήσεων. Οι ανακοίνωση για τις παροχές, έγινε από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της προσωρινής κυβέρνησης, κ. Τσεμπί, ο οποίος ήταν ηγέτης της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του ανατραπέντος Μπέν Αλί.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58104

    [05] «Στην κουζίνα της Πλαθ»

    Τριτη, 25 01 2011 10:43

    Aπό τις 25 Ιανουαρίου και για επτά παραστάσεις στο SIX D.O.G.S και για τέσσερις στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης «Κακές παρέες» στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στις 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2011. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Το ραδιοφωνικό έργο της Σύλβια Πλαθ «Τρεις γυναίκες, ένα ποίημα, τρεις φωνές» που παρουσιάζεται πρώτη φορά, στάθηκε η αφορμή για να στήσει η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μια απρόβλεπτη performance στην... κουζίνα. Εκεί, όπου διαδραματίστηκαν τα κρισιμότερα επεισόδια της ζωής της ποιήτριας, οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά μαγειρεύουν δείπνο για τους θεατές, ενώ ταυτόχρονα κινούνται σε μια ξέφρενη εξπρεσιονιστική απεικόνιση του κόσμου της Πλαθ.

    Μαζί τους ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης δημιουργεί επί τόπου ακραίες ηχητικές συνθήκες παγιδεύοντας με σένσορες το περιβάλλον της κουζίνας και παρεμβαίνοντας δυναμικά στον ποιητικό λόγο...

    Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί σερβίρουν τους θεατές. Ακολουθεί δείπνο.

    Συντελεστές

    Μετάφραση: ΟΔC

    Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

    Διανομή : Αθηνά Μαξίμου, Αντριαν Φριλινγκ, Ελευθερία Γεροφωκά

    Μουσική Σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης

    Κίνηση: Αμάλια Μπέννετ

    Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου

    Φωτισμοί: ΟΔC

    Χώρος Α : SIX D.O.G.S Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι

    Έναρξη παραστάσεων : 25 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Τρίτη και για επτά παραστάσεις καθημερινά μέχρι και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

    Ωρα έναρξης : 21.30

    Διάρκεια performance : 60'

    Τιμή εισιτηρίου : 10 Ευρώ

    Τηλέφωνα για πληροφορίες : 210 3210510, 6938 129203

    Χώρος Β : Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» : στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης «Κακές παρέες»

    Διεύθυνση : Πειραιώς 206 Ταύρος

    Τηλέφωνα για κρατήσεις, πληροφορίες : 210 3418550, 210 3418579

    Η performance θα παρουσιαστεί στο garage του Ιδρύματος στις 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2011

    Ώρα έναρξης : 20.30

    Τιμή εισιτηρίου : 10 Ευρώ

    Διάρκεια : 60'

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58171

    [06] Νύχτα με ληστείες και εμπρησμούς

    Τριτη, 25 01 2011 10:01

    Γι άλλη μια φορά ήταν πλούσιο το αστυνομικό ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε. Στο πιο σοβαρό περιστατικό, οκτώ άτομα εισέβαλλαν σε πολυτελή κατοικία της Βαρυμπόμπης, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και την οικογένειά του, τους έδεσαν, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια και έφυγαν.

    Στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Περαίας, με την απειλή σωματικής βίας από δύο αγνώστους, αφαιρέθηκαν 2.000 από 64χρονο, την ώρα που έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

    Επίσης στη Θεσσαλονίκη, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή της Καλαμαριάς και μία καφετέρια στην περιοχή της Άνω Πόλης, έγιναν στόχοι εμπρηστικών επιθέσεων. Το Ι.Χ. καταστράφηκε, ενώ στην καφετέρια προκλήθηκαν μικροζημιές στο χώρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Το βράδυ της Δευτέρας, στον προβλήτα "Αγίου Διονυσίου" του Πειραιά, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του, 38 σπιρτόκουτα, που περιείχαν αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 200,2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως προβλέπει ο νόμος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58157

    [07] Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων

    Τριτη, 25 01 2011 10:09

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

    Αλυσίδες χρειάζονται σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Ν. Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου από το 16ο έως και το 28ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Νεστορίου- Επταχωρίου από το 25ο έως και το 30ο χιλιόμετρο καθώς και από 12ο έως 24ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πτολεμαίδας -Βλάστης. Τα σχολεία στο Δήμο Κοζάνης λειτούργησαν σήμερα με μια ώρα καθυστέρηση.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου- Θεοδότα Τσιόπρα

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58163

    [08] Νέα διακοπή της δίκης των «Πυρήνων» για την Πέμπτη

    Τριτη, 25 01 2011 10:51

    Για την Πέμπτη διακόπηκε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων τη Φωτιάς». Το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό νέων δικηγόρων για τους κατηγορούμενους, αφού μόνον οι τέσσερις από τους 18 που είχαν διοριστεί χτες προσήλθαν, αρνούμενοι και αυτοί να αποδεχτούν το διορισμό τους. Οι γονείς των κατηγορουμένων αλλά και τρεις από τους νεαρούς που βρίσκονται στο εδώλιο και είναι ελεύθεροι με όρους, ζήτησαν μεγαλύτερη διακοπή. Ωστόσο το δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο και διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά στην εισαγγελία αλλά και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να κινηθούν οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος των δικηγόρων που είτε δεν προσήλθαν είτε αρνήθηκαν το διορισμό τους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58174

    [09] Τυνησία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

    Τριτη, 25 01 2011 11:05

    Πάνω από 1.000 διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στο κέντρο της Τύνιδας, ζητώντας την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετοί διανυκτέρευσαν σε παρακείμενο μεγάλο πάρκο, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

    Κεντρικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει τις αντιδράσεις των πολιτών, είναι η παρουσία στη μεταβατική κυβέρνηση, συνεργατών του ανατραπέντος Μπεν Άλι, για τους οποίους οι διαδηλωτές ζητούν την απομάκρυνσή τους. Η παρουσία τους στη νέα κυβέρνηση έγινε υπό την αιτιολογία της «της συνέχειας του κράτους», όπως δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας Τάιεμπ Μπακούτς, προαναγγέλλοντας και ανασχηματισμό.

    Στα πλαίσια αυτά την Τυνησία επισκέπτεται ο αρμόδιος για θέματα της διπλωματίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζέφρι Φέλτμαν, με σκοπό συζητήσεις για την εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Παράλληλα η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική παροχών, με τον υπουργό Περιφερειακής ανάπτυξης Νέζιμπ Σέμπι να ανακοινώνει την αποδέσμευση έκτακτης βοήθειας ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ για τις φτωχότερες αγροτικές περιοχές της χώρας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικά άρθρα: Τυνησία: Παροχές από τη νέα κυβέρνηση

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58175

    [10] Αναστέλλεται η λειτουργία της Νομικής λόγω κατάληψης της από μετανάστες

    Τριτη, 25 01 2011 10:11

    Αναστέλλεται για μία εβδομάδα η λειτουργία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την κατάληψη του κτηρίου της οδού Σίνα από περίπου 230 λαθρομεταναστών που ζητούν πολιτικό άσυλο, με τη βοήθεια της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στον Συνασπισμό. Στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει να δώσουν συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στις τάξεις των φοιτητών, ενώ την Πέμπτη θα συνεδρίασει η Πρυτανία του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58170

    [11] Υψηλά ποσοστά ανεργίας σε παγκόσμια κλίμακα

    Τριτη, 25 01 2011 08:13

    «Καμπανάκι» για το πρόβλημα της ανεργίας αποτελούν τα στοιχεία της έκθεσης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το 2010, που έκλισε με αρνητικό ρεκόρ, που μεταφράζεται σε 205 εκατομμύρια άνεργους στον κόσμο και με τάσεις διατήρησης σε υψηλά επίπεδα και για το 2011 κυρίως στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες.

    Σε ποσοστιαίο επίπεδο, η ανεργία το 2010 έφθασε στο 6,2% (6,3% το 2009), παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

    Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα Απασχόλησης του ΔΓΕ, Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς σε συνέντευξη Τύπου: «Το 2011 θα είναι πολύ πιθανό η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα».

    Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, είναι ότι ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να ανέλθει στα 203,3 εκατομμύρια, (6,1%) το 2011. Οι αιτίες αυτής της εξέλιξης, είναι «λόγω των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και της συνεχούς τρωτότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών», σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο 4,2%, όπως προβλέπει το ΔΝΤ.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58105


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 January 2011 - 13:35:54 UTC